Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Επίθεση στο πούλμαν του Πανιωνίου με ζάχαρη!

Επίθεση στο πούλμαν του Πανιωνίου με ζάχαρη!
Μια ιδιαίτερα… περίεργη επίθεση δέχτηκε το πούλμαν του Πανιωνίου, καθώς άγνωστοι έριξαν… ζάχαρη στην μηχανή του πούλμαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο ταξίδι για Τρίπολη να υπάρξει πρόβλημα και η αποστολή να ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα. Για το συγκεκριμένο συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ.

«Φαίνεται πως κάποιοι εμπνεύστηκαν από την ημέρα και θέλησαν να μεταχειριστούν πρακτικές της δεκαετίας του 60 και του 70, όπου ο δικτάτορας έριχνε ζάχαρη στις μηχανές των τανκς.

Το ίδιο ακριβώς φτηνό κόλπο έκαναν και κάποιοι στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το πούλμαν της ομάδας και να δυσκολέψουν την μετάβαση στην Τρίπολη για το παιχνίδι με τον Αστέρα. Φυσικά τα σχέδια τους δεν στέφθηκαν με επιτυχία και η αποστολή της ομάδας έφτασε με ασφάλεια στον προορισμό της.

Μετά από αυτούς που θέλουν να λέγονται μέλη της Πανιώνιας οικογένειας, αλλά δεν είχαν πρόβλημα να αποστείλουν εξώδικα εναντίον του συλλόγου, πλέον έχουμε και αυτούς που προσπαθούν να καταστρέψουν την περιουσία του. Σε κάθε περίπτωση τα σχέδια τους δεν θα ευοδωθούν».

Νέτο: «Δύσκολη περίοδος, θα δω τι θα κάνω…»

Νέτο: «Δύσκολη περίοδος, θα δω τι θα κάνω…»
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε για το μέλλον του άφησε ο Νέτο του Άρη, που εντείνει την φημολογία ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο ο Βραζιλιάνος μέσος μετέθεσε τις (όποιες) εξελίξεις μετά τη λήξη της περιόδου και το ματς με την Κέρκυρα.


Οι δηλώσεις του Νέτο στη Nova:

Για το παιχνίδι με την Κέρκυρα: «Η ομάδα μας πρέπει να κλείσει την χρονιά με μια νίκη. Κάναμε ένα καλό δεύτερο γύρο και δεν γίνεται να κλείσουμε τη χρονιά με τις κακές εντυπώσεις της βαριάς ήττας από τον Παναιτωλικό».

Για τον απολογισμό της σεζόν: «Ήταν μια χρονιά που έγιναν πολλά λάθη από όλες τις πλευρές. Από εμάς τους παίκτες, τις τεχνικές ηγεσίες, τη διοίκηση. Σε μια τέτοια κακή χρονιά πρέπει ο καθένας να δει ποια ήταν τα δικά του λάθη, να αναλάβει τις ευθύνες του, να βελτιωθεί ώστε να μην έχουμε τέτοια χρονιά ξανά».

Για το μέλλον του: «Είναι πολύ νωρίς και πρέπει πρώτα να νικήσουμε την Κέρκυρα. Άλλωστε και εγώ θέλω να δω τι θα κάνω. ίσως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσω την τύχη μου σε ένα άλλο πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, υπεράνω προσώπων. Έχω συμβόλαιο με τον Άρη, όμως η ομάδα διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, για αυτό πρέπει να κοιτάξω αν θα συνεχίσω στην ομάδα ή όχι».

Με Καμαρά στο +5!!

Με Καμαρά στο +5!
Στους πέντε βαθμούς από τη δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν αύξησε τη διαφορά η Μονπελιέ, επικρατώντας της Βαλενσιέν με σκορ 1-0, με γκολ του Καμαρά στο 5', για την 33η αγωνιστική της Ligue 1.

Με τον Εντέν Αζάρ να είναι -για άλλη μία φορά- εξαιρετικός, η Λιλ πέρασε εύκολα από την έδρα της Ντιζόν με 2-0, σε ένα ματς που είχε τρεις κόκκινες, όπου τη μία αντίκρισε ο Κουμορτζί.

Ακόμα πιο δύσκολη έγινε η υπόθεση-παραμονή για την Οσέρ, ύστερα από την ήττα (1-0) κόντρα στη Νις.

Τις δύο συνεχόμενες νίκες έφτασε η Σεντ Ετιέν, καθώς νίκησε -εκτός έδρας- με σκορ 4-1 της Καέν, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σημειώνει δύο τέρματα, ενώ παράλληλα παρέμεινε στη διεκδίκηση για την έξοδο στην Ευρώπη.

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας -έστω προσωρινά- ανέβηκε η Ρεν, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φερέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο της χάρισε τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Μπρεστ.

Τέλος, η Τουλούζ ηττήθηκε εκτός έδρας από την Εβιάν με σκορ 2-1, με αποτέλεσμα να παραμένει στους 53 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη θέση που οδηγεί στο Europa League.


Αναλυτικά η 33η αγωνιστική της Ligue 1

Σάββατο 21/4 20.00

Καέν-Σεντ Ετιέν 1-4
(72’ Ναμπάμπ-39’ αυτ. Μονταρού, 60’, 83’ Ομπαμεγιάνγκ, 70’ Γκραντέλ)

Ντιζόν-Λιλ 0-2
(39’ Μαβουμπά, 45’ Αζάρ)

Εβιάν-Τουλούζ 2-1
(10’ Ανγκουλά, 75’ αυτ. Αμπντενούρ-72’ Μπεν Γεντέρ)

Μονπελιέ-Βαλενσιέν 1-0
(5’ Καμαρά)

Νις-Οσέρ 1-0
(36’ πεν. Μονζόν)

Μπρεστ-Ρεν 0-1
(45+2’ πεν. Φερέ)

Μπορντό-Μαρσέιγ (22:00)

Κυριακή 22/4

18.00
Αζαξιό-Νανσί
Παρί Σεν Ζερμέν-Σοσό

22.15
Λιόν-Λοριάν

πηγή: sportfm.gr

«Σίγησαν» οι έδρες…!!

«Σίγησαν» οι έδρες…
Παρά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την Ρέιντζερς, εντός αγωνιστικών χώρων συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα, παίρνοντας άνετο «διπλό» στην έδρα της Χάρτς με σκορ 3-0 για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σκωτίας.

Κανένας από τους γηπεδούχους δεν πανηγύρισε και στα άλλα δύο παιχνίδια, καθώς η Αμπερντίν επικράτησε 2-0 της Ινβερνές εκτός έδρας ενώ και η σχεδόν υποβιβασμένη, Ντανφέρμλιν ήρθε ισόπαλη 4-4 στο γήπεδο της Σεντ Μίρεν.

Η Ρέιντζερς προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε έξι λεπτά, με τα γκολ των Αλούκο (29’) και Λιτλ (35’). Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και απλώς οι «διαμαρτυρόμενοι» έκαναν το τελικό 3-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Λιτλ (88’).

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/04 (17.00)

Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουν. : 0-2
(32’ Ρόμπερτσον, 90+3’ Ράνκιν)

Ινβερνές-Αμπερντίν : 0-2
(46’ αυτ. Γκόλομπαρτ, 89’ αυτ. Ζιλέ)

Σεντ Μίρεν-Ντανφέρμλιν: 4-4
(4’ Χασελμπάινκ, 43’,48’,67’ Τόμπσον – 24’ ΜακΜίλαν, 56’ Γκράχαμ, 71’ Μπάκαναν, 88’ Κιρκ)

Χαρτς-Ρέιντζερς: 0-3
(29' Αλούκο, 35', 88' Λιτλ)

Κυριακή 22/04

Μάδεργουελ-Σέλτικ (16.00)

Χιμπέρνιαν-Κιλμάρνοκ (17.00)

Η επόμενη (35η) αγωνιστική

Σάββατο 28/04 (17.00)

Νταντί Γιουν.-Χαρτς (14.30)

Κιλμάρνοκ-Ινβερνές

Μάδεργουελ-Σεντ Τζόνστον

Ντανφέρμλιν-Αμπερντίν

Κυριακή 29/04

Σέλτικ-Ρέιντζερς (14.45)

Σεντ Μίρεν-Χιμπέρνιαν (17.15)

πηγή: sportfm.gr

Τσάμπα μάγκες, τέλος...!!

Τσάμπα μάγκες, τέλος...
Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει στο sday.gr για την κίνηση του Ζήση Βρύζα να διευκρινίσει την κατάσταση σχετικά με αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην ομάδα.
Ο Βασίλης Φλωρίδης κόστισε (το περασμένο καλοκαίρι) αρκετά παραπάνω στον ΠΑΟΚ από όσο πίστευε ακόμη και ο ίδιος ο Κωνσταντινουπολίτης εκατομμυριούχος (;), μια και η διοίκηση Ζαγοράκη καθυστέρησε τον προγραμματισμό της και την προσαρμογή της ομάδας στα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης, περιμένοντας τα δολάρια του επιχειρηματία που παρουσιαζόταν με το καπέλο και το μοντέρνο λουκ στην Τούμπα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να... τρέχει η διοίκηση - μετά την οριστικοποίηση του «ναυαγίου» - να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα. Πάλι καλά που ήρθαν η πώληση του Βιεϊρίνια στην Βόλφσπουργκ και η αποχώρηση των Κοντρέρας, Αρίας και πήρε ο σύλλογος μια οικονομική ανάσα.

Πάνω σε αυτήν τη βάση κι επειδή τα τελευταία (πολλά) χρόνια έχουν... παρελάσει αρκετοί οπαδοί (;) του ΠΑΟΚ που αγαπούσαν (;) την ομάδα και ήθελαν να επενδύσουν σε αυτήν, η στάση - μέσω γραπτής δήλωσης - του Ζήση Βρύζα ήταν η καλύτερη δυνατή.

Οι τσάμπα μάγκες τελείωσαν για τον ΠΑΟΚ. Οποιος θέλει να επενδύσει στην ομάδα κι έχει όραμα να την φθάσει πολύ ψηλά, μπορεί να το αποδείξει, αλλά αυτήν τη φορά εγγράφως. Οι κάθε τύπου διαφημίσεις ορισμένων μέσω των «σίριαλ» που παιζόταν στην Τούμπα, έλαβαν τέλος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Αν ο «Χ» επιχειρηματίας (για παράδειγμα ο «καπετάνιος» Γιάννης Καμπάνης εξέφρασε ξανά μετά το 2006 το ενδιαφέρον του για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών) παρουσιάζεται ότι έχει τη δυνατότητα να μπει δυναμικά στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μπορεί - όπως δήλωσε ο Βρύζας - να καταθέσει έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την επένδυσή του στην ομάδα και εγγυητική τραπέζης ύψους τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων, προκειμένου το αίτημά του να μεταφερθεί στον ΑΣ ΠΑΟΚ.

Ο Βρύζας δεν μπορεί - ως πρόεδρος μιας διοίκησης Πρωτοδικείου - να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση. Ομως μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ομάδα δεν επιδιώκει μόνο την... λεζάντα του.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ χόρτασαν (μάλλον βαρυστομάχιασαν) από τα παχιά λόγια. Οι πράξεις λείπουν κι όποιος θέλει πραγματικά να επενδύσει στον «Δικέφαλο» έχει την ευκαιρία - σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης - να γίνει ήρωας στη Θεσσαλονίκη.
πηγή: sday.gr

«Σώθηκε» η Μαγιόρκα, ελπίζει η Χιχόν!!

«Σώθηκε» η Μαγιόρκα, ελπίζει η Χιχόν
Η Μαγιόρκα επικράτησε 1-0 της Σαραγόσα για την 35η αγωνιστική, αποτίναξε το άγχος για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και πλέον μπορεί να ονειρεύεται ακόμη κι έξοδο στο Champions League. Οι Νησιώτες επικράτησαν με γκολ του Κασαντέσους στο 33’ και ψαλίδισαν περισσότερο τις ελπίδες της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ για σωτηρία.

Η Χιχόν επιβλήθηκε 2-1 της Ράγιο Βαγεκάνο κι έπιασε στη 18η θέση τη Σαραγόσα, παραμένοντας στην «εντατική». Οι ηττημένοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν οι Λαμπάκα στο 76’ και Κασάδο στο 87’.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/04

Μαγιόρκα-Σαραγόσα 1-0
(33’ Κασαντεσούς)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1
(18’ Σανγκόι, 78’ Μπίλιτς - 51’ Λαμπάκα)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Σεβίλλη-Λεβάντε (23:30)

Κυριακή, 22/04

Γρανάδα-Χετάφε (13:00)
Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ (13:00)
Σανταντέρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ (19:00)
Βαλένθια-Ρεάλ Μπέτις (22:30)

Δευτέρα, 23/04

Οσασούνα-Μάλαγα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (36η)

Σαραγόσα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε-Μαγιόρκα
Λεβάντε-Γρανάδα
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Σπόρτινγκ Χιχόν
Ρεάλ Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μάλαγα-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Οσασούνα
Σοσιεδάδ-Ρασίνγκ Σανταντέρ

πηγή: sportfm.gr

Άλλοι σώθηκαν, άλλοι δεν το σώζουν με τίποτα!!

Άλλοι σώθηκαν, άλλοι δεν το σώζουν με τίποτα
Με νωπές τις μνήμες ακόμη από την τραγωδία και τον θάνατο του Πιερμάριο Μοροζίνι οι ποδοσφαιριστές στη Seria A -όπως και στις υπόλοιπες κατηγορίες- επανήλθαν στην δράση. Η Πάρμα επικράτησε 3-0 της Κάλιαρι και μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα όσον αφορά στην παραμονή της, την ίδια ώρα που η Ουντινέζε έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Κιέβο και έχανε έδαφος στο… κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ.



Η Πάρμα ήθελε πάση θυσία το τρίποντο για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και τα κατάφερε. Οι… μελλοντικοί συμπαίκτες του Σωτήρη Νίνη, πέτυχαν ευρεία νίκη με 3-0 με τον Τζιοβίνκο να ανοίγει τον δρόμο και τους Φλοκάρι, Οκάκα με πέναλτι να διαμορφώνουν το τελικό σκορ. Νέα απώλεια βαθμών για την Ουντινέζε που δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάτι περισσότερο από τον πόντο της ισοπαλίας απέναντι στην Κιέβο και περιμένει γκέλα της Λάτσιο με την Λέτσε για να συνεχίζει να ελπίζει για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/4

Κιέβο-Ουντινέζε 0-0

Πάρμα-Κάλιαρι 3-0
(24' Τζιοβίνκο, 73' πεν. Φλοκάρι, 90' πεν. Οκάκα)

Κατάνια-Αταλάντα (21:45)
Νάπολι-Νοβάρα (21:45)

Κυριακή 22/4 (16:00)

Φιορεντίνα-Ίντερ (13:30)
Μίλαν-Μπολόνια
Τσεζένα-Παλέρμο
Τζένοα-Σιένα
Λάτσιο-Λέτσε
Γιουβέντους-Ρόμα (21:45)

Η 33η αγωνιστική:

Τρίτη 24/4 (19:30)

Αταλάντα-Κιέβο
Κάλιαρι-Κατάνια

Τετάρτη 25/4 (16:00)

Νοβάρα-Λάτσιο (13:30)
Ουντινέζε-Ίντερ
Λέτσε-Νάπολι
Παλέρμο-Πάρμα
Σιένα- Μπολόνια
Ρόμα-Φιορεντίνα
Μίλαν-Τζένοα (19:00)
Τσεζένα-Γιουβέντους (19:00)

* Το διήμερο 24 και 25 Απριλίου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής.

πηγή: sportfm.gr

«Καθάρισαν» και πάνε για άνοδο…!!

«Καθάρισαν» και πάνε για άνοδο…
Με εύκολες νίκες επί των Πανσερραϊκού και Καλλονής συνέχισαν οι Πανθρακικός και Βέροια αντίστοιχα. Πλέον οι δύο ομάδες έχουν τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Football League και είναι έτοιμες να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα του Παντελίδη έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασε στη νίκη πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ο Μίνγκας ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά στη Βέροια με τέρματα των Σαμαρά και Καντί έφτασε στην επικράτηση με σκορ 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/4

Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών 2-1
(10' Μιχαλόπουλος, 37' Ντιαλό-68' Τσοκάνης)

Σάββατο 21/4

Πανθρακικός- Πανσερραϊκός 1-0
(51’ Μίνγκας)

Βέροια-Καλλονή 2-0
(36’ Σαμαράς, 45’ Καντί)

Κυριακή 22/4 (17:00)

Πιερικός-Διαγόρας (16:00)
Αγροτικός Αστέρας- Παναχαϊκή
Εθνικός Αστέρας-Αναγέννηση Επανομής
Λάρισα-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πλατανιάς-Βύζαντας Μεγάρων
Θρασύβουλος-Φωκικός

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής (16:00):

Αναγέννηση Γιαννιτσών- Εθνικός Αστέρας
Διαγόρας- Λάρισα
Φωκικός- Αγροτικός Αστέρας
Ηρακλής Ψαχνών- Θρασύβουλος
Καλλονή- Πιερικός
Παναχαϊκή- Αναγέννηση Επανομής
Πανσερραϊκός-Καλλιθέα
Βέροια-Πλατανιάς
Βύζαντας Μεγάρων- Πανθρακικός

πηγή: sportfm.gr

Ίβκοβιτς: «Αυτό είναι σκάνδαλο!»

Ίβκοβιτς: «Αυτό είναι σκάνδαλο!»
Έντονα ήταν τα παράπονα είχε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για το πρόγραμμα των play offs της Α1, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ (68-61).

«Δεν ξέρω αν θα δώσω στους παίκτες μου ρεπό ή θα κάνουμε προπόνηση. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο και το λέω υπεύθυνα», ο οποίος αναφορικά με το ματς δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοση των παικτών του.

«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με το παιχνίδι και το πώς παίξαμε. Δεν είχαμε ούτε καλό έλεγχο και δεν είχαμε τη διάρκεια που θα έπρεπε ειδικά αυτή την περίοδο. Ο ΠΑΟΚ παρά τα προβλήματα είχε μεγάλη θέληση και πήρε 15 επιθετικά ριμπάουντ που αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο. Στα play offs ήμασταν η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη στα επιθετικά ριμπάουντ και σήμερα χάσαμε. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό το παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, όπου στη συνέχεια εξέφρασε τα παράπονά του για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στα play offs:

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ένα. Πρώτη φορά στη ζωή μου και στην καριέρα μου, δεν ξέρω τι να πω στους παίκτες για το πότε θα έχουμε προπόνηση. Πριν το Πάσχα οι κύριοι από τον ΕΣΑΚΕ μάς είπαν ότι θα παίξουμε ένα, ίσως και δυο παιχνίδια στα play offs πριν το Final 4. Καταλαβαίνω την Ομοσπονδία που θέλει να τελειώσει γρήγορα η σεζόν για το Προολυμπιακό. Εγώ ξέρω, όχι ότι έχω κάποιο χαρτί, όπως μου είπε ο κ. Τόμιτς ότι θα παίξουμε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Αυτοί οι κύριοι είχαν πει ότι θα βρεθούν με τους προπονητές και θα μιλήσουν. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα με δυο ομάδες στο Final 4 αλλά δεν μας βοηθάει κανένας. Ξεκινήσαμε τα προημιτελικά 19 τους μηνός και παίζουμε ημιτελικά τα τρία πρώτα παιχνίδια ως τις 28 του μήνα. Ποιος είναι ο λόγος κύριε Κονδύλη να μας πιέζετε να παίξουμε πέντε παιχνίδια σε δέκα μέρες; Και μετά δώδεκα μέρες να μην έχουμε κανένα παιχνίδι; Ποιος είναι ο λόγος;

Κοιτάξτε τις άλλες ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ παίζει σπουδαία παιχνίδια στη VTB Λίγκα μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαΐου, η Μπαρτσελόνα παίζει κάθε τρεις μέρες μέχρι τις 3-4 Μάη. Εμείς δεν έχουμε ένα χαρτί με ένα σχέδιο για το τι θα ισχύσει. Δεν ξέρω τι να πω στους παίκτες μας. Κανένας δεν μας ρώτησε και ζητάω συγνώμη από τον κόουτς που μιλάω τόσο πολύ γι’ αυτό το θέμα.

Γυρνάμε αύριο το πρωί γιατί δεν ξέραμε πότε ξεκινάνε τα παιχνίδια και δεν ξέρω τι ώρα να βάλω αύριο προπόνηση. Πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Πληροφορίες, όχι κάποιο επίσημο χαρτί. Αυτό είναι σκάνδαλο.

Μας είπαν πριν το Πάσχα ότι θα μιλήσουν με τους δυο προπονητές να συζητήσουν και τώρα βγαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε. Λένε ότι απαγορεύεται να παίξουμε 3-7 λόγω αστυνομίας, αλλά τι γίνεται 29 μέχρι 2 του μήνα. Σ’ όλες τις χώρες πρέπει να βοηθάς τις ομάδες που παίζουν Final 4 κι εμείς δεν ξέρουμε πότε παίζουμε τον ημιτελικό με τον Πανιώνιο. Δεν ξέρω αν θα δώσω στους παίκτες μου ρεπό ή θα κάνουμε προπόνηση. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο και το λέω υπεύθυνα
».

Από τη μεριά των παικτών, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, είπε: «Για μας ήταν ένα κακό παιχνίδι. Παρά τη νίκη δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι γιατί από την αρχή ως το τέλος δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι. Πρέπει να βρούμε αμέσως τι φταίει γιατί η σειρά με τον Πανιώνιο θα είναι πολύ δύσκολη κι αν είμαστε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα».

Μαρκόπουλος: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Μαρκόπουλος: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»
Κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος, από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, στα play offs της Α1.

Αναφορικά με την παραμονή του στον «Δικεφάλου του Βορρά», ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως υπάρχει μία συμφωνία με την ομάδα, ωστόσο όλα είναι ανοικτά τη δεδομένη στιγμή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι καλύτερη ομάδα. Καλή συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα και επιτυχίες στο Final 4. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν απέναντι σε μια πολλή καλή ομάδα που έχει σταματήσει τις καλύτερες ομάδες Ευρώπης. Παρότι είχαμε μια μέρα να δουλέψουμε, είπαμε κάποια πράγματα και στο μεγαλύτερο διάστημα πετύχαμε τους στόχους μας. Θέλω να ευχαριστήσω για τη φετινή προσπάθεια όλους τους συνεργάτες μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε πολύ στην εξυγίανση και θέλω να πιστεύω ότι η χρονιά σ’ αυτό τον τομέα να τα κατάφερε και να βοηθήσει αυτή η σεζόν για το μέλλον. Εγώ έχω μια συμφωνία με την ομάδα και θα δούμε τι θα γίνει. Θα μπουν όλα στα τραπέζι και θα δούμε. Αυτή τη στιγμή είναι όλα στον αέρα».

Από τη μεριά του ο Δήμος Ντικούδης είπε: «Κάναμε κάποιες ήττες στην κανονική διάρκεια που μας έφεραν στην όγδοη θέση και μας έφεραν απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η απραξία των 25 ημερών ήταν κακή για μας, αλλά σήμερα δείξαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και το κρατάμε ως θετικό. Δεν σκέφτομαι ακόμα τίποτα για το μέλλον, είναι πολύ νωρίς. Ξεκινήσαμε μια σεζόν με αγώνες στην Ευρωλίγκα, στο Eurocup και με πιο δυνατό ρόστερ. Μας κόστισαν κάποιες αλλαγές, κάποιες ήττες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα τώρα παρά μόνο να κοιτάξουμε μπροστά».

Έβγαλε την… υποχρέωση!!

Έβγαλε την… υποχρέωση
Πρόκριση… αγγαρεία.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, με σκορ 68-61 και πέρασε στην ημιτελική φάση των play offs, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς στο ΣΕΦ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε περισσότερη διάθεση στην Πυλαία, όμως δεν αποδείχθηκε αρκετή για να αποτρέψει τη νέα ήττα από τους «ερυθρόλευκους».

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς οι Σπανούλης και Άντιτς με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ Τζόι Ντόρσεϊ πρόσθεσε άλλους 11 πόντους. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Παππάς, ο οποίος είχε 15 πόντους.

Το ματς

Με… λανθασμένη εντύπωση ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ματς, καθώς οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς θεωρούσαν πως με την ίδια ευκολία που επικράτησαν στο πρώτη αναμέτρηση, το ίδιο θα έκαναν και στην Πυλαία. Το σκορ ήταν στο 10-11 στα τέσσερα πρώτα λεπτά, με αυτό να είναι και το τελευταίο προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» στην πρώτη περίοδο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Παππά πέρασαν μπροστά, διατηρώντας το προβάδισμά τους, σχεδόν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-17). Όμως, ο Άντιτς είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι και με δικό του καλάθι και φάουλ, διαμόρφωσε το 20-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο +4 (26-22), εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού. Όμως, αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές και με ένα σερί 9-0, ανέκτησαν το προβάδισμα (26-31). Στη συνέχεια, ο Ντικούδης με τρίποντο έφερε το ματς στον πόντο (31-32), με τους Πειραιώτες να κάνουν ένα νέο σερί (5-0) και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με σκορ 31-37.

Άλλο ένα νωθρό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς, αυτή τη φορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ να φέρει το ματς στα ίσα, μέσα σε τρία λεπτά, κάνοντας ένα σερί 6-0 (37-37). Ο Μάντζαρης με δίποντο «ξεκόλλησε» τους φιλοξενούμενους (37-39), ενώ παράλληλα από εκείνο το σημείο και ύστερα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς… σοβαρεύτηκαν, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο +14 (41-55), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν το σκορ σε 46-55.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, στο τέταρτο δεκάλεπτο (49-57), αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον άφησε, πηγαίνοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (49-59). Έτσι, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τους γηπεδούχους μέχρι την τελευταία κόρνα από τη γραμματεία, οι Πειραιώτες έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους, αυτή τη φορά με σκορ 68-61.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 31-37, 61-68

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς, Στίγκερς 5 (1) Αράπης, Άλεξιτς 5 (8ριμπ.), Ντούβνιακ 5, Ντικούδης 12 (1), Πέτγουεϊ 4 (8ριμπ.), Παππάς 15 (1), Γιαννακίδης 2, Καλλές 13, Τσακαλέρης, Καλαμπάκας.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 9, Άντιτς 12 (1), Σπανούλης 15, Βασιλόπουλος, Ντόρσεϊ 11 (8ριμπ.), Πελεκάνος 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6, Σλούκας 3.

πηγή: sportfm.gr

Ομπράντοβιτς: «Κάποιοι πρέπει να παίξουν καλύτερα»

Ομπράντοβιτς: «Κάποιοι πρέπει να παίξουν καλύτερα»
Παράπονα από την απόδοση ορισμένων παικτών του είχε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Ο κόουτς των «πράσινων» τόνισε πως κάποιοι θα πρέπει να αποδώσουν καλύτερα προκειμένου το "τριφύλλι" να παρουσιαστεί βελτιωμένο σε σχέση με το πρόσωπο που εμφανίζει μέχρι τώρα.

«Κάποιοι παίκτες πρέπει να παίξουν πολύ καλύτερα. Πρέπει να βρεθούμε σαν ομάδα σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ' ότι είμαστε τώρα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι εμφανές ότι παίζουν με ενθουσιασμό και άλλοι όχι...», είπε ο «Ζοτς» που δεν παρέλειψε παρά τα παράπονα να επαινέσει τους παίκτες του για την πρόκριση τους στην τετράδα των play offs:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και την είσοδό τους στους ημιτελικούς. Προετοιμαστήκαμε πολύ σοβαρά, αναλύοντας το πρώτο παιχνίδι, όπου ο Άρης ήταν πολύ καλός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Θέλω να δώσω επίσης συγχαρητήρια στον συνάδελφο για τη δουλειά και την αφοσίωση που έδειξε στον Άρη. Θέλω να πω ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες η δουλειά του προπονητή ήταν πολύ σημαντική. Έπαιξε με νέους παίκτες και αξίζουν συγχαρητήρια και γι' αυτό».

Ο Στράτος Περπέρογλου από την πλευρά του, σχολίασε: «Ήρθαμε με σκοπό να κάνουμε το 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ ομαδικοί. Το αλλάξαμε στο δεύτερο και πήραμε εύκολα τη νίκη. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται».

Αλεξανδρής: «Θα ‘ταν αλλιώς με Τζέιμς»

Αλεξανδρής: «Θα ‘ταν αλλιώς με Τζέιμς»
Ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε για τον Άρη, έκανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο. Ο Έλληνας κόουτς τόνισε ότι τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για την ομάδα του αν δεν είχε αποχωρήσει στα μέσα της χρονιά ο Ντόμινικ Τζέιμς, ενώ ευχαρίστησε τους παίκτες του για τη δουλειά που έκαναν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

«Θα θέλαμε να είχαμε άλλη κατάληξη. αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός σε όλα τα επίπεδα. Θέλαμε να είχαμε μία ανάλογη εμφάνιση με αυτή τη Αθήνας, προκειμένου να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που ήρθε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν καλοί. Με αφορμή την ολοκλήρωση της χρονιάς, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που μου στάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και τους παίκτες, που κάτω από αντίξοες συνθήκες δέχτηκαν μεγάλη πίεση, αλλά οι καλές μας σχέσεις μας κράτησαν μαζί», σχολίασε ο τεχνικός των «κίτρινων» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απώλεια του Ντόμινικ Τζέιμς, μεσούσης της περιόδου:

«Πιστεύω ότι θα κατακτούσαμε την τρίτη θέση αν δεν έφευγε στη μέση της χρόνιας ο πρώτος σκόρερ και καλύτερος μας παίκτης, ο Τζέιμς, κάτι που μας ανάγκασε να αλλάξουμε όλο το σκεπτικό μας».

Ο «Τίγρης» δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό, ενόψει Final 4 της Euroleague: «Καλή επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη. Είμαι απ' αυτούς που θα ποντάρω στην παρουσία του Παναθηναϊκού. Και εμπειρία έχει και στην τακτική θα υπερισχύσει των υπολοίπων. Εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρει. Ακούμε ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα αποχωρήσει. Η παρουσία του Ομπράντοβιτς έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και θα χαρώ πολύ να μείνει στην Ελλάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του και ο Χρήστος Ταπούτος: «Δυστυχώς σήμερα τελειώνει η χρονιά νωρίτερα απ' ότι θέλαμε. Ατυχή αποτελέσματα δε μας επέτρεψαν να διασταυρωθούμε με κάποιον βατό αντίπαλο και να προχωρήσουμε περισσότερο. Διανύσαμε μία χρονιά δύσκολη με αρκετά προβλήματα. Η φετινή ομάδα, όμως, ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κι αυτό μας κράτησε ενωμένους. Είχαμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και σ' αυτό βοήθησε ο προπονητής μας, που ξέρει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες μίας ομάδας με προβλήματα».

Ο φόργουορντ των «κίτρινων» μίλησε ακόμα και για την γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα χαρακτηρίζοντας την ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του τμήματος: «Ελπίζω η Δευτέρα να είναι η Μεγάλη Δευτέρα για την ομάδα και να αρχίζει να χτίζεται ένας Άρης που όλοι θέλουμε. Να διεκδικήσει τίτλους και να φτάσει εκεί που πρέπει. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί και γιατί όχι να είμαι και εγώ μέλος της ομάδας του Άρη την επόμενη σεζόν", επεσήμανε και πρόσθεσε: "Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Υπάρχουν πολλά χρέη όχι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά και σε πολλούς παίκτες. Ελπίζω αυτοί που θα αναλάβουν την ομάδα να τα βάλουν κάτω τα πράγματα και να μπορέσουν να κάνουν τον Άρη μεγάλο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος είναι ότι υπήρξαν τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Ήταν αναπόφευκτο να μην επηρεάσει την ομάδα».

Όσο γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο να καταθέσει το αίτημα για τη διαταγή πληρωμής επιταγής που αντιστοιχεί σε χρήματα που του οφείλονται από την περσινή περίοδο; «Το έκανα γιατί δεν άντεχα άλλο την κοροϊδία και το δούλεμα που τρώω όλη την χρονιά. Εκτός του ότι είμαι Άρης πρέπει να σκεφτώ ότι έχω μία οικογένεια και υποχρεώσεις πίσω μου".

Πιο εύκολα κι απ’ το «σπίτι» του!!

Πιο εύκολα κι απ’ το «σπίτι» του
Στο ΟΑΚΑ δυσκολεύτηκε, στο «Αλεξάνδρειο» όμως δε συνέβη το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Άρη με σκορ 88-65 στη Θεσσαλονίκη και κάνοντας το 2-0, προκρίθηκε στην επόμενη φάση των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό με πλεονέκτημα έδρας. Δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή και τελείωσε έτσι, η σεζόν για αυτήν.

Όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων αγωνίστηκαν και όλοι τους -πλην των Μποχωρίδη και Τσαρτσαρή- σκόραραν. Κορυφαίοι ήταν οι Σάτο και Γιασικεβίτσιους από πλευράς νικητών, ενώ ο Μπόγρης ξεχώρισε από πλευράς γηπεδούχων.

Την Τρίτη (24/04) είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για το πρώτο ματς των «πράσινων» με τους Ροδίτες.

Το ματς

Τη νίκη που θα του έδινε την πρόκριση για την επόμενη φάση των πλέι οφ χωρίς να χρειαστεί τρίτο ματς ήθελε ο Παναθηναϊκός. Έτσι, μπήκε δυναμικά στον αγώνα και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του (11-17 στο 9ο λεπτό). Ο Άρης από την άλλη ήθελε να ικανοποιήσει τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και προσπάθησε να μην χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού (18-21 στο τέλος του δεκαλέπτου).

Κάτι τέτοιο όμως, δεν ήταν εύκολο και με τους «πράσινους» να ανεβάζουν στροφές οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο -14 (23-37) στο 14ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, το μόνο ωστόσο, που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 10 (36-46).

Καταιγιστικός ήταν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» με επιμέρους σκορ 11-2 υπέρ του, έφτασε να προηγείται με 19 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου (38-57). Τον πλουραλισμό τους στην επίθεση διατήρησαν οι φιλοξενούμενοι και στη συνέχεια και το δεκάλεπτο έληξε με τους «πράσινους» 53-68.
Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή γνώριζε πως δεν μπορούσε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη και με 24 πόντους (57-81) στο 35ο λεπτό. Το ματς τελείωσε 65-88 υπέρ της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που προκρίθηκε έτσι στην επόμενη φάση κάνοντας το 2-0 στην σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-46, 53-68, 65-88

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 3, Κερούς 7 (1), Ταπούτος 6 (1), Τσαϊρέλης 5, Ντέιβις 4, Κρούσιτς 1, Μποχωρίδης, Μπόγρης 16 (8 ριμπάουντ), Μάλντροου 9, Βεργίνης 9 (1 τρ., 5 ασίστ), Δήμας 3 (1), Βεζένκοφ 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 8, Λόγκαν 13 (2), Σάτο 11 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 7 (1), Βουγιούκας 7, Νικ Καλάθης 5 (1), Σμιθ 10 (1 τρ., 8 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 8 (1), Γιασικεβίτσιους 10 (2 τρ., 9 ασίστ).

πηγή: sportfm.gr

Όχι πια αστεία! Αρχίζει δυναστεία!!

Όχι πια αστεία! Αρχίζει δυναστεία
Στα χέρια της Ντόρτμουντ για όγδοη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή κατέληξε η ασπίδα του πρωταθλητή της Bundesliga. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν πτοήθηκε που η Μπάγερν νωρίτερα ανέβαλε τη στέψη της περνώντας με 2-1 από τη Βρέμη και νικώντας για την 32η αγωνιστική την Γκλάντμπαχ με 2-0 εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Ιβάν Πέρισιτς με κεφαλιά στο 23ο λεπτό, ενώ στο 59’ ο Καγκάουα από την ασίστ του Λεβαντόφσκι έδωσε το τελικό σύνθημα για το πάρτι στις εξέδρες του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» από περίπου 81.000 Βεστφαλούς. Η Ντόρτμουντ με 75 βαθμούς παρέμεινε στο +8 από την Μπάγερν, διαφορά αδύνατο να καλυφθεί στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές. Η έτερη Μπορούσια έμεινε τέταρτη με 56 βαθμούς, ένα βαθμό πίσω από τη Σάλκε που έχει ένα ματς λιγότερο και διατηρεί τη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.


Μη βιάζεστε να πανηγυρίσετε

Πρωταθλήτρια για όγδοη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή πριν καν βγει για... ζέσταμα ετοιμαζόταν να στεφθεί η Ντόρτμουντ. Όμως η Μπάγερν με γκολ του Φρανκ Ριμπερί στο 90’ πέρασε με 2-1 από τη Βρέμη και παρότι χρειάζεται πολλά «θαύματα» μαζί για να κλέψει τον τίτλο, ανέβαλε τουλάχιστον για λίγες ώρες τη στέψη των Βεστφαλών, που υποδέχονται την Γκλάντμπαχ (19:30) για την 32η αγωνιστική.

Στο «Βεζερστάντιον», ο Γιουπ Χάινκες προτίμησε από το να κυνηγήσει ένα... θαύμα ελπίζοντας ακόμη στον τίτλο, να φερθεί ρεαλιστικά. Έτσι εν όψει της ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League απέναντι στη Ρεάλ στη Μαδρίτη την ερχόμενη Τετάρτη, κράτησε στον πάγκο τους Ριμπερί, Κρόος, Γκόμεζ, Ρόμπεν, Μπόατενγκ και Αλάμπα (μόνο οι τρεις πρώτοι μπήκαν σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος). Ο Νάλντο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 51’ και ισοφάρισε στο 75’ με αυτογκόλ στέλνοντας στα δίχτυα της ομάδας του τη σέντρα του Ριμπερί. Ο Γάλλος εξτρέμ στο 90ο λεπτό πέτυχε το γκολ που μείωσε στους πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από τη Ντόρτμουντ, που πλέον μόνο με νίκη επί της Γκλάντμπαχ στέφεται από σήμερα πρωταθλήτρια. Η Βέρντερ, με την οποία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών, έχασε την ευκαιρία να αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στο Europa League και παραμένει εκτός επτάδας.

Σε δυσμενέστατη θέση είναι πλέον η Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ, καθώς έχασε στο Βερολίνο με 2-1 από την ήδη υποβιβασμένη Καϊζερσλάουτερν. Ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε βασικός και δημιούργησε το δεύτερο γκολ, ενώ ο Θανάσης Πέτσος πέρασε σαν αλλαγή στο 82’.

Η Στουτγκάρδη έμεινε στο 1-1 στην Κολωνία με την ομώνυμη ομάδα και πλέον δεν απειλεί τη Γκλάντμπαχ για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Οι «τράγοι» με τη σειρά τους παραμένουν στη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας.

Το Αμβούργο ανάσανε, καθώς ξέφυγε πέντε βαθμούς από την Κολωνία με το 1-1 στη Νυρεμβέργη.

Σπουδαία νίκη που τη φέρνει μία ανάσα από το Europa League σημείωσε η Λεβερκούζεν στην έδρα της Χόφενχαϊμ με 1-0 χάρη σε τέρμα του Αντρέ Σούρλε στο 89’

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/4 (21:30)

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 0-0

Σάββατο 21/4 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 0-1
(79’ Σούρλε)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(51’ Νάλντο-75’ αυτ. Νάλντο, 90’ Ριμπερί)

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 1-1
(64’ Ντιντάβι-59’ Σον)

Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν 1-2
(60’ Νίμαϊερ-28’ Κιρχ, 38’ Βόουτεν)

Κολωνία-Στουτγκάρδη 1-1
(50’ Πέτσκο-71’ Κακάου)

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 2-0
(23’ Πέρισιτς, 59’ Καγκάουα)

Κυριακή 22/4

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου

πηγή: sportfm.gr

Νίκησε και… συνεχίζει ο Άρης!!

Νίκησε και… συνεχίζει ο Άρης
Αν και αγωνίστηκε χωρίς ξένους παίκτες και έχοντας αρκετά προβλήματα τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Άρης κέρδισε με 3-0 σετ την Λαμία στο Χαλκιοπούλειο, εξασφάλισε την πέμπτη θέση στην Α1 βόλεϊ των ανδρών και πλέον περιμένει να δει ποιον από τους Ολυμπιακό, Παμβοχαϊκό θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα στο Αλεξάνδρειο (με τον νικητή να καταλαμβάνει την 4η θέση και τον ηττημένο την 5η).

Τα σετ: 21-25, 22-25, 21-25

ΓΣ Λαμία (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 2, Χατζηηλιάδης 3 (1/9 επ., 25% υπ. - 19% άριστες), Κόβακς 8 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Παντακίδης 6 (6/10 επ.), Τσούροβιτς 9 (8/22 επ.), Σιμεούνοβιτς 9 (8/13 επ., 1 άσος, 53% υπ. - 24% άριστες), Γκαράς (λ- 73% υπ. - 53% άριστες) / Βλαχόπουλος, Ανάγνου 3 (3/6 επ., 45% υπ. - 09% άριστες), Σφενδυλάκης 2.

Άρης (Γιάτσης): Κυριακίδης 10 (8/20 επ., 2 μπλοκ, 64% υπ. - 36% άριστες), Χαραλαμπίδης 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Χαριτωνίδης 8 (4/5 επ. 4 άσοι), Κιόσης 10 (6/7 επ., 4 μπλοκ), Τζελάτης 17 (16/26 επ., 1 άσο), Ριζόπουλος 9 (8/11 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας -λ - 80% υπ. - 60% άριστες / Παλέντζας, Μαυροβουνιώτης, Κυπριανός

πηγή: sportfm.gr

Αποσύρεται η Τότεναμ…!!

Αποσύρεται η Τότεναμ…
Η διεκδίκηση του τελευταίου «εισιτήριου» για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται πως έχει έναν «μνηστήρα» λιγότερο! Η Τότεναμ ηττήθηκε 1-0 από την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ» και έμεινε στο -3 από την πρώτη τετράδα, ενώ επιπλέον απέχει έξι βαθμούς από την Άρσεναλ που καταλαμβάνει την τελευταία θέση για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Λάμψη... αστέρων στο «Sports Direct Arena». Αρχικά για τους ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ και έπειτα για την πορεία της ομάδας που έκανε ακόμη ένα βήμα για την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ με το 3-0 επί της Στόουκ!

Ξανά σε θέση σωτηρίας η Μπλάκμπερν μετά το 2-0 επί της Νόριτς, «γκρέμισε» ό,τι είχε χτίσει η Γουίγκαν με την ήττα (2-1) από τη Φούλαμ, κακός ο βαθμός για τη Μπόλτον που έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Σουόνσι. Ισόπαλες χωρίς τέρματα ολοκλήρωσαν τη δική τους αναμέτρηση Άστον Βίλα και Σάντερλαντ.

Νωρίτερα, Άρσεναλ και Τσέλσι έμειναν στο 0-0 στο «Έμιρεϊτς», στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 35ης αγωνιστικής:

ΚΠΡ - Τότεναμ 1-0

Η θέληση της ΚΠΡ για παρουσία στην πρώτη κατηγορία και την επόμενη σεζόν ήταν μεγαλύτερη από αυτή της Τότεναμ για συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Ρέιντζερς επικράτησαν 1-0 των «σπιρουνιών», αποσπάστηκαν στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και άφησαν την ομάδα του Ρέντναπ να ελπίζει σε θαύμα για την τετράδα!
Οι νεοφώτιστοι ισοβαθμούν με τη Γουίγκαν στους 34 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Μπλάκμπερν που λίγο νωρίτερα είχε επικρατήσει (2-0) της Νόριτς και τέσσερις περισσότερους από τη Μπόλτον που είχε μείνει στο 1-1 κόντρα στη Σουόνσι, αλλά έχει δύο ματς λιγότερα.
Όσον αφορά την Τότεναμ, αυτή έμεινε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -3 από τη Νιούκαστλ και το -6 από την Άρσεναλ, ενώ βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την Τσέλσι!
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς στο «Λόφτους Ρόουντ» η ΚΠΡ, λόγω αποβολής του σκόρερ, Αντέλ Τααράμπτ στο 78ο λεπτό.
Α’ ημίχρονο:
Η προβληματική λειτουργία των μετόπισθεν της Τότεναμ και η παρουσία του Μπόμπι Ζαμόρα στη γραμμή κρούσης της ΚΠΡ  έκαναν τη διαφορά από την πρώτη στιγμή. Ο Άγγλος επιθετικός μπορούσε να κάνει… άνω – κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, γεγονός που επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του Μαρκ Χιουζ να έχουν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος. Στο 23ο λεπτό, ο Σάντρο έκανε φάουλ στον Αντέλ Τααράμπτ έξω από την περιοχή της Τότεναμ, ο διεθνής Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση και με γλυκό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Τα «σπιρούνια» κατά διαστήματα ανέπτυσσαν το παιχνίδι τους, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κένι που έβλεπε τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να δοκιμάζουν από μακρινές αποστάσεις.
Β’ ημίχρονο:
Η επιβολή επί του αντιπάλου και η αναζήτηση του γκολ που αρχικά θα έφερνε το σκορ στα ίσια και έπειτα θα οδηγούσε τις δύο ομάδες να τα παίξουν όλα για όλα αποτελούσε μονόδρομο για την Τότεναμ που και πάλι όμως, δεν κατάφερε να γίνει το αφεντικό. Απέκτησε την κατοχή της μπάλας, βελτίωση την απόδοσή της, έδειξε ότι ήθελε να διορθώσει ό,τι είχε κάνει λάθος στο πρώτο μέρος, αλλά ίσως δεν είχε το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν. Με πείσμα και πολλές φορές με αυτοθυσία οι παίκτες του Μαρκ Χιουζ κρατούσαν το προβάδισμα, είδαν τον Κένι στα τελευταία λεπτά να πρωταγωνιστεί σε στιγμές πίεσης από τα «σπιρούνια», αλλά στο φινάλε το «Λόφτους Ρόουντ» πανηγύρισε!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΚΠΡ: Κένι, Χιλ, Ταϊβό, Φέρντιναντ, Ονουόχα, Ντιακιτέ (69’ Μπουζάκι), Ντέρι, Τααράμπτ, Μακί, Μπάρτον, Ζαμόρα
Τότεναμ: Φρίντελ, Γκαλάς, Κινγκ, Γουόκερ, Άσου Εκοτό (66’ Ρόους), Μπέιλ, Πάρκερ (84’ Ζιοβάνι), Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντριτς, Σάντρο (46’ Λένον), Ντεφό

Νιούκαστλ - Στόουκ 3-0

Με τους Γιοχάν Καμπάιγ και Παπίς Σισέ να κάνουν ότι θέλουν στο χορτάρι του «Sports Direct Arena», η Νιούκαστλ επικράτησε εύκολα 3-0 της Στόουκ και πλέον αρχίζει να βλέπει από πιο κοντά τα… αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ!
Με τον Γάλλο μέσο να σκοράρει δύο φορές και τον Σενεγαλέζο φορ να πετυχαίνει το ενδέκατο τέρμα του σε δέκα ματς, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έφτασε στην έκτη συνεχόμενη νίκης στην Πρέμιερ και πέρασε-έστω και προσωρινά-μόνη στην 4η θέση και το -3 πλέον από την Άρσεναλ, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο από τους Λονδρέζους!
Α’ ημίχρονο
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα δεν άργησαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ.
Ο Καμπάιγ από κοντά στο 14’ έδωσε με κεφαλιά το προβάδισμα στην ομάδα του Άλαν Πάρντιου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο… συνήθης ύποπτος, Παπίς Σισέ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Γάλλου και έκανε με ωραίο πλασέ το 2-0, σημειώνοντας το ενδέκατο τέρμα του σε μόλις δέκα ματς!
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, ωστόσο οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου έκαναν ότι ήθελαν στο χορτάρι, με το 2-0 πάντως να παραμένει με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.
Β’ ημίχρονο
Πιο δυνατά ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος η Νιούκαστλ, με τον Μπέγκοβιτς πάντως να προλαβαίνει στο 47’ τον Ντεμπά Μπα, ενώ στο 54’ το γκολ του Σισέ ακυρώθηκε, καθώς ο Σενεγαλέζος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Το 3-0 πάντως δεν άργησε να έρθει, με τον Γιοχάν Καμπάιγ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με εξαιρετικό πλασέ στο 57ο λεπτό!
Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες είχαν αρκέτες καλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ, ωστόσο καμία από αυτές δεν βρήκε στόχο για να μείνει το 3-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμπσον (82' Γκόσλινγκ), Γουίλιαμσον, Σαντόν, Μπεν Αρφά, Καμπάιγ (61' Περς), Γκουριέρεζ, Τιοτέ, Μπα, Σισέ (69' Αμεόμπι)
Νόριτς: Μπέγκοβιτς, Χουτ, Γουίλκισον (33’ Γουάιτχεντ), Σόουκρος, Σότον, Εθέρινγκτον, Παλάσιος (55' Ζερόμ), Γουίλαν, Γουίλσον, Κράουτς, Γουόλτερς

Μπλάκμπερν - Νόριτς 2-0

Από τη χαρά στην πίκρα και τούμπαλιν, με την επιθυμία όμως η κατάληξη να τους φέρει χαμόγελο! Η Μπλάκμπερν επικράτησε 2-0 της αδιάφορης Νόριτς στο «Ίγουντ Παρκ» για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και ξεκόλλησε και πάλι από την επικίνδυνη ζώνη, αποκτώντας, ωστόσο, διαφορά ενός βαθμού από τις θέσεις του υποβιβασμού.
Α’ ημίχρονο:
Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που άκουσε κάποιος τους οπαδούς της Μπλάκμπερν να τραγουδούν και να βοηθούν την ομάδα με τη φωνή τους! Κάτι τέτοιο συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αναμέτρηση με τη Νόριτς. Οι «ρόβερς», αφού κατάφεραν να παρουσιάσουν απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε αμυντικά και επιθετικά καθήκοντα στο παιχνίδι που από το πρώτο λεπτό είχε τρελό ρυθμό, τελείωσε το πρώτο μέρος έχοντας πάρει το προβάδισμα! Αρχικά ανησύχησε με την κεφαλιά του Χόουσον που απομάκρυνε ο Ρόμπινσον με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έστειλε την… προειδοποίηση με το δοκάρι του Γιακούμπου και σκόραρε με τον Φορμίκα στο 42’ για το 1-0!
Β’ ημίχρονο:
Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους οπαδούς της Μπλάκμπερν που είδαν την ομάδα τους να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας το απόγευμα πανεύκολο! Ο Τζούνιορ Χόιλετ με εκπληκτική ενέργεια προσπέρασε τον Μάρτιν και εξαπέλυσε «κεραυνό» από 30 μέτρα για να ξετινάξει τα δίχτυα του Ρούντι και να κάνει το 2-0! Το παιχνίδι κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε με τους γηπεδούχους να παίζουν ελεύθερα και χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, ενώ τα «καναρίνια» φανέρωναν αδυναμία να αντιδράσουν και να πιέσουν τους ποδοσφαιριστές τους Στιβ Κιν!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Ζιβέ, Νταν, Ορ, Νταν (62’ Μάρτιν Όλσον), Φορμίκα, Πέντερσεν, Μάρκους Όλσον, Λόου, Χόιλετ (82’ Πέτροβιτς), Γιακούμπου (76’ Μοντέστ)
Νόριτς: Ρούντι, Ρ. Μάρτιν, Ντρούρι, Γουόρντ, Ρ. Μπένετ, Σέρμαν, Χούλαχαν (59’ Πίλκινγκτον), Ε. Μπένετ, Χόουσον, Βον (59’ Μόρισον), Χολτ (66’ Γουίλμπραχαμ)

Φούλαμ - Γουίγκαν 2-1

Όσα πέτυχαν απέναντι στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ «πέταξαν» οι ποδοσφαιριστές της Γουίγκαν. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ λύγισε στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Φούλαμ στο «Craven Cottage» και ηττήθηκε με σκορ 2-1, κινδυνεύοντας πλέον άμεσα με μείωση της απόστασης από την επικίνδυνη ζώνη.
Α’ ημίχρονο:
Από τη στιγμή που η Γουίγκαν βολευόταν με δύο αποτελέσματα, η Φούλαμ θα έπρεπε να διασπάσει και μια πολύ ισχυρή και αποφασισμένη να μη λυγίσει, αμυντική γραμμή. Οι «λάτικς» δυσκολεύτηκαν αρκετά στη διατήρηση του ισόπαλου σκορ στο πρώτο μέρος, είδαν τους «cottagers» να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά η ομάδα του Ντι Ματέο είχε την καλύτερη ευκαιρία των πρώτων 45 λεπτών! Λίγο πριν την εκπνοή, ο Ζόρντι Γκόμες βρέθηκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και δοκίμασε το πόδι του, ωστόσο, ο Σβάρτσερ έπεσε και μπλόκαρε.
Β’ ημίχρονο:
Αν κάποιος φίλος της Γουίγκαν ήταν προκατειλημμένος και πίστευε σε… οιωνούς, σημάδια και τα λοιπά, η τροπή που πήρε το παιχνίδι με τη Φούλαμ θα τον ανάγκαζε να πιστέψει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες σωτηρίας! Αυτό, γιατί οι «λάτικς» πανηγύρισαν για… ελάχιστα δευτερόλεπτα όταν άνοιξαν το σκορ με τον Έμερσον Μπόις στο 57’, αφού στα καπάκια, ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ ισοφάρισε και μάλιστα στο 65’ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από σέντρα του Γιόν Άρνε Ρίισε. Στο 80’, ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ «στόχευσε» για δεύτερη φορά το δοκάρι του Αλ Χαμπσί, προς ανακούφιση των φιλοξενούμενων! Παρ’ όλα αυτά, ο Σεντέρος στο 89ο λεπτό «βύθισε» τη Γουίγκαν με το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Φούλαμ: Σβάρτσερ, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Σεντέρος, Χιους, Μέρφι (81’ Φρέι), Νταφ, Ντιαρά, Ντέμπσεϊ, Πογκρέμπνιακ, Ντεμπελέ
Γουίγκαν: Αλ Χαμπσί, Αλκαράζ, Κάλντουελ, Μπόις, Φιγκερόα, ΜακΚάρθι (75’ Γουότσον), Μόσες, Γκόμες (56’ Μαλόνεϊ), ΜακΆρθουρ, Μποσεζούρ, Ντι Σάντο (33’ Σέρμαν)

Μπόλτον - Σουόνσι 1-1

Το γεγονός πως έχει δυο ματς λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που κινδυνεύουν με υποβιβασμό δεν θα τη βοηθήσει αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο όπως αυτό στο ματς με τη Σουόνσι. Η Μπόλτον πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά έκανε τον Κόιλ να απορεί με τη γενικότερη εικόνα, η οποία έφερε και το τελικό 1-1 με τους «κύκνους».
Α΄ημίχρονο:
Το στοιχείο της μαχητικότητας είναι αυτό που διακρίνει στα τελευταία παιχνίδια τη Μπόλτον και οι ποδοσφαιριστές του Όουεν Κόιλ το παρουσίασαν ξανά στο «Ρίμποκ», στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι! Οι «κύκνοι» εβαλαν τους ουραγούς με την πλάτη στον τοίχο από το 6ο λεπτό με το γκολ του Σινκλέρ, αλλά η απάντηση των «γουόντερερς» ήταν άμεση και συγκεκριμένα στο 15’, όταν ο Ινγκλς από σέντρα του Πετρόφ σούταρε δυνατά για το 1-1! Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση και θα μπορούσαν να έχουν πάρει και το προβάδισμα από εκτέλεση φάουλ του δημιουργού του γκολ, αλλά ο Βορμ έπεσε και μπλόκαρε το χαμηλό σουτ.
Β’ ημίχρονο:
Η σωτηρία για τη Μπόλτον θα ερχόταν με σταθερά βήματα και ψυχραιμία, κάτι που εφάρμοσε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σουόνσι. Οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς έψαξαν το δεύτερο γκολ της νίκης, έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Γκρέιαμ στο 62ο λεπτό, οι «γουόντερερς» αντιστέκονταν και έβλεπαν τον βαθμό της ισοπαλίας σαν… χρυσάφι εν όψει της προσπάθειάς τους να κρατηθούν «ζωντανοί». Ο Ινγκλς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την έννοια των επωνύμου του (αετός) και να… ανοίξει τα φτερά της Μπόλτον, αλλά η προσπάθειά του στο 85ο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι του Βορμ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπόλτον: Μπογκντάν, Στέινσον, Ρίκετς, Γουίτερ, Ριμ, Ινγκλς, Πετρόφ, Μ. Ντέιβις (90’ Βέλα), Ρίο Κόκερ, Κ. Ντέιβις (79’ Κλάσνιτς), Μιγιάκι (65’ Ενγκόγκ)
Σουόνσι: Βορμ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κάουλκερ, Ρανχέλ, Μπρίτον, Σινκλέρ, Ντάιερ (29’ Μουρ), Άλεν, Σίγκουρντσον, Γκρέιαμ (79’ Λίτα)

Άστον Βίλα - Σάντερλαντ 0-0

Στο 0-0 έμειναν Άστον Βίλα και Σάντερλαντ στο «Βίλα Παρκ», σε ένα ματς που μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν αυτοί που είχαν το κίνητρο για τη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στον πρώην τεχνικό τους, Μάρτιν Ο’ Νιλ.
Έξι ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσαν οι «χωριάτες», οι οποίοι δεν… λένε με τίποτα να «καθαρίσουν» την υπόθεση παραμονή!
Α’ ημίχρονο
Με μια πολύ καλή ευκαιρία ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό της συνάντησης οι «χωριάτες» έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ, ωστόσο ο Μινολέ κατάφερε να εξουδετερώσει την μακρινή προσπάθεια του Βέιμαν.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι, ωστόσο τόσο ο Αγκμπονλαχόρ, όσο και ο Ενζόγκμπια δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.
Μετά το εικοσάλεπτο πάντως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους Γκίβεν και Μινολέ να μην απειλούνται και το 0-0 να «σφραγίζει» τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.
Β’ ημίχρονο
Η ομάδα του Άλεξ ΜακΛίς προσπάθησε στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου να αιφνιδιάσει τις «μαυρόγατες», αλλά η συνεργασία των Βέιμαν και Αγκμπονλαχόρ δεν είχε ευτυχή κατάληξη και μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα ο Άγγλος φορ έγινε αναγκαστική αλλαγή, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Βίλα.
Το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’ Νιλ είχε την απάντηση με τον Μπέντνερ, ωστόσο την προσπάθεια του Δανού επιθετικού «έβγαλε» πάνω στη γραμμή ο Άϊρλαντ, ενώ λίγο αργότερα μπορεί να έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ ωστόσο να ακυρώνεται για οφσάιντ και το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι το τέλος, το οποίο βρήκε με δέκα παίκτες τους φιλοξενούμενους λόγω της αποβολής του Γκάρντνερ στο 92'!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άστον Βίλα: Γκίβεν, Κόλινς (43’ Χάτον), Κουελάρ, Λιχάι, Μπέικερ, Άϊρλαντ, Ενζόγκμπια (84' Μπάναν), Ολμπράιτον, Χερντ, Αγκμπονλαχόρ (48’ Χέσκεϊ), Βέιμαν
Σάντερλαντ: Μινολέ, Ο’ Σέι, Μπάρντσλεϊ, Κιλγκάλον, Τάρνερ, Σεσενιό, Γκάρντνερ, Λάρσον, Κόλμπακ, ΜακΚλίν, Μπέντνερ (80' Κάμπελ)
Άρσεναλ - Τσέλσι 0-0

Ο ένας βαθμός που πρόσθεσαν στο «σακούλι» τους Άρσεναλ και Τσέλσι μετά το 0-0 στο μεταξύ τους ντέρμπι της 35ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, αφήνει στους δύο Λονδρέζους το αίσθημα της απογοήτευσης, αφού αμφότεροι «έφαγαν»… ήττα όσον αφορά την υπόθεση του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ!
Η μεν Άρσεναλ θα αγωνιά μέχρι το φινάλε, αφού παραμονεύουν οι Νιούκαστλ και Τότεναμ που κυνηγούν λυσσαλέα την τρίτη θέση και την απευθείας πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η δε Τσέλσι, παρέμεινε στο -7 από τους «κανονιέρηδες» και δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να αυξήσει τις ελπίδες της για τερματισμό στην πρώτη τετράδα, έχοντας όμως ένα ματς λιγότερο από την ομάδα του Βενγκέρ.
Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους στο «Έμιρεϊτς», αλλαγμένη αλλά καλύτερη από την αντίπαλό της η Τσέλσι, που όσο μπόρεσε, ξεκουράστηκε εν όψει της ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, την Τετάρτη.
Η αμέσως προηγούμενη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι για την πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, τοποθετείται στις 17/11/1973!
Α΄ ημίχρονο:
Η Άρσεναλ άξιζε το προβάδισμα βάσει ευκαιριών. Όχι βάσει εικόνας. Ό,τι περίμεναν να δουν οι οπαδοί της απέναντι στην κατά πολύ διαφοροποιημένη Τσέλσι του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, έμεινε στη θεωρία. Οι «κανονιέρηδες» αντιμετώπιζαν πρόβλημα όταν οι «μπλε» έφευγαν στην επίθεση με τους ταχύτατους Τόρες και Καλού. Το κακό για τους φιλοξενούμενους είναι πως στην υπεροχή που έδειχναν στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας χώρους για να φτάσουν στα καρέ του Σέζνι, δεν υπήρξε καμία κλασσική ευκαιρία. Αντίθετα, η Άρσεναλ είχε δύο εξαιρετικές στιγμές στο παιχνίδι, έστω κι αν προήλθαν από στημένες μπαλιές.
Η πρώτη, σημειώθηκε στο 14ο λεπτό, όταν ο Γουόλκοτ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά λίγο έξω από την περιοχή και η προβολή του Φαν Πέρσι που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τσεχ και έφυγε άουτ. Ο «δράστης» αυτής της φάσης ήταν ο δημιουργός της επόμενης καλύτερης, «γεμίζοντας» στην περιοχή της Τσέλσι για να δει τον Βερμάελεν να στέλνει τη μπάλα ξανά στο δοκάρι με κεφαλιά στο 42ο λεπτό! Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο αρχηγός των «κανονιέρηδων» βρέθηκε απέναντι από τον Τσεχ, όμως νικήθηκε.
Β’ ημίχρονο:
Η άνεση με την οποία η Τσέλσι κρατούσε τους επιθετικούς της Άρσεναλ μακριά από την περιοχή της, κρατούσε μπάλα και έκανε το παιχνίδι της, δεν άρεσε ούτε στους οπαδούς των γηπεδούχων, αλλά ούτε και στον Αρσέν Βενγκέρ. Μπορεί το θέαμα να ήταν… πολυτέλεια που έλειπε από την αναμέτρηση και την περισσότερη ώρα οι δύο τερματοφύλακες να παρέμεναν απλοί θεατές του παιχνιδιού, αλλά όσο κι αν το ντέρμπι εξελισσόταν απρόσμενα εύκολα για την Τσέλσι, άλλο τόσο το σκορ ήταν τέτοιο που δεν ικανοποιούσε κανέναν.
Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» δεν ήθελε να χάσει χρόνο και μόλις το ματς μπήκε στο τελευταίο ημίωρο, πραγματοποίησε όλες τις αλλαγές του, βλέποντας και τον Θίο Γουόλκοτ να αποχωρεί τραυματίας σε ακόμη μια κακή συνέπεια της εμφάνισης της ομάδας του. Αντιθέτως, ο Ντι Ματέο έβλεπε να του πηγαίνουν όλα… δεξιά και η δική του ηρεμία αντικατοπτριζόταν στον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η Τσέλσι. Η Άρσεναλ ανέβασε την απόδοσή της υπό την πίεση του χρόνου στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ήταν πλέον αργά.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι (64’ Ντιαμπί), Γουόλκοτ (60’ Ζερβίνιο), Τσάμπερλεϊν (69’ Σάντος), Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι
Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Κέιχιλ, Τέρι, Μπέρτραντ (77’ Κόουλ), Εσιέν, Ρομέου (66’ Μίκελ), Μαλουντά, Τόρες, Καλού (74’ Μάτα), Στάριτζ.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/4

Άρσεναλ – Τσέλσι 0-0

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ 0-0

Μπλάκμπερν – Νόριτς 2-0
(41’ Φορμίκα, 49’ Χόιλετ)

Μπόλτον – Σουόνσι 1-1
(14’ Ινγκλς – 6’ Σινκλέρ)

Φούλαμ – Γουίγκαν 2-1
(58’ Πογκρέμπνιακ, 89’ Σεντέρος – 57’ Μπόις)

Νιούκαστλ – Στόουκ 3-0
(14’, 57’ Καμπάιγ, 18’ Σισέ)

ΚΠΡ – Τότεναμ 1-0
(23' Τααράμπτ)

Κυριακή 22/4 (18:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον (14:30)
Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ
Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: england365.gr

Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια; Μακάρι!!

Η είδηση της …κοινοπραξίας εννέα ισχυρών ομοσπονδιών της Ευρώπης με στόχο την αλλαγή του χάρτη διεξαγωγής των πρωταθλημάτων Εθνικών ομάδων, μόνο ευχάριστα μπορεί να ακούστηκε στα αυτιά των φίλων αθλήματος.
Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια; Μακάρι!
Γράφει ο Νίκος Ζέρβας
Η αδιαλλαξία-επιμονή της FIBA να διοργανώνει Ευρωμπάσκετ κάθε δύο χρόνια και μάλιστα με τη νέα μορφή 24 ομάδων, μόνο προβλήματα έχει επιφέρει στον θεσμό, που φθίνει επικίνδυνα, αρχίζει να στερείται ενδιαφέροντος και περισσότερο, απειλεί την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
Δεν μπορεί στο ποδόσφαιρο που αποδεδειγμένα συγκεντρώνει πακτωλό χρημάτων, αλλά και Παγκόσμιο ενδιαφέρον να γίνεται Euro κάθε τέσσερα χρόνια και οι φωστήρες της μπασκετικής ομοσπονδίας να εμμένουν στη διετία.
Καλά-καλά, δεν προλαβαίνει μία χώρα να γευτεί το νέκταρ από το ευρωπαϊκό τρόπαιο και σε δύο χρόνια το παραδίδει στην επόμενη πρωταθλήτρια. Τα ματς των ομίλων είναι κουραστικά, η διάρκεια της διοργάνωσης είναι μεγάλη και δεν προσφέρει συγκινήσεις, ενώ όλο και περισσότεροι μεγάλοι αθλητές επιλέγουν να μην συμμετέχουν.
Τα παραδείγματα των Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Τσαρτσαρή και όχι μόνο στη δική μας Εθνική, είναι κάποια από αυτά που αποδεικνύουν πόσο πιο «γεμάτο» θα ήταν το Ευρωμπάσκετ με τη συμμετοχή τους, όντας πιο ξεκούραστοι και…πεινασμένοι, εφόσον αυτό γινόταν κάθε τέσσερα χρόνια. Το τίμημα του να…βολευτούν όσο το δυνατό περισσότερες κατώτερης δυναμικότητας χώρες στην τελική φάση –που δυστυχώς δεν εξασφαλίζει την ανάπτυξη του σπορ σε αυτές-, είναι υψηλό.
Η ανάπτυξη έρχεται και με άλλους τρόπους και όχι με την…υποχρεωτική συμμετοχή κομπάρσων. Ακόμα και αυτή πάντως, θα ήταν ανεκτή αν η διοργάνωση είχε μεγαλύτερη απόσταση χρόνων και δεν γινόταν κάθε δύο καλοκαίρια.
Μακάρι λοιπόν η προσπάθεια που θα γίνει στη συνάντηση της 8ης Μαΐου στο Μόναχο, με τη συμμετοχή και της ελληνικής ομοσπονδίας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να έχει αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσο. Το διαφαινόμενο…πραξικόπημα, είναι πολύ πιθανό να ταρακουνήσει την Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς θα είναι δύσκολο να έρθει σε κόντρα με χώρες όπως Ισπανία, Ελλάδα, Κροατία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία, Ρωσία και Γαλλία, που αποτελούν το «Α» και το «Ω» του Ευρωμπάσκετ.
Ακόμα και στην περίπτωση «σχίσματος» πάντως, μόνο κερδισμένο μπορεί να βγει το μπάσκετ. Το παράδειγμα του διαχωρισμού των διοργανώσεων Fiba και Uleb είναι πρόσφατο, με τους…επαναστάτες της δεύτερης να βγαίνουν τελικά νικητές, προσφέροντας ένα πολύ πιο ελκυστικό προϊόν. Ίσως τα πρώτα χρόνια να είναι δύσκολα, όμως μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει αυτή η πρωτοβουλία για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Πηγή: sport-fm.gr

Mένει στην ΑΕΚ ο Λύμπε με μηνιάτικο πέντε χιλιάρικα!!

Ένας ειδικός όρος στο συμβόλαιο του Λυμπερόπουλου τον κρατάει στην ΑΕΚ και μετά το τέλος της καριέρας του.
Mένει στην ΑΕΚ ο Λύμπε με μηνιάτικο πέντε χιλιάρικα!
Η αποκάλυψη έρχεται σήμερα μέσω της εφημερίδας "Real News" που αναφέρει αναλυτικά:
«Είναι δεδομένο ότι ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα συνεχίσει και του χρόνου στην ΑΕΚ. Οχι ως παίκτης, αλλά ως κορυφαίο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος, με την ακριβή ιδιότητα που θα κατέχει να προσδιορίζεται σύντομα. Κι αυτό δεν αποτελεί απλώς μια αισιόδοξη για τους "κιτρινόμαυρους" εκτίμηση, αλλά σαφή όρο του τρέχοντος συμβολαίου του με την "Ενωση".
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η Real Sports, στην σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι ο Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός συμπεριελήφθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών για παραμονή του "Λύμπε" σε εξωαγωνιστικό πόστο μετά το 2012 (για ένα ή και δύο χρόνια, ανοιχτό είναι αυτό), ενώ μάλιστα αναγράφεται η μηνιαία αμοιβή του, που θα ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

Πέραν της μεγάλης εκτίμησης στον εκ των αρχηγών της ομάδας, η συγκεκριμένη πρόταση, που ανήκει στον Σταύρο Αδαμίδη, διατυπώθηκε για έναν ακόμη λόγο. Ηταν τότε που σε πρώτη φάση οι δύο πλευρές δεν τα είχαν βρει στο οικονομικό και ο Λυμπερόπουλος σκεφτόταν σοβαρά να μην ανανεώσει την συνεργασία του με την διοίκηση.
Για να τον δελεάσει ο Αδαμίδης, αφ' ενός αύξησε την προσφορά για τις φετινές απολαβές του (σ.σ. 400.000 ευρώ "καθαρά" και αρκετά μπόνους), αφ' ετέρου του πρότεινε να μείνει και αφού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο 37χρονος άσος το δέχθηκε και έδωσαν τα χέρια με τον τότε πρόεδρο, συμφωνία που λίγες ημέρες μετά επισημοποιήθηκε και γραπτώς.
Φυσικά η διοίκηση άλλαξε, αλλά scripta manent (τα γραπτά μένουν) και πλέον το επόμενο αφεντικό της ΠΑΕ, ο Ντέμης ή όποιος άλλος, θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει από το απόσταγμα πείρας ενός ποδοσφαιριστή-ανθρώπου που βοήθησε πολύ την ΑΕΚ σε δύσκολες στιγμές της, αγωνιστικά και όχι μόνο».

Ούτε 18άδα!!

Νοσοκομείο ο Άρης ενόψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα - Δεκαεπτά παίκτες συμπεριέλαβε στην αποστολή ο Μασάδο.
Ούτε 18άδα!
Λόγω των πολλών τιμωριών (Φατί, Νέτο, Σανκαρέ, Καζναφέρης), αλλά και τραυματιών (Παπαστεριανός, Ντίκο, Γιαννιώτας) η αποστολή του Άρη και για το ...πολυσυζητημένο παιχνίδι με την Κέρκυρα στο "Βικελίδης" αποτελείται από 17 ποδοσφαιριστές.
Συγκεκριμένα, την αποστολή απαρτίζουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Βελλίδης, Σηφάκης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας, Κατίδης, Πρίττας, Καστίγιο, Ακόστα, Ουμπίντες, Σολτάνι, Τριανταφυλλάκος, Κοτσώνης, Καπετάνος, Κανούλας, Τσουκάνης και Γιαννίτσης.

Κορίτσια από ...σπίτι! (ΦΩΤΟ)

Πόσο sexy γυναίκες υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη… Και ευγνωμονούμε το Facebook και το Twitter που υπάρχουν για να "αλιεύουμε" κατά καιρούς τέτοιες κουκλάρες.
Κορίτσια από ...σπίτι! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com

Νάτος και ο Πόποβιτς!!

Ακόμη ένας νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ υπολογίζεται από τον Λάσλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος πήρε στην αποστολή για το ματς με τον Λεβαδειακό τον πιτσιρικά, Δημήτρη Πόποβιτς.
Νάτος και ο Πόποβιτς
Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Ετο και οι Κατσικάς, Τσουκαλάς, Κρέσιτς, Ρομπέρ.
Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές:
1. Αθανασιάδης Στέφανος
2. Αποστολόπουλος Αλέξανδρος
3. Γεωργιάδης Γιώργος
4. Γιάννου Απόστολος
5. Γλύκος Παναγιώτης
6. Μαλεζάς Στέλιος
7. Μπαλάφας Σωτήρης
8. Παναγιωτούδης Κώστας
9. Παπάζογλου Θανάσης
10. Πόποβιτς Δημήτρης
11. Φωτάκης Γιώργος
12. Χαλκιάς Κώστας
13. Αλβες Λίνο
14. Μπρούνο Τσιρίλο
15. Πάμπλο Γκαρσία
16. Βλάνταν Ιβιτς
17. Κοστίν Λάζαρ
18. Φρεντερίκ Νιμανί
19. Μίροσλαβ Σνάουτσνερ

Εδώ και 2,5 χρόνια πάμε με την όπισθεν!!

Οσο γραφικός ήταν ο Πολύδωρας ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως, άλλο τόσο είναι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Εδώ και 2,5 χρόνια πάμε με την όπισθεν
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι τρομερό. Τηλεοπτική σκιαμαχία χθες το πρωί στη ΝΕΤ μιας Μπατζέλη του ΠΑΣΟΚ κι ενός Βλάχου της Νέας Δημοκρατίας: ποιος διόρισε πιο πολλούς δημοσίους υπάλληλους. Μιλάμε για ντροπή. Μπορείς να καταλάβεις ότι πρόκειται για προεκλογική περίοδο.
Μπορείς επίσης να καταλάβεις ότι θα πούνε υπερβολές μέχρι και ψέματα. Ακόμα όμως και σ' αυτό το φαύλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν και όρια. Ούτε στο 1980 βρισκόμαστε πλέον, ούτε στο 1990, ούτε στο 2000 λίγο πριν μπούμε στην ισχυρή Ευρώπη. Ούτε καν στο 2010.
Ηδη έχουνε ψηφιστεί δύο μνημόνια και τον Ιούνιο, αμέσως μετά τις εκλογές, έρχεται και το τρίτο. Εδώ και δυόμισι χρόνια αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα πάει με την όπισθεν. Με τον κώλο. Προς τα πίσω. Αυτό που είπαμε ότι οι μισθοί θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2000 είναι πταίσμα μπροστά στο κακούργημα της γενικότερης πτώχευσης. Σε όλα τα επίπεδα.
Οχι μόνο σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακές σχέσεις. Τίποτα δεν μένει όρθιο: παιδεία, υγεία, πολιτισμός, όλα διαλύονται συθέμελα. Κι αυτοί τσακώνονται στα κανάλια λες και βρίσκονται στη δεκαετία του '80. Οταν ακόμα ο Γιωργάκης είχε μαλλιά κι ο Βενιζέλος, σαράντα κιλά πιο ελαφρύς, δεν είχε καν ανακαλύψει το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς να ντρέπονται. Τσακώνονται ενώ ακόμα κι οι τυφλοί μπορούν να δουν ότι δεν υπάρχει μεταξύ τους η παραμικρή διαφορά.
Το ίδιο πράμα είναι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Οπως συγκυβέρνησαν αυτούς τους πέντε προηγούμενους μήνες, έτσι θα συγκυβερνήσουν τα επόμενα χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι αυτό στις εκλογές. Η μοναδική τους διαφορά είναι ποιος θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην εξουσία: θα καταφέρει ο Σαμαράς να γίνει πρωθυπουργός; Θα καταφέρει ο Βενιζέλος να κλείσει την ψαλίδα; Επί του πρακτέου είναι ίδιοι. Οσο γραφικός ήταν ο Πολύδωρας ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως, άλλο τόσο γραφικός είναι ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης (φωτό).
Αν ο Αβραμόπουλος είναι ο Τίποτας της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρυσοχοΐδης είναι ο Τίποτας του ΠΑΣΟΚ. Εχει βγάλει βόλτα τους αστυνομικούς ότι δήθεν κυνηγάνε τους λαθρομετανάστες με τις κάμερες να τραβάνε κι ύστερα από δύο ώρες τους αφήνουνε ελεύθερους. Κι όμως. Ολους αυτούς ο λαός θα τους ξαναστείλει στη Βουλή. Σήμερα. Σήμερα που κανείς δεν μπορεί να έχει δικαιολογία ότι τον κοροϊδέψανε. Οτι έκανε το λάθος και τους πίστεψε.
Ακόμα και σήμερα, λοιπόν, υπάρχει κόσμος που τους ακολουθεί και που θα τους ψηφίσει. Ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που τους εμπιστεύεται. Κι αυτό ακριβώς είναι που τους έχει κάνει να αποθρασυνθούν. Και να μην έχουν ούτε ντροπή ούτε φιλότιμο. Επειδή ξέρουν ότι έχουνε να κάνουνε με μαλάκες. Οτι έχουνε να κάνουνε με κορόιδα. Και μην ακούω μαλακίες ότι ο δικομματισμός πέφτει. Ακόμα και το 35% που τους δίνουνε σήμερα οι δημοσκοπήσεις είναι μεγάλο νούμερο. Τεράστιο μπροστά στην καταστροφή που έχουν προκαλέσει. Αυτά.
Στράφηκε στον φθηνό και σώθηκε
ΠΩΣ τα φέρνει η πουτάνα η ζωή. Μυρωδιάς από ποδόσφαιρο αυτός ο Χριστοβασίλης, με το που έδιωξε τον Ντεμόλ έτρεξε να βρει τον Λεμονή μην τυχόν και χάσει το κελεπούρι. Για να γράφουνε, σου λέει, οι εφημερίδες και να λένε οι τηλεοράσεις πόσο καλός προπονητής είναι, θα πρέπει να βιαστώ μην τυχόν και προλάβει και τον αρπάξει κάποιος άλλος. Τελικά το κασέ του Λεμονή ήταν μεγάλο για τα κυβικά του ΠΑΣ Γιάννινα κι η δουλειά χάλασε. Ετσι ο Χριστοβασίλης στράφηκε στον φθηνό Αγγελο Αναστασιάδη. Και σώθηκε. Στην κυριολεξία. Αν πέντε πάνω - πέντε κάτω είχανε συμφωνήσει και τα είχανε βρει, η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά.
Θα την πάταγαν δηλαδή τα Γιάννενα και θα είχε γλιτώσει από το «παλτό» ο Κωστούλας. Ετσι πάει. Τη σκαπούλαρε ο Χριστοβασίλης και πλήρωσε τη λέζα ο Παναιτωλικός. Τον Τεννέ αν είχανε κρατήσει, καλύτερα θα είχανε πάει. Κι έριξε και τις ευθύνες στον Κωστούλα ο Λεμονής, λέγοντας ότι «δεν είχαμε διοίκηση». Μάλιστα. Ο Μάντζιος δηλαδή, που έσωσε τον Πανιώνιο τι διοίκηση είχε; Τίποτα. Οχι μόνο παράγοντες δεν έχει ο Πανιώνιος, αλλά ούτε ποδοσφαιριστές.
Ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι καλοί φύγανε. Κι αυτοί που μείνανε παίζουνε απλήρωτοι. Κι όταν σώθηκε πέρυσι ο Πανιώνιος με Μήτρογλου, Τσότσαλιτς, Ριέρα και την αβάντα του Μαρινάκη, μιλάγανε για θαύμα. Για φέτος, πάντως, μία περίπτωση υπήρχε να έπεφτε ο Πανιώνιος. Να μην είχε πάει στο Αγρίνιο ο Λεμονής.
Αυτός που έπρεπε να φωνάζει είναι ο Παναθηναϊκός
ΑΚΟΜΑ φωνάζουνε στον Αρη για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας που τους μηδένισε για το ματς με τον Αστέρα. Αν τα βάλεις κάτω βέβαια, αυτός που έπρεπε να φωνάζει είναι ο Παναθηναϊκός. Ο κανονισμός είναι σαφής: αν ένα ματς διακόπτεται με υπαιτιότητα μιας ομάδας, αυτή τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και με δύο βαθμούς από το επόμενο. Σαφώς και τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ μεγαλύτερα από το μπουκάλι που έφαγε η Κουρομπύλια. Είχαν, όμως, το ίδιο αποτέλεσμα: τη διακοπή του ματς. Και δεν το λέω εγώ αυτό.
Το λέει ο κανονισμός. Κανονικά, λοιπόν, ο Αρης έπρεπε να τιμωρηθεί και με -2 από το επόμενο πρωτάθλημα. Τέλος πάντων. Σχετικά με το παρασκήνιο της υπόθεσης, στον Αρη λένε ότι έγινε μόντα για να σωθεί η Κέρκυρα. Μπορεί να είναι κι έτσι. Η Κέρκυρα, όμως, δεν έχει σωθεί ακόμα. Και τελευταίο παιχνίδι αύριο Κυριακή έχει με τον Αρη μέσα στο «Βικελίδης». Στο χέρι του είναι του Αρη να την κερδίσει και ενδεχόμενα να τη ρίξει. Ας περιμένει δηλαδή μετά η Κέρκυρα να σωθεί μέσω της Skoda.
Κρίση. Μέχρι και η Τζούλια έχει κεσάτια και πουλάει το τζιπ.
-Observer
Eρώτηση: Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, στη Νέα Σμύρνη χειροκρότησαν τοn Βενιζέλο και ρίξανε νεράντζια στον Αλευρά;
Πηγή: Goal

"Δεν έχω καμία σχέση με τον Άκη"

Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που του αποδόθηκαν, ο Γιώργος Σαχπατζίδης.
"Δεν έχω καμία σχέση με τον Άκη"
Όπως τονίζει, μάλιστα, ο συγκατηγορούμενός του πρώην υπουργός "δεν θα είχε κανένα λόγο να τον ενημερώσει για τις επιλήψιμες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται". 
Τα κυριότερα μέρη της απολογίας του έχουν ως εξής:
Πώς γνώρισα το Ζήγρα

«Από τους συγκατηγορουμένούς μου δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα, πλην του Γ. Ζήγρα(σσ. πρόκειται για τον Ν. Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού). Τον Γ. Ζήγρα γνώρισα το έτος 2005, οπότε μου ζητούσε προσκλήσεις για ποδοσφαιρικούς αγώνες του ΠΑΟΚ.
Αργότερα, το έτος 2006, ενώ βρισκόμουν σε ταξίδι στη Ρωσία με τη σύζυγό μου, ο Γ. Ζήγρας μου τηλεφώνησε και με συνάντησε προκειμένου να διερευνήσει, αν μπορώ να τον φέρω σε επαφή με επιχειρήσεις εμπορίας ξυλείας, καθόσον, όπως μου είπε, εκπροσωπούσε μεγάλη γερμανική επιχείρηση με το αντικείμενο αυτό. Εγώ από την πλευρά μου ενδιαφέρθηκα να γίνω μεσολαβητής και τον έφερα σε επαφή με επιχείρηση ξυλείας που λειτουργούσε στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης.

Κατά την επιστροφή μας από τη Ρωσία προς τη Θεσσαλονίκη συνταξιδέψαμε με τον Γ. Ζήγρα και την τότε σύζυγό του, και από λόγους κοινωνικής αβρότητας τους προσκάλεσα στο σπίτι μου στην Κατερίνη, όπου λίγες ημέρες αργότερα ήλθαν για φαγητό. Η επόμενη επαφή μας έγινε λίγες ημέρες αργότερα στην Αθήνα, οπότε όμως διαπιστώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιείτο η συναλλαγή για την ξυλεία που επιδιώκαμε. Έκτοτε δεν τον έχω ξανασυναντήσει ποτέ.

Θέλω να επισημάνω, ότι όταν για πρώτη φορά διάβασα στον Τύπο, ότι το όνομά του συνδέεται με την εταιρία TORCASO, επανειλημμένα προσπάθησα να έλθω σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά, προκειμένου να ζητήσω διευκρινίσεις, αλλά εκείνος δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις μου.

Η επόμενη φορά που τον ξαναείδα, ήταν μετά τη σύλληψή μας στο πλαίσιο της ένδικης υποθέσεως. Πρέπει επίσης να τονίσω, ότι η αναφορά της πρώην συζύγου του Γ. Ζήγρα σε πολλά ραντεβού μεταξύ εμού και του Γ. Ζήγρα στην Αθήνα, που κατ' αυτήν ακολούθησαν την επιστροφή μας από τη Ρωσία, ελέγχεται ως ανακριβής. Διότι, αν μη τι άλλο, η ίδια καταθέτει ότι από έτος 2003 και μετά δεν συναντιόταν με τον Γ. Ζήγρα, παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα και τον Ιούλιο του 2006 χώρισαν οριστικά, πράγμα που αποκλείει να γνώριζε αυτή τα επαγγελματικά ραντεβού του συζύγου της κατά το έτος 2006».

«Ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι γνωστός μου κοινωνικά»
 
«Τον Ακη Τσοχατζόπουλο δεν τον έχω συναντήσει παρά μόνο στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων και εντός ευρέως κύκλου παριστάμενων προσώπων και μάλιστα χωρίς εγώ να έχω επιδιώξει την παρουσία του Α. Τσοχατζόπουλου στις εκδηλώσεις αυτές. Είμαι βέβαιος ότι την έλλειψη κάθε επαφής μεταξύ εμού και του Α. Τσοχατζόπουλου μπορούν να επιβεβαιώσουν όλα τα πρόσωπα του περίγυρου του Α. Τσοχατζόπουλου τόσο από τα κατά καιρούς υπουργικά γραφεία του, όσο και από το ιδιωτικό του πολιτικό γραφείο. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα αυτά τα πρόσωπα, αν ερωτηθούν, θα επιβεβαιώσουν ότι ουδέποτε τον επισκέφθηκα (ως υπουργό ή μεταγενέστερα) και ότι ουδέποτε συναντηθήκαμε.

Ένας πολύ σοβαρός λόγος που εμπόδιζε την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ εμού και του Α. Τσοχατζόπουλου ήταν ότι εγώ όχι μόνο δεν τον υποστήριζα πολιτικά, αλλά αντίθετα υποστήριζα τον Ν. Ακριτίδη, δηλαδή πολιτευτή του ίδιου πολιτικού κόμματος (ΠαΣοΚ) στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Α' Θεσσαλονίκης), πράγμα που με καθιστούσε κατ' ουσία πολιτικό αντίπαλο του Α. Τσοχατζόπουλου.

Ουδεμία απολύτως ανάμιξη είχα στη σύσταση και τη διαχείριση των εξωχωρίων εταιριών που αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Οι εταιρίες αυτές, πλην της TORCASO, μου είναι και απολύτως άγνωστες. Για πρώτο φορά άκουσα για τις εταιρίες αυτές από δημοσιεύματα του Τύπου. Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη σύσταση των ίδιων εταιριών προκύπτουν από τα υπάρχοντα στη δικογραφία σχετικά επίσημα έγγραφα, και - φυσικά - ουδόλως προκύπτει δική μου ανάμιξη.
Αντίθετα μάλιστα: Το ίδιο το κατηγορητήριο στηρίζεται στην εκδοχή ότι δικαιούχος των εταιριών αυτών ήταν ο Γ. Ζήγρας και εκπρόσωπός τους η (παντελώς άγνωστη σε εμένα) Ε. Λαμπροπούλου, η οποία φέρεται επίσης να εκτελεί και τα χρέη της φορολογικής εκπροσώπου και της λογίστριας των εν λόγω εταιριών, αποτέλεσμα να μην απομένει κανένας χώρος για ανάπτυξη δικός μου, αναφορικά με τη σύσταση, τη διαχείριση και την εκπροσώπηση των εν λόγω εταιριών.
Επεται, λοιπόν, ότι η εκδοχή που επίσης υιοθετείται από το κατηγορητήριο, πως τάχα εγώ «συνέστησα και συμμετείχα σε οργάνωση», στην οποία συμμετείχαν οι (ως επί το πλείστον άγνωστοι σε εμένα) συγκατηγορούμενοί μου και η οποία σκόπευε στη διάπραξη πράξεων «νομιμοποίησης» των προσόδων από (τοάγνωστο σε εμένα) «βασικό» έγκλημα δεν ευσταθεί, αλλά αντίθετα στερείται οποιουδήποτε αποδεικτικού ερείσματος.

Πηγή: tovima.gr