Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Στα πράσα τον Μαραντόνα!!

Πότε και πού έπιασαν τον μεγάλο Αργεντινό για χρήση κοκαϊνης;
Πέρασαν κιόλας 23 χρόνια από την αρχή του τέλους για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Στην κορύφωση της καριέρας του, σαν σήμερα το 1991, βρισκόταν θετικός με κοκαϊνη από το αντιντόπινγκ κοντρόλ. Η απομυθοποίηση, η τιμωρία και το στίγμα που θα τον ακολουθούσε για πάντα…
Ο Μαραντόνα στα 31 του χρόνια ήταν βασιλιάς στη Νάπολι. Ωστόσο, ήδη είχαν αρχίσει να ακούγονται πολλά για την εξωγηπεδική του ζωή.
Στις 2 Μαρτίου ξεκινούσε αποχή από τις προπονήσεις. Η τιμωρία από τη Νάπολι αναπόφευκτη. Δυο εβδομάδες μετά, στις 17 Μαρτίου 1991, κι ενώ έχει επιστρέψει στη δράση, κληρώνεται να περάσει από αντιντόπινγκ έλεγχο στον αγώνα με την Μπάρι. Στο αίμα του ανιχνεύονται ίχνη κοκαΐνης. Τιμωρείται με αποκλεισμό 15 μηνών.
Στα τέλη Μαρτίου ο δικαστής έκρινε ότι τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά και ο Ντιέγκο αθωώνεται, όμως τον Απρίλιο συλλαμβάνεται στο Μπουένος Αϊρες για εμπόριο ναρκωτικών. Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, ωστόσο.
Η τιμωρία των 15 μηνών βάζει ταφόπλακα στην καριέρα του. Αργότερα θα επιστρέψει, αλλά δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.
Θα προσπαθήσει να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε στο Μουντιάλ 1994, όμως θα πιαστεί ξανά με απαγορευμένες ουσίες στον οργανισμό του.
Η συνέχεια πάνω - κάτω γνωστή. Κινδύνεψε πολλές φορές σοβαρά η ζωή του, έκανε αποτοξίνωση αρκετές φορές, πάλεψε να ξεφύγει από τον εθισμό. Πήρε πολλά κιλά, έχασε, η καρδιά του άρχισε να μην αντέχει απ΄ όλες αυτές τις ταλαιπωρίες.
Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι τον τελευταίο καιρό δείχνει αρκετά καλύτερα στην υγεία του. Κι αυτό είναι σίγουρα θετικό... 
Πηγή: sportdog.gr

Στα δικαστήρια τον ΠΑΟΚ!!

Στα δικαστήρια τον ΠΑΟΚ!Στην Δικαιοσύνη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει η ΠΑΕ Ολυμπιακός όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είναι αυτονόητο, θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία πλέον θα ασχοληθεί με τις συκοφαντικές αναφορές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η επιλογή της όξυνσης, σε βαθμό υπερθετικό από τον «ιδιοκτήτη» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μαζί με τους συνοδοιπόρους του που εμπλέκονται στις μαύρες μέρες του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, έχει στόχο προφανώς να αποπροσανατολίσει τους πολυπληθείς φιλάθλους της ομάδας του, απέναντι στους οποίους απέτυχε να είναι συνεπής σε όσα τους είχε υποσχεθεί.

Τους έταξε οικονομική εξυγίανση και αντί να πληρώσει, απαιτεί, ως δικτατορίσκος, να απαλλαγεί -με το έτσι θέλω- η ομάδα του από τους φόρους που πληρώνει κάθε δοκιμαζόμενος Έλληνας πολίτης.

Εμείς, κύριε Σαββίδη, έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους φόρους που μας αναλογούν χωρίς παζάρια και εκπτώσεις...

Τους έταξε πρωταθλήματα και ευρωπαϊκούς τίτλους και αντί αυτού βλέπουν την ομάδα τους να χάνει το Πρωτάθλημα πριν τα Χριστούγεννα.

Τους έταξε Ροναλντίνιο και τους προσέφερε Βούκιτς και Ινσαουράλδε. Σε όλα τα επίπεδα...

Το γεγονός ότι επέλεξε να δυναμιτίσει τώρα το κλίμα εν όψει των δυο ημιτελικών του Κυπέλλου είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού η στάση του βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων.

Ο κύριος Σαββίδης πρέπει να σεβαστεί τους ελληνικούς νόμους και να πάψει να φέρεται ως... αποικιοκράτης ακόμα και μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, δίνοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στην Ελληνική κυβέρνηση.

Πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ ως όχημα για τις επιχειρηματικές κινήσεις του στη Μακεδονία με αγορές ή ενοικιάσεις, με αντίτιμο ένα κομμάτι ψωμί, επιχειρήσεων (ΣΕΚΑΠ, Μακεδονία Palace, ξενοδοχεία στη Χαλκιδική) με αμφιβόλου προελεύσεως κεφάλαια, καθώς και για την προώθηση των πολιτικών του «οραμάτων» στη χώρα μας, που ξεπερνάνε τα όρια της γραφικότητας.

Τέλος, καλό θα είναι να δούμε κάποια στιγμή και το «Πόθεν Έσχες» του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, τι πραγματικά του ανήκει, σε ποιες επιχειρήσεις είναι πραγματικός ιδιοκτήτης και αν τα χρήματα έχουν έρθει στη χώρα μας από νόμιμες επιχειρήσεις.

H Ξάνθη ζητάει… βοήθεια!

Άμεση η αντίδραση της Ξάνθης, έπειτα από την αποβολή του Κάλβο στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Οι Ακρίτες ζητούν βοήθεια και απορούν με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

H Ξάνθη ζητάει… βοήθεια
Τρομερά αντανακλαστικά από τους ανθρώπους της Ξάνθης.

Σε λιγότερο από ένα τέταρτο από την αποβολή του Κάλβο, στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναιτωλικό, ήρθε η επίσημη θέση της ΠΑΕ. Σ’αυτή, οι Ακρίτες ζητούν βοήθεια και παράλληλα απορούν για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

«Θεέ μου, βοήθεια. Τι γίνεται στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο;»

Τον «καθάρισε» ο παλιόφιλος!!

Με κορυφαίο έναν πρώην παίκτη του Άρη, τον Μπράιαντ Ντάνστον, ο ελλιπής Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα με 64-59 από το «Nick Galis Hall». Με 13-3 έκλεισαν το ματς οι «ερυθρόλευκοι».

Τον «καθάρισε» ο παλιόφιλος
Ο Μπράιαντ Ντάνστον πέτυχε 9 από τους 13 τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού και οδηγώντας την ομάδα του σε επί μέρους σκορ 13-3 την ώθησε στη νίκη με 64-59 επί της άλλοτε ομάδας του, του Άρη, στο «Nick Galis Hall», για την 21η αγωνιστική.

Αξιόμαχοι οι «κίτρινοι» για 35 λεπτά, αλλά κατέρρευσαν στο τελευταία πεντάλεπτο και πλήρωσαν τα 22 λάθη τους και μετά από την ήττα αυτή ακόμη δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείας στην Α1, ενώ βλέπουν τα play offs να απομακρύνονται.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι, που δεν είχαν ούτε τον μοναδικό τους Αμερικανό (Χαντ) λόγω τραυματισμού, πέτυχαν τους πέντε πρώτους πόντους του αγώνα, αλλά ο Λοτζέσκι με άλλους τόσους οδήγησε στο πρώτο τους προβάδισμα (5-7) τους «ερυθρόλευκους», που έπαιξαν χωρίς Σπανούλη, Πρίντεζη (τραυματίες), Κατσίβελη (ίωση) και Σερμαντίνι (δεν είναι δηλωμένος στην Α1). Ο «ζεστός» Βεζένκοφ έδινε λύσεις στο σκορ στην ομάδα του (16-11), ωστόσο το ίδιο έκανε και ο Σλούκας στον αντίποδα, ενώ δύο καλάθια του Καββαδά έφεραν τον Ολυμπιακό και στο +4 (28-32) στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο τελευταίος λόγος στο πρώτο μέρος ανήκε στους «κίτρινους», που με Πελεκάνο και Μποχωρίδη να δείχνουν το δρόμο πήγε στα αποδυτήρια με 40-36.

Τα πολλά λάθη του Άρη, εννιά τον αριθμό, στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν το χαρακτηριστικό της τρίτης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός λόγω της αστοχίας του (4/18 τρίποντα) δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει και ο Γκίκας με δύο τρίποντα, το ένα μακρινό στην εκπνοή της περιόδου, κράτησε την ομάδα του μπροστά με 52-48. Ο Μούρτος με προσωπικούς πόντους ανέβασε τους γηπεδούχους στο +5 (56-51), αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης γρήγορα ισορρόπησαν και προηγήθηκαν με καλάθι του Ντάνστον (58-60) δυόμισι λεπτά πριν το τέλος. Το άγχος βάρυνε καταφανώς τους παίκτες του Μίνιτς, που με 32,5’’ να απομένουν για την εκπνοή και τη διαφορά στο -3 (59-62) έχασαν μέσα από τα χέρια τους ένα εύκολο ριμπάουντ. Το επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι του Ντάνστον στα 8’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ ολοκληρώνοντας επί μέρους σκορ 13-3.

Δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 52-48, 59-64.

Άρης (Μίνιτς): Μποχωρίδης 8, Πελεκάνος 9, Γκίκας 6, Ασημακόπουλος, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 15, Σαρικόπουλος 2, Μούρτος 8, Αθηναίου 5,

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 5, Ντάνστον 17, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 8, Κόλινς 2, Λοτζέσκι 1, Αγραβάνης, Μάντζαρης 7, Καββαδάς 4.

Διαιτητές: Τανατζής, Παφίλης, Παγώνης.Πηγή: sport-fm.gr

«Σκίζει» τον Μόγες εφημερίδα του Μάντσεστερ!

Για εξευτελισμό κάνει λόγο η «Manchester Evening News» μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ με 3-0 από τη Λίβερπουλ και προσθέτει πως ο Ντέιβιντ Μόγες παίζει την καρέκλα του.

«Σκίζει» τον Μόγες εφημερίδα του Μάντσεστερ
Σκληρή κριτική δέχεται ο Ντέιβιντ Μόγες μετά την απογοητευτική εμφάνιση της Μαν. Γιουνάιτεντ και την ήττα με 3-0 από τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ».

Η «Manchester Evening News» κυκλοφόρησε τη Δευτέρα με μεγάλο τίτλο «Humiliated» κάνοντας λόγο για εξευτελισμό των πρωταθλητών Αγγλίας και σημείωσε πως ο Σκωτσέζος τεχνικός «μάχεται πλέον για το μέλλον του», ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του Γουέιν Ρούνεϊ πως αυτή ήταν η χειρότερη μέρα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Τζέραρντ: «Μπορούμε τον τίτλο»

Ο ηγέτης της «κόκκινης αρμάδας», κάνει όνειρα τίτλου στα 33 του χρόνια, αλλά τόνισε πως όλοι θα πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι μετά τη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ»

Τζέραρντ: «Μπορούμε τον τίτλο»
Ευστόχησε δύο φορές από την άσπρη βούλα και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ. Ο 33χρονος αρχηγός των «ρεντς» απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί τον τίτλο η ομάδα του, επισήμανε: «Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να βλέπεις κάθε ματς ξεχωριστά. Θα το απολαύσουμε σήμερα, αλλά θεωρώ πως πρέπει να το ξεχάσουμε σύντομα.

Σήμερα (σ.σ την Κυριακή) δείξαμε πως είμαστε μέσα στους διεκδικητές του τίτλου. Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω, πως στο ποδόσφαιρο είναι εύκολο να κάνεις κουβέντα θεωρητικά. Θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το ματς με την Κάρντιφ, με την ίδια σοβαρότητα. Και το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και στο ματς με την Σάντερλαντ. Πιστεύω πως όσοι μας περιβάλλουν, θα πρέπει να πιστέψουν επίσης, πως μπορούμε να τα καταφέρουμε». Πηγή: sport-fm.gr

Σαββίδης: «Μόνο ο ΠΑΟΚ με ενδιαφέρει»

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να εμπλέκεται στην ελληνική πολιτική σκηνή προχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης. Αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ δηλώνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Σαββίδης: «Μόνο ο ΠΑΟΚ με ενδιαφέρει»
Καμία δόση αλήθειας δεν έχουν τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να θέλει να εμπλακεί στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επίσημη δήλωσή του τονίζει πως μοναδικό του μέλημα παραμένει η ενασχόλησή του μεν τον «δικέφαλο του Βορρά».

Αναλυτικά:

«Για πολλοστή φορά εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης θέλει ή σκέφτεται να εμπλακεί με την πολιτική.

Αναφερόμενος στα πιο πρόσφατα ευφάνταστα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, φέροντας μάλιστα την υπογραφή ενός συντάκτη – φάντασμα, ο κ. Σαββίδης επανέλαβε τη θέση του ότι “ουδεμία πρόθεση ή διάθεση υπάρχει για να ασχοληθώ ενεργά στην ελληνική πολιτική σκηνή. Το μοναδικό κίνημα που με ενδιαφέρει και με το οποίο δραστηριοποιούμαι προκειμένου να το δω να γιγαντώνεται είναι ο ΠΑΟΚ”».

Σαρρής: «Θα συνεχίσω να τοποθετούμαι»

Σαρρής: «Θα συνεχίσω να τοποθετούμαι»O Γιώργος Σαρρής πήρε θέση στα όσα τον κατηγόρησε ο ΠΑΟΚ σε χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με γραπτή δήλωση του στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να τοποθετείται για όσα τα θέματα του αθλήματος.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ.Σαρρή.
«Θα συνεχίσω, σε αντίθεση με τους κάθε λογής και εκ του ασφαλούς "επαναστάτες", να τοποθετούμαι για όλα τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα θεσμικά όργανα, εκεί όπου και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει εκπρόσωπο.

Το ίδιο θα συνιστούσα σε όλους που υποτίθεται πως επιθυμούν να υπερασπιστούν τα εταιρικά ή προσωπικά τους συμφέροντα κόντρα σε "συστήματα", "ελέγχους" και "ελεγκτές".

Ο καθρέφτης όλων είναι το πεδίο των θετικών προτάσεων για την βελτίωση του αθλήματος, τις οποίες η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να ακούσει.

Ο εύκολος δρόμος των χαρακτηρισμών, μέσω ανακοινώσεων προς ικανοποίηση των εσωτερικών μετώπων και του οπαδικού αισθήματος, δεν οδηγεί πουθενά. Απλώς ανακατεύει τη λάσπη στον ανεμιστήρα.

Προσωπικώς, σε ότι με αφορά θα ήταν εύκολο να επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς, αλλά τίποτε δεν θα προσέφερε μια τέτοια κίνηση στην υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τούτο θα συνεχίσω, όσο μπορώ, να υπερασπίζομαι προς όλες τις κατευθύνσεις, ειδικώς εκτός συνόρων, τα συμφέροντα των ελληνικών ομάδων, ακόμη και όταν οι ίδιες αδυνατούν παντελώς να το πράξουν κλεισμένες στο καβούκι τους και παραδομένες στους περιθωριακούς μύθους που τις ταλανίζουν χρόνια τώρα.

Αυτά προς το παρόν και αν απαιτηθεί θα επανέλθω».

Μαρίν: «Πιστεύω στη νίκη»

Αισιόδοξος ότι η Skoda Ξάνθη μπορεί να φύγει με το «τρίποντο» από την έδρα του Παναιτωλικού παρουσιάστηκε ο Νικολά Μαρίν εν όψει του σημερινού ματς των δύο ομάδων.

Μαρίν: «Πιστεύω στη νίκη»
Τον τρόπο με τον οποίο η Skoda Ξάνθη θα μπορέσει να φύγει με την νίκη από την έδρα του Παναιτωλικού, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανέλυσε ο Νικολά Μαρίν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γάλλος χαφ στο Novasports

«Ο Παναιτωλικός αγωνίζεται πολύ καλά στην έδρα του αλλά ελπίζω να κερδίσουμε το παιχνίδι και να παίξουμε καλά. Κάθε φορά αγωνίζομαι για τους τρεις πόντους. Ωστόσο, και ο ένας πόντος θα είναι πολύ καλός. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζουμε τον Πανιώνιο εντός έδρας και αν δεν χάσουμε θα είναι καλό αποτέλεσμα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, παρόλα αυτά πιστεύω στη νίκη.

Αν παίξουμε ομαδικά όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό και στον Αστέρα μπορούμε να κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε με δύναμη. Δεν με ενδιαφέρει το σύστημα του Παναιτωλικού, αυτό που θέλω είναι να βγούμε στο γήπεδο και να παλέψουμε. Θέλουμε τους πόντους για να μείνουμε στην κατηγορία, ελπίζουμε να κερδίσουμε τον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο».

Η «γιορτή» και ο… τελικός!

Το παιχνίδι που ολοκληρώνει την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας είναι εκείνο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την Skoda Ξάνθη.

Η «γιορτή» και ο… τελικός
Ιδιαίτερο είναι το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία στην 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την Skoda Ξάνθη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Για τους Αγρινιώτες το παιχνίδι αποκτά εορταστικό χαρακτήρα, καθώς είναι το πρώτο μετά την συμπλήρωση 88 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Από την πλευρά τους, οι Ακρίτες – μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα – «καίγονται» για τη νίκη κόντρα για να μην μπλέξουν σε περιπέτειες για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε δύο μόλις παιχνίδια ανάμεσα στους δύο στο Αγρίνιο, οι γηπεδούχοι έχουν το απόλυτο με δύο νίκες.

Οι πιθανές συνθέσεις

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μπακάκης, Μπικέι, Κούσας, Ανέν, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνες, Καμαρά, Πασάς, Μπόγιοβιτς.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Γκόλιας, Καλί, Μελισσάς, Νταλμά, Μύγας, Μπούντιμιρ, Παπουτσογιαννόπουλος. Εκτός είναι οι Γκάλο, Κουτρομάνος, Τζούνιορ και Θεοδωρίδης.

Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Παΐτο, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Κάλβο, Σολτάνι, Σολάρι.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Τριάδης, Μπαρέττας, Κομεσίδης, Βάλλας, Νάκας, Μαρίν, Σουάρεζ και Ράνος. Εκτός είναι οι Μπαξεβανίδης και Μάνταλος.Πηγή: sport-fm.gr

Κήρυξε πόλεμο!

Πόλεμο με τον Ολυμπιακό, την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να κηρύξει ο ΠΑΟΚ, όπως φάνηκε από τη χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση.

Κήρυξε πόλεμο
Σε… εμπόλεμη κατάσταση με τον Ολυμπιακό, την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα μπαίνει ο ΠΑΟΚ. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ και η οποία επιτίθεται ευθέως στο αφεντικό των «ερυθρόλευκων», καθώς επίσης και στους επικεφαλής της ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, και της διοργανώτριας αρχής, Γιάννη Μώραλη.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να φτάσει στα άκρα και η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, την ώρα που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Λίγα λόγια για μπάλα

Στον ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται πως το… ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα στο χθεσινό παιχνίδι. Έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία και τη φιλοξενία του Άρη και δεν στέκονται στο αγωνιστικό κομμάτι. Ακόμη και οπαδοί της ομάδας που περίμεναν την αποστολή στην Τούμπα μετά το ματς εξέφρασαν παράπονα για την απόδοση της ομάδας, αλλά σε ήρεμους τόνους καθώς αναγνωρίζουν πως η αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» αντιμετώπισε εχθρική ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ καταγγέλλουν επιθέσεις σε μέλη της ομάδας, ακόμη και στον Γιώργο Γεωργιάδη και σε παίκτες της ομάδας.

Γέμισε κάρτες

Ο ΠΑΟΚ πέραν όλων των άλλων «έχασε» και τρεις παίκτες από το χθεσινό ντέρμπι. Ο Κάτσε μετά την αποβολή του χάνει σίγουρα το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα, ενώ διατρέχει κίνδυνο μεγαλύτερης τιμωρίας. Παράλληλα ο Στέφανος Αθανασιάδης συμπλήρωσε δέκα και ο Γιώργος Τζαβέλλας επτά κίτρινες κάρτες, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να λείψουν σε δύο από τα τέσσερα προσεχή ματς πρωταθλήματος (με ΠΑΣ εντός, Απόλλωνα εκτός, Καλλονή και Ατρόμητο εντός). Πηγή: sport-fm.gr

«Προβλημάτισε ο Κομίνης»

Προβληματική ήταν η διαιτησία του Γιώργου Κομίνη στο ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Προβλημάτισε ο Κομίνης»
Την προσοχή των διαιτητών που σφυρίζουν αγώνες της Σούπερ Λίγκας επέστησε μέχρι το τέλος της σεζόν ο Παναγιώτης Βαρούχας, κάνοντας την ανάλυση της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Οι διαιτητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αφού η μεταβίβαση ευθυνών είναι εύκολη υπόθεση. Δίνουν δικαιώματα και για αυτό υπάρχει αυτή η γκρίνια. Οι διαιτητές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και ψυχολογικά σε όλα τα ματς», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1
Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Λάζαρος Δημητριάδης, Αθανάσιος Θανασακούδης
4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος

«Ένα πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου, σωστή η κίτρινη κάρτα στον παίκτη που τραβάει τον Παπαδόπουλο. Υπάρχει ένα οφσάιντ, όπου ο Θανασακούδης, ανακάλυψε τη φάση χωρίς να υπάρχει. Είναι ένα μεγάλο λάθος. Στο 90’ δίνει ένα πέναλτι ο Κουκουλάκης που δεν υπάρχει. Ο παίκτης της Βέροιας μπήκε και έπεσε και το επανέλαβε και δεύτερη φορά. Θα πρέπει οι διαιτητές να προσέχουν όλους τους παράγοντες».

Ο.Φ.Η. – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-0
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Ηλίας Αλεξέας, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

«Υπάρχουν δύο γκολ που βάζει ο Απόλλων που είναι οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκαν. Το δεύτερο, μάλιστα, είναι από εκείνα που στα πόδια δεν υπάρχει οφσάιντ και εξέχει το κορμί. Ήταν σωστές οι υποδείξεις των βοηθών. Υπάρχει μία κόκκινη στον Περογαμβράκη που δεν έδειξε ο Μάνταλος».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0
Διαιτητές: Γεώργιος Κύζας, Ιωάννης Σίπκας, Βασίλειος Καραβασίλης
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης

«Ο Κύζας δεν ήταν κακός. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν οφσάιντ και δεν έπρεπε να μετρήσει. Η δεύτερη κίτρινη στον Σαρακατσάνο ήταν απευθείας κόκκινη. Υπάρχει το πέναλτι του Ολυμπιακού που δίνεται με καθυστέρηση, όμως δεν είναι αφού είναι επαφή ώμο με ώμο και δεν υπάρχει παράβαση».

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Δημήτριος Γκάγκας, Γεώργιος Γεωργιάδης
4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

«Ήταν πολύ καλή η διαιτησία του Γιάχου και θα ήταν άριστος αν ήταν πιο προσεκτικός σε κάποιες λεπτομέρειες».

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-3
Διαιτητές: Αναστάσιος Παπαπέτρου, Αντώνιος Καρατζίκας, Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

«Το πέναλτι που γίνεται 2-3 το ματς στιγμάτισε τη διαιτησία του Παπαπέτρου. Είναι φάουλ, αλλά όχι πέναλτι».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-2
Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Ιωάννης Τουμπακάρης, Χρυσούλα Κουρομπύλια
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

«Δεν υπάρχει κάτι προς συζήτηση για τον Τριτσώνη».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ 7-0
Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιαράς, Χρήστος Μπαλτάς, Αθανάσιος Ταρανάς
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

«Ήταν άριστος σε όλους τους τομείς ο Στυλιαράς. Έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει».

ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. 1-1
Διαιτητές: Γεώργιος Κομίνης, Αλέξανδρος Γρέβενης, Γεώργιος Καλφόγλου
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

«Το έχω πολλές φορές πως ο Κομίνης είχε σταθερή απόδοση στα παιχνίδια που έπαιξε. Δυστυχώς, η απόδοσή του με προβλημάτισε. Ήταν ένα παιχνίδι ήθελε ιδιαίτερη ψυχολογία και έπρεπε να το διαβάσει μέσα του πριν μπει στον αγώνα. Είναι πολύ δύσκολος αγώνας, αφού είναι ένα μεγάλο ντέρμπι και η θέση του Άρη παίζει και εκείνη τον ρόλο της.

Ο Κομίνης δεν πρέπει να τα είχε βάλει στο μυαλό του. Στο πρώτο λεπτό έχουμε ένα εγκληματικό μαρκάρισμα που ήταν κόκκινη στον Στοχ. Μετά από λίγο στο 5’ ο Βαγγέλη έκανε μαρκάρισμα στον Λούκας και δεν αποβλήθηκε. Μετά πάμε στη συμπλοκή των παικτών, στην κλωτσιά του Κάτσε στον αντίπαλό του.

Ο Κάτσε δεν πήγε να κλωτσήσει ηθελημένα τον αντίπαλο, αλλά σωστά δόθηκε η κόκκινη. Έδιωξε την μπάλα ο αντίπαλος και τον βρήκε έτσι στον πόδι. Εκεί έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αγάνθο και στους Αθανασιάδη και Τζαβέλλα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα. Βλέπετε στην εφαρμογή κανονισμών δεν έκανε λάθη, αλλά έκανε στον πειθαρχικό έλεγχο. Νομίζω ότι αυτό είναι που του μίκρυνε τη βαθμολογία και έτσι δίνει το δικαίωμα να κάνουν δηλώσεις για τη διαιτησία του».

Δεν υπάρχει σωτηρία…!

Απογοήτευση στον Άρη για τη χαμένη ευκαιρία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-1) και τον πλέον σχεδόν… αναπόφευκτο υποβιβασμό.

Δεν υπάρχει σωτηρία…
Μόνο μαθηματικές, αφού ακόμη και το 5/5 στις εναπομείνασες αγωνιστικές είναι πολύ πιθανό να μην είναι αρκετό, ελπίδες έχει πλέον ο Άρης για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Οι «κίτρινοι» έμειναν στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουν μία νίκη που ίσως να τους έδινε μία τελευταία ώθηση για το «θαύμα». Όμως παρότι αγωνίζονταν για ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω δεν κατάφεραν να επικρατήσουν και πλέον η σωτηρία μοιάζει με… mission impossible.

Η απογοήτευση ήταν διάχυτη στο τέλος του αγώνα. Κυρίως από τον κόσμο, που στήριξε τη φετινή προσπάθεια μέχρι εσχάτων και πλέον απαιτεί η επόμενη μέρα να είναι διαφορετική. Ο Άρης χρειάζεται επανεκκίνηση (πιθανότατα από τη Γ’ Εθνική για να απαλλαγεί από τα δυσβάσταχτα χρέη) και ο λαός του ζητεί ισχυρή διοίκηση που θα προσφέρει όραμα, αλλά και απόδοση ευθυνών σε όσους έφεραν το σύλλογο σε αυτό το σημείο. Είναι πλέον σαφές πως όσοι έχουν συνδεθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη φθίνουσα πορεία του Άρη δεν έχουν θέση στην επόμενη μέρα, όπως προκύπτει και από τις μαζικές αποδοκιμασίες κατά του Λάμπρου Σκόρδα.

Μέσα σε όλα και οι απώλειες

Στα πέντε εναπομείναντα παιχνίδια ο Άρης καλείται να παλέψει για την τιμή των όπλων και την ιστορία του. Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, στις επόμενες αγωνιστικές θα έχει σημαντικές απουσίες. Πέραν του Αγκάνθο, που αποβλήθηκε, επτά κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Τάτος και θα λείψει σε δύο από τα ματς που ακολουθούν με Πανθρακικό (εκτός), Εργοτέλη (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και Αστέρα Τρίπολης (εκτός), ενώ σε ένα από αυτά θα λείψει και ο Βανγκέλι που έφτασε τις τέσσερις κίτρινες. Για το προσεχές ματς στην Κομοτηνή δεν υπολογίζονται ακόμη οι Μπουγαΐδης και Μπακασέτας, που θα εκτίσουν την τέταρτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τους.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις ανανέωσης για Αθανασιάδη!

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Πανθρακικού για τις εμφανίσεις του Γιώργου Αθανασιάδη, ο οποίος φέρεται να απασχολεί και τον Ολυμπιακό, και υπάρχουν σκέψεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Σκέψεις ανανέωσης για Αθανασιάδη
Μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιώργος Αθανασιάδης, στην ήττα (2-0) του Πανθρακικού από τον Ολυμπιακό.

Παρότι οι Ακρίτες ηττήθηκαν στο Καραϊσκάκη ο 20χρονος γκολκίπερ είχε εξαιρετική παρουσία, δικαιώνοντας τον Άκη Μάντζιο για την επιλογή του και χθες υπήρξαν πληροφορίες ότι ο νεαρός άσος αρέσει στους Πειραιώτες.

Για αυτό τον λόγο είναι πιθανό να υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές για να ανανεωθεί το συμβόλαιο του παίκτη, το οποίο λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, ο έμπειρος προπονητής παρουσιάζεται ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στο σαββατιάτικο ματς.

Η χθεσινή προπόνηση περιείχε απλό χαλάρωμα, ενώ από σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Αρη. Από αυτό θα λείπει ο Σαρακατσάνος, που αποβλήθηκε προχθές.Πηγή: sport-fm.gr

Κερδίζει… κι έτσι!

Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό που ωριμάζει και κερδίζει ακόμη κι όταν δεν έχει καλή απόδοση, όπως φάνηκε στα Γιάννενα (0-1). «Προίκα» εν όψει play offs για τους «πράσινους». Στροφή στο Κύπελλο με ΟΦΗ.

Κερδίζει… κι έτσι
Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε πέντε νίκες στα έξι τελευταία του παιχνίδια. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το κέρδος ήταν ότι δεν… χρειάστηκε να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του για να φτάσει στο ζητούμενο και δείχνει ότι μαθαίνει να κερδίζει ακόμη και σε μέτριες μέρες.

Οι «πράσινοι» με τον Αμπντούλ Ατζαγκούν να φτάνει στα έξι γκολ, όλα σε ματς της περιφέρειας (!), πέραν των τριών βαθμών πήραν και… έναν εν όψει play offs. Μετά την ήττα του Αστέρα Τρίπολης η διαφορά από τους Αρκάδες αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς και αν ξεκινούσε σήμερα το μίνι πρωτάθλημα θα έμπαιναν σε αυτό με έναν πόντο, έναντι… μηδενός του Αστέρα και δύο των ΠΑΟΚ και Ατρομήτου.

Τώρα Κύπελλο

Περιθώρια για ξεκούραση δεν υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Από σήμερα κιόλας η προσοχή στρέφεται στο Ηράκλειο και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ την Τετάρτη (19:00). Από το παιχνίδι αυτό θα λείψει ο Τάσος Λαγός, που αποχώρησε τραυματίας από το χθεσινό ματς και αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις περί κάκωσης έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό γόνατο θα μείνει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες. Αντίθετα επιστρέφουν οι Πράνιτς και Σπυρόπουλος που είχαν ίωση, όπως και ο Κουτρουμπής που ήταν τιμωρημένος για το πρωτάθλημα, ενώ δύσκολα θα είναι στην αποστολή ο Μλάντεν Πέτριτς και σίγουρα μένει εκτός ξανά ο Μπαϊράμι.

*Ο Μέντες συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες και θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής σε ένα από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια (Απόλλωνα και Καλλονή εντός, Ατρόμητο εκτός και Λεβαδειακό εντός).Πηγή: sport-fm.gr

«Είναι η βραδιά σας»!

Το σύνθημα εν όψει του αγώνα της χρονιάς, στον επαναληπτικό με τη Γιουνάιτεντ, έδωσε ο Μίτσελ στη χθεσινή του ομιλία στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. «Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…», είπε ο Ισπανός.

«Είναι η βραδιά σας»!
Αντίστροφα μετρούν πλέον στον Ολυμπιακό για το παιχνίδι της χρονιάς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Champions League.

Ο Μίτσελ γνωρίζει τη σημασία που έχει για όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα η αναμέτρηση στο «Ολντ Τράφορντ» και για αυτό χθες δεν θέλησε να πει πολλά λόγια στους παίκτες, ύστερα από την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου που θα γιορταστεί στο τέλος της σεζόν.

«Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά. Τα περισσότερα σας τα έχω πει και τις προηγούμενες μέρες. Στο Μάντσεστερ είναι η βραδιά σας. Η δική σας βραδιά...», ήταν το μήνυμα του Ισπανού τεχνικού.

Ο 51χρονος προπονητής παρακολούθησε – μαζί με τους συνεργάτες του – το χθεσινό παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ και έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Ο Μίτσελ γνωρίζει ότι η νίκη που πήραν οι «ερυθρόλευκοι» στο Καραϊσκάκη πριν από δύο εβδομάδες τους δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει και αν πιστέψουν κάτι τέτοιο τότε θα έχουν πρόβλημα.

Όσον αφορά το πλάνο του Μαδριλένου κόουτς, όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με τους εκτός έδρας αγώνες με Άντερλεχτ, Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν. Δηλαδή, θα παίξει επιθετικά, χωρίς να φοβηθεί τον αντίπαλό του και θα διεκδικήσει ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα πράγματα για την ενδεκάδα είναι λίγο-πολύ δεδομένα: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο και Χολέμπας θα είναι στην άμυνα. Εντινγκά και Μανιάτης θα αγωνιστούν ως αμυντικά χαφ, ενώ την τετράδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Τσόρι (θα έχει τον ίδιο ρόλο) Κάμπελ, Πέρες (στα πλάγια) και στην κορυφή ο Βαλντές, ο οποίος σκόραρε με τον Πανθρακικό.

Εν τω μεταξύ, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η παρουσία του Σαβιόλα στην αποστολή, αφού χθες ο Αργεντινός έβγαλε μεγάλο μέρος του προγράμματος με την υπόλοιπη ομάδα και συνέχισε με ατομικό. Πηγή: sport-fm.gr

Μητρόπουλος: «Ήταν παραπάνω από τελικός»

Ο Παύλος Μητρόπουλος, στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου της σωτηρίας

Μητρόπουλος: «Ήταν παραπάνω από τελικός»
Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Πανιωνίου, υπογράμμισε πως με δεδομένο πως τα τρία από τα πέντε επόμενα παιχνίδια, τα έχει στη Νέα Σμύρνη και με «προίκα» τους 34 πόντους είναι κοντά στον στόχο της.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Ολες αυτές τις ημέρες πριν το ματς, γνωρίζαμε πως προερχόμασταν από δύο άσχημα αποτελέσματα και το τελευταίο ήταν συντριπτικό. Αυτό το παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από τελικός, είχαμε μόνο αυτό στο μυαλό μας, αλλά δεν περιμέναμε να το πετύχουμε τόσο εύκολα. Μετά το 1-0 οπισθοχωρήσαμε χωρίς λόγο. Στο ημίχρονο είπαμε πως στο δεύτερο πρέπει να πιέσουμε πιο ψηλά για να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Το πετύχαμε και εκεί τελείωσε το ματς. Μετά το 3-0 ήταν πιο εύκολο.

Είχα πει και σε παλαιότερη συνέντευξη μου πως αυτή η ομάδα διαθέτει μικρό ρόστερ με άπειρους παίκτες, αλλά με πλούσιο ταλέντο. Τη μία αυτή η ομάδα έχει πολύ καλή απόδοση και την άλλη δεν μπορεί να αλλάξει πάσα, αλλά αυτό είναι λογικό, καθώς όπως είπα και πριν έχουμε παίκτες που είναι ένα ή δύο χρόνια στη Σούπερ Λιγκ. Σε τέτοια ματς είμαστε ικανοί να τα καθαρίσουμε και να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς.

Όταν από τα επόμενα πέντε ματς έχει τα τρία στη Νέα Σμύρνη μπορείς να βλέπεις πιο αισιόδοξα τα πράγματα και με σιγουριά. Νομίζω πως μας λείπουν τέσσερις με πέντε βαθμούς, ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα, για να πετύχει η ομάδα το στόχο της.

Το δεύτερο του γκολ είναι αυτό στη Σούπερ Λιγκ και το αφιέρωσα στην κοπέλα μου που όλο αυτό το διάστημα με κάποιες άσχημες καταστάσεις που περάσαμε, ήταν δίπλα μου».

«Λάδι» βγάζει τον Κομίνη ο παρατηρητής!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, ο παρατηρητής Βασίλης Σκουφίτσας είδε άριστη τη διαιτησία του

«Λάδι» βγάζει τον Κομίνη ο παρατηρητής
Τι κι αν οι κριτικοί διαιτησίας και πρώην συνάδελφοι του Κομίνη, που σχολιάζουν τις επίμαχες φάσεις είδαν πολλά λάθη από τον Θεσπρωτό ρέφερι στο «Κλ. Βικελίδης». Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την συμπρωτεύουσα, ο Βασίλης Σκουφίτσας έκρινε πολύ καλή την διαιτησία του, μιας και όπως αναφέρει ορθώς δεν έβγαλε από την αρχή κάρτες, ενώ είχε έγκαιρα σφυρίγματα. Σίγουρα μια τέτοια έκθεση, αν τελικά ισχύει πως έχει κριθεί καλή η διαιτησία του Κομίνη, θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων…Πηγή: sport-fm.gr

Διαμαντάκος: «Έτσι μέχρι το τέλος»

Ο νεαρός στράικερ του Εργοτέλη τόνισε πως η ομάδα του, έκανε αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος

Διαμαντάκος: «Έτσι μέχρι το τέλος»
Είχε την ψυχραιμία ν’ αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στην εκπνοή και με την εύστοχη εκτέλεση του, χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στον Εργοτέλη, μέσα στην Τρίπολη. Σε δηλώσεις του στη NOVA, μετά το τέλος του ματς ο Διαμαντάκος τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν μεγάλη η απουσία μου, σκόραρα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πήρα επάνω μου την εκτέλεση και πλέον είμαστε με το ένα πόδι στην παραμονή. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυτούμε και να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Με την σειρά του ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος των Κρητικών, Άγγελος Χαντί, επισήμανε: «Είναι ένα τεράστιο διπλό με μία πολύ καλή ομάδα. Ήρθαμε αποφασιμένοι και το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια που κάναμε. Ξέραμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε αλλά τα καταφέραμε. Το γκολ βοήθησε την ομάδα μου, μετράει η νίκη της ομάδας και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Εγώ είχα πετύχει ήδη ένα γκολ, ο Δημήτρης είναι επιθετικός και πρέπει να σκοράρει». Πηγή: sport-fm.gr

Και όμως, το πρωτάθλημα της F1 δεν είναι βαρετό!!

Ευτυχώς, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνητου, FIA, δεν ασχολήθηκε με τα pit Babies των γκραν πρι.

Και όμως, το πρωτάθλημα της F1 δεν είναι βαρετό!
Για όσους απογοητεύτηκαν από τον… αλλαγμένο-υποτονικό ήχο των μονοθεσίων της Formula 1, για όσους δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα στο εναρκτήριο γκραν πρι της Αυστραλίας λόγω των ελάχιστων προσπεράσεων, για όσους σιχτιρίζουν που σηκώθηκαν πρωί ή που δεν βγήκαν για καφέ το μεσημέρι (το είδαν σε επανάληψη, ακόμη χειρότερα) έχουμε την απάντηση…

Το πρωτάθλημα της Formula 1 έχει το ενδιαφέρον του...

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτεται τις μηνύσεις ο Σκόνδρας!

Μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ιστοσελίδων προτίθεται να καταθέσει ο Γιάννης Σκόνδρας γιατί τον ενέπλεξαν σε δηλώσεις του για τον Άρη που δε έκανε ποτέ σε  NOVA και στην ΔΤ.   Έξαλλος είναι ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπου που βάπτισαν τις τοποθετήσεις του Καμινιώτη ως δηλώσεις του. Ο Γιάννης Σκόνδρας προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις κατά συγκεκριμένων ιστοσελίδων  για παραπληροφόρηση. Όπως έλεγε ο ίδιος  δεν προχώρησε ποτέ σε δηλώσεις στην Δημόσια Τηλεόραση, αλλά και στην Nova  μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι παίκτες του… μέλλοντος!

Ο αγώνας της ΑΕΚ με την Τριγλία στο Μενίδι ενίσχυσε την άποψη για το ποιοι παίκτες της ομάδας έχουν… μέλλον μαζί της και ποιοι δύσκολα θα βρουν θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. «Πριμ» από Δέλλα.

Οι παίκτες του… μέλλοντος
Οκτώ αγώνες απέμειναν για να τελειώσει για την ΑΕΚ ο εφιάλτης της Γ’ Εθνικής και φαίνεται πως αποκρυσταλλώνεται πλέον η άποψη για το ποιοι παίκτες από το υπάρχον δυναμικό θα έχουν θέση στην ομάδα της επόμενης (και πιθανότητες για αυτή της μεθεπόμενης εφόσον επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα) σεζόν και ποιοι δεν θα ακολουθήσουν.

Το χθεσινό ματς στο Μενίδι απέναντι στην Τριγλία Ραφήνας δεν πρόσφερε εκπλήξεις. Αποδείχτηκε και πάλι ότι βαρόμετρο της «Ένωσης» είναι ο Πλατέλλας, ότι ο Τσιρίλο που σε τέσσερις μέρες κλείνει τα 37 παραμένει ο πιο αξιόπιστος αμυντικός της ομάδας, ότι ο Κορδέρο προσδίδει ποιότητα και έχει σταθερότητα στη μεσαία γραμμή, ότι ο Πεταυράκης είναι ο πιο ελπιδοφόρος από τους πολλούς νέους παίκτες της ομάδας, ότι ο Ανάκογλου ξέρει… καντάρια μπάλα αλλά δεν αξιοποιεί πάντα στο έπακρο τις αρετές του και ότι ο Γεωργέας παραμένει πολύτιμος για πολλούς λόγους και περισσότερες από μία θέσεις.

Οι έξι αυτοί μαζί με τον μεγάλο απόντα από το χθεσινό ματς Μπρέσεβιτς (λόγω τραυματισμού) πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για την ΑΕΚ της Football League. Αρκετές πιθανότητες έχει και ο Ντακόλ, παρά την αστάθεια στην απόδοσή του, ενώ λογικά οι δύο γκολκίπερ, Βούρας και Καραγκιολίδης, θα μείνουν για να πλαισιώσουν τον Ανέστη που… έρχεται από τον Πανιώνιο.

Ρεπό στο… ρεπό

Η ΑΕΚ δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτή την εβδομάδα και ο Τραϊανός Δέλλας αποφάσισε να δώσει ρεπό το Σαββατοκύριακο στους ποδοσφαιριστές του. Επόμενο παιχνίδι είναι αυτό της επόμενης Κυριακής με τον Ηλυσιακό στο ΟΑΚΑ.Πηγή: sport-fm.gr

Καλός, αλλά… χαμένος ο Θανάσης!!

Μία ακόμη ήττα γνώρισε η ομάδα του Θανάση Αντετοκούνμπο στο NDBL, αλλά και μία ακόμη καλή εμφάνιση έκανε ο ίδιος.

Καλός, αλλά… χαμένος ο Θανάσης
Αντίθετες πορείες συνεχίζουν να έχουν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και η ομάδα του. Ενώ, λοιπόν, οι Ντέλαγουερ 87ερς έχασαν με 128-111 από τους Φορτ Γουέιν Μαντ Αντς συμπληρώνοντας 33 ήττες σε 44 ματς, ο 21χρονος φόργουορντ ήταν και πάλι από τους διακριθέντες.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη, που παίζει στο ΝΒΑ με τους Μπακς, είχε 13 πόντους (6/8 βολές, 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα σε 40:15.Πηγή: sport-fm.gr

Οι Κλίπερς γελούν, ο Μπατούμ… Κλέι!

Έντεκα σερί νίκες έφτασαν οι Κλίπερς συντρίβοντας 102-80 τους Καβαλίερς. Με καλάθι του Κλέι Τόμπσον και μοιραίο τον Μπατούμ οι Ουόριορς πέρασαν από την έδρα των Μπλέιζερς.

Οι Κλίπερς γελούν, ο Μπατούμ… Κλέι
Ο Μπλέικ Γκρίφιν άγγιξε το τριπλ-νταμπλ με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ ανήμερα των 25ων γενεθλίων του και οι Κλίπερς συνέτριψαν με 102-80 τους Καβαλίερς φτάνοντας τις έντεκα σερί νίκες.

Μια λιγότερη έχουν οι Σπερς, ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (50-16), επικράτησαν 122-104 των Τζαζ και έφτασαν τις 15 σερί σεζόν με 50+ νίκες.

Οι Ουόριορς επικράτησαν 113-112 των Μπλέιζερς με τρίποντο του Κλέι Τόμπσον 11,1’’ πριν το τέλος. Ο Νικολά Μπατούμ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά 5,8’’ πριν το τέλος είχε 1/2 βολές. Ο Στίβεν Κάρι είχε 37 πόντους για τους νικητές.

Η απουσία του τραυματία Ράσελ Γουέστμπρουκ στοίχισε στη Θάντερ, που έχασε με το βαρύ 109-86 από τους Μάβερικς, που μετρούσαν επτά σερί ήττες από την ομάδα της Οκλαχόμα.

Τέλος, ο Άντονι Ντέιβις έκανε ρεκόρ καριέρας με 40 πόντους και 21 ριμπάουντ και οι Χόρνετς επιβλήθηκαν 121-120 των Σέλτικς.

Αναλυτικά:

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μπόστον Σέλτικς 121-120 (κ.α. 112-112) Ντέιβις 40 (21 ριμπ.), Έβανς 26, Γκόρντον 19, Ρόμπερτς 11-Γκριν 39, Χάμφρις 16 (12 ριμπ.), Σάλιντζερ 14, Μπράντλεϊ 12, Ρόντο 6 (14 ασίστ).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Σακραμέντο Κινγκς 104-102 Μάρτιν 31, Λοβ 26 (10 ριμπ.), Ντιένγκ 12 (11 ριμπ.), Ρούμπιο 12, Μπρούερ 10-Τόμας 27, Ουίλιαμς 26 (11 ριμπ.), Γκέι 14.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ντάλας Μάβερικς 86-109 Ντουράντ 30, Ιμπάκα 19, Τζάκσον 13-Μάριον 19, Κάρτερ 18, Νοβίτσκι 17, Καλντερόν 16.

Σαν Αντόνιο Σπερς – Γιούτα Τζαζ 122-104 Τζινόμπιλι 21, Πάρκερ 18, Ντάνκαν 16, Σπλίτερ 14 (10 ριμπ.)-Φέιβορς 28 (10ριμπ.), Χέιγουορντ 17, Μπερκ 13, Μπερκς 12, Καντέρ 8 (11 ριμπ.).

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 112-113 Λίλαρντ 26, Μπατούμ 23 (14 ριμπ.), Λόπεζ 14 (10 ριμπ.), Ράιτ 13, Μάθιους 13, Ουίλιαμς 12-Κάρι 37, Τόμπσον 27, Λι 16.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 102-80 Γκρίφιν 21 (11 ριμπ.), Πολ 16 (15 ασίστ), Τζόρνταν 15 (11 ριμπ.), Μπούλοκ 14, Μπαρνς 11, Γκρέιντζερ 11, Γκριν 10-Ντενγκ 23, Γουέιτερς 15, Χόους 14, Τζακ 12.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Άνετα οι Μαβς την Θάντερ!!

Oι Μαβς με μπροστάρηδες τους "παλιούς" πήραν σπουδαία νίκη στην έδρα των Θάντερ με 109-86, που έπαιζαν δίχως τον Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Άνετα οι Μαβς την Θάντερ
Σπουδαία νίκη σημείωσαν οι Ντάλας Μάβερικς με 109-86 που έχοντας σε πολύ καλή μέρα τις παλιές «καραβάνες», πήραν αυτό το «διπλό». Ο Μάριον είχε 19, ο Κάρτερ 18, ο Νοβίτσκι 17, ενώ ο Ντουράντ πάλεψε μόνος με 30 για τους Θάντερ. Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν πήρε μέρος στο ματς, μιας και έπρεπε να ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο γόνατο του.

Οι Τίμπεργουλφς πήραν μια σημαντική, όσο και δύσκολη νίκη με 104-102 απέναντι στους Κινγκς. Ο Κέβιν Μάρτιν με 31 και κρίσιμες βολές στο τέλος και ο Κέβιν Λαβ με 26 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, πάλεψαν μόνοι ο Τόμας για τους Κινγκς με 27 και ο Ντέρικ Γουίλιαμς με 26.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς πήραν την 10η νίκη σερί, με το τρίο των έμπειρων Τζινόμπιλι, Πάρκερ και Ντάνκαν να είναι οι πρώτοι σκόρερς, ενώ συνολικά 7 παίκτες των Τεξανών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από τους Τζαζ ο Φέιβορς είχε 28 για τους ηττημένους.
Οι Πέλικανς φάνηκε να παίρνουν τη νίκη από την κανονική διάρκεια, μα ο Χάμφρις σε νεκρό χρόνο ισοφάρισαν 112-112. Τελικά στην παράταση κατόρθωσαν να πάρουν το παιχνίδι, αφού προηγήθηκαν με τέσσερις και το καλάθι και φάουλ του Γκριν δεν ήταν αρκετό. Ο Αντονι Ντέβις με 40 πόντους και 21 ριμπάουντ ήταν κορυφαίος των γηπεδούχων, ο Γκριν είχε 39 για τους Σέλτικς.

Νιου Ορλίν Πέλικανς – Μπόστον Σέλτικς 121-120 (κ.α 112-112)

Ντέβις 40 (21ριμπάουντ), Έβανς 21, Γκόρντον 19, Ρόμπερτς 11 – Γκριν 39, Χάμφρις 16 (12 ριμπάουντ) Σάλινγκερ 14, Μπράντλεϊ 12

Σαν Αντόνιο Σπερς – Γιούτα Τζαζ 122-104

Τζινόμπιλι 21, Πάρκερ 18, Ντάνκαν 16, Σπλίτερ 14 – Φέιβορς 28 (10ριμπ.), Χέιγουορντ 17, Μπερκ 13, Μπερκς 12

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Ντάλας Μάβερικς 86-109

Ντουράντ 30, Ιμπάκα 19, Τζάκσον 13 – Μάριον 19, Κάρτερ 18, Νοβίτσκι 17, Καλντερόν 16

Μινεσότα Τίμπεργουλφς – Σακραμέντο Κινγκς 104-102

Μάρτιν 31, Λαβ 26, Ρούμπιο 12 (9ασίστ), Ντίενγκ 12 (11ριμπ.) – Τόμας 27, Ντ. Γουίλιαμς 26, Γκέι 14 Πηγή: sport-fm.gr

Εύκολη νίκη για τη Νίκη Βόλου!

Σαρωτική ήταν η Νίκη Βόλου απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χόβε, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ την συνέτριψε 5-0.

Εύκολη νίκη για τη Νίκη Βόλου
Σε... γιορτή μετάτρεψε την Δευτέρα η Νίκη Βόλου, η οποία με μια εκθαμβωτική εμφάνιση διέλυσε την Αναγέννηση Γιαννιτσών με σκορ 5-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ισαάκ Χόβε. Είχε τρελά κέφια καθώς σκόραρε τα τρία από τα πέντε τέρματα της ομάδας του Βόλου και έβαλε την... σφραγίδα του στον αγώνα.

Η Νίκη Βόλου πίεσε από την αρχή του αγώνα την Αναγέννηση Γιαννιτσών και στο 27’ ήρθε το πρώτο τέρμα από τον Χόβε. Την... σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Τζίωρας, ο οποίος με πλασέ στο 35’ κλείδωσε ουσιαστικά το τρίποντο.

Στο β' ημίχρονο ο αγώνας έγινε γιορτή για τους Βολιώτες, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Έτσι στο 55’ ο Χόβε πήρε πάλι το... όπλο του και έκανε το 3-0. Ο Ισπανός δεν σταμάτησε εκεί και στο 70’ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ, μετά από ασίστ του Ανιέτε. Ο τελευταίος ήταν και ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος της ομάδας του στο 89’ με το 5-0.

Η Νίκη Βόλου είναι δεύτερη στον Βόρειο όμιλο της Football League, τρεις βαθμούς πίσω από την Κέρκυρα, ενώ η Αναγέννηση είναι στην τελευταία θέση με 12 πόντους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 15/3
Αχαρναϊκός-Παναχαϊκή 2-0
(31' Aθανασόπουλος, 80' Γουέλκαμ)

Γλυφάδα-Χανιά 0-1
(34' Μαραγκουδάκης)

Κυριακή 16/3
Πανηλειακός-Φωστήρας 0-2
(12' Ρουγκάλας, 38' πεν. Εμέκα)

Αστέρας Μαγούλας-Καλλιθέα 1-1
(8' πεν. Μακάρο- 10' Γκαλάν)

Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών 0-3
(2' Οχάντζα, 61', 84' Τσιμότζι)

Βύζας Μεγάρων-Φωκικός 1-6
(4' Νικολέτος - 17' Παπαδημητρίου, 25', 40' Φράνγκος, 37' Θέος, 61' Τζέκος, 74' Ασίγκμπα)

Ολυμπιακός Βόλου-Επισκοπή 2-1
(8' Κατσιαρός, 77' πεν. Γκούρμα - 32' Γκονζάλες)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 15/3
Βατανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1
(21' Βούτσιας, 46' αυτ. Δημόπουλος, 90' Αλεξίου - 49' Μπουντούρης)

Κυριακή 16/3
Αιγινιακός-Ηρακλής 1-0 (77' Κουτσοσπύρος)

Απόλλων-Ζάκυνθος 2-1
(26΄πεν. Προβατίδης, 37' Μπερτίν - 75' Οικονόμου)

Κέρκυρα-Καβάλα 4-1
(45' Καραδέμητρος, 63', 78' Κοντός, 83' Γεωργακόπουλος - 81' Μαυρίδης)

Τύρναβος-Εθνικός Γαζώρου 1-0
(90+6' Σαχινίδης)

Δευτέρα 17/3

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Νίκη Βόλου 0-5
(27’,55’,70 Χόβε, 35’ Τζιώρας, 89’ Ανιέτε)

Πιερικός-Δόξα Δράμας (18.00)

Η επόμενη αγωνιστική (25η):

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 22/3

Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (15.00)
Χανιά-Αστέρας Μαγούλας (15.00)
Επισκοπή-Πανηλειακός (15.00)
Φωκικός-Γλυφάδα (15.00)
Φωστήρας-Παναιγιάλειος (15.00)
Παναχαϊκή-Βύζας Μεγάρων (15.00)
Ηρακλής Ψαχνών-Καλλιθέα (15.00)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Κυριακή 23/3
Δόξα Δράμας-Αναγέννηση Γιαννιτσών (15.00)
Εθνικός Γαζώρου-Κέρκυρα (15.00)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής (15.00)
Καβάλα-Απόλλων (15.00)
Νίκη Βόλου-Βατανιακός (15.00)
Τύρναβος-Πιερικός (15.00)
Ζάκυνθος-Αιγινιακός (15.00)Πηγή: sport-fm.gr

Κυργιάκος: «Ήρθα για την εμπειρία» (video)

Ο Σωτήρης Κυργιάκος παρουσιάστηκε επίσημα από τη Σύδνεϋ Ολίμπικ, σε ελληνικό εστιατόριο (!), και δήλωσε πως επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία έτσι ώστε να ζήσει μια νέα εμπειρία!
«Ήρθα για την εμπειρία, καθώς θα έχω την ευκαιρία να παίξω εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά. Η Σίδνεϊ Ολίμπικ είναι ιστορική ομάδα για το ποδόσφαιρο Αυστραλίας. Ελπίζω η εμπειρία μου να βοηθήσει τους νεότερους παίκτες της ομάδας στην εξέλιξή τους. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να αποδείξω γιατί πέτυχα όσα πέτυχα στην καριέρα μου. Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο», ήταν τα πρώτα λόγια του 34χρονου κεντρικού αμυντικού ο οποίος πρόσθεσε:
«Ξέρω καλά τις προσπάθειες που γίνονται για να ανέβει το επίπεδο του ποδοσφαίρου και του πρωταθλήματος στην Αυστραλία. Είναι καλό ότι αρκετοί παίκτες με μεγάλη καριέρα έχουν έρθει να παίξουν εδώ κι αυτό βοηθά στο να γίνεται η λίγκα πιο γνωστή. Ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο Κυργιάκος είπε ακόμα πως: «Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τέσσερις μήνες πριν το τουρνουά και γι’ αυτό έχασα το Euro. Ήμουν πολύ απογοητευμένος που δεν μπορούσα να είμαι εκεί, αλλά ενθουσιάστηκα με το επίτευγμα της χώρας μου στη διοργάνωση».

Το βίντεο των Αυστραλών για τη μεταγραφή του Κυργιάκου




Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Ο Τρεζεγκέ… κρέμασε το Σάχα! (videos)

Από πανέμορφο γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ σε βάρος του πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Σεμπαστιάν Σάχα, χαρακτηρίστηκε το 2-0 των Νιούελς Ολντ Μπόις επί της Ρασίνγκ Κλουμπ.
Ο Εσεκιέλ Πόνσε άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό για τους «λεπρούς», αλλά ο 36άχρονος Γάλλος φύλαξε τη φάση του αγώνα για το 83’. «Τρελό» γκολ σημείωσε και ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι χαρίζοντας στην Αρχεντίνος Τζούνιορς εκτός έδρας 1-1 με την Μπόκα Τζούνιορς, που μπήκε μπροστά με 1-0 με γκολ του Εμανουέλ Ζιγκλιότι από το 37ο λεπτό. Από την πλευρά της, η Ρίβερ Πλέιτ πλήρωσε την αποβολή του Λεονέλ Βανγκιόνι στο 32ο λεπτό και έχασε με 3-2 στην έδρα των Ολ Μπόις, καθώς με ωραία εκτέλεση φάουλ στο 33ο λεπτό ο Γκονζάλο Εσπινόζα ισοφάρισε γκολ του Κάρλος Καρμπονέρο από το 15ο λεπτό, ενώ οι Αγκουστίν Τοράσα και Χόναθαν Καγέρι βρήκαν δίχτυα στο πρώτο και το δεύτερο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 63’ απλώς μείωσε σε 3-2 ο Χόναταν Μαϊντάνα των «μιλονάριος».
Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Λα Πλάτα με διένεξη ποδοσφαιριστών που συνδυάστηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στους Φακούντο Περέιρα της Χιμνάσια και Πατρίσιο Ροντρίγκεζ της Εστουντιάντες, η οποία πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Φράνκο Γιάρα από το 9’. Τέλος, η Άρσεναλ Σαραντί παραχώρησε ισοπαλία, 1-1, στη Ροζάριο Σεντράλ. Προηγήθηκε στο 41ο λεπτό με το Χούλιο Φουρτς, αλλά ο Φεντερίκο Καρίζο ισοφάρισε στο 83’.











Πηγή: onsports.gr

MLS: «Έδρασε» πάλι ο Φερνάντεζ! (videos)

Πολύτιμος αποδεικνύεται ο νεοαποκτηθέντας Αργεντινός επιθετικός των Πόρτλαντ Τίμπερς, Γκαρσόν Φερνάντεζ, αφού συμπλήρωσε ήδη δύο γκολ στο MLS.
Όπως στο 1-1 με τους Φιλαδέλφεια Γιούνιον την περασμένη εβδομάδα, ο 30χρονος στράικερ ισοφάρισε σε 1-1 στο εντός έδρας ματς με τους Σικάγο Φάιρ, που προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Τζεφ Λαρέντοβιτς, αλλά έμειναν με δέκα παίκτες στο 86’ λόγω δεύτερης κίτρινης στον Πάτρικ Νιάρκο. Ισοπαλία με το ίδιο σκορ (1-1) είχαμε και στο άλλο σημερινό (17/03) ματς της βορειοαμερικανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, αφού ο πρώην μέσος της ΑΕΚ Ογκουστίν Πελετιέρι άφησε τη Σίβας ΗΠΑ με δέκα παίκτες από το 13ο λεπτό λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας με αφορμή «εγκληματικό» μαρκάρισμα, αλλά η ομάδα του μπήκε μπροστά με τυχερό γκολ του Έρικ Τόρες στο 45ο λεπτό και ο 19χρονος Κεκούτα Μανέ ισοφάρισε σε 1-1 στο 83’ για λογαριασμό των Βανκούβερ Ουάιτκαπς. Δείτε, εδώ, τις καλύτερες φάσεις από το Σίβας - Ουάιτκαπς.





Πηγή: onsports.gr

Άντεξε στο τραμπούκο Κομίνη, Άρη!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, τη διαιτησία του Κομίνη και τα... μηνύματα ενόψει ημιτελικών Κυπέλλου.
Θα πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο, να τα βάλουμε κάτω και να μην φάμε καμία μήνυση. Ξεκινάμε λοιπόν από τα βασικά. Σε ένα παιχνίδι ντροπή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με τον Άρη παίζοντας για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο διαιτητής Κομίνης ο οποίος αποκλείεται να υπέπεσε σε τόσα ανθρώπινα λάθη.
Είμαι ο Σαββίδης και περιμένω να μου πει ο Μώραλης με τον Σαρρή, για το προϊόν και το ότι δεν το προστατεύουμε. Η κατάσταση ξέφυγε και πλέον δεν μαζεύεται. Και τώρα καλοί μου εισαγγελείς, καλοί μου αστυνομικοί, καλοί μου άνθρωποι τρεχάτε.
Ήταν μαθηματικό να συμβεί αυτό. Ειλικρινά επειδή γνωρίζω που θα πάει η κουβέντα στα σχόλια που αποτελούν το 0,0003% της ανάγνωσης, δε θα με πείραζε αν ο διαιτητής άφηνε και τις δύο ομάδες να παίξουν σκληρά. Όμως δεν μπορώ να δίνω 20εκατ. ευρώ εγώ ο Σαββίδης για να έρχεται ένα παιδάκι και να αφήνει τους αντιπάλους να τους χτυπάνε και όταν οι δικοί μου πάνε σε μία φάση δυνατά να τρώνε κόκκινη. Η κατάσταση δεν μαζεύεται, ετοιμαστείτε.
Πάμε λίγο στους δικούς μας. Βλέπω οπαδούς μας – ευτυχώς είναι λίγοι - να μην αντιλαμβάνονται τι έγινε σήμερα στο Χαριλάου και να κατηγορούν την ομάδα. Η ομάδα μια χαρά αντεπεξήλθε σε αυτό τον τραμπούκο αντιπάλων και διαιτητή. Ένα λάθος του Γλύκου, απαντήθηκε με ένα αυτογκόλ του Οικονομόπουλου, ένας διαιτητής έδινε όλα τα σπόρια στον αντίπαλο, κράτησε παίκτες του στο γήπεδο με καθαρές κάρτες, κιτρίνησε όλους τους δικούς μας, απέβαλε τον Κάτσε αναίτια και παρόλα αυτά με μείον παίκτη για ένα ημίχρονο δεν ιδρώσαμε να κρατήσουμε την ισοπαλία και παραλίγο να πάρουμε και το παιχνίδι.
Η ομάδα και τσαμπουκά είχε και δεν μάσησε, αν εξαιρέσουμε έναν – δυο παίκτες που μετά τις ατιμώρητες κλωτσιές που έφαγαν έχασαν τα πατήματά τους. Η ομάδα είχε ψυχή, το πρόβλημα είναι το κλασικό. Είχα γράψει σε προηγούμενο μπλογκ πως πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για την επιδίωξη νέας στημένης κρίσης από τα παιδιά της Συγγρού και τα αφεντικά τους. Και βλέπω πως κάποιοι δικοί μας τσιμπάνε.
Η διαιτησία Κομίνη, ήταν μία προειδοποίηση ενόψει ημιτελικών κυπέλλου για όσους δεν το κατάλαβαν και δεν πρέπει να κατηγορούν την ομάδα. Αν θέλετε ο ΠΑΟΚ να προκόψει, σας έχει ανάγκη δίπλα του και όχι απέναντί του. Ειδικά έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σήμερα. Όσο για τη διοίκηση, είναι τόσο ανήμπορη όσο του Παναθηναϊκού, της Τρίπολης, του Παναιτωλικού κ.α. Αφού έχουν απέναντί τους υπαλλήλους του ανταγωνιστή, πως μπορεί να αντιδράσει;
Για τον Άρη, όλοι οι λόγοι που μας αποχαιρετά, εμφανίστηκαν σε έναν αγώνα. Μία ομάδα τραγική, με νοοτροπία χωριάτικη, εγκλωβισμένη στον μικρόκοσμό της και σε παράγοντες που το μόνο που ξέρουν είναι να φαγώνονται μεταξύ τους. Όσο σκληρό και να είναι, για τον Άρη είναι όαση η παρουσία του στη Φούτμπολ Λιγκ 2, με καθαρό ταμείο. Είναι μία 3η ευκαιρία, αφού έχασε αυτή του 44 και την περυσινή που μεταμορφώθηκε σε Μπαρτσελόνα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές.
Αν και δεν βλέπω παράγοντες που μπορούνε να τον ανεβάσουν από τα τάρταρα, είναι μία ευκαιρία. Μακάρι να γυρίσει δυνατός και όχι γιουσουφάκι των ανταγωνιστών μου.
ΥΓ Οι δηλώσεις των παικτών είχαν αρκετό στίγμα λαϊκισμού, όμως του Βανγκέλι ξέφυγαν.

Πηγή: gazzetta.gr

«Αφήσατε την ομάδα απροστάτευτη»

Τα παράπονά τους για την εικόνα της ομάδας, εξέφρασαν 200 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ, που περίμεναν την αποστολή του «δικεφάλου» στην Τούμπα.  Η εικόνα του ΠΑΟΚ και η ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Άρη, δεν ικανοποίησε καθόλου τους φιλάθλους του «δικεφάλου» του Βορρά. Μάλιστα, 200 περίπου οπαδοί βρέθηκαν στην Τούμπα για να εκφράσουν τα παράπονα στην αποστολή, αλλά και να ζητήσουν εξηγήσεις. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, αλλά και άνθρωποι της διοίκησης τα... άκουσαν, με τους Βρύζα και Τσιστιακόφ να είναι αυτοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο. Οι οπαδοί, τους κατηγόρησαν πως άφησαν την ομάδα να κατέβει εντελώς απροστάτευτη στο ντέρμπι, σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο και απαίτησαν να υπάρξει άμεσα αλλαγή της αρνητικής εικόνας.
Πηγή: gazzetta.gr

«Τρεις κόκκινες στον Άρη»! (vid)

Ο Αγάνθο αποβλήθηκε στο 88', αλλά θα έπρεπε να δει την κόκκινη αρκετά νωρίτερα, όπως κι ακόμα δύο παίκτες του Άρη κόντρα στον ΠΑΟK, σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας, Ναούμ Μιντιούρη.
Με οχτώ παίκτες θα έπρεπε να ολοκληρώσουν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης οι «κίτρινοι» όπως αναφέρει ο παλαίμαχος ρέφερι και τηλεκριτικός διαιτησίας, μιας και κακώς δεν αποβλήθηκαν οι Τσουμάνης και Βανγκέλι σε δύο σκληρά φάουλ που έκαναν, ενώ σημειώνει πως ήταν σωστή η κόκκινη στον Κάτσε. 
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι της Βέροιας με τον Ατρόμητο γίνεται λόγος για το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις, αλλά «φαλτσοσφυρίγματα» υπήρξαν και στην Τρίπολη, όπου το επιθετικό φάουλ από πλευράς Εργοτέλη, έγινε... πέναλτι υπέρ των Κρητικών, ενώ ακόμα ένα δεν δόθηκε για τους Αρκάδες σε χέρι μέσα στην περιοχή.
Δείτε αναλυτικά τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής: 



Πηγή: gazzetta.gr

O τέταρτος χαφ του Μίτσελ!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τις σκέψεις του Μίτσελ να βάλει τέταρτο χαφ τον Σάμαρη κόντρα στη Γιουνάιτεντ και την... έκπληξη που ετοιμάζει. Δεν είναι των πολλών… εκπλήξεων. Και αν κάτι χαρακτηρίζει τη δική του εποχή στον Ρέντη, είναι η απόπειρα της δημιουργίας ενός Ολυμπιακού «ενιαίου». Μιας ομάδας χωρίς μεγάλες αγωνιστικές διαφορές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Παρά τις διαφορετικές ανάγκες. Παρά τη διαφορετική δυναμική των αντιπάλων.
Όχι, αυτό ο Μίτσελ το εφαρμόζει ολόκληρη τη σεζόν. Το έχει… κατοχυρώσει και το πιστώνεται. Στα καλά βράδια (Μπενφίκα εκτός, Άντερλεχτ εντός, Παρί εκτός, Μάντσεστερ εκτός) αλλά και στα άσχημα. Και μιας και με αυτή τη μέθοδο έφτασε ως εδώ, δύσκολα θα αλλάξει κάτι τώρα.
Στον Ρέντη όμως από χθες έχουν αρχίσει να εκτιμούν ότι ο Ισπανός ετοιμάζει κάτι διαφορετικό για την Τετάρτη. Ότι το… σκέφτεται έχοντας να διαχειριστεί αυτό το 2-0 πλεονέκτημα επί των Μπέμπηδων. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά φέτος στην Ευρώπη που ο Ολυμπιακός καλείται να «παίξει» με προίκα ένα πρώτο υπέρ του σκορ.
Και αφετηρία σε όλη αυτή την διαδικασία, δεν είναι άλλη από την απουσία του Μάικλ Ολαϊτάν. Αν ο Νιγηριανός ήταν καλά, αν μπορούσε να αγωνιστεί η 11άδα δεν θα είχε καμία διαφορά σε σχέση με το ματς του Φαλήρου. Ο νεαρός επιθετικός όμως δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος του «σχεδίου». Και κάπως έτσι ξεκινά το σενάριο για κάτι «εναλλακτικό».
Θεωρητικά η πιο εύκολη επιλογή είναι ο Βαλντέζ. Να παίξει στην κορυφή και να μείνουν ίδιοι οι άλλοι δέκα στον 4-1-4-1 σχηματισμό. Πρακτικά; Ο Παραγουανός έχει σίγουρα πιθανότητες. Δεν είναι όμως στο 100%. Και αυτό ο Μίτσελ δεν μπορεί να το παραβλέψει. Και μιας και ούτε ο Σαβιόλα είναι απόλυτα έτοιμος, το εναλλακτικό πλάνο που ολοένα και κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες είναι κομματάκι… ανατρεπτικό σε σχέση με τα συνηθισμένα.
Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μίτσελ σκέφτεται τον Ανδρέα Σάμαρη σαν τον 11ο της Τέταρτης. Τον Έλληνα μέσο που μέχρι πρότινος ήταν αναντικατάστατος, αλλά που τον τελευταίο μήνα έχασε την θέση του από τον σαφώς φορμαρισμένο Ντελβίν Ντινγκά. Τι προβλέπει λοιπόν αυτό το πλάνο; Τον Ντινγκά σε ρόλο αμυντικού χαφ και στο… κυνήγι του Ρούνεϊ. Τον Σάμαρη με τον Μανιάτη σαν κεντρικούς χαφ. Και τον Τσόρι μπροστά τους. Μια διάταξη που παραπέμπει σε «διαμάντι» στη μεσαία γραμμή. Με τον Πέρες σε ελεύθερο ρόλο στην φάση της επίθεσης και τον Κάμπελ να εκτελεί περισσότερο χρέη φορ.
Ένα σχήμα που φέτος επιλέγει πολύ φέτος ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, έτσι για να το προσαρμόσουμε σε εικόνα Σούπερ Λιγκ. Ένα σχήμα που ουσιαστικά εμπιστεύθηκε σαν βασικό του πλάνο το μεσημέρι της Κυριακής και ο Ρότζερς για την Λίβερπουλ στο ντέρμπι της Πρέμιερ με τους Μπέμπηδες. Ο Ρότζερς που πραγματικά δίνει φέτος.. ρεσιτάλ στην Αγγλία με τις εμπνεύσεις του, τοποθέτησε τον Στέρλινγκ μπροστά από τους Χέντερσον και Άλεν. Και ο μικρός με τον τρόπο που «πίεσε» την πρώτη μπάλα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της αναμέτρησης. Ο παίκτης παραπάνω στα χαφ φέρνει τις γραμμές πιο κοντά. Γεμίζει τον άξονα και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις στο «τρανζίσιον». Δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερος έλεγχος και ενδεχομένως ένα καλό ποσοστό κατοχής της μπάλας.
Προφανώς όλα αυτά είναι που έχουν βάλει και τον Μίτσελ σε… πειρασμό. Ο στόχος άλλωστε του Ολυμπιακού είναι ένα γκολ. Αυτό δίνει το εισιτήριο της πρόκρισης. Και οι Ερυθρόλευκοι το γκολ από το «τρανζίσιον» θα το ψάξουν. Απέναντι στη Μάντσεστερ που στα τρία τελευταία της παιχνίδια (Ολυμπιακός, Γουεστ Μπρομ, Λίβερπουλ) έχει δεχθεί 12, 14 και 17 τελικές προσπάθειες. Μια ομάδα που δεν έχει την καλύτερη αμυντική ισορροπία και που κάνει (για τα δικά της σπουδαία δεδομένα) πολύ εύκολα το λάθος.
Ο Μίτσελ περιμένει ότι ο Φελαϊνί θα παίξει την Τετάρτη δίπλα στον Κάρικ. Ότι η Γιουνάιτεντ θα εμπιστευθεί αυτούς τους δύο συν τον Ρούνεϊ στον άξονα. Με Σάμαρη και Ντινγκά ο Ολυμπιακός μαζεύει αρκετά την… υψομετρική διαφορά. Και με έναν παίκτη παραπάνω σε αυτόν τον χώρο ελπίζει ότι μπορεί να ελέγξει καλύτερα τον άξονα. Προφανώς δεν μιλάμε για κάτι εύκολο. Προφανώς δεν μεταφέρουμε και κάτι σίγουρο. Αυτή η αίσθηση όμως υπάρχει στον Ρέντη. Ότι ο Ολυμπιακός σκέφτεται σοβαρά να «αλλάξει». Να προσαρμοσθεί καλύτερα στις απαιτήσεις της αναμέτρησης της Τετάρτης. Μένει να δούμε αν θα το αποφασίσει κιόλας…Πηγή: gazzetta.gr

Κάτι από... Αγγλία και Μπαρτσελόνα!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα «μαγικά» σκορ της 29ης αγωνιστικής, όπου σε τρία ματς το απόγευμα της Κυριακής μπήκαν 18 γκολ, με την Σούπερ Λίγκα να μοιάζει λίγο από Αγγλία, ενώ ο Πλατανιάς πρόλαβε σε 7άρα ακόμη και την Μπαρτσελόνα!
Και ξαφνικά, το απόγευμα της Κυριακής η Σούπερ Λίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα γίναμε… Αγγλία, αλλά θυμίσαμε και κάτι από Μπαρτσελόνα εναντίον της Οσασούνα!
    Δεκαοκτώ γκολ μπήκαν σε τρία παιχνίδια και συγκεκριμένα στα Πλατανιά- Καλλονή 7-0, Πανιώνιος- Λεβαδειακός 4-2 και Αστέρας Τρίπολης- Εργοτέλης με τους κρητικούς να πετυχαίνουν το χρυσό γκολ με πέναλτι σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα, αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο!
     Μαγικά σκορ, ποικιλία στα τέρματα, χωρίς ωστόσο τα δύο πρώτα ματς να παρουσιάσουν κάποια αγωνία στον θεατή, αφού ακόμη και το Πανιώνιος- Λεβαδειακός έφτασε το σκορ στο 4-0 για να θυμηθεί η ομάδα του Παντελίδη ότι… βρίσκεται στο γήπεδο!
       Χόρτασαν γκολ οι φίλοι των ομάδων και οι τηλεθεατές, που έβλεπαν τις άμυνες να τις τρυπάει η αντίπαλη επίθεση με την ευκολία που κόβει ένα μαλακωμένο βούτυρο ένα κοφτερό μαχαίρι! Προφανώς επηρέασε θετικά κάποιες ομάδες ο καλός καιρός, που ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο και τις υπόλοιπες αρνητικά.
        Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, θα αναφωνήσουν σωστά κάποιοι. Θα πρέπει να επισημάνουμε και κάποια στατιστικά στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση φτάνοντας στην 29η αγωνιστική:
*   Ο προτελευταίος Πλατανιάς είχε πετύχει σε 28 παιχνίδια 26 γκολ και εναντίον της Καλλονής πέτυχε 7, δηλαδή περίπου το ¼ των τερμάτων του θυμίζοντας κάτι από Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης. Με τα γκολ που πέτυχε βελτίωσε και τη στατιστική των τερμάτων του, που είναι καλύτερη με την ισόβαθμή του Βέροια.
*Ο Πανιώνιος είχε πετύχει σε 28 ματς 24 γκολ, πέτυχε δηλαδή το 1/6 των τερμάτων του, ξεσπώντας στον Λεβαδειακό,
* Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε ηττηθεί σε 14 παιχνίδια εντός έδρας και ηττήθηκε από τον Εργοτέλη, ο οποίος στο σημείο εκείνο μετά την αποβολή του Ρομάνο έπαιζε με 10 παίκτες. Με πέναλτι του Διαμαντάκου στο 90΄.
* Ο Πλατανιάς πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του.
* Ο Εργοτέλης με αυτό το διπλό αγκάλιασε την παραμονή του στην κατηγορία.
* Ο Λεβαδειακός πάντως είναι η μόνη ομάδα φέτος στη Σούπερ Λίγκα που δεν έχει πετύχει μετά 15 αναμετρήσεις, νίκη εκτός έδρας!
    Για να αλλάξουμε θέμα και  σε αυτή την αγωνιστική στην οποία κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημά του ο Ολυμπιακός, είχαμε  διαιτητικά λάθη, τόσο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όσο και στη Βέροια (είχαμε και ανακοινώσεις Βελλή, Ατρομήτου), ενώ αυτό που μου έκανε εντύπωση στον αγώνα του Παναθηναϊκού είναι ότι η νέα ομάδα του Αναστασίου έχει μάθει να νικάει και δίχως να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τα μεγάλα του κέρδη είναι ότι νίκησε στην ουσία χωρίς Μπεργκ και φυσικά τον τραυματία Πέτριτς ενώ πλέον έχει αρχίσει και λάμπει το άστρο του μικρού Ατζαγκούν.
    Η αγωνιστική βελτίωση του ΟΦΗ ωστόσο, δείχνει ότι το έργο του ΠΑΟ δεν θα είναι εύκολο στην Κρήτη στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου!
Πηγή: gazzetta.gr

Μονόδρομος ο δρόμος που ΄χεις πάρει!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ και το μέλλον που έρχεται και φέρνει (ό,τι κι αν λένε, ή κάνουν) μόνο ευχάριστα μαντάτα. Μία γεμάτη (με ένταση) εβδομάδα ολοκληρώθηκε όσον αφορά στην ειδησεογραφία της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με το αγωνιστικό κομμάτι να έχει ευτυχώς πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα του Δέλλα κατάφερε να κερδίσει (επιτέλους) στο Μενίδι και να σπάσει την... κατάρα της γκέλας στο συγκεκριμένο γήπεδο στη διάρκεια αυτής της περίεργης και αλλόκοτης σεζόν που διανύουμε, όμως χωρίς να ικανοποιήσει ιδιαίτερα...

Θα εστιάσουμε σε λίγο στο αγωνιστικό. Τώρα να σημειώσουμε δυο πράγματα για όσα αφορούσαν (και διαβάσατε σχετικά) όλες τις προηγούμενες μέρες στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ και φυσικά αφορούσαν πρόσωπα και καταστάσεις όπως ο Χάρης Οικονομόπουλος και ‘’η κίνηση των 6’’.

Ο νομικός που ασχολείται με την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη και προσπαθεί (δυστυχώς ανεπιτυχώς για την ΑΕΚ και για τον ίδιο) επί σειρά ετών να φέρει πίσω χρήματα που κάποιοι έκλεψαν από την ομάδα-εταιρεία φαίνεται πως έχει... εθιστεί και έχει χάσει τη λογική κρίση. Η ευθύνη δεν είναι δική του. Το δίκαιο κυνηγούσε, να τιμωρηθούν οι κλέφτες. Αλλά σε ένα κράτος που όφειλε πρώτος να ξέρει τι ισχύει, ο νόμος της... ζούγκλας. Η απόλυτη ανομία!

Αυτό δεν το εμπέδωσε ποτέ. Κι αφού απέτυχε όφειλε να συμβιβαστεί. Διότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την ΑΕΚ και τους Ενωσίτες (και έπειτα για τον ίδιο) ο Οικονομόπουλος απέτυχε σε απόλυτο βαθμό. Κι έτσι βγήκαν χαμένοι ΟΛΟΙ: Η ΑΕΚ, ο κόσμος της, το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και το ίδιο το κράτος-δημόσιο αφού δεν παίρνει από εκεί που πρέπει τα χρήματα που του ανήκουν και του αναλογούν...

Όμως έχασε και ο κ. Οικονομόπουλος και κάποτε πρέπει να το εμπεδώσει. Τόσα χρόνια αντιλαμβάνομαι την πίκρα του για τον χρόνο και μόνο που έχει αφιερώσει γι’ αυτήν την υπόθεση, αλλά πρέπει να μάθει να χάνει και να αντιλαμβάνεται πώς δεν μπορεί η δική του εμμονή (που τείνει να εξελιχθεί σε... ψύχωση) θα αφορά και θα επηρεάζει την ΑΕΚ. Ακόμη κι αν ο ίδιος θεωρεί ότι όλα έγιναν για να μην τιμωρηθεί ο άνθρωπος που κυνηγάει, ή πως στήθηκε ολόκληρο έργο από άλλους, οφείλει να σιωπήσει και να αποδεχθεί το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ θέλησε, στήριξε, στηρίζει και συνεχίζει να στηρίζει (δικαιολογημένα λόγω οράματος Μελισσανίδη) την επιλογή – απόφαση του restart της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ!

Αν δεν μπορεί να το κάνει, αν δεν θέλει να αποδεχτεί ότι απέτυχε κοινώς, τότε σύντομα θα έχει να παλεύει με τις εμμονές του και τα αδικαιολόγητα κολλήματα... Όμως τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει. Η υπόθεση θα κλείσει πολύ εύκολα και ΟΛΟΙ το ξέρουν και ας φώναζαν και προκάλεσαν πανικό (αδικαιολόγητα) στον κόσμο της Ενωσης. Η υπόθεση επαναλαμβάνω θα κλείσει άμεσα και εύκολα...

Το ίδιο ισχύει και με την ‘’κίνηση των 6’’. Το υπόμνημα εστάλη και τέλος... Αυτό ήταν. Κι ίσως να θέλουν σαν τρελοί, ψυχωτικά καλύτερα, κάποιοι να προκαλέσουν αντιδράσεις και βαβούρα ενόψει δημοτικών εκλογών, όμως τόσο αυτή όσο και ανάλογη κίνηση στο μέλλον δεν θα έχουν καμία απολύτως τύχη, μα καμία...!!!

Ας το εμπεδώσουν όλοι: είναι μονόδρομος ο δρόμος (της επιτυχίας) που ‘χει πάρει η ΑΕΚ και δεν μπορεί κανείς να τον αλλάξει. Και δεν έρχεται έτσι απλά... Με πολλή πόνο, με κλάματα και με ένα... σημάδι που θα συνοδεύει πάντα πλέον όλους τους Ενωσίτες. Όμως πλέον τα καλύτερα έρχονται και άμεσα... Είπαμε: είναι μονόδρομος ο δρόμος που ‘χεις πάρει ΑΕΚ!

Στα αγωνιστικά τώρα για να... μιλήσουμε και για κάτι πιο σοβαρό, η ΑΕΚ του Δέλλα μπήκε δυνατά στο Μενίδι, έδειξε νωρίς ότι θέλει να τελειώσει το ματς, το πέτυχε με το γρήγορο 2-0 χάρη στον πολύ καλό στο μεγαλύτερο διάστημα Πλατέλλα που ήταν και ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Μετά το πρώτο 45λεπτο η αντίδραση της ομάδας δεν ήταν καλή. Εκανε 3, 4 καλές φάσεις αλλά επί της ουσίας τίποτα...

Κι αυτό γιατί σωστά και έξυπνα έπαιζε μόνο ο Κορδέρο στον άξονα. Ο Ανάκογλου ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν σούπερ. Ατομικές ενέργειες, πρωτοβουλίες, κάθετες μεταβιβάσεις και όλα καλά. Όμως αυτό που λείπει από το ‘’10αράκι’’ είναι διάρκεια. Να αυξήσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του σε ότι αφορά τη χρονική του διάρκεια.

Ο Βασίλης Ρόβας ξεκίνησε δυνατά, έδειξε να ανταποκρίνεται καλύτερα στη φυσική του θέση, όμως στο δεύτερο 45λεπτο ήταν κακός. Λες και έχασε εντελώς τη συγκέντρωσή του. Κακά τρεξίματα, λάθος τοποθετήσεις και αβίαστα λάθη, λανθασμένες μεταβιβάσεις... Όπως και ο Ντακόλ είχε καλή αρχικά και μέτρια έπειτα απόδοση! Χειρότερος από τον Πόποβιτς βέβαια δεν ήταν. Προφανώς δεν γίνεται να υπάρξει χειρότερος από τον συγκεκριμένο γι’ αυτό. Ο Δέλλας έπρεπε να προχωρήσει νωρίτερα σε αλλαγές (πολύ νωρίτερα) και ας είναι γνωστό ότι δεν έχει πολλές (αξιόλογες τουλάχιστον) επιλογές στον πάγκο. Καλύτερα να βλέπουμε πιτσιρικάδες να προσπαθούν και να μην μπορούν από τον φετινό Πόποβιτς και Ρόβα. Αντίθετα ο Σταθάκης τα πήγε αρκετά καλά με τον Τσιρίλο στην άμυνα και είχε αρκετές καλές μεγάλες μεταβιβάσεις (είχε και 2-3 επιπόλαιες)...

Υγ: Δεν τα κατάφερε η ανδρική ομάδα βόλεϊ με την Κηφισιά και ηττήθηκε στο φάιναλ φορ της Καλαμάτας αλλά θαρρώ πως με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ (αποκλείοντας όλες τις μεγάλες ομάδες) και το γεγονός ότι με την επιστροφή της στην Α1 κατάφερε να μπορεί να διεκδικεί (κι ας μη το πετύχει) την είσοδό της στην τετράδα και όχι να παλεύει για την παραμονή, είναι αρκετά για αρχή!

Υγ2: Νίκη στο μπάσκετ, νίκη τα κορίτσια στο λατρεμένο Ρέθυμνο και πλέον έρχεται η μεγάλη μέρα για το χάντμπολ και την κατάκτηση του Κυπέλλου την Τετάρτη στα Λιόσια. Και θα πρέπει να είναι ΟΛΟΙ εκεί, στο πλευρό μίας απόλυτα επιτυχημένης ομάδας και προσώπων που έχουν μάθει να δίνουν και τη ψυχή τους για να φέρνουν στην ΑΕΚ τίτλους που κατακτούνται με τεράστια μαγκιά και ανδρισμό όπου κι αν χρειάστηκε να το κάνουν!Πηγή: gazzetta.gr

Η Κριμαία κατάπιε τη ζούγκλα!!

Όλα τα παγκόσμια μήντια διψασμένα πάντα για φωτιά και αίμα την έχουν ημέρες τώρα στημένη στην Κριμαία και γι' αυτό τους διέφυγε το ντέρμπυ της αλητείας Άρη - ΠΑΟΚ. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας
Χάσανε την ευκαιρία για να καταγράψουν το τι κάνει μια ελληνική ομάδα προκειμένου να φθάσει στη νίκη.

Χαμός στου Χαριλάου. Αι γενεαί πάσαι. Αυτό που έχουμε μάθει εδώ και εκατό χρόνια, αυτό θα εφαρμόσουμε πιστά. Υπέρ πάντων ο αγώνας. Μπροστά στη σωτηρία της ομάδας δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.
Τελικά, τι έγινε; Εκτός από το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία όλοι βγήκανε χαμένοι. Και πρώτα απ' όλους ο Άρης. Τζάμπα ο τσαμπουκάς. Ναι, μεν το νταηλίκι πέρασε, ο ΠΑΟΚ δίχως ψυχή ήταν χεσμένος, τόσο όσο και το κοράκι, που αποδείχθηκε ακατάλληλο για ματς κολάσεως.
Από το πρώτο λεπτό ο διαιτητής παρέδωσε τη σφυρίκτρα του και το σήμα του. Του σκάει η φάση μαρς για να δείξει σ' όλους ότι το αφεντικό στο γήπεδο είμαι εγώ. Δυστυχώς το κατάπιε το πεπόνι.
Λέμε για τον Άρη που έτσι ή, αλλοιώς και πέραν από τις κόκκινες γραμμές, ενώ ξέφυγε, τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει. Τουλάχιστον, αν έπαιρνε το τρίποντο και θα άξιζε ο κόπος για την όλη αντιαθλητική του συμπεριφορά και θα έπαιρνε ηθικό για τη συνέχεια.
Ήταν σαιζόν 1962-63 και σ' ένα ματς που πάλι ο Άρης ήθελε πάση θυσία να πάρει στην έδρα του τη νίκη με τον Εθνικό Πειραιώς. Είχαν γίνει τα όργια και ο Άρης είχε καταφέρει και να κερδίσει και να παραδοθεί, να σηκώσει τα χέρια ο Εθνικός, να πει "Περάστε..." στα αρειανά.
Μικρός ο ΠΑΟΚ, ανίκανος να αντισταθεί. Καλύτερη ομάδα, με τεχνική, αλλά πώς να μετρήσει η ποιότητά του σε γήπεδο ζούγκλα.

ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ να κάνει ο Σαββίδης, αποκαλύπτει ο   apodytiriakias.gr
Πόσο πιάνει στην αγορά ο Ιβάν Σαββίδης; Εδώ σε θέλω. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πριν σκάσει μύτη σαν αρχηγός κόμματος δεν έκανε κανένα γκάλοπ. Έγκυρο αυτό. Είπε θα το πω και ό, τι πιάσω. Στο φινάλε τι είχε να χάσει; Απολύτως τίποτα. Από το μηδέν ξεκινάω, σου λέει, και ό, τι μαγκώσω είναι κέρδος. Από το μισό τα εκατό μέχρι το πέντε και το δέκα.
Ο Ιβάν; Εδώ είμαστε. Επιχειρηματίας είναι, όμως δεν υπάρχει δημόσια δήλωσή του που να μην είναι πολιτικοποιημένη. Πού να μην στρέφεται ενάντια σε κόμματα, στην κυβέρνηση. Λοιπόν; Το ερώτημα είναι πόσο ζυγίζεις τον Ρώσο στην περίπτωση που, όπως ο Θεοδωράκης, γίνει κομματάρχης. Πόσο, δηλαδή, θα έδινε στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ένα γκάλοπ;
Τα βάζω κάτω. Με τι ατού κατέβηκε στην κομματική πιάτσα το Ποτάμι; Με τίποτα. Ποιος είναι ο Θεοδωράκης; Ένας δημοσιογράφος. Ένας από τους αρκετούς επώνυμους δημοσιογράφους. Και δεν εκπροσωπεί τίποτα άλλο από τη δημοσιογραφία, έστω την υγιή, την ποιοτική, την προοδευτική. Ο Ιβάν ο τρομερός έχει όλα τα ατού μαζύ του.
Ένα, θα παίξει το ποντιακό στοιχείο. Το ατού. Όσο κι αν είναι διασπασμένοι, και από μία άποψη μάλλον είναι καλό αυτό, δηλαδή να μην αποτελούν μια ενιαία δύναμη οι Έλληνες Πόντιοι.
Δύο, το παοκτζήδικο. Άλλο δυνατό χαρτί του Ιβάν.
Τρία, το μακεδονικό. Το ατού. Πάντα παίζει στη Βόρεια Ελλάδα η αντικουλτούρα ότι ευνοείται το κράτος των Αθηνών, σε βάρος των Μακεδόνων.
Έχει ή, δεν έχει τύχη το κόμμα του πρώην Ρώσου βουλευτή Ιβάν Σαββίδη; Αν με ρωτάς εμένα θα σου βγω από τα πλάγια, αριστερά, δεξιά, όπως το πάρεις. Κοντά στα δύο χρόνια είναι στην παοκάρα ο Ιβάν και μέχρι σήμερα έχει πετύχει μία αξιοπρεπέστατη τρύπα στο νερό. Πρώτα, λοιπόν, να δείξει την κλάση του σαν πολιτικός στον ΠΑΟΚ και μετά να έρθει κι αυτός να σώσει την Ελλάδα, ποντιακά, ποδοσφαιρικά, επιχειρηματικά, όπως γουστάρει.

Πηγή: sportdog.gr

Στη φυλακή!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το «κομάντο» της διαιτησίας που ήθελε να τελειώσει την καριέρα παικτών του ΠΑΟΚ, για τις καρατιές και για αυτούς που διώχνουν τον Σαββίδη.Αυτό είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ένας «κομάντο» της διαιτησίας βάλθηκε να κάνει τα πάντα για να βάλει κόσμο στην φυλακή!

Αυτό που έγινε απόψε δεν έχει προηγούμενο! Αν υπήρχε κράτος αυτός ο τύπος που πήγε σε αποστολή στο Χαριλάου για να θέσει σε κίνδυνο οικογένειες και ανθρώπινες ζωές (θαύμα το ότι δεν έγιναν μεγαλύτερα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου ) θα έπρεπε να συλληφθεί και να περάσει αρκετά χρόνια μέσα!!

Είχε πρόθεση 100% ένας άνθρωπος που με δέκα (και όχι μία-δύο) αποφάσεις του προσπάθησε να «τελειώσει» μία ομάδα και να «αναστήσει» μία άλλη που ήδη όμως έχει τελειώσει. Δεν του το πε κανείς όμως και έφθασε σε αυτό το σημείο να εξοργίζει ακόμη και τους πιο ήρεμους.

Ο Κομίνης σήμερα πήγε στο γήπεδο για να τελειώσει την καριέρα σε παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν θα άντεχαν και θα έκαναν το λάθος να του επιτεθούν! Πήγε στο γήπεδο με σκοπό να αφήσει κιτρινόμαυρες καρατιές (και μία του Μανιά στην κοιλιά του Γλύκου) που θα έστελνε παίκτες του ΠΑΟΚ στο νοσοκομείο!

Κανείς δεν είπε σε αυτόν τον τύπο που από το 1΄ στην σκαριά Τσουμάνη στον Στοχ έδειξε τις προθέσεις του, ότι ούτε ο Άρης δεν είχε λόγο να ενδιαφέρεται, μετά τις πεντακάθαρες νίκες Πανιωνίου και Πλατανιά!

Και όμως ο Κομίνης που διαπράττει σήμερα το μεγαλύτερο άσκοπο έγκλημα του ποδοσφαίρου, είναι σίγουρο ότι θα συνεχίζει να σφυρίζει και ίσως επιβραβευθεί!

Είναι ντροπή και ξεφτίλα να ασχολούμαστε με αυτό το ποδόσφαιρο. Άλλοι βάζουν στόχο ζωής να τελειώσουν τον Κάκο για ένα μεγάλο λάθος και μία αποβολή που δεν έδωσε και έρχεται ο Κομίνης να:

1) Μην αποβάλει τον Τσουμάνη στο 2΄ για καρατιά στα πόδια του Στοχ       
2) Μην αποβάλει τον Βαγγέλη στο 7΄ για σκαριά στον αστράγαλο του Λούκας.
3) Μην αποβάλει τον Αγκάνθο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν έχοντας κίτρινη έδωσε αγκωνιά στο πρόσωπο του Τζαβέλλα.
4) Μην αποβάλει τον Καμινιώτη στο 70΄ όταν έχοντας κίτρινη κλαδεύει τον Κατσουράνη που έδιωξε την μπάλα.

Ο τύπος που αποβάλει τον Αγκάνθο στο τέλος και ενώ νωρίτερα υπάρχει (τρίλεπτη) διακοπή με τα αντικείμενα στο Νάτχο, κρατάει τρία λεπτά καθυστέρηση!

Πέρα από αυτά υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δέκα ανάποδα σφυρίγματα ενός ανθρώπου (αλλά και του δεύτερου βοηθού) που αποδεικνύουν (δεν πρόκειται για ενδείξεις) ότι ο τύπος αυτός πήγε για να δημιουργήσει επεισόδια και για να στείλει κόσμο (φιλάθλους ή παράγοντες ή παίκτες) στην φυλακή.

Πόσο ήθελε δηλαδή ένας από όσους έχουν 200 σφυγμούς να ξεφύγει και να κάνει το μοιραίο;

* Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί  και τώρα να κρατήσει χαμηλούς τόνους! Μπορεί να στείλει μία κρυφή επιστολή στον κ. Ανδριανό! Μπορεί να διαμαρτυρηθεί στην ΚΕΔ χρησιμοποιώντας πληθυντικό ευγενείας για να μην κακοχαρακτηριστεί!

* Ο ΠΑΟΚ «στήθηκε» και πάλι στο Χαριλάου, με διαιτησία χειρότερη του Σπάθα.

* Και αν νομίζουν στον ΠΑΟΚ ότι όλα αυτά έγιναν προς όφελος του Άρη, γελιούνται… Οι ημιτελικοί έχουν αρχίσει! Τα πλέι οφ επίσης!

* Μετά από όλα αυτά επιμένει ο Σαββίδης να επενδύσει στο ποδόσφαιρο; Πλάκα θα έχει να επιθυμεί να κρατήσει παίκτες σαν το Νάτχο!

Στημένη από παντού του την έχουν!  Θέλουν να τον διώξουν και προς το παρόν δεν αντιδρά!
Πηγή: sportdog.gr

Έπεσε και δεν του φταίει κανένας…!

«Ντου από Παντού» για τον Άρη που ουσιαστικά έχει ήδη υποβιβαστεί μετά από το 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Τα μαθηματικά, η... ελπίδα και το ρόστερ. Το πρωτάθλημα θέλει ακόμα πέντε αγωνιστικές. Ο Άρης έπεσε, δηλαδή. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Όταν έχεις οκτώ και εννιά βαθμούς διαφορά από τους άμεσους αντιπάλους, αλλά ταυτόχρονα και τέτοιο πρόγραμμα από εδώ και πέρα, πώς να σωθείς;
Η… ελπίδα
Μαθηματικά, λοιπόν, μπορεί να έχει ακόμα ελπίδες ο Άρης. Μην αρχίσουμε, όμως, τα «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Όποιος έχει μάτια, βλέπει. Ουσιαστικά, δηλαδή, πιστεύει κανένας ότι θα γλιτώσει; Κι όταν στα επόμενα πέντε ματς έχει να παίξει εκτός έδρας με Ολυμπιακό και Τρίπολη;
Μαθηματικά
Ή να το πω κι αλλιώς. Μαθηματικά ούτε ο Ολυμπιακός μέχρι το Σάββατο είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Πίστευε κανείς ότι θα το χάσει; Σε όποιον κι αν έλεγες κάτι τέτοιο, απλά θα κούναγε το κεφάλι πάνω – κάτω και θα έφευγε.
Ποιες ευκαιρίες;
Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε και σοβαρά, κανείς δεν του φταίει του Άρη. Όταν, δηλαδή, δεν μπορείς να σταυρώσεις νίκη σε ολόκληρο πρωτάθλημα, πώς θα μαζέψεις πόντους; Όταν δεν κάνεις ευκαιρία ούτε με ευχέλαιο, πώς να βάλεις γκολ;
Μόνο μια
Με μια νίκη στο Βικελίδης ο Άρης δεν μπορεί να σωθεί. Καμία ομάδα δεν θα τα καταφέρνε με μόνο ένα τρίποντο στην έδρα της.
Από την ζώνη
Επίσης, με μόνο 20 β. σε 29 ματς, το ίδιο θα συνέβαινε παντού. Πώς να βρεθείς πάνω από την ζώνη υποβιβασμού;
Με δέκα
Είναι, όμως, και κάτι ακόμα. Παίζει το ματς της χρονιάς ο Άρης και ο ΠΑΟΚ μένει με δέκα από το α’ ημίχρονο. Και τι έκανε ο Άρης στο β’; Έφτιαξε φάσεις; Πέτυχε γκολ; Μόνο με τον τσαμπουκά προσπαθούσε να βρεθεί στην περιοχή.
Δεν φταίνε
Για να αφήσουμε τώρα το έμψυχο υλικό που πριν από μερικά χρόνια οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους παίκτες ούτε έξω από το Χαριλάου δεν θα περνάγανε. Άλλο ότι δεν φταίνε αυτοί. Ό,τι μπορούν κάνουν.
Με τέτοιο ρόστερ
Το ζήτημα είναι πως έφτασε ο Άρης να παίζει με τέτοιο ρόστερ. Με εξαίρεση τρείς – τέσσερις ποδοσφαιριστές, βέβαια. Αυτά, λοιπόν. Έπεσε ο Άρης και επί της ουσίας κανείς δεν του φταίει.
Πηγή: sportdog.gr

Κάντο όπως η Λίβερπουλ!!

Το μεγάλο διπλό της Λίβερπουλ στο Όλντ Τράφορντ έδειξε τον δρόμο και στον Ολυμπιακό. Για το τι πρέπει να κάνει την Τετάρτη, δηλαδή, ώστε να πάρει την πρόκριση.
Η Λίβερπουλ, λοιπόν, μπήκε μέσα στο γήπεδο αμάσητη. Με ηθικό ακμαιότατο και δίχως να φοβηθεί την Μάντσεστερ ούτε στιγμή.

Και πράγματι από την αρχή ξεκίνησε να την πρεσάρει παντού και να την πιέζει για το λάθος. Και όντως η αμυντική γραμμή της Μάντσεστερ έκανε πολλά.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αν μπει δυνατά κι αρχίσει να πρεσάρει ψηλά την Γιουνάιτεντ για να την αγχώσει, τότε έχει πολλές πιθανότητες να την βραχυκυκλώσει και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Κι έτσι με κλεψίματα και αντεπιθέσεις θα μπορέσει να βρει κι ένα γκολ κάποια στιγμή ώστε η ελληνική ομάδα να «δέσει» την πρόκριση για τα καλά.

Με λίγα λόγια, η Λίβερπουλ δεν έπαιξε αμυντικά, αλλά το αντίθετο. Κοίταξε, δηλαδή, να κτυπήσει και να αξιοποιήσει όλες τις αδυναμίες που έχει στα μετόπισθεν η Γιουνάιτεντ. Έτσι ήρθε αυτό το 0-3. Και θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά. Μια ομάδα, άλλωστε, υπήρχε στο γήπεδο. Η Λίβερπουλ. Η Μάντσεστερ ούτε ευκαιρία μπορούσε να φτιάξει.

Και μην ξεχνάμε κάτι ακόμα. Ότι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς, αυτό ακριβώς έκανε. Την στρίμωξε από την αρχή την Γιουνάιτεντ. Και δικαιώθηκε. Γιατί όχι και στο Όλντ Τράφορντ, λοιπόν;
Πηγή: sportdog.gr

Eπίθεση ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε Άρη και Μαρινάκη!!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά τα μεσάνυχτα εξαπολύει επίθεση κατά του Άρη, αλλά και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Eπίθεση ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε Άρη και Μαρινάκη
Στην ανακοίνωση του ακόμα ο ΠΑΟΚ, επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ενώ στο υστερόγραφο, δεν παραλείπει ν' αναφερθεί και στον ρέφερι του ντέρμπι του "Κ. Βικελίδης", Γιώργο Κομίνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το καρναβάλι “Superleague 2014? έχει βασιλιά καρνάβαλο και επίσημα, έχει και άρματα καρναβαλιστών, που δυστυχώς δεν θα είναι όλα μαζί μας του χρόνου μετά τη σημερινή παρέλαση.

Το σύστημα είναι συγκεκριμένο και οι ρίζες του πολύ βαθιές.To ελέγχει ένας και λέγεται Μαρινάκης. Μας αηδιάζει κάθε ένας ο οποίος εντάσσεται σ’ αυτό και το συντηρεί. Μας αηδιάζει η ΕΠΟ και συγκεκριμένα ο Σαρρής και ο προστάτης του και υποβολέας (λόγω ανικανότητας) Μώραλης. Η ανικανότητα δεν είναι η μόνη αρετή του Σαρρή, είναι και η σκοπιμότητα.Η πολιτεία αγρόν αγοράζει συντηρώντας την ηθική κρίση που στο ποδόσφαιρο την βλέπουμε στην χειρότερη μορφή της.

Επενδύουμε στην συντριπτική πλειοψηφία του υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου κόσμου. Το γεγονός οτι δεν κουραζόμαστε να διεκδικούμε το αυτονόητο έχει όρια και συναίσθηση της πραγματικότητας και του ρόλου μας.

Οι προτάσεις μας υπάρχουν και αποτελούν βάση.

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε έξω από τον βόθρο.

ΥΓ. Ο Κομίνης είναι ακόμη ένα ανθρωπάκι του συστήματος".