Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Εσείς και …εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες!!

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες έχει να κάνει με το ότι η Τούμπα αδειάζει. Γράφει ο Δημήτρης Τζορμπατζόγλου.
Εσείς και …εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες
Όποιος το καλοσκεφτεί, αυτό το γεγονός έχει και άλλα αρνητικά παρεπόμενα… Αγωνιστικά – οικονομικά και εμπορικά. Αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία της περασμένης τετραετίας και αυτό τώρα αρχίζει να χάνεται.
Όπως ήμασταν υποχρεωμένοι εδώ στο PAOK24 αναδείξαμε το θέμα. Με νούμερα, αφιερώματα, απόψεις και φυσικά ζητήσαμε και την δική σας γνώμη. Εσείς δεν πάτε στο γήπεδο, εσάς θα ρωτούσαμε… Ποια καλύτερη εξήγηση από το να εκτιμήσουν την κατάσταση οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές και όχι κάποιοι άλλοι αντ’ αυτών…
Στο σχετικό γκάλοπ μέχρι τώρα ψήφισαν πάνω από οκτώ χιλιάδες. Μία φορά δικαιούται ο καθένας… Μήπως δεν είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα; Να θυμίσω τα αποτελέσματα και ποια η διακύμανση υπήρχε…
Είναι εκπληκτικό για εμένα το ότι στην χαμηλότερη θέση εκτίμησης-προτίμησης, βρίσκονταν πάντα (από την αρχή ως το τέλος) η απάντηση: «Μειώθηκε η προσέλευση γιατί αποδυναμώθηκε η ομάδα…». Για εμένα αυτό το γεγονός θα ήταν πολύ σημαντικός λόγος να αραιώσω τις παρουσίες μου στο γήπεδο. Και όμως… Οι ΠΑΟΚτσήδες δεν το πιστεύουν. (Προσέξτε: Στο γκάλοπ ο κόσμος ψηφίζει για τους λόγους που ΘΕΩΡΕΙ ότι οι περισσότεροι δεν πηγαίνουν στην Τούμπα).
Ακολουθεί (από κάτω προς τα επάνω) κάτι που επίσης –για εμένα- θα ήταν πολύ ψηλά. Η οικονομική κρίση όμως, έχει μικρό ποσοστό στις εκτιμήσεις των φιλάθλων που συμμετέχουν στο γκάλοπ του PAOK24.
Από εκεί και πέρα είναι οι τρεις λόγοι που κυριαρχούν. «Η κακή οικονομική διαχείριση» είναι ψηλά. Με ποσοστό άνω του 20%. Δεν είναι αμελητέο το νούμερο.
Στις πρώτες θέσεις όμως εξ’ αρχής βρίσκονται δύο συγκεκριμένες αιτίες.
«Η έλλειψη οράματος και στόχων για την ομάδα» και «το κακό κλίμα που προκαλεί η εσωτερική φαγωμάρα».
Το πρώτο είναι λογικό. Έτσι είναι, έτσι νοιώθει ο φίλαθλος και άντε εσείς οι υπεύθυνοι στην ΠΑΕ προσπαθήστε να του αλλάξετε άποψη. Με δουλειά και καλές επιλογές που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.
Και πάμε στην έκπληξη της ψηφοφορίας… «Η εσωτερική φαγωμάρα». Ήταν στην αρχή η πρώτη αιτία που ψήφιζε ο κόσμος και τελικά παρέμεινε ψηλά με ποσοστό 25%. Τι σημαίνει αυτό για όσους ντρέπονται να το σκεφτούν να το πουν ή να το διαβάσουν:
1) «Ο καλός ο Ζαγοράκης που τα έκανε όλα σωστά, ο κακός ο Βρύζας που πήρε τον ΠΑΟΚ με τα λεφτά του Σαχπατζίδη».
2) Ο κακός ο Ζαγοράκης που απέτυχε παταγωδώς στον ΠΑΟΚ και δεν έκανε τίποτα και χρέωσε την ΠΑΕ με… 40 εκατομμύρια (ότι θέλει λέει ο καθένας, βάζουμε και εμείς…) και θα τον διώξουμε με τις κλωτσιές, για να έρθουν οι άξιοι που ξέρουν και θα δώσουν λύσεις.
3) Ο καλός ο Σαχπατζίδης που έχει πολλά λεφτά και οι «κακοί» που δεν τον αφήνουν να πάρει τον ΠΑΟΚ.
4) Ο «απατεώνας» ο Σαχπατζίδης που έσκαβε τον λάκκο του Ζαγοράκη και τώρα πήρε την διοίκηση της ΠΑΕ και κάνει κουμάντο!
5) Ο κακός ο Κατσαρής που δεν ξέρει τι του γίνεται και δεν ελέγχει την ΠΑΕ…(Δεν γράφω αντίλογο περί καλού Κατσαρή, γιατί πέντε – έξι στην πόλη το λένε. Τώρα που θα φύγει θα αυξηθούν όμως…)
6) Εσείς οι… βόρειοι οπαδοί που στηρίζατε τον Ζαγοράκη και είχατε συμφέροντα από αυτόν… Εσείς οι άλλοι οι… νότιοι (για ευνόητους λόγους δεν γράφω άλλα γεωγραφικά σημεία) που «φάγατε» τον Ζαγόρ για να φέρετε τον Βρύζα και τους Σαχπατζίδηδες, με τους οποίους τα κάνατε «πλακάκια».
7) Εσείς οι κακοί αλήτες – οπαδοί- οργανωμένοι που κάνετε φασαρίες και επεισόδια και διώξατε τους παράγοντες…
8) Εσείς οι φλώροι, τα φυτά, τα μοσχάρια (μπεεεε) που κάνατε μόδα τον ΠΑΟΚ από το 2007 και μετά…
Μήπως δεν είναι έτσι; Διαφωνεί κανείς; Ντρέπεται κανείς να παραδεχθεί ότι αυτή ήταν και είναι η κατάσταση; Εσείς και εμείς…
Και να τα αποτελέσματα με την Τούμπα και τα τσιμέντα της, την ώρα που παίζει ο ΠΑΟΚ…
Πάμε και στο σήμερα….
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και ενώ φαίνεται ποιος είναι ΕΝΑΣ βασικός λόγος που αδειάζει η Τούμπα και ξενερώνει η πλειοψηφία (εσείς το ψηφίζετε) τι έχουμε –και πάλι- τις τελευταίες ημέρες: (Διαβάστε τα εσείς που ντρέπεστε να τα παραδεχτείτε)
Είναι οι –και καλά- Ζαγορακικοί, αυτούς που οπαδοί χαρακτήριζαν πρόβατα και φυτά, που βλέπουν τον Σαχπατζίδη με τις χειροπέδες και βγάζουν όλο το μίσος και την κακία τους για τον άνθρωπο αυτόν και όσα πιστεύουν ότι έκανε.
-«Καλά να πάθει αυτός που «έφαγε» τον Ζαγοράκη και πήρε τον ΠΑΟΚ με 900 χιλιάδες ευρώ. Εμείς σας τα λέγαμε και εσείς οι… άλλοι, οι… κακοί δεν ακούγατε… Τώρα λουστείτε τα». Αυτά λένε και αυτά γράφουν.. Οι «μεγάλοι» ΠΑΟΚτσήδες. Οι ντεμέκ που γίνονται τρισχειρότεροι από αυτούς που κατηγορούσαν…
Είναι αυτοί που κατηγορούσαν τους… άλλους για διχασμό, για το ότι δεν βάζουν τον ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα…
Σου λένε: «Έτσι δεν μας κάνατε εσείς – οι άλλοι- πριν λίγους μήνες με τον Ζαγοράκη, έτσι θα σας κάνουμε και εμείς τώρα με τον Σαχπατζίδη…». Ποιος ΠΑΟΚ τώρα… Και όμως…
Κομπλεξικοί, ανόητοι, εγωιστές και πολύ πιο μικρόμυαλοι από τους άλλους που κατηγορούν (που πράγματι έκαναν όλα τα παραπάνω ) είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα ξεσκίζουν (με αφορμή τον ΠΑΟΚ) τον Γιώργο Σαχπατζίδη, βλέποντάς τον με τις χειροπέδες.
* Ο Ζήσης Βρύζας που βλέπει – νιώθει και αντιλαμβάνεται τα λάθη που γίνονται (φυσικά και στην τελευταία ΓΣ στην οποία ήταν πρόεδρος) νομίζω ότι ενόψει πλει οφ θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια συσπείρωσης. Δεν ξέρω τι θα πετύχει…. Είμαι σίγουρος όμως ότι και την προσπάθεια πρέπει να κάνει και να βρει επιχειρήματα να πείσει.
* Όσο για το θέμα Σαχπατζίδη που είναι στην επικαιρότητα (και επίσης οι περισσότεροι διστάζουν να πάρουν θέση) ξεκαθαρίζω:
Όλοι γνωρίζουν (ακόμη και ο ίδιος) ότι το καλοκαίρι αντιμετώπισα πολύ επιφυλακτικά την προσπάθειά του να φέρει κάποιον… Φλωρίδη στον ΠΑΟΚ. Με ρεπορτάζ και στοιχεία (ακόμη και τη νύχτα του Ιουλίου που βρισκόμασταν στο Όσλο και άλλοι πανηγύριζαν ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει εποχή) υποστήριζα ότι… το πολύ να μπουν λίγα λεφτά στην ΠΑΕ.
Αυτό όμως το γεγονός (ότι μπήκαν λεφτά όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα) δεν μπορώ ούτε να το κατηγορήσω, ούτε να το υποτιμήσω, ούτε να το λοιδορήσω ψάχνοντας να βρω τι μπορεί να κρύβεται από πίσω και… τάχα μου, πόσο κακό θα κάνει στον ΠΑΟΚ αυτός ο άνθρωπος. Λες και υπάρχουν πολλοί άλλοι να βάλουν χρήματα…
Γι’ αυτό, τον ΠΑΟΚτσή και τον άνθρωπο Σαχπατζίδη που γνώρισα, τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Και πραγματικά λυπάμαι για την περιπέτειά του. Για την οποία σε πολιτικό επίπεδο –και όχι σε αθλητικό- δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα σε αυτό το blog.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: