Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Φιλικό; Ο Σλούκας είχε διαφορετική γνώμη…!!

Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ ήταν διαφορετική. Φιλική. Ξεχωριστή. Ανατριχιαστική. Κι αυτό μπορεί να επηρέασε ακόμα και τους παίκτες. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Φιλικό; Ο Σλούκας είχε διαφορετική γνώμη…
Ε, λοιπόν, κάτι τόσο ωραίο και όμορφο δεν ταιριάζει να μπλέκεται με συζητήσεις καφενειακού επιπέδου.
«Θα το δώσει ο Ολυμπιακός στον Ερυθρό Αστέρα», έλεγαν κάποιοι πριν από το ματς. «Θα χάσει μέχρι 3 πόντους, θα πάρει την πρώτη θέση, θα εξασφαλίσουν και οι Σέρβοι τη θέση τους», πρόσθεταν. Σε τέτοια επίπεδα είχε φτάσει η συμφωνία των δύο ομάδων.
Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε το δικαίωμα στα… καφενεία να νιώθουν δικαιωμένοι, μόνο που το σενάριο κόντεψε να χαλάσει όταν ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στο +6… «Μα, θα πάρει και την πρωτιά στο τέλος;», αναρωτήθηκαν μερικοί.
Εν τέλει το σενάριο χάλασε για τα καλά. Ο Ολυμπιακός έπαιξε αμυνάρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ειδικά στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Περιορίστηκαν οι περιφερειακοί, εξουδετερώθηκε και ο Μαριάνοβιτς. Πήρε μπρος και ο Κώστας Σλούκας και το σκηνικό άλλαξε. Ο 24χρονος γκαρντ έδωσε ενέργεια στην τελευταία περίοδο, σκόραρε, πάσαρε, έτρεξε και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη. Αποτέλεσμα; Η πρωτιά κλείδωσε και μαζί μάθαμε οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν θα έχουμε ελληνικό εμφύλιο στο Top 16 της Ευρωλίγκα.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το Top 16. Εδώ και ένα μήνα δείχνει κουρασμένος, λογικό από τη στιγμή που έκλεισε πολύ το ροτέισον λόγω των πολλών απουσιών. Η επιστροφή του Λοτζέσκι και του Κατσίβελη είναι σημαντική είδηση, όπως και το ότι το επόμενο ματς με την Γαλατά δεν έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον. Συνεπώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να ξεκουράσει παίκτες με μπόλικο χρόνο συμμετοχής και συνάμα να δώσει ευκαιρία σε όσους γύρισαν στο παρκέ, να βρουν ρυθμό.
Συν τοις άλλους, ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιωθεί στην συνέχεια στο επιθετικό κομμάτι, διότι παραμένει προβλέψιμος. Η άμυνα είναι δυνατή, δεν φτάνει όμως αυτό. Με τον Λοτζέσκι στο παρκέ θα γίνει καλύτερος στην επίθεση, αλλά θα χρειαστεί να συνδράμουν και οι ψηλοί. Σπανούλης, Σλούκας και Λαφαγιέτ σκόραραν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, όμως δεν φτάνουν όταν θα αρχίσει το Top 16 και οι αντίπαλοι θα είναι σαφώς πιο δύσκολοι.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: