Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Η Ξάνθη είναι αυτόνομη»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής και νυν γενικός διευθυντής της Ξάνθης, Γιώργος Κασναφέρης.
Μίλησε για την στάση που κρατά η Ξάνθη, τον Ντάλας αλλά και για την επίθεση στον κ. Ζωγράφο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Αρχικά για την διακοπή τόνισε:
«Έχουμε προπόνηση τώρα με τον προπονητή ο οποίος ήρθε από την Ρουμανία που θεωρείται η τελευταία προπόνηση της εβδομάδας και δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε το Σάββατο με τον Ολυμπιακό».
Για το ότι η Ξάνθη κρατάει μια διαφορετική στάση απ’ όλους τους υπόλοιπους προσέθεσε:
«Η Ξάνθη έχει πάρει θέσει και είναι πάντα αυτόνομη και ο κ. Πανόπουλος είναι άνθρωπος ο οποίος δεν μπαίνει σε τέτοια γκρουπάκια. Μάλιστα η Ξάνθη καταδικάζει τα όσα γίνονται και όχι μόνο την επίθεση στον κ. Ζωγράφο. Η Ξάνθη περίμενε να γίνει το Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ και δυστυχώς αυτό το Συμβούλιο δεν έγινε και περιφέρεται μία επιστολή η οποία θεωρεί η Ξάνθη ότι δεν έχει καμία θέση, διότι το να πει ότι δεν θα κριτικάρεις του διαιτητές δεν γίνεται. Η κρητική είναι δεδομένη και αν πεις κάποια πράγματα τα οποία προκαλούν, υπάρχουν όργανα και να καλέσουν την κάθε ΠΑΕ».
Για την δολοφονική επίθεση στον κ. Ζωγράφο υπογράμμισε:
«Το θέμα είναι κάποια στιγμή να επέμβουν τα θεσμικά όργανα, όπως έχει προχωρήσει τόσο πολύ η τεχνολογία με τις παρακολουθήσεις, το DNA και τα υπόλοιπα μπορεί να βρεθεί ο ένοχος και ο κόσμος θεωρεί εύκολα ότι μπορούν να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί αυτουργοί και ανάλογα με τα αποτελέσματα να γίνουν οι ανάλογεςκυρώσεις και ίσως γίνει μια πραγματική κουβέντα για το ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν την βία».
Για το αν έχει δεχθεί επίθεση όταν ήταν διαιτητής είπε:
«Παρότι υπήρχαν πιο δυνατοί παράγοντες, δεν υπήρχαν τέτοια σκηνικά. Ίσως οι άνθρωποι τότε ήταν διαφορετικοί, αλλά όχι σαν αυτή τη μορφή που γίνεται τώρα».
Για το αν ο διαιτητής είναι υποχείριο κάποιον ανθρώπων κάποιες στιγμές διευκρίνισε:
«Όλοι οι διαιτητές  προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μέσα στο διαμορφωμένο σύστημα. Ανάλογα τις ικανότητες, την προσωπικότητα αυτό το πράγμα μπορεί να το κάνει ο καθένας. Τίποτα δεν είναι αγγελικά φτιαγμένο στην κοινωνία και στοχοποιούμε τους διαιτητές, οι οποίοι προσπαθούν κι’ αυτοί. Αν ήταν καλύτερες οι συνθήκες τότε, θα έδειχνα κι’ εγώ κάποια καλύτερα στοιχεία. Προσπάθησα μέσα στο σύστημα που υπήρχε να κολυμπήσω και το κατάφερα με καλές, κακές αλλά και μέτριες στιγμές. Έτσι είναι το σύστημα και μην κρυβόμαστε και εύκολα λέμε πως αν δεν αντέχεις σήκω φύγε. Το θέμα είναι πως έχουμε μία αλλαγή αρχιδιατητή με το ότι ήρθε ο κ. Ντάλας, αλλά και το ότι έφυγε. Αυτά πρέπει να δούμε και όχι την επιστολή, ενώ έχει αλλάξει μέσα σε τρεις μήνες δύο επιτροπές διαιτησίες και δεν μιλάμε για την ουσία».
Τέλος για το αν πιστεύει ότι όριζε τους διαιτητές ο κ. Ντάλας είπε:
«Θέλω να πιστεύω πως έκανε τους ορισμούς. Ο Ντάλας έκανε ορισμούς και μόλις είδε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, τότε αποφάσισε να φύγει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: