Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Νίνης: «Μη γυρίσει μπούμερανγκ»

Ο Σωτήρης Νίνης γνωρίζει καλά από ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ αλλά τα ξέρει φορώντας την «πράσινη» φανέλα. Τώρα που φορά την «ασπρόμαυρη» και ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί, μίλησε στην Sportday για το πώς βλέπει το ματς.

Νίνης: «Μη γυρίσει μπούμερανγκ»
Η πρώτη του απόπειρα να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να δοκιμάσει την τύχη του δεν πέτυχε και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Ο Σωτήρης Νίνης ήρθε στην Ελλάδα, συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ και η πρώτη του συνέντευξη έτυχε να συμπίπτει με το ντέρμπι του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον Παναθηναϊκό, την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ο διεθνής άσος μίλησε για το πώς παρουσιάστηκε η ομάδα του στο ματς με την Άλκμααρ, για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει τους στόχους που έχει βάλει ενώ αναφέρθηκε και στο ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, ξεκαθαρίζοντας πως μπορεί οι Θεσσαλονικείς να είναι το φαβορί όμως συνέστησε προσοχή γιατί αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και έρθει κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Διαβάστε όσα είπε ο Σωτήρης Νίνης στην Sportday:

Σωτήρη, ποια αίσθηση σου αφήνει το παιχνίδι κι η ισοπαλία όπως ήρθε με την Αλκμααρ; Οι δύο ομάδες παραμένουν στην πρώτη θέση κι αυτό είναι το πιο σημαντικό;


«Είναι θετικό το ότι δεν χάσαμε. Από εκεί και πέρα η εικόνα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Να προβληματιστούμε τι συνέβη και ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαμε σωστή τακτική και αμυνόμασταν όπως έπρεπε, χωρίς να δεχτούμε φάσεις, στην επανάληψη για κάποιους λόγους η τακτική έσπασε και χάλασε όλη η εικόνα της ομάδας. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε και φυσικά να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας».

Είδαμε ότι στο πρώτο ημίχρονο είχατε σωστές αποστάσεις και στην επανάληψη σα να μην ξέρατε πώς έπρεπε να αμυνθείτε μετά από μία αλλαγή των αντιπάλων. Τι έγινε;

«Χάσαμε τη συνοχή μας, μας προβληματίζει όλους, από την άλλη είναι και θέμα προπονητή να το δούμε και να το διορθώσουμε. Η συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι δύσκολη, οπότε πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και να είμαστε σοβαροί».

Σωτήρη, είναι συνεχές το φαινόμενο να βγάζει η ομάδα αρκετές φάσεις μπροστά και από την άλλη να δέχεται πολλές καταστάσεις πίσω. Τι συμβαίνει, τι βαραίνει περισσότερο για να υπάρχει αυτό το φαινόμενο;

«Δεν φταίει ένας παίκτης, ούτε μόνο οι αμυντικοί ούτε οι μέσοι. Ολοι μαζί κάνουμε επίθεση και όλοι άμυνα. Τη διάρκειά μας πρέπει να διορθώσουμε γρήγορα, γιατί έρχεται δύσκολη συνέχεια. Δεν θα συγχωρούνται τα λάθη στη συνέχεια».

Εκτιμάς ότι γι' αυτό που αναφέρεις, παίζει ρόλο και το ροτέισον που γίνεται; Ειδικά σε επίπεδο συνοχής;

«Από τη μία υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπαίνουν και βγαίνουν, αλλά υπάρχει και ένας βασικός κορμός στην ομάδα. Από τη στιγμή που έχουμε κορμό, δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Ισως ως ένα βαθμό, όχι όμως ότι η εικόνα της ομάδας είναι διαφορετική γι' αυτό τον λόγο».

Ο προπονητής είπε προχθές ότι παίκτες όπως εσύ κι ο Τζαβέλλας μένετε και έξω από μερικές αποστολές για να σας προστατεύσει από τραυματισμούς. Εσύ πώς είσαι; Πώς νιώθεις;

«Είμαι έτοιμος. Σεβόμαστε πάντα όποια απόφαση του προπονητή, από εκεί και πέρα όμως είμαι έτοιμος. Δεν έχω κάποιο θέμα και να προσαρμοστώ. Γι' αυτό επέλεξα αυτή την ομάδα τον ΠΑΟΚ, ώστε να έχω και την πιο εύκολη προσαρμογή από κάθε άλλη. Επαναλαμβάνω ότι εγώ είμαι έτοιμος…».

Υπάρχει μία αίσθηση ότι αυτό το ντέρμπι έχει μεγάλο φαβορί κι αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Τι λες εσύ;

«Μπορεί να ισχύει, αλλά αυτό ακριβώς να ξέρετε ότι μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Πρέπει πρώτα απ' όλα να αποδείξουμε ότι είμαστε σοβαροί και να μπούμε καλά από την αρχή. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να κερδίσουμε ανεξαρτήτως απόδοσης. Οφείλουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και το να μιλάμε για φαβορί ίσως να μην είναι καλό, γιατί δημιουργούνται μεγάλες απαιτήσεις και αυτό είναι που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ».

Σωτήρη, φέτος με τον ΠΑΟΚ ίσως δώσετε και 50-60 παιχνίδια. Αυτό το κυριακάτικο κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι το πιο ιδιαίτερο για εσένα;

«Σίγουρα. Είναι ιδιαίτερο ματς και συναισθηματικά για εμένα. Από εκεί και πέρα, αφού έχω φύγει από τον Παναθηναϊκό, κοιτάω το μέλλον».

Κι αν βάλεις γκολ σε αυτό τον αγώνα τι θα κάνεις;

«Δεν το έχω σκεφθεί…».

Αυτό είπε και σίγουρα δεν ήθελε να προσθέσει κάτι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: