Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Αλεξανδρής: «Θα ‘ταν αλλιώς με Τζέιμς»

Αλεξανδρής: «Θα ‘ταν αλλιώς με Τζέιμς»
Ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε για τον Άρη, έκανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο. Ο Έλληνας κόουτς τόνισε ότι τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά για την ομάδα του αν δεν είχε αποχωρήσει στα μέσα της χρονιά ο Ντόμινικ Τζέιμς, ενώ ευχαρίστησε τους παίκτες του για τη δουλειά που έκαναν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

«Θα θέλαμε να είχαμε άλλη κατάληξη. αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν καταπληκτικός σε όλα τα επίπεδα. Θέλαμε να είχαμε μία ανάλογη εμφάνιση με αυτή τη Αθήνας, προκειμένου να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που ήρθε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν καλοί. Με αφορμή την ολοκλήρωση της χρονιάς, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που μου στάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια, όπως και τους παίκτες, που κάτω από αντίξοες συνθήκες δέχτηκαν μεγάλη πίεση, αλλά οι καλές μας σχέσεις μας κράτησαν μαζί», σχολίασε ο τεχνικός των «κίτρινων» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απώλεια του Ντόμινικ Τζέιμς, μεσούσης της περιόδου:

«Πιστεύω ότι θα κατακτούσαμε την τρίτη θέση αν δεν έφευγε στη μέση της χρόνιας ο πρώτος σκόρερ και καλύτερος μας παίκτης, ο Τζέιμς, κάτι που μας ανάγκασε να αλλάξουμε όλο το σκεπτικό μας».

Ο «Τίγρης» δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό, ενόψει Final 4 της Euroleague: «Καλή επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη. Είμαι απ' αυτούς που θα ποντάρω στην παρουσία του Παναθηναϊκού. Και εμπειρία έχει και στην τακτική θα υπερισχύσει των υπολοίπων. Εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρει. Ακούμε ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα αποχωρήσει. Η παρουσία του Ομπράντοβιτς έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και θα χαρώ πολύ να μείνει στην Ελλάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του και ο Χρήστος Ταπούτος: «Δυστυχώς σήμερα τελειώνει η χρονιά νωρίτερα απ' ότι θέλαμε. Ατυχή αποτελέσματα δε μας επέτρεψαν να διασταυρωθούμε με κάποιον βατό αντίπαλο και να προχωρήσουμε περισσότερο. Διανύσαμε μία χρονιά δύσκολη με αρκετά προβλήματα. Η φετινή ομάδα, όμως, ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κι αυτό μας κράτησε ενωμένους. Είχαμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και σ' αυτό βοήθησε ο προπονητής μας, που ξέρει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες μίας ομάδας με προβλήματα».

Ο φόργουορντ των «κίτρινων» μίλησε ακόμα και για την γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα χαρακτηρίζοντας την ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του τμήματος: «Ελπίζω η Δευτέρα να είναι η Μεγάλη Δευτέρα για την ομάδα και να αρχίζει να χτίζεται ένας Άρης που όλοι θέλουμε. Να διεκδικήσει τίτλους και να φτάσει εκεί που πρέπει. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί και γιατί όχι να είμαι και εγώ μέλος της ομάδας του Άρη την επόμενη σεζόν", επεσήμανε και πρόσθεσε: "Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Υπάρχουν πολλά χρέη όχι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά και σε πολλούς παίκτες. Ελπίζω αυτοί που θα αναλάβουν την ομάδα να τα βάλουν κάτω τα πράγματα και να μπορέσουν να κάνουν τον Άρη μεγάλο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος είναι ότι υπήρξαν τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Ήταν αναπόφευκτο να μην επηρεάσει την ομάδα».

Όσο γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο να καταθέσει το αίτημα για τη διαταγή πληρωμής επιταγής που αντιστοιχεί σε χρήματα που του οφείλονται από την περσινή περίοδο; «Το έκανα γιατί δεν άντεχα άλλο την κοροϊδία και το δούλεμα που τρώω όλη την χρονιά. Εκτός του ότι είμαι Άρης πρέπει να σκεφτώ ότι έχω μία οικογένεια και υποχρεώσεις πίσω μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: