Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αγρίεψε ο… «Πάνθηρας»

Καθοριστική νίκη -πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ- στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία σημείωσε ο Πανιώνιος επί του Λεβαδειακού και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία.

Αγρίεψε ο… «Πάνθηρας»
Τους 34 βαθμούς έφτασε στο πρωτάθλημα ο Πανιώνιος στο πρωτάθλημα, ύστερα από τη νίκη με 4-2 επί του Λεβαδειακού, με δύο γκολ του Κολοβού (56’, 74’) και από ένα των Αραβίδη (24’), Μητρόπουλου (55’). Δύο ασίστ ο Ντούνης. Το… μάζεψαν οι Ροζέριο (75’)και Γιάντσης (86’) προς το φινάλε.

Καλύτεροι ήταν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτος μέρος, αν και βρίσκονταν με 1-0 πίσω στο σκορ, καθώς είχαν χάσει μεγάλες ευκαιρίες με τους Ορτέγκα και Μάντζιο, όμως το εικοσάλεπτο 55’-75’ ήταν καταστροφικό για αυτούς, όταν και δέχθηκαν τρία τέρματα.

Οι Βοιωτοί παρέμειναν στους 33 βαθμούς και συνέχισαν τα πολύ κακά αποτελέσματα που έχουν φέτος εκτός έδρας, καθώς έφτασαν τις 13 συνεχόμενες ήττες μακριά από τη Λιβαδειά και η τελευταία φορά που πήραν πόντο ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Στους έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη οι είναι «κυανέρυθροι» και στους πέντε ο Λεβαδειακός.


Το ματς

Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος είχε το γκολ, αλλά τις ευκαιρίες ο Λεβαδειακός. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου δημιούργησε δύο ευκαιρίες, μία στο 3’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Λάζνικ και η επόμενη ήταν από προσωπική προσπάθεια του στόπερ του, Βασίλη Λαμπρόπουλου. Το σκορ άνοιξε στο 24 ο Αραβίδης, έχοντας και την τύχη με το μέρος του. Ο Κούρντι έκανε κακό σουτ και η μπάλα έφτασε στον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος καλυπτόταν έναν αμυντικό του Λεβαδειακού, που ήταν στο έδαφος –διότι είχε κάνει τάκλιν στο ξεκίνημα της φάσης- την ώρα του σουτ. Ο Αραβίδης δεν δυσκολεύτηκε απέναντι από τον Στρατηλάτη να κάνει το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας με κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Ορτέργκα έχασε τρεις πολύ καλές προσπάθειες. Ο 25χρονος Ισπανός ήταν πρωταγωνιστής στο 12’ όταν μπήκε στην περιοχή, αλλά του στέρησε το γκολ ο Λαμπρόπουλος διώχνοντας με το κεφάλι το σουτ του, ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Αμέσως μετά το γκολ του Πανιωνίου ο Μάντζιος έκανε αδύναμη κεφαλιά με από τη μικρή περιοχή και 14 λεπτά μετά ο Ορτέγκα πέρασε τον Παντίδο και παραλίγο να κάνει το ίδιο και με τον πορτιέρο των γηπεδούχων, Ανέστη, αλλά ο δεύτερος έκανε σωτήριο τάκλιν, γλιτώνοντας σίγουρο γκολ.

Ύστερα από ένα μέτριο ξεκίνημα από τις δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος ανέβασε… στροφές από το 55’ και μετά και πέτυχε τρία γκολ μέσα σε ένα εικοσάλεπτο, με τον Κολοβό να σκοράρει δις και Μητρόπουλο μία, ενώ ο Ντούνης «σέρβιρε» το πρώτο του νεαρού μέσου και αυτό του έμπειρου χαφ, και… έτσι κρίθηκε το ματς. Μετά από το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων η ομάδα του Σάββα Παντελιάδη ανέβηκε στο γήπεδο και το πλήρωσε.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, ύστερα και από τις αλλαγές που έκανε ο Έλληνας τεχνικός, είχαν το μυαλό τους αλλού και ο Λεβαδειακός το εκμεταλλεύτηκε, μειώνοντας με αρχικά με πανέμορφο τέρμα του Ροζέριο και άλλο ένα στη συνέχεια του Γιάντση. Μπορεί οι «πράσινοι» να έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο, αλλά το 4-0 θα ήταν «μαγική» εικόνα με βάση την απόδοση που είχαν οι δύο ομάδες συνολικά στο παιχνίδι.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανιώνιος (Ν. Αναστόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (78’Κουλουχέρης), Λάζνικ, (68’ Γιάννου) Παντίδος, Μητρόπουλος, Ντούνης (78’ Καμπάνταης), Λαμπρόπουλος, Αραβίδης.

Στον πάγκο οι: Παπαδόπουλος, Παναγιωτούδης, Ζαχαράκης, Καμπάνταης και Σταυροθανασόπουλος.

Λεβαδειακός (Σ. Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Πετρτάτσι, Μάρτινς (77’ Βούκσεβιτς), Βαρέλα, Μάντζιος (60’ Γιάντσης), Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεφ. (60’ Λυκογιάννης).

Στον πάγκο οι: Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Νικολακάκης.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης.

Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Ιωάννης Τουμπακάρης, Χρυσούλα Κουρομπύλια

4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: