Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Με νίκη απόψε, περιμένεις «κέρδη «αύριο»!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μεγάλη σημασία του σημερινού αγώνα για τη μάχη του τίτλου, σε σχέση με την…επόμενη αγωνιστική!
Ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του και στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, μόνο αν σταματήσει να παίζει τόσο υπερβολικά με τη φωτιά, όπως δηλαδή κάνει έως τώρα.
Η μόνη λύση που έχει είναι να αρχίσει να καθαρίζει πιο εύκολα κι άνετα αρκετά παιχνίδια του, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Διότι, όσο τα αφήνει τα ματς στην κόψη του ξυραφιού ως τα τελευταία λεπτά, πολύ απλά θα συνεχιστεί αυτό που γίνεται μέχρι στιγμής, θα χάνει βαθμούς και άρα θα είναι σε μεγάλο κίνδυνο να χάσει το πρωτάθλημα.
Η ομάδα που κέρδισε από μία φορά και τις τρεις άλλες πρωταθλήτριες του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ (Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μάλμε), η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει αυτά τα δύο χρόνια την Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ (κι η Ρεάλ στην παράταση του τελικού),  βλέπεις στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην μπορεί να βρει μία ισορροπία.
Προηγείται ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο κι ισοφαρίζεται στο 80’.
Πάει στον Εργοτέλη, μένει πίσω δύο φορές στο σκορ και τελικά το γυρίζει σε 3-2 στο 90’.
Του βάζει πρώτος γκολ ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά, ισοφαρίζει μέσα σε δύο λεπτά στο φινάλε του ημιχρόνου και τρώει κι άλλο και χάνει στο ξεκίνημα του β’!
Χάνει κι από τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, ανατρέπει το εις βάρος του σκορ κι ισοφαρίζεται στο 88’.
Ακόμη και στο κύπελλο τον ισοφαρίζει ο Πανιώνιος από το 35’ και δεν έχει απάντηση μετά μέσα στο Καραϊσκάκη.
Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αλλά δεν είναι αυτός ο Ολυμπιακός που ξέραμε τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα. Θυμίζει τον Ολυμπιακό του 2010, τελευταία σεζόν που έχασε τον τίτλο…
Καιρός είναι να το αλλάξει. Από σήμερα κιόλας. Χρόνος άλλος δεν υπάρχει. Αμφιβάλλω αν θα υπάρχει χρόνος μετά το Γενάρη, αν δεν συνέλθει άμεσα η ομάδα. Λέμε για τις μεταγραφές, αλλά πότε θα παίξουν οι μεταγραφές; Θα παίξουν σε αυτά τα τρία ματς πριν τα Χριστούγεννα; Όχι. Θα παίξουν μήπως στα πρώτα ματς του Γενάρη, όπως π.χ. στην Ξάνθη; Χλωμό το βλέπω. Μέχρι να έρθουν καινούργιοι παίκτες και να προσαρμοστούν λίγο, θα κοντεύει να τελειώσει ο Γενάρης.
Άρα, αυτή η ομάδα, η τωρινή, είναι που πρέπει να τραβήξει τον Ολυμπιακό μπροστά σε αυτή τη φάση. Η λογική λέει ότι βρήκε την χαμένη ψυχολογία της μετά την πειστική εμφάνιση και τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και πρέπει να δείξουν πράγματα οι ερυθρόλευκοι απόψε στη Λιβαδειά. Και να το τελειώσουν το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο αφήνεις τέτοια ματς, τόσο και πιο πιθανό να δεις ριπλέϊ το προπέρσινο παιχνίδι, που είχε κριθεί στο 96’, με την κεφαλιά του Τζιμπούρ…
Αν μη τι άλλο φέτος ο Ολυμπιακός έχει ένα καλό. Μπορεί πριν το Τσάμπιονς Λιγκ να την πατάει εύκολα την πεπονόφλουδα (0-1 στο Περιστέρι, 0-0 στην Τρίπολη, 2-2 με ΠΑΣ), αλλά μετά το Τσάμπιονς Λιγκ πάντα κερδίζει, συνήθως εύκολα η, καμιά φορά δύσκολα: 3-0 τη Βέροια, 1-0 τον Παναθηναϊκό, 5-1 τον Πανθρακικό, 4-0 στην Κέρκυρα.
Μην το χάσει κι αυτό το «προνόμιο» σήμερα. Δεν υπάρχει πιο ακατάλληλη στιγμή, με τον ΠΑΟΚ να παίζει στην Τούμπα με την Κέρκυρα και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με τον Πανθρακικό.
Ένα διπλό σήμερα μπορεί να αποκτήσει μεγάλη αξία στα μέσα της εβδομάδας, που γίνεται κι άλλη αγωνιστική, όπου πλέον ο Ολυμπιακός θα παίζει μέσα με τον Πανιώνιο κι οι άλλοι δύο έξω, ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα κι ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: