Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Έμαθε να κερδίζει!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που νικάει ακόμη και όταν δεν παίζει το ποδόσφαιρο που μπορεί, όπως έγινε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα...
Η νίκη στα Γιάννενα με 1-0 οδηγεί τον Παναθηναϊκό με καλή ψυχολογία στον πρώτο ημιτελικό με τον ΟΦΗ , αλλά μας οδηγεί και σε ένα συμπέρασμα. Ότι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στον δεύτερο γύρο έχει μάθει να κερδίζει ανεξάρτητα αν παίζει καλά , η όχι. Στα Γιάννενα ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι και έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει. Πέτυχε το γκολ με ωραίο σουτ του Αντζαγκούν και στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έκανε συντήρηση ενόψει ΟΦΗ σε σημείο, που και το μυαλό των παικτών να μην είναι αρκετές στιγμές στο γήπεδο. Τα δύο λάθη του Νάνο στο πρώτο τετράλεπτο , τα 15 λάθη του Ζέκα και τα 70 λάθη συνολικά της ομάδας, δείχνουν, ότι το σώμα ήταν στα Γιάννενα, αλλά το μυαλό στο κύπελλο.
Και όχι μόνο το μυαλό των παικτών, αλλά και του Αναστασίου. Αν δεν υπήρχε το ματς κυπέλλου με τον ΟΦΗ και ο Μπέργκ και ο Αμπεντ θα ήταν στην ενδεκάδα, ενώ τελικά ξεκίνησαν από τον πάγκο και μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Η νίκη ήρθε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για τον Παναθηναϊκό, αφού η πιο καθαρή ευκαιρία του ΠΑΣ έγινε στο 4 με τον Ιλιτς(από λάθος του Νάνο και σωτήρια επέμβαση του Τριανταφυλλόπουλου), ενώ οι «πράσινοι» είχαν και αυτοί δύο καθαρές ευκαιρίες με τον Ατζαγκούν και τον Μπέργκ στο δεύτερο ημίχρονο, που με μεγαλύτερη συγκέντρωση θα τις έκαναν γκολ.
Στο υπόλοιπο διάστημα ο Καπίνο «ζεστάθηκε»με δύο-τρία σουτ και ο Βελίδης επίσης το ίδιο. Το τρίποντο μετράει και όπως είπα στην αρχή ο Παναθηναϊκός ωριμάζει, διότι μαθαίνει να κερδίζει, είτε παίζει καλά(Ολυμπιακός 3-0, Αρης 4-1, ΠΑΟΚ 2-1), είτε παίζει μέτρια έως κακά(Πανθρακικό στην Κομοτηνή 2-0, στα Γιάννενα 1-0). Αυτά τα πέντε παιχνίδια έχουν γίνει στην τελευταία εξάδα και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει το 6 στα 6 λόγω του 1-1 με τον Εργοτέλη στην Λεωφόρο. Θετική η επανεμφάνιση του Μέντες στα χαφ, ο Αντζαγκούν πέτυχε άλλο ένα καθοριστικό γκολ εκτός, ο Τριανταφυλλόπουλος στην θέση του στο κέντρο της άμυνας ήταν αποτελεσματικός. Οι υπόλοιποι την εμφάνιση στα Γιάννενα πρέπει να την ξεχάσουν, αφού φάνηκε να παίζουν με το πόδι στο φρένο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: