Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ζίκο: "Οπως και στο πρωτάθλημα"


Ντουντού και Ζίκο από την αναχώρηση του Ολυμπιακού Στο Λονδίνο βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει στο "Εμιρέιτς" την Αρσεναλ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζίκο λίγο πριν ανεβεί στο αεροπλάνο είπε: "Δεν υπάρχει θέμα κούρασης σ΄ αυτά τα ματς. Πρόκειται για παιχνίδια που αρέσουν στους ποδοσφαιριστές. Είναι ένας σημαντικός αγώνας σε μια μεγάλη διοργάνωση και οφείλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί, όπως και στο πρωτάθλημα".

Από τη δική του μεριά, ο Ντουντού είπε: "Όταν νικάμε δεν υπάρχει κούραση, μόνο όταν χάνουμε. Πηγαίνουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα στην έδρα της, που ξέρει να κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα και, όταν βρει χώρο, μπορεί να σε "σκοτώσει". Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κλείσουμε καλά όλους τους χώρους. Η κούραση παίζει κάποιο ρόλο, όμως εμείς οφείλουμε να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε ό,τι έχουμε για τη νίκη".

Στην αποστολή μετέχουν οι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ζαϊρί, Ντιόγκο, Μήτρογλου. Αποκλείστηκαν οι τραυματίες Γκαλέτι, Μαρέσκα, Ντάρμπισαϊρ.

Μαζί με την πρώτη ομάδα «πέταξε» και η αποστολή της ομάδας Νέων του συλλόγου, καθώς την Τρίτη το πρωί (11:00) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την αντίστοιχη της Αρσεναλ, στο πρπονητικό κέντρο της.

Γ' Εθνική Ανεβαίνει η Παναχαϊκή


Εστω και δύσκολα, η Παναχαϊκή έκαμψε την αντίσταση της Αγίας Παρασκευής και κέρδισε με 2-1 το μεταξύ τους παιχνίδι με αποτέλεσμα να ανέβει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μαζί της και ο Κεραυνός Κερατέας, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία χωρίς τέρματα από τον Αίαντα Σαλαμίνας.

Εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΟ Ρουφ, με 2-0 επί του Ολυμπιακού Χερσονήσου, ενώ ο Ατσαλένιος έφτασε στο εντυπωσιακό 3-0 σε βάρος του Ασπροπύργου. Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε του Πλατανιά ο Βύζας στα Μέγαρα.

Τα αποτελέσματα
Παναχαϊκή-Αγία Παρασκευή 2-1
(5' Σπυριδάκης, 37' Κυβελίδης - 15' Μπούμπας)

Ολυμπιακός Χερσονήσου-ΠΑΟ Ρουφ 0-2
(19' Μαραγκουδάκης, 47' Μαστραντώνης)

Ατσαλένιος-Ασπρόπυργος 3-0
(49', 79' Καραδέμητρος, 92' Φερεντίνος * Στο 35' αποβλήθηκε ο Μποταΐτης του Ασπρόπυργου)

Βύζας Μεγάρων-Πλατανιάς Χανίων 3-0
(36' Ατματσίδης, 63' Λισγάρας, 81' Στρατάκης)

Παναιγιάλειος-Παναργειακός 2-1
(47' Νικολόπουλος, 59' Παπαδόπουλος - 64' Μισερλής)

Αίας Σαλαμίνας-Κεραυνός Κερατέας 0-0

Καλλιθέα-Ζάκυνθος 2-0
(62' Χάλαρης, 84' Μαρουκάκης)

Χαϊδάρι-Σαρωνικός 5-1 (10' Κωνσταντόπουλος, 23', 89' Λαμπρινάτος, 48' Μπενετάτος, 53' Σταματίου - 91' Ρέιζερ)

Γ' Εθνική-Συγκλονιστικό φινάλε στο ντέρμπι του βορρά



Φάση από τον αγώνα Μακεδονικός - ΠΑΟΝΕ Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι του Μακεδονικού με τον ΠΑΟΝΕ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής. Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη αφού και τα δύο τέρματα σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις πέντε ομάδες που ισοβαθμούσαν στην κορυφή δεν κατάφερε να κερδίσει.

Στη Βέροια, η ομώνυμη ομάδα νίκησε 1-0 την Κοζάνη, ενώ ο Φωκικός επιβλήθηκε 2-0 του Εορδαϊκού. Εκτός έδρας νίκες πέτυχαν η Αναγέννηση Γιαννιτσών (3-1 τη Δόξα Κρανούλας) και ο Οδυσσέας Αναγέννησης (2-1 τη Νίκη Βόλου).

Τα αποτελέσματα
Βισαλτιακός Νιγρίτας-Θερμαϊκός 1-1
(77' Koύκουλης - 37' Σαχινίδης)

Βέροια-Κοζάνη 1-0
(58' Ενγκβιστ)

Αναγέννηση Επανομής-Πυρσός Γρεβενών 2-0
(47' πέν., 68' Αποστολίδης)

Εθνικός Φιλιππιάδας-Τρίκαλα 1-1
(65' Λέντσος - 62' Μανουσάκης)

Μακεδονικός-ΠΑΟΝΕ 1-1
(88' Γέλοβατς - 84' Λεπτοκαρύδης)

Δόξα Κρανούλας-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-3
(20' Τσιατούρας - 60' Κιλίκης, 71' Στεφανίδης, 92' Δούμας)

Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Σερρών 1-2
(86' πέν. Γκόμες - 4' Παυλίδης, 72' Τριανταφυλλάκος)

Φωκικός-Εορδαϊκός 2-0
(48' Φονσέκα, 62' Βαβάτσικος)
Ρεπό έχει η Καστοριά (

Δεν σταματάει πουθενά...



Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πανηγυρίζει το γκολ του απέναντι στην ΑΕΚ Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το "Σπύρος Λούης", όπου επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ. Με τη νίκη του αυτή, πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας το απόλυτο των βαθμών μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Το "χρυσό" γκολ που έκρινε το ντέρμπι, πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο 48'.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αυτό που μετράει είναι οι νίκες. Στον Παναθηναϊκό το ζητούμενο φέτος είναι ο τίτλος. Ο σκοπός λοιπόν αγιάζει τα μέσα. Με τον Ολυμπιακό να φιγουράρει στην κορυφή, οι "πράσινοι" έπρεπε να... ακολουθήσουν το παραδειγμά του και να περάσουν και αυτοί νικηφόρα από το "Σπύρος Λούης" προκειμένου να επανέλθουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παίζοντας έξυπνα, έδωσαν χώρους στην ΑΕΚ, παράλληλα όμως μπλόκαραν την ανάπτυξή της και με εκπληκτική αμυντική συμπεριφορά, κατάφεραν να φύγουν με το "τρίποντο" στις αποσκευές τους. Και σε μία από τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο ντέρμπι πέτυχαν το γκολ που ήθελαν και συνέχισαν με νίκες την πορεία τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Όσο για την ΑΕΚ, δεν πλησίασε σε κανένα σημείο τα στάνταρ της απόδοσης της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ήταν φλύαρη, ανούσια και ουσιαστικά χωρίς "plan b", στη "συνταγή Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός διάβασε πολύ σωστά το ματς, δεν δίστασε να το "χτυπήσει" ακόμα περισσότερο όταν προηγήθηκε και δικαιώθηκε. Από την άλλη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, άλλαξε αρκετές φορές σύστημα, μέχρι που... μπερδεύτηκαν όλοι. Στα τελευταία λεπτά παρότι φόρτωσε με πολλούς μεσοεπιθετικούς την ομάδα -όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι.

Το αρχικό πλάνο
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε να "κατεβάσει"
την ΑΕΚ, με 4-4-2 με την τετράδα της μεσαίας γραμμής σε διάταξη ρόμβου. Ο Σάχα ήταν κάτω από την εστία, ο Αραούχο στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χουανφράν στο αριστερό. Γιάχιτς και Μαϊστόροβιτς αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της "Ένωσης". Στη μεσαία γραμμή, ο Γιαχάγια, είχε τον ρόλο του αμυντικού μέσου και την ευθύνη του να μαρκάρει τον Κατσουράνη. Ο καφές ήταν στα δεξιά του, ο Μαντούκα στα αριστερά και ο Γκερέιρο, ήταν ο επιτελικός μέσος. Σκόκο και Μπλάνκο ήταν το επιθετικόμ δίδυμο του "δικεφάλου" με τον πρώτο να είναι περιφερειακός...

Από την άλλλη ο Χενκ Τεν Κάτε αποφάσισε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό που έμοιαζε τόσο με 4-3-3, όσο και με 4-5-1. Ο Τζόρβας ανέλαβε να υπερασπιστή την "πράσινη" εστία. Μπίαρσμιρ και Σαριέγκι ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, και οι Βύντρα και Καντέ στα δύο άκρα της οπισθοφυλακής (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Κατσουράνη να αγωνίζεται ελεύθερα μπροστά τους. Ο Λέτο ήταν στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Καραγκούνης στο δεξί και ο Σαλπιγγίδης ο μοναδικός πρωωθημένος.

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε... βαρετά αφού στο ντέρμπι δεν είχε φάσεις που θα ζέσταναν τον κόσμο που το παρακολουθούσε. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει απειλητικά την εστία του Τζόρβα.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με βαθιές μπαλιές να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Σαλπιγγίδη και τις επελάσεις του Λέτο. Ωστόσο μόνο μέσα από στημένες φάσεις κατόρθωσε να πλησιάσει την εστία του Σάχα.

Οι εξαιρέσεις στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν ελάχιστες. Σε μία από αυτές, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον... Κατσουράνη, αλλά ευτυχώς για το πρώην "κιτρινόμαυρο" τον γλίτωσε ο Τζόρβας.

"Πράσινο" προβάδισμα και... τέλος
Όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έτσι και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ξεκίνησε μουδιασμένα και το "πλήρωσε". Μόλις στο 48' ο Κατσουράνης που λίγο είχε λέιψει πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να γίνει μοιραίος για την ομάδα του, έκλεψε τη μπάλα από τον Γιαχάγια, στην εξέλιξη της φάσης τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από το ύψος της περιοχής δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό "πάγωσε" ακόμα περισσότερο το φθινωπορινό "Σπύρος Λούης" και έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων που βρέθηκαν μέσα σε λίγες μέρες για δεύτερη φορά με την πλάτη στον τοίχο. Ο τεν Κάτε βλέποντας ότι η "Ένωση" έχει μπλοκάρει θέλησε να τελειώσει το παιχνίδι. Έριξε στη "μάχη" τον Σισέ αντί του Καραγκούνη και πρόσθεσε ταχύτητα στην ομάδα του για να χτυπήσει στην κόντρα. Παράλληλα έδωσε εντολή οι παίκτες του να δημιουργήοσυν δύο ζώνες άμυνας κάτω από τη μεσαία γραμμή και άφησε ελεύθερο τον Κατσουράνη (σε ρόλο... Τοροσίδη).

Ο χρόνος κυλούσε ο Μπάγεβιτς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όσους μεσοεπιθετικούς είχε στη διάθεσή του, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει, η ΑΕΚ πίεζε άνευ ουσίας και ο Παναθηναϊκός στις αντεπιθέσεις κυνηγούσε το γκολ που θα τελείωνε το ματς. Ένα μακρινό σουτ του Λεονάρντο και αυτό του Αραούχο στα τελευταία λεπτά, ήταν οι μόνες φάσεις που ο "δικέφαλος" απείλησε τον Τζόρβα.

Τελικά το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη ανέδειξε νικητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επέστρεψε στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ και ταυτόχρονα υποχρέωσε την ΑΕΚ στην δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και την άφησε πίσω του 8 βαθμούς...

Καλός ο Κουκουλάκης
Καλή ήταν και η διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη. Ο διαιτητής από το Ηράκλειο, δεν έκανε λάθη (αν και θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο). Σωστές ήταν και οι περισσότερες -αν όχι όλες- υποδείξεις των βοηθών του...

Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Εισιτήρια:
Εισπράξεις:

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Κ. Δάλλας (Ηπείρου) - Δ. Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Αν. Κάκος (Κέρκυρας)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τους γηπεδούχους στη σέντρα
5': Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι. Με 4-4-2 σε ρόμβο η ΑΕΚ, με 4-5-1 (ή 4-3-3) ο Παναθηναϊκός
9': Φάουλ του Σκόκο από πλάγια δεξιά, ο Τζόρβας μπλόκαρε τη μπάλα
9': Σέντρα του Μπλάνκο από θέση δεξιού εξτρέμ, ο σκόκο πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ...
10': Η ΑΕΚ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτά τα πρώτα λεπτά
12': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Λέτο για διαμαρτυρία
14': Κόρνερ του Γκερέιρο, ο Μαϊστόροβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γιάχιτς τη δεύτερη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Τζόρβα
20': Απουσιάζει από το παιχνίδι η φάση που θα "ζεστάνει" όσους το παρακολουθούν
22': Σε 4-2-3-1 έχει γυρίσει την ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς, με τον Μαντούκα αριστερά, τον Γκερέιρο επιτελικό και τον σκόκο δεξιά. Ο Τεν Κάτε επιμένει στο αρχικό του πλάνο, με τον Σαλπιγγίδη μόναδικό επιθετικό, τον Κατσουράνη μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ, τον Λέτο αριστερά και τον Καραγκούνη δεξιά
25': Αρκετά τα λάθη στη μεσαία γραμμή και από τις δύο ομάδες.
30': Σάχα και Τζόρβας δεν έχουν πληρώσει εισιτήριο, αλλά ουσιαστικά είναι θεατές του αγώνα...
35': Κακή η εικόνα στο αθηναϊκό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες των φιλάθλων.
38': Παράλληλη σέντρα του Μαντούκα, ο σαριέγκι προ του Μπλάνκο πέταξε τη μπάλα κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο
39': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Γιάχιτς για φάουλ στον Λέτο
41': Φάουλ του Σκόκο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα στην αγκαλιά του Τζόρβα
43': Ατομική ενέργεια του Σκόκο από τα αριστερά και γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Κατσουράνης έκανε την προβολή και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, ο Τζόρβας ενστικτωδώς την πέταξε με το πόδι κόρνερ!
45': Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων
45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

46': Ξεκίνησε το β' σαρανταπεντάλεπτο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες
48': ΓΚΟΟΟΛ (0-1): Ο Κατσουράνης ο οποίος είχε κλέψει τη μπάλα από τον Γιαχάγια, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Σαλπιγγίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής με ένα γυριστό σουτ, νίκησε τον Σάχα και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους!
55': Το γκολ του Σαλπιγγίδη έχει "παγώσει" την εξέδρα και αποσυντονίσει την ΑΕΚ που ψάχνει να βρει τρόπο να αντιδράσει
57': Κόρνερ του Γκερέιρο, κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς, ο Καφές έκανε με τη μία το γυριστό σουτ, αλλά ο Κατσουράνης έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ
60': Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού έχει μπλοκάρει την ανάπτυξη της ΑΕΚ, η οποία δεν μπορεί να πλησιάσει την εστία του Τζόρβα. Οι "πράσινοι" που προηγούνται στο σκορ ψάχνουν την ιδανική αντεπίθεση για να "τελειώσουν το ματς
61': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη για φάουλ στον Καφέ
62': ΑΛΛΑΓΗ Ο Σισέ στη θέση του Καραγκούνη
65': Ο Σισέ έχει περάσει στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού και ο Σαλπιγγίδης στο δεξί της άκρο. Ο Χενκ Τεν Κάτε προφανώς θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των δύο προαναφερόμενων και του Λέτο
68': ΑΛΛΑΓΗ Ο Παυλής στη θέση του Γιαχάγια
69': Από τη βαθιά μπαλιά του Βύντρα, ο Σισέ κέρδισε τους Γιάχιτς και Μαϊστόροβιτς, έκανε και το ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σάχα...
70': Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση των παικτών τους και τους "σφυρίζουν"
71': ΑΛΛΑΓΗ Ο Λεονάρντο στη θέση του Γκερέιρο
74': Μπαλιά τρύπα του Κατσουράνη για τον Σισέ, ο Γάλλος βγήκε πλάγια άριστερά, προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα για τον Λέτο, αλλά ο Αραούχο την πέταξε κόρνερ...
77': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ταχτσίδης στη θέση του Σκόκο
79': ΑΛΛΑΓΗ Ο Νίνης στη θέση του Σαλπιγγίδη
80': Ο Μαντούκα έκανε το διαγώνιο σουτ από τη γωνία της περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ...
82': Έμπνευση του Κατσουάνη που θέλησε από μακριά να "κρεμάσει" τον Σάχα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
85': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκάμπριελ στη θέση του Καντέ
87': Μακρινή βολίδα του Λεονάρντο, ο Τζόρβας θα αποκρούσει τη μπάλα
89': Ο Σισέ έφυγε στην κόντρα, αλλά υπό την πίεση του Γιάχιτς δεν σούταρε και έδωσε τη δυνατότητα στον Σάχα να μπλοκάρει τη μπάλα
90': Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+1': Δυνατό διαγώνιο σουτ του Αραούχο, ο Τζόρβας δύσκολα θα εκτιναχθεί στην αριστερή του γωνία και θα πετάξει τη μπάλα κόρνερ
90'+3': Ο Λεονάρντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Τζόρβα, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα
90'+4': Λήξη του αγώνα. Οι οπαδοί της ΑΕΚ αποδοκιμάζουν παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Γιαχάγια (68' Παυλής), Καφές, Μαντούκα, Γκερέιρο (71' Λεονάρντο), Σκόκο (77' Ταχτσίδης), Μπλάνκο
Στον πάγκο: Λούκατς. Γεωργέας, Αρτσε, Ιορντάκε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ (85' Γκάμπριελ), Μπίαρσμιρ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (62' Σισέ), Λέτο, Σαλπιγγίδης (79' Νίνης)
Στον πάγκο: Καρνέζης, Μαχλελής, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα

Β' Εθνική-Νίκη και κορυφή για Σέρρες

panserraikos-panig.jpgΣτην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Εθνικό, ανέβηκε ο Πανσερραϊκός. Τα... λιοντάρια επικράτησαν με 2-1 του Εθνικού Αστέρα εντός έδρας. Νίκες μέσα στην έδρα τους για Αγροτικό Αστέρα, Ολυμπιακό Βόλου και Ρόδου επί των Διαγόρα (1-0), Ηλιούπολη (3-2), Αιγάλεω (3-0). Έμφραγμα στις καθυστερήσεις για τον Παναιτωλικό στη Νίκαια, καθώς ισοφαρίστηκε από τον Ιωνικό (1-1). Χωρίς γκολ με τρία δοκάρια το Αναγέννηση Καρδίτσας – Εθνικός. Αύριο το Θρασύβουλος-Κέρκυρα.

Εδώ και χρόνια δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν το πόσο ενδιαφέρον είναι το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, καθώς όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Αυτό φάνηκε και στην 3η αγωνιστική, όπου οι αμφίρροπες αναμετρήσεις απέδειξαν για ακόμα μία φορά την άγρια ομορφιά της δεύτερης κατηγορίας. Κερδισμένος ήταν ο Πανσερραϊκός, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έδρα του επικράτησε με 2-1 του Εθνικού Αστέρα και ανέβηκε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς, όσους έχει και ο Εθνικός που έμεινε στο 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Μεγάλος χαμένος ο Παναιτωλικός, ο οποίος μέχρι τοπ τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσε το 0-1 κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια, όμως στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι σκόραραν και του έκλεψαν την μπουκιά από το στόμα.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα και οι συνθέσεις έχουν ως εξής:

Ολυμπιακός Β. – Ηλιούπολη 3-2
(6΄ Ζαραδούκας, 37΄ Αλβάρεζ, 45΄ Ροτζέριο – 57΄ Νατσέφσκι, 61΄ Κρητικός)


Ολυμπιακός Β. (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Αλβάρεζ, Αρβανίτης, Ζαραδούκας, Μπουλούτ, Λιόλιος, Ψυχογιός, Ούμπιντες, Ροτζέριο, Αμπράμοβιτς, Χανιώτης
Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης): Θέμελης, Παπαδημητρίου, Νικολόπουλος, Παραράς, Τσιώλης, Ρουσάκης, Στεφανίδης, Μπασαλά, Μπολμποσιάν, Κρητικός, Κωστόπουλος (46΄ Νατσέφσκι)

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1
(94΄ Μπέριος - 23΄ Χάτζιτς)


Ιωνικός (Στράτος Βουτσακέλης): Πουρής, Α. Παπαζούδης, Μπέριος, Μπάγιτς, Τσερκέζος, Κεφαλούκος, Σιδέρης, Γάλας, Σ. Παπαζούδης (74΄ Γεωργίου), Λανγκλέ (84΄ Τζανετάκος), Γιόνδης (58΄ Φουρτάδο)
Παναιτωλικός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Μπελεβώνης (85΄ Παλαιολόγος), Μόρετς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μουμίν, Χάτζιτς (72΄ Μπαϊκαρά), Λόπες, Θεοδωρίδης, Στογιάνοβιτς, Γκούρμα (62΄ Δέντσας)

Αναγέννηση Κ. – Εθνικός 0-0

Αναγέννηση Κ. (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Μάριαν, Φέρστερ, Κουρτεσιώτης, Βέλα Τζούνιορ, Διγκόζης, Μπιτέλης, Χατζηρίζος, Μπουντούρης, Γκόγκας
Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γκράιμς, Σύρος, Μοσχογιάννης, Τσεμπερίδης, Παγώνης, Σιλιγαρδάκης, Φαρινόλα, Χαϊκάλης, Σουμπίνιο, Χαλαουανί

Αγροτικός Αστ. – Διαγόρας 1-0
(84΄ Στεφανίδης)


Αγροτικός Αστ. (Γιώργος Φοιρός): Διλμπέρης, Χασιώτης, Κούτσης, Μπάρμπας, Ν. Παπαδόπουλος, Τσουκαλίδης, Βαγγελόπουλος, Σκλιοπίδης, Τσούκλης, Μπλαζέφσκι, Στεφανίδης
Διαγόρας (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Κωνσταντινίδης, Σαλαμαστράκης, Μπριλάκης, Κατερίνης, Κορακάκης, Τσιάτσιος, Σολάκης, Σπάρταλης, Ουέλινγκτον, Μιλόσκοβιτς

Πανσερραϊκός – Εθνικός Αστ. 2-1
(18΄, 40΄ Λεοζίνιο – 27΄ Τζημόπουλος)


Πανσερραϊκός (Γκιγιέρμο Όγιος): Κυριακίδης, Γαλανόπουλος, Παπάζογλου, Βοσκόπουλος, Γεωργίου, Ριμόλντι, Κάστρο, Λεοζίνιο, Κωνσταντινίδης, Τάντιτς, Αθανασιάδης
Εθνικός Αστ. (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Προβατίδης, Παριανός, Κριπιντήρης, Τζημόπουλος, Κολόκας, Λουάμο, Πλάτανος, Ουκάρ, Φαμπίνιο, Γκουέι

Ρόδος – Αιγάλεω 3-0
(63΄ Λάζετιτς, 65΄, 73΄ Κακλαμάνος)


Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Παναγιωτόπουλος, Σ. Καντιμοίρης, Παπαδημήτρης, Πρίπου, Δανάς, Οξύζογλου, Πελέκης, Γκολεμπιέφσκι (54΄ Λάζετιτς), Κακλαμάνος, Βεργώνης, Γ. Καντιμοίρης
Αιγάλεω (Βασίλης Βούζας): Ταμπάσης, Παυλίδης, Μπερνιδάκης, Ουμουρί, Αυλωνίτης, Κοκκίνης, Σκάρος, Λόπες, Ουλάι, Τσαμπούρης, Πουλάκος

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής:

Δόξα Δράμας-Πιερικός 2-1
Καλαμάτα-ΟΦΗ 1-1
Αγροτικός Αστέρας-Διαγόρας 1-0
Ολυμπιακός Βόλου-Ηλιούπολη 3-2
Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-1
Πανσερραϊκός-Εθνικός Αστέρας 2-1
Ρόδος-Αιγάλεω 3-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός 0-0
Θρασύβουλος-Κέρκυρα 28/9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
1. Εθνικός 7
. Πανσερραϊκός 7
3. Κέρκυρα 6 -1αγ.
4. Δόξα Δράμας 5
. Ρόδος 5
6. Εθνικός Αστέρας 4
. Διαγόρας 4
. Πιερικός 4
. Αγροτικός Αστέρας 4
. Ολυμπιακός Βόλου 4
. ΟΦΗ 4
12. Αναγέννηση Καρδίτσας 3
13. Ηλιούπολη 2
. Καλαμάτα 2
. Παναιτωλικός 2
16. Αιγάλεω 1
. Θρασύβουλος 1 -1αγ.
. Ιωνικός 1

Η Μπολόνια έστειλε την Σαμπντόρια στην κορυφή


Λάνα και ντελ Πιέρο μονομαχούν για την μπάλα Η Μπολόνια κατάφερε με τον Ανταϊλτον στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει τη Γιουβέντους με 1-1 και να φύγει από το Τορίνο με το βαθμό. Η "Μεγάλη Κυρία" μετά από αυτή την γκέλα έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στην κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται πλέον η Σαμπντόρια.

Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε πέτυχε το όγδοο τέρμα του στο καμπιονάτο και συνέβαλλε τα μέγιστα για να πάρει η Ουντινέζερ τη νίκη στην αναμέτρηση με την Τζένοα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έμεινε στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο Τότι, αυτή τη φορά ο Ντε Ρόσι, ο οποίος έσωσε στα τελευταία λεπτά την παρτίδα για τη Ρόμα. Οι πρωτευουσιάνοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Κατάνια εκτός έδρας.

Σαμπντόρια-Ίντερ 1-0
(72' Πατζίνι)

Λιβόρνο-Φιορεντίνα 0-1
(76' Γιόβετιτς)

Ουντινέζε-Τζένοα 2-0
(81' Ντι Νατάλε, 88' Πέπε)

Γιουβέντους-Μπολόνια 1-1
(24' Τρεζεγκέ - 90+3' Ανταϊλτον)

Κατάνια-Ρόμα 1-1
(22' Μοριμότο - 90+2' Ντε Ρόσι)

Πάρμα-Κάλιαρι 0-2
(53' Τζέντα, 58' Ντεσένα)

Κιέβο-Αταλάντα 1-1
(77' Πελισιέρ - 72' Τιριμπόκι)

Λάτσιο-Παλέρμο 1-1
(85' Ζάρατε - 75' Καβάνι)

Νάπολι-Σιένα 2-1
(49', 64' Χάμσικ - 56' Μακαρόνε)

Βαθμολογική ανάσα για τη Λε Μαν


Νίκη που την απομάκρυνε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας πέτυχε η Λε Μαν, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Λανς με 3-0. Από τη δική της μεριά, η Λιλ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Νις, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Πιέρ-Αλέν Φρο ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο.

Οσέρ-Γκρενόμπλ 2-0
(63' Πεντρετί, 90' Ενγκμπάρ)

Μονακό-Σεντ Ετιέν 1-2
(54' Πουιγκρενιέ - 3' Σανόγκο, 90' Μπεργκέσιο)

Νανσί-Σοσό 2-1
(2' πεν., 39' Χατζί - 81' Μαρτέν)

Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(40' Μβουεμπά - 45' Οαρό)

Μονπελιέ-Μπουλόν 1-0
(79' Τζόντιτς)

Βαλανσιέν-Μαρσέιγ 3-2
(21' Μπίσεβατς, 29' Ντικουρτιού, 83' Ραφαέλ - 13' Μοριέντες, 22' Νιάνγκ)

Λιόν-Τουλούζ 2-1
(52' Ταφέρ, 71' Γκομίς - 9' Σισόκο)

Λε Μαν-Λανς 3-0
(14', 30' Τομάς, 62' Λε Ταγέκ)

Λιλ-Νις 1-1
(89' Φρο - 61' Ρεμί)

Εβρεξε γκολ, Σάντερλαντ - Γουλβς 5-2!


Ο Ντάρεν Μπεντ έχει ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι με τη Γουλβς Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές φάσεις, δύο πένατι και δύο αυτογκόλ, η Σάντερλαντ επικράτησε 5-2 της Γουλβς για την Πρέμιερ Λιγκ.
Μόλις στο 9' ο Ντάρεν Μπεντ άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σεγούντο Καστίγιο. Η Γουλβς ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπεντ κέρδισε πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Μπέρα. Ο εκτελεστής άλλαξε, αφού ανέλαβε ο Κένιγουειν Τζόουνς, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, γκολ και 2-0.

Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο Γκόρντον απέκρουσε σουτ του Μπέρα, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Μενσά και πήγε στα δίχτυα, 2-1. Και στο 55' ο Κέβιν Ντόιλ με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 2-2!

Το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί. Στο 70' ο Μπεντ ήταν δημιουργός του 3-2, που πέτυχε με σουτ ο Τζόουνς.
Στο 73' ο αμυντικός Μάικλ Τέρνερ με κεφαλιά από σέντρα του Αντι Ριντ έκανε το 4-2 και στο 90' ο Ντάρεν Μπεντ σούταρε, ο Μάικλ Μανσιέν προσπάθησε να αποκρούσει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να γίνει το τελικό 5-2.

Νέα νίκη για την Μαγιόρκα


Οι παίκτες της Μαγιόρκα πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Βαγιαδολίδ Στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα "αναρριχήθηκε" η Μαγιόρκα μετά και τη νίκη της επί της Βαγιαδολίδ με 3-0. Η Χέρεθ πανηγύρισε τον πρώτο της φετινό βαθμό, τον οποίο κατέκτησε στην έδρα της Εσπανιόλ. Η Οσασούνα συνέχισε με νίκες, επικρατώντας της Χιχόν με 1-0.

  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλη 0-4
    (5' Ρενάτο, 20' Νεγκρέδο, 45' Κανουτέ, 74' Χέσους Νάβας)

  • Ρεάλ Μαδρίτης-Τενερίφη 3-0
    (47', 58' Μπενζεμά, 77' Κακά)

  • Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 0-2
    (39' Ιμπραίμοβιτς, 59' Πικέ)

  • Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2
    (25' Πάμπλο Ερνάντεθ, 27' Βίγια - 7' Αγουέρο, 90' Μάξι Ροντρίγκες)

  • Οσασούνα-Χιχόν 1-0
    (55' πεν. Νεκουνάμ)

  • Εσπανιόλ-Χερέθ 0-0

  • Μαγιόρκα-Βαγιαδολίδ 3-0
    (3' Νούνες, 59' Αντουρίθ, 62' Μπόρχα Βαλέρο)

  • Αλμερία-Σανταντέρ 2-2
    (17' Κρουσάτ, 89' Καλού Ούτσε - 59' Τσιτέ, 71' Λάσεν)
  • Κι άλλη νίκη για την Αντερλεχτ


    Ο Λουκάκου άνοιξε το σκορ για την Αντερλεχτ Με νίκη συνέχισε η Aντερλεχτ τις υποχρεώσεις της στο βελγικό πρωτάθλημα, καθώς κατέβαλε στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ» των Βρυξελλών την αντίσταση της Γκέρμιναλ με 1-0, σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λουκάκου στο 53ο, ενώ οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ουανιάμα με κόκκινη κάρτα στο 86ο.

    Νίκη για την Ανόρθωση


    Ο Φερνάντες χάρισε τη νίκη στην Ανόρθωση Το όμορφο γκολ του Φερνάντες (με εκτέλεση φάουλ) στάθηκε αρκετό στην Ανόρθωση να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την Κυριακή, ο ΑΠΟΠ/Κινύρας αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Αρη.

    Τα αποτελέσματα

  • Ανόρθωση - ΑΕΛ 1-0
    1-0 58' Φερνάντες

  • ΑΠΟΠ/Κινύρας - Αρης 1-1
    1-0 55' Λιρί
    1-1 73' Μίχαλτσια
  • Σόου Ιμπίσεβιτς στην πεντάρα της Χόφενχαϊμ


    Σόου από τον Ιμπίσεβιτς Πλάκα έκανε ο Ιμπίσεβιτς στην άμυνα της Χέρτα. Ο διεθνής επιθετικός σημείωσε τρία γκολ σε διάστημα 21 λεπτών (!) και συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιβλητική νίκη με 5-1 επί της ομάδας του Βερολίνου. Ετσι, βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ούσα στο -3 από την κορυφή. Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την Κυριακή, η Φράιμπουργκ νίκησε εύκολα την Γκλάντμπαχ (3-0).

    Τα αποτελέσματα

  • Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-0
    (54ο Ιντρίσου, 72ο Αμπντεσαντκί, 80ό Σούστερ)

  • Χοφενχάιμ-Χέρτα Βερολίνου 5-1
    (1ο, 4ο, 21ο Ιμπίσεβιτς, 58ο Ομπάσι, 62ο πεν. Εντουάρντο - 45ο Ραφαέλ)
  • Πρώτος ο Χάμιλτον στη Σιγκαπούρη


    Ο Χάμιλτον με το τρόπαιο στα χέρια Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜακΛάρεν είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα, ο οποίος είναι ο 14ος της χρονιάς, και πανηγύρισε τη δεύτερη εφετινή νίκη του, αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις τους Τίμο Γκλοκ (Τογιότα) και Φερνάντο Αλόνσο (Ρενό).

    Ο Χάμιλτον εκκίνησε από την pole position και δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο δρόμο προς τη νίκη, καθώς ο Γκλοκ έμεινε 9.6 δευτερόλεπτα πίσω του. Την τέταρτη θέση πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, ενώ ακολούθησαν τα δύο μονοθέσια της Brawn GP, με τον Τζένσον Μπάτον να τερματίζει μπροστά από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο -επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών- Μπάτον αύξησε στους 15 βαθμούς το προβάδισμά του έναντι του Μπαρικέλο στο πρωτάθλημα και ενώ απομένουν τρεις αγώνες για να πέσει η "αυλαία" της σεζόν.

    Η βαθμολογούμενη οκτάδα στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης:
    1. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1 ώρα 56:06.337
    2. Τίμο Γκλοκ (Γερμανία/Τογιότα) + 9.634
    3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό) + 16.624
    4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) + 20.261
    5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Brawn GP) + 30.015
    6. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Brawn GP) + 31.858
    7. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/ΜακΛάρεν) + 36.157
    8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/BMW Ζάουμπερ) + 55.054

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
    1. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία) 84 βαθμοί
    2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία) 69
    3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία) 59
    4. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία) 51,5
    5. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία) 40
    6. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία) 37
    7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία) 30,5
    8. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία) 26
    9. Τίμο Γκλοκ (Γερμανία) 24
    10. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία) 22,5
    11. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία) 22
    12. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία) 22
    13. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία) 12
    14. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία) 9
    15. Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Ιταλία) 8
    16. ’ντριαν Σούτιλ (Γερμανία) 5
    17. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία) 3
    16. Σεμπαστιάν Μπουρντέ (Γαλλία) 2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
    1. Brawn-Μερτσέντες 153 βαθμοί
    2. Red Bull-Ρενό 110,5
    3. Φεράρι 62
    4. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 59
    5. Τογιότα 46,5
    6. Γουίλιαμς-Τογιότα 30,5
    7. Ρενό 26
    8. BMW Ζάουμπερ 21
    9. Force India-Μερτσέντες 13
    10. Toro Rosso-Φεράρι 5

    Πανάξια νίκη για την Καβάλα


    Ονουάτσι και Ντουγκλάο πανηγυρίζουν.... Η Καβάλα ήταν πολύ καλύτερη και η νίκη της με 1-0 επί του Ηρακλή στο "Ανθη Καραγιάννη" κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιη. Ενας αμυντικός, ο Ντουγκλάο πέτυχε το "χρυσό" γκολ των "αργοναυτών" στο 67'. Πολύ περισσότεροι οι οπαδοί του γηραιού στις εξέδρες, εκείνοι των γηπεδούχων όμως έφυγαν χαμογελαστοί...

    Οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι με τόσους φίλους του Ηρακλή στις εξέδρες έμοιαζαν περισσότερο φιλοξενούμενοι, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα επτά λεπτά απείλησαν δύο φορές τον Κοβαλέφσκι με ισάριθμες προσπάθειες του Σουλτανίδη.

    Μετά το πρώτο... δύσκολο δεκάλεπτο όμως ο γηραιός ισορρόπησε το ματς ενώ μάλιστα έφτασε κοντά στο 1-0 στο 20ο λεπτό, με τους Ντίκα και Επστάιν να μπερδεύονται και να σπαταλούν τεράστια ευκαιρία.

    Η επιθετική αφύπνιση των φιλοξενούμενων όμως επέτρεψε στους ταχύτατους επιθετικούς της Καβάλας να βρουν ανοιχτούς χώρους και σίγουρα αν οι Ονουάτσι και Μεντί ήταν πιο προσεχτικοί στην τελική προσπάθεια, η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα θα μπορούσε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

    Και αν στο πρώτο μέρος η απόδοση της Καβάλας ικανοποίησε τους φίλους, αυτή της επανάληψης σίγουρα θα τους έστειλε στα... ουράνια! Το συγκρότημα του Παπακώστα έδειξε για μια ακόμη αγωνιστική πως πρόκειται για ένα πολύ καλοδουλεμένο σύνολο, που όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες μπορεί να παίξει και όμορφο ποδόσφαιρο.

    Ο Ορούμα έκοβε και έραβε στο κέντρο, από κοντά και οι υπόλοιποι, που έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη όμως χάνονταν από τους επιθετικούς της ομάδας, για να έρθει τελικά η "λύτρωση" στο 67' από έναν κεντρικό αμυντικό.

    Επειτα από εξαιρετική σέντρα του επίσης δραστήριου Ντικρόκ, ο Ντουγκλάο νίκησε στον... αέρα τον Ιακομπ, που ζήτησε φάουλ και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

    Ο γηραιός, όπως είχε συμβεί και στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι μοιραία γνώρισε την ήττα. Είναι το τρίτο διαδοχικό πολύ επιτυχημένο αποτέλεσμα για τους Καβαλιώτες, που όπως τόνισε με τη λήξη του αγώνα και ο προπονητής τους βρίσκονται στο σωστό δρόμο, έχοντας μάλιστα και άλλα περιθώρια βελτίωσης.


    Η εξέλιξη του αγώνα
    1' Το παιχνίδι ξεκίνησε
    5' Σέντρα του Οικονόμου από αριστερά, κεφαλιά του αμαρκάριστου Σουλτανίδη από το ύψος του πέναλτι, μπλόκαρε ο Κοβαλέφσκι στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα
    7' Διαγώνιο σουτ του Σουλτανίδη, μπλόκαρε και πάλι σταθερά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή
    Κάτι από Καυτανζόγλειο θυμίζει σήμερα η έδρα της Καβάλας καθώς οι φίλοι του Ηρακλή στις εξέδρες ξεπερνούν τις 3000
    17' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Ντομπρασίνοβιτς για μαρκάρισμα στον Ιακομπ
    20' Από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Ντίκα, που όμως έπιασε αέρα ενώ στη συνέχεια ο Επστάιν απέναντι από τον Ιτανζ, σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Καβάλας, που του έκλεισε το οπτικό πεδίο. Μεγάλη στιγμή για τον Ηρακλή
    24' Γυριστό σουτ του Ψωμά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, άουτ
    26' Μακρινό φάουλ του Ντίκα, έπεσε και μπλόκαρε ο Ιτάνζ
    33' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μάρτος για μαρκάρισμα από πίσω στον Μεντί
    35' Δυνατό μακρινό σουτ του Σουλτανίδη, άουτ
    42' Ο Ονουάτσι μπήκε μόνος του μέσα στην περιοχή του Ηρακλή από δεξιά, όμως προτίμησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Μεντί, με αποτέλεσμα ο Λέκι να απομακρύνει σωτήρια για τον Ηρακλή
    43' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Παβίσεβιτς

    47' Ο Σουλτανίδης απέφυγε τον Λέκι, σούταρε από καλή θέση όμως ο Κοβαλέφσκι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ
    49' Σέντρα του Μάρτος από δεξιά, κεφαλιά του Ντίκα, άουτ
    54' Σουτ του Ορούμα στην κίνηση, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοβαλέφσκι
    56' Νέο δυνατό σουτ του πολύ δραστήριου Ορούμα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι
    57' Νέο δυνατό σουτ, από τον Σουλτανίδη αυτή τη φορά, άουτ
    64' ΑΛΛΑΓΗΟ Ντάλα Μπόνα στη θέση του Παπαστεριανού
    67' 1-0 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Ντικρόκ από αριστερά, ο Ντουγκλάο σηκώθηκε ψηλότερα από τον Ιακομπ και με δυναμική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Ηρακλή διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ
    76' ΑΛΛΑΓΗΟ Ιωάννου στη θέση του Ονουάτσι
    77' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ιτανζ για καθυστέρηση
    80' ΑΛΛΑΓΗΟ Ντιόγκο Ρινκόν στη θέση του Σουλτανίδη
    81' ΑΛΛΑΓΗΓιάντσης και Μιλάνο στις θέσεις των Ιακομπ και Επστάιν
    88' ΑΛΛΑΓΗΟ Λάκης στη θέση του Μεντί
    90' Μακρινό σουτ του Ντομπρασίνοβιτς, άουτ
    90+ Σουτ του Γιαννούλη έξω από την περιοχή, άστοχο


    Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
    Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

    Καβάλα (Γιάννης Παπακώστας): Ιτανζ, Παβίσεβιτς, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς, Ντικρόκ, Ορούμα, Μεντί (88' Λάκης), Ονουάτσι (76' Ιωάννου), Σουλτανίδης (80' Ρινκόν)
    Ηρακλής (Ολεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Λέκι, Μάρτος, Παπαστεριανός (64' Νταλά Μπόνα), Ντιέ, Ντίκα, Γιαννούλης, Κονέ, Ιακομπ (81' Γιάντσης), Επστάιν (81' Μιλάνο)

    "Πυροβόλησε" τέσσερις φορές ο Εργοτέλης!


    Οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη πανηγυρίζουν....... Ενας εντυπωσιακός στο δεύτερο μέρος, Εργοτέλης συνέτριψε τον Πανθρακικό με 4-0, αφήνοντας τον χωρίς βαθμό, μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα! Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με πέναλτι - φάντασμα (36' Ζούνιορ) όμως στην επανάληψη σφράγισαν την επιτυχία τους (63' Μπούντιμιρ, 87' Μπέτο, 88' Λεάλ).

    Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά έδειχναν πιο ορεξάτοι, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ντιαλό και Καζάκης ήταν ιδιαίτερα κεφάτοι και προσπαθούσαν διαρκώς να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Εργοτέλη.

    Στο 27' μάλιστα, ο Φαγιάρδο είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όμως σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Δασκαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Ντιαλό, κρατώντας το μηδέν.

    Στο 33', ο Βερπακόφσκις απώλεσε σημαντική ευκαιρία όμως τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζούνιορ.

    Ένα πέναλτι όμως που είδαν μόνο διαιτητής και βοηθός. Ο Σιδηρόπουλος, στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, εξάντλησε την αυστηρότητά του σε ένα απλό άγγιγμα του Αργυρίου στον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή και έδωσε στους γηπεδούχους την ευκαιρία να προηγηθούν, χωρίς να το αξίζουν με βάση την εικόνα τους στα πρώτα 45 λεπτά, που ολοκληρώθηκαν με τον Καπετάνο να χάνει νέα σημαντική ευκαιρία.

    Η αμφισβητούμενη φάση φαίνεται πως επηρέασε τις δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος. Ο Πανθρακικός άφησε το καλό του πρόσωπο στα αποδυτήρια αντίθετα με τον Εργοτέλη, που βγήκε για να "καθαρίσει" το ματς.

    Και τα κατάφερε στο 63ο λεπτό. Ο Λεάλ, που με την είσοδο του αντί του Βερπακόφσκις έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση των γηπεδούχων, ύστερα από ατομική προσπάθειά, σούταρε από πλάγια θέση αριστερά, ο Βρονταράς απέκρουσε αρχικά όμως ο επερχόμενος Μπούντιμιρ πήρε το "ριμπάουντ" και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας.

    Οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι ο Καρτιέ ανακάτεψε την τράπουλα, δεν βρήκαν ποτέ τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν, μένοντας στις... φωνές για τη φάση του 35' και έτσι φυσιολογικά γνώρισαν την 5η ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια!

    Μια ήττα μάλιστα που εξελίχθηκε σε... εφιάλτης καθώς οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου βρήκαν ακόμα δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στα τελευταία λεπτά.

    Και αν το γκολ του Μπέτο στο 87' ήταν όμορφο, εκείνο του Λεάλ ένα λεπτό αργότερα ήταν, με μια λέξη υπέροχο, και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος.

    Ισοπαλία σαν ήττα...


    Πάμπλο Γκαρσία και Αναστασάκο από το παιχνίδι Ατρόμητος-ΠΑΟΚ Ισόπαλο τελείωσε το παιχνίδι στο Περιστέρι, ωστόσο ούτε ο Ατρόμητος, ούτε ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος με το βαθμό, αφού μένουν πολύ πίσω από τους στόχους τους. Τα πολλά λάθη στάθηκαν τροχοπέδη στο καλό θέαμα. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν για τη διαιτησία του κ. Λαμπρόπουλου, ο οποίος δεν απέβαλε τον Αραμπατζή.

    Ο Φερνάντο Σάντος χωρίς επιθετικό στην αποστολή, είχε τον Βιεϊρίνια για αιχμή του δόρατος, καθώς ο Πορτογάλος άσος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδος του φέτος. Η έκπληξη από τον τεχνικό του δικεφάλου ήρθε με την χρησιμοποίηση από την αρχή του Λίνο, ως αριστερό χαφ, ενώ στα δεξιά προτιμήθηκε ο Κονσεϊσάο. Στον άξονα οι Φωτάκης, Σορλέν και Πάμπλο Γκαρσία είχαν το ρόλο να μαρκάρουν και να περνάνε μπαλιές. Ο Γιώργος Δώνης από τη μεριά του άφησε στον πάγκο τον Μαρσέλο Ολιβέιρα και επέλεξε για τον άξονα στην άμυνα τον Νάστο με τπν Μπλάνχιο και στα άκρα τους Κωτσόπουλο, Σκόνδρα. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα ήταν οι Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Τάτος, στα άκρα οι Μπρίτο Φαβάλι και στην κορυφή της επίθεσης τον Αναστασάκο.

    Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο μισό και τον ΠΑΟΚ μετά το 25'λεπτο να παίρνει τα ηνία. Με τη φιγούρα του Νεμπεγλέρα να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος επιθετικά στα πρώτα λεπτά, αλλά ήταν ακίνδυνος για την εστία του Χαλκιά. Οι φιλοξενούμενοι σιγά, σιγά ανέβασαν την απόδοση τους και με τον Κονσεϊσάο να κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο ούτε ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία, πλην αυτή του 27' όταν ο Κονσεϊσάο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα σωστά ακυρώθηκε, αφού ο Πορτογάλος ήταν εκατοστά πιο μπροστά από την άμυνα του Ατρομήτου.

    Παρά τις δύο αλλαγές που έκανε ο Φερνάντο Σάντος στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, ο "δικέφαλος" δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά. Ο Σκόνδρας είχε καταφέρει να περιορίσει τον Κουτσιανικούλη, ο Κουτσόπουλος μάρκαρε σωστά τον Κονσεϊσάο, ενώ Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας και Τάτος δεν άφηναν τους Φωτάκη, Ιβιτς να κρατήσουν για πολύ την μπάλα στα πόδια τους.

    Οι γηπεδούχοι που διαμαρτύρονται σωστά για τη φάση του 50' όταν ο Αραμπατζής θα έπρεπε να αντικρίσει για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα, πίεζε για το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Ο Γιώργος Δώνης έβαλε στο παιχνίδι τον Κάμπα -έκανε το ντεμπούτο του- κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Οι "κυανόλευκοι" είχαν την υπεροχή, τους δόθηκαν και οι ευκαιρίες, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια και έτσι έμειναν στο μηδέν.

    Ο Ατρόμητος κατέκτησε το δεύτερο του βαθμό στο πρωτάθλημα που τον διατηρεί στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πολύ πίσω από την κορυφή με μόλις έξι βαθμούς.


    Η εξέλιξη του αγώνα

    1' Ο Βιεϊρίνια σούταρε με το δεξί, ο Μιχαηλίδης πέφτει και μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.
    3' Ο ΠΑΟΚ παίζει χωρίς χαρακτηριζόμενο επιθετικό παίκτη, καθώς στην κορυφή είναι ο μέσος Βιεϊρίνια.
    6' Ο Φωτάκης δίνει δεξιά στον Κοσνεϊσάο, αυτός κάνει τη σέντρα αμέσως στο πίσω δοκάρι όπου ήταν ο Λίνο, η μπάλα θα περάσει όμως πάνω από το κεφάλι του, παρά το άλμα για να κάνει την κεφαλιά.
    7' Σουτ του Νεμπεγλέρα από τα δεξιά της περιοχής, ο Σαβινί έβαλε την κόντρα και η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων
    17' Ατομική ενέργεια του Μπρίτο, που έμπαινε μόνος στην περιοχή, ο Τσιρίλο την τελευταία στιγμή κατάφερε και έκοψε την μπάλα, στέλνοντας της στον Χαλκιά
    22' Κάθετη μπαλιά του Λίνο από αριστερά, ο Μπλένχιο με προβολή δεν μπόρεσε να κόψει και ο Κονσεϊσάο με πλασέ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχαηλίδη. Το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Πορτογάλος ήταν εκατοστά πιο μπροστά από την άμυνα του Ατρομήτου και καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ
    23' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά που σταμάτησε αντικανονικά τον Φαβάλι
    24' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Νεμπεγλέρα επειδή εκτέλεσε το φάουλ πριν σφυρίξει ο διαιτητής
    24' Φάουλ του Νεμπεγλέρα, ο Χαλκιάς απογειώθηκε στο δεξί παραθυράκι της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ
    27' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα για φάουλ στον Λίνο
    32' Σέντρα Σορλέν από τα δεξιά, πλασέ στην κίνηση από τα αριστερά του Κονσεϊσάο, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
    39' Σέντρα Αραμπατζή από τα δεξιά, κεφαλιά του Βιεϊρίνια, ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε εύκολα
    42' Βολέ του Αναστασάκου έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε δύσκολα την μπάλα

    48' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Αραμπατζή για φάουλ στον Τάττο
    49' Ο Αναστασάκος άλλαξε παιχνίδι και βρήκε από τα δεξιά τον αμαρκάριστο Σαρμιέντο, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι
    50' Ο Αραμπατζής σταμάτησε αντικανονικά τον Φαβάλι, ο κ. Λαμπρόπουλος λανθασμένα δεν έδειξε την κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΟΚ που θα ήταν η δεύτερη και θα έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια
    59' Σέντρα Λίνο από τα αριστερά, Ο Βεϊρίνια δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά για λίγα εκατοστά και ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε
    60' ΑΛΛΑΓΗ Ο Ιβιτς στη θέση του τραυματία Σορλέν
    60' ΑΛΛΑΓΗ Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Λίνο
    63' ΑΛΛΑΓΗ Ο Κάμπας στη θέση του Μπρίτο. Αυτό είναι το ντεμπούτο του πρώτου με τη φανέλα του Ατρομήτου
    70' Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του Ατρομήτου να σεντράρουν και τους φιλοξενούμενους να διώχνουν. Σε ένα γέμισμα από τα δεξιά, ο Κάμπας κατέβασε και προσπάθησε να απειλήσει, ο Τσιρίλο τον έκοψε, ο Φαβάλι από τα δεξιά επιχείρησε το σουτ με τον Μαλεζά να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή.
    75' ΑΛΛΑΓΗ Ο Σφακιανάκης στη θέση του Τάτου
    81' ΑΛΛΑΓΗ Ο Κοντρέρας στη θέση του Σαβινί
    83' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Αναστασάκο για διαμαρτυρία
    84' Σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά, άστοχη έξοδος του Μιχαηλίδη, ο Μπλένχιο έδιωξε σωτήρια προ του Ιβιτς
    85' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Κοντρέρας για φάουλ στον Κάμπα
    87' Σέντρα Φαβάλι από τα αριστερά, ο επερχόμενος Σαρμιέντο αμαρκάριστος από δεξιά επιχείρησε το σουτ, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι
    88' Σέντρα Αραμπατζή έξω από την περιοχή και από τα αριστερά, η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων

    Συνεχίζει αήττητος ο Αστέρας Τρίπολης


    Οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης πανηγυρίζουν το γκολ του Τσέζαρεκ Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε την πρώτη του εντός έδρας νίκη επικρατώντας του Λεβαδειακού με 2-1 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ναπολεόνι στο 59', ο Μπαστία ισοφάρισε στο 66', αλλά ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ, Τσέζαρεκ στο 80' "καθάρισε" το ματς για την αήττητη ομάδα του Μάριο Γκόμες...

    Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν απλά... απογοητευτική. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε μία υποτυπώδη πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν είχε σαφές πλάνο για το πως θα φτάσει στην εστία του Μπλάζιτς. Βέβαια σε αυτό συνέβαλε και η αγωνιστική νοοτροπία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι από τα πρώτα λεπτά έδειξαν ότι στόχος τους ήταν να μη δεχθούν γκολ και όπου βγει...

    Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως παρότι οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφριά υπεροχή, κάνανε μόλις ένα σουτ και μία κεφαλιά προς την εστία του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν πέντε -ο Θεός να τα κάνει- σουτ, τα οποία έφυγαν όλα μακριά από την εστία του Ντεγκρά...

    Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είδαμε κάποιες καλές ενέργειες, με καλύτερη την ευκαιρία του Τσέζαρεκ να ανοίξει το σκορ στο 51'. Ο... οιωνός τελικά βγήκε αληθινός. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο κοντά στο γκολ, αλλά αυτοί που σκόραραν πρώτοι ήταν οι φιλοξενούμενοι με κεφαλιά του Ναπολεόνι και ουσιαστικά κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

    Το γκολ αυτό αποσυντόνισε για λίγα λεπτά την ομάδα του Γκόμες, η οποία ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να απαντήσει. Εφτά λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Μπαστία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της ομάδας του Κίκε Ερνάντεθ και με κεφαλιά και αυτός έφερε το ματς στα ίσα! Η ψυχολογία είχε ανατραπεί και οι γηπεδούχοι φαίνονταν αποφασισμένοι να γυρίσουν το ματς.

    Και το κατάφεραν με τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λιγκ. Ο λόγος για τον Τσέζαρεκ, ο οποίος στο 80' πέτυχε το τέταρτο γκολ του στς πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως δεν έχει σκοράρει μόνο στη "λευκή" ισοπαλία της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Ο Κροάτης φορ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Τρίπολης στο εκτός έδρας ματς με την Καβάλα, ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ, πέτυχε ένα από τα τρία γκολ στη νίκη επί του Πανιωνίου και το νικητήριο με τον Λεβαδειακό...

    Γήπεδο: "Αστέρας Τρίπολης"
    Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

    Δηλώσεις Μουρίνιο

    Η ήττα της Ίντερ από την Σαμπντόρια δεν έσπειρε μόνο αμφιβολίες για την δυναμική των πρωταθλητών, αλλά προκάλεσε κάποια ερωτήματα για μια μίνι παράδοση που δημιουργεί ο Λουίτζι Ντελ Νέρι εναντίον του Ζοσέ Μουρίνιο.Οι «νερατζούρι» είχαν υποστεί άλλωστε μια σκληρή ήττα πέρσι στο Μπέργκαμο, όταν ο Ιταλός τεχνικός είχε τα ηνία της Αταλάντα και φέτος φαίνεται πως βρήκε και πάλι το κουμπί του Πορτογάλου. Ο τελευταίος έχει διαφορετική άποψη για όλα αυτά και θυμήθηκε τον παλιό καλό προκλητικό εαυτό του για να τα βγάλει πέρα με τον ιταλικό Τύπο…

    «Δεν μπορεί να είναι ο μπαμπούλας μου», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Μουρίνιο. «Έγινα πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο, έφυγα, με αντικατέστησε και τον έδιωξαν μετά από 15 μέρες», θυμήθηκε, προκαλώντας έτσι την ετεροχρονισμένη αντίδραση του Ντελ Νέρι.

    «Αν είπε αυτό το πράγμα, τότε το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Εμπνεύστηκα από την περσινή νίκη μου με την Αταλάντα την περασμένη σεζόν. Αν θέλεις να τους νικήσεις πρέπει να αναγκάσεις τους πρωταθλητές που διαθέτουν να σκεφτούν πως πρέπει να αμυνθούν», σχολίασε ο τεχνικός της Σαμπντόρια.

    Αθλητικός Τύπος 27/9/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα