Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κλωναρίδης: «Η διακοπή μας έκανε καλό»

Θετικά επέδρασε στον Παναθηναϊκό η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Πάσχα, όπως δήλωσε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. «Έχω βελτιωθεί σαν παίκτης», σχολίασε ο 23χρονος μεσοεπιθετικός.

Κλωναρίδης: «Η διακοπή μας έκανε καλό»
Πολλές φορές η διακοπή του πρωταθλήματος -για τον οποιονδήποτε λόγο- «φρενάρει» τις ομάδες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και οι προπονητές τους στέκονται σε αυτό το γεγονός μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης αντιθέτως θεωρεί ότι οι… γιορτές του Πάσχα έκαναν καλό στον Παναθηναϊκό, που έχουν μείνει τρία ματς χωρίς νίκη (δύο ήττες και μια ισοπαλία).

Ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» μίλησε στην Nova και ανέφερε αρχικά ενόψει και της Σαββατιάτικής αναμέτρησης με τον Πανθρακικό για την 31η αγωνιστική της Super League: «Γνωρίζουμε πως πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος το Πάσχα δεν είχαμε καλό σερί στα παιχνίδια μας, όμως νομίζω ότι αυτή η διακοπή μας έκανε καλό. Μας ηρέμησε πνευματικά και τώρα προετοιμαζόμαστε καλά για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Νομίζω ότι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο μια ομάδα να είναι καλή και στη συνέχεια να πέφτει η απόδοση της σε δύο-τρία παιχνίδια. Είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι πως διαχειριζόμαστε το παιχνίδι όταν δεν παίζουμε τόσο καλά».

Ο Κλωναρίδης δεν θέλησε να σταθεί στην ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό και ανέφερε πως πρέπει να αντιδράσει η ομάδα του: «Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη στην απώλεια των τριών βαθμών. Απλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και το πιο σημαντικό είναι το πώς θα αντιδράσουμε μετά από αυτό. Ξέρουμε ότι ο Πανθρακικός είναι πολύ καλή ομάδα και ιδιαίτερα όταν παίζει στο γήπεδο της. Περιμένουμε ότι θα παλέψουν απέναντι μας, όμως θα πάμε εκεί για τη νίκη».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και σε προσωπικό επίπεδο: «Δεν έχω σημειώσει τον αριθμό των γκολ που πέτυχα πέρυσι, όμως αισθάνομαι πως έχω βελτιωθεί πολύ ως παίκτης στο παιχνίδι και στο τακτικό κομμάτι. Είναι απλά θέμα χρόνου. Πρέπει να είμαι υπομονετικός, να συνεχίσω τη δουλειά μου και η σεζόν μου θα έρθει».

Το ποδόσφαιρο των μπράβων!!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει μία συνομιλία που είναι μέσα στην πρόταση του εισαγγελέα Πούλιου για τους στημένους αγώνες και αποδεικνύει πως δρουν οι παράγοντες.
Το gazzetta.gr έχει την πρόταση των 3.099 σελίδων του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου προς το Δικαστικό Συμβούλιο, με την οποία θεωρεί ένοχα 93 άτομα για τους στημένους αγώνες της περιόδου 2008-2011.
Ο διάλογος μεταξύ των δύο παραγόντων που σας παρουσιάζουμε έγινε το 2011 και αναφέρεται σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία μπράβων! Δείτε τι λένε:
«Β: Έλα το έφαγε το σύστημα στην Κέρκυρα.
Α: Τι;
Β: Άμα δεις ένα πέναλτι που δεν έδωσε στην Κέρκυρα.
Α: Το ξέρω μωρέ έμενα θα μου το πεις.
Β: Το είδα εγώ, έχω κάτσει και έχω δει το ματς, είναι το στήσιμο να έχεις υπόψη σου έτσι.
Α: Ναι.
Β: Να σου πω κάτι, σου ζητήσανε τα διαπιστευτήρια στους μπράβους που έχεις μαζί σου, να τους πεις ότι είναι τα ίδια διαπιστευτήρια που είχαν με τον Ολυμπιακό πες.
Α: Όχι ρε δεν ζητάω τίποτα. Θα τους γ…, δεν με αφήνουν να μπω μέσα στον παρατηρητή.
Β: Το έμαθα γι’ αυτό σου λέω.
Α: Πάρε τον Πάτρικ και δεν ξεκινάω, ούτε πάω συνθέσεις, ούτε τίποτα. Αν δεν φύγουν και δεν ανοίξουν την πόρτα θα γίνει μέγα θέμα.
Β: Ο διαιτητής να μην ανοίξει την πόρτα;
Α: Δεν ανοίγουν την πόρτα. Απαγορεύεται αυτό το πράγμα.
Β: Του διαιτητή.
Α: Έχουν από έξω 4-5 μπράβους που τους έχω για τα’ α… μου αλλά δεν λέει τίποτα και έχουν κλειδώσει την πόρτα και δεν μπαίνει κανείς μέσα. Εμείς καθόμαστε εδώ, ούτε δε ούτε τίποτα, δεν ξεκινάει το παιχνίδι.
Β: Ναι. Τον Πατρίκ γιατί δεν τον παίρνεις τηλέφωνο; Τώρα μίλαγα μαζί του
Α: Ναι.
Β: Να του πω να σε πάρει;
Α: Πες του να με πάρει γιατί θα γίνει της π...
Β: Εντάξει»,
ενώ μετά από λίγη ώρα, τα δύο ως άνω πρόσωπα ξαναεπικοινώνησαν:
«Β: Δεν απαντάει, τον έχω πάρει δύο φορές.
Α: Επίτηδες.
Β: Πριν 5 λεπτά μίλησα μαζί του, παρ’ τον κι εσύ από το κινητό σου.
Α: Ήρθε τώρα εδώ ο συντονιστής, του λέω δεν ξεκινάει το παιχνίδι, έχουν κλειδώσει τις πόρτες και δεν με αφήνουν να μπω μέσα να πάρω τα δελτία.
Β: Καλά πώς έχουν πέντε μπράβους;
Α: 10 έχουν όχι 5. Τρέμουν μην τους γ… εδώ μέσα.
Β: Τα ίδια δηλαδή όπως σε εμένα έτσι;
Α: Ναι».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αστρονομική πρόταση για Μέσι!! (vid)

Μία προσφορά έκπληξη παραδόθηκε στον Αργεντινό σούπερ σταρ, με την Ατλέτικο Θέρο να του δίνει 2.000 ευρώ ετησίως για να παρατήσει τη Μπαρτσελόνα.
Με κάθε επισημότητα παραδόθηκε χέρι με χέρι στον Λιονέλ Μέσι η πρόταση ομάδας για να τον αποκτήσει. Φυσικά δεν πρόκειται για τη Μάντσεστερ Σίτι, την Τσέλσι, την Παρί ή κάποια άλλη ομάδα με πολλά χρήματα. Εκείνη που τον θέλει διακαώς είναι η Ατλέτικο Θέρο. Πρόκειται για σύλλογο από την Ουρουγουάη (σ.σ.: από εκεί ξεπήδησε και ο Ντιέγο Γκοδίν της Ατλέτικο Μαδρίτης) και δίνει στον Αργεντινό για να αφήσει τη Μπαρτσελόνα, 75.000 πέσος Ουρουγουάης, δηλαδή 2.000 ευρώ ετησίως.
Την πρόταση μετέφερε ο γνωστός στην πατρίδα του κωμικός, Ράφα Κοτέλο, ο οποίος ΄'εβγαλε και τη σχετική φωτογραφία με τον Μέσι, δίνοντας του μάλιστα προθεσμία: «Να το έχεις σκεφτεί μέσα σε τρεις μήνες», του είπε, με τον σούπερ σταρ της Μπάρτσα να μην αρνείται σε πρώτο χρόνο: «Θα έχεις την απάντηση μου όταν τελειώσει το Champions League!». Ο Κοτέλο πάντως ετοιμάζεται να κάνει αντίστοιχη προσφορά και στον συμπατριώτη του, Λουίς Σουάρες. Ατλέτικο Θέρο λοιπόν η υπερδύναμη που έρχεται στο ποδόσφαιρο...



*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα λάθη του Καλόπουλου στο ντέρμπι και η απαλλαγή του!!

Ο διαιτητής Καλόπουλος ήταν μεταξύ των κατηγορούμενων για τους στημένους αγώνες για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 2-1. Διαβάστε στο gazzetta.gr γιατί αθωώθηκε και τι ίσως να σημαίνει αυτό!
Μεταξύ των 59 ατόμων, για τους οποίους ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος πρότεινε την απαλλαγή τους, είναι και ο διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού 2-1 τον Φεβρουάριο του 2011, Δημήτρης Καλόπουλος. Ο ρέφερι είχε κατηγορηθεί κυρίως για το ματς του Καραϊσκάκη, για τις πράξεις της δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνα και της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση, εντός των πλαισίων εγκληματικής οργανώσεως.
Ωστόσο όπως καταλήγει ο κ. Πούλιος από την ανάκριση δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, τόσο για αυτόν, όσο και για τον βοηθό του στο ματς εκείνο, Σπύρο Τρύφωνα. Αναγνωρίζει ότι ο διαιτητής έκανε λάθος στο ντέρμπι των «αιωνίων» αλλά δεν είχε δόλο, ούτε προέκυψε κάποια παράνομη συναλλαγη του. Η απόφαση αυτή ίσως να αποτελέσει και οδηγό για τη νέα υπόθεση, αυτή της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, όπου είναι κατηγορούμενοι επτά διαιτητές. Με δεδομένο ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τον Καλόπουλο, εάν δεν υπάρχει κάτι άκρως επιβαρυντικό για τους επτά ρέφερι, τότε θεωρείται δύσκολο ότι θα προκύψει η ενοχή τους!
Το gazzetta.gr παρουσιάζει το απόσπασμα της πρότασης για τον Καλόπουλο από την πρόταση του εισαγγελέα:
Όσον αφορά τους κατηγορουμένους ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο του Μιχαήλ και ΤΡΥΦΩΝΑ Σπυρίδωνα του Σταματίου.
Όπως προαναφέρθηκε, στους ανωτέρω κατηγορουμένους αποδίδονται οι αξιόποινες πράξεις της δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος και της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση, εντός των πλαισίων εγκληματικής οργανώσεως, (για την οποία εξεδόθησαν τυπικές κλήσεις).
Οι κατηγορούμενοι, διά των απολογιών και των απολογητικών υπομνημάτων τους, αρνούνται, τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς κατηγορίες. Από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτουν, πράγματι, σοβαρές ενδείξεις ενοχής αυτών, για τις ως άνω διωκόμενες αξιόποινες πράξεις. Ειδικώτερα:
Α) Όσον αφορά την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος.
α) Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, συμμετέχοντας, ο μεν εξ αυτών Δημήτριος Καλόπουλος, ως διαιτητής, ο δε εξ αυτών Σπυρίδων Τρύφωνας, ως β΄ βοηθός διαιτητή, στον διεξαχθέντα στις 19/2/2011 ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ¨ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ¨, επέδειξαν, ανεξαρτήτως λανθασμένων υποδείξεων, ενσυνειδήτως μεροληπτική διαιτησία, ώστε, να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του ανωτέρω αγώνος υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ¨. Στην συνημμένη στην δικογραφία έκθεση του παρατηρητού διαιτησίας του ανωτέρω αγώνος, σχετικά με την απόδοση των κατηγορουμένων στον ανωτέρω αγώνα, αναγράφονται τα ακόλουθα: α΄) Αναφορικά με τον κατηγορούμενο Δημήτριο Καλόπουλο: « Η απόδοση του διαιτητή ήταν πολύ καλή. Γνώστης του κανονισμού, τον οποίο προσπάθησε να εφαρμόσει με αντικειμενικότητα… Έκανε κάποια λάθη επουσιώδη, που όμως εν επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού». β΄) Αναφορικά με τον κατηγορούμενο Σπυρίδωνα Τρύφωνα: «Συνεχής η προσπάθειά του για ευθυγράμμιση με τον προτελευταίο αμυντικό.Πολύ καλές τοποθετήσεις και κίνηση με πλάγια βήματα. Όλες του οι υποδείξεις ήταν σωστές και ζωηρές…Το μοναδικό του αλλάκαθοριστικό λάθος για την έκβαση του αγώνα ήταν που κακώς – κάκιστα ακύρωσε ως οφσάιντ το κανονικό γκολ που πέτυχε η φιλοξενούμενη ομάδα. Μου είπε στα αποδυτήρια, ότι τον μπέρδεψε η έξοδος του τερματοφύλακα της γηπεδούχου». Όσον δε αφορά τις αμφισβητούμενες φάσεις, στην ανωτέρω έκθεση αναφέρονται τα ακόλουθα: 1) Όσον αφορά την μη υπόδειξη πέναλτυ υπέρ της φιλοξενουμένης ομάδος, στο 45ο λεπτό του αγώνος, σε χέρι αμυντικού της γηπεδούχου ομάδος και ενώ το σκορ ήτο 1-0. «Το χρονικό της φάσης έχει ως εξής: Ο αμυντικός ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου, μέσα στην δική του περιοχή τέρματος και έχοντας μπει μπροστά από τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή που διεκδικούσε την μπάλλα, με υπερένταση κάνει κεφαλιά επιστροφή της μπάλας προς τον τερματοφύλακά του, όπου μετά την κεφαλιά η μπάλλα χτύπησε στο χέρι του ίδιου ποδοσφαιριστή. Το χέρι ήταν ακούσιο, πολύ κοντά στο κεφάλι, χωρίς να έχει την πρόθεση να σταματήσει την μπάλλα. Εάν η μπάλλα χτυπούσε μόνο στο χέρι του, τότε θα ήταν πένελτυ για κράτημα αυτής. Λογω της στροφής που έκανε το σώμα του, ενώ έτρεχε προς τα αριστερά, έστριψε το κορμί του προς τα δεξιά, για να επιστρέψει την μπάλλα με το κεφάλι του στον τερματοφύλακα και τι χέρι του βράθηκε φυσιολογικά στη θέση που βρέθηκε, λειτουργώντας εξισορροπητικά στην κίνησή του. Δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτυ, όπου στη συνέχεια ο επιθετικός της φιλοξενούμενης σπρώχνει με το αριστερό του χέρι τον αμυντικό της γηπεδούχου ομάδας και ο διαιτητής δίνει το φάουλ. Μιλώντας στα αποδυτήρια με τον διαιτητή μου είπε, ότι είχε σφυρίξει, πριν γίνει η περίπτωση του πέναλτυ. Δηλαδή, είχε σταματήσει η φάση για τον διαιτητή νωρίτερα. Λόγω της φασαρίας όμως, δεν ακούστηκε το σφύριγμα, αλλά και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια παράβαση, που να είχε προηγηθεί». 2) Όσον αφορά την ακύρωση τέρματος της φιλοξενουμένης ομάδος στο 81ο λεπτό, μετά από υπόδειξη του β΄ βοηθού διαιτητή, με την αιτιολογία ότι, ήτο οφσάιντ ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδος, που πέτυχε το τέρμα. «ΚΑΚΩΣ ο βοηθός υπέδειξε ως οφσάιντ ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας, που πέτυχε τέρμα από κανονική θέση… ΚΑΚΩΣ ο βοηθός υπέδειξε ως οφσάιντ ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας, που πέτυχε τέρμα από κανονική θέση. Το παράδοξο είναι ότι, μέχρι εκείνη την στιγμή, ήταν πάρα πολύ καλός σε όλα του τα καθήκοντα. Μάλιστα δεν ήταν ούτε οριακή φάση αλλά καλύπτονταν μάλιστα από τέσσερις ποδοσφαιριστές». 3) Όσον αφορά την μη ακύρωση τέρματος, που πέτυχε ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδος, ο οποίος ευρίσκετο σε θέση οφσάιντ, στο 91ο λεπτό, στις καθυστερήσεις του αγώνος. «Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη φάση, που χρειάζεται λεπτομερειακής ανάλυσης. Σ΄ αυτό το λεπτό επιτεύχθηκε το 2ο γκολ της γηπεδούχου. Ο βοηθός πολύ σωστά δεν υπέδειξε οφσάιντ ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου, που δέχθηκε την πάσα από τον συμπαίκτη του. Ήταν στην ίδια ευθεία. Στην συνέχεια, ο ποδοσφαιριστής κάνει κοντρόλ με την μπάλλα στο στήθος και σούτ στην εστία και επιτυγχάνει τέρμα. Ένας άλλος ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης, που ήταν σε θέση οφσάιντ, πολύ κοντά στη φάση, πρέπει να δούμε, αν και κατά πόσο επηρέαζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Επειδή ήταν πολύ δύσκολη φάση, είπα στον βοηθό στα αποδυτήρια, ότι θα το δω στο βίντεο. Πάγωσα την εικόνα την στιγμή του σουτ, (αφού είδα αρκετά ριπλέυ από διαφορετικές γωνίες), και ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης βρισκόταν σε θέση ετοιμότητας και με το μέτωπό του στραμμένο προς την μπάλλα και το σουτ. Ο ποδοσφαιριστής, που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, είχε μέτωπο προς τον βοηθό και όχι στην εστία, η μπάλλα πέρασε από μπροστά του, χωρίς να την αγγίξει. Μάτι του τερματοφύλακα, πόδι του ποδοσφαιριστή, που κάνει το σούτ, και πορεία της μπάλλας, σε μία ευθεία. Αφού πέρασε η μπάλλα και κατέληξε στα δίχτυα, υπήρξε, λόγω φοράς, μετακίνηση του εν λόγω ποδοσφαιριστή μπροστά από τον τερματοφύλακα. Αυτό δίνει την εντύπωση, ότι εμπόδισε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Καταληκτικά, δεν εμπόδισε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, δεν έκανε κίνηση να χτυπήσει την μπάλλα, απεναντίας την αντίθετη και το ότι βρίσκεται σε θέση οφσάιντ δεν τιμωρείται. Η αμφιβολία είναι υπέρ του επιθετικού, σύμφωνα με τον κανονισμό και σωστά δεν σημειώθηκε οφσάιντ. Είναι μία πολύ δύσκολη φάση και απόφαση για τον βοηθό και με μία πρώτη ματιά σου δίνεται η εντύπωση, ότι υπήρχε οφσάιντ». Επίσης, πρέπει να σημειωθεί, ότι αρμόδιος για τον έλεγχος της φάσεως του 91ου λεπτού, σχετικά με την υπόδειξη σε θέση οφσάιντ ή όχι ποδοσφαιριστού της γηπεδούχου ομάδος κατά την επίτευξη τέρματος αυτής, ήτο ο α΄ βοηθός διαιτητή και όχι ο κατηγορούμενος Σπυρίδων Τρύφωνας, ο οποίος, κατά το δεύτερο ημίχρονο του ανωτέρω αγώνος, ήλεγχε την επίθεση της φιλοξενουμένης ομάδος (Παναθηναϊκού).
β) Ο μάρτυρας Βασίλειος Τεροβίτσας του Φωτίου, (ο οποίος κατά την περίοδο 2009-2012 ήτο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ/ΕΠΟ), στην από 25/10/2011 κατάθεσή του, αναφέρει, σχετικά με την διαιτησία του ανωτέρω αγώνος, ότι, είναι γεγονός ότι έγιναν λάθη από τους διαιτητές, για τα οποία οι διαιτητές τέθηκαν από την ΚΕΔ εκτός δράσης μέχρι το τέλος της περιόδου, έχει την πεποίθηση όμως, ότι τα λάθη αυτά ωφείλοντο στον ανθρώπινο παράγοντα.
γ) Oι σχετικές με τον ανωτέρω αγώνα τηλεφωνικές συνομιλίες, λαμβάνουν χώρα μεταξύ τρίτων προσώπων, οι οποίοι εκφράζουν τις απόψεις, τις γνώμες και τις κρίσεις τους για τις επίμαχες φάσεις του αγώνος, έλαβαν χώρα μετά την τέλεση του αγώνος, τα αναφερόμενα δε στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των Δημητρίου Ζαβαντία και του χρήστη της υπ΄ αριθ. 6979...... τηλεφωνικής συσκευής (αριθ. πρωτ. Πραγματογνωμοσύνης 3022/8/760/1-ξα΄ από 19/1/2015), περί δωροδοκίας – δωροληψίας του κατηγορουμένου Δημητρίου Καλόπουλου, αποτελούν έκφραση γνώμης – υποθέσεις των ομιλούντων, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία να καθιστούν βασίμους τους σχετικούς ισχυρισμούς.
δ) Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι παρεσχέθη ιδιαίτερη φύλαξη ή προστασία από ιδιώτες στους ανωτέρω κατηγορουμένους, αντιθέτως, όπως προκύπτει από την υπ΄ αριθ. πρωτ. 9009/20/426-ε΄/6-9-2011 βεβαίωση της Γενικής Αστυνομικής Διευθύνσεως Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κατηγορουμένου Δημητρίου Καλόπουλου και του α΄ βοηθού διαιτητού του ανωτέρω αγώνος Δημητρίου Σαραϊδάρη, από την ανωτέρω Υπηρεσία διετάχθη η επιτήρηση των οικιών και των καταστημάτων αυτών, καθημερινώς και σε 24ωρη βάση, με τις διατασσόμενες πεζές και εποχούμενες περιπολίες των αρμοδίων Υπηρασιών Τάξης και Ασφάλειας από 22/2/2011 και 23/2/2011, αντίστοιχα, προς πρόληψη και αποτροπή οποιουδήποτε εκτρόπου σε βάρος τους.
γ) Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι, υπήρξε οποιαδήποτε τηλεφωνική συνομιλία ή άλλη επαφή – συνάντηση των ανωτέρω κατηγορουμένων με τον Ευάγγελο Μαρινάκη ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την εκ μέρους αυτών τήρηση μεροληπτικής στάσεως κατά την διάρκεια του ανωτέρω αγώνος, προκειμένου να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα αυτού, υπέρ της ομάδος ¨ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ¨.
δ) Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι έλαβαν οποιοδήποτε δώρο ή ωφελήματα ή οποιαδήποτε άλλη παροχή ή υποσχέσεις αυτών ή ότι απάιτησαν δώρα ή ωφελήματα ή οποιαδήποτε άλλη παροχή, προκειμένου να επιδείξουν μεροληπτική διαιτησία στον ανωτέρω αγώνα, με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος αυτού, υπέρ της ομάδος ¨ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ¨.
Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, δεν στοιχειοθετείται, σε βάρος αυτών, η αντικειμενική υπόσταση του ως άνω διωκομένου εγκλήματος.
Β) Όσον αφορά την αξιόποινη πράξη της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση, εντός των πλαισίων εγκληματικής οργανώσεως.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι ετέλεσαν πράξεις νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και δη, ότι απέκτησαν και κατείχαν περιουσιακά στοιχεία (χρήματα), εν γνώσει, κατά τον χρόνο της κτήσης, του γεγονότος ότι, η περιουσία αυτή προέρχεται από τις εγκληματικές δραστηριότητες της δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνος και ότι χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση σε αυτόν εσόδων, προερχομένων από αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες, με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα, μη στοιχειοθετουμένης, τοιουτοτρόπως, σε βάρος αυτών, της αντικειμενικής υποστάσεως του ως άνω διωκομένου εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση, εντός των πλαισίων εγκληματικής οργανώσεως, λαμβανομένου υπ΄όψιν ότι, δεν στοιχειοθετείται, σε βάρος αυτών, η αντικειμενική υπόσταση του ως άνω διωκομένου βασικού εγκλήματος της δωροληψίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Λαρίσα Ρικέλμε στο gazzetta.gr: «Φέρτε με στην Ελλάδα» (photos)

Η Λαρίσα Ρικέλμε εκθειάζει μέσω του gazzetta.gr την Ελλάδα, εκφράζει την επιθυμία της να επισκεφθεί την χώρα μας, ενώ αποκαλύπτει το ελληνικό τατουάζ της! Τι λέει για την απογείωση την καριέρας της αλλά και τον πρώην παίκτη της Ρίβερ Πλέιτ, με τον οποίο διατηρεί δεσμό
Οι απουσίες των Φαλκάο, Ριμπερί και Ρόις ήταν κάτι παραπάνω από αισθητές στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όμως σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με εκείνη της εκρηκτικής Λαρίσα Ρικέλμε!
Το εκρηκτικό μοντέλο από την Παραγουάη συστήθηκε στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό πριν από περίπου πέντε χρόνια στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Με σήμα κατατεθέν το σφηνωμένο κινητό τηλέφωνο στο αβυσσαλέο μπούστο της, η σέξι λατίνα καθήλωσε με την ομορφιά της εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους που δεν έχαναν ματς της Παραγουάης προσδοκώντας σε ένα αποκαλυπτικά πλάνα του τηλεσκηνοθέτη.
Η Ρικέλμε με το μοναδικό ταλέντο της να «γράφει» στον φακό, τις τέλειες αναλογίες, το πληθωρικό στήθος, το λατινικό ταμπεραμέντο αλλά και το πάθος της για ποδόσφαιρο αιχμαλώτισε τα βλέμματα του ανδρικού πληθυσμού.
Η δημοτικότητα της εκτοξεύθηκε αποδεικνύοντας πως μπορεί να παιχθεί θεαματικό ποδόσφαιρο και από τις εξέδρες. Με το σπαθί της αναγορεύθηκε σε «μούσα του Μουντιάλ» διαγράφοντας μία πετυχημένη πορεία στην showbiz με εκατοντάδες φωτογραφήσεις αλλά και συμμετοχή στα πιο πετυχημένα τηλεοπτικά show του πλανήτη.

Το gazzetta.gr εντόπισε την Παραγουανή καλλονή, η οποία με την σειρά της εκθείασε την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας πως έχει «χτυπήσει» τατουάζ στα ελληνικά αλλά και τον στόχο της να επισκεφθεί την χώρα μας.
«Μου δίνετε την ευκαιρία να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους Έλληνες για την υποστήριξη τους! Θέλω να τους στείλω ένα τεράστιο φιλί. Πρέπει να σου πω, πως έχω κάνει τατουάζ με μία φράση στα ελληνικά. Η Ελλάδα είναι μία από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο και θέλω να την επισκεφθώ, όμως μέχρι στιγμής κανείς δεν με έχει καλέσει».

Η Λαρίσα Ρικέλμε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το τατούαζ.
«Στα ελληνικά γράφει 'κατέκτησε τον κόσμο'. Όπως προανέφερα η Ελλάδα είναι μία χώρα που πάντα με ενδιέφερε και θαύμαζα τον πολιτισμό της. Αποτελεί πρόκληση για μένα να έρθω στην χώρα σας».

Το μοντέλο από την Παραγουάη θεωρεί πως ακόμη δεν έχει φτάσει στο απόγειο της καριέρας της.
«Δεν νομίζω πως ένας επαγγελματίας μπορεί να δηλώσει ικανοποημένος με την δουλειά. Πάντα ονειρεύεσαι κάτι καλύτερο και θέλεις να φτάσεις πιο ψηλά.
Αυτός είναι ο στόχος μου. Να γίνομαι ακόμη καλύτερη και να βελτιώνομαι συνεχώς. Θέλω να φτάσω ψηλότερα και να εκπληρώσω τις φιλοδοξίες μου.
Να κάνω πράξη το όνειρο της ζωής μου αλλά και της καριέρας μου».

Η Λαρίσα Ρικέλμε με μία περίτεχνη ντρίμπλα απέφυγε να τοποθετηθεί στο ερώτημα για τον καλύτερο αλλά και πιο σέξι ποδοσφαιριστή του κόσμου.
«Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να ξεχωρίσω κάποιον ποδοσφαιριστή. Ο καθένας έχει το δικό του στιλ, τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και εμφανισιακά».

Όπως δηλώνει η χυμώδης Παραγουανή στο gazzetta.gr, ο πρώην άσος της Ρίβερ Πλέιτ και νυν της Σέρο Πορτένιο, Ζόναθαν Φάμπρο είναι εκείνος που έχει κλέψει την καρδιά της.
«Πολλά είναι τα ακραία πράγματα που θα έκανε κάποιος για μία γυναίκα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να ταξιδεύω χιλιάδες μίλια για να συναντήσω και να φιλήσω τον σύντροφο μου, Ζόναθαν Φάμπρο».

Η Λαρίσα Ρικέλμε παραδέχεται πως ποτέ δεν περίμενε πως θα γίνει τόσο διάσημη παγκοσμίως!
«Ποτέ δεν το φαντάστηκα! Ήταν ένα όνειρο για μένα το οποίο συνεχίζω να ζω. Εκπλήρωσα τον όνειρο μου καθώς έγινα παγκόσμιο κορίτσι».









*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν έγινε... της ανατροπής!! (vid)

Ένα από τα πολλά... περίεργα ματς που συναντά κανείς στις 3.099 σελίδες του πορίσματος είναι και το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός που είχε διεξαχθεί στις 21/3/2011 για την Football League! Θυμηθείτε το μαζί με τους... πρωταγωνιστές του!  
Θυμίζουμε ότι στο ματς που είχε γίνει στην Ηλιούπολη, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά τελικά οι Βοιωτοί... το γύρισαν στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν το «τρίποντο» με 2-4! Μάλιστα στις χιλιάδες σελίδες του πορίσματος το συγκεκριμένο παιχνίδι το συναντά κανείς πολλές φορές, όπως και την λέξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», ενώ αναφέρονται και ονόματα ποδοσφαιριστών που με τον... δικό τους τρόπο πρωταγωνίστησαν σε εκείνη την αναμέτρηση!
Σύμφωνα με το πόρισμα «Στην Ηλιούπολη Αττικής και στην Λειβαδιά, σε χρόνο που δεν εξακριβώθηκε από την ανάκριση, πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από 14-3-2011 έως 21-3-2011, έχοντας την ιδιότητα του μεγαλομετόχου (ιδιοκτήτη) και του διοικητικού παράγοντα και συγκεκριμένα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ Λεβαδειακός (σ.σ Γιάννης Κομπότης), ενεργώντας με πρόθεση, εν όψει της επικείμενης ποδοσφαιρικής συνάντησης μεταξύ των ομάδων “ΠΑΕ Ηλιούπολη - ΠΑΕ Λεβαδειακός”, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί και διεξήχθη στις 21-3-2011, στην Ηλιούπολη, συμφώνησε με τους συγκατηγορουμένους του, Γεώργιο Τσακογιάννη (αποκλειστικό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ηλιούπολη), Νικόλαο Χάλκο (μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ηλιούπολη) και Μιχαήλ Νικολόπουλο (ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδας της ΠΑΕ Ηλιούπολη) και δέχθηκε, έναντι άγνωστου στην ανάκριση δώρου ή άλλων ωφελημάτων ή οποιασδήποτε άλλης παροχής, που αυτός θα κατέβαλε σε αυτούς, να χειραγωγήσουν (στήσουν) τον αγώνα αυτό για στοιχηματικούς σκοπούς και ειδικώτερα, να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα υπέρ της ομάδας της ΠΑΕ Λεβαδειακός, ενώ για τους σκοπούς του στοιχήματος συμφώνησαν το τελικό αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα να είναι “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” (κατά την προσιδιάζουσα έκφραση), δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί η γηπεδούχος ΠΑΕ Ηλιούπολη και τελικώς, να αναδειχθεί νικήτρια η φιλοξενούμενη ομάδα της ΠΑΕ Λεβαδειακός, αυτός δε και οι παραπάνω συγκατηγορούμενοί του να κερδίσουν χρήματα, στοιχηματίζοντας στον παραπάνω χειραγωγημένο (στημένο) αγώνα σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες προσέφεραν τον ως άνω «χειραγωγημένο» αγώνα προς στοιχηματισμό.
Από την ως άνω δε αξιόποινη πράξη του, επήλθε, πράγματι, το αποτέλεσμα (επιτεύχθηκε ο σκοπός) που επεδίωκε, αφού, αφ΄ ενός μεν αυτός κατέβαλε στους παραπάνω συγκατηγορουμένους του, Γεώργιο Τσακογιάννη, Νικόλαο Χάλκο και Μιχαήλ Νικολόπουλο το ως άνω δώρο, ωφελήματα ή οποιαδήποτε άλλη παροχή, κατά τα συμφωνηθέντα, το οποίο και παρελήφθη από αυτούς, αφ΄ ετέρου δε οι τελευταίοι, δηλαδή οι Γεώργιος Τσακογιάννης, Νικόλαος Χάλκος και Μιχαήλ Νικολόπουλος:
1) Ενημέρωσαν βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας της Ηλιούπολης και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο, Αναστάσιο Θάνο και τον τερματοφύλακα Marrama Alberto, σχετικά με τη χειραγώγηση του αγώνα αυτού και την παραπάνω προσχεδιασμένη τελική διαμόρφωση - αλλοίωση του αποτελέσματος και υπέδειξαν σε αυτούς να μην στοιχηματίσουν στον συγκεκριμένο αγώνα, ώστε, να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη διαρροή στοιχείων και αποτραπεί η στοιχειοθέτηση τεκμηρίων ή αποδεικτικών στοιχείων αποκαλυπτικών για το “χειραγωγημένο (στημένο)” αυτόν αγώνα,


2) Δήλωσαν στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ηλιούπολη ότι, όποια χρήματα δικαιούνταν από μισθούς και επί πλέον ως bonus, θα τα έπαιρναν μετά τη διεξαγωγή της πιο πάνω αθλητικής συνάντησης και
3) για να προετοιμάσουν τους φιλάθλους της ομάδας τους, ενημέρωσαν τους οργανωμένους οπαδούς “REBELS” της ομάδας της Ηλιούπολης, ότι στον συγκεκριμένο αγώνα θα νικήσει η ομάδα του Λεβαδειακού, με συνέπεια το σκορ του αγώνα να διαμορφωθεί όπως είχε συμφωνηθεί, δηλαδή να πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου η συμφωνημένη και προσχεδιασμένη “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” (το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 2-1 υπέρ της Ηλιούπολης), το τελικό δε αποτέλεσμα διαμορφώθηκε (κατ' αλλοίωση) στο 2-4 υπέρ της ομάδας της ΠΑΕ Λεβαδειακός, με τρία γκολ που σημείωσε ο Λεβαδειακός στο δεύτερο ημίχρονο.
Σημειώνεται ότι ο συγκατηγορούμενός του Μιχαήλ Νικολόπουλος, προκάλεσε το πέναλτι που επέτρεψε στην ΠΑΕ Λεβαδειακός να μειώσει το αποτέλεσμα σε 2-1 και, στη συνέχεια, σημείωσε αυτογκόλ που διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα σε 2-2. Περαιτέρω δε αυτός, απεκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος από την συμμετοχή του σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες προσέφεραν για στοιχηματισμό τον ως άνω “χειραγωγημένο” αγώνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA, η εξαιρετικά ύποπτη υποστήριξη στην αγορά 1Χ2 πριν τον αγώνα και κατά τη ζωντανή μετάδοση υπέρ της ΠΑΕ Λεβαδειακός ήταν απόλυτα επιτυχής, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παίκτες του στοιχήματος γνώριζαν τη νίκη της ΠΑΕ Λεβαδειακός πριν το εναρκτήριο λάκτισμα.
Εξάλλου, 33 πράκτορες στοιχημάτων απέσυραν τις αγορές τους, λόγω ανησυχιών για την ακεραιότητα και ο τζίρος που παρατηρήθηκε στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της εταιρείας Betfair ήταν από μόνος του ύποπτος, αφού ανήλθε σε 167.128 ευρώ, σημαντικά υψηλότερος από το μέσο όρο των 17.829 ευρώ για το πρωτάθλημα αυτό. Καταλήγει δε η UEFA στην έκθεσή της αυτή, ότι πρόκειται για έναν αγώνα “Εντελώς ύποπτο” χειραγώγησης για τους σκοπούς του στοιχήματος».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο αδικημένος Έλληνας φορολογούμενος…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναφέρεται στο ψέμα με την τεμπελιά και την φοροδιαφυγή του Έλληνα πολίτη το οποίο επιβεβαιώνεται απόλυτα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.    
Στην Γερμανία λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και πρόσφατα έρευνα αποκάλυψε ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ περισσότερο από ότι ο μέσος όρος των Ευρωπαίων και σίγουρα περισσότερο από τους Γερμανούς. Ας το αφήσουμε όμως αυτό στην άκρη…

Από την άλλη, όλη η Ευρώπη χαρακτηρίζει τους Έλληνες... φοροφυγάδες. Χθες όμως, έρευνα του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης είναι, ένας διεθνής οργανισμός 34 αναπτυγμένων χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς) αποκαλύπτει ότι η φορολόγηση των οικογενειών στην Ελλάδα, κατατάσσει την χώρα μας, πρώτη ανάμεσα στις 34 αναπτυγμένες χώρες!

Σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, η συνολική επιβάρυνση (φόροι και εισφορές) που έχει στο εισόδημά του ένας Έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά ανήλθε το 2014 στο 43,4%! Την στιγμή, που ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι μόλις 26,9%!!
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ όπου η φορολογική επιβάρυνση μιας οικογένειας με παιδιά είναι υψηλότερη κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα φορολογικά βάρη που επωμίζεται ένας άγαμος εργαζόμενος χωρίς παιδιά. Και αυτό, όταν στα υπόλοιπα κράτη του ΟΟΣΑ η μέση φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών με δύο παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε σχέση με τον άγαμο εργαζόμενο χωρίς παιδιά! (Το πρόβλημα στη χώρα βέβαια δεν είναι ο άγαμος εργαζόμενος, απλά η σύγκριση φανερώνει το βάρος που καλείται να σηκώσει ο παντρεμένος με παιδιά που εργάζεται).

Τι συμβαίνει λοιπόν, γιατί πράγματι υπάρχει πρόβλημα; Είναι ξεκάθαρο. Στην Ελλάδα οι οικογενειάρχες μισθωτοί φορολογούνται με το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο, παρολ’ αυτά στην χώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα φοροδιαφυγής! Κι’ αυτό γιατί κάποιοι άλλοι Έλληνες (άλλες κατηγορίες ανθρώπων) καταφέρνουν και κατακλέβουν συστηματικά και επί χρόνια το κράτος. Το οποίο κράτος για να λύσει το πρόβλημα (ή τέλος πάντων να το περιορίσει) όλο και επιβαρύνει τους μισθωτούς-οικογενειάρχες, αφού είναι ανίκανο να τιμωρήσει τους… άλλους, τους κλέφτες. Τους απατεώνες που επιβιώνουν σε βάρος των… κορόιδων.

Συμπέρασμα: Οι μισθωτοί οικογενειάρχες στην Ελλάδα (και με δύο παιδιά) είναι τα μεγαλύτερα κορόιδα της χώρας, της Ευρώπης και κατά πάσα πιθανότητα του πλανήτη ολόκληρου…

Είναι αυτοί οι μόνοι που πληρώνουν απίστευτους, υπέρογκους και δυσβάσταχτους φόρους (σχεδόν το μισό του εισόδημά τους δηλαδή…) έτσι ώστε να καλύψουν τα λάθη (ευγενικό αυτό για να μην γράψουμε την κλεψιά) των υπολοίπων, είτε αυτοί προέρχονται από την κοινωνία είτε από την πολιτική σκηνή.

Και πείτε τώρα εσείς, είτε ανήκετε στα κορόιδα, είτε στους άλλους… Αν ο οικογενειάρχης-μισθωτός με τα δύο παιδιά, προσπαθήσει να αποφύγει την φορολογία, αν πάει κι’ αυτός να κλέψει, αν βρει τον τρόπο να μιμηθεί τους άλλους Έλληνες, θα θεωρηθεί ασυνεπής, λαμόγιο, απατεώνας ή κλέφτης; Ποιος θα τολμήσει να τον κατηγορήσει; (Αν βρει τον τρόπο βέβαια…)

* Η παραπάνω πραγματικότητα σαφώς και έχει σχέση με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκεί που βεβαίως υπάρχουν πολλά-πολλά κορόιδα που παίζουν και επιβιώνουν με βάση τη νομιμότητα, σε ένα χώρο όμως που τους τίτλους κερδίζουν οι… άλλοι. Αυτοί που πάντα ξεφεύγουν…
Από την μία λοιπόν οι Έλληνες οικογενειάρχες, που έχουν σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ φορολόγησης και συνεχίζουν ακάθεκτοι την προσπάθεια να πάρουν το βραβείο… βλακείας για να τρώνε και να πίνουν στην υγειά τους οι… άλλοι. Οι γνωστοί… Οι μόνιμα απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους «ανόητες» καταστάσεις.

Γιατί στην χώρα αυτός που πληρώνει φόρο είναι κορόιδο και αυτός που παίζει ποδόσφαιρο νόμιμα, είναι μαλ…ς.

Ας επιχειρηματολογήσει κάποιος για τα αντίθετα…    

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο κόσμος διάβαζε και τρελαινόταν...!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις εξελίξεις με τις δικαστικές ιστορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω αποφάσεις, εισηγήσεις, προτάσεις, δικαστικά βουλεύματα κλπ, κλπ.
Αυτό που εγώ μπορώ να ξέρω είναι την αγωνία του κόσμου του Ολυμπιακού για την αγαπημένη ομάδα του. Και θυμάμαι πολύ καλά τι είχε συμβεί εκείνο το καλοκαίρι, πριν λίγα χρόνια. Με όλες τις εφημερίδες κάθε πρωί στο περίπτερο να βγαίνουν με τεράστιους τίτλους για στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι εμπλοκή και του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Και τα σάϊτ από το προηγούμενο βράδυ, στο ίδιο μήκος κύματος. «Βαγγέλη έμπλεξες», θυμάμαι ήταν χαρακτηριστικά ένας τίτλος…
Κι ο κόσμος του Ολυμπιακού να αγωνιά, με όλα αυτά που διάβαζε κι έμπλεκαν τον πρόεδρο του συλλόγου και την ομάδα σε περιπέτειες. Μόνο που δεν τον είχαν ρίξει κατηγορία, κάποιοι! Και να του αφαιρέσουν και το πρωτάθλημα! Βέβαια, μια ματιά, πιο σοβαρή στην υπόθεση, σου έδινε τη δυνατότητα να καταλάβεις αν έπρεπε να υπάρχουν πραγματικά φόβοι...
Όμως, πολλοί  διάβαζαν κι αναστατώνονταν, αγωνιούσαν, γιατί τους έβαζαν σε μία διαδικασία να μην ξέρουν τι να πιστέψουν.…Και στενοχωριόνταν, γιατί ενέπλεκαν την αγαπημένη τους ομάδα σε τέτοια πράγματα. Χωρίς να φαίνονταν να υπάρχουν κάποια στοιχεία…
Τώρα, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης απαλλάχτηκε. Έγραψαν οι εφημερίδες και τα σάϊτ μία-δύο ημέρες κι αυτό ήταν. Που το σίριαλ ολόκληρου καλοκαιριού…Έτσι είναι αυτά, ε;…
Και υπάρχει κι άλλη δικαστική υπόθεση, πάλι από τηλεφωνικές υποκλοπές… Βάζουν πάλι τον κόσμο του Ολυμπιακού στο τρυπάκι της αγωνίας και της στενοχώριας, όπως πασάρονται κι εμφανίζονται τα πράγματα…
Κι αν προκύψει πάλι απαλλαγή η, αθώωση μετά από κάποιο διάστημα, που ίσως είναι και χρόνια; Γιατί εδώ δεν είναι μόνο τι θα πει ο ανακριτής. Είναι και τι θα πει κι ο εισαγγελέας. Και τι θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο. Και τι θα αποφασίσει το δικαστήριο, αν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο. Ποτέ δεν είναι τόσο απλό, όπως επιδιώκουν κάποιοι να το παρουσιάσουν...
Τι θα έχει γίνει πάλι; Θα έχουμε μία ιστορία που επί χρόνια θα έχει δυσφημίσει το μεγαλύτερο ελληνικό  σύλλογο και τον πρόεδρό του και μία τελική απόφαση, που θα απασχολήσει τον Τύπο, άρα και τον κόσμο, για μία-δύο ημέρες πάλι;
Την αγωνία του κόσμου του Ολυμπιακού, ποιος την λογαριάζει, ε;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: Ανακοινώνει το διαζύγιο με Βρύζα!!

Το κεφάλαιο Βρύζας φτάνει στο τέλος του, καθώς μετά από πολύ μελάνι που «χύθηκε» τους τελευταίους δύο μήνες πολύ σύντομα θα μπει ένα τέλος και επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Μπορεί ο Ζήσης Βρύζας να ετοιμάζεται ν’ αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και να μετακομίσει στην Βέροια για ν’ αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή και από τον ΠΑΟΚ ακόμα δεν υπάρχει ανακοίνωση για την λύση της συνεργασίας. Αυτό φαίνεται πως θα γίνει πολύ σύντομα. Βέβαια όλοι περίμεναν πως ο Βρύζας θα αναλάμβανε κάποιο άλλο πόστο στον Δικέφαλο, αυτό του συμβούλου δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη. Φαίνεται πως  οι συζητήσεις δεν τελεσφόρησαν με αποτέλεσμα η ομάδα της Ημαθίας να εκμεταλλευτεί και να είναι κοντά σε συμφωνία μαζί του. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Που θα πάει ο Κλοπ;

Ο Γίργκεν Κλοπ ξυπνάει την αγορά με την διαθεσιμότητά του και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους πιθανούς προορισμούς του Γερμανού.
Είναι φορές που η σχέση απλά δεν προχωράει. Δοκιμάζεις κάποια πράγματα, προσπαθείς να την κρατήσεις με τεχνητή αναπνοή, όμως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποδεχθείς ότι θα είναι καλύτερο και για τους δύο να ακολουθήσετε διαφορετικούς δρόμους. Αυτή την απόφαση πήρε και ο Κλοπ, ο οποίος ύστερα από 7 χρόνια στο Signal Iduna Park, έκρινε ότι το πράγμα με την Ντόρτμουντ δεν τραβάει. Οπως είχε κάνει και στην Μάιντς δηλαδή, όταν ένιωσε ότι οι ιδέες του έχουν στερέψει και ότι το πλάνο του δεν δουλεύει στην πράξη. Ο ύψους 1.93μ. τεχνικός, κατέκτησε με την Μπορούσια το πρωτάθλημα του 2011, έκανε νταμπλ το 2012 και την Μπάγερν πελάτισσα και έφτασε στον τελικό του Champions League το 2013. Εναν χρόνο μετά, ξεκίνησε η χειρότερη σεζόν του στο κλαμπ, αφού έχοντας ξοδέψει για πρώτη φορά πολλά λεφτά (66 εκατ. ευρώ) η ομάδα ήταν για μεγάλο διάστημα στη ζώνη του υποβιβασμού και σε απόδοση πολύ κάτω από τη δυναμική της.
«Το είχα πει τα προηγούμενα χρόνια ότι όταν νιώσω ότι δεν είμαι πλέον ο κατάλληλος, θα το πω». Και το είπε. «Πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση, η Ντόρτμουντ χρειάζεται μια αλλαγή». Το γεγονός ότι ένας τόσο μοντέρνος τεχνικός με χαρακτήρα και προσωπικότητα που οι περισσότεροι γουστάρουν μένει ελεύθερος, δεν είναι δυνατόν να μην ενεργοποιήσει τα κλαμπ που δεν είναι σίγουρα με αυτόν που έχουν στον πάγκο. «Δεν έχω μιλήσει με κάποια ομάδα, όμως δεν σκοπεύω να μείνω εκτός για έναν χρόνο». Ο Κλοπ έκανε σαφές ότι πιθανότατα από τη νέα σεζόν θα έχει νέους εργοδότες και εμείς πάμε να δούμε κάποια σενάρια που μπορούν να μας οδηγήσουν στο ποιοι θα είναι αυτοί…

Μάντσεστερ Σίτι
Υστερα από μία επιτυχημένη -μόνο εντός συνόρων- τριετία με δύο τίτλους Premier League, οι Citizens βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και αφού κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και την 4άδα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι αποχαιρετά το Etihad. Νο1 επιθυμία του CEO Φεράν Σοριάνο και του διευθυντή ποδοσφαίρου, Τσίκι Μπεγκίρισταϊν, είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα και πρόσφατα γράφτηκε από έγκυρες πηγές ότι έχει δοθεί ακόμα και προθεσμία 15 ημερών στον Κάρλο Αντσελότι να για να απαντήσει στο αν θα πάρει τη δουλειά. Για πρώτη φορά στα χρόνια των Αράβων η Σίτι φαίνεται να θέλει να πάρει προπονητή από το πάνω ράφι και θα προσπαθήσει για 2 από τους 3 καλύτερους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, όμως το project δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς αμφότεροι δεν αποκλείεται να μείνουν στις ομάδες τους. Επόμενη λύση που έχει διαρρεύσει είναι αυτή του Ράφα Μπενίτεθ της Νάπολι, οπότε γίνεται κατανοητό ότι το timing δίνει πόντους στον Κλοπ ο οποίος είχε παλιότερα δηλώσει «ότι η Αγγλία έχει προβάδισμα για να εργαστώ εκεί μετά την Γερμανία αφού γνωρίζω και λίγο τη γλώσσα».
Ρεάλ Μαδρίτης
Πέρυσι ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν έτοιμος να απολύσει τον Κάρλο Αντσελότι αν αποκλειόταν από την Ντόρτμουντ στο Champions League μετά τη νίκη με 3-0 στο πρώτο ματς, όμως ο Ιταλός κατέκτησε την τεράστια διοργάνωση και έμεινε ως Βασιλιάς στο Bernabeu. Εναν χρόνο μετά, ο Καρλέτο βιώνει μία παρεμφερή αβεβαιότητα και ίσως ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δει ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και δώσει τη θέση στον Γερμανό.
Οι Μερένγκες είναι εκτός Copa del Rey, είναι στο -2 από την Μπαρτσελόνα στην Primera Division με 7 αγωνιστικές να απομένουν και στο CL βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από έναν ακόμα αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν αποκλειστεί από τα προημιτελικά και μείνει χωρίς νίκη για 8 σερί ματς φέτος κόντρα στους Ροχιμπλάνκος, ο Αντσελότι είναι πραγματικά απίθανο να μείνει, με το στιλ παιχνιδιού του Κλοπ με αντεπιθέσεις-αστραπή να ταιριάζει απόλυτα στην Ρεάλ, που ίσως να μην χρειαστεί να ψάξει πολύ για να βρει τον αντικαταστάτη του αλενατόρε.

Παρί Σεν Ζερμέν
Μία ομάδα που έχει όλο το πακέτο για να αποτελέσει το περιβάλλον εργασίας του Κλοπ είναι η Παρί. Ο Λοράν Μπλαν έχει ήδη κατακτήσει το Legue Cup, παίζει στον τελικό του Κυπέλλου με την Οσέρ της δεύτερης κατηγορίας και στο πρωτάθλημα κρατά την τύχη του στα χέρια του αφού κάνοντας το 7x7 -σε ένα πρόγραμμα δίχως ντέρμπι- θα κατακτήσει και το Championnat. Με τρεμπλ εντός συνόρων δύσκολα σε λέει κανείς αποτυχημένο, όμως υπάρχουν πράγματα που οι Αραβες θέλουν και δεδομένου της αποχώρησης από την Νόρτμουντ δεν αποκλείεται να στραφούν στην ελκυστική περίπτωση του Γερμανού κόουτς.
Ενα από αυτά είναι ότι θέλουν να κυριαρχούν στη λίγκα της χώρας τους και όχι να χρειάζεται να έρθει η 30ή αγωνιστική για να πατήσει για πρώτη φορά η ομάδα τους στην κορυφή, ενώ και η Ευρώπη είναι κάτι που ξενερώνει αυτούς που τα σκάνε χοντρά για να στήσουν ομαδάρες. Γιατί σούπερ ήταν ο 100% αντρικός αποκλεισμός της Τσέλσι στους «16» όμως τη στιγμή που κάθε χρόνο φέρνουν και ένας υπερπαίκτη οι ιδιοκτήτες της Παρί δεν θέλουν να έχουν ταβάνι τους «8» του Champions League και ζητούν το βήμα παραπάνω, που σίγουρα, δεν θα γίνει φέτος. Εκτός αυτών, δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει το τρελό τετ α τετ του Κλοπ με τον Ιμπραΐμοβιτς στο gala για την Χρυσή Μπάλα στο οποίο ο Ζλάταν είπε ότι θα πάει στην Ντόρτμουντ δωρεάν! Αν και παίζουν σενάρια για το MLS, πολλές φορές η μοίρα τα φέρνει περίεργα και ίσως οι δύο άνδρες συνεργαστούν.

Μπάγερν Μονάχου
Και πάμε στα δύσκολα. Σε ένα σενάριο, το οποίο αν γίνει πραγματικότητα θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη αίσθηση ειδικά μετά τις μετακινήσεις των Μάριο Γκέτσε και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την Ντόρτμουντ στην Μπάγερν τα τελευταία χρόνια. Τα πάντα έχουν να κάνουν φυσικά με την παραμονή του Γκουαρδιόλα στην Allianz Arena, με τον Καλατανό να μην έχει φέρει μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα σε σχέση με τα 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο που κοστίζει στους Βαυαρούς. Αν λοιπόν ολοκληρωθεί το κάζο από την Πόρτο ή αν στη συνέχεια δεν καταφέρει να σηκώσει το Champions League η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του θα γίνει μεγαλύτερη.
Ο άνθρωπος που ήταν στον πάγκο πριν, είχε χαρίσει στην Μπάγερν ένα μυθικό τρεμπλ, οπότε γίνεται εύκολα κατανοητό πως οι όποιοι τίτλοι στην Γερμανία θεωρούνται σήμερα σαν κάτι το αυτονόητο για τους Βαυαρούς που έσπασαν τα ταμεία για τον Γουαρδιόλα προκειμένου να χτίσει αυτοκρατορία στην Ευρώπη και να βάλει γερές βάσεις για το μέλλον. Μετά την περσινή τεσσάρα από την Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε τώρα η τριάρα από την Πόρτο και αν εξελιχθεί σε αποκλεισμό, το image του 44χρονου θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα.
Την ιδια στιγμή, η μοναδική και σχεδόν ιδιόρρυθμή προσέγγισή του στους αγώνες με τις αλλαγές θέσεων σε παίκτες και συστήματα τύπου 3-4-3, δύσκολα θα αποτελέσουν θεμέλια πάνω στα οποία μπορεί κάποιος άλλος κόουτς να συνεχίσει να χτίζει. Παρότι φαντάζει ακραίο, αν ο Κλοπ δεν έχει άλλη πρόταση στα χέρια του και η Μπάγερν αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πει το «ναι» στους Βαυαρούς που σίγουρα έχουν πράγματα να του προσφέρουν σε όλα τα επίπεδα. Αλλωστε, ποτέ δεν έχει πει ότι ‘δεν θα πάω στην Μπάγερν’…

Αλλη
Αν η κατάσταση στην Λίβερπουλ ήταν η ίδια με πριν το 2015 τότε θα λέγαμε σίγουρα ότι ο Κλοπ παίζει για τη θέση στο Anfield, όμως το extreme makeover του Ρότζερς δυνάμωσε τη θέση του, όπως και η νίκη επί της Σίτι αλλά και η πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup. Ο Βρετανός τεχνικός πάντως θα αρχίσει λογικά τη νέα σεζόν υπό πίεση με τον Γερμανό να είναι μέσα στη λίστα με τους αντικαταστάτες αν είναι ακόμα ελεύθερος.
Με αυτά που κάνει η Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες δύσκολα μπορεί κανείς να πει κάτι για τον Λουίς Ενρίκε, όμως επειδή όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο και οι Καταλανοί είναι μία γκέλα μακριά από την απώλεια της 1η θέσης στην La Liga και δεν έχουν σίγουρο το CL, ποτέ δεν μπορείς πεις ποτέ. Κάποια ρεπορτάζ θέλουν τους υποψηφίους των εκλογών του καλοκαιριού να υπόσχονται την άφιξη του Κλοπ, ο οποίος ξέρει να παίζει άριστα την κόντρα και το παιχνίδι της άμεσης ανάκτησης της μπάλας που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από τους Μπλαουγκράνα.
Αν και είναι ιεροσυλία να πουμε για την Αρσεναλ και τον Βενγκέρ που μαζί πάνε τρένο στην Premier League, δεν θα ήταν λίγοι οι οπαδοί των Gunners που θα ήθελαν μία αλλαγή και να δουν στο Emirates αυτό το ταχυδυναμικό και επιθετικό ποδόσφαιρο πίεσης. Ο Αλσατός έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και παρότι η θέση του δεν είναι τόσο σταθερή όσο τις προηγούμενες σεζόν, μπορεί όποτε θέλει να υπογράψει μόνος του ανανέωση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μπορεί να είναι ήρεμος ο Πίπο»

Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, δήλωσε ότι ο προπονητής των Ροσονέρι μπορεί να είναι ήρεμος αλλά «τα αποτελέσματα θα βοηθούσαν».
«Ο Πίπο τα πηγαίνει καλά και έχει την εμπιστοσύνη του κλαμπ, μπορεί να κοιμάται με ηρεμία, αν και τα καλά αποτελέσματα θα βοηθήσουν. Είμαι σίγουρος ότι τα αποδυτήρια θέλουν τον Ιντζάγκι και αυτό είναι το σημαντικό. Χωρίς τραυματισμούς θα ήμασταν σε διαφορετική θέση. Λίγοι θυμούνται ότι είχαμε νικήσει την Νάπολι και παίξαμε καλά με Ρόμα και Ρεάλ. Τον Ιανουάριο είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, δεν είναι λάθος του προπονητή» ήταν τα λόγια του Γκαλιάνι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Δεν ξέρω την ηλικία των ποδοσφαιριστών μου»

Ο προπονητής της Ασάντε Κοτόκο από την Γκάνα, Ντέιβιντ Ντάνκαν ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει την ηλικία των παικτών του!
Οι πρωταθλητές Γκάνας μετέχουν στο Champions League Αφρικής. Η εντός έδρας ήττα-σοκ από την αλγερινή Εουλμά (1-2) είχε ως συνέπεια να εξοργιστούν οι οπαδοί του συλλόγου ζητώντας εξηγήσεις.
Ο τεχνικός της Ασάντε Κοτόκο, Ντέιβιντ Ντάνκαν έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως δεν γνωρίζει την ακριβή ηλικία των ποδοσφαιριστών του.
«Δεν μπορώ να μιλήσω για την ηλικία των ποδοσφαιριστών μου γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω. Ως εκ τούτου οι επιλογές μου για την ενδεκάδα δεν γίνονται βάσει ηλικίας.
Η φιλοσοφία μου είναι τέτοια που δεν βασίζεται στην ηλικία των παικτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκατούζο: «Ευχαριστώ τον Μπερλουσκόνι»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσανατολίζεται να πουλήσει την Μίλαν σε Κινέζους επενδυτές και ο Ρίνο Γκατούζο βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να τον αποθεώσει!
Ο ιδιοκτήτης των «ροσονέρι», Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμφανίζεται διατεθειμένος να πουλήσει τον ιταλικό σύλλογο στον Κινέζο Φου Γιξιάνγκ, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μίλαν.
Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ, Ρίνο Γκατούζο ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις επέλεξε τούτο το χρονικό σημείο προκειμένου να εκθειάσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Πάνω απ'όλα είμαι οπαδός της Μίλαν και ξέρω πως θα πρέπει να πω ένα ευχαριστώ στην οικογένεια Μπερλουσκόνι που έχει χαρίσει επιτυχίες αλλά αλλά και νίκες εδώ και 25 χρόνια στη Μίλαν», τόνισε ο Γκατούζο για να προσθέσει:
«Υπάρχουν δύσκολες στιγμές αλλά δεν αποτελούν δοκιμασία για την ομάδα. Το να είσαι διορατικός αποτελεί θεμελιώδη αρχή και για την Μίλαν.
Για να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή θα πρέπει να είναι ανοικτή στις προκλήσεις».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το crossbar challenge της Τότεναμ!! (vid)

Στην τελευταία ανοιχτή προπόνηση της Τότεναμ, οι ποδοσφαιριστές της συμμετείχαν σε crossbar challenge, φυσικά με στόχο να πετύχουν το οριζόντιο δοκάρι από απόσταση. Κλέβει την παράσταση ο εκ των νικητών, Ετιέν Καπού, λόγω... χρώματος μαλλιών!
Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο, διασκέδασαν τους οπαδούς αλλά χαλάρωσαν και οι ίδιοι με το παιχνίδι που έκαναν στην τελευταία ανοιχτή προπόνηση, με τους Κέιν, Έρικσεν και Καπού να πετυχαίνουν το στόχο και άλλους να φτάνουν πολύ κοντά.
Ο Καπού, πάντως, κέρδισε και τις εντυπώσεις με την επιλογή του να βάψει κόκκινο το μαλλί!
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: gazzetta.gr*

Καλύτερος από τον Γκουαρντιόλα ο Λουίς Ενρίκε!!

Η «φονική» τριπλέτα της επίθεσης κάνει τη δουλειά της για τη Μπαρτσελόνα και το gazzetta.gr οφείλει να προτάξει τα στοιχεία που κάνουν τον Λουίς Ενρίκε... καλύτερο και από τον Πεπ Γκουαρντιόλα!
Πολλοί μπορεί να είχαν τις αμφιβολίες τους για την εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» στον άλλοτε άσο του συλλόγου, δίνοντάς του το «τιμόνι» το περασμένο καλοκαίρι.
Ορισμένοι εξ αυτών μπορεί να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τις προπονητικές ικανότητες του Λουίς Ενρίκε, όμως, μετά και τη χθεσινοβραδινή (15/4) νίκη της Μπαρτσελόνα στο «Παρκ ντε Πρενς» με το τελικό 3-1 επί της Παρί που δίνει στους Καταλανούς – σχεδόν – την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο νυν κόουτς της ομάδας ξεπέρασε μέχρι και τον Πεπ Γκουαρντιόλα που λατρεύτηκε για το έργο του και κατέκτησε τα πάντα!
Το επιτυχημένο πέρασμα από την Πόλη του Φωτός, ήταν η 40η νίκη του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο του καταλανικού συλλόγου, έπειτα από 48 παιχνίδια συνολικά! Λαμβάνοντας υπόψιν το πρόσφατο παρελθόν της Μπαρτσελόνα και γυρνώντας μέχρι και την πρώτη σεζόν του Γκουαρντιόλα στον σύλλογο, ο Λουίς Ενρίκε είναι ο πιο... αποτελεσματικός όσον αφορά τα θετικά αποτελέσματα.
Πέρυσι, ο Χεράρδο Μαρτίνο είχε φτάσει στις 40 νίκες στο 56ο του παιχνίδι στην τεχνική ηγεσία, ενώ δεν κατάφερε να πάρει περισσότερες, αφού ο αριθμός... κοκκάλωσε εκεί στα συνολικά 59 ματς.
Τη σεζόν 2012-2013, με τον αείμνηστο Τίτο Βιλανόβα και τον Ζόρντι Ρόουρα που ανέλαβε λόγω της μάχης που έδωσε ο άλλοτε κόουτς με την επάρατη νόσο, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη χρονιά με 43 νίκες στα 60 ματς, ενώ ξανά το 40ο «τρίποντο» είχε έρθει έπειτα από 56 αναμετρήσεις.
Και πάμε στην τετραετία της παρουσίας του Πεπ Γκουαρντιόλα στον σύλλογο της Βαρκελώνης, με τον νυν κόουτς της Μπάγερν Μονάχου να κατακτά το ένα τρόπαιο πίσω απ' το άλλο και την ομάδα του να γίνεται κυρίαρχος στα εγχώρια και τα ευρωπαϊκά ύδατα! Ωστόσο, δεν κατάφερε ούτε εκείνος να πετύχει ό,τι έκανε φέτος ο Λουίς Ενρίκε.
Στην πρώτη του σεζόν (2008-2009) πανηγύρισε την 40η νίκη στο 55ο ματς, τη δεύτερη χρονιά το έκανε σε 54 παιχνίδια, ενώ στις δύο τελευταίες του αγωνιστικές περιόδους στο «Καμπ Νου», χρειάστηκε 51 αναμετρήσεις για τη 40άρα.
Έχοντας, λοιπόν, όλους τους αριθμούς, ο τωρινός προπονητής των πρωτοπόρων της Πριμέρα Ντιβιζιόν μπορεί να υπερηφανεύεται για την αποτελεσματικότητά του – μέχρι στιγμής – που σε μεγάλο βαθμό, βέβαια, οφείλεται στους Νεϊμάρ, Μέσι και Σουάρες, που τον κάνουν... μάγκα.
Στα 48 ματς της Μπαρτσελόνα μέχρι αυτή τη στιγμή για την τρέχουσα σεζόν, η ομάδα μετράει 40 νίκες, 3 ισοπαλίες, πέντε ήττες, 139 γκολ υπέρ και 31 κατά. Μάλιστα, υπάρχει και η προοπτική να ξεπεραστούν οι 47 νίκες σε μια σεζόν, που είχε πετύχει ο Γκουαρντιόλα την ποδοσφαιρική χρονιά 2011-2012.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τρία κρούσματα δάγκειου πυρετού σε ποδοσφαιριστές στη Βραζιλία!!

Σε επιφυλακή βρίσκονται άπαντες στη Βραζιλία για τα τρία κρούσματα δάγκειου πυρετού σε ποδοσφαιριστές, ένας εκ των οποίων είναι ο επιθετικός της Κορίνθιανς, Πάολο Γκερέρο!
Πρόκειται για ιό που μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από κουνούπια και προκαλεί τόσο έντονο πόνο, όσο ένα κάταγμα, καθώς αυτός που έχει προσβληθεί από τον ιό υποφέρει από τον πόνο που προκαλεί στους μύες και το σώμα του.
Ποδοσφαιριστές στις ομάδες της Βραζιλίας χρησιμοποιούν πλέον ειδικό σπρέι πριν από κάθε προπόνηση, ενώ έχει ενισχυθεί η ιατρική επίβλεψη και οι επισκέψεις σε όλα τα προπονητικά κέντρα των συλλόγων προκειμένου να προλάβουν οποιοδήποτε νέο τσίμπημα που θα επιβεβαιώσει νέα κρούσματα.
Τα τρία επιβεβαιωμένα, μέχρι στιγμής, είναι αυτά του επιθετικού της Κορίνθιανς, Γκερέρο, του αναπληρωματικού πορτιέρο της Παλμέιρας, Αράνχα και του νεαρού επιθετικού της Σάντος, Λίο Τσιταντίνι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποιοι φεύγουν από τη Ντόρτμουντ μετά τον Κλοπ!!

Το gazzetta.gr ρίχνει φως στην επόμενη μέρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ χωρίς τον Γιούργκεν Κλοπ και τις αλλαγές που ενδεχομένως θα γίνουν στο ρόστερ της ομάδας.
Ο Κλοπ έκανε τη γερμανική ομάδα αυτό που είναι σήμερα. Όχι βέβαια το σύνολο που μοχθεί για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αλλά για το πολύ υψηλό στάτους που έχει πλέον ο σύλλογος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν και για τον προπονητή τους, πέρα από το όνομα της ομάδας και τον κόσμο στο «Yellow Wall».
Στην προπόνηση της Τετάρτης, λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους τους Ντόρτμουντ και Κλοπ, ο επί 7 χρόνια προπονητής των Βεστφαλών μίλησε και στους παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν υποψιαστεί απολύτως τίποτα και το έμαθαν ουσιαστικά από τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν χθες (15/4) το πρωί, μέχρι να τους γίνει και η επίσημη ενημέρωση.
Ποιοί από αυτούς, όμως, ίσως σκέφτηκαν αμέσως ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν χωρίς τον Κλοπ;
Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ
Αποτελεί σχεδόν... μόνιμο μεταγραφικό στόχο της Άρσεναλ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός με 17 γκολ σε 37 εμφανίσεις με την κίτρινη φανέλα έχει κάνει τον Αρσέν Βενγκέρ να θαυμάζει τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, ενώ ο Αλσατός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να δει τον παίκτη και από κοντά στα παιχνίδια των δύο ομάδων στη φετινή φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018, όμως, αυτή τη στιγμή, η Ντόρτμουντ δεν θα εμφανιζόταν αδιάλλακτη αν προέκυπτε μια πρόταση που θα... ξεπερνούσε όμως τα 30 εκατ.ευρώ.

Ιλκάι Γκουντογκάν
Από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομάδας όταν αυτή το 2013 έφτασε μέχρι και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στη Μπάγερν. Μάλιστα, ήταν εκείνος που πέτυχε και το γκολ των Βεστφαλών στο ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην ήττα (2-1) που άφησε το σύνολο του Κλοπ με το μετάλλιο του φιναλίστ αλλά με εξαιρετικά πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον. Φάνταζε... ιδανικός για να καλύψει το κενό του Πολ Σκόουλς στη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως το θέμα εξασθένησε. Κάτι οι τραυματισμοί του, κάτι το πέρασμα του Ντέιβιντ Μόγιες από τους «κόκκινους διαβόλους» και κάτι η σχέση του παίκτη με τον Κλοπ, τον κράτησαν στο «Signal Iduna Park». Πλέον, η Γιουνάιτεντ δεν ενδιαφέρεται, όμως ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Σίτι και η Άρσεναλ (σύμφωνα πάντα με τα μεταγραφικά σενάρια) έχουν σημειωμένο το όνομά του.

Ματς Χούμελς
Ίσως η πιο ξεκάθαρη περίπτωση ποδοσφαιριστή που θ' ακολουθήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στην έξοδο από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έχει αναφέρει στη διοίκηση της ομάδας την επιθυμία του για κάτι καινούριο στην καριέρα του, όμως, παρά την επικείμενη αλλαγή προσώπου στην τεχνική ηγεσία, του έγινε πρόταση γι' ανανέωση του συμβολαίου του με αποτέλεσμα να κάνει κάποιες... δεύτερες σκέψεις ο 26χρονος άσος μέχρι το καλοκαίρι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ακούγεται» συνεχώς για την περίπτωσή του, ειδικά από τη στιγμή που το κέντρο της άμυνας του συλλόγου χρειάζεται... ρεκτιφιέ, ενώ, ακόμα κι αν η τιμή του ξεφύγει, ο Φαν Χάαλ φαίνεται να έχει πάρει το «ok» για να τα «σκάσει» το καλοκαίρι.

Χένρικ Μκιταριάν
Η Λίβερπουλ απέτυχε να τον κάνει δικό της το 2013 και αυτός, όταν έφυγε από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, επέλεξε τη Γερμανία και τη Bundesliga για να συνεχίσει την καριέρ του με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έκανε καλή πρώτη σεζόν με 11 γκολ, όμως δεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κλοπ δεν «καιγόταν» για να τον κρατήσει στον σύλλογο. Βέβαια, αν δεν γίνει κάποια κίνηση από άλλη ομάδα, ίσως ο επόμενος κόουτς να εισηγηθεί την παραμονή του, με τον Αρμένιο άσο να δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017. Τα ενδεχόμενα φυσικά, είναι είτε με την επικείμενη αποχώρηση του Κλοπ να μείνει και να παλέψει για μια θέση στα πλάνα του επόμενου τεχνικού, είτε να πάει κάπου όπου θα ξέρει σίγουρα πως θα έχει σημαντικό ρόλο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έξι μήνες εκτός δράσης για δαγκωματιά!!

Και να σκεφτεί κανείς ότι έγινε στη LeagueTwo της Αγγλίας και όχι στο Μουντιάλ όπως το περασμένο καλοκαίρι... Ο Λαμπάντι της Ντάγκεναμ θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους έξι μήνες έχοντας δαγκώσει αντίπαλο παίκτη της Στίβενεϊτζ!
Ο Λουίς Σουάρες για ίδιο περιστατικό, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, τιμωρήθηκε με δύο μήνες απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.
Πριν λίγες μέρες στο Μεξικό, ο Χουάν Αράνχο τιμωρήθηκε με δύο μόλις αγωνιστικές για δαγκωματιά σε αντίπαλο σε παιχνίδι της Τιχουάνα με τη Μοντερέι.
Στην Αγγλία, ωστόσο, τα πράγματα και οι κανονισμοί είναι πολύ πιο αυστηροί, αφού, ο Λαμπάντι θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε έξι μήνες!
Τον Μάρτιο, σε παιχνίδι της Ντάγκεναμ με τη Στίβενεϊτζ, δάγκωσε τον Ρόνι Χένρι και παρά το γεγονός πως δεν αποδέχθηκε την κατηγορία που του απηύθυνε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, τιμωρήθηκε με απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι τον Οκτώβριο!
Μάλιστα, το 2014, ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε τιμωρηθεί για ανάλογο περιστατικό με 10 αγωνιστικές...



*Πηγή: gazzetta.gr*

Με τη δεύτερη γηραιότερη ενδεκάδα η Γιουβέντους!! (pic)

Στον πρώτο προημιτελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μονακό, η Γιουβέντους παρέταξε τη δεύτερη γηραιότερη ενδεκάδα της παρουσίας της στην ιστορία της διοργάνωσης!
Η «Γηραιά Κυρία»... όνομα και πράγμα, κατάφερε ν' αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά με το 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιδάλ (με την παράβαση ωστόσο να έχει γίνει εκτός περιοχής), ξεπερνώντας σε πρώτη φάση το εμπόδιο της Μονακό με... εμπειρία.
Αυτή, δηλαδή, που κουβαλούσαν οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στο παιχνίδι για τη «Γιούβε», αφού ο μέσος όρος ηλικίας ήταν στα 30 χρόνια και 64 μέρες! Πρόκειται για τη δεύτερη γηραιότερη ενδεκάδα που έχει παρατάξει ποτέ ο ιταλικός σύλλογος στην ιστορία της παρουσίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εκεί, δηλαδή, που το ρεκόρ το κατέχει η Πόρτσμουθ (!) από παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ, τον Μάρτιο του 2007.
Τότε, ο μέσος όρος ηλικίας των «πομπέις» ήταν στα 32 χρόνια και 105 ημέρες!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Κοιτάει Αγγλία η Ίντερ!!

Ποδοσφαιριστή από το αγγλικό πρωτάθλημα αναζητεί για την μεσαία γραμμή η Ίντερ, με τον Γιάγια Τουρέ να είναι ο πρώτος στόχος.
Τον σχεδιασμό της για την επόμενη χρονιά έχει αρχίσει να κάνει και η Ίντερ. Στην ιταλική ομάδα, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού με αποτέλεσμα η ομάδα να πραγματοποιεί μια αρκετά μέτρια χρονιά, γι' αυτό το λόγο ήδη έχουν αρχίσει να εξετάζουν διάφορους μεταγραφικούς στόχους.
Τα πρώτα κενά έχουν εντοπιστεί στη μεσαία γραμμή και εκεί ήδη εξετάζονται κάποιοι ποδοσφαιριστές. Πρώτος στόχος είναι ο Γιάγια Τουρέ της Σίτι, όμως η περίπτωσή του έχει αρκετές δυσκολίες. Έτσι, υπάρχουν και εναλλακτικέ επίσης από την Αγγλία και πρόκειται για τον Λέιβα της Λίβερπουλ και τον Σονγκ που αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα στη Γουέστ Χαμ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Νταβίντ Σίλβα ο... αντι-Μάτα στη Βαλένθια!!

Μετά το ναυάγιο με τον Χουάν Μάτα, η Βαλένθια στρέφει την προσοχή της στην περίπτωση του Νταβίντ Σίλβα για το καλοκαίρι.
Η Βαλένθια την επόμενη σεζόν επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι διοικούντες, έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για την μεταγραφική της ενίσχυση. Αυτό που θέλουν περισσότερο οι «νυχτερίδες», φαίνεται πως είναι ένας δημιουργικός ποδοσφαιριστής.
Πρώτος στόχος ήταν ο Χουάν Μάτα, ο οποίος όμως θα παραμείνει στο Μάντσεστερ και την επόμενη σεζόν, με την Βαλένθια να έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της. Πλέον, ο επόμενος στόχος ακούει στο όνομα του Νταβίντ Σίλβα. Οι Ισπανοί κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, ώστε να πείσουν τον άσο της Σίτι να επιστρέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα και να κλείσουν μια αρκετά σημαντική μεταγραφή...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς στο gTV!!

Στην πρώτη κοινή on camera συνέντευξη της καριέρας τους, οι δύο κορυφαίοι προπονητές στην Ευρώπη, εκφράζουν στον Αντώνη Καλκαβούρα τη νοσταλγία τους για την Ελλάδα και τονίζουν ότι δε θα νιώσουν ποτέ ως “πραγματικοί αντίπαλοι”!
Έπρεπε να φύγουν από την χώρα μας, για να εκτιμήσουμε τι πραγματικά χάνουμε... Έτσι συμβαίνει συνήθως στη ζωή, όμως, οπότε και ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση! Ο πρεσβύτερος (71 ετών) Ντούσαν Ίβκοβιτς, δούλεψε συνολικά σε 5 ελληνικές ομάδες (Άρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ολυμπιακός και ΑΕΚ) συμπλήρωσε τμηματικά 13 χρόνια... ένσημα και κατέκτησε σε ελληνικούς πάγκους, τους 10 (3 φορές πρωταθλητής και 4 Κυπελλούχος Ελλάδας, 2 φορές πρωταθλητής και 1 φορά Κυπελλούχος Ευρώπης) από τους 25 τίτλους της καριέρας του!
Ο νεότερος (55 ετών) Ζέλικο Ομπράντοβιτς, εργάστηκε επί 13 συναπτά έτη (1999-2012) στον Παναθηναϊκό και ως προπονητής του “τριφυλλιού”, “σήκωσε” τα 23 (7 φορές Κυπελλούχος και 11 φορές πρωταθλητής Ελλάδας και 5 φορές πρωταθλητής Ευρώπης) από τα συνολικά 33 τρόπαια, που βρίσκονται στην συλλογή του! Έπρεπε, λοιπόν, να πάνε να δουλέψουν στην Τουρκία, για να δώσουν την πρώτη τους κοινή συνέντευξη, με θέμα, όμως, την αγάπη τους για την Ελλάδα και τον απεριόριστο σεβασμό που έχουν κερδίσει από τους Έλληνες φιλάθλους, την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ και το ιδιαίτερο “δέσιμο” που έχουν με τους συμπατριώτες μας φίλους τους!
Τους ρωτήσαμε ακόμη για τη νέα προοπτική της καριέρας του στις δύο κορυφαίες τουρκικές ομάδες, αλλά και για την σπάνια προσωπική σχέση που έχουν “χτίσει” και άρχισε να σφυρηλατείται από το 1988, όταν ο “Ντούντα” κάλεσε για πρώτη φορά τον “Ζοτς” στην Εθνική Γιουγκοσλαβίας. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν στην κάμερα του gTV και τον Αντώνη Καλκαβούρα, παραδέχτηκαν ότι δεν θα νιώσουν ποτέ ως αντίπαλοι, γιατί αισθάνονται σαν “μία οικογένεια”, θυμήθηκαν τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους και εφόσον μετρούν συνολικά 58 τίτλους (25+33), τους ζητήσαμε να μας αποκαλύψουν πότε και πως βιώνουν μία μεγάλη στενοχώρια μέσα στο γήπεδο... Απολαύστε τους, ίσως, όπως δεν τους έχετε ζήσει ποτέ...




*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπέος: «Οικογενειακό πρόβλημα…» (video)

Στο θέμα της εμπλοκής του στην υπόθεση των στημένων αγώνων αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Μπέος ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Βόλου. «Οικογενειακό πρόβλημα…», υποστήριξε για την υπόθεσή του.

Μπέος: «Οικογενειακό πρόβλημα…» (video)
Την πρόθεσή του να παραμείνει μέχρι το τέλος της θητείας του, το 2019, στον Δημαρχικό θώκο του Βόλου εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης που διερευνά η δικαιοσύνη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Η προσωπική μου υπόθεση, δεν έχει να κάνει με σκάνδαλα, εκταμιεύσεις και υπερτιμολογήσεις που αφορούν την πόλη μας. Εύχομαι σε κάποιους από εσάς που χαίρεστε με το προσωπικό μου πρόβλημα, η χαρά αυτή να είναι η μοναδική που έχετε γευτεί στη ζωή σας», είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και συμπλήρωσε:

«Ό,τι και να γίνει με το οικογενειακό μου πρόβλημα, που κάποιοι χαίρεστε, αυτή η Δημοτική Αρχή μέχρι το 2019 θα διοικήσει γιατί αυτή ψήφισε ο βολιώτικος λαός. Εσείς θα συνεχίσετε να κάνετε ενστάσεις σε αντίθεση με εμάς, που θα πάρουμε το χειροκρότημα».

Δείτε την τοποθέτησή του:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «ευχαριστώ» του Σωκράτη στον Κλοπ!!

Φορτισμένος απ’ την είδηση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ εμφανίστηκε (και) ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Έλληνας στόπερ έσταξε μέλι για τον Γερμανό και τον ευχαρίστησε για όσα του έμαθε.

Το «ευχαριστώ» του Σωκράτη στον Κλοπ
Ακόμα κι αφότου την ανακοίνωσε επίσημα, η είδηση της αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ δύσκολα μπορεί να χωνευτεί απ’ την οικογένεια της Ντόρτμουντ.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της λοιπόν, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στον απροσδόκητο χωρισμό.

Έτσι, μ’ ένα απλό μήνυμά του στο Facebook, ο Έλληνας αμυντικός δήλωσε περήφανος που συνεργάστηκε με τον Γερμανό προπονητή και τον ευχαρίστησε δημόσια για όσα του προσέφερε:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που είχα την τιμή να σε γνωρίσω και να δουλέψω με έναν εξαιρετικό προπονητή, όπως είσαι εσύ, Jurgen Klopp. Αυτά τα δύο χρόνια συνεργασίας μαζί σου θα αποτελούν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου και για όσα με έμαθες».

I am very pleased that I had the honour to meet and work with a great coach like you, Jürgen Klopp.These two years of...
Posted by Sokratis Papastathopoulos on Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015


*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο «χαστούκι» σε Πάρμα!!

Άλλοι τέσσερις βαθμοί αφαιρέθηκαν από την Πάρμα μετά από δικαστική απόφαση και πλέον η ιταλική ομάδα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Νέο «χαστούκι» σε Πάρμα
Δεν έχει τελειωμό το φετινό μαρτύριο της Πάρμα.

Χτυπημένη από τα οικονομικά προβλήματα και με μέλη της διοίκησής της (ο πρόεδρος Μανέντι και ο τεχνικός διευθυντής Λεονάρντι) να έχουν ήδη συλληφθεί, η ιταλική ομάδα βλέπει να της αφαιρούνται για ακόμη μία φορά βαθμοί.

Σύμφωνα με την τελευταία δικαστική απόφαση αφαιρέθηκαν άλλοι τέσσερις, έτσι έφτασε συνολικά στους μείον επτά και με 12 βαθμούς μένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της Serie A, έχοντας ουσιαστικά αποχαιρετίσει την κατηγορία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά νικητής ο Άρης!

Όπως χθες κόντρα στον ΚΑΟΔ, έτσι και σήμερα ο Άρης πήρε ακόμα μια φιλική νίκη -έστω και δίχως να εντυπωσιάσει- επικρατώντας 61-55 της Καβάλας.

Ξανά νικητής ο Άρης
Σε ένα παιχνίδι με... άρωμα Α1 απ' την επόμενη σεζόν, ο Άρης βρήκε τα αποθέματα στην επανάληψη και γύρισε την εις βάρος του κατάσταση, επικρατώντας 61-55 της Καβάλας, στην Καλαμίτσα κι ενώ οι αργοναύτες έχουν ήδη εξασφαλίσει την μαθηματική άνοδό τους στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος σε όλη τη διάρκειά του, με τους γηπεδούχους να κλείνουν την πρώτη περίοδο με το υπέρ τους 16-11, καθώς οι Θεσσαλονικείς ήταν ιδιαίτερα άστοχοι. Το τέμπο παρέμεινε το ίδιο και στη δεύτερη περίοδου, όπου η Καβάλα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, ούσα στο +8 απέναντι σε έναν κουρασμένο και κακό Άρη.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη άλλαξαν εντελώς το τσιπ και «μεταμορφώθηκαν». Με καλή άμυνα και ευστοχία στα τρίποντα, ανέτρεψε τα δεδομένα και ανέκτησε μετά από ώρα τα ηνία της αναμέτρησης με το 35-39 στο 26?, όπου το σερί είχε «καταγράψει» 3-15.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι–χέρι μέχρι και τα μισά της τέταρτης περιόδου. Για τον Άρη, όμως, ο Τόμας σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έγραψε το 53-58, προτού ο Μούρτος κλειδώσει με τον ίδιο τρόπο το φιλικό ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 55-61.

Τα δεκάλεπτα: 16-11, 32-24, 43-43, 55-61.

Καβάλα: Τότσιος 7, Καλαμπάκας 4, Κατσαρές 2, Καραποστόλου 3(1), Αγγελακόπουλος 3 (1), Παπαρέγκας, Γκέλιος 2, Χαρισμίδης 13, Βελισσαρίου, Καλαϊτζίδης 6, Καράμπουλας 15 (1).

Άρης: Πάσαλιτς 3 (1), Δήμας, Ριντ 2, Τόμας 21 (7), Πουλιανίτης 3 (1), Χαρίσης 6, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 17 (1), Νέιμικ, Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ 4, Αντεγκμπόγιε 2. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οικολογικό… δούλεμα στον Κορδέρο!

Λαβή για ελαφρύ «δούλεμα» έδωσε η Ίνμα Κορδέρο. Ανεβάζοντας φωτογραφία με τον μέσο της ΑΕΚ να… ποτίζει, η σύντροφός του έδωσε την ευκαιρία σε Μπαρμπόσα και Κάλα να τον πειράξουν.

Οικολογικό… δούλεμα στον Κορδέρο
Μετά τον τραυματισμό που τον άφησε αρκετό καιρό εκτός γηπέδων, ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο επανέρχεται σταδιακά στη δράση.

Πέρα όμως από το έδαφος για την επιστροφή του, ο Ισπανός μέσος της ΑΕΚ καλλιεργεί και… κανονικό έδαφος. Αυτό στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Όταν λοιπόν η σύντροφός του, Ίνμα, θέλησε να το δείξει με καμάρι (ανεβάζοντας φωτογραφία στην οποία ποτίζει και γράφοντας «ο οικολόγος Μιγκέλ φροντίζει τον κήπο μας»), οι Έλντερ Μπαρμπόσα και Χουάν Κάλα δεν έχασαν την ευκαιρία για λίγο χαβαλέ.

Ο μεν συμπαίκτης του λοιπόν σχολίασε «θείο, είσαι εκπληκτικός, δεν έχω λόγια», ο δε συμπατριώτης του έγραψε: «Κάποιος σε παρακολουθεί, Μιγκέλ. Ελπίζω να μην είσαι αλλεργικός».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*