Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η Μαδρίτη δεν πάει στην Μπαρτσελόνα...!

«Γκέλα» για την Μπαρτσελόνα στην 15η αγωνιστική της La Liga, καθώς ήρθε 0-0 με τη Χετάφε και η Ατλέτικο Μαδρίτης που παραμονεύει θα την πιάσει στη 2η θέση εφόσον νικήσει την Κυριακή τη Βιγιαρεάλ.

Η Μαδρίτη δεν πάει στην Μπαρτσελόνα...
Η Ρεάλ Μαδρίτης έφθασε την Παρασκευή τις 20 σερί νίκες, με το 4-1 στην αναμέτρηση με την Αλμερία, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να κάνει δέκα.

Η Χετάφε κατάφερε να την μπλοκάρει στη Μαδρίτη και… τσίμπησε βαθμό στην 15η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και οι Καταλανοί έχασαν βαθμούς, ύστερα από οκτώ συνεχόμενες νίκες (σε Ισπανία και Ευρώπη).

Τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή είναι πλέον η ομάδα του Λουί Ενρίκε, καθώς έφθασε τους 35, ενώ η «βασίλισσα» έχει 39, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης που θα υποδεχθεί την Κυριακή τη Βιγιαρεάλ έχει 32. Πολύ κακή απόδοση για την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος, καθώς απείλησε ελάχιστα, ενώ δεν «θάμπωσε» ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και έγινε πιο επικίνδυνη, αλλά και πάλι δεν πλησίασε τα δικά της στάνταρ, με το πολυπρόσωπο κέντρο των γηπεδούχων να την «βραχυκυκλώνει».

Μάλιστα, η Χετάφε θα μπορούσε να σκοράρει στο φινάλε του ματς, αλλά ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά στην αναμέτρηση, ενώ Βάθκεθ έβγαινε απέναντι από τον Μπράβο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σίτι… Φρανκ-άτη!!

Όλα τα λεφτά για τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν ξανά ο Φρανκ Λάμπαρντ! Με το 4ο γκολ του, ο αγέραστος μέσος έδωσε διπλό στην έδρα της Λέστερ (1-0) και κράτησε τους «πολίτες» κοντά στην Τσέλσι (2-0 τη Χαλ).

Σίτι… Φρανκ-άτη!
Άλλον ένα λόγο για να γίνει «δανεικός κι αγύριστος» από τη Μάντσεστερ Σίτι έδωσε ο Φρανκ Λάμπαρντ!

Ελλείψει του Αγουέρο και του Τζέκο (που τραυματίστηκε στην προθέρμανση) ο Λάμπαρντ πήρε τους «πολίτες» στην πλάτη του και σκοράροντας στο 31’ του αγώνα με τη Λέστερ, τους χάρισε την πέμπτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα (1-0).

Εκτός του ότι τους κράτησε λοιπόν σε απόσταση βολής από την κορυφή, έγραψε και ιστορία, καθώς έφτασε τα 175 γκολ κι έπιασε τον Τιερί Ανρί στην τέταρτη θέση των σκόρερ της Premier League.

Όλα αυτά βέβαια λίγο απασχόλησαν την Τσέλσι. Κι αυτό διότι η ομάδα του Μουρίνιο σοβαρεύτηκε απέναντι στη Χαλ και -μετά την πρώτη ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Νιούκαστλ- επανήλθε στις επιτυχίες (2-0). Τα γκολ του Αζάρ και του Ντιέγκο Κόστα σφράγισαν την άνετη επικράτηση των «μπλε» (που αγωνίζονταν και με παίκτη παραπάνω από το 61’) και κράτησε τη διαφορά των τριών πόντων στην κορυφή.

Ενώ όμως η Τσέλσι γκάζωνε ξανά στην πρώτη θέση, η Γουέστ Χαμ τραβούσε φρένο. Στην έδρα της στριμωγμένης Σάντερλαντ τα «σφυριά» απάντησαν γρήγορα (με τον Ντάουνινγκ) στο προβάδισμα του Γκόμες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από το 1-1 που διέκοψε το σερί τριών νικών και τους στέρησε έδαφος στις πρώτες θέσεις.

Αν, όμως, η Γουέστ Χαμ έχασε έδαφος, η Σαουθάμπτον έχασε -ξανά- τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Προερχόμενοι από τρεις σερί ήττες, οι «άγιοι» είχαν την ευκαιρία να συνέλθουν στην έδρα της προτελευταίας Μπέρνλι, ωστόσο ο Τάντιτς έχασε πέναλτι και -σαν να μην έφτανε αυτό- ο Μπαρνς τους τιμώρησε σκληρά δίνοντας μεγάλη νίκη (1-0) στους γηπεδούχους.

Κατά τ’ άλλα, η Γουέστ Μπρομ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 22’ και με γκολ του Γκάρντνερ τερμάτισε το αήττητο πέντε αγωνιστικών της Άστον Βίλα (1-0).

Όσο για την Κρίσταλ Πάλας, δε χάρηκε ούτε αυτή τη βδομάδα, καθώς ο Κράουτς ισοφάρισε αμέσως το γκολ του ΜακΆρθουρ και δίνοντας σημαντικό πόντο στη Στόουκ (1-1) κράτησε χωρίς νίκη για δέκατο ματς τους γηπεδούχους.


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο, 13/12

Μπέρνλι-Σαουθάμπτον 1-0
(73’ Μπαρνς)

Τσέλσι-Χαλ 2-0
(7’ Αζάρ, 68’ Κόστα)

Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ 1-1
(11’ ΜακΆρθουρ - 13’ Κράουτς)

Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1
(40’ Λάμπαρντ)

Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ 1-1
(22’ πεν. Γκόμες - 29’ Ντάουνινγκ)

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα 1-0
(72’ Γκάρντνερ)

Άρσεναλ-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή, 14/12

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15:30)
Σουόνσι-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα, 15/12

Έβερτον-ΚΠΡ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 20/12 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Άστον Βίλα-Μαν. Γιουνάιτεντ
Χαλ Σίτι-Σουόνσι
ΚΠΡ-Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον-Έβερτον
Τότεναμ-Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ-Λέστερ

Κυριακή, 21/12

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (15:30)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα, 22/12

Στόουκ Σίτι-Τσέλσι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πτώση και πάλι για Ντόρτμουντ, «οδοστρωτήρας» η Μπάγερν!


Ισοπεδωτική ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι η Μπάγερν Μονάχου, καθώς επικράτησε 4-0 εκτός έδρας της Άουγκσμπουργκ. Επέστρεψε στις… ήττες η Ντόρτμουντ, καθώς έχασε με 1-0 από τη Χέρτα. «Σοκ» για Σάλκε.

Πτώση και πάλι για Ντόρτμουντ, «οδοστρωτήρας» η Μπάγερν
Το… κακό της πρόσωπο, αυτό της Bundesliga θυμήθηκε η Ντόρτμουντ. Μπορεί μεσοβδόμαδα να «σφράγισε» την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο του Champions League, αλλά συνεχίζει να ζορίζεται. Η νίκη με 1-0 επί της Χόφενχαϊμ της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν απλά ένα διάλειμμα, καθώς έχασε στην 15η με το ίδιο σκορ και έφθασε στην ένατη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Σίμπερ στο 40ο λεπτό.

Η πρωτοπόρος, Μπάγερν Μονάχου δυσκολεύτηκε για περίπου 60 λεπτά κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, αλλά όταν πάτησε γκάζι άφησε πίσω της… σκόνη. Οι Πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ στο 58’ με τον Μπενάτια και στο 71’ όταν πάτησαν φρένο, το ματς είχε φθάσει στο 4-0. Δύο γκολ έβαλε ο Ρόμπεν (59’, 71’) και ένα ο Λεβαντόφσκι στο 68ο λεπτό.

Έκπληξη από την Κολωνία που νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την τέταρτη της βαθμολογίας, Σάλκε. Ο Ουγιαί σκόραρε στο 47’ και ο Λέμαν στο 67’, ευστοχώντας σε πέναλτι. Ο Σανέ έδωσε στο 85’ ελπίδες στους γηπεδούχους με το γκολ που πέτυχε, αλλά η ομάδα του έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο.

Έσωσε βαθμό στο φινάλε η Βέρντερ, που ήρθε 3-3 με το Ανόβερο, αν και έχανε μέχρι το 88ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 12/12

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2
(43’ Βόλαντ, 66’ Σαλάι, 87’ Φιρμίνο - 58’ Άιγκνερ, 77’ Σεφέροβιτς)

Σάββατο, 13/12 (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ 1-0
(40' Σίμπερ)

Σάλκε-Κολωνία 1-2
(85' Σανέ-47' Ουγιάι, 67' Λέμαν πεν.)

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 3-3
(36' Γιουνούζοβιτς, 56' Λόρενζεν, 64' Κιουοτακέ-12' Στιντλ, 62' Γιοσελού, 88' Σέλκε)

Φράιμπουργκ-Αμβούργο 0-0

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(58' Μπενατιά, 59', 71' Ρόμπεν, 68' Λεβαντόφσκι)

Μάιντς-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή, 14/12

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Πάντερμπορν (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Τρίτη 16/12 (21:00)

Μπάγερν-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ
Αμβούργο-Στουτγκάρδη
Κολωνία-Μάιντς

Τετάρτη, 17/12

Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα
Πάντερμπορν-Σάλκε *Πηγή: sport-fm.gr*

Με νίκη απόψε, περιμένεις «κέρδη «αύριο»!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μεγάλη σημασία του σημερινού αγώνα για τη μάχη του τίτλου, σε σχέση με την…επόμενη αγωνιστική!
Ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του και στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, μόνο αν σταματήσει να παίζει τόσο υπερβολικά με τη φωτιά, όπως δηλαδή κάνει έως τώρα.
Η μόνη λύση που έχει είναι να αρχίσει να καθαρίζει πιο εύκολα κι άνετα αρκετά παιχνίδια του, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Διότι, όσο τα αφήνει τα ματς στην κόψη του ξυραφιού ως τα τελευταία λεπτά, πολύ απλά θα συνεχιστεί αυτό που γίνεται μέχρι στιγμής, θα χάνει βαθμούς και άρα θα είναι σε μεγάλο κίνδυνο να χάσει το πρωτάθλημα.
Η ομάδα που κέρδισε από μία φορά και τις τρεις άλλες πρωταθλήτριες του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ (Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μάλμε), η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει αυτά τα δύο χρόνια την Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ (κι η Ρεάλ στην παράταση του τελικού),  βλέπεις στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην μπορεί να βρει μία ισορροπία.
Προηγείται ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο κι ισοφαρίζεται στο 80’.
Πάει στον Εργοτέλη, μένει πίσω δύο φορές στο σκορ και τελικά το γυρίζει σε 3-2 στο 90’.
Του βάζει πρώτος γκολ ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά, ισοφαρίζει μέσα σε δύο λεπτά στο φινάλε του ημιχρόνου και τρώει κι άλλο και χάνει στο ξεκίνημα του β’!
Χάνει κι από τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, ανατρέπει το εις βάρος του σκορ κι ισοφαρίζεται στο 88’.
Ακόμη και στο κύπελλο τον ισοφαρίζει ο Πανιώνιος από το 35’ και δεν έχει απάντηση μετά μέσα στο Καραϊσκάκη.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αλλά δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός που ξέραμε τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα. Θυμίζει τον Ολυμπιακό του 2010, τελευταία σεζόν που έχασε τον τίτλο…
Καιρός είναι να το αλλάξει. Από σήμερα κιόλας. Χρόνος άλλος δεν υπάρχει. Αμφιβάλλω αν θα υπάρχει χρόνος μετά το Γενάρη, αν δεν συνέλθει άμεσα η ομάδα. Λέμε για τις μεταγραφές, αλλά πότε θα παίξουν οι μεταγραφές; Θα παίξουν σε αυτά τα τρία ματς πριν τα Χριστούγεννα; Όχι. Θα παίξουν μήπως στα πρώτα ματς του Γενάρη, όπως π.χ. στην Ξάνθη; Χλωμό το βλέπω. Μέχρι να έρθουν καινούργιοι παίκτες και να προσαρμοστούν λίγο, θα κοντεύει να τελειώσει ο Γενάρης.
Άρα, αυτή η ομάδα, η τωρινή, είναι που πρέπει να τραβήξει τον Ολυμπιακό μπροστά σε αυτή τη φάση. Η λογική λέει ότι βρήκε την χαμένη ψυχολογία της μετά την πειστική εμφάνιση και τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και πρέπει να δείξουν πράγματα οι ερυθρόλευκοι απόψε στη Λιβαδειά. Και να το τελειώσουν το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο αφήνεις τέτοια ματς, τόσο και πιο πιθανό να δεις ριπλέϊ το προπέρσινο παιχνίδι, που είχε κριθεί στο 96’, με την κεφαλιά του Τζιμπούρ…
Αν μη τι άλλο φέτος ο Ολυμπιακός έχει ένα καλό. Μπορεί πριν το Τσάμπιονς Λιγκ να την πατάει εύκολα την πεπονόφλουδα (0-1 στο Περιστέρι, 0-0 στην Τρίπολη, 2-2 με ΠΑΣ), αλλά μετά το Τσάμπιονς Λιγκ πάντα κερδίζει, συνήθως εύκολα η, καμιά φορά δύσκολα: 3-0 τη Βέροια, 1-0 τον Παναθηναϊκό, 5-1 τον Πανθρακικό, 4-0 στην Κέρκυρα.
Μην το χάσει κι αυτό το «προνόμιο» σήμερα. Δεν υπάρχει πιο ακατάλληλη στιγμή, με τον ΠΑΟΚ να παίζει στην Τούμπα με την Κέρκυρα και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με τον Πανθρακικό.
Ένα διπλό σήμερα μπορεί να αποκτήσει μεγάλη αξία στα μέσα της εβδομάδας, που γίνεται κι άλλη αγωνιστική, όπου πλέον ο Ολυμπιακός θα παίζει μέσα με τον Πανιώνιο κι οι άλλοι δύο έξω, ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα κι ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Επιτέλους, γκολ, επιτέλους νίκη!!

Ο Πλατανιάς επέστρεψε στα γκολ, ενώ δεν είχε… κουνήσει αντίπαλα δίχτυα για έξι ματς, επικρατώντας 3-1 της Νίκης Βόλου που έπαιξε σχεδόν από την αρχή με δέκα. Έχασαν πέναλτι στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι.

Επιτέλους, γκολ, επιτέλους νίκη
«Ξεμπούκωσε» ο Πλατανιάς, καθώς όχι μόνο σκόραρε μετά από πολύ καιρό στο πρωτάθλημα (δεν είχε σημειώσει γκολ στα τελευταία έξι του ματς), αλλά το έκανε τρεις φορές επί της Νίκης Βόλου για την 14η αγωνιστική της Super League.

Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν από το 5’ οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο Ταίρης που ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια ανέτρεψε τον Τόρες εντός της περιοχής. Ωστόσο, ο Ναζλίδης δεν ευστόχησε στο πέναλτι, με τον νεοεισελθόντα Δήμιζα να γίνεται ήρωας εκείνη τη στιγμή.

Ο επιθετικός των γηπεδούχων τα κατάφερε επτά λεπτά αργότερα και ο Γκόμες σκόραρε δις (45’+3, 53’), «καθαρίζοντας» για την ομάδα του. Το γκολ της τιμής πέτυχε με πολύ ωραίο τρόπο στο 73’ ο Σκούρτης.

Στην τελευταία θέση παραμένει η ομάδα της Μαγνησίας, που προερχόταν από το 2-0 επί της Καλλονής.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Super League.

Το ματς

Πέραν των βαθμών που έψαχνε ο Πλατανιάς πριν την αναμέτρηση, «καιγόταν» και για ένα γκολ, καθώς είχαν «μπουκώσει». Αυτό το… φράγμα έσπασε και σχετικά γρήγορα. Φάνηκε ότι θα γίνει πολύ γρήγορα, καθώς ο Τόρες ανατράπηκε από τον Ταίρη στο 5’ και δικαιολογημένα αντίκρισε την κόκκινη ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων και ο Δήμιζας πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια και θυσιάστηκε ο Νικλητσιώτης.

Ωστόσο, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής αν και μπήκε… κρύος στην αναμέτρηση, καθώς δεν πρόλαβε να κάνει καλή προθέρμανση, ξεκίνησε πολύ ζεστά, αποκρούοντας την εκτέλεση του Ναζλίδη. Ο επιθετικός του Πλατανιά πήρε το αίμα του πίσω, νικώντας τον Δήμιζα στο 12’ ύστερα από φάση διαρκείας, καθώς αρχικά δεν κατοχυρώθηκε το τέρμα, αλλά μέτρησε ύστερα από την προσπάθεια του Τσουράκη, που ακολούθησε. Τελικά, πιστώθηκε στον πρώτο.

inner

Η Νίκη Βόλου έδειξε να αντιστέκεται, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Πλατανιάς που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, ανέβασε και πάλι την απόδοση του. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο τέρμα μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αν και είχε κάποιες ευκαιρίες. Όμως, ο Δήμιζας που μέχρι τότε ήταν ο καλύτερος παίκτης της Νίκης, έκανε πολύ κακή επέμβαση στο φάουλ του Γκόμες και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε το ματς, παρότι υπήρχε ένα ημίχρονο μπροστά.

inner

Το πρώτο σουτ στο δεύτερο μέρος έγινε από τη Νίκη με τον Μουζακίτη, αλλά στο 53’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Γκόμες να διπλασιάζει τα γκολ του στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 73’ με ωραίο τέρμα του Σκούρτη, που θύμισε αυτό που είχε βάλει κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ωστόσο, δεν μπήκε ποτέ ξανά στη διεκδίκηση κάποιου θετικού αποτελέσματος και τα τελευταία λεπτά ήταν πιο πολύ διαδικαστικά.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά (66΄ Αποστολόπουλος), Ιτούα, Ζαραδούκας (72΄ Δημήτρης), Τετέ, Μαχαμάτ, Ναζλίδης, Τσουράκης, Γκόμες (76΄ Μιλούνοβιτς), Τόρες.

Στον πάγκο των Κρητικών έμειναν οι Γκσμπούρνιγνκ, Φιγκέιρα, Γιακουμάκης, Μενδρινός.


Νίκη Βόλου (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Ίβενς, Λάουκς, Καρασαλίδης, Μαρινάκης, Κοτσαρίδης (46΄ Αναστασόπουλος), Νικλητσιώτης (6΄ Δήμιζας), Ροζέριο, Μαχλελής, Μουζακίτης (86΄ Τζιώρας), Σκούρτης.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων έμειναν οι Τσουκάνης, Κυζιρίδης, Αργυρίου, Αργύρης.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος, με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωσταρά, Γιώργο Γεωργιάδη. Τέταρτος ο Ιωάννης Μουρτζάκης.

Κόκκινη: Ταίρης (5')

Κίτρινες: Ζαραδούκας (10'), Μαρινάκης (35'), Κοτσαρίδης (39') *Πηγή: sport-fm.gr*

Τι κάνει στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός;

Συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού είναι η προϊστορία των αναμετρήσεων στην έδρα του Λεβαδειακού. Δείτε τι έχει συμβεί στις 13 προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων.

Τι κάνει στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός;
Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Σε μια έδρα, που ειδικά τα τελευταία χρόνια, η παράδοση είναι ξεκάθαρα με το μέρος του.

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 13 φορές, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 9 νίκες, τους Βοιωτούς δύο, ενώ ισόπαλες έχουν λήξει δύο αναμετρήσεις.

Αναλυτικα:

21/02/1988 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-1
26/03/1989 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 3-4
06/05/1990 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-0
17/02/1991 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1
09/04/1994 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-0
10/12/1994 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-2
30/04/2006 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 3-2
23/03/2008 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-3
05/04/2009 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2
03/10/2009 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-3
14/12/2011 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-4
12/01/2013 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1
1/09/2013 Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-5
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απαντάει ο Κόκε!!

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να απαντήσει ο Σέρχιο Κόκε στην απάντηση που δέχθηκε από τη διοίκηση του Άρη. Για… repeat πηγαίνουν οι «κίτρινοι» στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Απαντάει ο Κόκε
Σε καλό δρόμο είναι η υπόθεση του Σέρχιο Κόκε στον Άρη, καθώς ακόμη και εντός της ημέρας είναι πιθανό ο Ισπανός να δώσει την τελική του απάντηση στη διοίκηση του Γιώργου Γαλανού. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του μάνατζερ και αδερφού του, Χοσέ Κοντρέρας.

Στο «κίτρινο» στρατόπεδο θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον Ισπανό και ότι στις αρχές του νέους έτους θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Εξελίξεις αναμένονται παράλληλα και με Ελληνα επιθετικό, ο οποίος θεωρείται κλεισμένος, αλλά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν ανακοινώνεται.

Για το «δύο στα δύο» με Πανσερραϊκό

Πάνοπλος και με εννέα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, εκ των οποίων επτά δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο παιχνίδι του Κυπέλλου, ο Αρης είναι έτοιμος να επιστρέψει στις Σέρρες για το αυριανό, κατά πολλούς παιχνίδι της χρονιάς, με τον Πανσερραϊκό για το πρωτάθλημα.

Ο χρόνος προετοιμασίας ήταν ελάχιστος, αφού οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες την περασμένη Τετάρτη και ο Πάουλο Κάμπος έδειξε αμέσως την ενδεκάδα με την οποία σκέφτεται να παρατάξει τον Αρη στο αυριανό παιχνίδι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ημέρα που παραιτήθηκε ο Μπούκοβι!

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Μάρτον Μπούκοβι υπέβαλε την παραίτησή του στον Ολυμπιακό και ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ανέλυσε όλη εκείνη την ιστορία.

Η ημέρα που παραιτήθηκε ο Μπούκοβι
Ο Μάρτον Μπούκοβι υπήρξε ένας προπονητής-θρύλος για τον Ολυμπιακό, καθώς την περίοδο που ήταν εκείνος στην τεχνική ηγεσία της ομάδας είχε καταφέρει να πετύχει 12 νίκες στις 14 πρώτες αγωνιστικές της Α’ Εθνικής. Είχε καταφέρει να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών των Πειραιωτών και, μάλιστα, έγινε τραγούδι.



Σήμερα συμπληρώνονται 47 χρόνια από την ημέρα που υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση του συλλόγου και για δύο ώρες στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, στην εκπομπή «Magic Bus» με τον Μάκη Διόγο, φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Σκρουμπελος, που έγραψε σχετικό βιβλίο.

«Στις 13 Δεκεμβρίου υπέβαλε την παραίτησή του και έφυγε στις 23 του μήνα. Ήταν ένας μύθος ότι τον έδιωξε η Χούντα. Μέχρι τότε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ήταν άλλου επιπέδου. Το ‘66 έγινε η πρώτη επαγγελματική διεκδίκηση από τους ποδοσφαιριστές για να ασφαλίζονται. Ο Μπούκοβι φέρνοντας μία άλλη φιλοσοφία, απομονώνει τα αποδυτήρια. Θέτει σε επαγγελματική φάση τους φροντιστές και τους γιατρούς.

Ο Μπούκοβι εισήγαγε το σύστημα 4-2-4 (σύστημα με το οποίο μεγαλούργησε η βραζιλιάνικη σχολή) στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία μίας ολόκληρης εποχής
», ανέφερε αρχικά ο συγγραφέας και στη συνέχεια αποκάλυψε την ιστορία για τον Γιώργο Κούδα που τον ήθελε η τότε διοίκηση του συλλόγου:

«Ο Μπούκοβι ήθελε να έχει μία ομάδα με συνοχή και να μην έχει βεντέτες. Ο Κούδας θα χαλούσε την ισορροπία μέσα στα αποδυτήρια. Υπήρχαν και δηλώσεις του πατέρα του Κούδα. Ο Μπούκοβι αντέδρασε. Ήθελε να έχει παίκτες από τη γειτονία και να έχουν ενιαίο χαρακτήρα».

Η επιστολή της παραίτησης του Μπούκοβι [αρχείο του φίλου Χ.Πιπίνη]

inner

inner

inner

Δηλώσεις στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έκανε και ο Κώστας Πολυχρονίου, άσος του Ολυμπιακού επί εποχής του Ούγγρου προπονητή:

«Ήταν ένας εξαιρετικός προπονητής. Κατάφερε να αλλάξει το σύστημα με την είσοδο του 4-2-4. Άλλαξαν τα δεδομένα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ήταν μεγάλη δουλειά για εμάς να δουλεύουμε με έναν τέτοιο άνθρωπο. Δεν είχαμε πάρει πρωτάθλημα για τέσσερα χρόνια και ήταν κάτι που ήθελαν οι οπαδοί μας. Η πρώτη κίνηση του Μπούκοβι ήταν να συναντηθεί με τη διοίκηση και τη ρώτησε: “Τι θέλετε, να φτιάξω ομάδα ή να πάρω το πρωτάθλημα;” και η διοίκηση είπε το πρωτάθλημα. Δεν τον ενδιέφερε τι είχαμε κάνει μέχρι τότε κι έλεγε "από εδώ και στο εξής κοιτάμε τι θα κάνουμε". Υπήρχε σεβασμός απέναντι σε έναν άνθρωπο μόνο με τη παρουσία του. Ήταν ένα πρόσωπο σεβάσμιο. Δεν ήθελε να ακούσει τίποτα πάνω στο θέμα του ποδοσφαίρου. Είχε φέρει και τον Λάντος ως βοηθός του. Όλοι προσπαθούσαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν υπήρχε περίπτωση απειθαρχίας κανενός, αφού κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Έτσι εμείς προσπαθήσαμε να του δείξουμε από την αρχή ποιοι είμαστε, αφού όλοι ξεκινούσαμε από το μηδέν. Είχαν δρομολογήσει από τη Χούντα να τον διώξουν, αφού το δόγμα της εποχής ήταν ότι χρήμα πρέπει να μένει μέσα στην Ελλάδα, και έτσι εκείνος με την αξιοπρέπειά του αποφάσισε να φύγει. Ήταν μία μορφή αξιαγάπητη και τον θυμόμαστε με πολλή αγάπη».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Γκαϊτατζής, ο οποίος έπαιξε από το 1963 με 1977 στην ομάδα, είπε: «Ήταν σαν πατέρας για εμένα. Εκείνη την εποχή πήγαινα παράλληλα και στο σχολείο. Με βοήθησε πάρα πολύ. Ήμουν κάποια χρόνια στην ομάδα και ήρθε ο Μπούκοβι στην ομάδα. Ήταν μία μοναδική περίπτωση προπονητή και θα έμενε πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, αν δεν έφευγε όπως έφυγε. Είχε φέρει την επανάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όντας ακριβοδίκαιος. Μου άλλαξε τη θέση και από το κέντρο με έβαλε δεξί μπακ, αφού εκεί έκρινε ότι μπορώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ήθελε έναν σημερινό μπακ-χαφ και κατάφερα να τον δικαιώσω». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Την πεποίθηση πως ο Λεβαδειακός μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Ρούμπεν Γκόμες.

«Μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»
Η εξαιρετική φόρμα του Λεβαδειακού γεμίζει τον Ρούμπεν Γκόμες αισιοδοξία για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Βεβαίως και μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό. Ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγάλες ομάδες, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να τον νικήσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ καλά το αμυντικό μας κομμάτι και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν στην επίθεση», δήλωσε ο Αργεντινός μέσος των Βοιωτών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δώρο Χριστουγέννων!!

Με δώρο Χριστουγέννων μοιάζει για τους φίλους του μπάσκετ η δέκατη αγωνιστική της Α1. Πανιώνιος-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Άρης, ΠΑΟΚ-Νέα Κηφισιά και Τρίκαλα-ΑΕΚ ξεχωρίζουν.

Δώρο Χριστουγέννων
Σε ένα ζευγάρι που θυμίζει τις περσινές μάχες των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ χωρίς τον τραυματία Χαραλαμπίδη αλλά με τον Μπρέμερ να επιστρέφει στην Α1 φιλοξενεί τη Νέα Κηφισιά που αποδέσμευσε τον Γιούιν.

Τα Τρίκαλα που μετρούν έξι σερί ήττες ψάχνουν την πρώτη τους νίκη μετά τις 25/10 υποδεχόμενα την ΑΕΚ, που θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά τη «στάση» στο Nick Galis Hall και έχει στην αποστολή τον Νώντα Παπαντωνίου.

Το εντυπωσιακό Ρέθυμνο, τρίτο στη βαθμολογία, φιλοξενεί τον Κολοσσό, ενώ ο Κόροιβος αντιμετωπίζει τον Πανελευσινιακό με νέα πρόσωπα εκατέρωθεν, τον Ρόουλ Μάρσαλ και τον Μάικλ Έρικ, και ο ΚΑΟΔ «καίγεται» για τη νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο Απόλλωνα Πατρών, που πάντως μετρά 0/5 μακριά από την έδρα του.

Οι «αιώνιοι», που σε δύο εβδομάδες (27/12) αναμετρώνται στο ΣΕΦ, μπαίνουν στη μάχη από… βδομάδα. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται τη Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο χωρίς Πρίντεζη και Παπαπέτρου, ενώ ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Νέλσον φιλοξενεί την Τρίτη στο ΟΑΚΑ τον Άρη, που είναι πάνοπλος μετά την επιστροφή του Αντεγκμπόγε στις προπονήσεις.

Αναλυτικά η δέκατη αγωνιστική:

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
17.00 ΚΑΟΔ-Απόλλων Πατρών (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Ρέθυμνο-Κολοσσός (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 ΠΑΟΚ-Νέα Κηφισιά (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Τρίκαλα-ΑΕΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κόροιβος-Πανελευσινιακός (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου
17:00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου
18:00 Παναθηναϊκός-Άρης (Novasports 3)

Η επόμενη αγωνιστική (11η):

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου
17.00 Απόλλων Πατρών-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κολοσσός-ΠΑΟΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Νέα Κηφισιά-ΚΑΟΔ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Άρης-Τρίκαλα (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
19.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (OTE Sport 3)

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου
17.00 ΑΕΚ-Ρέθυμνο (OTE Sport 3)*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους… «ξύπνησαν»!

Οι απογοητευτικοί μέχρι τώρα Λέικερς και Νικς αφυπνίστηκαν και πήραν μεγάλες νίκες σε Σαν Αντόνιο και Βοστώνη αντίστοιχα. Σούπερ Ρόουζ στη νίκη των Μπουλς επί των Μπλέιζερς.

Επιτέλους… «ξύπνησαν»
Με ένα απίθανο τρίποντο του Νικ Γιανγκ πάνω σε άμυνα του Μάνου Τζινόμπιλι στα 7,4’’ πριν το τέλος, οι Λέικερς έκαναν την έκπληξη και πέρασαν με 112-110 στην παράταση από το Σαν Αντόνιο. Ο ήρωας των «λιμνανθρώπων» είχε 29 πόντους, ενώ ο Κόμπι Μπράιαντ πρόσθεσε 22 κι απέχει πλέον οκτώ από το να πιάσει τον Μάικλ Τζόρνταν στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Ο Τιμ Ντάνκαν με 19 πόντους και 18 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους πρωταθλητές που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Καουάι Λέοναρντ.

Οι Νικς έβαλαν τέλος στον κατήφορο των δέκα σερί ηττών νικώντας με 101-95 τους Σέλτικς στη Βοστώνη με τον Καρμέλο Άντονι να έχει 22 και τον Αμάρε Στούντεμαϊρ 20 πόντους.

Ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 31 πόντους και οδήγησε τους Μπουλς στο 115-106 επί των Μπλέιζερς, για τους οποίους ο Λαμάρκους Όλντριτζ και ο Ντέμιεν Λίλαρντ είχαν από 35 πόντους, με τον πρώτο να έχει 21 στην πρώτη περίοδο. Οι Ουίζαρντς σταμάτησαν στα εννιά ματς το νικηφόρο σερί των Κλίπερς, με 104-96 και πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Μπιλ που είχε 29.

Αντίθετα, οι Χοκς συνεχίζουν αήττητοι για εννιά ματς καθώς «υπέταξαν» με 87-81 το Ορλάντο, ενώ οι Ράπτορς επικράτησαν 106-94 των Πέισερς και συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία.

Οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν 113-107 μετά από δύο παρατάσεις των Χόρνετς με 20 πόντους του Ζακ Ράντολφ και 19 του Μαρκ Γκασόλ. Ο Κώστας Κουφός σε 17:28 είχε καλή παρουσία με 4 πόντους (2/4 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 τάπες, ενώ ο Νικ Καλάθης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Οι 41 πόντοι του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αρκούσαν στους Καβαλίερς που έχασαν με 119-114 από τους Πέλικανς, που μετά το πρώτο πεντάλεπτο έπαιξαν χωρίς τον Άντονι Ντέιβις ο οποίος χτύπησε στο στήθος από αγκωνιά αντιπάλου.

Τέλος, η Θάντερ νίκησε με 111-92 στη Μινεσότα με 34 πόντους του Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Αναλυτικά:

Σικάγο Μπουλς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 115-106 Ρόουζ 31, Μπρουκς 17, Μίροτιτς 15, Γκασόλ 13 (10 ριμπ.), Μπάτλερ 12 (10 ριμπ.), Μπάτλερ 11-Όλντριτζ 35, Λίλαρντ 35, Μάθιους 10, Μπλέικ 9.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Λος Άντζελες Κλίπερς 104-96 Μπιλ 29, Γκορτάτ 18, Χάμφρις 11, Πιρς 11, Γουόλ 10 (11 ασίστ)-Πολ 19, Γκρίφιν 14, Κρόφορντ 12, Τζόρνταν 11, Μπαρνς 11, Ρέντικ 10.

Ατλάντα Χοκς-Ορλάντο Μάτζικ 87-81 Μίλσαπ 23, Χόρφορντ 17, Τιγκ 13, Κάρολ 12-Ολαντίπο 21, Φουρνιέ 18, Ο’ Κουίν 14 (13 ριμπ.), Χάρις 13 (11 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Νιου Γιορκ Νικς 95-101 Γκριν 28, Ζέλερ 19, Τέρνερ 13, Θόρντον 13, Όλινικ 11, Ρόντο 2 (10 ασίστ)-Άντονι 22, Στούντεμαϊρ 20, Χάρνταγουεϊ 16, Σμιθ 12.

Μπρούκλιν Νετς-Φιλαδέλφεια 76ερς 88-70 Πλάμλι 18 (10 ριμπ.), Άντερσον 12, Τζόνσον 12, Καράσεφ 11, Γκαρνέτ 7 (12 ριμπ.), Ουίλιαμς 3 (10 ασίστ)-Κόβινγκτον 20, Κάρτερ-Ουίλιαμς 14, Σιμς 14, ΜακΝτάνιελς 12.

Τορόντο Ράπτορς-Ιντιάνα Πέισερς 106-94 Ουίλιαμς 26, Τζόνσον 13, Πάτερσον 11, Βαλαντσιούνας 10 (14 ριμπ.), Βάσκες 10-Χιλ 16, Στάκεϊ 13, Τζόνσον 13, Γουέστ 12.

Μέμφις Γκρίζλις-Σάρλοτ Χόρνετς 113-107 (κ.α. 92-92, 102-102) Ράντολφ 20 (11 ριμπ.), Γκασόλ 19, Κόνλεϊ 19, Λι 13, Άλεν 9 (10 ριμπ.)-Γουόκερ 28, Νιλ 25, Τζέφερσον 16, Χέντερσον 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 92-111 Γουίγκινς 18, Μουχάμαντ 18, Γιανγκ 16, Ντιένγκ 11, ΛαΒίν 11-Γουέστμπρουκ 34, Άνταμς 16 (11 ριμπ.), Ντουράντ 16, Μόροου 14, Ιμπάκα 13.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 119-114 Έβανς 31 (10 ασίστ), Άντερσον 30, Χόλιντεϊ 16, Ρίβερς 11, Ασίκ 9 (14 ριμπ.)-Τζέιμς 41, Λοβ 21, Ίρβινγκ 17, Βαρεζάο 11, Τόμπσον 4 (10 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Ντιτρόιτ Πίστονς 103-105 Ντράγκιτς 18, Μαρκίφ Μόρις 17, Τάκερ 16, Μπλέντσο 16, Πλάμλι 10, Τόμας 10, Μάρκους Μόρις 10-Ντράμοντ 23 (14 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 14, Σμιθ 12 (11 ριμπ.), Μονρό 12, Μικς 12, Όγκουστιν 11.

Γιούτα Τζαζ-Μαϊάμι Χιτ 95-100 Καντέρ 25, Χέιγουορντ 18, Μπερκς 16, Γκομπέρ 9 (11 ριμπ., 5 τάπες)-Ουέιντ 29, Μπος 22, Ντενγκ 14, Κόουλ 9, Χάμιλτον 9.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Λος Άντζελες Λέικερς 110-112 (κ.α. 101-101) Ντάνκαν 19 (18 ριμπ.), Γκριν 18, Τζινόμπιλι 18, Τζόζεφ 16, Μπελινέλι 9-Γιανγκ 29, Μπράιαντ 22, Μπούζερ 14 (13 ριμπ.), Χιλ 14 (10 ριμπ.), Λιν 14, Τζόνσον 13.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη στο νήμα με καλό Θανάση!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε πολύ καλή παρουσία στη νίκη των Γουέστσεστερ Νικς για το NBDL.

Νίκη στο νήμα με καλό Θανάση
Δύσκολη νίκη με 99-98 επί της Ρίο Γκράντε Βάλεϊ πέτυχαν οι Γουέστσεστερ Νικς για το NBDL με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κάνει πολύ καλή εμφάνιση.

Ο 22χρονος άσος, μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη που παίζει στους Μπακς, είχε 16 πόντους (3/8 βολές, 5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 τάπες και 1 λάθος σε 40 λεπτά συμμετοχής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός!!


Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην έδρα του Λεβαδειακού ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, όμως και τα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός
Την αντεπίθεσή του με στόχο να κατακτήσει το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας του θέλει να ξεκινήσει από σήμερα ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Λεβαδειακό και στόχος τους είναι να κάνουν το «τρία στα τρία» στους αγώνες που ακολουθούν μέχρι τις γιορτές.

Από εκεί και πέρα, το σημερινό πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας περιλαμβάνει άλλες δύο αναμετρήσεις. Ο λόγος για το Πλατανιάς-Νίκη Βόλου και το Καλλονή-Παναιτωλικός.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Πλατανιάς-Νίκη Βόλου (15:00, Novasports 3)
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Καλλονή-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 1)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Πανιώνιος-ΟΦΗ (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Αστέρας Τρίπολης-Βέροια (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Εργοτέλης-Skoda Ξάνθη (17:15, Novasports 7)
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (17:15, Novasports 6)
Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Η επόμενη (15η - εμβόλιμη) αγωνιστική

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου

Κέρκυρα-Εργοτέλης (15:00, Novasports 3)
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 2)
Ατρόμητος-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 2)
Βέροια-Νίκη Βόλου (17:15, Novasports 6)
ΟΦΗ-Καλλονή (17:15, Novasports 3)
Παναιτωλικός-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3)
Ολυμπιακός-Πανιώνιος (19:30, Novasports 1)

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (17:15, Novasports 1)
Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλά με Αλεξάντρο!!

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Αλεξάντρο θα έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα. Ποιους παίκτες τσεκάρει ο Μιλοβάνοβιτς στο Ζιλ Βισέντε-Ακαδέμικα στην Πορτογαλία.

Μιλά με Αλεξάντρο
Ιδιαίτερα «ζωηρή» στο μεταγραφικό παζάρι είναι η ΑΕΚ. Ο Αλεξάντρο είναι η πρώτη επιλογή για την ενίσχυση της επίθεσης και παρότι η Πόντε Πρέτα ανακοίνωσε την παραμονή του Βραζιλιάνου φορ στην ομάδα, αυτό δεν σημαίνει… πολλά. Κι αυτό γιατί κουμάντο για το μέλλον του παίκτη κάνει η εταιρεία μάνατζερ που έχει τα δικαιώματά του. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για απευθείας επαφές με την ΑΕΚ. Για τον 28χρονο άσο υπάρχει ανταγωνισμός από δύο ακόμη ομάδες, την ισπανική Σπόρτινγκ Χιχόν και μία από τη Νότιο Κορέα.

Στο μεταξύ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα παρακολουθήσει σήμερα στην Πορτογαλία το Ζιλ Βισέντε-Ακαδέμικα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα έχει-σύμφωνα με τη SportDay-το βλέμμα του στραμμένο σε τρεις παίκτες των γηπεδούχων. Πρόκειται για τον Νιγηριανό φορ Σιμεόν Τοτσούκβο Νουάκο (22χρ., 8 συμμετοχές και 3 γκολ φέτος) και δύο μέσους, τον Πορτογάλο Λουίς Μανουέλ Κόστα Σίλβα (22χρ., 12 συμμετοχές) και τον Βραζιλιάνο Λουάν (26χρ., 11 συμμετοχές φέτος).

Φαβορί ο Γεωργέας

Ο Νίκος Γεωργέας έχει το προβάδισμα για να πάρει τη θέση του Μιχάλη Μπακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ στον αγώνα της Κυριακής με την Ερμιονίδα στο Κρανίδι (15:00). Ο τελευταίος έμεινε εκτός αποστολής και είναι εξαιρετικά αμφίβολος και για το ματς της Τετάρτης με τον Φωστήρα στο ΟΑΚΑ. Άγνωστο είναι αν ο Ιβάν Μπρέτσεβιτς θα παραμείνει βασικός μετά την επιστροφή του Χρήστου Αραβίδη.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτό είναι ντέρμπι!!

Απέχουν αρκετά από την κορυφή, αλλά το Μαν. Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ θα είναι πάντα ντέρμπι. Με Χαλ και Λέστερ οι πρωτοπόροι Τσέλσι και Μαν. Σίτι.

Αυτό είναι ντέρμπι
Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι περιλαμβάνει η 16η αγωνιστική της Premier League. Η Μαν. Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» και παρότι οι δύο ομάδες απέχουν από αρκετά ως πολύ από την κορυφή, μια μονομαχία μεταξύ τους έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν πέντε σερί νίκες κι έχουν πλησιάσει στους οκτώ βαθμούς την πρωτοπόρο Τσέλσι. Ο Λουίς Φαν Χάαλ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός μάχης είναι οι Ντι Μαρία, Μπλιντ, Σο και Σμόλινγκ, αλλά επανέρχονται μετά από μακρά απουσία οι Ράφαελ και Τζόουνς. Στον αντίποδα, για τους «κόκκινους» που δεν συνεχίζουν στο Champions League και βρίσκονται στην ένατη θέση και το -15 από την κορυφή, ο Στάριτζ παραμένει εκτός, ενώ ο Μπαλοτέλι ίσως χρησιμοποιηθεί βασικός από τον Μπρένταν Ρότζερς, που δέχεται σκληρή κριτική.

Η Τσέλσι, που προέρχεται από ήττα στο Νιούκαστλ, φιλοξενεί τη Χαλ χωρίς τον τιμωρημένο Φάμπρεγας και με τον Τσεχ να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα αντί του τραυματία Κουρτουά. Η Μαν. Σίτι, που έχει πλησιάσει στους τρεις βαθμούς τους πρωτοπόρους «μπλε», δοκιμάζεται στην έδρα της Λέστερ στον απόηχο της θριαμβευτικής νίκης-πρόκρισης επί της Ρόμα. Για τους «πολίτες» μετά τους Σίλβα και Γιόβετιτς επιστρέφει και ο Κομπανί, αλλά εκτός παραμένει ο Αγουέρο.

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Νιούκαστλ, με την οποία ισοβαθμεί στην έκτη θέση και στους 23 βαθμούς. Ράμσεϊ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Εζίλ, Γουόλκοτ, Οσπίνα, Ροσίτσκι και Γουίλσιρ είναι τραυματίες, ενώ ο Τσέιμπερς τιμωρημένος για τους «κανονιέρηδες». Από τις «καρακάξες» θα λείψουν οι τιμωρημένοι Σισοκό και Τέιλορ.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική

Σάββατο, 13/12 (17:00)
Μπέρνλι-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Χαλ
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ
Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα
Άρσεναλ-Νιούκαστλ (19.30)

Κυριακή, 14/12
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15.30)
Σουόνσι-Τότεναμ (18.00)

Δευτέρα, 15/12
Έβερτον-ΚΠΡ (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 20/12 (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας (14.45)
Άστον Βίλα-Μαν. Γιουνάιτεντ
Χαλ Σίτι-Σουόνσι
ΚΠΡ-Γουέστ Μπρομ
Σαουθάμπτον-Έβερτον
Τότεναμ-Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ-Λέστερ

Κυριακή, 21/12
Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (15.30)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (18.00)

Δευτέρα, 22/12
Στόουκ Σίτι-Τσέλσι (22.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντησε θετικά ο Μπεργκ!!

Θετικά απάντησε ο Μάρκους Μπεργκ στην πρόταση για την επέκταση του συμβολαίου του στον Παναθηναϊκό και πλέον απομένουν τα τυπικά για τις ανακοινώσεις!

Απάντησε θετικά ο Μπεργκ!
Θετική κατάληξη φαίνεται πως έχει η υπόθεση του Μάρκους Μπεργκ, καθώς ο Σουηδός επιθετικός είπε το πολυπόθητο «ναι» στη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018 (με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του).

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να έρθουν να έρθουν σε προφορική συμφωνία με τον διεθνή άσο και πλέον απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές.

Από την αρχή η διοίκηση του «τριφυλλιού» είχε δείξει στον παίκτη πόσο πολύ θέλει να τον κρατήσει και, μάλιστα, η SportDay γράφει πως η αύξηση στις αποδοχές του Μπεργκ είναι μεγαλύτερη από εκείνη που είχε ακουστεί τις προηγούμενες μέρες.

Αυτή η αύξηση φτάνει το 40%, η οποία είναι μπόνους επίτευξης στόχων. Πρόκειται για μπόνους συμμετοχών, επίτευξης γκολ και άλλα, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί ρήτρα αποδέσμευσης. Εκείνο που μετράει είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει τη θετική απάντηση του Σουηδού και πλέον απομένει η τελική συνάντησή του με τον μάνατζέρ του.

Και τώρα ο στόπερ

Προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό αποτελούσε η επέκταση του συμβολαίου του Μπέργκ και από τη στιγμή που το… νερό μπήκε στο αυλάκι πλέον η ιθύνοντες του συλλόγου στρέφονται στην ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη.

Οι «πράσινοι», όπως είναι γνωστό, έχουν ξεχωρίσει τρεις με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς, τους οποίους έχουν τσεκάρει από κοντά, έχουν γίνει κάποιες επαφές και ίσως μέσα στις γιορτές να σημειωθούν εξελίξεις. Όσον αφορά το θέμα του επιθετικού, θα αποκτηθεί μόνο κάποιος που θα ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του Γιάννη Αναστασίου.

Υπάρχει και ο… Πανθρακικός

Την ώρα που οι επαφές της διοίκησης του «τριφυλλιού» για την απόκτηση ή την παραμονή παικτών για την ομάδα βρίσκονται σε καλό δρόμο, ο Αναστασίου καταστρώνει τα πλάνα του για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Χρήστου Μπούρμπου στον συγκεκριμένο αγώνα, με τις πιθανότητες αυτή τη στιγμή να είμαι μοιρασμένες. Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός σκοπεύει να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Μπεργκ, Πράνιτς και Πέτριτς, ενώ πιθανότατα θα ξεκινήσει και πάλι ο Ντίνας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει τον «δήμιό» του!!

Ο Κλαούντιο Μποβί, ο οποίος κατάφερε με τα δύο γκολ που πέτυχε στην Τούμπα να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ από το Europa League, φαίνεται πως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του «Δικεφάλου του Βορρά».

Θέλει τον «δήμιό» του
Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του Europa League οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα δύο γκολ που πέτυχε ο Κλαούντιο Μποβί για λογαριασμό της Γκινγκάμπ την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, καθώς τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν απόλυτα στα στοιχεία που ψάχνει ο «Δικέφαλος του Βορρά» για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Live Sport», οι ιθύνοντες του συλλόγου φέρονται να βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωση του 26χρονου άσου, αλλά η απόκτησή του μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Το συμβόλαιο του Μποβί με την ομάδα του λήγει το καλοκαίρι του 2016, ενώ κοστολογείται κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση και στο προηγούμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γκινγκάμπ, ενώ τον τελευταίο μήνα είναι σε εξαιρετική κατάσταση (6 γκολ σε 7 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις).

Εν όψει του Γενάρη δύσκολα μπορεί να υπάρξει θέμα Μποβί, αλλά η περίπτωσή του μπαίνει στα «υπ’ όψιν» για το μέλλον, ίσως και για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Χωρίς Μακ και με Κέρκυρα

Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα έχουν στρέψουν την προσοχή τους στον ΠΑΟΚ, ύστερα από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να ξεχάσουν το παιχνίδι με την Γκινγκάμπ και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, με στόχο την διατήρηση της βαθμολογικής διαφοράς από τον Ολυμπιακό.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στη χθεσινή προπόνησης δεν είπε το παραμικρό στους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ για το παιχνίδι με τους «Φαίακες» δεν υπολογίζει τον Μακ που έχει ένα αιμάτωμα στον δικέφαλο.

Παράλληλα, εκτός παραμένει ο Κατσικάς που κάνει ατομικό πρόγραμμα και σταδιακά θα ανεβάσει ρυθμούς για την επάνοδό του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκινάει η αντεπίθεση!!

Εμφανίσεις… Champions League περιμένει ο Μίτσελ να πραγματοποιήσουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι στη Λιβαδειά.

Ξεκινάει η αντεπίθεση!
Στο πρωτάθλημα στρέφουν στον Ολυμπιακό την προσοχή τους μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στο Champions League και από τη στιγμή που οι αγώνες στο Europa League ξεκινούν τον Φεβρουάριο.

Πλέον οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση, ξεκινώντας ένα νικηφόρο σερί από το σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να κάνουν το τρία στα τρία μέχρι τις γιορτές, επικρατώντας απόψε στη Λιβαδειά και στη συνέχεια στους αγώνες, με Πανιώνιο και Καλλονή που είναι την επόμενη εβδομάδα.

Εκείνο που έχει ζητήσει ο Μίτσελ από τους παίκτες είναι να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις και να παρουσιάσουν τη νοοτροπία που έδειξαν στην Ευρώπη, χωρίς να έχουν από εδώ και στο εξής απώλειες (όπως έγινε στα τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα).

Όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός τεχνικός θα παρατάξει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με τον αγώνα με τη Μάλμε, όμως εκτός αποστολής έχει μείνει ο Αμπιντάλ.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα (ή Αυλωνίτη) και Μασουακού.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μανιάτης, Κασάμι, Φουστέρ και Ντομίνγκες, ενώ φανέλα βασικού διεκδικούν ο Κασάμι και ο Αφελάι. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι μόνο ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Γιαννούλης και Μπενίτες. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, αλλά και οι Αμπιντάλ, Σαλίνο, Διαμαντάκος, Γκαζαριάν.

Προϊστορία

Στις 30 Απριλίου 2006 ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τον Λεβαδειακό. Τότε οι Πειραιώτες είχαν χάσει με σκορ 3-2 από τους Βοιωτούς και από τότε μετρούν 12 νίκες ανεξαρτήτου έδρας.

Όσον αφορά τα παιχνίδια που έχουν γίνει στην έδρα των «πρασίνων», οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

01/09/13 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5
12/01/13 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1
14/12/11 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-4
03/10/09 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3
05/04/09 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2 *Πηγή: sport-fm.gr*

American Outlaws: Οι «ανυπότακτοι» του ποδοσφαίρου!

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr για τους Outlaws, το γκρουπ των Αμερικάνων οπαδών που κάνει θραύση!
Η σημαία με τις λευκές και κόκκινες ρίγες σηκώνεται και μαζί με τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ όλοι τους ενώνουν τις φωνές τους. Τα χέρια στο στήθος, ολοκληρώνοντας «και η χώρα των γενναίων!». Το FFT είχε μία ζεστή συνάντηση στα μέσα Νοεμβρίου, που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε pub στις ΗΠΑ σε βραδιά NFL.
ADVERTISEMENT
Μόνο που δεν ήταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ήταν στην Αγγλία. Στο Φούλαμ, την περιοχή του δυτικού Λονδίνου με το εξαιρετικό χούμους και τους γευστικότατους λάτε. Μαζευτήκαμε στην The Temperance pub, που είναι λίγα μέτρα μακριά από το Craven Cottage, για να συναντήσουμε μία ομάδα Αμερικάνων οπαδών με όνομα «American Outlaws», που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τρομερή άνοδο και έχει ήδη φτάσει τα 35.000 μέλη.
Κανονικά, ταξιδεύουν σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, ακολουθώντας παντού την εθνική ομάδα, όμως αυτή τη φορά ταξίδεψαν μέχρι το Λονδίνο, για να δουν το ματς με την Κολομβία. Ο Μπράιαν Χέξελ είναι ο πρόεδρος του γκρουπ και ταξιδιωτικός πράκτορας. Δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς – εκτός και εντός – από το Μουντιάλ του 2010 μέχρι και σήμερα. «Συνηθίζαμε να είμαστε μόνο 4 στην αρχή. Τώρα, μαζευόμαστε περισσότεροι από 500. Υπό φυσιολογικές συνθήκες γυρίζουμε όλη την πόλη, στην οποία ταξιδεύουμε, όμως αυτή τη φορά αναγκαστήκαμε να το κάνουμε μόνο σε ένα μπαρ και πρέπει να αυτοσχεδιάσουμε», μας εκμυστηρεύτηκε.
Με μεγάλα καπέλα με την αμερικάνικη σημαία και διακριτικά, το πάρτι έχει ξεκινήσει. Δεν είναι παράξενο ότι αυτό το γκρουπ οπαδών έχει συγκεντρώσει τόση δημοσιότητα όση και η ίδια η ομάδα του Γίργκεν Κλίνσμαν. Πάντα οι Αμερικάνοι ήταν κάτι σαν… περίγελος για τους Ευρωπαίους οπαδούς. Οι Outlaws βοηθούν στο να αλλάξουν τα στερεότυπα. Μόλις τελειώσει ο εθνικός ύμνος, ένα γνωστό τραγούδι για τους Άγγλους ξεκινάει.
«It’s coming home, it’s coming home, it’s coming, soccer’s coming home!». Είναι στιγμή καλού χιούμορ. «Πηγαίναμε ως ουδέτεροι στο ματς, όμως μας τράβηξαν την προσοχή», μας είπε ο Τζο Γουάιτλι. «Δεν μοιάζει με τίποτα που να έχω δει στην Αγγλία ξανά. Ήταν όμορφα, όμως νομίζω ότι θα πρέπει να εξασκήσουν περισσότερο το Three Lions!».
Οι Outlaws μοιάζουν με καλοκουρδισμένη μηχανή. «Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι στις ΗΠΑ απλά χρειάζονται καθοδήγηση. Θέλουν να υπάρχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο. Να υπάρχει ένα event, για να ακολουθήσουν την ομάδα. Τους αρέσει να είναι πλήρως ενημερωμένοι εκ των προτέρων. Οι Αμερικάνοι το λατρεύουν», σχολίασε ο Χέξελ.

Όντως, 2.777 άνθρωποι έκαναν το ταξίδι μέχρι το Λονδίνο, πριν ταξιδέψουν και στο Δουβλίνο για την αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Ιρλανδία λίγες ημέρες αργότερα. Ο Ντέιβιντ και ο Μάικλ Γουόλσκι είναι αδέρφια από την Αγία Πετρούπολη της Φλόριδα και ταξίδεψαν πρώτη φορά στο εξωτερικό με τους Outlaws, για να δουν την εθνική τους ομάδα να αγωνίζεται.
Σε μία περίοδο που ο Ρόι Χότζον πιστεύει ότι τα διεθνή φιλικά δεν έχουν και πολύ νόημα, λέει πολλά για το επίπεδο αφοσίωσης, έχοντας πληρώσει πάνω από 2.000 ευρώ έκαστος, για να κάνουν το ταξίδι. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε την εθνική μακριά από την Φλόριδα», μας λέει ο Ντέιβιντ. «Ανήκουμε στην κατηγορία των βαρετών οπαδών και έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε, καθώς έχουμε συγγενείς στην Αγγλία. Για τους υπόλοιπους, με τα ξενοδοχεία και τα σχετικά, μπορώ να φανταστώ ότι έχουν πληρώσει πάρα πολλά χρήματα».
Η σέντρα πλησιάζει και οι Outlaws με τα εισιτήρια στα χέρια πίνουν την τελευταία τους μπύρα και αρχίζουν να προετοιμάζονται. Σημαίες, τραγούδια και όλα τα σχετικά. «USA!, USA!, USA!» όσο πλησιάζουν στο Craven Cottage. Η πορεία μοιάζει… αμερικάνικη. «Στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε 3.000 οπαδούς σε ένα ματς», μας λέει η υπεύθυνη επικοινωνίας Νταν Βιρσέμα.
«Είναι έντονο. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό. Το να φοράς τα χρώματα των ΗΠΑ και να περπατάς στους δρόμους μαζί με τους συνοδοιπόρους σου είναι φανταστικό. Προχωράμε με περηφάνια από την pub στο γήπεδο. Προσπαθούμε να δείξουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε και άλλοι να μας ακολουθήσουν. Θέλουμε πάντα να κάνουμε νέους φίλους και πάντα όσοι μας βλέπουν στον δρόμο είναι περίεργοι. Η πιο συνηθισμένη αντίδραση είναι: αυτοί είναι οπαδοί από τις ΗΠΑ; Ποιος να το φανταζόταν!», προσθέτει.
Πριν το Μουντιάλ οι Outlaws είχαν μόλις ανοίξει το πρώτο κεφάλαιο στα ταξίδια τους. Αυτό στο Λονδίνο ήταν το 150ό. «Έχουμε και μέλη που δεν είναι Αμερικάνοι», μας αποκάλυψε ο Ματ Κολέσκι, πρόεδρος του συνδέσμου στο Λονδίνο. Ένας από αυτούς είναι και ο Χιούγκο Γκρίνχολ, ο οποίος μετά από χρόνια στα οποία ταξίδευε για λογαριασμό της Αγγλίας, αποφάσισε να… αλλάξει!
«Η μητέρα είναι από τις ΗΠΑ και έχω διπλή υπηκοότητα. Μόλις πρόσφατα άρχισα να παρακολουθώ ματς των ΗΠΑ αντί της Αγγλίας και πριν το Μουντιάλ αποφάσισα να υποστηρίξω τους Αμερικάνους. Ακόμα υποστηρίζω την Αγγλία, όμως το να βλέπω τις ΗΠΑ είναι πλέον πιο διασκεδαστικό και απλά λατρεύω το πάθος και την ενέργειά τους. Όλοι τους είναι πολύ φιλικοί και όλοι με ρωτάνε γιατί φοράω τη φανέλα του Φρέντι Άντου!», αποκάλυψε.
Τώρα, όμως, οι Outlaws έχουν ενωθεί με τους χιλιάδες Αμερικάνους στον δρόμο για το γήπεδο. Όλοι τους βγάζουν με ευχαρίστηση φωτογραφίες και συζητούν για το ματς. Μέσα, η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Οι Αμερικάνοι είναι λιγότεροι σε αναλογία 1 προς 4 από τους… τρελούς Κολομβιανούς, όμως οι πρώτοι ξεσηκώνονται όταν ο Άλτιντορ ανοίγει το σκορ μόλις στο 9’.
Με έξι παίκτες με ηλικία 25 ετών και κάτω η «πειραματική» 11άδα του Κλίνσμαν έδειχνε ικανή για τη νίκη, όμως οι Κολομβιανοί κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να φτάσουν στη νίκη με 2-1. Όλοι οι Outlaws, όμως, ένιωθαν περήφανοι για την εικόνα της ομάδας τους. Δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν και να τους αποθεώνουν.
Οι καιροί όντως έχουν αλλάξει για το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ. Μετά το τελευταίο σφύριγμα το FFT πετυχαίνει τον Νέιθαν Μάρτιν, μέλος των Outlaws, κατά την έξοδο από το γήπεδο. «Δεν χρειάζεται να δηλώσουμε πίστη ή κάτι τέτοιο στον Γίργκεν Κλίνσμαν», μας είπε χαμογελώντας. Πίσω στο μπαρ, λοιπόν, για λίγες μπύρες και οι Outlaws στη συνέχεια αναλύουν το ματς. Τα πιτσιρίκια του Κλίνσμαν και η εκπληκτική δουλειά και διάθεση του Άλτιντορ.
Οι μπύρες αυτή τη φορά δεν είναι πολλές. Αύριο το πάρτι των Outlaws θα πρέπει να συνεχιστεί. Το Δουβλίνο περιμένει…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο μεγαλύτερος ψεύτης στο ποδόσφαιρο!!

Καριέρες στημένες στο ψέμα, μεταγραφή από το πουθενά, «κολλητιλίκια» με σταρ όπως ο Ρομάριο και ο Μπεμπέτο. Η ιστορία του «Κάιζερ» Κάρλος Ενρίκε είναι σίγουρα φανταστική. Ή μήπως όχι; Γράφει ο Θάνος Σαρρής.  
Αρκετοί πιτσιρικάδες, όταν κλοτσούν τη μπάλα στην αλάνα ή την αυλή του σχολείου τους, ονειρεύονται ότι θα γίνουν ποδοσφαιριστές. Κλείνουν τα μάτια, ονειρεύονται ότι βρίσκονται σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πατώντας ένα «πράσινο» χαλί και σηκώνοντας την κούπα που μόλις έχουν χαρίσει στην ομάδα τους. Ο Κάρλος Ενρίκε ήταν ένας από αυτούς. Βλέποντας κανείς τις ομάδες από τις οποίες πέρασε, η καριέρα του δεν δείχνει άσχημη. Κατάφερε μάλιστα και το πέρασμα στην Ευρώπη. Η πορεία του όμως είχε κάτι από Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Πιάσε με αν μπορείς».
Γεννημένος στη Βραζιλία, δεν γινόταν να μην λατρέψει την ασπρόμαυρη θεά. Το ότι στα 7 του είδε τη Σελεσάο να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον έκανε να ερωτευτεί παράφορα το θέαμα των συμπατριωτών του. Οι ποδοσφαιρικές του παραστάσεις περιελάμβαναν τον Πελέ, τον Κάρλος Αλμπέρτο, τον Ζαϊρζίνιο, τον Τοστάο, τον Ριβελίνο και άλλους μεγάλους της γενιάς του. Η δόξα του έγινε εμμονή. Παρότι όμως ήταν αθλητικός, δεν είχε τα προσόντα για να κάνει το βήμα παραπάνω. Δοκιμάστηκε στη μεξικανική Πουέμπλα, σε ηλικία 16 ετών, αλλά έφυγε χωρίς να παίξει ούτε ματς. Αυτό, ωστόσο, δεν το αποθάρρυνε. Επέστρεψε στο Ρίο ντε Ζανέιρο και ξεκίνησε τις δημόσιες σχέσεις στα φανταχτερά βραδινά μαγαζιά. Εκεί γνώρισε τους παίκτες της γενιάς του. Τον Μπεμπέτο, τον Ρομάριο, τον Εντμούντο και άλλους. Ακολουθώντας τη δική τους νυχτερινή ζωή, έγινε φίλους τους και εκείνοι τον βοήθησαν να συνεχίσει την... υποτιθέμενη καριέρα του. Ήταν, άλλωστε, ένα παιδί από φτωχική οικογένεια και όλα αυτά του φαίνονταν ως η ζωή που ποτέ δεν θα μπορούσε να ζήσει.
Αρχικά, εξασφάλισε τρεις μήνες στη Μποταφόγκο, στην οποία πήγε μεν δοκιμαστικά, αλλά είχε την δυνατότητα να παίξει στο πρωτάθλημα. Έχοντας «χτίσει» φυσική κατάσταση κανονικού αθλητή, οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές. Για να αποφύγει το άγγιγμα με τη μπάλα, ζήτησε μερικές βδομάδες δουλειάς μόνο στη φυσική κατάσταση. Είπε στους ανθρώπους της ομάδας ότι είναι καθαρόαιμος επιθετικός, ο οποίος βασίζεται στην ταχύτητά του και έτσι κέρδισε επιπλέον χρόνο. Όταν ήρθε η ώρα να τεσταριστεί σε συνθήκες αγώνα, ζήτησε την πρώτη πάσα μερικά μέτρα μπροστά του.
Την κυνήγησε και έπεσε στο έδαφος πιάνοντας τον οπίσθιο μηριαίο του. Οι ιατρικές εξετάσεις για να εντοπίσουν το μέγεθος ενός μυϊκού τραυματισμού δεν υπήρχαν και έτσι όλοι πείστηκαν ότι όντως τραυματίστηκε. Το σχέδιό του έπιασε. Συνέχισε να θεωρείται παίκτης της Μποταφόγκο και να κάνει την φανταχτερή ζωή που ήθελε με τους συμπαίκτες του. Παράλληλα, συνέχισε την παράσταση.«Εκείνες τις μέρες οι παίκτες δεν μπορούσαν να φύγουν από το ξενοδοχείο. Νοίκιαζα μερικά δωμάτια και έφερνα γυναίκες», τονίζει στην O' Globo.
 Στο μεταξύ, μιλούσε, υποτίθεται, αγγλικά με ανθρώπους ευρωπαϊκών ομάδων από το τεράστιο, εκείνη την εποχή, κινητό του! Του βγήκε και το παρατσούκλι Κάιζερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή το στιλ του... θύμιζε τον Μπεκενμπάουερ. Τι; δεν έπαιζε στην άμυνα; Λεπτομέρειες...
Όλα αυτά, μέχρι που ο γιατρός της ομάδας, κατάλαβε την απάτη. Μιλώντας άπτεστα αγγλικά, κατάλαβε ότι ο... αυτοκράτορας κορόιδευε. Πλησίασε και κατάλαβε ότι το κινητό του ήταν ψεύτικο! Ο Ενρίκε κατάλαβε ότι η Μποταφόγκο είχε τελειώσει για αυτόν, ωστόσο χρησιμοποίησε ξανά τους φίλους του για να βρει συμβόλαιο αλλού.

Το θύμα αυτή τη φορά ήταν η Φλαμένγκο και η τεχνική η ίδια. Καλή σωματοδομή, περιθώριο για να χτίσει φυσική κατάσταση και τραυματισμός, προκειμένου να παραμείνει παίκτης στη Φλα. Το μοτίβο επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Η Βάσκο, η Παμέιρας και ομάδες από το Μεξικό μπήκαν στο βιογραφικό του. Κάποια στιγμή, όταν ήταν στη Μπανγκού της πατρίδας του και... δούλευε στη φυσική κατάσταση, αντιμετώπισε μια μεγάλη έκπληξη.
Ο προπονητής τον πήρε στην αποστολή! «Ο κόουτς με διαβεβαίωσε ότι θα μείνω στον πάγκο. Αλλά η ομάδα έχανε και ξαφνικά μου είπε να αρχίσω ζέσταμα». Φυσικά, αν έμπαινε στο γήπεδο, όλα θα πήγαιναν στράφι. Έπρεπε να σκαρφιστεί κάτι άμεσα. Και το έκανε. «Παρατήρησα ότι οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα κατά της ομάδας. Οπότε πήγα στα κάγκελα και ξεκίνησα να τους βρίζω». Ο Κάιζερ πήρε κόκκινη κάρτα και έκανε... έξαλλο τον πρόεδρο.  Η απάντηση, όμως, ήταν έτοιμη. «Πριν πείτε το οτιδήποτε, ακούστε. Ο Θεός μου έδωσε έναν πατέρα που έφυγε. Αλλά μετά μου έδωσε άλλον», τόνισε και... έδειξε τον πρόεδρο! «Ποτέ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να πει κλέφτη τον πατέρα μου. Και οι οπαδοί έλεγαν ακριβώς αυτό». Και ως δια μαγείας, έμεινε για άλλους έξι μήνες, χωρίς, φυσικά, να παίξει ποτέ!
Οι υποκριτικές του ικανότητες είχαν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ήξερε, πλέον, πως να στήνει τέλεια τις απάτες του. Λίγα χρόνια μετά λοιπόν, βλέποντας ότι οι Βραζιλιάνοι έκαναν καριέρα εύκολα στην Ευρώπη, κατάφερε να πείσει την Αζαξιό να τον αποκτήσει! Μάλιστα, σύμφωνα με τον θρύλο, στην πρώτη του προπόνηση, συγκεντρώθηκε κόσμος για να δει τα... μαγικά του! Ο Ενρίκε ευαισθητοποιήθηκε, δεν ήθελε να κάνει πάλι το κόλπο με την τραυματισμό. Έτσι ξεκίνησε να κλωτσάει μπάλες στον κόσμο. Μέχρι που δεν υπήρχαν άλλες μπάλες! Κανείς δεν επέστρεφε το «κειμίλιο» και ο προπονητής, μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε να κάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης, όπου το νέο... πουλέν του τα πήγε άριστα! Στην Αζαξιό κατάφερε να στεριώσει, κάνοντας μάλιστα και 20 εμφανίσεις ως αλλαγή στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Επέστρεψε στη Βραζιλία, πέρασε από Βάσκο Ντα Γκάμα, χωρίς καμία συμμετοχή, πέρασε για λίγο από την Ιντεπεντιέντε, την Αμέρικα και πήγε στην Γκουαρανί ντε Καμακούα για να ολοκληρώσει την καριέρα του. Μια καριέρα γεμάτη εμπειρίες, ψέμματα, 30 συμμετοχές σε σχεδόν δύο δεκαετίες και... μηδέν γκολ! Το... ποίημα συνεχίστηκε και μετά. Έλεγε, για παράδειγμα, ότι ήταν μέλος της Ιντεπεντιέντε το 1984, κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες, κάτι που η ομάδα της Αργεντινής έχει αρνηθεί.
Ο ίδιος δηλώνει πως «Αν ήμουν περισσότερο αφοσιωμένος, θα πήγαινε ψηλότερα».  Ο παλιός Βραζιλιάνος Ποδοσφαιριστής, Ρικάρντο Ρότσα, το έθεσε αλλιώς: «Ο Πινόκιο έχασε. Αυτός ο τύπος είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης στο ποδόσφαιρο».
 Κάποια στιγμή, επιβάλλεται να τον δούμε στο σινεμά...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Ζάλτσμπουργκ έχει φτερά!! (vids)

Οι πρωταθλητές Αυστρίας έστησαν επιθετικό ρεκόρ (21 γκολ) στο Europa League, κάνοντας πράξη το σλόγκαν των αφεντικών της «Red Bull».
Από τον Απρίλιο του 2005, όταν δηλαδή ανέλαβε τα ηνία της η «Red Bull», έγινε το απόλυτο αφεντικό του αυστριακού ποδοσφαίρου. Πλέον η αναμορφωμένη Ζάλτσμπουργκ με το αλλαγμένο όνομα και το διαφορετικό logo, θα πάλευε να σβήσει όλες τις αναμνήσεις που τη συνέδεαν με το παρελθόν της. Σύμφωνα με τη νέα ιδιοκτησία του συλλόγου και όπως αναγράφει επισήμως η ιστοσελίδα του, ως έτος ίδρυσης του θεωρείται το 2005 και όχι το 1933. Και δεν ήταν μονάχα αυτή η ενέργεια, καθώς η εν λόγω εταιρεία άλλαξε τα πάντα, κάνοντας μία νέα αρχή.
Εκτός όμως από το -σχεδόν- μονοπώλιο στους εγχώριους τίτλους, η ομάδα θα αναζητούσε επιτακτικά την έντονη παρουσία της και στην Ευρώπη. Το στοίχημα ήταν και παραμένει η κατάκτηση ενός τίτλου εκτός συνόρων. Τούτο θα έχει διττή σημασία, μιας και θα σβηστεί ακόμα μία έντονη ανάμνηση, εκείνη του χαμένου τελικού του Κυπέλλου UEFA του 1994, τότε που ως Casino Salzburg με 10 Αυστριακούς και έναν μόνο Βραζιλιάνο στη σύνθεση της, έχασε ο τρόπαιο από την Ιντερ των Ντένις Μπέργκαμπ, Βάλτερ Τζένγκα και Τουζέπε Μπέργκομι.
Τα χρόνια λοιπόν πέρασαν, αλλά η νέα ομάδα που στήθηκε την τελευταία 10ετία, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι σημαντικό στο Champions League. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι η δική της αγαπημένη διοργάνωση θα γινόταν το Europa League, το οποίο αντικατάστησε το UEFA, κάνοντας πρεμιέρα τη σεζόν 2009-'10 (εκείνη τη χρονιά η Ζάλτσμπουργκ είχε κάνει το 6x6 στον όμιλο). Το ότι εκεί αισθάνεται καλύτερα ακόμα και από το να παίζει στο πρωτάθλημα της χώρας της, το επιβεβαίωσε με τη φετινή παρουσία της στους ομίλους. Οι πρωταθλητές Αυστρίας όχι απλά τερμάτισαν 1οι στον 4ο όμιλο, αλλά δημιούργησαν και ένα χορταστικό ρεκόρ.

Αφού άρχισαν άσχημα με το εντός έδρας 2-2 κόντρα στη Σέλτικ, πήραν φόρα και μέτρησαν πέντε διαδοχικές νίκες, σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους τους αντιπάλους της. Ξεκίνησαν με 2-1 επί της Αστρα Γκιοργκίου στη Ρουμανία, για να ακολουθήσει το διπλό πάρτι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4-2 εντός και 1-5 στην Κροατία). Σειρά θα έπαιρνε το 1-3 στη Σκωτία επί της Σέλτικ και για κερασάκι το 5-1 εντός με την Αστρα. Το κοντέρ θα σταματούσε τελικά στα 21 υπέρ (8 κατά), νούμερο που δεν είχε υπάρξει άλλη φορά στη σύντομη ιστορία της διοργάνωσης.
Για την ακρίβεια, η Ζάλτσμπουργκ ξεπέρασε την επιθετική επίδοση των 18 γκολ που είχαν πετύχει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αμφότερες στην ίδια χρονιά (2010-'11). Μάλιστα εκείνη τη σεζόν οι Αυστριακοί είχαν κάνει αντιθέτως, την χειρότερη εμφάνιση τους στους ομίλους, μένοντας ουραγοί με μόλις δύο βαθμούς και έχοντας σκοράρει δύο φορές! Την αμέσως επόμενη περίοδο ήταν και η Αντερλεχτ που θα έφτανε τα 18 γκολ, νούμερο που πλέον φαίνεται μικρό μπροστά στο ρεκόρ της ομάδας της «Red Bull».
Η σούπερ επιθετική λειτουργία της Ζάλτσμπουργκ δεν είναι κάτι που προκύπτει τυχαία. Πρόκειται για τη βασική φιλοσοφία που θέλει να περάσει η «Red Bull», καθώς αυτό ταιριάζει απόλυτα με το διάσημο σλόγκαν της εταιρείας. Για να έχει άλλωστε κάποιος... φτερά, θα πρέπει και να το αποδεικνύει σκοράροντας. Κάπως έτσι λοιπόν η ομάδα παίζει φουλ μπροστά. Εχει βέβαια και αυτό το εκπληκτικό τρίο που σκοτώνει τις αντίπαλες άμυνες. Ο Βραζιλιάνος Αλαν που είναι και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (8 γκολ, 2 ασίστ), ο Ισπανός Τζόναθαν Σοριάνο (5 γκολ, 2 ασίστ) και ο Σλοβένος Κέβιν Καμπλ (4 γκολ, 4 ασίστ) μοιάζουν ασταμάτητοι.

Σοριάνο και Αλαν, τα... πολυβόλα του Europa
Η συνέπεια ήταν η ομάδα τους να γίνει η τρίτη μετά τις Αϊντχόφεν, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας που προκρίνεται για τρίτη φορά στους «32» του θεσμού, κατακτώντας την 1η θέση. Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει όσον αφορά την επόμενη φάση αναφορικά με τη Ζάλτσμπουργκ, είναι το που θα μπορέσει να φτάσει και εάν είναι έτοιμη για την υπέρβαση. Αλλωστε και πέρσι σούπερ μπάλα είχε παίξει και είχε βάλει 15 γκολ στον όμιλο, για να αποκλειστεί στους «16» από τη Βασιλεία. Προφανώς το πρόβλημα είναι πως όταν αρχίζουν τα δύσκολα, η λογική της φουλ επίθεσης δεν βοηθάει. Οσον αφορά όμως τους ομίλους, αναμφίβολα... δίνει φτερά!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Ξεκίνησε στραβά, τελείωσε στραβά...!!

O Tάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην  κακή φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Παναθηναϊκού που άρχισε με λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό και τελείωσε στραβά στο παιχνίδι με την Εστορίλ, ενώ αναφέρεται και στις ευθύνες του Αναστασίου, για την προβληματική αμυντική λειτουργία....
Η φετινή ευρωπαϊκή χρονιά του Παναθηναϊκού τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο, ενώ άρχισε στραβά από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Το πρώτο παιχνίδι στην Λιέγη κόντρα στην Σταντάρ και το 0-0 τότε έδινε ελπίδες για πρόκριση στα play off του τσάμπιονς λιγκ, αλλά που να φανταστεί κανείς, ότι στη συνέχεια και στα άλλα εννέα παιχνίδια η ομάδα δεν θα κράταγε ούτε σε ένα ματς το μηδέν. Συνολικά  όταν έχεις δεχθεί 15 γκολ σε 10 παιχνίδια είναι ένας μεγάλος αριθμός , για να πετύχεις κάτι καλύτερο στην Ευρώπη ακόμα και σε επίπεδο Europa League. Αν και εγώ πιστεύω , ότι εκτός όλων των άλλων Ντιναμό Μόσχας περισσότερο και Αιντχόβεν λιγότερο είναι ομάδες, που θα μπορούσαν να παίξουν στο τσάμπιονς λιγκ. Αυτό που ενοχλεί, εξοργίζει, θυμώνει αν θέλετε τον κόσμο του Παναθηναϊκού δεν είναι τόσο το γεγονός, ότι η ομάδα δεν πέρασε από αυτό τον όμιλο. Οσο το ότι δεν μπόρεσε να κάνει μία νίκη με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου την Εστορίλ. Το κακό ξεκίνησε από την Πορτογαλία , όπου ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στο γήπεδο και έχασε με κάτω τα χέρια με 2-0 και ολοκληρώθηκε χθες, που η ομάδα εμφανίστηκε μετά το 30 και κατάφερε με τρία δοκάρια και άλλες έξι καθαρές ευκαιρίες να φέρει 1-1 με την Πορτογαλική ομάδα.
Φυσικά και είναι αποτυχημένη η χρονιά για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι με δύο βαθμούς στον όμιλο αμφισβητείται αυτό. Τώρα το ότι κάποια νέα παιδιά πήραν εμπειρίες είναι καλό, αλλά αυτό σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα το θυμάται. Θα θυμάται τους δύο βαθμούς και το ότι η ομάδα τερμάτισε χωρίς νίκη στον όμιλο. Κάτι που είχε γίνει και την περίοδο 2010-11 στον όμιλο του τσάμπιονς λιγκ με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την Κοπεγχάγη και την Ρούμπιν Καζάν. Γενικά η ομάδα, που μέχρι το 2010(και την πρόκριση σε βάρος της Ρόμα) είχε από αξιοπρεπείς μέχρι εκπληκτικές παρουσίες στην Ευρώπη την τελευταία 4ετία είναι σε ελεύθερη πτώση και αυτό ενοχλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έχει μάθει αλλιώς. Και για να δείτε  πόσο δύσκολο είναι αυτό, που είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός  τόσα χρόνια , έχουν περάσει  χρόνια και καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει παρουσία σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών και δύο ημιτελικούς του κυπέλλου πρωταθλητριών και του τσάμπιονς λγικ, αλλά και δύο προημιτελικούς τσάμπιονς λιγκ και ΟΥΕΦΑ. Ο Παναθηναϊκός παρά τις αποτυχίες των τελευταίων χρόνων παραμένει μοναδικός και αυτός είναι και ο λόγος , που ο κόσμος του όταν βλέπει την ομάδα του να παίζει στην Ευρώπη έχει απαιτήσεις. Και απολογισμός σαν τον φετινό , τον στενοχωρούν, τον απογοητεύουν, τον εξοργίζουν…
Η χρονιά άρχισε άσχημα με τον λανθασμένο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, την καθυστέρηση και την μη απόκτηση παικτών έτοιμων να δώσουν ώθηση στην ομάδα και αυτό φάνηκε πολύ στην Ευρώπη, όπου είναι ανεβασμένο το επίπεδο σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Ηρθε και ο τραυματισμός του Μπέργκ, που τον άφησε εκτός από όλα σχεδόν τα παιχνίδια που κρίθηκε η πρόκριση και …..έδεσε το γλυκό. Συνολικά αν δούμε όλα τα παιχνίδια στην Ευρώπη το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν στην άμυνα , η στην αμυντική λειτουργία. Ολοι του έβαλαν γκολ με κάθε τρόπο. Ειδικά , όταν παίζεις στην Ευρώπη με κακή άμυνα δεν πάς πουθενά, με πολύ καλή άμυνα και μέτρια επίθεση μπορείς να προχωρήσεις. Υπάρχει και ένα φετινό παράδειγμα, όπου η Μονακό με 4-1 γκολ πέρασε στους «16» του τσάμπιονς λιγκ. Η επιθετική της παραγωγή ήταν φτωχή, αλλά με το ένα γκολ που δέχθηκε πέρασε στην επόμενη φάση. Για αυτό επιμένω και λέω , ότι για να κάνεις κάτι στην Ευρώπη πρέπει να χτίζεις πρώτα την άμυνά σου και μετά την επίθεση.
Και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόουτς, διότι νομίζω ότι στο γήπεδο η ομάδα βγάζει την επιθετική φιλοσοφία, που έχει και ο Αναστασίου. Πολύ καλός και θεαματικός επιθετικά σε αρκετά παιχνίδια ο Παναθηναϊκός , αλλά και με λιγότερη σκέψη στην άμυνα. Τι εννοώ; Δεν είναι κακό σε κάποια ματς που είναι μπροστά στο σκορ η ομάδα να παίξεις και με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, η να παίξεις με πέντε χαφ. Χθες το παιχνίδι του πήγε καλά με το 4-3-2-1, αλλά νομίζω, ότι ήταν λάθος η επιλογή στο 1-0 να βγει ο Ντίνας και να μπει ο Μπέργκ. Εχασε η ομάδα έναν παίκτη στην μεσαία γραμμή , που είχε τη δυνατότητα και να μπουκάρει και να πασσάρει(στο γκολ του Καρέλη) και αυτό στοίχισε στην ομάδα-κατά την ταπεινή μου άποψη- στην κυριαρχία και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας(και φάνηκε αυτό και από το ότι σταμάτησε η ομάδα να κάνει ευκαιρίες με εξαίρεση μία καλή κεφαλιά του Μπέργκ). Μόνο και μόνο η αλλαγή δείχνει ότι στο μυαλό του Αναστασίου ήταν να βάλει η ομάδα ένα δεύτερο γκολ (με την είσοδο του Μπεργκ) και λιγότερο να μην δεχθεί. Και στο τέλος το δέχθηκε και αν δεν ήταν ο Στιλ και το δοκάρι μπορεί και να το έχανε το ματς ο Παναθηναϊκός. Και όσοι είδαν το παιχνίδι(πολλά μπράβο αξίζουν στους 3000 που πήγαν στο γήπεδο με αυτή την καταιγίδα και σε ένα ματς που δεν κρινόταν πρόκριση) δε μπορούν να πιστέψουν πως το 4-1, η 5-2 έγινε 1-1. Αυτοί που δεν το είδαν και δεν έχουν εικόνα κρατάνε το τελικό αποτέλεσμα, όπως και σε λίγο καιρό μόνο το ότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε σε δύο ματς την Εστορίλ θα θυμόμαστε. Και για χθες νομίζω ότι ανάλογη ευθύνη με την άμυνα έχει και η επίθεση με τις τόσες ευκαιρίες, που χάθηκαν
Από την αρχή της χρονιάς φωνάζω, ότι η ομάδα χρειάζεται στόπερ , που να «δαγκώνει» και να δώσει ύψος στην άμυνα . Ευτυχώς αυτός είναι  ο πρώτος στόχος για τον Γενάρη . Αλλά η απόκτηση ενός ικανότατου στόπερ δεν θα βελτιώσει θεαματικά τα πράγματα , αν δεν καταλάβουν και Αναστασίου και παίκτες, ότι όσο σημαντικό είναι να βάζεις γκολ σε κάθε παιχνίδι, άλλο τόσο είναι να  μην δέχεσαι γκολ στα περισσότερα παιχνίδια. Και ειδικά τώρα, που έχει μείνει το ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο το μηδέν στην άμυνα είναι απαραίτητο, προκειμένου η ομάδα να μείνει κοντά στην κορυφή και να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί μέχρι το τέλος.
ΥΓ1: Το rotation στα συνεχόμενα παιχνίδια το καταλαβαίνω. Το να αλλάζει συνέχεια το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, μόνο κακό κάνει . Θα πρέπει ο κόουτς να επιλέξει αυτούς, που ταιριάζουν καλύτερα σαν δίδυμο και να πορευτεί με αυτούς όσο είναι υγιείς, από εδώ και πέρα.
ΥΓ2: Η παρουσία του Χουχούμη χθες ήταν μία ελπίδα. Ισως τελικά ο συγκεκριμένος παίκτης να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Νάνο, αρκεί όποτε παίζει να δείχνει αυτό, που έδειξε χθες. Επίσης η παρουσία του Ντίνα ήταν θετική και δικαιούται περισσότερων ευκαιριών στη συνέχεια. Οσο για τον Στιλ, κάτω από τα δοκάρια είναι πραγματικά πολύ καλός και όσο περνούν τα παιχνίδια πείθει περισσότερο. Εφαγε ένα γκολ στην Τρίπολη, που νομίζω ότι ήταν η εξαίρεση στον κανόνα καλών επεμβάσεων που έχει στα τελευταία ματς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο σολίστ και η ορχήστρα!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αποθεώνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και αραδιάζει τα νέα δεδομένα μετά τα αποτελέσματα της Πέμπτης.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να βαδίσει σε δρόμο αντίθετο από αυτόν που χάραξε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Χθες, στη Βαρκελώνη, η Φενέρ διάλεξε –οριστικά και αδιαπραγμάτευτα- τον Όμιλο της ΤΣΣΚΑ και του Ολυμπιακού και έστειλε Παναθηναϊκό και Μπάρτσα στην αγκαλιά της Ρεάλ.
Η ομάδα του «Ζοτς» χρειαζόταν νίκη με +3 για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, αλλά προτίμησε να σουτάρε δίποντο στην τελευταία της επίθεση στην παράταση. Και πανηγύρισε τη νίκη χωρίς δεύτερες σκέψεις. Η Μπάρτσα απομυθοποιήθηκε και ο Ιτούδης έμεινε μόνος αήττητος στην Ευρωλίγκα.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και με τα λογικά προγνωστικά, οι δύο Όμιλοι του Top-16 θα καταρτιστούν ως εξής:
ΟΜΙΛΟΣ E: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ούνιξ, Ερ.Αστέρας, Νεπτούνας, Αλμπα.
OMIΛΟΣ  F: Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι, Ζαλγκίρις, Λαμποράλ, Μάλαγα.
Μπορεί, βέβαια, να νικήσει η Εφές στη Μαδρίτη και να αλλοίωσει τα δεδομένα. Ωστόσο, ο Όμιλος F έχει πιο δύσκολες ομάδες (και έδρες) πίσω από την κορυφαία τετράδα του, ενώ τον Ε μοιράζονται άγρια θηρία, μαύρα άλογα, αλλά και αρνάκια.
Το συμπέρασμα είναι ότι η Φενέρ έχει από τώρα το βλέμμα στο πλεονέκτημα έδρας εν όψει πλέι-οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός κοιτάζει να σώσει πρώτα την παρτίδα (δηλαδή να μπει στα προημιτελικά) και μετά να την κερδίσει διπλή. Εάν μάλιστα ο «Ντούντα» πέρασει από τη Μαδρίτη, τότε θα γελάει ο «Ντούλε», όχι ο «Ζοτς»…
Για τον Παναθηναϊκό, το ταξίδι στο Μιλάνο δεν ήταν παρά μία άσκηση ετοιμότητας, αν όχι γερή προπόνηση. Απέδειξε, παρά την ήττα του, ότι βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από την Αρμάνι, την ίδια πάντως που πέρυσι έβγαλε τα δόντια της τον Ιανουάριο.
Παρά τα 21 λάθη, τις απουσίες και τα προβλήματα που τον υποχρέωσαν να μοιράσει τη θέση του σέντερ σε τετραμελή επιτροπή, ο πρωταθλητής Ελλάδας άγγιξε το διπλό και άφησε ανεξίτηλο στίγμα.  Ακόμα κι αν η α’ φάση ολοκληρωθεί με 3 απανωτές ήττες, η πορεία μοιάζει με υπόσχεση διάκρισης και υπενθυμίζει ότι η ομάδα παραμένει ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο.
Κανένας δεν θα θέλει τον Παναθηναϊκό του Διαμαντίδη αντίπαλο στα πλέι-οφ. Αλλά ας φτάσουμε πρώτα εκεί…
Ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε το παιχνίδι αν δεν εγκατέλειπε –αδικαιολόγητα- την αγωνιστική του ταυτότητα στην τελευταία φάση. Ο Διαμαντίδης είναι μία μελωδική ορχήστρα, αλλά δεν έχει συνηθίσει να παίζει σόλο. Το παιχνίδι απομόνωσης δεν του ταιριάζει.
Επρεπε να κυκλοφορήσει η μπάλα, να γίνει μία συνεργασία, ένα από αυτά τα pick’n’roll που ο αρχηγός ξεδίπλωσε με τόση μαεστρία, μία πάσα στην αδύνατη πλευρά για σουτ νίκης, κάτι συντεταγμένο και βγαλμένο από το μπλοκάκι του προπονητή. Οχι μία σειρά από τσαλίμια χωρίς πρόγραμμα.
Ο Τσερέλα έπαιξε μία παθιασμένη, καθαρή και αποτελεσματική άμυνα ένας εναντίον ενός (σαν Διαμαντίδης λάιτ…), ο αρχηγός έμεινε αβοήθητος, η μπάλα κόλλησε στα χέρια του χωρίς να δοθεί έστω μία πάσα και ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία του. Φάσεις όπως αυτή, απόψε αυτοσχεδιάζουμε, είναι ίσως η μοναδική αδυναμία στο παιχνίδι του Διαμαντίδη.
Στις χαμένες βολές από το εκτός μπάλας φάουλ της τελευταίας στιγμής δεν χρειάζεται να δώσουμε σημασία. Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Εάν το ματς ήταν κρίσιμο, ο Διαμαντίδης θα τις έβαζε και τις δύο.
Αυτός, άλλωστε, κουβάλησε το άλογο στην πλάτη του. Εντεκα ασίστ πάρε-βάλε, σε άκεφους μάλιστα συμπαίκτες. Εννέα κερδισμένα φάουλ. Τέσσερα ριμπάουντ, ανάμεσά τους και το πιο κρίσιμο (μετά την άστοχη βολή του Μέλι στα 24’’). Δώδεκα πόντοι με 4/6 σουτ. Ηγετική παρουσία όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Και μία τάπα, σήμα κατατεθέν ενός αμυντικού κέρβερου που δεν έχει όμοιό του στην Ευρώπη.
Το ρολόι έδειχνε 1:40, η Αρμάνι είχε αέρα 3 πόντων και ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν απεγνωσμένα να κρατήσει το καλάθι του αλώβητο. Στα μετόπισθεν της ελληνικής άμυνας, ο Διαμαντίδης έπαιζε βάσει σχεδίου «λίμπερο», για να κρατήσει τους διαδρόμους κλειστούς. Οι Ιταλοί τροφοδότησαν τον Τσερέλα, ο οποίος περίμενε ανενόχλητος στη γωνία. Εύκολο, ανοιχτό τρίποντο από τη γωνία.
Και όμως, ο Διαμαντίδης, 34 ετών και φορτωμένος με 36 λεπτά συμμετοχής. διάβασε τη φάση μέσα σε κλάσμα δευτερολέπτου, κάλυψε εν ριπή οφθαλμού τα 6 μέτρα και πρόλαβε να αλλοιώσει με τα ακροδάχτυλα το σουτ του έκπληκτου Ιταλού.
Και δεν είναι να πεις ότι είναι Βράνκοβιτς ή Λάσμε, να κρύβει τον ουρανό με τα κουπιά του…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η λύση είναι με…Αβραάμ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη μάχη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και μπλέκει και τον…Αβραάμ Παπαδόπουλο! Νομίζω ότι έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση στη μάχη της Ελλάδας για την 12η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ σε επίπεδο, η πιο σοβαρή πιθανότητα για να αλλάξουμε τα δεδομένα είναι  να κληρωθεί ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ με την ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, την Τράμπζονσπορ!
Εάν προκύψει τέτοια εξέλιξη κι ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορέσει να αποκλείσει τους Τούρκους, κάτι που μόνο απλό δεν θα είναι, τότε θα έχει μ΄ένα σμπάρο δύο τριγόνια!
Αφενός μεν βγάζει νοκ άουτ τη μία από τις δύο τουρκικές ομάδες που συνεχίζουν φέτος στην Ευρώπη και μετά το χειμώνα, αφετέρου δε προχωράει ο ίδιος στη διοργάνωση κι έχει έτσι τη δυνατότητα να βάλει κι άλλους βαθμούς, τόσο για την πάρτη του, όσο και για την Ελλάδα. Και πλέον θα κριθεί μεταξύ του ίδιου και της Μπεσικτάς, αν θα είναι στο τέλος της χρονιάς 12η η Ελλάδα η, η Τουρκία, με το γνωστό έπαθλο, η 12η χώρα να παίξει το μεθεπόμενο χρόνο με τον πρωταθλητή της απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και με τον κυπελλούχο της απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (για τον επόμενο χρόνο η Ελλάδα ως γνωστόν είναι 12η).
Με την Τουρκία να είναι μπροστά μας στη βαθμολογία και να μας χωρίζουν δύο καλά αποτελέσματα (μία νίκη, μία ισοπαλία), ο Ολυμπιακός έχει δύσκολο έργο, γιατί απέναντί του είναι δύο ομάδες που συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Με την Μπεσικτάς να είναι παραδοσιακά ισχυρή δύναμη και την Τράμπζονσπορ να έχει ρίξει πολλά λεφτά στις μεταγραφές, ακριβώς για να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος. Έτσι άλλωστε απέκτησε τον Καρντόσο από την Μπενφίκα κι ακόμη έκανε προσθήκες από τη Μίλαν, την Σπαρτάκ Μόσχας, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία το περασμένο καλοκαίρι.
Τέλος πάντων, εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να περιμένουμε μία κλήρωση τη Δευτέρα που μόνο εύκολη δεν θα είναι για τον Ολυμπιακό. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει καμία εύκολη ομάδα στους 16 υποψήφιους αντίπαλους του Ολυμπιακού, πλην ίσως της Άαλμποργκ, λόγω της πτώσης εσχάτως του πρωταθλήματος της Δανίας.
Οι άλλες ομάδες είναι όλες δυνατές. Δεν είναι μόνο οι Σεβίλλη, Λίβερπουλ, Ρόμα, Τότεναμ δυνατές. Απλά αυτές είναι…πάρα πολύ δυνατές.
Ο Άγιαξ, η Άντερλεχτ κι η Σέλτικ είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και προσωπικά δεν θα τις ήθελα (με ερωτηματικό τη Σέλτικ).
Την 6η στην Πριμέρα Βιγιαρεάλ σας βεβαιώ ότι δεν θα την ήθελε με τίποτα ο Μίτσελ, που σε δύο επισκέψεις στην Ισπανία με τον Ολυμπιακό έχει 0-3 από τη Λεβάντε και 0-4 από την Ατλέτικο…
Η Βόλφσμπουργκ είναι 2η στην Μπουντεσλίγκα πίσω από την Μπάγερν!
Η Ντνιέπρ έχει καλούς παίκτες κι αποτελεί εδώ και χρόνια την τρίτη δύναμη στην Ουκρανία πίσω από Σαχτάρ και Ντινάμο Κιέβου.
Η Γιούνγκ Μπόϊς είναι δεύτερη στην Ελβετία πίσω από την Βασιλεία, που όλοι ξέρουμε πόσο δυνατή είναι.
Η Τορίνο είναι μία ιταλική, πολύ μέτρια φέτος ομάδα, αλλά φτάνουμε να την θεωρούμε ως μία…αποδεκτή κλήρωση!
Το ίδιο και τις ΠΣΒ Αϊντχοβεν, πρώτη στο ολλανδικό πρωτάθλημα και την Γκινγκάμπ (εκ των ουραγών του γαλλικού πρωταθλήματος), που απέκλεισαν τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία άμα λάχει…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αρκεί να το πιστέψουν!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του στο gazzetta.gr, την κλήρωση που θα βρεθεί ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα στη Νιόν και τονίζει ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο!
Το να αναλύσουμε έναν έναν τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού, δεν έχει νόημα. Με μια πρώτη ματιά, όλοι οι φίλοι των πρωταθλητών θέλουν η κληρωτίδα να βγάλει Άαλμποργκ, την φαινομενικά πιο εύκολη ομάδα από το γκρουπ των αδυνάτων.
Ο υπογράφων για την ιστορία, δεν θέλει τη δεδομένη χρονική στιγμή να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ. Γιατί, οι ομάδες από την Αγγλία, έχει αποδειχθεί ότι δεν του ταιριάζουν.
Κοιτάζοντας την λίστα με τους 16 «αδύναμους», εύκολα θα συμπεράνει κανείς, ότι μόνο… αδύναμες ομάδες δεν διαθέτει. Έχουμε και λέμε: Άντερλεχτ (Βέλγιο), Άγιαξ (Ολλανδία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Ρόμα (Ιταλία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Τορίνο (Ιταλία), Τότεναμ (Αγγλία), Σέλτικ (Σκωτία), PSV (Ολλανδία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Σεβίλλη (Ισπανία), Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Άαλμποργκ (Δανία), Γκινγκάμπ (Γαλλία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία).
Το θέμα κατά τη γνώμη μας, δεν είναι ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός (κάτι που θα μάθουμε την Δευτέρα), αλλά το πώς θα παρουσιαστεί ο ίδιος στα παιχνίδια αυτά.
Κακά τα ψέματα, οι «ερυθρόλευκοι» και ενίσχυση χρειάζονται, αλλά και να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο. Στο πρώτο κομμάτι, η διοίκηση ξεκαθάρισε δια στόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ότι θα γίνουν τον Ιανουάριο οι κινήσεις που πρέπει.
Το δεύτερο κομμάτι και το πιο σημαντικό, είναι ο Μίτσελ και οι παίκτες να δουλέψουν σκληρά, κυρίως στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας. Κι φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στην τετράδα της άμυνας, αλλά σε όλη την ομάδα, καθώς είναι αδιανόητο οι «ερυθρόλευκοι» να δέχονται γκολ από δική τους εκτέλεση κόρνερ.
Όπως γράψαμε και στην προηγούμενη επικοινωνία μας, μετά τη νίκη επί της Μάλμε, φαίνεται ότι ο Θρύλος ξυπνάει. Και μέχρι τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία οι Πειραιώτες πρέπει και μπορούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.
Απλά όταν έρθει η ώρα για τα ευρωπαϊκά ματς, οι παίκτες πρέπει να τα αντιμετωπίσουν με μεγάλη σοβαρότητα, λες και είναι αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο αν μη τι άλλο έδειξαν καλό πρόσωπο. Το Γιουρόπα Λιγκ είναι σαφώς πιο βατή διοργάνωση και με λίγη τύχη μπορούν να φτάσουν ψηλά. Αρκεί να το πιστέψουν…
Υ.Γ. Επειδή πολλές φορές η κλήρωση γράφει τη δική της ιστορία, λέτε οι «ερυθρόλευκοι» να πέσουν στην… παλιά τους άμυνα (Ρόμα), ή στον Αβραάμ;
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Σιχαίνομαι Αρσεναλ και Αρσέν!»

Ο Ζερβίνιο αποκάλυψε τα άκρως αρνητικά συναισθήματα που τρέφει για την τέως ομάδα του εξαιτίας του Βενγκέρ.
Εάν υπάρχει ένα επίθετο για να χαρακτηρίσει την καριέρα του Ζερβίνιο στην Αρσεναλ, αυτό είναι αναμφίβολα το «αποτυχημένη.» Αυτό μάλιστα έχει κοστίσει στον Ιβοριανό επιθετικό, ο οποίος μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα με τη Ρόμα, αλλά δεν φαίνεται να ξεχνάει την... άγονη περίοδο που πέρασε στο Λονδίνο.
Για την ακρίβεια η «Gazzetta dello Sport» που επικαλέστηκε δηλώσεις του σε αφρικανικά Μέσα, κυκλοφόρησε την μεγάλη ατάκα του Ζερβίνιο για την τέως ομάδα του και τον προπονητή της: «Οταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν να παίξω στην Αρσεναλ. Την αγαπούσα, μα τώρα την μισώ εξαιτίας του τρόπου, με τον οποίο μου φέρθηκε ο Βενγκέρ!»
*Πηγή: gazzetta.gr*