Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Ο... φονιάς Σισέ και το κανονικό γκολ

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός και απέναντι στη Μίλαν στο Ντιτρόιτ και τα διεθνή ΜΜΕ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν με κολακευτικά λόγια στους παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Τα περισσότερα άρθρα στέκονται στο κανονικό γκολ του Σίντνεϊ Γκοβού που δεν μέτρησε, κάτι που παραδέχτηκε και ο Μάρκο Αμέλια, αλλά και στην... τύχη που είχαν οι ροσονέρι απέναντι στους ανώτερους πράσινους. Εγκώμια για την απόδοση του Τζιμπρίλ Σισέ απέναντι στην Ιντερ από το ESPN.

"Είμαι χαρούμενος για τον αγώνα που δώσαμε. Ηταν ένα όμορφο και διασκεδαστικό παιχνίδι, παρότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είχα πολλή δουλειά, όμως ο Αμπιάτι ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα χάσαμε πολλές φορές την μπάλα και τούς δώσαμε τη δυνατότητα να σκοράρουν.

Για το γκολ που πέτυχαν; Μάλλον ήταν κανονικό το τέρμα που πέτυχαν, αλλά θα ήθελα να ξαναδώ τη φάση. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μια φορά σε εσένα, μια σε εσένα. Δεν ήταν το αποτέλεσμα το σημαντικότερο πράγμα, αλλά να μπορέσουν οι προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα", παραδέχτηκε ο Αμέλια.

Το γκολ του Γκοβού που δεν μέτρησε επισημαίνεται και στην πλειονότητα των ξένων δημοσιευμάτων, που έτσι κι αλλιώς αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

"Η Μίλαν νίκησε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι. Αχρωμοι και τυχεροί οι ροσονέρι", τιτλοφορείται το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Gazzetta dello Sport, που αναφέρει εκτενέστερα:

"Ενα καθαρό διαιτητικό λάθος επέτρεψε στη Μίλαν να αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με τον Παναθηναϊκό πριν κερδίσει στα πέναλτι. Το φιλικό στο Ντιτρόιτ θα μείνει στη μνήμη μας για 3 λόγους: τον κακό αγωνιστικό χώρο, τους λίγους οπαδούς και το γκολ του Γκοβού στο 10ο λεπτό της επανάληψης που για λόγους αδιανόητους δεν μέτρησε [...] Το είδαν όλοι εκτός από τον διαιτητή και τον επόπτη οι οποίοι γύρισαν το κεφάλι από την άλλη την ώρα που η μεγάλη οθόνη έδειχνε το replay. Δεν είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν απλά ένα φιλικό ματς, αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο: ήρθε η ώρα ο Μπλάτερ να εισάγει το replay στο γήπεδο την ώρα του αγώνα".

Σε άλλο δημοσίευμα, του Associated Press αυτή τη φορά, αναφέρεται: "Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ είδε το γκολ του στο πρώτο ημίχρονο να ακυρώνεται ως οφσάιντ και οι πρωταθλητές Ελλάδας είδαν να μην μετράει ένα όπως φάνηκε κανονικό γκολ στο 55ο λεπτό. Το σουτ του Σίντνεϊ Γκοβού πέρασε τη γραμμή πριν διώξει ο Μπονέρα, αλλά οι διαιτητές δεν μέτρησαν το γκολ".

Και το βραζιλιάνικο "esporte.ig.com.br" κάνει λόγο για αδικία σε βάρος των πρασίνων: "Η Μίλαν επωφελήθηκε από τη διαιτησία και νίκησε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι. Το φιλικό στο Ντιτρόιτ έληξε 0-0 στα ενενήντα λεπτά επειδή ο διαιτητής δεν μέτρησε καθαρό γκολ της ελληνικής ομάδας".

Αναφορά στο γκολ που δεν μέτρησε έγινε και στο "goal.com": "Το γκολ που δεν μέτρησε στην κανονική διάρκεια στέρησε από τους έλληνες τη νίκη".

"Φονιάς ο Σισέ"
Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην αμερικανική ήπειρο δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Η πρόσφατη νίκη του τριφυλλιού με 3-2 επί της Ιντερ συνεχίζει να απασχολεί και σχολιάστηκε σε εκπομπή του ESPN με τον δημοσιογράφο να αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Σισέ:

"Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας πραγματικός φονιάς μέσα στην περιοχή. Ούτε καν οι Νικολά Ανελκά και Τιερί Ανρί είναι τόσο καλοί όσο αυτός στο σκοράρισμα. Συνεχίζει να το αποδεικνύει με τον Παναθηναϊκό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: