Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

«Ζόρια» για Πανιώνιο, πιο βατά για ΠΑΟΚ!

Τους αντιπάλους τους στο Eurocup μπάσκετ έμαθαν Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στη κλήρωση που έγινε στη Βαρκελώνη. Δύο δυνατές αντίπαλοι για τους «κυανέρυθρους», θεωρητικά πιο εύκολο έργο για τον «δικέφαλο».

«Ζόρια» για Πανιώνιο, πιο βατά για ΠΑΟΚ
Ο Πανιώνιος, παρότι ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε με Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) και Μπεσίκτας (Τουρκία) από τους ισχυρούς, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε πιο βατές «δυνατές» ομάδας όπως Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Νόβγκοροντ (Ρωσία) και Άνκαρα (Τουρκία). Σε ότι αφορά τις ομάδες που είναι θεωρητικά πιο αδύναμες, οι «κυανέρυθροι» θα κοντραριστούν με Νεπτούνας (Λιθουανία), Ραντνίσκι (Σερβία) και Μπίσονς Λόιμα (Φινλανδία), ενώ ο δικέφαλος του βορρά με Χιμίκ (Ουκρανία) και Άλμπα Φεχερβάρ (Ουγγαρία).

Αναλυτικά οι όμιλοι


8ος: Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Μπεσίκτας, Πανιώνιος, Νεπτούνας, Ραντνίτσκι Κραγκουγέβατς, Μπίσονς Λόιμα.

6ος: Μπουντούτσνοστ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Άνκαρα, ΠΑΟΚ, Χιμίκ, Άλμπα Φεχερβάρ.

1ος: Νίμπουρκ, Καντού, Λε Μαν, Οστάνδη, Τσιμπόνα, Άρτλαντ

2ος: Μπιλμπάο, Τσεντεβίτα, Σάσαρι, Σαρλερουά, Σαλόν, Όλντενμπουργκ

3ος: Βαλένθια, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Βαρέζε, Βιλερμπάν, Ουλμ, Παρί Λεβαλουά

4ος: Άλμπα, Σαραγόσα, Ρόμα, Μονς, Γκραβελίν, Βόννη

5ος: Κίμκι, Καρσίγιακα, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ιγκοκέα, Λουκόιλ, Πλοϊεστι

7ος: Ούνικς Καζάν, Μπάνβιτ, Ρίγα, Μακάμπι Χάιφα, Σκόπια, Ταλίν

To νέο σύστημα της διοργάνωσης:

Υπενθυμίζεται πως το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, προβλέπει αρχικά 48 ομάδες οι χωρίζονται σε δύο μεγάλες περιφέρειες με γεωγραφικά κριτήρια για να μειωθούν τα μεγάλα ταξίδια, άρα και το κόστος των μετακινήσεων. Στην πρώτα φάση οι ομάδες χωρίστηκαν σε ομίλους των έξι από τους οποίους θα προκρίνονται οι πρώτες τρεις κάθε γκρουπ.

Σε αυτές τις 24 θα προστίθενται στη συνέχεια οι 8 που θα αποκλείονται από το top-16 της Ευρωλίγκα ενώ η δεύτερη φάση θα έχει 8 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων από τα οποία θα προκρίνονται οι δύο πρώτες. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν νοκ-άουτ αναμετρήσεις (δύο ματς) μέχρι τον τελικό ο οποίος θα εξακολουθήσει να δίνει εισιτήριο στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν στο νικητή. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: