Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κάτι από... Αγγλία και Μπαρτσελόνα!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα «μαγικά» σκορ της 29ης αγωνιστικής, όπου σε τρία ματς το απόγευμα της Κυριακής μπήκαν 18 γκολ, με την Σούπερ Λίγκα να μοιάζει λίγο από Αγγλία, ενώ ο Πλατανιάς πρόλαβε σε 7άρα ακόμη και την Μπαρτσελόνα!
Και ξαφνικά, το απόγευμα της Κυριακής η Σούπερ Λίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα γίναμε… Αγγλία, αλλά θυμίσαμε και κάτι από Μπαρτσελόνα εναντίον της Οσασούνα!
    Δεκαοκτώ γκολ μπήκαν σε τρία παιχνίδια και συγκεκριμένα στα Πλατανιά- Καλλονή 7-0, Πανιώνιος- Λεβαδειακός 4-2 και Αστέρας Τρίπολης- Εργοτέλης με τους κρητικούς να πετυχαίνουν το χρυσό γκολ με πέναλτι σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα, αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο!
     Μαγικά σκορ, ποικιλία στα τέρματα, χωρίς ωστόσο τα δύο πρώτα ματς να παρουσιάσουν κάποια αγωνία στον θεατή, αφού ακόμη και το Πανιώνιος- Λεβαδειακός έφτασε το σκορ στο 4-0 για να θυμηθεί η ομάδα του Παντελίδη ότι… βρίσκεται στο γήπεδο!
       Χόρτασαν γκολ οι φίλοι των ομάδων και οι τηλεθεατές, που έβλεπαν τις άμυνες να τις τρυπάει η αντίπαλη επίθεση με την ευκολία που κόβει ένα μαλακωμένο βούτυρο ένα κοφτερό μαχαίρι! Προφανώς επηρέασε θετικά κάποιες ομάδες ο καλός καιρός, που ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο και τις υπόλοιπες αρνητικά.
        Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, θα αναφωνήσουν σωστά κάποιοι. Θα πρέπει να επισημάνουμε και κάποια στατιστικά στοιχεία που μας έκαναν εντύπωση φτάνοντας στην 29η αγωνιστική:
*   Ο προτελευταίος Πλατανιάς είχε πετύχει σε 28 παιχνίδια 26 γκολ και εναντίον της Καλλονής πέτυχε 7, δηλαδή περίπου το ¼ των τερμάτων του θυμίζοντας κάτι από Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης. Με τα γκολ που πέτυχε βελτίωσε και τη στατιστική των τερμάτων του, που είναι καλύτερη με την ισόβαθμή του Βέροια.
*Ο Πανιώνιος είχε πετύχει σε 28 ματς 24 γκολ, πέτυχε δηλαδή το 1/6 των τερμάτων του, ξεσπώντας στον Λεβαδειακό,
* Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε ηττηθεί σε 14 παιχνίδια εντός έδρας και ηττήθηκε από τον Εργοτέλη, ο οποίος στο σημείο εκείνο μετά την αποβολή του Ρομάνο έπαιζε με 10 παίκτες. Με πέναλτι του Διαμαντάκου στο 90΄.
* Ο Πλατανιάς πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του.
* Ο Εργοτέλης με αυτό το διπλό αγκάλιασε την παραμονή του στην κατηγορία.
* Ο Λεβαδειακός πάντως είναι η μόνη ομάδα φέτος στη Σούπερ Λίγκα που δεν έχει πετύχει μετά 15 αναμετρήσεις, νίκη εκτός έδρας!
    Για να αλλάξουμε θέμα και  σε αυτή την αγωνιστική στην οποία κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημά του ο Ολυμπιακός, είχαμε  διαιτητικά λάθη, τόσο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όσο και στη Βέροια (είχαμε και ανακοινώσεις Βελλή, Ατρομήτου), ενώ αυτό που μου έκανε εντύπωση στον αγώνα του Παναθηναϊκού είναι ότι η νέα ομάδα του Αναστασίου έχει μάθει να νικάει και δίχως να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τα μεγάλα του κέρδη είναι ότι νίκησε στην ουσία χωρίς Μπεργκ και φυσικά τον τραυματία Πέτριτς ενώ πλέον έχει αρχίσει και λάμπει το άστρο του μικρού Ατζαγκούν.
    Η αγωνιστική βελτίωση του ΟΦΗ ωστόσο, δείχνει ότι το έργο του ΠΑΟ δεν θα είναι εύκολο στην Κρήτη στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: