Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

«Δεν είναι λύση το λουκέτο»

Κραυγή αγωνίας από τον ΠΣΑΠ που ξεκαθαρίζει πως οι αναβολές «σκοτώνουν» το άθλημα και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρεθεί λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

«Δεν είναι λύση το λουκέτο»
Πλήρως αντίθετος με την αναβολή των πρωταθλημάτων είναι ο ΠΣΑΠ. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κάνει σαφές πως το «λουκέτο» δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα (που δημιουργείται λόγω της γηπεδικής βίας) και καλεί όλους όσους εμπλέκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρεθεί -επιτέλους- μια άκρη…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Με πίκρα, αγωνία, προβληματισμό και απέραντη θλίψη, παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλα όσα συμβαίνουν και ακούγονται στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το σοβαρότατο και απολύτως καταδικαστέο γεγονός της επίθεσης στον αναπληρωτή Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Χριστόφορο Ζωγράφο.

Ο Π.Σ.Α.Π. είναι σταθερά και με ενέργειες συγκεκριμένες ενάντια στη βία, κάθε μορφής. Το έχει αποδείξει αυτό.

Δεν έχει ξεχασθεί, ασφαλώς, ούτε καν η προσπάθεια μας να φθάσουμε σε αποχή από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, τότε δίχως απόλυτη επιτυχία, καθώς παλέψαμε μόνοι μας, χωρίς συμπαράσταση απο πουθενά, πάλι για θέματα γηπεδικής βίας.

Όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση και αφού κανείς δεν έκανε τίποτα, ώστε να μη φθάσουμε εδώ, η λύση δεν είναι το λουκέτο στο ποδόσφαιρο.

Οσο δεν παίζονται αγώνες, τόσο τιμωρούμε το ποδόσφαιρο, τόσο το απαξιώνουμε, διώχνοντας από τα γήπεδα και τους τελευταίους πιστούς φιλάθλους που απέμειναν σε αυτά.

Το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανία, από την οποία ζουν όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές, δημοσιογράφοι, προσωπικό ομάδων, χιλιάδες οικογένειες.

Ολοι όσοι εμπλεκόμαστε στο ποδόσφαιρο, σε επίπεδο θεσμικών φορέων, με την Πολιτεία, πρέπει ΑΜΕΣΑ να καθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο ίδιο τραπέζι, να μιλήσουμε ανοιχτά και να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα που είναι αναγκαίο να τηρηθούν.

Ποιος τιμωρείται με την αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας και ποιος περιμένει ότι, πράγματι, θα αλλάξει κάτι εάν δεν γίνονται παιχνίδια;

Εμείς οι ποδοσφαιριστές ζητάμε να αρχίσουν ξανά οι αγώνες.

Να αποδείξουμε όλοι, μέσα απο τη συνεννόηση μας, ότι είμαστε διατεθειμένοι να προστατέψουμε το παιχνίδι μας ορίζοντας και τηρώντας τους κανόνες του παιχνιδιού που υπηρετούμε.

To ποδόσφαιρο μας θέλει ΟΛΟΥΣ δίπλα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: