Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχει ζωή στον Άρη!!

Αν κι έπαιξε για πολλή ώρα με δέκα, ο Άρης όχι μόνο άντεξε, αλλά με τη βολίδα του Ουντότζι στο 88’ έφτασε με ανατροπή στο 2-1 επί του Πανιωνίου μέσα στη Νέα Σμύρνη παίρνοντας την πρώτη του νίκη.

Υπάρχει ζωή στον Άρη!
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καμπάνταη στο 58’, όμως ο Άρης απάντησε άμεσα με τον Αγάνθο και παρά την αποβολή του Τσουμάνη λίγο αργότερα, είχε τα ψυχικά αποθέματα να πάρει τη νίκη εκτός έδρας.


Το ματς


Πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι, Πανιώνιος και Άρης είχαν δώσει από έξι ματς (δώδεκα δηλαδή συνολικά) έχοντας μια -μόλις- νίκη, εκείνη των «κυανέρυθρων» την 2η αγωνιστική. Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για ένα ολόκληρο ημίχρονο λες και είχαν βαλθεί να αποδείξουν ότι ο φτωχός αυτός απολογισμός δεν ήταν διόλου τυχαίος…

Μπήκαν με αρκετά… νευράκια από την αρχή, υποχρεώνοντας όσους είχαν κάνει τον κόπο να φτάσουν μέχρι το γήπεδο να παρακολουθήσουν ένα ματς δίχως φάσεις, συγκινήσεις και –μοιραία- γκολ. Με τους επιθετικούς εγκλωβισμένους από στενά μαρκαρίσματα και τους υπόλοιπους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές αναγκασμένους να βολοδέρνουν δεξιά κι αριστερά ή να γυρίζουν πίσω μπας και βρουν λίγο χώρο, το 0-0 ήταν ένα άκρως φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Τόσο φυσιολογικό που αν κάποιος επιχειρούσε να αποτυπώσει σε φιλμ την εικόνα του αγώνα, το… πόνημα θα ήταν τόσο φτωχό που ούτε σε φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δεν θα μπορούσε να σταθεί, καθώς θα εξαντλείτο σε δύο σουτ όλα κι όλα… Εκείνα των Ουντότζι και Μητρόπουλου που απλά βοήθησαν τους δύο τερματοφύλακες να ξεμουδιάσουν και να μη νοιώσουν πως δεν τους… παίζουν οι υπόλοιποι.

Τα πάντα... όλα σε λίγα λεπτά!

Σαν από θαύμα, τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο! Τα βαριά χαρτιά των δύο ομάδων έκαναν την εμφάνισή τους στο γήπεδο και σε μεγάλο βαθμό καθόρισαν την τύχη του ματς. Από μια ωραία ενέργεια του αεικίνητου Αραβίδη, ο Καμπάνταης μάζεψε το ριμπάουντ κι έβαλε τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ στο 57’, για να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα η απάντηση των «κίτρινων» από την εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι του Αγάνθο.

Κι ενώ ο Άρης έδειχνε να έχει συνέλθει από το σοκ και ικανός να διεκδικήσει στα ίσια την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, είδε να συνεχίζεται το σκωτσέζικο ντους εναλλαγής συναισθημάτων με την αποβολή του Τσουμάνη στο 64’, που τον έφερε οριστικά και αμετάκλητα σε θέση άμυνας για το υπόλοιπο του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και τη μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε προκειμένου να πάρουν τη νίκη σε ένα μέχρι εκείνη τη στιγμή ισορροπημένο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το φανταστικό σουτ του Ουντότζι στο 88’ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει στους «κίτρινους» την πρώτη τους φετινή νίκη..

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός (87’ Ντούνης), Μενδρινός, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης (57’ Γιάννου), Αραβίδης, Καμπάνταης.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Λάζνικ, Καλτσάς, Μαρουκάκης, Κουλουχέρης.

Άρης: Διούδης, Πουλίδο, Έλσνερ, Τσουμάνης, Ψυχογιός, Ηρακλής (90’+3’ Καρασαλίδης) Οικονομόπουλος, Ίμπε (68’ Νταμαρλής), Τάτος (79’ Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Αγάνθο.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Σουνάς, Αγγελούδης, Μανιάς.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλ/νίας)

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλ/νίας) Πηγή: sport-fm.gr

Ντι Μαρία… εσύ είσαι; (video)

Μερικές φορές το απλό είναι και το πιο δύσκολο. Οπότε δεν είναι περίεργο που ο Άνχελ Ντι Μαρία την Τετάρτη κάνει «μαγικά» και το Σάββατο κάνει μια… ανεξήγητη εκτέλεση φάουλ.

Ντι Μαρία… εσύ είσαι; (video)
Βασισμένος σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ του ποδοσφαίρου, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι «στην μπάλα ο παράδεισος με την κόλαση απέχουν ένα τσιγάρο δρόμο».

Ε, στην περίπτωση του Άνχελ Ντι Μαρία, η απόσταση του «τι έκανε ο τσόγλανος» με το «ούτε αλυσοδεμένη δεν τη βρίσκει ο κατσαπλιάς» είναι… Τετάρτη-Σάββατο!

Μεσοβδόμαδα λοιπόν ο Αργεντινός έκανε μια απ’ τις ομορφιές της χρονιάς (σεντράροντας με «ραμπόνα» στο γκολ του Ρονάλντο με την Κοπεγχάγη).

Και απόψε -στο εν εξελίξει παιχνίδι με τη Λεβάντε- έκανε μια από τις πιο περίεργες εκτελέσεις φάουλ στην ιστορία των πιο περίεργων εκτελέσεων φάουλ.




Πηγή: sport-fm.gr

«Απόδραση» από τη… Βερόνα!!

Με το… διπλό από την Βερόνα «απέδρασε» η Ατλάντα, η οποία επικράτησε 1-0 της ανώτερης σε όλο το παιχνίδι Κιέβο και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο.

Ένα μεγάλο… διπλό πέτυχε μέσα στη Βερόνα η Αταλάντα για την 7η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 1-0 της Κιέβο. Ωστόσο, η ομάδα της Βερόνα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έχασε ένα… καράβι ευκαιρίες, αλλά είδε τη μπάλα είτε να καταλήγει στον τερματοφύλα, είτε να φεύγει ελάχιστα έξω από την αντίπαλη εστία.

Το… χρυσό, όπως αποδείχτηκε, γκολ για την Αταλάντα πέτυχε στο 16ο λεπτό ο Μοράλεζ, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα μεγάλο τρίποντο.

Αναλυτικά η έβδομη αγωνιστική

Σάββατο, 5/10

Κιέβο-Αταλάντα 0-1
(16’ Μοράλεζ)
Ίντερ-Ρόμα (21:45)

Κυριακή 6/10 (16:00)

Πάρμα-Σασουόλο (13:30)
Μπολόνια-Βερόνα
Κατάνια-Τζένοα
Νάπολι-Λιβόρνο
Σαμπντόρια-Τορίνο
Ουντινέζε-Κάλιαρι
Γιουβέντους-Μίλαν (21:45)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο, 19/10

Κάλιαρι-Κατάνια (19:00)
Ρόμα-Νάπολι (19:00)
Μίλαν-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 20/10 (16:00)

Αταλάντα-Λάτσιο (13:30)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους
Τζένοα-Κιέβο
Λιβόρνο-Σαμπντόρια
Σασουόλο-Μπολόνια
Βερόνα-Πάρμα
Τορίνο-Ίντερ (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Ανάσα για Ράγιο!!

Η Ράγιο Βαγεκάνο έφτασε τους έξι βαθμούς στη Πριμέρα Ντιβισιόν με την δεύτερη της νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα με 1-0 κόντρα στην Σοσιεδάδ, με τους τελευταίους να μένουν και πάλι χωρίς νίκη (7ο σερί ματς) «Ηρωας» για την ομάδα του Χέμεθ, ο Χονάταν Βιέρα που πέτυχε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 89'!
Πήρε φόρα η Ελτσε!
Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η νεοφώτιστη Ελτσε πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού επικράτησε με 2-1 της Εσπανιόλ στο «Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο».
Η Ελτσε έριξε κι άλλο αλάτι στις πληγές της Εσπανιόλ που γνώρισε την 3η της σερί ήττα. Μάλιστα και τα δύο γκολ των γηπεδούχων τα πέτυχε, ένας πρώην παίκτης των Καταλανών, ο Κόρο. Για την ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε ισοφάρισε προσωρινά ο Μπιφουμά.
Η Ελτσε με τη νέα της επιτυχία απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη.
Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 4/10
Βιγιαρεάλ - Γρανάδα 3-0 (30' Μπρούνο, 49' Τζιοβάνι Ντος Σάντος, 82' Πίνα)
Μάλαγα - Οσασούνα 0-1 (23' Οριόλ Ριέρα)
Σάββατο 5/10
Ελτσε – Εσπανιόλ 2-1 (40΄, 74' Κόρο – 65' Μπιφουμά)
Ράγιο Βαγεκάνο - Σοσιεδάδ 1-0 (89' πεν. Βιέρα)
21:00 Λεβάντε - Ρεάλ
23:00 Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ
Κυριακή 6/10
13:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Θέλτα
18:00 Σεβίλλη - Αλμερία
20:00 Χετάφε - Μπέτις
22:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βαλένθια
Πηγή: sportdog.gr

«Μπλόκο» σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στο Νόβισαντ!!

grobaripaok
Η σερβική αστυνομία έστησε «μπλόκο» στα σύνορα με τη Σλοβακία στο πούλμαν των «Βορείων», στο οποίο επιβαίνουν 51 οπαδοί του ΠΑΟΚ. Κατευθύνονταν προς το Βελιγράδι για να παρακολουθήσουν τον απογευματινό αγώνα Παρτιζάν – Γιαβόρ, αλλά οι σερβικές αρχές δεν τους το επέτρεψαν.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με το πούλμαν των «Βορείων» διανυκτέρευσαν χθες στην Μπρατισλάβα και επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη είχαν ως ενδιάμεσο προορισμό το Βελιγράδι. Ο σύνδεσμος οπαδών της Παρτιζάν, «Grobari», ο οποίος έχει αδελφοποιηθεί με τους «Βόρειους», τους είχε εξασφαλίσει εισιτήρια για να δουν το παιχνίδι Παρτιζάν – Γιαβόρ.
Η αστυνομία της Σερβίας σταμάτησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα σύνορα. Απαίτησε να μην πάνε στο Βελιγράδι, αλλά να αναχωρήσουν απευθείας για τα Σκόπια, στερώντας τους ως Ευρωπαίους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης μέσα από το Σερβικό έδαφος. Επικράτησε ένταση.
Η διοίκηση της Παρτιζάν μεσολάβησε και προχώρησε σε επαφές με το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως της Σερβίας, ώστε να επιτραπεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να πάνε στο Βελιγράδι για την παρακολούθηση του αγώνα της Παρτιζάν. Ενδιαφέρθηκε και o Σβόνιμιρ Βούκιτς, ο οποίος έμαθε τι συνέβη και επικοινώνησε με τις σερβικές αρχές για να λυθεί το θέμα.
Αυτή τη στιγμή το πούλμαν των Βορείων είναι σταματημένο από την σερβική αστυνομία έξω από το Νόβισαντ, που απέχει 75 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι. Το παιχνίδι Παρτιζάν – Γιαβόρ ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα.
Πηγή: arenafm.gr

Διαμάντια και... Πελέ!!

Με σκόρερ τους Διαμαντάκο, Πελέ και Ρομάνο, ο Εργοτέλης μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ντέρμπι με τον Πλατανιά (3-1) και πλέον κάνει αισθητή την παρουσία του στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λίγκας.

Διαμάντια και... Πελέ
Σπουδαία νίκη πήρε ο Εργοτέλης απέναντι στον Πλατανιά με σκορ 3-1. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετέτρεψε σε τυπική υπόθεση το ντέρμπι με τους Χανιώτες στο «Παγκρήτιο» και εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, έπειτα από 7 αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι έβαζαν τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργαλλίδη σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν. Την αρχή έκανε ο Διαμαντάκος στο 36΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (40’)ο Πελέ με σουτ... άξιο του ονόματός του έστειλε την ομάδα του με... αέρα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια. Την «ταφόπλακα» στις ελπίδες του Πλατανιά να ισορροπήσει το παιχνίδι έβαλε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρομάνο (46’). Το μοναδικό τέρμα για τους Χανιώτες σημείωσε στο 66΄ ο Τόρες.

Έτσι, ο Εργοτέλης «έπιασε» τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της Σούπερ Λίγκας με 13 βαθμούς και παράλληλα έστειλε μήνυμα στον ΟΦΗ, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο «Γεντί Κουλέ». Στον αντίποδα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε ακόμη για ένα παιχνίδι χωρίς νίκη και πλέον δυσκολεύουν επικίνδυνα τα πράγματα ενόψει της συνέχειας καθώς έχει μόνο 5βαθμούς.

Το ματς:



Τον έστισε στον τοίχο

Πολύ κλειστό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες είχαν όρεξη να βγουν μπροστά και να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, όμως τα δυνατά μαρκαρίσματα στο χώρο του κέντρου δεν επέτρεψαν στους μεσοεπιθετικούς να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν ρήγματα. Αποτέλεσμα, οι δύο τερματοφύλακες να μην έχουν χρειαστεί να επέμβουν στο πρώτο εικοσάλεπτο. Από εκεί και πέρα, ο Εργοτέλης άρχισε να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να αναγκάζει τον Πλατανιά να χάσει μέτρα στο γήπεδο.

Αυτό μάλλον έδειξε πως βόλευε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας έβγαινε στην αντεπίθεση και δημιουργούσε εστίες κινδύνου μπροστά από την εστία του Αθανασίου. Δύο φάσεις όμως ήταν αρκετές για τους γηπεδούχους, που κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Διαμαντάκο κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 36’ και εν συνεχεία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με εξαιρετικό σουτ του Πελέ στο 40ο λεπτό. Έτσι η ομάδα του Πετράκη πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0.

Καθάρισε νωρίς

«Φορτσάτος» μπήκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη «έσβησε» από νωρίς τις ελπίδες των φιλοξενούμενων με το γκολ που πέτυχε με τον Ρομάνο στο 46’ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το ντέρμπι. Με το πέρασμα των λεπτών και με τις φωνές του Ουζουνίδη να ακούγονται μέχρι τα... Χανιά, ο Πλατανιάς κατάφερε να βελτιώσει αισθητά την εικόνα του και να «παγώσει» τον εκρηκτικό ρυθμό των γηπεδούχων.

Μετά από μερικά λεπτά πίεσης, ήρθε και το γκολ για την ομάδα των Χανίων με τον Τόρες στο 66ο λεπτό να νικάει με κεφαλιά τον Αθανασίου. Στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε ο Πλατανιάς προσπάθησε να φτάσει κοντά στην περιοχή του Εργοτέλη, όμως οι παίκτες του Πετράκη έριξαν τον ρυθμό και κατάφεραν να φτάσουν στη πολυπόθητη νίκη χωρίς τελικά να χρειαστεί να ιδρώσουν.

Οι συνθέσεις:



Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Πελέ (87' Κοζορώνης), Χαντί, Διαμαντάκος (70’ Αναστασάκος), Ρομάνο (78’ Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Μπαμ Μπαμ, Κοιλιάρας, Βερπακόφσκις

Πλατανιάς (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφελ, Φερνάντες, Φαϊσκα, Αγκιλέρα (66’ Στόλερ), Τετέ, Μπέλιτς, Ναζλίδης, Γουνδουλάκης (46’ Τόρες), Κάταϊ (52’ Πόποβιτς)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Σιώπης, Δημήτρης, Γιακουμάκης

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Γήπεδο: ΠαγκρήτιοΠηγή: sport-fm.gr

«Ανάσα» για Μπελενένσες!!

Η Μπελενένσες νίκησε 2-0 την Ολανένσε, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας.

«Ανάσα» για Μπελενένσες
Η νίκη για την Μπελενένσες απέναντι στην ισοδύναμη Ολανένσε ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική. Βλέπετε, οι μόλις 4 βαθμοί σε έξι αγώνες, έβαζαν από νωρίς σε μπελάδες τους γηπεδούχους, που αναζητούσαν το «φάρμακο». Οπου «φάρμακο», βάλτε το τρίποντο, το οποίο ήρθε (μόλις το δεύτερο).

Πρωταγωνιστής ο Μιγκέλ Ρόζα, που με ένα γκολ στο 11΄και ένα στο 67΄έδωσε την «καθαρή» νίκη, με σκορ 2-0 στην ομάδα του.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής
Παρασκευή 04/10
Ακαντέμικα-Ρίο Άβε 0-1
(80’ αυτ. Φερέιρα)

Σάββατο 05/10 Μπελενένσες-Ολανένσε 2-0
(11' Ρόζα, 67' Ρόζα)
Σπόρτινγκ Λισ.-Σετούμπαλ (22:15)

Κυριακή 06/10 Ζιλ Βιθέντε-Πάσος Φερέιρα (18:00)
Νασιονάλ-Μπράγκα (18:15)
Αρούκα-Πόρτο (20:15)
Εστορίλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 07/10
Γκιμαράες-Μαρίτιμο (22:15)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική (27/10)
Μπενφίκα-Νασιονάλ
Πόρτο-Σπόρτινγκ Λισ.
Μαρίτιμο-Εστορίλ
Ολιανένσε-Αρούκα
Πάσος Φερέιρα-Γκιμαράες
Ρίο Άβε-Ζιλ Βιθέντε
Μπράγκα-Ακαντέμικα
Σετούμπαλ-ΜπελενένσεςΠηγή: sport-fm.gr

Λύτρωση για Μονακό!!

Ένα γκολ του Οκάμπος, στο 87΄, έδωσε πολύτιμη νίκη με 2-1 για τη Μονακό επί της Σεντ Ετιέν, για την 9η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Λύτρωση για Μονακό!
Το «φάντασμα» της ισοπαλίας, έπειτα απ’ αυτή με τη Ρεμς, είχε κάνει ξανά την εμφάνισή του για τη Μονακό. Βλέπετε το 1-1 με τη Σεντ Ετιέν, διατηρούταν μέχρι το 87’ και οι πρωτοπόροι του γαλλικού πρωταθλήματος πάσχιζαν για να σκοράρουν. Τα κατάφεραν, τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’, όταν ο Οκάμπος σκόραρε και ανακούφισε τους οπαδούς της ομάδας, που θα έβλεπαν, σε διαφορετική περίπτωση, το αυριανό ντέρμπι Μαρσέιγ – Παρι, με περισσότερη αγωνία.

Τέλος καλό, όλα καλά, όμως, για τους Μονεγάσκους που έφτασαν τους 21 βαθμούς και συνεχίζουν να είναι στην κορυφή. Είχε προηγηθεί το τέρμα του Καράσο στο 15’ για τους γηπεδούχους και αυτό του Χαμούμα στο

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (4/10)

Μπαστιά-Λοριάν 4-1
(6’ Μπουντεμπού, 23’ Καζρί πεν., 59’ Κράσιτς, 80’ Ρόμαριτς – 32’ Κουταντό)

Σάββατο (5/10)
Μονακό-Σεντ Ετιέν 1-1
(15’ Καράσο, 87’ Οκάμπος – 49’ Χαμούμα)
Γκινγκάμπ-Ρεν (21:00)
Λιλ-Αζαξιό
Ναντ-Εβιάν
Τουλούζ-Νις
Βαλενσιέν-Ρεμς

Κυριακή (6/10)
Μονπελιέ-Λιόν (15:00)
Μπορντό-Σοσό (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Α(σόβαρη) Ε(κνευρισμένη) Κ(ακή)!

Η πρώτη (και τελευταία ελπίζουν οι φίλοι της) φορά που η ΑΕΚ έπαιξε σαν ομάδα Γ’ Εθνικής ήταν σήμερα. Γνώριμα άστοχη κι εκνευρισμένη απ’ τη διαιτησία, η «Ένωση» έμεινε στο 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου.

Α(σόβαρη) Ε(κνευρισμένη) Κ(ακή)
Στην πρώτη ήττα της -γιατί έτσι αντιμετωπίζονται απ' τον κόσμο της ισοπαλίες στη Γ’ Εθνική- υποχρεώθηκε η ΑΕΚ.

Χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση και πιστή στην αστοχία των δυο περασμένων αγωνιστικών, η «Ένωση» κόλλησε στο 0-0 με τον ΑΟ Περιστερίου.

Μ' ελαφρυντικό τον κακό αγωνιστικό χώρο και την τραγική διαιτησία (που στέρησε ένα κανονικό γκολ απ’ τον Πόποβιτς κι έκοψε λανθασμένα πάμπολλες επιθέσεις) οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να φανούν αντάξιοι των 4.000 φίλων τους που κατέκλυσαν (και) το «Ελ Πάσο».


Πώς έπαιξε

Εκπλήξεις επεφύλαξε ο Τραϊανός Δέλλας -τόσο στις επιλογές του για την ενδεκάδα, όσο και σ’ αυτές για την αποστολή. Παρόλο που τον δοκίμαζε ως βασικό μες στη βδομάδα, ο «Κολοσσός» άφησε εκτός της 18άδας τον Ιβάν Μπρέσεβιτς. Αντίθετα, ξεκίνησε στην αρχική σύνθεση της ΑΕΚ τον Ρόβα, ενώ το ίδιο έγινε -για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια- και με τον Μπρούνο Τσιρίλο.

Έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Τσιρίλο, Γεωργέας και Τσουκαλάς. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ βρέθηκε ο Ρόβας, μπροστά του (ως εσωτερικοί μέσοι) οι Κορδέρο και Γροντής και στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Πόποβιτς (αριστερά), Πλατέλλας (δεξιά) και Ντακόλ (κορυφή).

Το ματς

Όλες οι προϋποθέσεις φάνταζαν ιδανικές στο «Ελ Πάσο» για να ξεπληρώσει η ΑΕΚ τα γκολ που είχε αφήσει κάβα στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Φάνταζαν όμως. Δεν ήταν. Διότι ο καιρός ήταν καλός. Ο κόσμος της ξεχείλιζε (ξανά) τις εξέδρες. Η ίδια μπήκε ορεξάτη στο γήπεδο. Το ίδιο το… γήπεδο όμως είχε άλλη άποψη. Και με τις πανταχού παρούσες λακκούβες του, δεν επέτρεπε στην «Ένωση» να κυκλοφορήσει όπως πρέπει την μπάλα.

Ακόμα κι όταν συμφιλιώθηκαν όμως με τις… αντιξοότητες, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να πετύχουν το γκολ που θα ξεκλείδωνε το αντίπαλο τείχος. Ή μάλλον μπορούσαν -στη φάση όπου το κεφάλι του Πόποβιτς αξιοποίησε την ωραία σέντρα του Τσουκαλά- αλλά τους το απαγόρευε (λανθασμένα) ο βοηθός. Με το δοκάρι να κάνει το ίδιο δε -σε κεφαλιά του Ντακόλ- και αμυντικό να του παίρνει… απ’ το στόμα την μπουκιά λίγο αργότερα, η ΑΕΚ πήγαινε «στεγνή» στ’ αποδυτήρια.

Το κακό όμως ήταν πως δεν άφησε σ’ αυτά τον (δικαιολογημένο εν μέρει) εκνευρισμό με τη διαιτησία. Ούτε και το άγχος -που μεγάλωνε. Η μικρή διακοπή του ματς λοιπόν (όταν ο βοηθός έκοψε με κραυγαλέα ανύπαρκτο οφσάιντ τον Πλατέλλα) και η ακόμα μαζικότερη -όσο γινόταν αυτό- άμυνα των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ζορίζεται. Και ν’ απειλεί κυρίως με ατομικές ενέργειες των Πόποβιτς και Ντακόλ που.

Το πρόβλημα εστιαζόταν όμως στο ότι… παραήταν ατομικές. Τόσο πολύ, ώστε να κόβονται ηρωικά απ’ τους ψυχωμένους Περιστεριώτες. Να αποκρούονται εντυπωσιακά απ’ τον τερματοφύλακά τους. Να καταλήγουν στη λάθος πλευρά των διχτύων τους (όπως η προβολή του Πόποβιτς). Ή να περνούν… αδιανόητα άουτ (όπως στην αμαρκάριστη κεφαλιά του Ντακόλ στις καθυστερήσεις). Έτσι, οι επιλογές του Δέλλα (όπως η τράμπα δεξιού μπακ και η δεύτερη αλλαγή στο 87') δεν δικαιώνονταν. Και περισσότεροι από 4.000 φίλοι της ΑΕΚ γίνονταν μάρτυρες μιας ιστορικής γκέλας.


Οι συνθέσεις των ομάδων

Α.Ο. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Γιάννης Ταπρατζής) Ψύχος, Π. Πλέστης, Ποστόλης, Συμεωνίδης, Βασίλογλου, Μπέλης (46’ Παναγάκης), Χ. Πλέστης (90’+ Παναγόπουλος), Χέλμης, Μπόσιος, Συράγκος (86’ Σαμπράκος), Χρόνης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Τσουμάγκας, Τσιρίλο, Ρόβας (90’ Τσεβάς), Τσουκαλάς (70’ Αργυρίου), Γεωργέας, Κορδέρο, Γροντής (87’ Καζβιρόπουλος), Πλατέλλας, Πόποβιτς, Ντακόλ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
ΓΗΠΕΔΟ: «Γρηγόρης Λαμπράκης»
Πηγή: sport-fm.gr

Λίβερπουλ μιας άλλης εποχής!!

Το... τρένο της Λίβερπουλ πάει και δεν μένει από καύσιμα! Οι «reds» επικράτησαν εύκολα 3-1 της Κρίσταλ Παλάς και είναι ξανά στην κορυφή (έστω και προσωρινά). Νίκη στο φινάλε για την Φούλαμ.

Λίβερπουλ μιας άλλης εποχής! (video)
Θυμίζει την παλιά, καλή και «τρομακτική» Λίβερπουλ! Οι παίκτες του Ρότζερς συνεχίζουν το «βιολί» τους στην φετινή Πρεμιέρ Λιγκ και πήραν ακόμα μια νίκη, αυτή την φορά 3-1 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Από το πρώτο μέρος, το «Anfield» είχε ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς και δικαίως. Γιατί στο 13’ ο Σουάρες σκόραρε μπροστά στον εκστασιασμένο κόσμο της ομάδας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στάριτζ πέτυχε ΑΚΟΜΑ ένα γκολ φέτος, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο αρχηγός, Τζέραρντ με εκτέλεση πέναλτι στο 38’. Το μόνο που κατάφεραν οι νεοφώτιστοι ήταν να μειώσουν στο τελικό σκορ με τον Γκέιλ στο 77’. Έτσι, με το νέο τρίποντο που πήρε η ομάδα του λιμανιού ανέβηκε –έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει «γκέλα» της Άρσεναλ (παίζει με Γουέστ Μπρομ) για να παραμείνει εκεί.



Σπουδαίο διπλό (2-1) πήρε η Νιούκαστλ μέσα στην Ουαλία απέναντι στην Κάρντιφ με... υπογραφή Ρεμί. Ο Γάλλος φορ χτύπησε δις μέσα σε διάστημα επτά λεπτών (31’, 38’) και έβαλε γερά θεμέλια νίκης. Οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν να επιστρέψουν, μείωσαν με τον Οντεμβίγκι στο 58’, αλλά παρά το γεγονός πως υπήρχε κι άλλος χρόνος, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ξεκίνησε βασικός για την Φούλαμ, όμως οι «cotaggers» έδειχναν κολλημένοι απέναντι στην Στόουκ. Ευτυχώς για αυτούς (και δυστυχώς για τους «πότερς»), ο Ντάρεν Μπεντ έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Να σκοράρει, όπως έκανε στο 82’ και χάρισε πολύτιμο τρίποντο (1-0) στην ομάδα του, ανεβάζοντάς την στην βαθμολογία.


10 από 21cad

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/10

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον 3-1
(17’ Νεγρέδο, 45’ Αγουέρο, 69’ αυτ. Χάουαρντ – 16’ Λουκάκου)

Κάρντιφ-Νιούκαστλ 1-2
(58’ Οντεμβίνγκι - 31’, 38’ Ρεμί)

Φούλαμ-Στόουκ 1-0
(82’ Μπεντ)

Χαλ-Άστον Βίλα 0-0

Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας 3-1
(13’ Σουάρες, 17’ Στάριτζ, 38’ πεν. Τζέραρντ – 77’ Γκέιλ)

Σάντερλαντ-Μαν. Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 6/10

Νόριτς-Τσέλσι (15:30)
Σαουθάμπτον-Σουόνσι (15:30)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:


Σάββατο 19/10


Νιούκαστλ-Λίβερπουλ
Άρσεναλ-Νόριτς
Τσέλσι-Κάρντιφ
Έβερτον-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον
Στόουκ-Γουέστ Μπρομ
Σουόνσι-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή 20/10

Άστον Βίλα-Τότεναμ

Δευτέρα 21/10

Κρίσταλ Πάλας-ΦούλαμΠηγή: sport-fm.gr

Ο «νόμος» τιμώρησε τη Ντόρτμουντ!!

Η Ντόρτμουντ έχασε σωρεία ευκαιριών και τιμωρήθηκε από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τη Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ». Νίκη με ανατροπή για Σάλκε.

Ο «νόμος» τιμώρησε τη Ντόρτμουντ (video)
Την πρώτη της φετινή ήττα στην Bundesliga γνώρισε η Ντόρτμουντ, καθώς έχασε με 2-0 από τη Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που παρατάχθηκε χωρίς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, έχασε σωρεία ευκαιριών και στο 80’ ο Χούμελς ανέτρεψε τον Νόρντβαϊτ που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Ο Μαξ Κρούζε μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ, ο Μάρκο Ρόις είχε στο 85’ δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και ένα λεπτό μετά ο Ράφαελ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που έφερε τους γηπεδούχους τέταρτους.



Η Σάλκε επέστρεψε στις νίκες, αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Άουγκσμπουργκ, επικράτησε 4-1 στο Γκελζενκίρχεν με τον Άνταμ Ζάλαϊ να πετυχαίνει δύο γκολ φτάνοντας τα τέσσερα στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν εκτός αποστολής τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, έμειναν στο 15’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλάβαν που ανέτρεψε αντίπαλο σε προφανή θέση για γκολ.

Η Μάιντς έσωσε το βαθμό στην έδρα της ισοφαρίζοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο σε 2-2 τη Χόφενχαϊμ, ενώ Στουτγκάρδη και Βέρντερ έμειναν στο 1-1 και ανέβηκαν αμφότερες στους 11 βαθμούς. Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ, που πήρε την παρθενική της νίκη στην Bundesliga μετά από 28 χρόνια με 2-0 απέναντι στη Βόλφσμπουργκ στη «Volkswagen Arena».

Αναλυτικά η όγδοη αγωνιστική

Παρασκευή 4/10

Ανόβερο-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(24’ Σουλτς-81’ Ρόνι)

Σάββατο 5/10

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 4-1
(16’ πεν. Μπόατενγκ, 28’, 78’ Ζάλαϊ, 86’ Μέιερ-10’ Μόλντερς)

Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 2-0
(81’ πεν. Κρούζε, 86’ Ράφαελ)

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(6’ Χάρνικ-37’ Πέτερσεν)

Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 0-2
(30’ Μπελαράμπι, 86’ Κούμπελα)

Μάιντς-Χόφενχαϊμ 2-2
(82’ Τσούπο-Μότινγκ, 92’ Νοβέσκι-14’ Φόλαντ, 22’ Φιρμίνο)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 6/10

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 16:30
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 18/10

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 21:30

Σάββατο 19/10

Ντόρτμουντ-Ανόβερο 16:30
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Σάλκε 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 20/10

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 16:30
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 18:30Πηγή: sport-fm.gr

Σκέτη «γλύκα» η Σίτι!!

Η Έβερτον έχει το όνομα («ζαχαρωτά»), η Μαντσεστερ Σίτι την χάρη! Οι «πολίτες» επικράτησαν 3-1 της ομάδας του Μιραλάς και επέστρεψαν στις νίκες.

Σκέτη «γλύκα» η Σίτι! (video)
Δύο σερί ήττες για την Μάντσεστερ Σίτι ήταν πολλές. Γι’ αυτό μπήκε τέλος! Οι «πολίτες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, καταφέραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και να επικρατήσουν 3-1 της Έβερτον.

Κι αυτό το παιχνίδι έδειξε να στραβώνει για τους «γαλάζιους», λόγω της εκπληκτικής κατάστασης που βρίσκεται ο Λουκάκου. Ο Βέλγος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, νίκησε τον Χαρτ και τα «ζαχαρωτά» προηγήθηκαν στο 16’.

Πριν, όμως, καταλάβουν πως προηγούνται μέσα στο «Έτιχαντ», ο Τουρέ έκανε εξαιρετική κάθετη στον Νεγρέδο, ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα και στο αμέσως επόμενο λεπτό υπενθύμισε στην παρέα του Μιραλάς (έγινε αλλαγή στο 63’) ποιος είναι το αφεντικό! Και δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Αγουέρο αποκατέστησε πλήρως την τάξη, βάζοντας μπροστά στο σκορ την Σίτι!

Στο 68’ ουσιαστικά «τέλειωσαν» τα πάντα, με τον Ζαμπαλέτα να κερδίζει ένα αυστηρό πέναλτι. Ο Αγουέρο ανέλαβε την εκτέλεση, ο Χάουαρντ πήγε να το πιάσει, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ανάσα» με Κορομίνας!

Με δύο γκολ του Κορομίνας, η Έλτσε έκανε την έκπληξη επικρατώντας 2-1 της Εσπανιόλ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

«Ανάσα» με Κορομίνας
Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Κορομίνας, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας, ενώ στο μεταξύ είχε μειώσει ο Μπιφουμα για τους Καταλανούς.

Με αυτήν τη νίκη η Έλτσε έφτασε τους 9 βαθμούς, δύο λιγότερους από την αποψινή της αντίπαλο.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013
Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 3-0
(30’ Σοριάνο, 49’ Ντος Σάντος, 82’ Πίνια)

Μάλαγα-Οσασούνα 0-1
(23’ Ριέρα)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013
Έλτσε-Εσπανιόλ 2-1
(39’, 74’ Κορομίνας – 66’ Μπιφουμα)

Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ (19:00)
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ (23:00)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα (13:00)
Σεβίλλη-Αλμερία (18:00)
Χετάφε-Μπέτις (20:00)
Μπιλμπάο-Βαλένθια (22:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική (20/10)

Αλμερία-Ράγιο Βαγεκάνο
Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ
Μπέτις-Έλτσε
Θέλτα-Λεβάντε
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Γράναδα-Χετάφε
Οσασούνα-Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα
Βαλένθια-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Βαγιαδολίδ-ΣεβίλληΠηγή: sport-fm.gr

Τον άφησε με το… παράπονο!!

Ο Αστέρας έπαιξε εξαιρετικά για αρκετό διάστημα στον αγώνα, βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη, αλλά ο Ατρόμητος με τον Μπρίτο να κάνει στις καθυστερήσεις το 2-2, τον άφησε με το… παράπονο.

Τον άφησε με το… παράπονο
Ματσάρα, ντερμπάρα και δύο ομάδες προσέφεραν απλόχερα θέαμα.

Ωστόσο, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με το… παράπονο ότι θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη, αλλά ο Μπρίτο στις καθυστερήσεις έκανε το 2-2 και του στέρησε τη νίκη στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η μετά Τσιώλη εποχή και με τον Στάικο Βεργέτη στον πάγκο, έδειξε ότι η ομάδα της Τρίπολης παραμένει αρκετά καλή και πάνω από όλα έχει ψυχή. Δεν… τρόμαξε με το γκολ του Ούμπιντες στο 10’ και με του Ντεμπλάσις (40’) και Εντό (85’) έφερε… τούμπα το παιχνίδι, αλλά ο Μπρίτο του… έκλεψε τη χαρά.

Στον αντίποδα ο Ατρόμητος έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο 20λεπτο, μετά «χάθηκε» από το γήπεδο, αλλά έδειξε ότι είναι ομάδα με χαρακτήρα και δεν … μασάει, καθώς κατάφερε ακόμα και όταν ήρθαν τα πολύ δύσκολα, να φύγει με τον βαθμό από την Τρίπολη.

Το ματς


Όσοι περίμεναν ένα πολύ καλό παιχνίδι στη Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να υποδέχτηκαν με… χαμόγελο τα πρώτα 45 λεπτά στην Τρίπολη. Και αυτό γιατί πολύ απλά από το πρώτο κιόλας λεπτό Αστέρας και Ατρόμητος έδειξαν ότι θα πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα. Οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που μπήκαν… αφιονισμένοι στο γήπεδο και κατάφεραν στο 10’ να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Ούμπιντες. Μέχρι και το 20ο λεπτό μόνο μία ομάδα υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο Ατρόμητος.

Μετά το 20’, όμως, κάποιος γύρισε τον… διακόπτη στον Αστέρα και άρχισε να πιέζει και να δείχνει ότι είναι η ομάδα που όλοι θαυμάζουν τα τελευταία χρόνια. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πολλά μέτρα στο γήπεδο και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα στο 34ο λεπτό είχαν και ακυρωθέν γκολ, όταν ο Καράσκο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής Κομίνης το ακύρωσε, καθώς είχε δώσει έμμεσο φάουλ. Ο,τι, όμως δεν έγινε τότε, συνέβη στο 40’, όταν ο Ντε Μπλάσις ισοφάρισε με κεφαλιά. Μάλιστα ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του, αλλά ο Πίτου Γκαρσία στις καθυστερήσεις έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Έντο.

Με τον Αστέρα να έχει το… πόδι κολλημένο στο γκάζι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους, να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο, παρά την πίεση και κάποιες ευκαιρίες, δεν τα κατάφερε και προοδευτικά ο Ατρόμητος κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Σηφάκη. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε ένα γκολ με τον Καραγκούνη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Όσο περνούσε η ώρα η σκοπιμότητα κυριαρχούσε και ο ρυθμός έπεφτε. Τα πάντα άλλαξαν, όμως, στο τελευταίο 10λεπτο. Ο Αστέρας πίεσε για το γκολ και επιβραβεύτηκε στο 85’, με τον Εντό να κάνει το 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι τα πάντα είχαν τελειώσει. Ο Ατρόμητος, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη και στις καθυστερήσει ο Μπρίτο έκανε το 2-2 και χάρισε στους Περιστεριώτες τον βαθμό

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Έντο, Καράσκο (63’ Γκρατσίνι), Μπαράλες (90’ Κοντοές)

Στον πάγκο: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Σέτι, Ντελγκάδο

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία (64’ Μπρίτο), Ναπολεόνι (85’ Παπαδόπουλος), Καραγκούνης (72’ Γεωργίου), Ούμπιδες

Στον πάγκο: Τζενάμο, Παπαπουτσογιαννόπουλος, Αρκούδας, Φάμπιο, ΚαραμάνοςΠηγή: sport-fm.gr

«Αξίζουμε περισσότερα»

Την άποψη πως ο Άρης –με βάση τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις- θα ‘άξιζε να έχει περισσότερους πόντους διατύπωσε ο Ροκ Έλσνερ.

Ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής αναμένεται να έχει θέση βασικού στο ματς με τον Πανιώνιο, στο οποίο ο Άρης ψάχει τη νίκη που θα είναι η πρώτη του στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ροκ, ο Άρης δεν έχει κερδίσει στα πρώτα έξι παιχνίδια. Που είναι το πρόβλημα;
«Αυτό που είπες, αυτό είναι το πρόβλημα. Το γεγονός ότι δεν κερδίζουμε. Όλοι μέσα στην ομάδα το θέλουμε πάρα πολύ, γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ, σ’ αυτό το δείπνο. Για να αλλάξουμε κάτι στην ομάδα. Θέλουμε και χρειαζόμαστε αυτούς τους πόντους, ο κόσμος μας επίσης. Μέχρι στιγμής, έχουμε πρόβλημα στο γκολ, αλλά νομίζω ότι στα τελευταία ματς έχουμε βελτιωθεί πολύ. Στην Ξάνθη ήμασταν άτυχοι, ενώ υπήρξε και ένα διαιτητικό σφάλμα. Με τον Παναιτωλικό αξίζαμε τη νίκη, αλλά είχαμε ξανά δοκάρι. Δε λέω ότι δεν κερδίζουμε επειδή είμαστε άτυχοι, αλλά υπάρχει και αυτό στο ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου πρέπει να κερδίσουμε. Πρέπει να μη δεχτούμε γκολ για ακόμη ένα ματς, αλλά αυτή τη φορά να σκοράρουμε!».

-Θεωρείς ότι το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό;
«Μπορούμε να βρούμε αιτίες παντού. Όταν δεν κερδίζεις, δε χρειάζεται να ψάχνεις δικαιολογίες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι οι παίκτες δουλεύουν πάρα πολύ στις προπονήσεις και όλοι θέλουμε πολύ να κερδίσουμε. Μιλάμε συνέχεια μεταξύ μας και φαίνεται πόσο το θέλουμε. Νομίζω ότι αξίζουμε περισσότερους από 2 πόντους».

-Φαίνεται βελτιωμένος από τη στιγμή που ήρθε ο ΖόρανΜιλίνκοβιτς στον Άρη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον νέο προπονητή;
«Τον ήξερα σαν όνομα, αλλά δεν τον είχα γνωρίσει ποτέ. Έμαθα από κάποιους ανθρώπους ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και σέβεται τους παίκτες του. Για εμένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δουλεύει πολύ σκληρά, δίνει το 100% των δυνατοτήτων του και βοηθάει πολύ τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, να αισθάνονται κομμάτια της. Ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις. Κάνει πολύ καλή δουλειά και θεωρώ ότι αυτό που χρειάζεται για να ανέβει η ομάδα είναι η νίκη που θα φέρει τη σωστή νοοτροπία, αυτή που έχει ο προπονητής μας».

-Σε ό,τι αφορά εσένα, τι έχει αλλάξει και πραγματοποιείς τόσο καλές εμφανίσεις;
«Με τον προηγούμενο προπονητή, δεν είχα παίξει σ’ ούτε έναν αγώνα για 90 λεπτά. Ακόμη και στα φιλικά της προετοιμασίας έπαιζα μάξιμουμ 60 λεπτά. Στον αγώνα με την Καλλονή αγωνίστηκα για 58 λεπτά. Αυτό έχει αλλάξει με τον νέο κόουτς, ο οποίος μου δίνει περισσότερο χρόνο και δείχνει ότι με εμπιστεύεται. Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για έναν παίκτη. Μου μιλάει συνέχεια, όπως κάνει άλλωστε και με τους συμπαίκτες μου, και δείχνει ότι με πιστεύει. Όταν βλέπεις έναν τέτοιο άνθρωπο, σκέφτεσαι ότι πρέπει να παλέψεις και γι’ αυτόν».

-Τελικά είσαι στόπερ ή μέσος; Πού σ’ αρέσει να παίζεις περισσότερο;
«Όταν υπέγραψα στον Άρη, γνώριζα ότι αποκτήθηκα για τη μεσαία γραμμή. Τόσο ο πρόεδρος όμως, όσο και όλοι στην ομάδα, γνώριζαν ότι μπορώ να παίξω και στόπερ. Για εμένα δεν είναι πρόβλημα. Αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα απ’ αυτή τη θέση ή από οποιαδήποτε θέση, θα το κάνω. Αισθάνομαι άνετα στην άμυνα, έχω παίξει τη θέση πολλά χρόνια και μπορώ να αποδώσω».

Μπρίτο: «Πολύ μεγάλο ντέρμπι»

Μπρίτο: «Πολύ μεγάλο ντέρμπι»«Πάντα όταν παίζουμε είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι», τόνισε ο Έντου Μπρίτο στην Nova σχολιάζοντας το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Εμείς όμως πρέπει να παλέψουμε το παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη του Ατρόμητου στη Nova:

Έντου πως περιμένεις την ομάδα του Αστέρα;

"Η Τρίπολη είναι πάντα επικίνδυνη και ιδιαίτερα στην έδρα της. Εμείς όμως πρέπει να παλέψουμε το παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα."

Είναι τα παιχνίδια του Αστέρα με τον Ατρόμητο από τα μεγάλα του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Τα τελευταία χρόνια νομίζω ναι. Ο Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες κι εμείς πάντα όταν παίζουμε είναι ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι."

Η ομάδα έχει πρόβλημα στο γκολ, καθώς δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και σκοράρει αντιστρόφως ανάλογα των ευκαιριών. Γιατί πιστεύεις συμβαίνει αυτό;

"Ελπίζω τώρα να μπορέσουμε να σκοράρουμε γιατί κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Δε σκοράρουμε εύκολα, και ελπίζω να βγουν όλα το Σάββατο."

Είναι ένα ματς που μπορεί να κρίνει και την τρίτη θέση του πρωταθλήματος;

"Είναι νωρίς ακόμα, αλλά όσο περνούν οι αγώνες εμείς πρέπει να παίρνουμε τα αποτελέσματα και να μένουμε ψηλά στη βαθμολογία. Έτσι θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει. Θα είμαστε πάρα πολύ καλά αν πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη."

Γρήγορο γκολ θέλει ο Παράσχος!

Γρήγορο γκολ θέλει ο ΠαράσχοςΈνα γρήγορο γκολ θέλει ο Γιώργος Παράσχος στο παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης όπως τόνισε στην κάμερα της Nova.

«Νομίζω ότι αν θέσουμε πρόβλημα από την αρχή του παιχνιδιού στον Αστέρα και μπορέσουμε να πετύχουμε ένα γκολ είτε να έχουμε πολύ καλή απόδοση, νομίζω θα ποντάρουμε στις αντιδράσεις του κόσμου με τη φυγή του προπονητή τους», εξήγησε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Παράσχου στη Nova:

-Κύριε Παράσχο, είναι τα παιχνίδια του Αστέρα με τον Ατρόμητο από τα σπουδαιότερα του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Είναι δυο καλές ομάδες με ίση δυναμικότητα, γι' αυτό και τα παιχνίδια αυτά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακόμη και στα play off τα παιχνίδια ήταν πολύ ενδιαφέροντα και ειδικότερα σε μας που έχουμε μια πικρία από τότε που ενώ ήμασταν τόσο καλοί δεν μπορούσαμε στο δεύτερο ματς να πετύχουμε ένα γκολ και να πάρουμε την πρώτη θέση. Νομίζω ότι πάντα η έδρα του Αστέρα είναι πάρα πολύ δυνατή και ευελπιστώ ότι αν κάνουμε μια καλή εμφάνιση ανάλογη με αυτής των play off που τελικά χάσαμε, πιστεύω ότι και το Σάββατο αν πιάσουμε την ίδια καλή απόδοση, θα πάρουμε κάτι καλύτερο."

-Τί πιστεύετε ότι θα δούμε διαφορετικό στον Αστέρα μετά την αλλαγή του προπονητή;

"Πιστεύω ότι κάποιες αλλαγές θα γίνουν σε σχέση με την ομάδα που συνηθίσαμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Επειδή ο κύριος Τσιώλης έφυγε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, δηλαδή ήταν αγαπητός στον κόσμο, νομίζω ότι αν θέσουμε πρόβλημα από την αρχή του παιχνιδιού στον Αστέρα και μπορέσουμε να πετύχουμε ένα γκολ είτε να έχουμε πολύ καλή απόδοση, νομίζω θα ποντάρουμε στις αντιδράσεις του κόσμου με τη φυγή του προπονητή τους."

-Θέλατε δύο νίκες με Καλλονή και Αστέρα εκτός έδρας. Η πρώτη ήρθε με σκορ αντιστρόφως ανάλογο των ευκαιριών που δημιουργήσατε, αν έρθει και η δεύτερη θα έχει βάλει πλώρη η ομάδα για την τρίτη θέση;

"Αυτό το συνηθίσαμε από τις πρώτες αγωνιστικές παρουσιάζουμε το ίδιο πρόβλημα. Με την Καλλονή πήραμε μια πολύ αγχωτική νίκη, αλλά νομίζω ότι η Καλλονή δέχτηκε από μας όσες φάσεις είχε δεχτεί στα υπόλοιπα πέντε ματς μαζί. Μένουμε στην καλή εικόνα της ομάδας. Δε σας κρύβω ότι έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και θέλουμε να μπορέσουμε να πετύχουμε μια ακόμα εκτός έδρας νίκη που θα είναι πολύ σημαντική για μας."

Λάσνικ: «Είμαι σίγουρος πως θα νικήσουμε τον Άρη»

Σίγουρος πως ο Πανιώνιος θα πάρει τη νίκη κόντρα στον Άρη εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Αντρέας Λάσνικ.

Λάσνικ: «Είμαι σίγουρος πως θα νικήσουμε τον Άρη»
Μπορεί ο Πανιώνιος να έχει τέσσερα ματς να χαρεί τη νίκη αλλά ο Αντρέας Λάσνικ δεν πτοείται και τονίζει πως είναι σίγουρος πως θα πάρει τη νίκη κόντρα στον Άρη. Ο Αυστριακός άσος των «κυανέρυθρων» επισήμανε το μόνο που τον νοιάζει είναι τι κάνει ο Πανιώνιος και δεν κοιτάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες και θεωρεί πως οι Νεοσμυρνιώτες έχουν καλύτερη ομάδα από τον Άρη για αυτό θα πάρουν και τη νίκη, μαζί και το τρίποντο.

Διαβάστε όσα είπε ο Αντρέας Λάσνικ στην κάμερα της Nova:

Για το πρόβλημα που παρουσιάζει ο Πανιώνιος στην επιθετική ανάπτυξη:
«Πιστεύω ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο για κάθε ομάδα να πετύχει γκολ, ειδικά όταν αμύνεται ο αντίπαλος πολύ καλά. Κόντρα στον Παναθηναϊκό τα πήγαμε πολύ καλά, σκοράραμε τρεις φορές εναντίον μιας καλής ομάδας. Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν δύσκολα τα πράγματα. Διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα, το είδαμε και κόντρα στην Άντερλεχτ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά θα θέλαμε να κερδίσουμε ή να πάρουμε την ισοπαλία, αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Άρη θέλουμε τη νίκη».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Άρη: «Πιστεύω πως είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι επειδή και ο αντίπαλός μας είναι σε δύσκολη θέση, έχει κάνει άσχημο ξεκίνημα. Περιμένουμε τον Άρη να παρουσιαστεί αποφασιστικός και να παίξει επιθετικά. Εμείς όμως διαθέτουμε καλή ομάδα και πιστεύω πως θα κατακτήσουμε τους βαθμούς της νίκης».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Άρη: «Είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και αγωνίζεται με πάθος. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Όπως είπα όμως, έχουμε καλή ομάδα και ασχολούμαστε μόνο με την ομάδα μας».

Για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα μετά τα 4 παιχνίδια χωρίς νίκη: «Όχι δεν υπάρχει καμία πίεση. Φυσικά θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το παιχνίδι. Δεν νιώθω καθόλου πίεση είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι ότι από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να τους πιέσουμε. Πρέπει να τους δείξουμε ότι παίζουν στο γήπεδό μας και ότι δεν θα φύγουν με κάτι από εδώ».

Γιαννίτσης: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»

Ένα καλό αποτέλεσμα θα διεκδικήσει ο Άρης στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο, δεδομένου ότι δεν έχει άλλα περιθώρια, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννίτσης.

Γιαννίτσης: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια»
Δύσκολο χαρακτήρισε τον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο ο Μιχάλης Γιαννίτσης στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο τόνισε πως σκοπός τους είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς ο Άρης δεν έχει άλλα περιθώρια.

Ο 21χρονος αμυντικός, δήλωσε πώς αν και δεν έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν δουλεύουν πολύ σκληρά για να βελτιωθούν και να αφομοιώσουν τα όσα τους λέει ο νέος τεχνικός της ομάδας, Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τους προηγούμενους μήνες, τονίζοντας πως πλέον είναι 100% και βάζει τα δυνατά του για να φτάσει το επίπεδο που ήταν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Μιχάλη, έχεις επανέλθει εδώ και κάποιες μέρες σε κανονικούς ρυθμούς, μετά την περιπέτεια που πέρασες. Θα την θυμηθείς μαζί μας;
«Ναι, ήταν ένα δύσκολο διάστημα για μένα. Όλο το καλοκαίρι και λίγο από την περυσινή σεζόν ταλαιπωρήθηκα από έναν σοβαρό τραυματισμό. Τώρα όμως έχω επανέλθει κανονικά, 100%, βέβαια είναι δύσκολο ακόμα να βρω τον παλιό μου ρυθμό, αλλά βάζω τα δυνατά μου».

Τι σκεφτόσουν όλη εκείνη την περίοδο;
«Τίποτα, έκανα υπομονή, δεν έφευγα από το στόχο μου, διότι κάτι διαφορετικό δεν μπορούσα να κάνω».

Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, όμως δείχνει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Είναι έτσι;
«Είναι γεγονός ότι έχουμε κάνει ένα κακό ξεκίνημα. Προσπαθούμε όμως με την έλευση του νέου προπονητή να αφομοιώσουμε αυτά που μας λέει, να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο εαυτό. Έχουμε σταθεί και λίγο άτυχοι, όμως από παιχνίδι σε παιχνίδι είμαστε καλύτεροι και βελτιωμένοι».

Με τον Πανιώνιο πως τα βλέπεις τα πράγματα;
«Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Πηγαίνουμε για το καλύτερο δυνατό, δεν έχουμε άλλα περιθώρια, ξέροντας πως παίζουμε σε μια καλή έδρα».

Οι εντυπώσεις σου από τον κ. Μιλίνκοβιτς;
«Κάνει πολύ καλή προπόνηση, δίνει έμφαση στη κυκλοφορία της μπάλας, στην τακτική, στην αμυντική λειτουργία όπου εμφανίζουμε τα περισσότερα προβλήματα, κατά την άποψή μου και καταλαβαίνουμε αυτά που θέλει να μας περάσει».

«Με μία νίκη, θα δείξουμε ποιοι είμαστε»

Τη γεύση της νίκης ακόμα δεν την έχει γευτεί ο Πλατανιάς αλλά σύμφωνα με τον Αντώνη Κοκκάλα έφτασε η ώρα να το κάνει στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη.

«Με μία νίκη, θα δείξουμε ποιοι είμαστε»
Ο Πλατανιάς έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα, όλους από ισοπαλίες. Μερικές φορές έχει σταθεί άτυχος, άλλες τυχερός αλλά ακόμα τη νίκη δεν την έχει χαρεί. Οι Χανιώτες αντιμετωπίζουν τον Εργοτέλη και σύμφωνα με τον Αντώνη Κοκκάλα έφτασε η ώρα να πάρει το πρώτο τρίποντο στην Σούπερ Λίγκα. Με τη νίκη αυτή, θα λυθούν ακόμα περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Πλατανιά και θα δείξουν την δουλειά που έχουν κάνει στην προετοιμασία τους.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Αντώνη Κοκκάλα στην κάμερα της Nova:

«Δεν πιεζόμαστε. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί σωστά και πιστεύω ότι θα νικήσουμε τον Εργοτέλη. Θα είναι ένα δύσκολο ματς αλλά προετοιμαζόμαστε σωστά και θα διεκδικήσουμε αποτέλεσμα. Η ομάδα θα προσπαθήσει να προσέξει τους επικίνδυνους παίκτες του Εργοτέλη και θα τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει. Με μία νίκη θα ανέβουμε, θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και θα δείξουμε ποιοι είμαστε».

Με την πλάτη στον τοίχο!!

Έχουν περάσει έξι αγωνιστικές και στον Άρη ακόμα δεν έχουν γνωρίσει την λέξη νίκη. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας και το αποτέλεσμα στο ματς με τον Πανιώνιο θα κρίνει πολλά.

Με την πλάτη στον τοίχο
Η κατάσταση στον Άρη δεν έχει φτάσει στο απροχώρητο επειδή είναι ακόμα νωρίς αλλά πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά και να παίρνει αποτελέσματα γιατί δεν αργεί να μπλέξει άσχημα. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να έχει κάνει νίκη, το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και όλοι αναζητούν το... φάρμακο που θα τους γιατρέψει.

Αυτό το φάρμακο κατά 99% είναι μία νίκη. Μια νίκη στο σημερινό ματς κόντρα στον Πανιώνιο. Το θέμα είναι πως οι παίκτες του Άρη δεν έχουν δείξει σε κανένα ματς πως έχουν καλύτερη ομάδα από τους σημερινούς αντιπάλους τους και πως είναι υποχρεωμένοι ναυπερβάλλουν εαυτούς για να φτάσουν στο τρίποντο. Το σίγουρο όμως είναι πως αν και τώρα δεν έρθει η πολυπόθητη νίκη τότε είναι που είναι τας πράγματα δύσκολα, μετά θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν στον σύλλογο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Άρης παίζει με την πλάτη στον τοίχο αυτό το ματς και ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει αποφασίσει για τις δέκα από τις έντεκα θέσεις και αναζητά τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Παπαδόπουλο στο κέντρο. Ηρακλής και Σουνάς είναι οι δύο επιλογές. Με τον πρώτο ο Άρης θα έχει ένα πιο σφιχτό κέντρο και θα είναι πιο αμυντικογενής ενώ με τον δεύτερο, οι «κίτρινοι» γίνονται πιο επιθετικοί. Στις υπόλοιπες θέσεις, στο τέρμα θα κάτσει ο Διούδης, στην άμυνα (από τα αριστερά προς τα δεξιά) οι Τσουμάνης, Πουλίδο, Ελσνερ και Ψυχογιός, στη μεσαία γραμμή ο Οικονομόπουλος και ένας εκ των Ηρακλή και Σουνά, μπροστά τους ο Τάτος, δεξιά ο Σταυρόπουλος, αριστερά ο Ουντότζι και στην κορυφή ο Αγάνθο.Πηγή: sport-fm.gr

Πίτσος: «Έχει καλά στοιχεία ο Πλατανιάς»

Την πεποίθηση ότι στο ντέρμπι της Κρήτης μεταξύ του Εργοτέλη και του Πλατανιά θα γίνει ένα καλό και δυνατό παιχνίδι εξέφρασε ο Μηνάς Πίτσος.

Πίτσος: «Έχει καλά στοιχεία ο Πλατανιάς»
Στο ντέρμπι της Κρήτης στο οποίο ο Εργοτέλης θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά αναφέρθηκε ο Μηνάς Πίτσος. Ο 33χρονος αμυντικός τόνισε πως περιμένει ένα δυνατό παιχνίδι, με τον Πλατανιά να έχει δείξει καλά στοιχεία αν και ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη.

Ακόμη, όσον αφορά τον Εργοτέλη δήλωσε πως είναι ικανοποιημένοι με τη βαθμολογική συγκομιδή ως τώρα, ωστόσο τόνισε πως στόχος ακόμη παραμένει η παραμονή στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την πορεία της ομάδας έως τώρα:
«Μέχρι τώρα η πορεία μας είναι ικανοποιητική. Η συγκομιδή μας είναι αρκετά καλή και ο στόχος που είχαμε θέσει απ' την αρχή έχει επιτευχθεί. Στόχος είναι η παραμονή και όσο πιο γρήγορα το καταφέρουμε τόσο καλύτερα για εμάς».

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Πλατανιά:
«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι. Ο Πλατανιάς έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Τον έχουμε παρακολουθήσει, έχει αρκετές αλλαγές, δεν έχει καταφέρει να νικήσει ακόμα αλλά δεν έχει νικήσει. Όποιος μπει απ' την αρχή δυνατά και πιο αποφασισμένος θα πάρει και τη νίκη».

Δεν ξεχνά την ΑΕΚ ο Σκόκο!!

Ο Νάτσο Σκόκο πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, λατρεύτηκε από τους φίλους της ΑΕΚ αλλά και εκείνος δεν μπορεί να την ξεχάσει με τίποτα και θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά του σε ξεχωριστή θέση.

Δεν ξεχνά την ΑΕΚ ο Σκόκο
Ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ και έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα είναι ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός λατρεύτηκε από τους φίλους της ΑΕΚ αλλά και εκείνος δεν μπορεί να ξεχάσει την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Για τον Σκόκο, η Ένωση βρίσκεται σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και μαθαίνει πάντα τα νέα της ομάδας, όπως και τα τελευταία που δεν ήταν και τόσο καλά με τον υποβιβασμό της ομάδας στην Football League 2. O Νάτσο Σκόκο μίλησε σε ελληνική εφημερίδα και έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ να την στηρίξει όσο περισσότερο γίνεται αφού τώρα είναι που η ομάδα τον χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ.

Διαβάστε όσα είπε ο Νάτσο Σκόκο στην εφημερίδα «Δικέφαλος»:

Σας λείπει καθόλου η ζωή στην Ελλάδα και η λατρεία που είχαν στο πρόσωπό σας οι Ενωσίτες;


«Η αλήθεια είναι ότι πάντα μας λείπει η ζωή στην Ελλάδα. Η φιλοξενία, η ζεστασιά των ανθρώπων στην καθημερινότητά μας, οι φίλοι που κάναμε τα τρία χρόνια που ζήσαμε εκεί. Πάντα υπάρχει ένας λόγος να νοσταλγούμε την Ελλάδα. Όμορφα χρόνια και αξέχαστη εμπειρία. Η ΑΕΚ μού έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτήν και τον υπέροχο κόσμο της».

Ποια είναι για εσάς η στιγμή την οποία ζήσατε στην ΑΕΚ και δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

«Είναι πολλές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Όπως τους δύο τελικούς Κυπέλλου που παίξαμε και φυσικά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού, την οποία έχω «δέσει» με την Ελλάδα και την ΑΕΚ».

Ποια είναι η ευχή σας για τη νέα προσπάθεια στην ΑΕΚ;

«Κάθε νέα προσπάθεια είναι δύσκολη, αλλά πρέπει πάντα να έχουμε στόχο. Εύχομαι από καρδιάς το καλύτερο στους πρώην συμπαίκτες μου, που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους, που ενσωματώθηκαν με σκοπό την επίτευξη του στόχου».

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για τους οπαδούς της ΑΕΚ και ποιο είναι το μήνυμα που θα τους στέλνατε;

«Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ό,τι γίνεται το προκαλούμε εμείς με τη δουλειά μας και την επιμονή μας. Να έχουν υπομονή οι ΑΕΚτζήδες και να στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη την ομάδα. Η ομάδα τούς χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ».

Αν σας γινόταν μία πρόταση να επιστρέψετε σε 2-3 χρόνια, θα το κάνατε; Και αν ναι, για ποιους λόγους;

«Η ΑΕΚ έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ας αφήσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται τώρα να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν, με δουλειά, ηρεμία, αλλά και τη συμπαράσταση όλων. Το μέλλον, φυσικά και δεν γνωρίζω τι μου επιφυλάσσει και μιλώντας υποθετικά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, η ΑΕΚ δεν ξεχνιέται ποτέ. Κι εγώ δεν ξεχνώ την ΑΕΚ της καρδιάς μου. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας».

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Σάββατο σήμερα με πολλά παιχνίδια και το μεγάλο ντέρμπι της Serie A Ίντερ-Ρόμα να ξεχωρίζει. Δύσκολη η πρόβλεψη με 2 αήττητες ομάδες (ειδικά η Ρόμα μόνο νίκες), πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, συνήθως τα παιχνίδια τους έχουν γκολ, σκοράρουν πολύ εύκολα, επομένως θα πάω με το όβερ. Στην Γερμανία η Μάϊντζ υποδέχεται την Χόφενχάϊμ, αλλοπρόσαλλες ομάδες, ειδικά οι φιλοξενούμενοι είναι «όσα φάμε και όσα βάλουμε», θα είναι έκπληξη να μην σκοράρει εύκολα απέναντι σε αυτήν την άμυνα η Μάϊντζ, όβερ. Στην Γαλλία η Μονακό υποδέχεται την Σεντ Ετιέν, οι φιλοξενούμενοι παίζουν επιθετικά και μπορούν να σκοράρουν, απέναντι σε μια Μονακό που δεν «θα χαρίσει κάστανα» άσος (αν και χαμηλός), ή όβερ με λίγο ρίσκο. Τέλος στην ελληνική Superleague τα 3 ματς σήμερα παρουσιάζονται πολύ αμφίρροπα, θα ρισκάρω μόνο στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος ισόπαλο ημίχρονο, νέος προπονητής στον Αστέρα, πιστεύω ότι δεν θα ρισκάρει απο την αρχή, ο Παράσχος του Ατρομήτου θα πάει συντηρητικά και θα «χτυπήσει» στο 2ο ημίχρονο.
                               

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΙΝΤΕΡ-ΡΟΜΑ   OVER(2.5) (1.70)
ΜΑΪΝΤΖ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ  OVER(2.5) (1.70)
ΜΟΝΑΚΟ-ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ  1(1.57)  ή OVER(2.5) (1.95)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ(1.90)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Lisalla Montenegro)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

«Ζόρια» για Πανιώνιο, πιο βατά για ΠΑΟΚ!

Τους αντιπάλους τους στο Eurocup μπάσκετ έμαθαν Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στη κλήρωση που έγινε στη Βαρκελώνη. Δύο δυνατές αντίπαλοι για τους «κυανέρυθρους», θεωρητικά πιο εύκολο έργο για τον «δικέφαλο».

«Ζόρια» για Πανιώνιο, πιο βατά για ΠΑΟΚ
Ο Πανιώνιος, παρότι ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε με Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) και Μπεσίκτας (Τουρκία) από τους ισχυρούς, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε πιο βατές «δυνατές» ομάδας όπως Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Νόβγκοροντ (Ρωσία) και Άνκαρα (Τουρκία). Σε ότι αφορά τις ομάδες που είναι θεωρητικά πιο αδύναμες, οι «κυανέρυθροι» θα κοντραριστούν με Νεπτούνας (Λιθουανία), Ραντνίσκι (Σερβία) και Μπίσονς Λόιμα (Φινλανδία), ενώ ο δικέφαλος του βορρά με Χιμίκ (Ουκρανία) και Άλμπα Φεχερβάρ (Ουγγαρία).

Αναλυτικά οι όμιλοι


8ος: Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Μπεσίκτας, Πανιώνιος, Νεπτούνας, Ραντνίτσκι Κραγκουγέβατς, Μπίσονς Λόιμα.

6ος: Μπουντούτσνοστ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Άνκαρα, ΠΑΟΚ, Χιμίκ, Άλμπα Φεχερβάρ.

1ος: Νίμπουρκ, Καντού, Λε Μαν, Οστάνδη, Τσιμπόνα, Άρτλαντ

2ος: Μπιλμπάο, Τσεντεβίτα, Σάσαρι, Σαρλερουά, Σαλόν, Όλντενμπουργκ

3ος: Βαλένθια, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Βαρέζε, Βιλερμπάν, Ουλμ, Παρί Λεβαλουά

4ος: Άλμπα, Σαραγόσα, Ρόμα, Μονς, Γκραβελίν, Βόννη

5ος: Κίμκι, Καρσίγιακα, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ιγκοκέα, Λουκόιλ, Πλοϊεστι

7ος: Ούνικς Καζάν, Μπάνβιτ, Ρίγα, Μακάμπι Χάιφα, Σκόπια, Ταλίν

To νέο σύστημα της διοργάνωσης:

Υπενθυμίζεται πως το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, προβλέπει αρχικά 48 ομάδες οι χωρίζονται σε δύο μεγάλες περιφέρειες με γεωγραφικά κριτήρια για να μειωθούν τα μεγάλα ταξίδια, άρα και το κόστος των μετακινήσεων. Στην πρώτα φάση οι ομάδες χωρίστηκαν σε ομίλους των έξι από τους οποίους θα προκρίνονται οι πρώτες τρεις κάθε γκρουπ.

Σε αυτές τις 24 θα προστίθενται στη συνέχεια οι 8 που θα αποκλείονται από το top-16 της Ευρωλίγκα ενώ η δεύτερη φάση θα έχει 8 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων από τα οποία θα προκρίνονται οι δύο πρώτες. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν νοκ-άουτ αναμετρήσεις (δύο ματς) μέχρι τον τελικό ο οποίος θα εξακολουθήσει να δίνει εισιτήριο στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν στο νικητή. Πηγή: sport-fm.gr

Τα «φώτα» στο Μάντσεστερ!

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Έβερτον, στο σημαντικότερο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός έδρας δοκιμασίες για Άρσεναλ (Γουέστ Μπρομ) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σάντερλαντ).

Τα «φώτα» στο Μάντσεστερ
Μετά το εντός έδρας «χαστούκι» από την Μπάγερν Μονάχου για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «πολίτες» θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στις νίκες στο πρωτάθλημα αφού ήδη έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τη κορυφή. Τα «ζαχαρωτά» από την άλλη θα πάνε ξεκούραστα και με την ψυχολογία που τους προσφέρει η εντός έδρας νίκη επί της Νιούκαστλ. Από εκεί και έπειτα στα παιχνίδια του Σαββάτου (5/10) ξεχωρίζει η εκτός έδρας αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Stadium of light» με την Σάντερλαντ, την ώρα που η εκ των πρωτοπόρων Λίβερπουλ, υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» και λογικά θα έχει εύκολο έργο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η μάχη της Κάρντιφ με τη Νιούκαστλ στην Ουαλία, την ώρα που η Φούλαμ θα προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με νίκη στο Λονδίνο κόντρα στην Στόουκ. Τέλος το εντός έδρας αήττητο θα επιχειρήσει να διατηρήσει η Χαλ, που φιλοξενεί την Άστον Βίλα.

Στο πρόγραμμα της Κυριακής που περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις, δεσπόζει η εκτός έδρας αναμέτρηση της πρωτοπόρου Άρσεναλ με την Γουέστ Μπρομ, που θα κρίνει αν οι «κανονιέρηδες» θα διευρύνουν το σερί των πέντε νικών στο πρωτάθλημα. Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο θα ψάξει επιστροφή στις νίκες στην έδρα της Νόριτς, ενώ εύκολα θεωρητικά έργο αναμένεται να έχει η Τότεναμ που υποδέχεται την Γουέστ Χαμ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:


Σάββατο 5/10

Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον (14:45)
Κάρντιφ-Νιούκαστλ (17:00)
Φούλαμ-Στόουκ
Χαλ-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας
Σάντερλαντ-Μαν. Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 6/10

Νόριτς-Τσέλσι (15:30)
Σαουθάμπτον-Σουόνσι (15:30)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)
Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ (18:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:


Σάββατο 19/10


Νιούκαστλ-Λίβερπουλ
Άρσεναλ-Νόριτς
Τσέλσι-Κάρντιφ
Έβερτον-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον
Στόουκ-Γουέστ Μπρομ
Σουόνσι-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή 20/10

Άστον Βίλα-Τότεναμ

Δευτέρα 21/10

Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» του Ηρακλή στα λεφτά της «Ελληνικός Χρυσός»!!

Ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι ήταν η απάντηση του Ηρακλή στην πρόταση της «Ελληνικός Χρυσός» να αναλάβει χορηγός της ομάδας.
Μετά τον ΠΑΟΚ ήταν η σειρά του Ηρακλή να πει όχι στα λεφτά της «Ελληνικός Χρυσός» για χορηγία. Η προσέγγιση έγινε μέσω διαφημιστικής εταιρείας η οποία εκπροσωπεί την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να γίνει χορηγός την φετινή χρονιά.
Η απάντηση του Ηρακλή όμως ήταν αρνητική μία απάντηση που αντιμετωπίστηκε απόλυτα θετικά από τον κόσμο της ομάδας που στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων του Ιερισσού κατά της εξόρυξης χρυσού.
Πηγή: gazzetta.gr

Αγωγή Χρυσαυγίτη στην ΕΠΟ!! (pics)

To gazzetta φέρνει στο φως την αγωγή του μέλους της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Δάβουλου με την οποία ζητάει από την ΕΠΟ 100 χιλ. ευρώ επειδή δεν τον αναγνωρίζει ως προπονητή! Το όνομά του ακούστηκε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά ελέω... Κατίδη! Ο Χρήστος Δάβουλος είχε υπογράψει ως γραμματέας του συνδέσμου προπονητών Κεφαλλονιάς (ο συγκεκριμένος σύνδεσμος έχει διαγραφεί από την ΕΠΟ) την ανακοίνωση με την οποία τάσσονταν υπέρ του πρώην παίκτη της ΑΕΚ μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό του στο παιχνίδι με τη Βέροια.
Συγκεκριμένα κατηγορούσε την Ομοσπονδία πως προσπαθεί να εξαφανίσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή, τονίζοντας ότι ο χαιρετισμός του ήταν... ελληνικός!

Αυτή τη φορά ο Χρήστος Δάβουλος που είναι μέλλος της Χρυσής Αυγής στην Κεφαλονιά, διεκδικεί με αγωγή από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το ποσό των 100 χιλ. ευρώ όπως φαίνεται και στα έγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το gazzetta.gr, καθώς δεν τον αναγνωρίζει ως προπονητή.
Θα πρέπει να επισημανθεί πως η ΕΠΟ ζητάει από κάθε προπονητή να δηλώσει υπεύθυνα ότι σέβεται τους κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο και το αυτοδιοίκητό της, με τον ίδιο όμως να υποστηρίζει πως: "Τους σέβομαι αν είναι εφαρμόσιμοι".
Δείτε στη Photo gallery την αγωγή του Χρήστου Δάβουλου:


Πηγή: gazzetta.gr