Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ:ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιθυμεί και εύχεται δημοσίως οι ανακατατάξεις στις κατηγορίες του Ελληνικού μπάσκετ να φέρουν τον Ηρακλή στην Α1! Σημαίνουσα παρέμβαση στα πράγματα του αθλήματος στη χώρα μας, πραγματοποίησε ο ισχυρός άντρας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος σε εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνέντευξη, την οποία παραχώρησε σήμερα (24/08) στον Πάρη Καλημερίδη και στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».

Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα του Ηρακλή, ο κ. Βασιλακόπουλος δεν δίστασε να προχωρήσει σε κάθετη τοποθέτηση: «Η θέση του Ηρακλή είναι στην Α1. Εύχομαι να επιτευχθεί αυτό και ελπίζω ότι μέχρι το τέλος των διαδικασιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη θα βγει κάτι καλό προς αυτήν την κατεύθυνση»…

Η τοποθέτηση Βασιλακόπουλου, όχι μόνο προσφέρει θετική προοπτική στην όλη υπόθεση (είναι σαφές ότι πρόκειται για άριστο γνώστη του θέματος), αλλά καταδεικνύει την δυναμική, την οποία απηχεί ο μπασκετικός «Γηραιός» στα ισχυρά κέντρα εξουσίας του αθλήματος.

MΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: «Ξεκινάμε με πολλά όνειρα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε τη Δευτέρα (24/8) την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την παρουσία εννέα συνολικά Ελλήνων παικτών. Στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν οι Μιχάλης Γιαννακίδης, Γιάννης Δεμερτζής, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Δημήτρης Καλαμπάκης, Παναγιώτης Καυκής, Χρήστος Ταπούτος, Γιώργος Τσιάρας, αλλά και οι Νίκος Καλές και Φώτης Λιούτας που συμμετέχουν στις προπονήσεις της ομάδας.

Η πρώτη προπόνηση περιελάμβανε χαλαρό πρόγραμμα και με μπάλα, υπό τις οδηγίες του συνεργάτη του Σούλη Μαρκόπουλου, Έρνεστ Ράτζεν.

«Ξεκινάμε με πολλά όνειρα, αλλά και έτοιμοι για σκληρή δουλειά. Ξέρουμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε, αλλά και να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, που να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να είναι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μας και το θέαμα. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, αλλά συνεχίζουμε, περιμένουμε να δημιουργηθεί η ομάδα και να κάνουμε αυτό που πρέπει από την πλευρά μας», επεσήμανε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Πρόβλημα με Κονσεϊσάο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Πέμπτης (27/8) με την Χιρενφέιν στην Ολλανδία, στη ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, άρχισε τη Δευτέρα (24/8) με προπόνηση, στην οποία προέκυψαν δύο προβλήματα για τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αποχώρησε από το πρόγραμμα με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αύριο. Παράλληλα ο Ολιβιέ Σορλέν δοκίμασε να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα, δεν ήταν 100% έτοιμος και προτιμήθηκε να αποχωρήσει. Αυτό σημαίνει πως ο Γάλλος μέσος πολύ δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση στο «Αμπε Λένστρα».

Δεδομένες είναι οι απουσίες άλλων τεσσάρων παικτών. Ο Αμπουμπακάρι υποφέρει από διάστρεμμα και αναμένεται αύριο ή μεθαύριο να ξεκινήσει τρέξιμο. Σνάουτσνερ και Αραμπατζής ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Κοντρέρας παραμένει εκτός προπονήσεων λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το θετικό για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι οι Φωτάκης και Μπιζέρα, που προέρχονταν από τραυματισμό, γυμνάστηκαν κανονικά και όλα δείχνουν ότι θα ενισχύσουν τον «δικέφαλο» στην προσπάθεια να ανατρέψει το 1-1 της Τούμπας.

Τέλος ο Ριμπερί για Ρεάλ

riberi_bayern.jpgΤο σίριαλ της απόκτησης του Φρανκ Ριμπερί κράτησε σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι όμως δεν είχε αίσιο τέλος, παρότι και οι δύο πλευρές ήθελαν τον... γάμο. Ο γενικός διευθυντής της “Βασίλισσας”, Χόρχε Βαλντάνο, τόνισε πως η ομάδα του αποσύρεται από την διεκδίκηση του Γάλλου, εξαιτίας της απροθυμίας που έδειξε όλο αυτό τον καιρό η Μπάγερν για να πωλήσει τον παίκτη.

“Η αυλαία έπεσε σε αυτό το θέμα. Η Μπάγερν δεν θέλει να πουλήσει τον Ριμπερί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντίνος παράγοντας. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι θεωρείται δεδομένο πως η Ρεάλ θα επανέρθει για τον παίκτη την επόμενη σεζόν, ενώ κάποια ΜΜΕ κάνουν λόγο και για συμφωνία από φέτος μεταξύ των δύο πλευρών. Παναγιώτης

Στη Φιορεντίνα ο Ντε Σιλβέστρι

de_silvestri.jpgΣε μια ακόμα σημαντική προσθήκη προέβη η Φιορεντίνα ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων σε Ιταλία και Ευρώπη. Οι «Βιόλα» ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την αμυντική τους γραμμή, αφού απέκτησαν από τη Λάτσιο τον Λορέντσο Ντε Σιλβέστρι έναντι του ποσού των 5 εκ. ευρώ.



Παίκτης της Φιορεντίνα είναι πλέον ο Λορέντσο Ντε Σιλβέστρι και η αμυντική γραμμή της ομάδας ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Μετά από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, ο Κλαούντιο Λοτίτο αρνήθηκε τις προσφορές τόσο της Γιουβέντους όσο και της Μίλαν απαντώντας θετικά στους «Βιόλα». Το κόστος της εμταγραφής θα φτάσει τα 5 εκ. ευρώ, ενώ ο παίκτης για συμβόλαιο τεσσάρων ετών θα καρπωθεί δυο εκ. ευρώ. Ο Ντε Σιλβέστρι υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα.

Η Ρόμα θέλει Παβλιουτσένκο


Ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο πανηγυρίζει το γκολ της νίκης επί της Μπλάκμπερν Κρίσιμο αναμένεται το διάστημα μέχρι το τέλος Αυγούστου για τη Ρόμα, αφού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Tempo", οι "τζαλορόσι" σκοπεύουν να κινηθούν για τη μεταγραφική τους ενίσχυση. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στην κορυφή της λίστας του Λουτσιάνο Σπαλέτι φιγουράρει ο Ρόμαν Παβλιουτσένκο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μεταγραφή αυτή είναι το οικονομικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κόστος του Ρώσου επιθετικού που αγωνίζεται στην Τότεναμ από πέρυσι, ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, με τη Ρόμα να ελπίζει ότι μπορεί να καθυστερήσει τις πληρωμές.

Εμπόδιο μπορεί επίσης να αποδειχτεί η απροθυμία του ίδιου του 27χρονου άσου να εγκαταλείψει το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" μετά από παραμονή μόλις ενός χρόνου στους "Σπερς".

Αποχώρηση Παρμαξίδη από τον ΟΦΗ!


Παρμαξίδης μονομαχεί με τον Δεινόπαπα Eκπληξη στον ΟΦΗ καθώς από τις τάξεις της ομάδας θα αποχωρήσει ο Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης. Ο έμπειρος μέσος δεν υπολογίζεται στα πλάνα του τεχνικού δίδυμου Νίκι Παπαβασιλείου και Μύρωνα Σηφάκη και ειδοποιήθηκε να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, θα συνεχίσει να προπονείται με τους Κρητικούς.

Στο μεταξύ, στον ΟΦΗ... φορτσάρουν για μεταγραφές έχοντας ρίξει το βάρος κυρίως στην εξεύρεση ικανών επιθετικών.

Μοράτι: "Πρέπει να ηρεμίσουμε"


Προβληματισμένος ο Μάσιμο Μοράτι Μόνο ευχαριστημένος δεν είναι ο Μάσιμο Μοράτι από την εντός έδρας ισοπαλία που παραχώρησε η Ιντερ στην Μπάρι. Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας Ιταλίας δεν δίστασε να κριτικάρει τον Ζοζέ Μουρίνιο για την επιλογή του να παίξει με τέσσερις επιθετικούς στο δεύτερο ημίχρονο.

"Δεν πιστεύω ότι ήμασταν άτυχοι στο παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και κάναμε πάρα πολλά λάθη. Βιαζόμασταν για να πετύχουμε τη νίκη. Θα χρειαστεί σε μερικούς αγώνες να έχουμε υπομονή και να μην παίζουμε όλοι στην επίθεση", είπε αρχικά ο Μοράτι, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ανάγκη να αποκτηθεί ένας οργανωτής, "Πρέπει να βρούμε το σωστό ποδοσφαιριστή που να ταιριάζει στην ομάδα, έτσι ώστε να μην κάνουμε ακόμα ένα λάθος", κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της Ιντερ.

Θα αφήνει εκτός 11άδας τον Ραούλ


Ο Ραούλ πανηγυρίζει το γκολ επί της Ζενίτ Διατεθειμένος να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ραούλ, δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Μανουέλ Πελεγκρίνι. Αλλωστε, με τόσους παίκτες που του έφερε φέτος για τη γραμμή κρούσης ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο Χιλιανός τεχνικός θα είναι υποχρεωμένος να αφήνει κάθε εβδομάδα κάποιους εκτός...

«Ο Ραούλ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, μπορεί να μένει εκτός ομάδας πολλές φορές, αλλά θα το καταλάβει», είπε ο τεχνικός της «βασίλισσας», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Marca».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στον Κριστιάνο Ρονάλντο, είπε ότι η κατάλληλη θέση για τον Πορτογάλο «δεν είναι στα πλάγια. Το καλύτερο γι� αυτόν είναι να παίζει σε όλες τις θέσεις», σχολίασε.

«Οσο για τον Κακά, είναι ένας σούπερ σταρ... ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά και την εικόνα όλης της ομάδας», κατέληξε ο Πελεγκρίνι.

Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ο Απόλλων Καλαμαριάς!



Το σήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς Ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν βρήκε λύση στα τεράστια οικονομικά προβλήματα και κατά συνέπεια του χρόνου θα αγωνιστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής εξέπνευσε και τη θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, θα πάρει η Ρόδος.

Ο Απόλλων θα κηρύξει πτώχευση και θα μπει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης...

Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, Παναγιώτης Σολομωνίδης μιλώντας στο "Αθλητικό Metropolis" είπε: "Φάνηκε ότι λίγοι αγαπάνε την ομάδα, την οποία άφησαν μόνη της. Κάναμε μία τελευταία υπερπροσπάθεια, μαζί με τον κ. Χασεκίδη, τους οργανωμένους, τον Ερασιτέχνη και τον απλό κόσμο αλλά δεν έφτανε. Κανείς άλλος δεν βοήθησε.

Φυσικά και θα μείνουμε μαζί με τον αδελφό μου στην ομάδα, δεν με ενδιαφέρει σε ποια κατηγορία θα παίξει. Πρέπει να συγκεντρωθούμε ορισμένοι επιχειρηματίες από την Καλαμαριά, μακριά οι ξένοι. Ο Απόλλων ποτέ δεν πεθαίνει, θα τον ξαναχτίσουμε από την αρχή, μόνο Καλαμαριώτες".

Ο πρόεδρος του Κλαμπ Φιλάθλων του Απόλλωνα Καλαμαριάς, "Ροσσονέρι", Αβραάμ Περσίδης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για τη δυσάρεστη εξέλιξη με την αγαπημένη του ομάδα λέγοντας: "Ο Απόλλων θα βρει και πάλι τον δρόμο του για την κατηγορία που του ανήκει και να το ξέρουν αυτοί που τον κατέστρεψαν.

Η Πολιτεία βρήκε για όλες τις ομάδες λύση εκτός από τον Απόλλωνα και σίγουρα όλοι οι πολιτικοί θα πληρώσουν τις συνέπειες".

Ο Κουτσουρές στον Θερμαϊκό


Ο Κουτσουρές σε προσπάθειά του Μεταγραφική επιτυχία για τον Θερμαϊκό. Η διοίκηση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ήρθε σε συμφωνία με τον Βαγγέλη Κουτσουρέ, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Μακεδονίας. Απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέριες για να κλείσει οριστικά το θέμα.

Ο Κουτσουρές ανήκε τα δυόμισι τελευταία χρόνια στον Παναιτωλικό, ενώ έχει παίξει ακόμη σε Εδεσσαϊκό, Καλαμάτα. Παναθηναϊκό, Ηρακλή, ΟΦΗ και Κέρκυρα και σίγουρα με την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει πολλά στη νέα του ομάδα.

Εντυπωσίασε ο Αλντιντορ


Τζόζι Αλντιτορ Eνας ποδοσφαιριστής που έφτασε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της νίκης της Χαλ επί της Μπόλτον (1-0) για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο λόγος για τον Τζόζι Αλντιντορ, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, (είχε περάσει ως αλλαγή στο 60'), σέρβιρε μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια το τέρμα στον Κάμελ Γκιλάς.

Ο 19χρονος επιθετικός από τις ΗΠΑ, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Βιγιαρεάλ στην Χαλ, έκλεψε την παράσταση στην αναμέτρηση και έδειξε στον τεχνικό της ομάδας, Φιλ Μπράουν ότι μπορεί να τον υπολογίζει ως μια σημαντική μονάδα για την επιθετική του γραμμή καθώς αποδεικνύει ότι διαθέτει τη σωματοδομή και την τεχνική κατάρτιση για να τα... βάλει με τους σκληροτράχυλους αμυντικούς, που αγωνίζονται στην πρέμιερσιπ.

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΛΥΜΠΕ..!



Την πρόθεσή του να συζητήσει με τους ανθρώπους της ΑΕΚ την πιθανότητα να φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη φανέλα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο πεπειραμένος φορ σχολίασε ότι δεν μπορεί να πάρει θέση σε μια κουβέντα που γίνεται σε υποθετική βάση, παρόλα αυτά οι άνθρωποι της «Ένωσης» διατηρούν πολύ καλή σχέση τόσο με τον ίδιο όσο και με τον μανατζέρ του και ξέρουν πού μπορούν να τον βρουν.

«Δεν έχει μιλήσει κανένας μαζί μου ή τον μάνατζέρ μου ακόμα. Αν γίνει κάποια πρόταση, δεν κλείνω τις πόρτες, ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Πέρασα πέντε όμορφα χρόνια στην ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ είχα μια πολύ καλή συνεργασία για πέντε χρόνια και έκανα μόνο φίλους. Με τον προηγούμενο πρόεδρο πήραμε ένα φιλικό ’’διαζύγιο’’, έπειτα από γόνιμη συζήτηση», είπε αρχικά στον «Sentra FM» ο «Λύμπε» και συμπλήρωσε: «Η ΑΕΚ διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον μάνατζέρ μου, τον κ. Κουτσολιάκο, μετά τη μεταγραφή του Πλιάτσικα στη Γερμανία, οπότε γνωρίζει πώς και πότε να τον βρει για να συζητήσουν αν θέλουν για μένα. Όλα είναι πολύ θεωρητικά μέχρι τώρα και δεν μπορώ να πάρω θέση για το τι στάση θα κρατήσει η Αϊντραχτ. Αν γίνει η προσέγγιση, θα δούμε».«Εκτιμώ τον Μπάγεβιτς»Ο διεθνής φορ μίλησε και για τη σχέση του με τον Ντούσκο Μπάγεβιτς: "Με τον κ. Μπάγεβιτς έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν για να μικρό διάστημα και τον εκτιμώ. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Συζητά με τους ποδοσφαιριστές και είναι ειλικρινής, ενώ τότε (στην πρώτη του επιστροφή στην Ενωση) η θέση του ήταν πολύ πιο δύσκολη απ’ ό,τι είναι τώρα».Αναλυτικά η συνέντευξη:Για τις πρόσφατες πυρκαγιές:«Θα μπορούσαμε να είμαστε η καλύτερη χώρα του κόσμου, αλλά βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα άλλο να καεί. Τώρα δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος, δεν υπάρχει κανένας κανόνας και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Πρέπει να έρθει η ώρα να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Είναι κρίμα. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος».Για τις φημολογούμενες επαφές του με την ΑΕΚ:«Δεν υπάρχει καμία επαφή. Δεν ξέρω από που βγαίνουν οι φήμες, καθώς ούτε ο μάνατζερ μου είχε την παραμικρή ενόχληση από την ΑΕΚ Άλλο το να θέλεις κάτι κι άλλο να είναι κάτι οριστικό, όπως το παρουσιάζουν».Για το αν θα σκεφτόταν να ξαναγυρίσει στην ΑΕΚ:«Είχα δηλώσει ότι θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Όσο ωριμάζεις καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Όλοι ξέρουν τα αισθήματα μου για την ΑΕΚ, δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο στα πέντε χρόνια που αγωνίστηκα εκεί, για αυτό δεν θα πω όχι. Μπορώ να συζητήσω οτιδήποτε. Προς το παρόν, είμαι ευχαριστημένος στην Γερμανία απολαμβάνω το γερμανικό ποδόσφαιρο και μένω εδώ». Για την αποχώρηση του από την ΑΕΚ:«Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν είχα κάνει το συμβόλαιο που μου είχαν υποσχεθεί θα ήμουν ακόμη στην ομάδα. Δεν αισθάνομαι πίκρα. Έλυσα το συμβόλαιο μου μέσα σε πολύ καλό κλίμα και δεν υπήρξε ούτε κόντρα ούτε διαφορά με τον τέως πρόεδρο». Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το ενδεχόμενο συνεργασίας τους: «Έχω συνεργαστεί ξανά για έξι μήνες με τον κ. Μπάγεβιτς. Νομίζω ότι τα πράγματα τότε ήταν πιο δύσκολα για αυτόν. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κάποιον προπονητή, αν και στο παρελθόν είχαν βγει κάποιες φήμες που από ότι αποδείχθηκε δεν ίσχυαν. Είμαι ειλικρινής και μου αρέσει ο διάλογος. Νομίζω ότι ο κ. Κουτσολιάκος έχει καλές σχέσεις με την ΑΕΚ από την μεταγραφή του Βασίλη Πλιάτσικα αλλά και από άλλες, κι αν θέλουν, μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί του ή και με εμένα». Για την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: «Δεν ξέρω αν θα με παραχωρούσε η Αϊντραχτ. Εγώ φέτος, δεν ξεκίνησα καλά. Είναι ακόμα αρχή, έχω υπομονή και πιστεύω σε μένα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ομάδα και τον κόσμο. Γενικά μπορώ να πάω παντού, εφόσον έχω μαζί μου την οικογένεια μου». Για το ελληνικό πρωτάθλημα:«Θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος, διότι εκτός από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και ο ΠAOΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής είναι πολύ δυνατοί. Αυτό που λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι η συμπαράσταση των δημοσιογράφων προς το προϊόν. Σίγουρα μπορεί να μην είναι από τα κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά όλοι πρέπει να κάνουμε προσπάθειες. Ειδικά στη Γερμανία προωθούν πάρα πολύ το πρωτάθλημα τους. Έχουν τους ομοεθνείς τους σε υψηλή εκτίμηση. Το θεωρούν υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, στην Ελλάδα οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, όμως και ο Παναθηναϊκός έχει μια νέα και ανταγωνιστική ομάδα. Όπως βέβαια και η ΑΕΚ είναι δυνατή, παρότι έχασε μια σημαντική μονάδα όπως είναι ο Κυργιάκος, ενώ και ο ΠΑΟΚ. θα είναι πολύ δυνατός, διότι έχει έναν προπονητή που δουλεύει στο 200% και ο κόσμος του τον στηρίζει συνεχώς”. Για τους ξένους στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν είμαι κατά των ξένων και δεν μπορώ να αμφισβητήσω κάποιους παίκτες, όπως τον Γκαλέτι, τον Ντουντού, τον Ντιόγκο, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Σισέ. Πάντως στην Γερμανία είναι διαφορετική η αντιμετώπιση των Γερμανών προς τους ξένους». Για την Εθνική:«Η ομάδα πρέπει να δείξει 100% αυτοθυσία, να βγάλει τα στοιχεία που την έχουμε συνηθίσει στο γήπεδο. Δηλαδή δεν είμαστε ομάδα που θα παίξει θεαματικά και θα επιτίθεται συνεχώς. Είμαστε πολύ δεμένοι σαν σύνολο, πολύ συμπαγείς, οι γραμμές είναι πολύ κοντά, και πρέπει να υπάρχει στήριξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Αν τα βγάλουμε αυτά στο γήπεδο, θα είναι πολύ δύσκολο να μας κερδίσει η Ελβετία. Αν είμαστε, όμως, όπως στο παιχνίδι με την Πολωνία θα είναι δύσκολο ακόμα και με την Μολδαβία».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Ετό θέλει χρόνο προσαρμογής

Πίστωση χρόνου προκειμένου να προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του ομάδα, την Ιντερ, ζήτησε ο Σάμουελ Ετό, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Μπάρι, όπου ο καμερουνέζος φορ σκόραρε με πέναλτι, χάνοντας όμως και μια μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το ματς.

"Πρέπει να συνηθίσω το ιταλικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να πάρω ευκαιρίες και να έχω τύχη", είπε ο πρώην φορ της Μπαρτσελόνα, προσθέτοντας πως "δεν είμαι 100% έτοιμος από πλευρά φυσικής κατάστασης και δυσκολεύτηκα σε κάποια σημεία στο ματς. Νιώθω καλά πάντως".

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στην επόμενη αγωνιστική θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Μίλαν του παλιού του συμπαίκτη, Ροναλντίνιο, είπε: "Δεν τους φοβάμαι. Αυτά είναι τα ματς που κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει".

Τα πάντα είναι ανοιχτά για ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί μεταγραφικά στην περίπτωση και μόνο που το ζητήσει ο Χενκ Τεν Κάτε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ARRENA 89,2", προσθέτοντας όμως πως "τα πάντα είναι ανοιχτά".

"Εγώ ακούω τις εντολές του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Υπάρχει η νέα τετράδα των ποδοσφαιρστών που θέλουν κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούν. Τα πάντα είναι ανοιχτά. Αν ο προπονητής δε μου το ζητήσει, τότε δεν θα κάνουμε κάποια κίνηση", είπε ο Πατέρας για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας μεταγραφής.

Για το ματς με τον Εργοτέλη, σχολίασε: "Εμεινα ικανοποιημένος από τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα θέλει λίγα παιχνίδι για να στρώσει και να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες και ο προπονητής έχουν βάλει τον πήχη ψηλά, ώστε να μας φέρουνε ότι ποθούμε εμείς, σαν φίλαθλοι"

Για τους Σισέ και Λέτο, τόνισε: "Εμείς σαν διοίκηση έχουμε κάνει το χρέος μας στις μεταγραφές. Ακούγονται πολλά για την άμυνα και το αν θα έπρεπε να πάρουμε ακόμα έναν στόπερ. Ήμασταν λίγο πίσω στο παρασκήνιο. Να προστατευθεί η ομάδα από το παρασκήνιο που τόσα χρόνια στερούσε τίτλους από τον Παναθηναϊκό.

Φέτος πιστεύω να έχουμε ένα πιο καθαρό πρωτάθλημα.Πήραμε κάποιους παίκτες που ήταν απαραίτητοι. Οι Σισέ, Λέτο και Κατσουράνης, όπως και κάποιοι από την παλαιά φρουρά θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τους στόχους μας".

Τέλος, στέλνοντας μήνυμα στον κόσμο, είπε: "Να παραμείνουμε ενωμένοι. Θα συναντήσουμε κάποιες δυσκολίες στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση με τον κόσμο είναι να προστατέψουμε την ομάδα για να πάει μπροστά".

4ος τίτλος για Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τον κακό του εαυτό και ξαναχτίζει δυναμικά την κυριαρχία του στα κορτ! Μετά την κατάκτηση των τίτλων σε Μαδρίτη, Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον, ο Ελβετος Νο1 στην Παγκόσμια κατάταξη, κυριάρχησε και στο Σινσινάτι, επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης εύκολα με 2-0 σετ (6-1,7-5) του Νόβακ Τζόκοβιτς.
Αυτός ήταν ο 16ος τίτλος Μάστερ που πανηγυρίζει ο Φέντερερ και 61ος συνολικά, ενώ πρόσθεσε ακόμη στον λογαριασμό του 443.500 δολάρια και 1.000 υπερπολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο αμερικανικό Οπεν (31/08-13/09), στο οποίο θέλει να διευρύνει κι άλλο το ρεκόρ του στα Γκραν Σλαμ (έχει ήδη 15)…

Εκμεταλλεύεται τη συνεργασία με τη Μπόκα


Ο Γκιγιέρμο Μαρίνο με τη φανέλα της Τίγρες Η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί τη συνεργασία που ξεκίνησε με την Μπόκα Τζούνιορς, πριν από λίγο καιρό και "χτύπησε" την πόρτα της ομάδας της Αργεντινής για τον Γκιγέρμο Μαρίνο. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα και παραχωρείται με τη μορφή δανεισμού.

Σύμφωνα, με τα όσα υποστηρίζει η "Sportday", άνθρωπος της ΑΕΚ επικοινώνησε με τους ιθύνοντες της Μπόκα Τζούνιορς, έπειτα από σχετική πρόταση που έφτασε στα γραφεία της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ. Το ρεπορτάζ τονίζει, ότι η υπόθεση του 28χρονου άσου μέσου, που μπορεί να παίξει τόσο ως "δεκάρι" όσο και ως δεξί χαφ, δεν είναι εύκολη, αλλά η Μπόκα Τζούνιος τον δανείζει με 300- 500.000 ευρώ και οψιόν αγοράς 1-2 εκατ. ευρώ.

Ο Μαρίνο την Κυριακή, στην πρεμιέρα του αργεντίνικου πρωταθλήματος, μπήκε ως αλλαγή στο 46' και με δύο γκολ έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Μπόκα, που είχε βρεθεί να χάνει 2-0 από την Αρχεντίνος Τζούνιορς! Ο προαναφερόμενος τις δύο τελευταίες σεζόν αγωνίστηκε (δανεικός) με τη φανέλα της Τίγκρες.

Ειπε..........................

"Ευτυχία να γίνεσαι σύνθημα στην εξέδρα. Ακόμα βρίσκομαι στο 80-90% της απόδοσης που μπορώ να πιάσω!"

Σεμπάστιαν Λέτο

(...μετά την εκπληκτική απόδοση που είχε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη)

Ψιθυροι......................

  • Την εκτίμηση που… τρέφει προς το πρόσωπο του Μαρσέλο Μάτος έδειξε για πολλοστή φορά ο Τεν Κάτε, αφήνοντας τον βραζιλιάνο μέσο εκτός αποστολής από τον αγώνα της Μαδρίτης.
  • Τα πρώτα στοιχήματα έπεσαν σχετικά με το ποιος από τους Βολφ, Βούκοτιτς και Ντουμιτρέσκου δεν θα προλάβει το… φθινόπωρο στον πάγκο της ομάδας του. Και ευτυχώς που αναβλήθηκαν και δυο ματς, με συνέπεια οι… υποψηφιότητες να μειωθούν!
  • O Μάκης Ψωμιάδης παρακολούθησε μαζί με τον γιο του Σταύρο την επικράτηση της Καβάλας στην Λιβαδειά. Λίγες θέσεις πιο δίπλα ήταν και ο... οικοδεσπότης πρόεδρος των βοιωτών Γιάννης Κομπότης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα... συννεφιασμένος από την εμφάνιση και την ήττα του Λεβαδειακού.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣIΤΗΡΙΑ


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
ΑΝΑΚΟΙNΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ:Από την πρώτη στιγμή, που αναλάβαμε την Διοίκηση, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, θέλοντας να περάσει το πνεύμα του ‘Fair Play’ σε επίπεδο συνεργασίας με τις άλλες συμπολίτισσες ΠΑΕ, πήρε την πρωτοβουλία και έδωσε πολλά περισσότερα εισιτήρια σε αυτές, από όσα έλαβε ως φιλοξενούμενη από εκείνες. Ωστόσο, με θλίψη διαπιστώσαμε ότι – τελικά - οι συνθήκες διεξαγωγής των τοπικών αναμετρήσεων της Θεσσαλονίκης δεν είναι κατάλληλες για την παρουσία κόσμου και από τις δύο ομάδες. Κατόπιν αυτών και ενόψει της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Super League, με τον Αρη (Σάββατο 29/08/2009), συναισθανόμενη το βάρος των ευθυνών της, έναντι του αθλήματος, του κόσμου και της Διοργανώτριας Αρχής, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την απόφασή της, να μην χορηγήσει σε κανένα από τα δύο τοπικά ντέρμπι εισιτήρια στην φιλοξενούμενη ΠΑΕ, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για την δική της πλευρά, όταν θα είναι φιλοξενούμενη. ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ .

Δεν γυρίζει φέτος ο Σούμι !

Μπορεί το paddock στην Βαλένθια να βούιζε από τις φήμες ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ίσως τελικά κάνει το comeback του στην F1 με την Ferrari πριν από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ωστόσο στην Scuderia αρνούνται ότι υπάρχει μια τέτοια προοπτική.

Ο Σουμάχερ ετοιμαζόταν να αντικαταστήσει τον τραυματία Φελίπε Μάσα από το GP Ευρώπης και μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ένα πρόβλημα στον αυχένα αποτέλεσε τροχοπέδη στα σχέδιά του.

Παρόλα αυτά ο γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνεχίζει τις προπονήσεις, γεγονός που γεννά υποψίες ότι δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την περίπτωση να τρέξει φέτος.

Πάντως ο Στέφανο Ντομενικάλι έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος.

"Χαίρομαι που προπονείται, αλλά αυτό που είμαι σε θέση να αποκλείσω κατηγορηματικά, είναι το ενδεχόμενο ο Μίκαελ να επιστρέψει φέτος ως αγωνιστικός οδηγός", ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ferrari.

Οσο για το πόσο καλύτερα θα μπορούσε να τα είχε πάει ο Σουμάχερ στην Βαλένθια, αν έτρεχε εκείνος με το μονοθέσιο του Μάσα και όχι ο Λούκα Μπαντοέρ, ο Ντομενικάλι τόνισε: "Θα ήταν δύσκολο και για τον Μίκαελ, γιατί μιλάμε για μια δύσκολη και εντελώς νέα πίστα.

"Σίγουρα θα τα πήγαινε καλά, γιατί αν δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του, δεν θα είχε πάρει την απόφαση να επιστρέψει. Οσο για το πόσο καλά, θα ήμουν ανειλικρινής αν έλεγα ότι ξέρω".

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ferrari θα εμπιστευτεί τον Μπαντοέρ και στο Σπα, παρά την πολύ άσχημη εμφάνισή του στην Βαλένθια. Ομως ο ιταλός θα πρέπει να παρουσιάσει κατακόρυφη βελτίωση στον επόμενο αγώνα, αν θέλει να κρατήσει τη θέση του στην ομάδα.

Ηδη έχουν ακουστεί πάμπολλα ονόματα οδηγών ως υποψήφιοι διάδοχοι του Μπαντοέρ μετά το GP Βελγίου, με πιο πρόσφατο αυτό του Τζιανκάρλο Φιζικέλα της Force India.

Σακίλ εναντίον Φελπς !

Οι Αμερικανοί είναι οι πλέον κατάλληλοι να βρουν την τηλεοπτική εκπομπή εκείνη που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου και θα φέρει λεφτά στα ταμεία. Από ιδέες άλλο τίποτα. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα ενός ριάλιτι με πρωταγωνιστή των Σακίλ Ο'Νιλ, ο οποίος δοκιμάζει τις αντοχές κόντρα σε κορυφαίους αθλητές στο δικό τους άθλημα.

Εχοντας αντιμετωπίσει διάφορους αθλητές σε διάφορα σπορ, ήρθε η ώρα για τον Σακίλ Ο'Νιλ να βρεθεί στην ίδια πισίνα με τον κορυφαίο κολυμβητή αυτή την στιγμή στον κόσμο, τον Μάικλ Φελπς. Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ θα αντιμετωπίσει των 8 φορές ολυμπιονίκη. Προσεχώς η συνέχεια επί της οθόνης!

Ο Μάσα ευχαριστεί τον Μπαρικέλο

Ο Φελίπε Μάσα ευχαρίστησε τον βραζιλιάνο συμπατριώτη του, Ρούμπενς Μπαρικέλο, για την μεγάλη στήριξη που του έχει προσφέρει όσο διάστημα είναι τραυματίας, αλλά και για την αφιέρωση της νίκης του στην Βαλένθια.

Ο Μπαρικέλο έτρεξε στο ευρωπαϊκό GP με το μήνυμα "Φελίπε - Να σε δούμε σύντομα στην πίστα!" να αναγράφεται στο πίσω μέρος του κράνους του.

Και έδειξε αυτό το μήνυμα μπροστά στην κάμερα με δάκρυα στα μάτια, αμέσως μόλις βγήκε από το μονοθέσιό του στο parc ferme για να πανηγυρίσει την κατάκτηση της 10ης νίκης της καριέρας του.

Ηταν μια κίνηση που συγκίνησε τον Μάσα, ο οποίος μετά τον αγώνα τηλεφώνησε από το Σάο Πάολο στον συναθλητή του για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του.

"Η πρώτη μου απόπειρα ήταν αποτυχημένη γιατί ο Ρούμπενς έκανε debriefing με τους ανθρώπους της Brawn GP", είπε ο Μάσα.

"Αλλά αργότερα κατάφερα να του μιλήσω και να τον συγχαρώ για την φανταστική του νίκη. Και βέβαια τον ευχαρίστησα επίσης για όλα όσα έκανε και είπε για μένα κατά την διάρκεια του αγωνιστικού τριήμερου.

"Για την ακρίβεια, ένιωσα μεγάλη συγκίνηση όταν είδα στο κράνος του το ντιζάιν προς τιμή μου".

Ο Μάσα παρακολούθησε την κούρσα της Βαλένθια από το σπίτι του στην Βραζιλία, όπου αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Ουγγαρόρινγκ στα τέλη του περασμένου μήνα.

"Η τελευταία φορά που είδα έναν αγώνα F1 στην τηλεόραση ήταν το GP Ιαπωνίας πίσω στο 2003", πρόσθεσε ο πιλότος της Ferrari. "Ηταν η κούρσα που έκλεισε εκείνη την σεζόν και δεν ταξίδεψα στην Ιαπωνία γιατί ήμουν δοκιμαστής στην Ferrari τότε.

"Είδα τον αγώνα με τα δάχτυλά μου σταυρωμένα όλη την ώρα, περιμένοντας μια νίκη που θα διατηρούσε την βραζιλιάνικη κυριαρχία στην Βαλένθια. Ας μην ξεχνάμε ότι κέρδισα τον αγώνα το 2008, έχοντας ξεκινήσει από την pole position και κάνοντας τον ταχύτερο γύρο.

"Ο Ρούμπενς έκανε φανταστική δουλειά. Κοιτούσα τα γυρολόγια και είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είχε κερδίσει ακόμα και χωρίς το πρόβλημα της McLaren στο pit-stop του Λιούις Χάμιλτον. Ηταν εκπληκτικά γρήγορος στο δεύτερο stint και δεν έκανε κανένα λάθος".

Θέμα Μαντσίνι

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Αμαντίνο Μαντσίνι για τον Ολυμπιακό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να περιμένουν περισσότερο την απάντηση του διεθνή Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.Οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στην περίπτωση του ταχύτατου εξτρέμ, από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Ζοσέ Μουρίνιο του στέλνει το δικό του μήνυμα με κάθε τρόπο. Παρότι η Ίντερ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία χθες το απόγευμα από την Μπάρι, εντός έδρας, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν χρησιμοποίησε ούτε για ένα λεπτό τον Μαντσίνι και είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι δεν τον υπολογίζει για τη συνέχεια!

Μια παράμετρος πολύ σημαντική, αφού αν ο διεθνής Βραζιλιάνος αποφασίσει να αποχωρήσει από τους «νερατζούρι» έστω και για μια σεζόν, ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να τον αποκτήσει. Το σημαντικό είναι ότι οι Πειραιώτες δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμα την εξέλιξη αυτή της υπόθεσης, αφού όσο περνούν οι μέρες υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν άλλοι στόχοι, πιο εύκολοι.

Ο Ντος Σάντος και το… μπαμ

Αν η περίπτωση του Μαντσίνι δεν «προχωρήσει», οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ πιθανό να στρέψουν την προσοχή τους αποκλειστικά στον Τζιοβάνι Ντος Σάντος (άλλες πηγές αναφέρουν και το όνομα του Πέντερσεν). Ο νεαρός Μεξικανός της Τότεναμ είναι στη λίστα των παικτών που παραχωρούνται δανεικοί, χωρίς να χρειάζεται κάποιο υπέρογκο ποσό.

Οι Πειραιώτες κρατούν ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπό του και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να προσεγγίσουν την Τότεναμ.

Τέλος, υπάρχει πάντα η περίπτωση ενός νεαρού αριστερού εξτρέμ που δεν έχει γραφτεί στον Τύπο το όνομά του και, αν αποκτηθεί, θα προκαλέσει έκπληξη, αφού πρόκειται για πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Σε πύρινο κλοιό η Αττική


Φωτιά.... Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική. Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Ανυπολόγιστη η καταστροφή, καθώς εκτιμάται ότι κάηκαν 150.000 στρέμματα και εκατοντάδες σπίτια.

Από τις 06.17 το πρωί επιχειρούν στην Αττική για την κατάσβεση των πυρκαγιών 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ (9 ελληνικά, 2 ιταλικά και 1 γαλλικό). Επίσης από τις 06.11 επιχειρούν δύο Καναντέρ στο Πόρτο Γερμενό, ενώ άλλα δύο επιχειρούν στην Κάρυστο.

Τα πύρινα μέτωπα στη Νέα Μάκρη, στις περιοχές της παραλίας του Μαραθώνα, στην Πάντειο Πολιτεία και στην Παλαιά Πεντέλη είναι εκείνα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία.

"Η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε τα μεσάνυχτα κατά την τελευταία ενημέρωση της ημέρας ο υπεύθυνος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Καπάκης και πρόσθεσε:

"Οι περιοχές που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή προβλήματα έχουν περιοριστεί και είναι στο Κάτω Σούλι, στην Πάντειο Πολιτεία, στην Ανατολή Νέας Μάκρης και στην περιοχή Αύρας Μαραθώνα".

Οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες με αμείωτη ένταση έτσι ώστε το συντομότερο να οριοθετηθεί αυτή η μεγάλη πυρκαγιά. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συμμετοχή και των δυνάμεων του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού, αλλά και εθελοντικές και δυνάμεις των τοπικών αυτοδιοικήσεων, επιχειρούν στις περιοχές.

Επιπλέον, δύσκολη ήταν η κατάσταση σε Βαρνάβα και Γραμματικό, όπου υπήρχαν ισχυρά πύρινα μέτωπα. Μάλιστα, στο Βόρειο Γέρακα, εκκενώθηκε προληπτικά γηροκομείο, ενώ το νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης που έχει εκκενωθεί από το Σάββατο το βράδυ, απειλούταν από τις φλόγες.

Παράλληλα, ασθενοφόρα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές για προληπτικούς λόγους.


Ενδείξεις εμπρησμού
Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνουν οι φορείς και επισημαίνουν δύο στοιχεία: την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, αφού σπάνια γίνεται τυχαία τη νύχτα, και το σημείο όπου ξέσπασε, στα 500 μέτρα από τον χώρο κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ και μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα και εγκατάσταση, από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί.

"Δύσκολο να ήταν τυχαίο γεγονός", λέει ο κοινοτάρχης Γραμματικού Νίκος Κούκης, αλλά παραπέμπει σε "αυτούς που φυλάνε τον χώρο του ΧΥΤΑ στα 500 μέτρα, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά". Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως "αντί να κάνουν προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά, έσπευσαν να προστατεύσουν τα μηχανήματα του εργολάβου".

ΠΑΟΚ - Αγωνία Σάντος για Σορλέν

Eπιμέλεια: Δ.Μ.


Επιστροφή στις προπονήσεις για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που πλέον στρέφουν την προσοχή τους στη ρεβάνς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ κόντρα στη Χέρενφεν. Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τους Ολλανδούς ξεκινά σήμερα στη Σουρωτή (09:30), με τον Σάντος να θέλει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ολιβιέ Σορλέν.

Ο Γάλλος άσος είχε ανεβάσει στροφές στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και υπάρχει αισιοδοξία ότι από σήμερα θα μπορέσει να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπόνηση, έτσι ώστε να δώσει το παρών στην Ολλανδία.

Ήδη ο Πορτογάλος τεχνικός έχει στη διάθεση του τους Γιώργο Φωτάκη και Τζόε Μπιζέρα, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν. Από εκεί και πέρα τραυματίες και νοκ άουτ παραμένουν οι Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Αραμπατζής ενώ πρόβλημα έχει και ο Αμπουμπακαρί.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ανέλαβε την ευθύνη ο «Ντούμι»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι μουρμούρες για τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου και πάλι στο προσκήνιο. Η ήττα από τον Ηρακλή (1-2) έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση για τον Ρουμάνο τεχνικό. Προς το παρών η διοίκηση πάντως στηρίζει τον Ντουμτιτρέσκου.

«Η ευθύνη για το αποτέλεσμα είναι 100% δική μου», ανέφερε μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον «γηραιό» ο «Ντούμι». Και συνέχισε: «Οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά και προσπάθησαν στο γήπεδο. Στο α’ ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από εμάς και προσπάθησε με σουτ και στημένα να σκοράρει.

Μπορούσαμε με το Ντιαλό να γυρίσουμε νωρίτερα στον αγώνα αλλά στο τετ-α-τετ δεν τα κατάφερε. Στο δεύτερο ημίχρονο σιγά-σιγά ελέγχαμε τον αγώνα, είχαμε ευκαιρίες, όπως αυτή του Μίτου λίγο πριν την ισοφάριση. Με την ισοφάριση του Μίτου επιστρέψαμε στο παιχνίδι αλλά ο Ντίκα σήμερα έκανε τη διαφορά και με δύο στα δύο εύστοχα σουτ πέτυχε δύο γκολ.

Συνολικά ο Ηρακλής είχε 5 σουτ, τα 3 εκτός εστίας και τα δύο γκολ. Ο Πανθρακικός είχε 3 σουτ προς την εστία και ένα γκολ. Έδωσα συγχαρητήρια στον Προτάσοφ και στα αποδυτήρια τόνισα στους ποδοσφαιριστές μου να έχουν ψηλά το κεφάλι, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια, κοιτάμε μπροστά για τον επόμενο αγώνα. Όσον αφορά τις απουσίες θέλω να αναφέρω ότι έχουμε ένα ρόστερ 32 παικτών και αυτοί που αγωνίστηκαν σήμερα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους».


Μπάρτσα: Πήρε και το σούπερ-καπ ...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε σούπερ-καπ στην Ισπανία, καθώς κέρδισε και στον δεύτερο τελικό την Ατλέτικ Μπιλμπάο με 3-0 στο "Καμπ Νόου".Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του στο 50' από πάσα τα Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και το 68' με εκτέλεση πέναλτι, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπόγιαν στο 72'.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν κερδίσει με 2-1 την περασμένη εβδομάδα στον πρώτο τελικό του "Σαν Μαμές", έφτασε τους 8 τίτλους σούπερ-καπ ισοφαρίζοντας την επίδοση της Ρεάλ, ενώ αυτό ήταν το τέταρτο τρόπαιο που κατακτούν το 2009.

Εχούν πάρει λοιπόν το Champions League, το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το σούπερ-καπ Ισπανίας, ενώ μπορούν να πάρουν και το πέμπτο την Παρασκευή στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ-καπ με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ το έκτο ίσως έρθει στο παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων τον Δεκέμβρη.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Πικέ (75' Μπούσκετς), Μάξουελ, Γιάγια Τουρέ, Κεϊτά, Τσάβι, Μέσι Ιμπραΐμοβιτς (70' Μπόγιαν), Ανρί (75' Πέδρο).
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Ουσράριτζ, Τσάβι Ετσεμπερία, Κοϊκίλι, Ορμπάιθ, Γουρπέγκι, Ντάβιντ Λόπεθ (Ιτουράσπε), Γκαμπιλόντο, Χοσέμπα Ετσεμπερία (56' Τοκέρο), Ντίαθ Ντε Τσέριο (45' Ίον Βέλεθ).

Νίκες για Πόρτο, Μπενφίκα ...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπενφίκα και Πόρτο πήραν τις πρώτες τους νίκες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, με την πρώτη να κερδίσει με 1-0 την Γκιμαράες και την δεύτερη με 3-0 την Νασιονάλ.Οι "αετοί" πήραν την νίκη χάρη σε γκολ του Ραμίρες με κεφαλιά στο 90' μέσα στο "D. Afonso Henriques" του Γκιμαράες.

Από την άλλη η Πόρτο άνοιξε το σκορ με την εκτέλεση πέναλτι του Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία στο 66' και τα άλλα δύο της τέρματα πέτυχαν Ρονάλντο και Κρίστιαν Ροντρίγκες.
Η σύνθεση της Μπενφίκα...
Κουΐμ, Ρούμπεν Αμορίμ, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουΐζ, Σάφερ, Χάβι Γκαρθία (74' Νούνο Γκόμες), Ντι Μαρία, Ραμίρες, Αϊμάρ (56' Φάμπιο Κοεντράο), Όσκαρ Καρντόσο, Σαβιόλα (46' Κεϊρίσον).
Η σύνθεση της Πόρτο...
Έλτον, Φουσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Άλβες, Αλβάρο Περέιρα, Φερνάντο (79' Φαρίας), Μπελούτσι, Ραούλ Μεϊρέλες (75' Βαλέρι), Μαριάνο Γκονσάλες, Σιλβέστρε Βαρέλα (67' Κρίστιαν Ροντρίγκες), Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Ολαλένσε - Λεϊρία 0-0
Σάββατο
Ακαντέμικα - Πάσος Φερέιρα 1-1 (3' Μιγκέλ Φιντάλκο / 44' Πεντρίνια)
Σπόρτινγκ - Μπράγκα 1-2 (71' Γιανίκ Ντιαλό / 12' Άλαν, 81' Μεγιόνγκ)
Κυριακή
Μαρίτιμο - Λεϊσόες 1-0 (69' αυτ. Ούγκο Μοράις)
Ρίο Άβε - Σετουμπάλ 1-0 (36' Μπρούνο Γκάμα)
Γκιμαράες - Μπενφίκα 0-1 (90' Ραμίρες)
Πόρτο - Νασιονάλ 3-0 (66' πέν. Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία, 73' Ρολάντο, 86' Κρίστιαν Ροντρίγκες)

Γιουβέντους: Μπήκε με το δεξί…


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ιδανικό ξεκίνημα στο ιταλικό πρωτάθλημα έκανε η Γιουβέντους καθώς επικράτησε με 1-0 της Κίεβο στο Τορίνο χάρη στο τέρμα του Ιακουίντα. Σπουδαίο ματς στη Γένοβα, όπου η Τζένοα νίκησε με 3-2 τη Ρόμα.
Γνωρίζοντας πως η Ίντερ στραβοπάτησε στην πρεμιέρα της Serie A εντός έδρας κόντρα στην Μπάρι, η Γιουβέντους ξεκίνησε δυνατά κόντρα στην Κίεβο με σκοπό να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι "μπιανκονέρι" προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό, όταν από στημένη φάση ο Ντιέγκο βρήκε τον Ιακουίντα μέσα στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Στέφανο Σορεντίνο.

Στη συνέχεια, το συγκρότημα του Τσίρο Φεράρα έριξε ταχύτητα, κοιτώντας να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα και το κατάφερε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα, στο 57ο λεπτό ο Αμάουρι είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή βρήκε στο δοκάρι.

Στο μεταξύ, συναρπαστική αναμέτρηση έγινε στο "Λουίτζι Φεράρις", εκεί όπου η Τζένοα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά) επιβλήθηκε με 3-2 της Ρόμα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 49' με σουτ του Κρισίτο, όμως οι Ρωμαίοι απάντησαν άμεσα με ανατροπή χάρη στα τέρματα των Ταντέι και Τότι. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα της Γένοβας δεν πτοήθηκε. Στο 69' ο Θαπατέρ με εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσα για να έρθει ο Μπιάβα στο 83΄ να γράψει το τελικό 3-2.

Σε άλλες αναμετρήσεις, η φιλόδοξη Παλέρμο επιβλήθηκε στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα" με 2-1 της Νάπολι ενώ η Σαμπντόρια με τέρμα του Γκαστάλντελο στις καθυστερήσεις απέδρασε με το διπλό (1-2) από την έδρα της Κατάνια. Τέλος, ο Τομάσο Ρόκι με γκολ στο 22' χάρισε το τρίποντο στη Λάτσιο κόντρα στην Αταλάντα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Μπολόνια - Φιορεντίνα 1-1 (24' Οσβάλντο / 64' Μούτου)
Σιένα - Μίλαν 1-2 (34' Γκετσάλ / 29' και 48' Πάτο)

Κυριακή
Ίντερ - Μπάρι 1-1 (56' πέν. Ετο'ο / 74' Κουτούζοφ)
Κατάνια - Σαμπντόρια 1-2 (38' Μοριμότο / 9' Πατσίνι, 94' Γκασταλντέλο)
Τζένοα - Ρόμα 3-2 (49' Κρίσιτο, 69' Ζαπατέρ, 83' Μπιάβα / 54' Ταντέι, 64' Τότι)
Γιουβέντους - Κιέβο 1-0 (11' Ιακουΐντα)
Λάτσιο - Αταλάντα 1-0 (22' Ρόκι)
Λιβόρνο - Κάλιαρι 0-0
Παλέρμο - Νάπολι 2-1 (44' Καβάνι, 75' πέν. Μίκολι / 73' Χάμσικ)
Ουντινέζε - Πάρμα 2-2 (45'+1 πέν. και 89' Ντι Νατάλε / 42' Παλόσκι, 49' Λουκαρέλι)

ΑΡΗΣ: Λέει «όχι» στην ΑΕΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αρνητικά σκοπεύει να απαντήσει η διοίκηση του Άρη στα 600.000 ευρώ που προσφέρει η ΑΕΚ για τον Γιάχιτς. Οι απαιτήσεις των «κιτρινόμαυρων» για τον Βόσνιο αμυντικό δεν πέφτουν ούτε σεντς πιο κάτω από τις 900.000 που είναι η ρήτρα αποδέσμευσής του. Τα σενάρια αναφορικά με το μέλλον του 28χρονου αμυντικού είναι τρία. Σύμφωνα με το πρώτο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Χαλ. Στο διάστημα των τριών ημερών που δοκιμάστηκε από τον αγγλικό σύλλογο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αν και ο Φιλ Μπράουν θα ήθελε να τον δει αγωνιζόμενο σε ένα φιλικό παιχνίδι για να σχηματίσει πιο ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτόν. Η Χαλ πάντως δύσκολα θα καλύψει τη ρήτρα του.

Βάσει του δεύτερου, ο Γιάχιτς θα συνεχίσει να φοράει τα «κιτρινόμαυρα», αλλά αυτά της ΑΕΚ και όχι του Άρη. Είναι δεδομένη άλλωστε η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ θα ήθελε πολύ να τον δει αγωνιζόμενο υπό τις οδηγίες του. Βέβαια ούτε η «Ένωση» είναι πρόθυμη να πληρώσει τη ρήτρα του ποδοσφαιριστή, αλλά ένα πιο μικρό ποσό. Αν καμία προοπτική από όσες προηγήθηκαν δεν πάρει σάρκα και οστά, τότε το πιθανότερο είναι να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Άρη, με υψηλότερες αποδοχές από τις τωρινές.

Κρόιφ: «Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται μια ακόμα μεταγραφή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ικανοποιημένος δήλωσε πως είναι ο Γιόχαν Κρόιφ τις μεταγραφές της Μπαρτσελόνα και ιδιαίτερα από αυτή του Ζλάταν Ιπμραίμοβιτς. Ωστόσο ο 62χρονος Ολλανδός πιστεύει πως οι Καταλανοί χρειάζονται μία ακόμα μεταγραφή. «Τους λείπει ακόμα ένα κομμάτι, ίσως θα έπρεπε να αποκτήσουν έναν αμυντικό, αλλά τι είδους παίκτης ταιριάζει ακριβώς θα το κρίνει ο προπονητής» τόνισε ο παλιός παίκτης και προπονητής των «μπλαουγκράνα» ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αποχώρηση του Ετό. «Η αλλαγή είναι καλή. Ο Ετό έμεινε για πολλά χρόνια στην ομάδα και πρόσφερε πολλά, είναι πολύ δύσκολο να ανεβαίνεις επίπεδο κάθε χρόνο. Τώρα όμως έχουν έρθει καινούριοι παίκτες όπως ο Ιμπραίμοβιτς . Ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί πολύ μαζί του και φαίνεται πως είναι καλή επιλογή»

Προβληματισμός Σπαλέτι, ρεκόρ για Τότι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά από τα τρία γκολ παθητικό στο μεσοβδόμαδο ματς για το Europa League με την Κόζιτσε, η Ρόμα δέχτηκε ισάριθμα γκολ και στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο στο "Λουίτζι Φεράρις" από τη Τζένοα, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τα συνολικά έξι γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

"Αυτά είναι στατιστικά και είμαστε υποχρεωμένοι να τα σκεφτούμε και να τα αξιολογήσουμε", τόνισε ο τεχνικός των "τζαλορόσι", ο οποίος χρησιμοποίησε στη Γένοβα τον Νικολά Μπουρντίσο πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη μετακίνησή από την Ίντερ, και συνέχισε:

"Για παράδειγμα, το τρίτο γκολ της Τζένοα ήταν δουλεμένο στην προπόνηση και το είχαμε δει να το εφαρμόζουν και στην αναμέτρηση με την Οντένσε την Πέμπτη. Μελετήσαμε τις κασέτες και παρόλα αυτά πιαστήκαμε απροετοίμαστοι.

Πέρα πάντως από τις λεπτομέρειες, η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει, κάνοντας μία σπουδαία εμφάνιση σε όλους τους τομείς. Η Τζένοα τα πήγε το ίδιο καλά, όμως είχε αυτό το κάτι παραπάνω για να ολοκληρώνει καλύτερα τις τελικές προσπάθειες".

Στην 9η θέση του πίνακα των σκόρερ ο Τότι
Αν υπάρχει πάντως κάτι στο στρατόπεδο των "Ρωμαίων" για να χαμογελούν, με δεδομένο πως στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν με ήττα, αυτό ήταν το γκολ του Φραντσέσκο Τότι (είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1 στο 64'), με τον "καπιτάνο" να σπάει άλλο ένα ρεκόρ στην μακρόχρονη καριέρα του.

Συγκεκριμένα, έφτασε τα 179 τέρματα στη Serie A (όλα με τη φανέλα της ομάδας της "αιώνιας πόλης") και ανέβηκε μόνος του στην 9η θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω τον θρυλικό Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι της Γιουβέντους, που είχε σταματήσει στα 178 γκολ.

Επόμενος δε μεγάλος "αντίπαλος" να ξεπεράσει είναι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ο οποίος έχει σκοράρει 184 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του με τις φανέλες των Φιορεντίνα (κυρίως) και Ρόμα.

Μουρίνιο: "Δεν έχουμε δικαιολογία..."


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε αντίθεση με την ήττα στον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Λάτσιο (2-1), όπου είχε επαινέσει την ομάδα του για τις πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, και είχε σταθεί ιδιαίτερα στην τύχη της αντιπάλου, αυτή τη φορά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θέλησε να βρει "σανίδα σωτηρίας".

Μετά την ισοπαλία 1-1 με τη νεοφώτιστη Μπάρι στο "Μεάτσα" (56' (πεν.) Ετό / 74' Κουτούζοφ) και το ποδαρικό με το... αριστερό στο νέο Καμπιονάτο, ο τεχνικός των "νερατζούρι" παραδέχτηκε ότι έπαιξε άσχημα η ομάδα του, ενώ ξεκαθάρισε πως η απουσία επιτελικού χαφ (μεταγραφή που εκρεμμεί για την Ίντερ) δεν αποτελεί δικαιολογία.

"Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την απουσία του Εστεμπάν Καμπιάσο ή την απουσία ενός επιτελικού μέσου για να δικαιολογήσω το αποτέλεσμα, δεν είναι η ώρα να το κάνω αυτό.

Έχουμε αρκετή ποιότητα για να νικήσουμε και δεν το κάναμε γιατί παίξαμε άσχημα και η Μπάρι είχε μία σπουδαία εμφάνιση", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος μίλησε και για την αντικατάσταση του Μουντάρι στο πρώτο μισάωρο με τον Μάριο Μπαλοτέλι.

"Ίσως είχαμε μερικά προβλήματα με την έναρξη του Ραμαζανιού. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, η εμφάνιση οφειλόταν στο άσχημο ξεκίνημα από όλους τους παίκτες παρά από την απουσία ενός δημιουργικού μέσου.

Δεν είχαμε την τύχη να κάνουμε 2-0 παρά τις δύο τρεις ευκαιρίες που είχαμε. Υστερούμε σε σωστές κινήσεις και αυτοματισμούς, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από τα παιχίδια. Είναι προφανές. Δεν θέλω δικαιολογίες, όμως αυτή είναι μία εντελώς νέα ομάδα που έχει εντελώς νέα φιλοσοφία".

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την πρωταθλήτρια Ίντερ είναι το "ντέρμπι της Μαντονίνα" με τη Μίλαν το βράδυ του Σαββάτου (29/8), η οποία προέρχεται αντίθετα από εκτός έδρας νίκη στην δικιά της πρεμιέρα με τη Σιένα, με τον Μουρίνιο να δηλώνει πάντως ότι τίποτα δεν αλλάζει όσον αφορά στα πλάνα του.

"Από τη Δευτέρα ξεκινώ τη δουλειά μου για το ντέρμπι και θα κάνω ακριβώς τα ίδια, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Σύμφωνα με εσάς η Μίλαν ήταν μία μικρή ομάδα και η Ίντερ ήταν φανταστική, όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα τους αποκαλείτε κορυφαία ομάδα και σε εμάς δεν θα δίνετε ελπίδες"