Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Προβληματισμός Σπαλέτι, ρεκόρ για Τότι

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά από τα τρία γκολ παθητικό στο μεσοβδόμαδο ματς για το Europa League με την Κόζιτσε, η Ρόμα δέχτηκε ισάριθμα γκολ και στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο στο "Λουίτζι Φεράρις" από τη Τζένοα, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τα συνολικά έξι γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.

"Αυτά είναι στατιστικά και είμαστε υποχρεωμένοι να τα σκεφτούμε και να τα αξιολογήσουμε", τόνισε ο τεχνικός των "τζαλορόσι", ο οποίος χρησιμοποίησε στη Γένοβα τον Νικολά Μπουρντίσο πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη μετακίνησή από την Ίντερ, και συνέχισε:

"Για παράδειγμα, το τρίτο γκολ της Τζένοα ήταν δουλεμένο στην προπόνηση και το είχαμε δει να το εφαρμόζουν και στην αναμέτρηση με την Οντένσε την Πέμπτη. Μελετήσαμε τις κασέτες και παρόλα αυτά πιαστήκαμε απροετοίμαστοι.

Πέρα πάντως από τις λεπτομέρειες, η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει, κάνοντας μία σπουδαία εμφάνιση σε όλους τους τομείς. Η Τζένοα τα πήγε το ίδιο καλά, όμως είχε αυτό το κάτι παραπάνω για να ολοκληρώνει καλύτερα τις τελικές προσπάθειες".

Στην 9η θέση του πίνακα των σκόρερ ο Τότι
Αν υπάρχει πάντως κάτι στο στρατόπεδο των "Ρωμαίων" για να χαμογελούν, με δεδομένο πως στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν με ήττα, αυτό ήταν το γκολ του Φραντσέσκο Τότι (είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1 στο 64'), με τον "καπιτάνο" να σπάει άλλο ένα ρεκόρ στην μακρόχρονη καριέρα του.

Συγκεκριμένα, έφτασε τα 179 τέρματα στη Serie A (όλα με τη φανέλα της ομάδας της "αιώνιας πόλης") και ανέβηκε μόνος του στην 9η θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω τον θρυλικό Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι της Γιουβέντους, που είχε σταματήσει στα 178 γκολ.

Επόμενος δε μεγάλος "αντίπαλος" να ξεπεράσει είναι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ο οποίος έχει σκοράρει 184 φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του με τις φανέλες των Φιορεντίνα (κυρίως) και Ρόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: