Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κόκε: «Θέλω Άρη, δεν με νοιάζουν τα λεφτά»

Δηλώσεις που θα ηχήσουν πολύ καλά στα αυτιά των ανθρώπων του Άρη και των οπαδών του έκανε ο Σ. Κόκε. Ο Ισπανός επιθετικός θέλει να επιστρέψει στους «κίτρινους» και τόνισε: «Δεν με νοιάζουν τα λεφτά».

Κόκε: «Θέλω Άρη, δεν με νοιάζουν τα λεφτά»
Κάτι… παραπάνω από θετικός στο να επιστρέψει στον Άρη εμφανίστηκε ο Σέρχιο Κόκε σε δηλώσεις του. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής που ανήκει στην ινδική, Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ μίλησε στον «Αθλητικό Metropolis» και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έχει κάνει επίσημη κρούση. Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει πει απλά ένα «γεια», με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργο Γαλανό και σχολίασε πως δεν θα παίξουν ρόλο τα χρήματα στο να επιστρέψει στους «κίτρινους», ενώ έχει στο μυαλό του μια νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.


inner

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

«Δεν μιλάω πολύ καλά Ελληνικά, ωστόσο θυμάμαι κάποια Ελληνικά. Περνάω καλά εδώ στην Ινδία είναι καλά. Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω, εγώ θέλω να έρθω, αλλά δεν ξέρω πότε θα έρθω στον Άρη. Πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο. Μίλησα μια φορά με τον πρόεδρο, μου είπε γεια σου είμαι ο πρόεδρος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε ξανά. Εγώ θέλω να γυρίσω, αγαπώ τον Άρη και θέλω να γυρίσω στην Θεσσαλονίκη για τον Άρη», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

-το αν θα επιστρέψει στον Άρη: «Δεν μπορώ να πω από τώρα πως θα έρθω και μετά να μην γίνει κάτι. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι πως θέλω να έρθω. Το συμβόλαιο μου στην Ινδία τελειώνει τον Δεκέμβριο. Όλος ο κόσμος ξέρει πως θέλω να παίξω στον Άρη ξανά. Δεν με νοιάζει που ο Άρης παίζει στην Γ' Εθνική. Ξέρω πως ο Άρης τώρα έχει πρόβλημα, αλλά είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα ανέβει στην Β' Εθνική και μετά στην Α' Εθνική και να κερδίσουμε στην Τούμπα».

-το τι θυμάται από Θεσσαλονίκη: «Θυμάμαι τα πάντα από τον Άρη, από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Έζησα τις πιο όμορφες στιγμές της καριέρας μου στον Άρη. Έζησα απίστευτες στιγμές, θυμάμαι κάποια γκολ που έβαλα και εγώ και ο Νέτο στα τελευταία λεπτά, όλες αυτές τις μαγικές στιγμές στο γήπεδο του Άρη. Θα είναι πολύ καλό να γυρίσουμε και οι δύο, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο τίποτα».

-τον κόσμο του Άρη: «Ο κόσμος ξέρει τα πάντα για μένα. Έχουμε το ίδιο συναίσθημα με τον κόσμο του Άρη»

-τον Πάουλο Κάμπος: «Ξέρω πως προπονητής του Άρη είναι ο Πάουλο Κάμπος, ο Βραζιλιάνος, αλλά δεν ξέρω κάτι για την δουλειά του στην ομάδα».

-το αν θα μπορέσει να πετύχει δέκα γκολ: «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βάλω 10 γκολ, αλλά σίγουρο είναι πως αν έρθω θα δώσω τα πάντα για την ομάδα»

-το πρωτάθλημα της Ινδίας: «Είμαι συμπαίκτης μου ο Αλέξανδρος Τζόρβας, στην Ινδία έχει τρελά λεφτά, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ακόμα νέο εδώ. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, δεν με νοιάζει τίποτα, εγώ θέλω να έρθω στον Άρη, να κάνω κάτι καινούργιο».

Με ντέρμπι στη Βαρκελώνη!!

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Σεβίλλη για το ντέρμπι της 11ης αγωνιστική της Primera Division. Δυνατό ματς και στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο να υποδέχεται τη φορμαρισμένη Μάλαγα.

Με ντέρμπι στη Βαρκελώνη
Με έντονο ενδιαφέρον συνεχίζει το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς πέντε βαθμοί χωρίζουν τις πρώτες πέντε ομάδες. Σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη πέφτουν τα βλέμματα.

Η Σεβίλλη του Ουνάι Έμερι φιλοξενείται στο «Καμπ Νου» και αναμένεται να προβάλλει σθεναρή αντίσταση στη Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί περνούν περίοδο ντεφορμαρίσματος και δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες προκειμένου να παραμείνουν στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Ωστόσο η παράδοση είναι υπέρ τους καθώς μετρούν οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες στις τελευταίες δέκα μεταξύ τους αναμετρήσεις στη Βαρκελώνη. Στα ευχάριστα για τον Λουίς Ενρίκε, η επιστροφή του Ινιέστα ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στην κνήμη.

Δύσκολο έργο θα έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές Ισπανίας υποδέχονται τη φορμαρισμένη Μάλαγα στο «Βιθέντε Καλδερόν», πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Χάβι Γκαρσία τρέχει ένα εκπληκτικό σερί πέντε νικών που τους ανέβασε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Από την πλευρά τους οι "Ροχιμπλάνκος" προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τη Σοσιεδάδ και θέλουν να ανακάμψουν.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μιράντα που τραυματίστηκε με την εθνική του ομάδα, ενώ ο Χάβι Γκράσια δεν μπορεί να υπολογίζει στον Άμραμπατ.

Τέλος, η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρεται εκτός έδρας με τη Εϊμπάρ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να συνεχίσουν το εκπληκτικό τους σερί και να παραμείνουν στην πρώτη θέση.

Οι Μαδριλένοι θα παραταχθούν χωρίς τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος τραυματίστηκε με την εθνική Κροατίας και θα λείψει για περίπου τέσσερις μήνες αλλά και χωρίς τον Ιγιαραμέντι, που τραυματίστηκε στην προπόνηση και θα μείνει εκτός τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (21/11)
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Εσπανιόλ (21:45)

Σάββατο (22/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάλαγα (17:00)
Εϊμπάρ - Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη (21:00)
Λα Κορούνια - Σοσιέδαδ (23:00)

Κυριακή (23/11)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Θέλτα (13:00)
Λεβάντε - Βαλένθια (18:00)
Έλτσε - Κόρντομπα (20:00)
Βιγιαρεάλ - Χετάφε (22:00)

Δευτέρα (24/11)
Γρανάδα - Αλμερία (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή (28/11)
Σοσιέδαδ - Έλτσε (21:45)

Σάββατο (29/11)
Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Εσπανιόλ - Λεβάντε (19:00)
Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Θέλτα - Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή (30/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λα Κορούνια (13:00)
Σεβίλλη - Γρανάδα (18:00)
Κόρντομπα - Βιγιαρεάλ (20:00)
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα (1/12)
Αλμερία - Βαγιεκάνο (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά τις συλλήψεις... ντέρμπι!

Το ματς της πρωτοπόρου, Μαρσέιγ και της Μπορντό ξεχωρίζει στη 14η αγωνιστική του Championnat, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη τριών ανθρώπων που έχουν περάσει από την προεδρία των Μασσαλών.

Μετά τις συλλήψεις... ντέρμπι
Η αναμέτρηση της Μαρσέιγ με την Μπορντό δεσπόζει στην 14η του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας έναν πόντο πίσω τους την Παρί Σεν Ζερμέν, από την οποία έχασαν με 2-0 στο τελευταίο ματς, πριν τη διακοπή, λόγω των προκριματικών του Euro 2016.

Παίζει ο Ιμπουλά, που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τους Παριζιάνους, αλλά έκανε έφεση και δικαιώθηκε. Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη τριών προέδρων του συλλόγου… του νυν και δύο πρώην.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την ένατη της βαθμολογίας, Μετς. Εκτός οι Βεράτι, Ματουϊντί. Η Λιόν θα παίξει στην έδρα της Μπαστιά των Σισέ, Μοδεστό.

Αναλυτικά η 14η αγωνιστική

Παρασκευή (21/11)
Μετς-Παρί Σεν Ζερμέν (21:30)

Σάββατο (22/11)
Μπαστιά-Λιόν (18:00)
Γκινγκάμπ-Ρεν (21:00)
Λοράν-Λανς (21:00)
Μονακό- Καέν (21:00)
Νις-Ρεμς (21:00)

Κυριακή (23/11)
Ναντ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Μονπελιέ-Τουλούζ (18:00)
Μαρσέιγ-Μπορντό (22:00)

Επόμενη (15η) αγωνιστική

Παρασκευή (28/11)
Μαρσέιγ-Ναντ (21:30)

Σάββατο (29/11)
Παρί Σ. Ζ.-Νις (18:00)
Καέν-Μονπελιέ (21:00)
Λανς-Μετς (21:00)
Ρεμς-Μπαστιά (21:00)
Τουλούζ-Λοριάν (21:00)

Κυριακή (30/11)
Μπορντό-Λιλ (15:00)
Εβιάν-Γκινγκάμπ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Τους έπιασαν απ’ τα… κέρατα!

Η πρώτη ομάδα που απαγορεύει… εισβολή «ταύρων» στο σπίτι της έγιναν οι Σακραμέντο Κινγκς. Ενώ οι Κλίπερς έκαναν βόλτα στο Μαϊάμι, οι «βασιλιάδες» υποχρέωσαν τους Μπουλς στην πρώτη εκτός έδρας ήττα.

Τους έπιασαν απ’ τα… κέρατα
Στην πρώτη πόλη όπου οι Σικάγο Μπουλς δεν ένιωσαν… σαν στο σπίτι τους μετατράπηκε το Σακραμέντο. Εκμεταλλευόμενοι την εκ νέου απουσία των Ρόουζ και Γκασόλ, οι «βασιλιάδες» υποχρέωσαν τους «ταύρους» στην πρώτη εκτός έδρα ήττα τους.

Η ομάδα του Μάικ Μαλόουν έκανε ένα φοβερό δεύτερο δεκάλεπτο και πήρε ένα προβάδισμα που σταδιακά διεύρυνε μέχρι το τέλος. Με πρωταγωνιστή λοιπόν τον ΝτεΜάρκους Κάζινς (22 πόντοι, 14 ριμπάουντ) έφτασε σε μια ακόμα μεγάλη νίκη (103-88) μετά απ’ αυτή που είχε κάνει προ ημερών με τους Σπερς.

Πριν όμως οι Κινγκς σηκώσουν απαγορευτικό στους Μπουλς, οι Κλίπερς σήκωσαν… σκόνη με το πέρασμά τους από το Μαϊάμι. Μετά από μια εκρηκτική πρώτη περίοδο (όπου προηγήθηκε 39-15) κι αφότου η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 26 πόντους, η ομάδα του Λος Άντζελες έκανε πλάκα στους Χιτ.

Απέναντι λοιπόν σ’ έναν Κρις Μπος που πάλευε μόνος του (28 πόντοι, 7 ριμπάουντ), οι Μπλέικ Γκρίφιν (26 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Κρις Πολ (26 πόντους, 12 ασίστ) έκαναν πάρτι και οδήγησαν για πρώτη φορά φέτος σε «back to back» επικράτηση με 110-93.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ψήνεται» επιστροφή Χαβίτο!

Γεμάτη από παίκτες που έχουν φορέσει την κίτρινη φανέλα είναι η μεταγραφική λίστα του Άρη, καθώς το νέο όνομα που προστέθηκε σε αυτή είναι του Φρανθίσκο Χαβίτο. Απαντάει άμεσα ο Κόκε.

«Ψήνεται» επιστροφή Χαβίτο
Τις δοκιμασμένες συνταγές και λύσεις δείχνουν να προτιμούν στον Άρη, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για ενίσχυση της ομάδας. Στη μεταγραφική λίστα υπάρχουν ήδη αρκετά ονόματα (Νέτο, Καμπάνταης, Γόγολος, Νεμπεγλέρας) ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από τον σύλλογο και όσο κυλάνε οι μέρες προστίθενται και άλλα.

Χθες έγινε γνωστό ότι υπήρξε επαφή με τον Σέρχιο Κόκε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στην Ινδία, θα απαντήσει την επόμενη εβδομάδα στην πρόταση που του έχει γίνει. Είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς αμείβεται με 100.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ χρωστάει ακόμη στον Άρη τις 710.000 ευρώ με τις οποίες εξαγόρασε τη μεταγραφή του στο MLS το 2011.

inner

Τα φρέσκα νέα έχουν να κάνουν με τον Χαβίτο, τον οποίον προσέγγισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνοντας του πρόταση. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δεν δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος στην Κέρκυρα και αυτό σίγουρα είναι υπέρ του Άρη. Πρέπει πάντως να εξετάσουν ξανά στον σύλλογο και το θέμα των ξένων, διότι υπάρχει η δυνατότητα να δηλωθούν έως τέσσερις στο φύλλο αγώνα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα πάνε… λάου-λάου τον Ρανιέρι!!

Λεπτούς χειρισμούς στο θέμα Ρανιέρι θέλει να κάνει η ΕΠΟ. Ο Ιταλός φέρεται να έχει… στραβώσει από τα σχόλια εναντίον του στην Ελλάδα, σε βαθμό που να υπάρχουν φόβοι ότι ίσως ζητήσει όλη την αποζημίωση

Θα πάνε… λάου-λάου τον Ρανιέρι
Πιο περίπλοκο απ’ όσο αναμενόταν θα είναι το θέμα της αποδέσμευσης του Κλαούντιο Ρανιέρι από την Εθνική μας. Η ΕΠΟ έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Ιταλό ώστε να μη διεκδικήσει όλο το υπόλοιπο συμβόλαιό του και ν’ αποχωρήσει με μια αποζημίωση 400.000 ευρώ.

Πληροφορίες που φτάνουν ωστόσο στην ομοσπονδία και παρουσιάζονται στη «Sportday” αναφέρουν ότι το αρνητικό κλίμα και τα σχόλια που γίνονται στην Ελλάδα εναντίον του έχουν μεταφερθεί στον 63χρονο τεχνικό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον έχουν ενοχλήσει σε βαθμό που να υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί ν’ αλλάξει στάση.

Παρόλο λοιπόν που η συγκεκριμένη δυσαρέσκεια απορρέει προς το παρόν από μεσάζοντες και όχι από τον ίδιο, στην ΕΠΟ (έχοντας υπόψη και το προηγούμενό του με τη Μονακό) δε θέλουν να το διακινδυνεύσουν. Έτσι, δεν προχωρούν το θέμα του αντικαταστάτη του μέχρι να ρυθμιστεί το δικό του. Κάτι που ευελπιστούν ότι θα γίνει τις προσεχείς ημέρες σε συνάντηση που θα έχει ο Γιώργος Σαρρής με τον δικηγόρο του, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το θέμα του συμβολαίου του και να βγει όσο το δυνατόν πιο «βελούδινο» το διαζύγιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Focus στον Κλιχ!

Στον Ματέους Κλιχ, επικεντρώνονται οι προσπάθειες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για ενίσχυση ενόψει Γενάρη. Επιβεβαιώνει και ο Πολωνός το ενδιαφέρον του «δικεφάλου του Βορρά».

Focus στον Κλιχ
Η περίπτωση ποδοσφαιριστή με την οποία ασχολούνται πιο σοβαρά από όλες στον ΠΑΟΚ ενόψει Γενάρη είναι του Ματέους Κλιχ. Από την ΠΑΕ έχουν βγει διαψεύσεις για αρκετούς παίκτες, που παρουσιάστηκαν ως μεταγραφικοί στόχοι, όμως η κατάσταση με τον Πολωνό είναι διαφορετική. Ο ίδιος διαρρέει μέσω του διαδικτύου ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ωστόσο, επιβεβαιώνεται και από άλλες πλευρές ότι βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα των Θεσσαλονικιών ο παίκτης της Βόλφσμπουργκ. Έχει κάνει τέσσερις καλές σεζόν, παίζοντας αρχικά στην πατρίδα του με την Κρακοβία, αλλά και για έναν χρόνο με την Τσβόλε ως δανεικός από τη νυν ομάδα του. Όμως στη φετινή σεζόν έχει ελάχιστα. Έχει τρεις συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα των «λύκων» και δεν έχει αγωνιστεί στην Bundesliga.

Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι και με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται απίθανο να ανανεώσει και ο γερμανικός σύλλογος είναι πιθανό να συζητήσει το ενδεχόμενο να τον πουλήσει στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Πρόκειται για μέσο, που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ικανοποιητικό βαθμό, αν του ανατεθούν αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να αμυνθεί καλά και να δημιουργήσει. Εξάλλου έναν τέτοιο παίκτη ψάχνουν στον ΠΑΟΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Brasileiro: Ανατροπή τίτλου για Κρουζέιρο!! (videos)

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση δεύτερου συνεχόμενου Brasileiro βρέθηκε η Κρουζέιρο μετά το 2-1 επί της Γκρέμιο.
Έμεινε πίσω στο σκορ στο 13ο λεπτό, όταν βρήκε δίχτυα ο Κριστιάν Ριβέρος, αλλά οι Ρικάρντο Γκουλάρτ και Έβερτον Ριμπέιρο σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο διασφαλίζοντας +7, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Νωρίτερα η Φλουμινένσε γνώρισε «βαριά» εντός έδρας ήττα με 4-1 από τη Σαπεκοένσε, η οποία ξέφυγε από τη ζώνη υποβιβασμού και με τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες των θεατών κατά των γηπεδούχων.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Φλουμινένσε – Σαπεκοένσε 1-4 (86’ αυτ. Ραφαέλ Λίμα – 47’ Μπρούνο Σίλβα, 66’ Καμίλο, 71’ Λεάντρο, 84’ Μπρούνο Σίλβα)
Γκρέμιο – Κρουζέιρο 1-2 (13’ Κριστιάν Ριβέρος – 66’ Ρικάρντο Γκουλάρτ, 76’Έβερτον Ριμπέιρο)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
35
73
Σάο Πάολο
35
66
Κορίνθιανς
35
63
Ατλέτικο Μινέιρο
35
61
Ιντερνασιονάλ
35
60
Γκρέμιο
35
60
Φλουμινένσε
35
57
Σάντος
35
47
Ατλέτικο Παραναένσε
35
47
Φλαμένγκο
35
47
Σπορτ Ρεσίφε
35
47
Γκοΐας
35
44
Φιγκουιρένσε
35
43
Παλμέιρας
35
39
Σαπεκοένσε
35
39
Βιτόρια
35
38
Κοριτίμπα
35
38
Μπαΐα
35
34
Μποταφόγκο
35
33
Κρισιούμα
35
30
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





*Πηγή: onsports.gr*

Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ 0-0!! (video)

Σε ένα Super Clasico που δικαιολόγησε τη φήμη του μόνο στην ατμόσφαιρα του γηπέδου και τα σκληρά μαρκαρίσματα, Μπόκα και Ρίβερ έμειναν στο 0-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Αφού η αποστολή της Ρίβερ κατάφερε να φτάσει στο κατάμεστο «Μπομπονέρα», υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό την επίθεση... αυγών που πέταξαν οι οπαδοί της Μπόκα, το μεγάλο ντέρμπι της Αργεντινής για τον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, μπορούσε πια να ξεκινήσει. Η ένταση και το πάθος που επικρατούσε όλες αυτές τις ημέρες, όμως, στο Μπουένος Άιρες πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων να προσφέρουν μέτριο θέαμα αλλά αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, τσαμπουκάδες και όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα αργεντίνικο ντέρμπι.
bocarivermesa
Γκολ μπορεί να μην παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο σπίτι της Μπόκα, της οποίας προπονητής είναι πια ο άλλοτε αριστερός μπακ της ΑΕΚ Μάρτιν Αρουαμπαρένα,  ωστόσο, απόλαυσαν την ατμόσφαιρα και σίγουρα θα περιμένουν με μεγαλύτερη ανυπομονησία τον επαναληπτικό του «Μονουμεντάλ», όπου η Ρίβερ, του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο μετά το 0-0 στο «Μπομπονέρα».
Οι διαφορές, λοιπόν, θα λυθούν στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ στις 27 Νοεμβρίου, με τη νικήτρια του αργεντίνικου ζευγαριού να αντιμετωπίζει μία εκ των Ατλέτικο Νασιονάλ ή Σάο Πάουλο, με την ομάδα από την Κολομβία να έχει νικήσει 1-0 τους Βραζιλιάνους και να πηγαίνει εκεί για τον επαναληπτικό στις 26 Νοεμβρίου. Όσο για τη Μπόκα Τζούνιορς, παραμένει αήττητη φέτος (μετά το 1-1 στην έδρα της Ρίβερ για το πρωτάθλημα), απέναντι στην άσπονδη συμπολίτισσα και διατηρεί τη μερίδα του λέοντος στα διεθνή ματς μεταξύ τους. Σε 25 παιχνίδια μετράει 12 νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες κόντρα στη Ρίβερ, η οποία ελπίζει όμως να πάρει την πρόκριση...
Μόνο τα... νεύρα θύμισαν ντέρμπι
Το ματς στο «Μπομπονέρα» ξεκίνησε με την Μπόκα να παίρνει δύναμη από τη «La 12» στην κερκίδα Και να προσπαθεί να πιέσει τη Ρίβερ Πλέιτ. Αφού πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο κυριαρχίας και... φούριας των γηπεδούχων, οι «εκατομμυριούχοι» οργανώθηκαν καλύτερα και δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τη Μπόκα. Η Ρίβερ, άλλωστε, παίζοντας εκτός έδρας πρόσεξε πρώτα από όλα το «μηδέν» στα μετόπισθεν και έψαξε το γκολ στην κόντρα κυρίως, για να πάρει προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Μονουμεντάλ».
Ενδεικτικό της μέτριας ποιότητας του ματς στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, είναι πως απουσίασαν οι καθαρές ευκαιρίες. Μάλιστα, το πρώτο σουτ μέσα από την περιοχή έγινε στο 40' από τον Τσάβες, όμως, μπλόκαρε ο Μποραβέρο, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν αρκετά νεύρα. Τα φάουλ, άλλωστε, ήταν... αμέτρητα από την αρχή του ματς και σε ένα πολύ δυνατό πάνω στον Γκάγκο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μπήκαν μέσα μέχρι... και οι πάγκοι! Αυτή ήταν και η πιο... clasico στιγμή του ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο τελείωσε χωρίς τέρματα.
bocarivermesa1
Φουλ... τσαμπουκάς, μηδέν θέαμα
Μια από... τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα να χαλάνε τον ρυθμο και να μην επιτρέπουν στις δυο ομάδες να προσφέρουν παραπάνω θέαμα. Η Μπόκα ήταν προφανές πως λόγω έδρας ήθελε να πάει το ματς στη δύναμη, η Ρίβερ δεν ήταν διατεθειμένη να μην απαντήσει και το παιχνίδι είχε γίνει... ροντέο. Οι «μιγιονάριος» ήταν καλύτεροι, όμως, ούτε ο Τεόφιλο Γκουτιέρες ούτε ο γιος του Ντιέγκο Σιμεόνε, Τζιοβάνι, έκαναν τη διαφορά στην επίθεση. Την ίδια ώρα, η Μπόκα έψαχνε μια έμπνευση του Γκάγκο στη μεσαία γραμμή και την... έκρηξη του Τσάβες στα άκρα, όμως, είτε είχε κακές τελικές προσπάθειες, είτε τις έκανε πάνω στον Μπαροβέρο.
Ο τελευταίος, στο 63' του αγώνα παραπάτησε πάνω σε ένα... σανδάλι (!) που είχαν πετάξει στην περιοχή του οι οπαδοί της Μπόκα! Τα λεπτά, πάντως, κυλούσαν υπέρ της Ρίβερ που δεν είχε πρόβλημα να φύγει με το 0-0 από το «Μπομπονέρα», δεδομένου ότι είχε τον επαναληπτικό στο... σπίτι της! Η πλάστιγγα δεν έδειχνε να θέλει να γείρει κάπου, με τους Οριόν και Μπαροβέρο όποτε χρειάστηκε να είναι εκεί για να κρατήσουν το «μηδέν» για «Χεϊνέζες» και «Μιγιονάριος» αντίστοιχα. Έτσι, με την Μπόκα να πιέζει στις καθυστερήσεις αλλά να μην καταφέρνει και πολλά, ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0) το μεγάλο ντέρμπι της Αργεντινής.
Το... remake, θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου στο «Μονουμεντάλ», όπου οι οπαδοί της Ρίβερ δεδομένα θα περίμενουν να δώσουν τη δική τους παράσταση και να βοηθήσουν την ομάδα τους να προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ η Μπόκα θα πάει για την... απόδραση που θα γράψει ιστορία!
Μπόκα Τζούνιορς (Μάρτιν Αρουαμπαρένα): Οριόν, Μαρίν, Φορλίν, Ντίαζ, Κολάσο, Μέλι, Έρμπες, Γκάγκο, Μαρτίνεζ (30' Φουενζαλίδα), Καγιέρι (71' Ζιλιότι), Τσάβες
Ρίβερ Πλέιτ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊδάνα (74' Πετσέλα), Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Σάντσεζ, Πόντσιο, Ρόχας, Πισκουλίτσι 84' Σολάρι), Γκουτιέρεζ, Σιμεόνε (63' Μποϊέ)




*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: «Νοκ άουτ» και μαθηματικά οι Νιούελς Ολντ Μπόις!! (videos)

Ο άλλοτε μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο, έχασε πέναλτι και οι Νιούελς Ολντ Μπόις ηττήθηκαν με 1-0 από την Ντεφένσα Χουστίσια.
Μάλιστα, οι «λεπροί» απώλεσαν τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες τους για κατάκτηση της Inicial της Αργεντινής, οπότε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα μαζέψουν βαθμούς αποκλειστικά για την τριετή κατάταξη των επόμενων σεζόν. Άλλωστε, ο Μπρίαν Φερνάντεζ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 71ο λεπτό, ενώ στο 75ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Χαβιέρ Γακούζι των γηπεδούχων. Εν τέλει, ο Σκόκο σημάδεψε το δοκάρι στο πέναλτι του 84ου.
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
16
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
32
Ιντεπεντιέντε
16
30
Λανούς
16
30
Μπόκα Τζούνιορς
16
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
27
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
24
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
22
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
22
Τίγκρε
16
20
Σαν Λορένζο
16
20
Άρσεναλ Σαραντί
16
20
Μπελγκράνο
16
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
18
Γοδόι Κρουζ
16
18
Ντεφένσα Χουστίσια
16
18
Μπάνφιλντ
16
17
Ροζάριο Σεντράλ
16
17
Ολίμπο
16
14
Κίλμες
16
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.





*Πηγή: onsports.gr*

Έδειξε… διαθέσεις ο Χάμιλτον!!

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών του τελευταίου Grand Prix της σεζόν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Δεύτερος ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Έδειξε… διαθέσεις ο Χάμιλτον
Τα… δόντια του με το «καλημέρα» έδειξε ο Λιούις Χάμιλτον εν όψει του τελευταίου Grand Prix της σεζόν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, που θα κρίνει τον τίτλο. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ήταν ο ταχύτερος πιλότος στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταβλό του στη Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ, που είναι και ο έτερος διεκδικητής του τίτλου στον αγώνα που θα γίνει την Κυριακή.

Οι δυο τους είχαν μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα μονοθέσια, με τον Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari να είναι τρίτος και τις δύο Red Bull, των Φέτελ και Ρικιάρντο να συμπληρώνουν την πεντάδα. Ο δεύτερος γύρος ελεύθερων δοκιμών θα γίνει στις 15:00, ενώ ο τρίτος θα ακολουθήσει το Σάββατο (12:00), όταν και θα γίνουν οι κατατακτήριες (15:00). Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 15:00.

Αναλυτικά η κατάταξη στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών:

1. Χάμιλτον Mercedes 1:43.476
2. Ρόσμπεργκ Mercedes +0.133
3. Αλόνσο Ferrari +1.708
4. Φέτελ Red Bull +1.858
5. Ρικιάρντο Red Bull +1.885
6. Βερνιέ Toro Rosso +2.242
7. Κβίατ Toro Rosso +2.359
8. Μπότας Williams +2.437
9. Πέρες Force India +2.507
10. Χούλκενμπεργκ Force India +2.554
11. Μάγκνουσεν McLaren +2.573
12. Ραϊκόνεν Ferrari +2.655
13. Μάσα Williams +3.073
14. Γκουτιέρες Sauber +3.080
15. Μαλδονάδο Lotus +3.235
16. Όκον Lotus +3.590
17. Μπάτον McLaren +3.759
18. Κομπαγιάσι Caterham +4.495
19. Φονγκ Sauber +4.793
20. Στίβενς Caterham +7.208
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μετά το ντέρμπι… ντέρμπι!

Πρωτάθλημα δεν θα παίξει, αλλά η ΑΕΚ μένει σε εγρήγορση. Μετά τη φουλ επίθεση Μελισσανίδη στην αντιπαράθεση με τον Μαρινάκη, η «Ένωση» έχει και αγωνιστικό ντέρμπι (έστω και φιλικό) με τον Παναθηναϊκό

Μετά το ντέρμπι… ντέρμπι
Ούτως ή άλλως παιχνίδι δεν θα δώσει αυτή τη βδομάδα. Ακόμα και στην Πάτρα να πήγαινε όμως (για το ήδη φορτισμένο ματς με την Παναχαϊκή), στην ΑΕΚ δεν θα μπορούσαν να μην κινούνται στον απόηχο της συνέντευξης Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η φουλ επίθεση του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης» στην αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και οι σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προέβη αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην «κιτρινόμαυρη» κοινωνία κι ενίσχυσαν την πεποίθησή της ότι ο σύλλογος θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά όμως στο περιβάλλον της ομάδας. Γιατί στ’ αποδυτήρια -παρόλο που κι εκεί έγιναν σχετικές κουβέντες- το μυαλό παραμένει στο γήπεδο. Διότι πρωτάθλημα δεν έχει, αλλά αγώνα θα έχει κανονικά για την ΑΕΚ. Και μάλιστα αγώνα που (όχι μονάχα λόγω ονόματος του αντιπάλου) θα τον αντιμετωπίσει ως επίσημο. Άλλωστε αυτό έδειξαν και οι πρώτες δοκιμές του Τραϊανού Δέλλα για τη σαββατιάτικη (15:00) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Εκεί όπου η «Ένωση» θα κατέβει με πλήρη αποστολή (που θ’ ανακοινωθεί μετά την προπόνηση της Παρασκευής) και την ενδεκάδα που έχει κλειδώσει απ’ την αρχή της σεζόν, με Ανέστη στο τέρμα, Μπακάκη-Κολοβέτσιο-Λαμπρόπουλο-Πεταυράκη στην άμυνα, Κορδέρο-Ανάκογλου στα χαφ, Πλατέλλα-Μπαρμπόσα στα άκρα και τον Μάνταλο ως επιτελικό πίσω απ’ τον Αραβίδη.

Έρχεται… φορτωμένος ο Μιλοβάνοβιτς

Την ώρα όμως που η ΑΕΚ όμως θα επιστρέφει (έστω και για φιλικό) στο γήπεδο, θα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» παρακολούθησε και δεύτερο παιχνίδι της Κρισιούμα κατά την παραμονή του στη Βραζιλία, ενίσχυσε τις σημειώσεις του και επανέρχεται στη χώρα μας, αφού δεν κρίθηκε σκόπιμο να ταξιδέψει και στην Ουρουγουάη.

Σε σύσκεψη που θα έχει λοιπόν με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Τραϊανό Δέλλα θα τους ενημερώσει αναλυτικά για τις περιπτώσεις παικτών που παρακολούθησε και κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στη συνέχεια στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σκασμένος» ο Μίτσελ!

Προβληματισμένος είναι ο Μίτσελ λόγω της αναβολής στα πρωταθλήματα, καθώς ο Ολυμπιακός θα πάει ύστερα από μεγάλη... αποχή στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Σκασμένος» ο Μίτσελ
Τα μεταγραφικά βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια σιγά-σιγά στον Ολυμπιακό, επίσης υπάρχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών (βλέπε Ντουρμάζ), όμως άλλο θέμα απασχολεί τον Μίτσελ. Για διαφορετικό λόγω «σιγοβράζει» μέσα του.

Ο Ισπανός τεχνικός ψάχνει να βρει τρόπο-τρόπους ώστε να κρατήσει σε καλή κατάσταση την ομάδα του, μετά την απόφαση που πάρθηκε για αναβολή στα πρωταθλήματα, λόγω της επίθεσης στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χριστόφορ Ζωγράφο. Το επόμενο ματς που έχουν να δώσουν οι Πειραιώτες είναι το σημαντικότερο (έως τώρα) της χρονιάς. Δηλαδή κόντρα στην Ατλέτικο στη Μαδρίτη για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο θα κριθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό το ευρωπαϊκό μέλλον των «ερυθρόλευκων» στη φετινή σεζόν.

Το τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι στις 9 Νεομβρίου με τον Πανθρακικό στο Καραϊσκάκη, όπου νίκησαν με 5-1. Στη συνέχεια υπήρξε διακοπή, λόγω των προκριματικών για το Euro 2016 και η αναβολή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων αυτό το σαββατοκύριακο θα τους αφήσει 2,5 εβδομάδες χωρίς επίσημο ματς.

Φυσικά, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί και φιλικό. Άλλο όμως να έπαιζε ο Ολυμπιακός με την Skoda Ξάνθη και να δώσει ένα ματς με μια ομάδα που δεν θα «καίγεται» για το αποτέλεσμα και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Ισπανός τεχνικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζει Νίνη!

Το φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ δίνει τη δυνατότητα στον Γιάννη Αναστασίου να τεστάρει αρκετούς από τους παίκτες του, που η κατάσταση τους αποτελεί ερωτηματικό. Πιθανή η συμμετοχή του Νίνη.

Ετοιμάζει Νίνη
Κάθε άλλο παρά… αγγαρεία θα αποτελέσει για τον Παναθηναϊκό το φιλικό του Σαββάτου (22/11, 15:00) με την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν «ζεστοί», ώστε να μην… σκουριάσουν, ύστερα από τη διακοπή της περασμένης εβδομάδας, λόγω της Εθνικής και της αναβολής αυτής της αγωνιστικής, ύστερα από την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο.

Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει τη δυνατότητα να ζορίσει λίγο παραπάνω τον Μάρκους Μπεργκ, τον οποίο είδε με ικανοποίηση να ανταπεξέρχεται, παίζοντας καλά στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, όπου πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, ενώ αγωνίστηκε και για περίπου μίση ώρα με την Αϊντχόφεν στο εντός έδρας παιχνίδι.

Στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από μία ίωση και έμεινε εκτός από το «τριφύλλι» και την εθνική Σουηδίας. Επιπλέον, θα δει τον Θανάση Ντίνα, που τραυματίστηκε στο ματς της Ολλανδίας με την PSV και δεν έχει παίξει από τότε, χάνοντας Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, στην αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» είναι πιθανόν να αγωνιστεί και ο Σωτήρης Νίνης, που δεν έχει δικαίωμα ακόμη να πάρει μέρος σε επίσημο ματς. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά του λείπουν τα παιχνίδια. Άλλωστε είχε αναφέρει στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, όταν αποκτήθηκε, ότι θέλει περίπου δύο εβδομάδες για να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση και από τότε έχουν περάσει 15 ημέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τόμιτς: «Παίξαμε με καρδιά»

Στην καρδιά των παικτών του Ολυμπιακού απέδωσε την «ανατροπή» κόντρα στη Βαλένθια ο Μίλαν Τόμιτς μετά το ματς του ΣΕΦ.

Τόμιτς: «Παίξαμε με καρδιά»
Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου τόνισε πως η Βαλένθια έχει τα πιο εύκολα ματς για να προκριθεί, γιατί είχε δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα. Στάθηκε στο καλό πρώτο δεκάλεπτο, στην ψυχολογία που δίνει το αήττητο σερί στην Ευρωλίγκα και περιμένει μεγαλύτερη βελτίωση στη συνέχεια από τον Αγραβάνη.

Αναλυτικά: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε με καρδιά και άξια "γύρισε" και πήρε το παιχνίδι. Η Βαλένθια είναι "γεμάτη" σε όλες τις θέσεις, πιστεύω πως δεν τους βόλευε το πρόγραμμα μέχρι στιγμής. Πλέον, έχουν τρία ματς στην έδρα τους. Παίζουν πολύ γρήγορο μπάσκετ. Εμείς ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, που επέστρεψε από το -10 και νίκησε.
Μπορούμε να κρατήσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, που ξεκινήσαμε καλά. Το τρίτο όχι, γιατί το χάσαμε με 20-9 και, φυσικά, το τέλος που σαν ομάδα παίξαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο μπάλα μπάλα και νικήσαμε.

Για την ομάδα είναι καλό το αήττητο, ανεβαίνει η ψυχολογία. Από την άλλη, δεν σημαίνει και τίποτα, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, αρχικά θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι στη Βιτόρια, γιατί έχουν καινούργιο προπονητή, καθώς και κάποιους παίκτες. Θα είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη.

Μας βοήθησε πάρα πολύ ο Αγραβάνης, για άλλη μία φορά, ο Δημήτρης πρέπει να δουλεύει κάθε ημέρα στην προπόνηση για να βελτιωθεί και να φτάσει σε υψηλό επίπεδο».

Ραϊκοβιτς: «Μας επηρέασε η κούραση»

Στην κούραση των βασικών παικτών της Τουρόβ απέδωσε την ήττα της πολωνικής ομάδας από τον Παναθηναϊκό ο Μιόντραγκ Ραϊκοβιτς.

Ραϊκοβιτς: «Μας επηρέασε η κούραση»
Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του προσπάθησαν να είναι κοντά στο σκορ, όμως τα πολλά φάουλ τους έβγαλαν από τον ρυθμό τους και δεν υπήρχαν πολλές επιλογές από τον πάγκο για να ξεκουράσουν τους παίκτες «κλειδιά».

Αναλυτικά: «Γνώριζα εξ’ αρχής ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διατηρηθούμε κοντά στον αντίπαλο, αλλά βγήκαμε από το ρυθμό μας από τα πολλά φάουλ που χρεώθηκαν στους παίκτες αμφοτέρων των ομάδων.

Οι αλλαγές μας από τον πάγκο εξακολουθούν να είναι περιορισμένες. Στο τέλος του ματς, οι παίκτες "κλειδιά" για εμάς κουράστηκαν και δεν μπορούσα να κάνω κάτι για να τους "φρεσκάρω", βγάζοντάς τους έξω για να ξεκουραστούν».

Πετγουέι: «Μπήκαν μεγάλα σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο»

Στην ευστοχία στα μεγάλα σουτ του τελευταίου πεντάλεπτου απέδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βαλένθια ο Μπρεντ Πετγουέι μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Πετγουέι:  «Μπήκαν μεγάλα σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο»
Ο Αμερικανός φόργουοντ τόνισε πως είχαν να αντιμετωπίσουν μια καλή και δύσκολη ομάδα και πως οι φάσεις που βγήκαν στο τέλος ήταν αρκετές για να «γυρίσουν» την κατάσταση, μαζί με την άμυνα και τα κλεψίματα. Στάθηκε στο γεγονός πως οι δύσκολες νίκες συσπειρώνουν μια ομάδα και σε ΠΑΟΚ, Λαμποράλ Κούτσα.

Αναλυτικά: «Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι, η Βαλένθια είναι καλή ομάδα, αν και το ρεκόρ της δεν το δείχνει αυτό. Ξέραμε πως θα είναι μάχη, βγάλαμε κάποιες φάσεις στο τέλος και παίξαμε με καρδιά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, μπήκαν κάποια μεγάλα σουτ, η άμυνα και τα κλεψίματα, όμως, ήταν αυτά που μας έδωσαν αυτοπεποίθηση.

Οι νίκες δεν θα είναι πάντα με διαφορά είκοσι πόντων. Αυτή κόντρα στη Νεπτούνας, για παράδειγμα, ήταν πολύ σημαντική. Κρατάς τις δύσκολες νίκες, γιατί συσπειρώνουν την ομάδα. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να νικάς με το δύσκολο, παρά με τον εύκολο τρόπο, γιατί έτσι μαθαίνεις περισσότερα.

Η Λαμποράλ Κούτσα, που ακολουθεί, είναι "σκληρός" αντίπαλος, το έδειξε και στο ΣΕΦ. Ξέρουμε πως θα είναι έτοιμοι και θα θέλουν τη νίκη, αλλά, πρώτα από όλα, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Μάντζαρης: «Νικήσαμε σε μια κακή μας βραδιά»

Στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βαλένθια χωρίς να παίξει καλό μπάσκετ στάθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης μετά το 77-76 επί των «νυχτερίδων».

Μάντζαρης: «Νικήσαμε σε μια κακή μας βραδιά»
Ο διεθνής γκαρντ τόνισε πως απογοητεύτηκε από την άμυνα που έπαιξαν αυτός και οι συμπαίκτες του, όμως στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα στα δύσκολα, όπως και στην τύχη που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύει πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Βαλένθια ως ομάδα και θεωρεί πως το 6-0 δεν είναι δείγμα για το τι θα επακολουθήσει ειδικά μετά το περυσινό 25-0, ενώ ζήτησε σοβαρότητα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά: «Παρόλο που δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή μας, είναι καλό να νικάς και στις κακές βραδιές σου, αυτό είναι η μεγάλη ομάδα. Δεν μας άρεσε η άμυνά μας, δεν είναι καλό να δέχεσαι σχεδόν 80 πόντους, αλλά κρατάμε το ότι δείξαμε χαρακτήρα. Ανεβάσαμε την πίεση στην άμυνα, αντιδράσαμε πολύ καλά, οδηγήσαμε τους αντιπάλους σε λάθη και καταφέραμε να τρέξουμε. Σίγουρα, θες και την τύχη με το μέρος σου. Ίσως όταν νικάς με ένα πόντο να είναι καλύτερα από το να νικάς με είκοσι.

Η Βαλένθια είναι καλή ομάδα, δεν ξέχασαν το μπάσκετ που ξέρουν τα παιδιά. Πέρυσι τερμάτισαν τρίτοι στην Ισπανία, πήραν το Euro Cup, απλώς δεν είναι σε πολύ κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους υποτιμήσουμε.

Όταν κάνεις 6-0 μόνο θετικό είναι, αλλά δεν επαναπαυόμαστε, γιατί και πέρυσι κάναμε 25-0 και δεν καταφέραμε τίποτα στο τέλος. Ο σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει.

Είναι δύσκολη εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ είναι αξιόλογη ομάδα, κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμήσει και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί ξεκινώντας από την άμυνα, κάτι που δεν κάναμε σήμερα. Μετά πάμε στη Λαμποράλ, που της αρέσει το ανοιχτό γήπεδο, της αρέσει να τρέχει πολύ και, ειδικά, στο γήπεδό της είναι πολύ επικίνδυνη».

Αγραβάνης: «Βγάλαμε ενέργεια στο τέλος»

Στην ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά απέδωσε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Βαλένθια ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Αγραβάνης: «Βγάλαμε ενέργεια στο τέλος»
Ο νεαρός διεθνής φόργουορντ τόνισε πως μια ήττα θα ήταν ένα καλό μάθημα για όλους στην ομάδα, ενόψει της συνέχειας, όμως πάλεψαν κάθε φάση στα τελευταία λεπτά, αφού είχαν επηρεαστεί από το άγχος νωρίτερα και πως είναι έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί.

Αναλυτικά: «Το σημερινό ματς είναι μάθημα. Είναι σημαντικό που νικήσαμε, αν και ίσως θα ήταν καλύτερα να χάναμε, γιατί θα μαθαίναμε από την εμφάνισή μας.

Δεν ήμασταν καλοί, αλλά μετράει η νίκη, βγάλαμε τα ψυχικά αποθέματα που μας είχαν μείνει. Βγάλαμε ενέργεια, ειδικά στο τέλος. Παλεύαμε σε κάθε φάση σε επίθεση και άμυνα και είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις αυτά τα ματς, έστω και στον πόντο. Παίξαμε με καρδιά. Μέχρι εκείνο το σημείο που χάναμε με δέκα, ήμασταν αγχωμένοι και δεν έμπαιναν τα σουτ. Ξεκινήσαμε από την άμυνα για να βρούμε ρυθμό, έβαλε και το τρίποντο ο Σπανούλης και για αυτό νικήσαμε.

Είμαι έτοιμος όποτε χρειάζεται. Αυτό προσπάθησα να κάνω και σήμερα, έβγαλα όση ενέργεια είχα. Ευτυχώς, νικήσαμε και συνέβαλα κι εγώ.

Δεν έχω να φοβηθώ κάτι, όποιος αξίζει παίζει. Στις μεγάλες ομάδες είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός και είμαι χαρούμενος που υπάρχει ο Πρίντεζης, γιατί ο ανταγωνισμός μεγαλώνει».

No justice, no football!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι ούτε οι Κυβερνήσεις, ούτε ο Τύπος, είναι η Δικαιοσύνη.
Ο Τύπος στην Ελλάδα, τόσο ο αθλητικός όσο και ο πολιτικός βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που ήταν ποτέ. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Προφανώς και κάποιες… δόσεις κριτικής ή αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας υπάρχουν, είναι όμως δόσεις του σταγονόμετρου. Τα αίτια πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε περισσότερο.

Ο Τύπος είναι αυτός που είναι, αλλά έστω κι έτσι, υπάρχουν κάποια λίγα πράγματα που βγαίνουν στη φόρα. Πάρτε για παράδειγμα το ποδόσφαιρο. Πόσες φορές την τελευταία δεκαετία δεν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μικρά ή μεγαλύτερα σκάνδαλα; Αρκετές. Ναι, όχι όλα, ναι όχι με τον τρόπο που έπρεπε, αλλά βγήκαν πράγματα και βγήκαν από τον Τύπο. Τι έγινε με όλες αυτές τις αποκαλύψεις; Επί της ουσίας απολύτως τίποτα. Γιατί; Γιατί οι δικαστικές αρχές δεν έκαναν ποτέ την δουλειά τους. ΠΟΤΕ όμως! Ούτε σε μία από τις περιπτώσεις.

Εγραφε χθες ο Βασίλης Σαμπράκος, εδώ στο gazzetta ότι αν η Κυβέρνηση δεν θελήσει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα. Σωστό, μόνο που μιλάμε για την Κυβέρνηση που με τους «μεγάλους» παράγοντες του ποδοσφαίρου έχει όχι απλώς σχέση, αλλά συνεργασία και συνδιαλλαγή. Και όχι μόνο τώρα, αλλά ανέκαθεν. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση οι προηγούμενες κυβερνήσεις να συγκρουστούν με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ή με τον Σωκράτη Κόκκαλη και μάλιστα για το ποδόσφαιρο; Δηλαδή από την μία θα κάνει δουλειές δις. ευρώ μαζί
τους και από την άλλη θα τους κυνηγήσει για το μη καθαρό πρωτάθλημα;

Η μήπως η σημερινή κυβέρνηση θα επιβάλει στον Μαρινάκη, στον Μελισσανίδη ή στον Αλαφούζο τους κανόνες για ένα καθαρό πρωτάθλημα. Από πού κι’ ως που. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι άνθρωπος που παραβρέθηκε στο πλευρό του Σαμαρά στο προεκλογικό του κέντρο παραμονές των προηγούμενων Βουλευτικών εκλογών στηρίζοντάς τον ανοικτά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ο άνθρωπος που αγόρασε για ένα κομμάτι ψωμί από τον Σαμαρά τον ΟΠΑΠ και ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο άνθρωπος που έχει το πανελλαδικό τηλεοπτικό δίκτυο που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά και την τρόικα. Και γράφω μόνο τις πάνω από το τραπέζι και δημόσιες συναλλαγές και σχέσεις τους, δεν προχωρώ καν στα υπόλοιπα.

Και θα καθίσει ο Σαμαράς να κυνηγήσει οποιονδήποτε από αυτούς για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο; Πιθανότερο είναι να δώσει την διακυβέρνηση της χώρας στον Τσίπρα με αντάλλαγμα το Υπουργείου Αθλητισμού προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να εξυπηρετεί όλους αυτούς, παρά να τους κυνηγήσει…
Καμία κυβέρνηση δεν έλυσε αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα και καμία δεν πρόκειται να το λύσει.

Τι κάνει όμως η Δικαιοσύνη που ελέγχει ή υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ελέγχει την Κυβέρνηση και την κάθε Κυβέρνηση; Απολύτως τίποτα. Εννιά στα δέκα σκάνδαλα στον αθλητισμό παγκοσμίως διαλευκάνθηκαν από κάποιον εισαγγελέα. Τρελό, κανονικό, άνθρωπο που σέβονταν την δουλειά του, πάντως από εισαγγελέα. Μία επιχείρηση «καθαρά χέρια» στην Ελλάδα δεν θυμάμαι να έχω δει.

Όχι στον αθλητισμό, σε οποιονδήποτε τομέα. Μία επιχείρηση που να πήρε ένα σκάνδαλο στα χέρια της και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να το... ξεκοκάλισε. Εστω ένα για
δείγμα. Το σκάνδαλο της Siemens, το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, το σκάνδαλο με το Βατοπέδι, το σκάνδαλο με τα στημένα ματς, το σκάνδαλο με το παραδικαστικό κύκλωμα.

Ενα γαμημένο σκάνδαλο,  που να το πήρε και να το έκανε φύλλο και φτερό και να έστειλε στην φυλακή όλους τους ενόχους.
Δεκάδες σκάνδαλα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά οι υποθέσεις έμειναν στα ντουλάπια, στα ράφια, στους φακέλους και μετά ξεχάστηκαν, παραγράφηκαν, πέρασαν στην ιστορία ως υποθέσεις που έκλεισαν λόγω έλλειψης στοιχείων ή που δεν έκλεισαν ποτέ. Και πάντα με τον ίδιο τρόπο.

Ένα λάθος του εισαγγελέα που άφησε ανοικτό «παράθυρο» για να ξεφύγουν οι ένοχοι, ένα λάθος του ειδικού ανακριτή που ξέχασε να πάρει μία κατάθεση, που δεν έβαλε στο φάκελο της υπόθεσης ένα σημαντικό έγγραφο. Ένα λάθος από την
γραμματέα του Εισαγγελέα που δεν δακτυλογράφησε σωστά την κατάθεση του κρίσιμου μάρτυρα και δεν έβγαινε νόημα. Κάθε φορά ένα λάθος…

Κι’ αν καμιά φορά παρ’ ελπίδα δεν γίνονταν κανένα λάθος τότε ξαφνικά έρχονταν η μετάθεση του εισαγγελέα και η απαλλαγή του από την υπόθεση. Ετσι στην ψύχρα, οι ανώτεροί του δικαστές, του έπαιρναν την υπόθεση από τα χέρια για να την δώσουν σε κάποιον άλλον που θα έκανε το λάθος που έπρεπε…

Ποια Κυβέρνηση θα λειτουργούσε όπως λειτουργεί η σημερινή, αν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι μισοί Υπουργοί ήταν στη φυλακή και τα μισά από τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας είχαν διαλευκανθεί; Καμία.
Ποιος παράγοντας ποδοσφαίρου, για να έρθουμε και στα δικά μας, θα λειτουργούσε όπως λειτουργεί σήμερα αν τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί από δαύτους είχαν περάσει μέσα από τα κάγκελα; Κανείς...

Ποιος επιχειρηματίας θα χρησιμοποιούσε τα ΜΜΕ με την ίδια ευκολία και χειραγώγηση που το κάνει σήμερα επειδή τα έχει για να παίρνει τα δημόσια έργα και να κάνει μπίζνες με την Κυβέρνηση, αν αυτό το αλισβερίσι είχε κοπεί με το μαχαίρι από την Δικαιοσύνη; Κανείς;
Ποιοι δημοσιογράφοι θα λειτουργούσαν ως υποχείρια των αφεντικών τους, των κυβερνήσεων, των παραγόντων του ποδοσφαίρου, αν είχε συλληφθεί έστω κι’ ένας από όλους αυτούς τους τραμπούκους που χτύπησαν τον Αρη, τον Δημήτρη, τον Θανάση, τον Σωτήρη και τόσους άλλους, για να μείνω μόνο στους αθλητικούς συντάκτες; Αρκετοί, αλλά όχι σχεδόν όλοι όπως συμβαίνει σήμερα.

Η κρίση στην ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση, σε όλες μα όλες τις πτυχές της, φυσικά και στο ποδόσφαιρο, είναι ΠΡΩΤΑ και ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ κρίση της Δικαιοσύνης.  Αν αυτή η χώρα δεν αποκτήσει με κάποιο τρόπο ανεξάρτητη και πραγματική Δικαιοσύνη, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα σε κανέναν τομέα της ζωής μας. Αν κάποια στιγμή, έρθει αυτή η μεγάλη μέρα που θα έχουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ τότε ξεκινάτε να μετράτε αντίστροφα. Μετά από 10 χρόνια θα έχουμε στα χέρια μας, μία κανονική χώρα, μία κανονική κυβέρνηση κι’ ένα κανονικό ποδόσφαιρο…
Ως τότε θα ζούμε με… σταγόνες δροσιάς.

Που και που θα βάζουν κάποιον Ακη ή κάποιον Μάκη στη φυλακή για να νομίζουμε ότι έχουμε δικαιοσύνη, που και που θα ψηφίζεται κάποιος νόμος που θα μοιάζει κανονικός, που και που θα εμφανίζεται κάποιος πολιτικός που θα σε ψήνει ότι υπάρχει ελπίδα που και που θα βλέπουμε κάποιον διαιτητή που θα σφυρίζει ότι βλέπει και που και που θα βλέπουμε κάποιο ματς και θα αισθανόμαστε ότι έχουμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οσο λιγότεροι, τόσο καλύτερος ο Παναθηναϊκός!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την μεγάλη επιστροφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς που θα μπορούσε να κάνει ένα... τρελό πειραμα για να διαπιστώσει τα όρια αντοχής της ομάδας του. Θα μπορούσε ο Ιβάνοβιτς να βάλει κι ένα στοίχημα με τον εαυτό του... Να πει ας πούμε «με πόσους λιγότερους μπορώ να νικήσω;» και σε κάθε ματς να αφαιρεί κι έναν παίκτη μέχρι τελικά να διαπιστώσει τα όρια αντοχής του Παναθηναϊκού. Και χιούμορ να μην έκανα, όπως αποδεικνύεται, ο Μαυροβούνιος έχει βρει τον τρόπο για να καλύπτει τις «τρύπες» που δημιουργούνται, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κάθε απώλεια «ρεφάρεται» με ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ.
Ο Παναθηναϊκός, είτε με τον Φώτση είτε χωρίς αυτόν, πήγε στην Τουρόφ με τον ρόλο του φαβορί, αλλά καθάρισε πολύ ευκολότερα απ' ό,τι θα περίμεναν οι περισσότεροι. Με τη γνωστή επιθετική άμυνα από το πρώτο δευτερόλεπτο, ξεκάθαρη στόχευση στην επίθεση, έκανε για πολλοστή φορά τις απουσίες να μοιάζουν ασήμαντες κι έφτασε στη νίκη που ουσιαστικά του δίνει την πρόκριση που ήταν και ο πρώτος φετινός στόχος στη διοργάνωση.
Πάνω απ' αυτό όμως, πιο σημαντική από τη νίκη, είναι η «επιστροφή» του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Αυτό το μαντάτο χαροποίησε περισσότερο τον Ιβάνοβιτς που έχει πλέον την απάντηση στο αν χρειάζεται  παίκτη στη θέση «5».
Ο Λουκάς θύμισε τον Μαυροκεφαλίδη της εποχής Αλβέρτη, πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα και ταυτόχρονα έκανε τον εαυτό του να αισθανθεί απαραίτητος στην ομάδα. Πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια με τις θλάσεις, χρειάστηκε χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του και είχε ανάγκη ένα ματς απ' αυτά που λέμε «έμπαιναν όλα» για να προστεθεί στο rotation ως παίκτης - κλειδί κι όχι ως παίκτης που απλά πατάει παρκέ για να δίνει ανάσες.
Με τον Μαυροκεφαλίδη σ' αυτό το επίπεδο, τον Μπατίστα σταθερά αξιόπιστο, παρά την κακή - δικαιολογημένα - εμφάνιση του στην Πολωνία και τον Ράιτ να βελτιώνεται με τον χρόνο, ο Παναθηναϊκός καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη θέση «5» και μπορεί να κάνει ένα... κλικ παραπάνω, βάζοντας τον πήχη λίγο πιο ψηλά.
Παράλληλα, ο Ιβάνοβιτς έχει στα χέρια του πέντε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά (συμπεριλαμβανομένων των Φώτση - Γκιστ) που μπορούν να αλλάζουν ρόλους και να δίνουν λύσεις και στις δύο θέσεις. Ο Φώτσης σουτάρει από τα 6,75μ., ο Γκιστ μπορεί να τα κάνει όλα, ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να απειλήσει και από το «4» και από το «5», ο Μπατίστα βάζει το παιχνίδι με πλάτη και ο Ράιτ έρχεται για τη χαμαλοδουλειά που είναι απαραίτητη στην άμυνα. Με λίγα λόγια είναι μια πεντάδα ψηλών που αλληλοσυμπληρώνεται σε μεγάλο βαθμό, καθώς απ' όλους αυτούς μόνο ο Μπατίστα δεν μπορεί να παίξει σε άλλη θέση πλην του σέντερ.
Από 'κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βγάζει ενέργεια στην άμυνά του κι αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της επιτυχίας του μέχρι τώρα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι απομόνωσε τον Κόλινς που θύμισε τον παίκτη του πρώτου διμήνου στον Ολυμπιακό, επιχείρησε και κατάφερε να τρέξει και παρότι δεν είχε τους συνήθεις υπόπτους σε καλή μέρα (Διαμαντίδης, Μπατίστα, Γιάνκοβιτς), είχε λύσεις από όλους τους υπόλοιπους. Πλην του Μαυροκεφαλίδη, ο Γκιστ έκανε σπουδαία δουλειά και σούταρε με αυτοπεποίθηση Μπλουμς στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Παππάς επανήλθε στις καλές εμφανίσεις, αλλά το ζητούμενο γι αυτόν είναι να αποκτήσει την απαιτούμενη σταθερότητα.
Υ.Γ.: Εύκολα - δύσκολα ο Ολυμπιακός το πήρε κι αυτό το ματσάκι. Χωρίς να έχει φτάσει στο επίπεδο που θέλει, είναι στο 6-0 κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθησή του. Είναι σπουδαία παρακαταθήκη στη διοργάνωση, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, να προχωράς μόνο με νίκες, όταν δεν έχεις βρεις ακόμη τα πατήματά σου. Σαφέστατα και το 6-0 δεν του δίνει τίποτα περισσότερο, αλλά επιτρέπει στον Σφαιρόπουλο να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση χρόνου, χωρίς να πιέζεται ασφυκτικά για το αποτέλεσμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Χούλιγκαν με κουστούμι!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο
Το...μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά χωρίς καμία αμφιβολία ταιριάζει γάντι στο ποδόσφαιρό μας. Θα πει κάποιος μα το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία από τις προεκτάσεις της ελληνικής κοινωνίας. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμπλέκονται άνθρωποι που μετά από 2-3  χρόνια τους βλέπουμε πίσω από της φυλακής τα σίδερα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για στημένα παιχνίδια για κάθε λογής παρανομία.
Όταν όμως...ελέγχονται για να μπουν σε μία ομάδα όλα είναι καλά.  Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν νόμοι που διέπουν τις ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Νόμοι όμως που σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζονται με το πρόσχημα του Αυτοδιοίκητου και για τους οποίους το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνει τα στραβά μάτια.
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν κανονισμοί που εφαρμόζονται κατά το δοκούν, επιτροπές που αποφασίζουν όπως θέλουν αυτές και πλέον οι αποφάσεις τους κρίνονται σε τελικό βαθμό μόνο εντός συνόρων με σχετική...απόφαση της ΕΠΟ (πχ δεν μπορείς να πας στο CAS τελεσίδικη απόφαση για έλληνα παίκτη), διαιτητές που αλλάζουν ΕΠΣ ανάλογα με όσα επιτάσσουν οι “κομματικές” ανάγκες των ενώσεων. Ενώσεις που επιβραβεύονται ή χαντακώνονται ανάλογα με το ποιον στηρίζουν. Θέσεις και...θεσάρες σε επιτροπές επί πληρωμή. Παράγοντες που... ελέγχουν αντί να ελέγχονται. Ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, απειλές, πάρε-δώσε και πολλά άλλα.
Πραγματικά όμως προφανώς και αυτά δεν συμβαίνουν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Αυτή η κατάσταση υπάρχει στο ποδόσφαιρο σχεδόν από την πρώτη μέρα που έγινε... επαγγελματικό στην Ελλάδα. Απλά αλλάζουν οι οικογένειες ή οι ισχυροί άνδρες που κάθε φορά ελέγχουν το ποδόσφαιρο. Άλλες φορές ο κόκκινος, άλλες φορές ο πράσινος και άλλες φορές ο κίτρινος έχουν χρησιμοποιήσει το... σύστημα. Από κοντά για τα γιουσουφάκια πολλαπλών αποχρώσεων.
Στην Ελλάδα ο έχων το πρόσταγμα και τα...κουμάντα στα περίφημα κέντρα των αποφάσεων πάντα κατακτά "δίκαια" ότι έχει...κατακτήσει. Οι υπόλοιποι φωνάζουν, αλλά επί της ουσίας δεν φωνάζουν για να  έρθει το περιβόητο 50-50. Φωνάζουν για να γίνουν οι χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη. Κάντε ένα...flashback τα τελευταία 30 χρόνια και σκεφτείτε παράγοντες, διαιτητές, ομοσπονδίες, ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Λίγκα κτλ. Όποιος χάνει το κουμάντο...φωνάζει μέχρι να το ξαναπάρει.
Από πίσω τους σέρνουν τους...στρατούς. Στον βωμό της κόκκινης, της πράσινης, της κίτρινης και της κάθε απόχρωσης ιδέας σφάζονται...παλικάρια. Πόσα και πόσα άρθρα, ρεπορτάζ, συζητήσεις έχουν γίνει για την βία στα γήπεδα και τους χούλιγκαν;
Αλήθεια τι διαφορετικό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Το θέμα για την ΕΠΟ και τον Σαρρή είναι να βγει μία ανακοίνωση που να λένε οι ΠΑΕ δεν θα μιλάμε για την διαιτησία. Δεν είναι να κοιτάξουμε να διορθώσουμε την διαιτησία. Είναι τυχαίο ότι η αναβολή αποφασίστηκε δυο μέρες ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ 7 ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΣΤ και επομένως δεν θα μπορούσαν να σφυρίξουν;
Αν δηλαδή σταματήσουν τα ΜΜΕ να “μιλάνε” για την διαιτησία θα σταματήσουν τα... ανθρώπινα λάθη. Δηλαδή το...εκπληκτικό να βλέπει ο συνάδελφος στη NOVA ότι είναι δυο μέτρα οφσάιτ το γκολ και να μην μπορεί να το πει, είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου; Θα σφυρίζει...καλύτερα ο Μάνταλος. Θα βλέπει ο...Γουργιώτης; Θα βελτιωθεί ο Σπάθας ή θα σφυρίζει καλύτερα ο Καμπαξής; Ο Σιδηρόπουλος, ο Ιωαννίδης. Ο Ζωγράφος που είναι και στο επίκεντρο ήταν ένας από τους χειρότερους Έλληνες διαιτητές. Να σας βάλω το βιντεάκι από το ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ 2-3 που ο Γεωργάτος την ίδια χρονιά είχε πρόταση από την ομάδα βόλει του Ολυμπιακού για...λίμπερο αφού η μανσέτα άνευ κάρτας πήγε σύννεφο; Πώς ένα τόσο κακός διαιτητής γίνεται αναπληρωτής πρόεδρος στην ΚΕΔ;
Όλοι οι φορείς κατά καιρούς έχουν καταδικάσει συμπεριφορές οπαδών. Οι Υπουργοί και παραυπουργοί, γενικοί γραμματείς (και φαρισαίοι) έχουν πάρει θέση για ζητήματα της βίας στο ποδόσφαιρο και φυσικά με τελευταία αφορμή το περιστατικό με τον Ζωγράφο. Αυτοί δηλαδή που χτύπησαν τον Ζωγράφο ήταν οπαδοί που νευρίασαν διαβάζοντας ένα ρεπορτάζ και τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του για να τον χτυπήσουν;
Ποιοι τελικά είναι οι χούλιγκαν; Οι οπαδοί ή οι παράγοντες; Αν οπαδοί έβγαιναν σε ένα μέσο ενημέρωσης και ο ένας αποκαλούσε τον άλλο με τον τρόπο των παραγόντων τις τελευταίες μέρες τότε το πιο πιθανό θα ήταν να βρίσκονταν ήδη σε κάποιο κρατητήριο.
Αν κάποιος φοράει κουστούμι και έχει και πολλά λεφτά, φίλους στην κυβέρνηση, μπράβους, ΜΜΕ τα μέσα και τα έξω, μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει; Μήπως τελικά οι μεγαλύτεροι...χούλιγκαν φοράνε κουστούμι και γραβάτα και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που αξίζει σε μία κοινωνία που η αθλητική παιδεία είναι σε επίπεδα... Ουγκάντας; Ή μήπως προσβάλω και την Ουγκάντα γιατί οι...μαιμούδες στην Ελλάδα είναι πλέον περισσότερες από όσους κόβουν εισιτήρια στο γήπεδο; Και κάθε χρόνο θα είναι και λιγότεροι γιατί πλέον δεν τους διώχνουν οι οπαδοί-χούλιγκαν. Τους διώχνουν οι χούλιγκαν με τα κουστούμια...
ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ είναι η ομάδα που πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά την παντελής απουσία από τα κέντρα των αποφάσεων. Ο ΑΡΗΣ έπεσε γιατί πριν τρία χρόνια δεν δήλωσε υποταγή και δεν πήρε αδειοδότηση σε αντίθεση με άλλες ομάδες που εντός συνόρων πήραν αδειοδότηση, αλλά μόλις είδαν στην ΟΥΕΦΑ τους φακέλους τους, τους έβαλαν...Χ. Δεν πήρε δάνειο με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, δεν έχει παγωμένα χρέη, δεν έχασαν το δρόμο προς το δικαστήριο οι υπάλληλοι του δημοσίου. Ο ΑΡΗΣ την πλήρωσε και θα την πληρώνει πάντα γιατί δεν έχει έναν ισχυρό επενδυτή να πάει κόντρα σε όλους αυτούς που είτε ασκούν παιχνίδια εξουσίας είτε αποτελούν τα...γιουσουφάκια στο παζλ του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΥΓ2 Δεν με ενδιαφέρει αν θα μείνει ή αν θα φύγει ο Νλουντούλου (που θα φύγει), αν θα έρθει ο Νέμπε, ο Κόκε ή ο Νέτο. Αυτό που με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ, είναι να ανέβει η ομάδα. Μπορείτε κάλλιστα γιουσουφάκια και πολέμιοι του Γαλανού να διαλέξετε πλευρά. Μπορείτε οι μισοί ότι και να κάνει καλό ή κακό να τον ξεφωνίζετε και οι άλλοι μισοί να τον αποθεώνετε. Για μένα από δυο πράγματα θα κριθεί. Πρώτιστα την άνοδο και φυσικά την εκκαθάριση. Όλα τα υπόλοιπα φυσικά θα τα λέμε, θα τα γράφουμε, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ.
ΥΓ3 Δεν θέλαμε να σας το πούμε, αλλά πλέον έγινε γνωστό. Ο ΑΡΗΣ ανέβαλε όλα τα πρωταθλήματα για να κερδίσει χρόνο ο Κάμπος και να χάσει λιγότερα ματς ως τον Γενάρη ο Σανιά αν με το καλό αξιωθεί να φορέσει την φανέλα του ΑΡΗ σε επίσημο ματς.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οταν ο Σερέζο έφαγε τα μουστάκια του!! (pics)

Ο Λεάντρο, γιος του θρύλου της Βραζιλίας, της Ρόμα και της Σαμπντόρια, Τονίνιο Σερέζο, έχει μεταμορφωθεί σε TOP model με το όνομα Λέα Τ. Στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε για κάμποσα φεγγάρια, είχε τη φήμη του γυναικά. «Ματσό» άνδρας και ολίγον τι μπερμπάντης, δεν άφηνε θηλυκό για θηλυκό σε Ρώμη (Ρόμα 1983-’86) και Γένοβα (Σαμπντόρια 1986-’92). Σήμα κατατεθέν το αρρενωπό μουστάκι, το οποίο το καλλιέργησε στην εποχή της πρώτης νιότης και το διατηρεί ακόμα ελαφρώς ασπρισμένο. Παρά τις ατασθαλίες του όμως εκείνος ο Βραζιλιάνος παικταράς, ο Τονίνιο Σερέζο έκανε και οικογένεια.

Η οικογένεια Σερέζο το 1986. Ο –τότε- Λεάντρο που εξελίχτηκε σε Λέα είναι ο πιτσιρίκος αριστερά με το γυαλί
Για την ακρίβεια δύο φορές και αυτές καρποφόρησαν με τέσσερα κουτσούβελα. Κάποτε αυτά ήταν μοιρασμένα. Στη μέση χωρισμένα από δύο κοριτσάκια και αγοράκια. Στην πορεία , καθώς αυτά μεγάλωναν, ο έρμος κάπου το έχασε. Δεν ήταν μόνο τα κορίτσια που έγιναν γυναίκες, αλλά και το ένα από τα αγόρια!

Ο Τονίνιο Σερέζο μεγαλουργούσε το 1982 με την Εθνική Βραζιλίας, έχοντας στο πλευρό του τους Ζίκο, Σόκρατες, Εντερ, Φαλκάο, Ζούνιορ, Οσκαρ. Εκείνη η Σελεσάο είχε ονομαστεί «Η ομάδα όνειρο»
Ο Λεάντρο Μεντέιρος Σερέζο μάκρυνε το μαλλί, έκανε την άνοιξη του 2012 στην Ταϊλάνδη, αρκετές πλαστικές επεμβάσεις σε διάφορα μέρη του σώματος, απέκτησε στήθος και το κυριότερο: αφαίρεσε το ανδρικό μόριο, με το οποίο τον είχε προικίσει η μητέρα φύση. Και κάπως εξελίχτηκε στη Λέα. Για την ακρίβεια τη Λέα Τ, όπως είναι το καλλιτεχνικό της. Βλέπετε δεν έγινε απλά τρανσέξουαλ, μα απέκτησε παγκόσμια φήμη και ακολούθησε διεθνή καριέρα που την έφερε κοντά στα λημέρια που σύχναζε στα νιάτα του ο μπαμπάς Τονίνιο.

ADVERTISEMENT
Εδώ και μερικά χρόνια και συγκεκριμένα από το 2010, όταν την ανακάλυψε ο μάνατζερ της «Givenchy», Ρικάρντο Τίσι, η 32χρονη Λέα Τ ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Εκεί, στην πατρίδα της μόδας μεγαλουργεί ως μοντέλο. Και δεν μιλάμε για τυχαίες δουλειές. Διαφημίσεις για τη «Givenchy», πασαρέλα για τον «Armani» και φωτογραφήσεις για το «Vanity Fair».

Οχι και άσχημα για ένα πρώην αρσενικό που λικνίζεται με χάρη, φορώντας ρούχα για κοπέλες. Η απόλυτη αποθέωση όμως που έφερε και την καταξίωση ήρθε τον Φεβρουάριο του 2011, όταν εμφανίστηκε ως καλεσμένη στην πιο διάσημη τηλεοπτική εκπομπή του κόσμου, αυτή της Οπρα Γουίνφρι.
«Αρχικά ο πατέρας μου αρνούνταν να δεχτεί την πραγματική φύση μου. Τώρα όμως μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο και βρισκόμαστε μία φορά τον χρόνο. Με όλους τους υπόλοιπους τα πηγαίνουμε τέλεια», είχε αποκαλύψει στην Οπρα. Οσο για τη γνώμη που έχει ο Τονίνιο; Ε τι να κάνει και ο δόλιος παιδί του είναι και αυτό και το αποδέχτηκε:

Ο μικρός Λεάντρο με μπλουζάκι της Σαμπντόρια από την εποχή του Σκουντέτο
«Ο μικρός μου, ή η μικρή μου. Οπως και να το θέσει κανείς, είναι σπλάχνο μου και το αγαπάω», εξομολογήθηκε κάποτε σε μία συνέντευξη του στο κουτσομπολίστικο περιοδικό της πατρίδας του «Lola», για να αιτιολογήσει στη συνέχεια: «Η πατρότητα είναι κάτι ανώτερο. Δεν έχει να κάνει με το φύλο, την κοινωνική καταξίωση ή τις όποιες συνήθειες του παιδιού. Ούτε καν από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του».

Α μη τι άλλο προχωρημένη τοποθέτηση για έναν 60άρη λάτρη του ωραίου φύλου που όμως είχε και ένα εύλογο παράπονο: «της έχω πει ότι θα προτιμούσα να είχε γίνει ποδοσφαιριστής!» Η αλήθεια είναι πάντως πως με την πρώτη ματιά και εάν κανείς δεν σε έχει προϊδεάσει, η Λέα Τ για ορισμένους δεν θα περνούσε απαρατήρητη… ως γυναίκα φυσικά!


* Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Τονίνιο Σερέζο υπήρξε ένας εκπληκτικός μέσος και ήταν μέλος της μαγικής Βραζιλίας του 1982 (με Ζίκο, Σόκρατες, Φαλκάο, Εντερ), τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1977 έως το 1985!
* Σε συλλογικό επίπεδο με τη Ρόμα (1983-'86) κατέκτησε δύο Κύπελλα Ιταλίας (1984, 1986) και έπαιξε στον χαμένο από τη Λίβερπουλ τελικό του Πρωταθλητριών (1984). Στη συνέχεια οδήγησε μαζί με τους Βιάλι, Μαντσίνι, Λομπάρντο, τη Σαμπντόρια (έως το 1992) στο μοναδικό Σκουντέτο της (1991), σε δύο Κύπελλα (1988, 1989), αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA (1989) και στον χαμένο τελικό του 1990. Δυστυχώς, το γκολ-φάουλ του Κούμαν του στοίχισε ακόμα έναν χαμένο τελικό πρωταθλητριών (1992 Μπαρτσελόνα)!
* Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε ηλικία 37 ετών μετακόμισε στη Σάο Παουλο, με την οποία έκανε μεγάλα πράγματα, πανηγυρίζοντας έξι διεθνείς τίτλους (Κόπα Λιμπερταδόρες 1993, Διηπειρωτικό 1992, 1993, Ρεκόπα Σουδαμερικάνα 1993, 1994, Σουπερκόπα Σουδαμερικάνα 1993). Συνέχισε να παίζει στην Α' κατηγορία της Βραζιλίας μέχρι τα 42 του!
*Πηγή: gazzetta.gr*