Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

"Σίγουρος για την αθωότητά μου"

Μετά από τρεις ημέρες σιωπής, ο Φάμπιο Καναβάρο αποφάσισε να πάρει θέση απέναντι στην υπόθεση ντόπινγκ. Ο ιταλός αμυντικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομοσπονδία αποφάσισε να τον απαλλάξει από την κατηγορία για χρήση απαγορευμένων ουσιών και τάχθηκε κατά των Μέσων που τον κατηγόρησαν.

"Είμαι χαρούμενος που οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να βάλουν στο αρχείο την υπόθεσή μου, γιατί αυτό δείχνει ότι εκτιμούν την συμπεριφορά μου στο άθλημα. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συνέβαινε και στεναχωριέμαι που δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση στο περιστατικό", δήλωσε ο έμπειρος αμυντικός της Γιουβέντους στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο αρχηγός της εθνικής Ιταλίας ήταν ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα που υποστήριξαν ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς θεωρεί ότι η καριέρα του έχει αποδείξει το αντίθετο:

"Τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, κάποια συγκεκριμένα Μέσα συνδέουν το όνομά μου με το ντόπινγκ. Η καριέρα μου και η προσωπική μου ζωή έχουν αποδείξει το σεβασμό μου προς το άθλημα και στους κανονισμούς που το διέπουν", κατέληξε ο Καναβάρο.

Ολα τα μάτια στον Γιούρκα

επιμέλεια-Tenorio

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται να παρακολουθήσουν απόψε το βράδυ το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Λετονία οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Πέρα από την έκβαση του ματς, αλλά και την παρουσία αρκετών παικτών του «τριφυλλιού», τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τον Οτο Ρεχάγκελ.

Οι «πράσινοι» όλη την εβδομάδα προσπαθούν να πείσουν τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του διεθνούς μπακ, όμως, από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να πείσουν τον Γερμανό, θα «σταυρώνουν τα χέρια τους», ώστε να μην τραυματιστεί ο ποδοσφαιριστής. Ως γνωστόν, ο Σεϊταρίδης ξεκίνησε «σοβαρές» προπονήσεις από τις 10 Σεπτέμβρη, ενώ προερχόταν από απραξία αρκετών μηνών. Ετσι, ο κίνδυνος ενός τραυματισμού, αγωνιζόμενος σε αγώνα μεγάλης σημασίας και δυνατού ρυθμού, είναι ορατός.

Κατά τα λοιπά, χθες δημοσιεύτηκε μια συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη στην πορτογαλική εφημερίδα «O Jogo». Εκεί, ο διεθνής μέσος του ΠΑΟ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επαναπατρίστηκε: «Βασικά επέστρεψα για την οικογένειά μου. Το πρόβλημα με τις πτήσεις ήταν μεγάλο. Αν μπορούσα να ταξιδέψω γρηγορότερα από τη Λισαβόνα στην Αθήνα, θα έμενα εκεί για πολλά χρόνια ακόμα. Τώρα δεν παρακολουθώ στενά την πορεία της Μπενφίκα, αλλά μαθαίνω τα αποτελέσματα. Αυτό που προέχει είναι ο Παναθηναϊκός».

Χτυπάει Τεσέιρα και Ζέρσον!

Οργανώνει καλύτερα το τμήμα σκάουτινγκ ο Ολυμπιακός για να μη χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνει 6-7 μεταγραφές, προκειμένου να στελεχώνει επαρκώς το ρόστερ του...

Στο προπονητικό κέντρο των Πειραιωτών στου Ρέντη βρέθηκε χθες ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Γ. Χρυσικόπουλος (συνοδευόταν και από τον Δ. Θεοδωρίδη) και είχε μεταξύ άλλων συνάντηση με τους δύο σκάουτερ της ομάδας Αν. Νινιάδη και Μπ. Μπάντοβιτς.

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας τούς μετέφερε την επιθυμία του προέδρου του Ολυμπιακού Σ. Κόκκαλη να οργανώσουν καλύτερα το τμήμα σκάουτινγκ και να μπορεί η ομάδα να αποκτάει ταλέντα από όλο τον κόσμο, χωρίς να δαπανάει μια περιουσία.

«Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε όλα τα ταλέντα που παρακολουθούμε, ούτε μπορούμε κάθε χρόνο να χρειάζεται να κάνουμε 6-7 μεταγραφές για να επανδρώνουμε το ρόστερ της ομάδας. Θα πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το τμήμα σκάουτινγκ και να μπορούμε έπειτα από λεπτομερή αξιολόγηση να αποκτούμε κάποια ταλέντα που σύντομα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη ομάδα», ήταν η θέση της διοίκησης, ενώ υπήρχαν και άλλες δύο παράμετροι:

Βλέπει Τζιμπούρ *


Στην μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "SCORE"...

Όπως είναι φυσικό οι διοικητικές εξελίξεις βρίσκονται στο προσκήνιο για τον «δικέφαλο του Βορρά» αυτή την περίοδο , ωστόσο δεν φαίνεται να μένουν πίσω τα μεταγραφικά θέματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο "στρατόπεδο" του ΠΑΟΚ αναζητούν επιθετικό ώστε να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης και ο φορ της «Ένωσης», με εξαίρεση τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα του, θεωρείται μια εξαιρετική περίπτωση.

Κριστιάν Νέμεθ-Ακόμα μια σούπερ εμφάνιση

επιμέλεια-Tenorio

Ακόμα μία πολύ σπουδαία εμφάνιση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Κριστσιάν Νέμεθ, ο οποίος διαπρέπει στα γήπεδα της Αιγύπτου με την εθνική Νέων της Ουγγαρίας, αποδεικνύοντας γιατί στην Αγγλία θεωρείται ο "νέος Οουεν". Ο 20χρονος ούγγρος επιθετικός της ΑΕΚ -δανεικός από την Λίβερπουλ- με καταπληκτική εμφάνιση πήρε από το "χέρι" την εθνική του, οδηγώντας την στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Για να γίνει αυτό, έκανε πράγματα και θαύματα στον προημιτελικό με την Ιταλία, την οποία και απέκλεισε σχεδόν μόνος του!
Ο Νέμεθ αγωνίστηκε βασικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης που κρίθηκε τελικά στην παράταση και ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος. Ο νεαρός επιθετικός κέρδισε πέναλτι μόλις στο πρώτο λεπτό, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κόμαν, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του. Στη συνέχεια είχε κάποιες καλές ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε την αποβολή του Τζεντίλι στο 70ο λεπτό, αναγκάζοντάς τον να τον σταματήσει μόνο με φάουλ, ενώ όταν το ματς πήγε στην παράταση, το... πήρε πάνω του. Αρχικά σκόραρε στο 111` κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του, ενώ όταν οι ιταλοί απάντησαν ήταν και πάλι εκεί, για να δώσει τη νίκη στην Ουγγαρία με δεύτερο προσωπικό τέρμα, στο 117`.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία τελείωσε το ματς με οκτώ παίκτες, με τους δύο να αποβάλλονται στην κανονική διάρκεια, εκεί όπου αποβλήθηκε και παίκτης των ούγγρων, που τελείωσαν το ματς με 10. Στα ημιτελικά, ο Νέμεθ και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν την Γκάνα, που απέκλεισε την Κορέα.

Τραυματίστηκε ο Καρέρα στον Αστέρα Τρίπολης

επιμέλεια-Tenorio

Με τον Σεμπάστιαν Καρέρα να παθαίνει διάστρεμμα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο (10/10) σχετικά με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Αργεντινός μέσος τραυματίστηκε στη διάρκεια του προπονητικού διπλού, ενώ το αν θα προλάβει την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες θα κριθεί τις επόμενες μέρες. Ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους ακολούθησαν οι Ζεάν Κάρλος, Μπαρτολίνι. Ρεπό έδωσε ο Μάριο Γκόμες στους παίκτες του την Κυριακή.

Πάει κι ο Ζεβλάκοφ...

Άλλος ένας τραυματισμός σημειώθηκε στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού και η… κατάρα συνεχίζεται. Όσο περνούν οι μέρες τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, αφού οι τραυματισμοί προκύπτουν ο ένας μετά τον άλλον! Ο επόμενος που μπήκε στη λίστα των προβλημάτων που καλείται να λύσει ο Ζίκο, εν όψει της συνέχειας των επίσημων υποχρεώσεων, είναι ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Ο Πολωνός αμυντικός ξεκίνησε από την Παρασκευή να ακολουθεί το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αλλά μία μέρα αργότερα τέθηκε πάλι νοκ άουτ. Λίγο πριν το τέλος της προπόνησης υπέστη κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική και η κατάσταση του θα επανεξεταστεί τις επόμενες ώρες.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους (σ.σ. με εξαίρεση τους διεθνείς), ο Ντάρμπισαϊρ συνέχισε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που ακολουθεί, ενώ ο Ντιόγκο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ασκήσεις στην πισίνα. Ο Λεονάρντο γύρισε δεν είχε πρόβλημα να προπονηθεί κανονικά…

Την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν στου Ρέντη τη Δευτέρα με διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα.

Ολυμπιακός: Έχασε με Σπερς *


Δύο πρόσωπα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του φιλικό επί Αμερικανικού εδάφους κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εμφανώς αγχωμένοι στο πρώτο ημίχρονο και εξαιρετικοί κατά διαστήματα στο δεύτερο. Το τελικό 107-89 υπέρ των «σπιρουνιών» φυσικά και δεν απογοήτευσε τον Ολυμπιακό.

Οι Σπερς ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν εμφανώς αγχωμένοι, κατάφεραν να προηγηθούν με 29-9 στο 7' με τον Τόνι Πάρκερ να είναι εξαιρετικός.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με τους Τεοντόσιτς, Τσίλντρες, Βασιλόπουλο, Κλέιζα, Σχορτσανίτη στη βασική πεντάδα, όμως μόνο ο Σέρβος πλέι μέικερ κοιτούσε στα μάτια τους αντιπάλους τους. Ο Ντάνκαν συνέθεσε, όπως συνήθως συμβαίνει, ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Πάρκερ και έτσι η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς είχε συνεχώς τα ηνία του παιχνιδιού με το ημίχρονο να τελειώνει 66-46 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όμως, η εικόνα άλλαξε εντυπωσιακά. Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν ως ομάδα του…ΝΒΑ και με τους Παπαλουκά, Τσίλντρες, Ουέιφερ, Κλέιζα και Σχορτσανίτη στην πεντάδα κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο μισό (68-58) δείχνοντας πως έχουν βρει ρυθμό και τα πατήματα του. Ειδικότερα, ο Σχορτσανίτης με τον Ουέιφερ ήταν εξαιρετικοί στην τρίτη περίοδο. Ντάνκαν και Πάρκερ δεν υπήρχαν στο παρκέ και έτσι οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν σε συνδυασμό με την εξαιρετική τους απόδοση να μπουν και πάλι στο ματς. Ένα επιμέρους σκορ 15-8, όμως, έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 17 πόντους (83-66) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναγιώτης Γιαννάκης άρχισε με τον Κώστα Παπανικολάου στην πεντάδα, αλλά και τον Μπέβερλι στη θέση του πλέι μέικερ. Ο Παπανικολάου πέτυχε 5 πόντους και μαζί με τους Σχορτσανίτη και Τσίλντρες, βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μειώσει σε 91-83, 7 λεπτά πριν από τη λήξη. Ομως εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Ρότζερ Μέισον, ο οποίος με συνεχείς πόντους έδωσε τη λύση για τους Σπερς. Κι έτσι γράφτηκε το τελικό 107-89.

Τα δωδεκάλεπτα: 39-21, 66-46, 83-66, 107-89

Σπερς (Πόποβιτς): Μπόγκανς 3 (1), Ντάνκαν 10 (5ρ.), Μπόνερ 6, Τζέφερσον 4, Πάρκερ 12 (6/7δίπ.), Τζινόμπιλι 7 (5ασ.), Φίνλεϊ 7 (1), Χιλ 17 (5/7δίπ., 0/1τρίπ., 7/8β.), Χάισλιπ 2, Ράτλιφ 3, Μπλερ 9, Μέισον 10 (2/2δίπ., 2/3τρίπ.), Χέρστον 3, Τζέρελς 3, Γουίλιαμς, Μαχίνμι 7, Τζόουνς, ΜακΝτάις 4

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Βασιλόπουλος, Τσίλντρες 15 (5/9δίπ., 1/3τρίπ., 2/2β., 9ρ., 2ασ., 3κλ., 4λ.), Σχορτσιανίτης 16 (5/10δίπ., 6/6β.), Κλέιζα 4 (2/6δίπ., 0/1τρίπ., 6ρ), Τεόντοσιτς 9 (3/4δίπ., 1/3τρίπ.), Μπέβερλι 3 (1/4δίπ., 1/2τρίπ.), Μπουρούσης 7 (2/3δίπ., 1/2τρίπ., 2/4β., 4ρ., 2κλ., 1λ.), Παπαλουκάς 5 (2/3δίπ., 0/3τρίπ., 1/1β., 3ρ., 4ασ., 3λ.), Γουέιφερ 11 (4/8δίπ., 1/2τρίπ., 2ρ., 2ασ., 3κλ.), Χαλπερίν 5 (1/4δίπ., 1/2τρίπ., 3ρ., 2ασ.), Βούιτσιτς 4 (2/3δίπ.), Γλυνιαδάκης 5 (2/3δίπ., 1/1β., 3ρ.), Παπανικολάου 5 (1/2δίπ., 1/1τρίπ.), Σλούκας (0/1τρίπ.)

Τέλος καλό όλα καλά!


Ο ατζέντης του Κρις Μόρις περίμενε πώς και πώς για να πάρει χρήματα από την επίσκεψη του Ολυμπιακού στις ΗΠΑ. Ωστόσο, βάσει δικαστικής απόφασης, δεν πήρε ούτε ένα σεντ και θα συνεχίσει να κυνηγάει την υπόθεση στα δικαστήρια. Ο ΜακΛάφλιν ζητούσε να κατασχεθούν οι φόρμες της ομάδας, το τσάρτερ που μετέφερε την αποστολή και όσα χρήματα είχε η ΚΑΕ στην κατοχή της.

Σύμφωνα όμως με την απόφαση του αρμόδιου δικαστή:

"Οι φόρμες δεν μπορούν να κατασχεθούν, γιατί δεν ανήκουν στην ομάδα. Ανήκουν στην αθλητική εταιρεία ΝΙΚΕ, η οποία τις έχει παραχωρήσει βάσει ενός χορηγικού προγράμματος. Το αεροπλάνο ανήκει στην εταιρεία DELTA επομένως δεν μπορεί να κατασχεθεί! Ενώ το συνάλλαγμα που άλλαξε η ομάδα για να μεταβεί στις ΗΠΑ δεν ξεπερνάει τα 10.000 δολάρια, που είναι ποσό πλαφόν για να ξεκινούσε η κατάσχεση".

Ο μόνος που ταλαιπωρήθηκε από όλη αυτή την διαδικασία ήταν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος παρέστη στην εκδίκαση και τελικά επέστρεψε με τα ευχάριστα νέα!

Εκκαθαρίσεις στον ΑΡΗ


Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Άρης αποκλείστηκε από το Μαρούσι, οι φήμες που ανέφεραν πως οι Αμερικανοί των "κιτρίνων" θα αποτελέσουν παρελθόν φουντώνουν. Ο Μπέλσερ ήδη αποχαιρέτησε ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η φυγή ενός εκ των Ντέι και Ρίτσαρντσον. Ο Ντέι είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αποχωρήσει από τον Άρη τις επόμενες ημέρες αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Άλλωστε ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε πως θα τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν και αυτός είναι ο λόγος που οι "κίτρινοι" θα πραγματοποιήσουν δύο φιλικά. Σήμερα στις 18:00 (κεκλεισμένων των θυρών)ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη ενώ αύριο σειρά έχει το Περιστέρι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τη Δευτέρα ένας από τους δύο Αμερικανούς θα έχει μάθει πως οι μέρες του στο Αλεξάνδρειο έχουν τελειώσει αφού όπως έχει δηλώσει ο Κατσικάρης, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Άρη μιας και υπάρχουν λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Κονσεισάο για τεχνικός διευθυντής


Τον Σέρτζιο Κονσειάσο σκέφτεται ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ζήσης Βρήζας, για να καλύψει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μία θέση δηλαδή που έμεινε ουσιαστικά κενή μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ζήση Βρύζα.

Φαίνεται πως ο Βρύζας ποντάρει στην εμπειρία του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου και τις σχέσεις που έχει ο τελευταίος με ανθρώπους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς το όνομα και η καριέρα του είναι πασίγνωστη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Βέβαια ίσως τελικά να βρεθεί και κάποια άλλη λύση με ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν να είναι αυτό του Γιώργου Κωστίκου.

Πάντως είναι ένα ζήτημα που "καίει" τον ΠΑΟΚ καθώς τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή τον είχε τόσο καιρό ο Ζήσης Βρύζας και μάλιστα ήταν πολύ πετυχημένος

Αγγλία: Αν το πάρουν, χρυσώνονται


Πλουσιοπάροχα θα ανταμειφθεί κάθε παίκτης της εθνικής Αγγλίας, εάν κατακτήσει η ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, αφού σύμφωνα με τη «Sun» θα μοιραστούν το ποσό των 400.000 λιρών (433.500 ευρώ) έκαστος. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη αρχίσαν διαπραγματεύσεις μεταξύ παικτών και αγγλικής ομοσπονδίας για τα πριμ που αφορούν το τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση βέβαια της χώρας, εκτός από τα χρήματα της ομοσπονδίας, θα προσφέρει ένα ποσό γύρω στα 5.5 εκατομμύρια λίρες (6 εκατ. ευρώ) στα «λιοντάρια», εάν φτάσουν μέχρι τον τελικό και κατακτήσουν το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Τα χρήματα θα μοιραστούν στην 23μελή αποστολή που θα ταξιδέψει στα τελικά της διοργάνωσης, ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής του κάθε ποδοσφαιριστή, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε βασικός θα πάρει από 400.000 λίρες περίπου.

Ο Μπόμπι Μουρ και οι παίκτες που απάρτιζαν την ομάδα της εθνικής Αγγλίας, η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ το 1966 στο Γουέμπλεϊ, είχαν ανταμειφθεί με 1.000 λίρες έκαστος.

Μονόδρομος η νίκη


Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να διακρίνει τους διεθνείς μας τόση μεγάλη αποφασιστικότητα για το αποτέλεσμα της νίκης.

Είναι γενικά παραδεκτό πως ο βαθμολογικός απολογισμός από τη μέχρι τώρα διαδρομή τους αδικεί και δεν είναι συναισθηματική η προσέγγιση. Μόλις χθες, ο προπονητής της Βουλγαρίας δήλωσε πως «η παρουσία της Εθνική σας είναι πολύ καλύτερη από ότι δείχνει η βαθμολογική σας θέση».

Πριν από ένα περίπου μήνα, τα ίδια έλεγε ο Τζιοβάνι Τραπαττόνι και πριν από τον Τραπατόνι, άλλοι προπονητές των ομάδων του ομίλου μας. Η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αντιπροσωπευτική, όμως στο τέλος της ημέρας, οι αριθμοί είναι που γράφουν ιστορίες.

Οι δυνατότητες είναι δεδομένο πως υπάρχουν, το ίδιο και η θέληση. Σε αυτό το τελευταίο εντός έδρας ραντεβού η νίκη είναι μονόδρομος. Οι διεθνείς μας θέλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για βελτίωση της βαθμολογικής μας θέσης, θέλουν να διακόψουν το αρνητικό σερί με τις δέκα συνεχόμενες ήττες στις αναμετρήσεις μας με αντίπαλο τη Βουλγαρία.

Έξω Οκκάς-Χαραλάμπους
Εκτός από τους τιμωρημένους Οκκά και Ηλία Χαραλάμπους, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική μας θα βρίσκονται στη διάθεση του κ. Αναστασιάδη, που θα ανακοινώσει τη δεκαοχτάδα δύο ώρες πριν από το σημερινό παιχνίδι.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Βέλγος Paul ALLAERTS με βοηθούς τους συμπατριώτες του Dirk GILON και Michael KEYEN. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γάλλος Μισέλ Βοτρό και παρατηρητής αγώνα ο Σουηδός Γκέρχαρτ Σάγκερ.

Μετά το παιχνίδι με την Βουλγαρία, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει (14/10) στην Πάρμα την Ιταλία, που το Σάββατο φιλοξενείται στο Δουβλίνο από την Ιρλανδία. Για το πλαίσιο του 8ου ομίλου, το Μαυροβούνιο σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία.

Χωρίς Γκουίθα η Ισπανία


Μία απώλεια της τελευταίας στιγμής μετρούν στην εθνική Ισπανίας, από το ρόστερ της οποίας θα απουσιάσει ο Ντάνι Γκουίθα λόγω τραυματισμού στα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο επιθετικός της Φενερμπαχτσέ αποκόμισε ένα τραύμα στη δεξιά γάμπα κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δεν θα δώσει το «παρών» στα δύο τελευταία παιχνίδια των «φούριας ρόχας» με Αρμενία (10/10) και Βοσνία/Ερζεγοβίνη (14/10).

Παρ όλα αυτά το κόστος της απουσίας του δεν βαραίνει τους Πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς η πρόκρισή τους στην τελική φάση του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είναι ήδη εξασφαλισμένη

Εθνική Ελπίδων: Έμεινε από δυνάμεις *


Απογοήτευση για την ήττα, ικανοποίηση για την προσπάθεια. Αυτά ήταν τα συναισθήματα στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων μετά τον αγώνα της Παρασκευής με τη Σερβία. Οι νεαροί διεθνείς μας κοίταξαν για μεγάλο διάστημα του αγώνα στα μάτια τους Σέρβους, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά, όταν ξέμειναν από δυνάμεις, υπέκυψαν μπροστά στην ανωτερότητα τους. Αυτό φαίνεται μέσα και από τις δηλώσεις του προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Σάββας Παρασκευάς.

«Όντως ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς και δίκαια μας κέρδισε. Άλλωστε είναι ομάδα με πλούσιο ταλέντο και με ποδοσφαιριστές, που έστω και αν βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους είναι να βασικοί και μάλιστα μερικοί από αυτούς αναντικατάστατοι, στους συλλόγους όπου αγωνίζονται» μας τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε:«Οφείλω όμως να ομολογήσω πως οι ποδοσφαιριστές μου, τα έδωσαν όλα μέχρι εκεί, που έφταναν οι δυνάμεις τους. Πάλεψαν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν πάρα πολύ καλή οργάνωση, σημειώνοντας μάλιστα και ένα τέρμα, που αδίκως ακυρώθηκε, όμως στη συνέχεια και πιο συγκεκριμένα στην επανάληψη ξέμειναν από δυνάμεις μιας και οι πλείστοι από τους διεθνείς δεν έχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους εν αντίθεση με τους Σέρβους, που αγωνίζονται όπως προανέφερα συνεχώς στις ομάδες όπου ανήκουν».

Από πλευράς ποδοσφαιριστών ο εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, αμυντικός Δήμος Σωκράτους μας ανέφερε:

«Αγωνιστήκαμε κόντρα σε ένα αντίπαλο πανέτοιμο από όλες τις πλευρές ειδικά στον αγωνιστικό τομέα και κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου καταφέραμε να τον περιορίσουμε και μάλιστα αισθητά. Όμως στην επανάληψη η κούραση αλλά και κλάση των Σέρβων ποδοσφαιριστών δεν μας άφησαν να συνεχίσουμε στο ίδιο ρυθμό. Ίσως αν δεν ακυρωνόταν το τέρμα, που σημειώσαμε η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική όμως υπάρχουν και αυτά ποδόσφαιρο. Κοιτάμε πλέον μπροστά με στόχο να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα στον έδρα μας».

Την Τετάρτη η Εθνική μας αγωνίζεται με τη Σλοβακία στο Δασάκι της Άχνας και έτσι, δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση για τους νεαρούς διεθνείς μας οι οποίοι από αύριο αρχίζουν προετοιμασία.

Θέλει εθνική ο Τζέφερσον


Την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε ο Αλ Τζέφερσον όπως ανέφερε στο FanHouse. «Θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ για την πατρίδα μου. Το 2007 ήμουν στο Λας Βέγκας στην προετοιμασία και νομίζω πως και εγώ βοήθησα την ομάδα η οποία μετέπειτα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το μοναδικό του πρόβλημα είναι ότι πέρσι είχε έναν σοβαρότατο τραυματισμό που του στοίχισε τη….μισή σεζόν του με τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. κάτι που τον κρατάει πίσω σε απόδοση και φυσική κατάσταση. Αυτό που θέλει από τον εαυτό του είναι να φτιάξει την φυσική του κατάσταση και γενικά να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. «Ελπίζω φέτος να γυρίσω σε καλύτερη κατάσταση και πιο δυνατός».

Κουαρέσμα και Ματσίνι θέλει η Τζένοα

Επιμέλεια-Tenorio

Τον Ρικάρντο Κουαρέσμα και τον Αμαντίνο Μαντσίνι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι διοικούντες της Τζένοα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Gazzetta dello Sport», ο Τζιανπιέρο Γκασπερίνι προσπαθεί να ενισχύσει το ρόστερ της ομάδας, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της, με τους δύο ακραίους μέσους των «νερατζούρι».

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει στα πλάνα του τους δύο ποδοσφαιριστές, κάτι που ίσως τους οδηγήσει μακριά από το «Τζουζέπε Μεάτσα» τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Η ομάδα του ιταλικού λιμανιού είχε κάνει προσπάθειες να αποκτήσει τον Κουαρέσμα το καλοκαίρι, οι οποίες όμως δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία, αφού ο Πορτογάλος διεθνής είχε προτιμήσει τον πάγκο των Μιλανέζων, από την Τζένοα.

Tenorio...Στοίχημα...


Καλησπέρα.


Βραδιά εθνικών ομάδων η σημερινή , με αγώνες σε πλήρη
εξέλιξη για τα Π,Π,Κ σε ευρώπη καί αφρική.

Προσωπικά θα μου επιτρέψετε,να απέχω από αυτές τις
διοργανώσεις,και να ασχοληθώ με σημεία απο τα πρωταθλήματα.

Στις σημερινές μου επιλογές λοιπόν θα βρίσκονται

οι ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ-ΧΙΡΟΝΑ-ΝΙΟΥ ΙΝΓΛΑΝΤ-ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ.

είναι τα σημεία με τα οποία θα κάνω το παιχνίδι μου.

Καλή τύχη σε ότι και αν επιλέξετε εσείς, με ενα καί μοναδικό στόχο
το δρόμο προς το ταμείο.

καλό Σ/Κ σε όλους, τα σέβη μου....

Η θύρα 7 στο μνημόσυνο στα Τέμπη

paokmnim.jpgΟ σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Αγίων Αναργύρων επικοινώνησε με τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ και θα δώσουν το παρών στο Κυριακάτικο μνημόσυνο των έξι οπαδών του «δικέφαλου του Βορρά που έχασαν την ζωή τους πριν δέκα χρόνια σε τροχαίο.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι του συγκεκριμένου club ήρθαν σε επαφή με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους ζήτησαν να παρευρεθούν αύριο στα Τέμπη και να παραδώσουν στεφάνι. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης έκαναν δεκτό το αίτημα τους και αύριο θα δώσουν όλοι μαζί το παρών στο μνημόσυνο των άτυχων οπαδών του «δικέφαλου του Βορρά» που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο πούλμαν που επέστρεφε από το ΟΑΚΑ.

Εκλογές, Ριρής και ολίγον από ΑΕΚ

Ομολογώ ότι προβληματίστηκα διαβάζοντας τα comments στο τελευταίο άρθρο. Προτού απαντήσω, το δίλλημα έχει ως εξής: τι, εντέλει, στέλνει ένα κόμμα στην κυβέρνηση; Το 10-12% που κάθε φορά αλλάζει κόμμα ή το 30-32% που ουδέποτε άλλαξε κόμμα;

Λένε πως τα πάντα αλλάζουν στη ζωή εκτός από την ομάδα και το κόμμα. Οντως δεν αλλάζουμε κόμμα; Εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2007, το ΠΑΣΟΚ πήγε από το -4% στο +10% διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία. Η απάντηση του στυλ «οι Νεοδημοκράτες δεν πήγαν να ψηφίσουν δεν στέκει». Οπως δεν έστεκε η αντίστοιχη δικαιολογία των ψηφοφόρων της δεξιάς για την ήττα στις Ευρωεκλογές, σχετικά γκάλοπ (προτού απαγορευτούν, βάσει νόμου, το τελευταίο 15ήμερο) το απέδειξαν.

Κι ένα αναπάντητο ερώτημα: αφού ο Καραμανλής γνωρίζει πως όχι μόνο θα ηττηθεί αλλά θα καταποντιστεί, κατάλαβε κανείς γιατί πήγε σε εκλογές; Η προφανής απάντηση («για να βρει μια δικαιολογία να φύγει μια ώρα αρχύτερα») είναι τόσο προφανής που δεν πείθει.

Απαντήσεις στα σχόλιά σας στο προηγούμενο άρθρο

Ο Dimosthenis γράφει για τον Ρουσόπουλο, κάθε κουβέντα προφανώς σταματά εκεί φίλε μου. Δεν τα βάζω με τέκνα ταχυδρόμων.

Ο Aris γράφει ότι «ο κόσμος δεν θέλει να θυμάται και σε λίγο καιρό θα δοξάσει αυτούς που σήμερα μαύρισε». Προφανώς και επί του πρακτέου θυμάται, δεν θυμάμαι τέτοια πτώση άλλης κυβέρνησης μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα (ένα χρόνο πριν ήταν ακόμη μπροστά στα γκάλοπ η ΝΔ). Και τιμώρησε κάποιους τόσο πολύ, δίνοντας –στους διαδόχους τους- τη σαφή προειδοποίηση πως πλέον ναι μεν ο δικομματισμός παραμένει αλλά κάλλιστα μπορεί η εξουσία να αλλάζει κάτοχο πολύ πιο σύντομα από ό,τι παλιά.

Ο dimi έγραψε για το 10-12% που κάθε φορά αλλάζει κόμμα και του την… πέσατε κανονικά. Και νομίζω πως δεν έχει άδικο, όπως επίσης για το «dumb and dumber».

Ο Vaggos7 γράφει για το “America will never change horses in the middle of a war”. Ο Καραμανλής «έπαιξε» το χαρτί της οικονομικής κρίσης, ζητώντας χρόνο. Δεν έπεισε, έπεσε και αποχώρησε, πού είναι το κακό να αλλάξει το status quo της κυβέρνησης; Και, προφανώς, το 30% που δεν αλλάζει κόμμα δεν είναι ένα μάτσο ηλίθιοι που απλώς ακολουθούν από γεννησιμιού τους την οικογενειακή παράδοση.

Εγραψε επίσης για συγκυβερνήσεις, απαντώ πιο κάτω αλλά φίλε μου, δεν είμαστε Γερμανία. Δυστυχώς…

Φίλε xlwmws, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ότι επειδή οι εκλογές του ’07 και του ’09 ήταν πρόωρες (ενώ το ’04 κανονικές) δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι Ελληνες του εξωτερικού.

Ο mitsaras γράφει για την προοπτική των συγκυβερνήσεων. Προσωπικά, άποψή μου είναι ότι… διαφωνώ. Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως, δεν θα ‘θελα ποτέ να δω να κάνουμε εκλογές και να περιμένουμε μήνες και μήνες για να βγει κυβέρνηση, θυμηθείτε τι έγινε το ’89 και το ’90. Και, φυσικά, όλοι θέλουμε να αρθεί η ασυλία των βουλευτών.

Φίλε και καλέ αναγνώστη themis65, οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι «φταίνε» που έπεσε ο Καραμανλής; Καλό κι αυτό… Το γεγονός ότι μόλις έφυγε ο Ρουσόπουλος από το Μαξίμου το εξηγεί, το αναφέρεις αλλά δεν το κατανοείς. Ο Ριρής είχε δημιουργήσει ένα σύστημα προστασίας του Μαξίμου, ζηλευτό για κάθε κυβέρνηση, «απέκρουε» με ορθούς ελιγμούς κάθε σκάνδαλο.
Επίσης, δεν έχασαν όλα τα άλλα κόμματα. Κέρδος οι 15 έδρες για το ΛΑΟΣ, κέρδος για τον παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε ανέτως στη Βουλή, κέρδος και για το σταθερό ΚΚΕ.
Οσο για το αν τα σχόλια σου είναι αθλητικά (που είναι ο τομέας μου, όπως λες) ή πολιτικά (που δεν τα κατέχω, όπως πάλι λες) δεν θα απαντήσω, μια αναδρομή στα προηγούμενα άρθρα θα σε πείσει.
Α, και βγάλε τα γαλάζια γυαλιά, έχεις χρόνο μέχρι να παραλάβει και επίσημα (επειδή το έχει λάβει ήδη ανεπίσημα) το δαχτυλίδι η Ντόρα.

ΥΓ1. Αν ο ΑΕΚτσής και ο κάθε ΑΕΚτσής είχε ένα λόγο να κυνηγήσει με γιαούρτια (από τον Φιλίππου, κατά προτίμηση), τι πρέπει να κάνει με τον Θανόπουλο, τον Νοτιά, τον Κούλη και τον Κανελλόπουλο;
Ο Θανόπουλος βγήκε πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα εξ ορισμού και προφανώς νόμισε ότι έτσι η ΑΕΚ θα πάρει και κάνα σφύριγμα, δημοσίως εξέφρασε την πρόθεση να αποχωρήσει και η πρόθεσή του το αποδεικνύει επί του πρακτέου.

Όποτε μιλάει ή δίνει συνέντευξη ή αποστέλλει επίσημη δήλωσε κάποιος εκ των Θανόπουλου, Νοτιά, Κούλη και Κανελλόπουλου το μόνο που προσωπικά έχω λάβει είναι ένα μεγάλο χάσιμο χρόνου. Λόγια, υποσχέσεις, στόχοι, οράματα, τίποτε το ουσιώδες.

Αυτοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν να παραγγείλουν σουβλάκια, την ΑΕΚ θα διοικήσουν; Με στόμφο ο Κανελλόπουλος αποκάλυψε ότι είχε μειοψηφήσει όταν συζητούσαν για επιστροφή του Μπάγεβιτς, δηλαδή τι θέλει να κερδίσει;

Ιδού τι κέρδισε η ΑΕΚ που εξανάγκασε τον Ντέμη σε φυγή…



--

Koubanezos

Φωτο Ημέρας

Μη το ξεχνάμε: Η Λετονία δεν είναι... αμελητέα ποσότητα

Ειπε...............

Οσοι το σκέφτονται ακόμα να πάνε στο παιχνίδι με τη Λετονία, ας πάρουν επιτέλους την απόφαση να πάνε και να στηρίξουν την Εθνική"

Νίκος Σαργκάνης στο sport.gr

Ψιθυροι......................

  • Aγνωστο παραμένει ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και η λίστα των υποψήφιων μεγαλώνει. Κώστας Παταβούκας και Μάκης Παπασημακόπουλος μοιάζουν φαβορί για τη θέση, αλλά στο... παιχνίδι μπήκαν και οι Βασίλης Σεβαστής και Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
  • Το γύρισε για τα καλά στο μπάσκετ η Μάριον Τζόουνς. Η αμερικανίδα Ολυμπιονίκης, η οποία είχε... ντοπέ τρεξίματα με τη Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, βρέθηκε στην προπόνηση του Ολυμπιακού και φωτογραφήθηκε με τον Βον Ουέιφερ.

Μάλλον επιστρέφει με ΑΕΚ ο Γκαρσία


Ντόσεκ και Νάτσο Γκαρσία μονομαχούν στον αέρα Η απουσία του Νάτσο Γκαρσία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από το παιχνίδι της 17ης Οκτωβρίου με τον Εργοτέλη, ενώ οι πιθανότητες να δώσει το παρών στο επόμενο ματς, με την ΑΕΚ, είναι πολλές. Σύμφωνα και με τον γιατρό του Αρη Βαγγέλη Πανταζή ο τραυματισμός του Νάτσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς αν υπάρξει βιασύνη για πρόωρη επάνοδό του υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποτροπής. Απ' ότι έδειξαν οι εξετάσεις το πρόβλημα του έμπειρου μέσου δεν έχει αποκατασταθεί. Ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα αποθεραπείας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μαγνητικής των υπολοίπων τραυματιών οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Τόσο ο Μέντι Νάφτι όσο και ο Ρονάλντο Γκιάρο έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν και σύντομα θα τεθούν στην διάθεση του προπονητή τους. Ο Τυνήσιος μέσος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και αν όλα πάνε καλά στη σημερινή προπόνηση, από Δευτέρα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Ο Νάφτι δηλώνει έτοιμος από τώρα αλλά δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη.

Το ίδιο ισχύει και με τον 35χρονο κεντρικό αμυντικό. Οι ενοχλήσεις στο γόνατο έχουν υποχωρήσει και δεν προπονείται κανονικά για προληπτικούς λόγους. Θα συνεχίσει το ατομικό πρόγραμμα μέχρι την Δευτέρα. Από την Δευτέρα ή από την Τρίτη θα τεθεί κανονικά στην διάθεση του προπονητή του.

Από βδομάδα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς και ο Βασίλης Ρόβας. Ο νεαρός ανασταλτικός μέσος υπέστη διάταση στον τετρακέφαλο έπειτα από χτύπημα και ακολουθεί πρόγραμμα φυσιοθεραπειών. Θα χρειαστεί 2-3 μέρες ακόμη για να επανέλθει πλήρως.

Όσον αφορά τον Φερνάντες, εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στην μέση και για τις επόμενες μέρες να προπονείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Ακολουθεί κανονικό πρόγραμμα από χθες, αλλά του έχει γίνει σαφές πως αν νιώσει την παραμικρή ενόχληση θα αποχωρήσει από την προπόνηση. Μετά και το ρεπό της Κυριακής και αφού έχει πάρει κάποιες ανάσες, από την Δευτέρα θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμούς .

Κρίνονται πολλά...


Το σήμα του Μουντιάλ 2010 Με τις αναμετρήσεις της προτελευταίας αγωνιστικής, συνεχίζεται το Σάββατο η προκριματική φάση των ομίλων για το Μουντιάλ 2010, στην ευρωπαϊκή ζώνη. Οι περισσότεροι αγώνες έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αρκετές περιπτώσεις κρίνεται η απευθείας πρόκριση, αλλά και η δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Στον 2ο όμιλο, η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται την Λετονία και θέλει οπωσδήποτε την νίκη, έτσι ώστε να θέσει «νοκ-άουτ» τους Λετονούς και παράλληλα να εξασφαλίσει -με νίκη επί του Λουξεμβούργου την ερχόμενη Τετάρτη- την δεύτερη θέση που ισοδυναμεί με συμμετοχή στα μπαράζ πρόκρισης. Ο Οτο Ρεχάγκελ δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που αποθεραπεύθηκε, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στην 11αδα και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Στους άλλους αγώνες του ομίλου, η Ελβετία φιλοξενείται από το -βαθμολογικά αδιάφορο-Λουξεμβούργο και είναι το φαβορί για την νίκη που θα την διατηρήσει επικεφαλής, ενώ το Ισραήλ που έχει μαθηματικές ελπίδες (σ.σ. χρειάζεται «γκέλα» της Ελλάδας) υποδέχεται την Μολδαβία που έχει αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Παράλληλα, από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ιρλανδίας με την Ιταλία, όπου η ισοπαλία φαίνεται να εξυπηρετεί τους δύο αντιπάλους, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγώνες Δανία-Σουηδία, Πορτογαλία-Ουγγαρία, Σλοβακία-Σλοβενία, Ρωσία-Γερμανία, Εσθονία-Βοσνία, Βέλγιο-Τουρκία και Σερβία-Ρουμανία.


Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία-Ουγγαρία
Δανία-Σουηδία

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Δανία 8 5-3-0 15-4 18
Σουηδία 8 4-3-1 9-3 15
Πορτογαλία 8 3-4-1 10-5 13
Ουγγαρία 8 4-1-3 9-5 13
Αλβανία 9 1-4-4 5-9 7
Μάλτα 9 0-1-8 0-22 1


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισραήλ-Μολδαβία
Ελλάδα-Λετονία
Λουξεμβούργο-Ελβετία

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ελβετία 8 5-2-1 15-8 17
Ελλάδα 8 4-2-2 13-7 14
Λετονία 8 4-2-2 13-8 14
Ισραήλ 8 3-3-2 17-9 12
Λουξεμβούργο 8 1-2-5 3-20 5
Μολδαβία 8 0-3-5 3-12 3


3ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσεχία-Πολωνία
Σλοβακία-Σλοβενία

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Σλοβακία 8 6-1-1 21-8 19
Σλοβενία 8 4-2-2 13-4 14
Β. Ιρλανδία 9 4-2-3 13-9 14
Τσεχία 8 3-3-2 15-6 12
Πολωνία 8 3-2-3 19-11 11
Σαν Μαρίνο 9 0-0-9 1-44 0


4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρωσία-Γερμανία
Φινλανδία-Ουαλία
Λιχτενστάιν-Αζερμπαϊτζάν

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Γερμανία 8 7-1-0 24-4 22
Ρωσία 8 7-0-1 18-4 21
Φινλανδία 8 4-2-2 11-12 14
Ουαλία 8 3-0-5 6-10 9
Λιχτενστάιν 8 0-2-6 2-19 2
Αζερμπαϊτζάν 8 0-1-7 1-13 1


5ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρμενία-Ισπανία
Βέλγιο-Τουρκία
Εσθονία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ισπανία 8 8-0-0 21-2 24 -Προκρίθηκε
Βοσνία/Ερζεγοβίνη 8 5-1-2 21-8 16
Τουρκία 8 3-3-2 11-8 12
Βέλγιο 8 2-1-5 11-18 7
Εσθονία 8 1-2-5 7-22 5
Αρμενία 8 1-1-6 5-18 4


6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουκρανία-Αγγλία
Λευκορωσία-Καζακστάν

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Αγγλία 8 8-0-0 31-5 24 -Προκρίθηκε
Κροατία 9 5-2-2 17-12 17
Ουκρανία 8 4-3-1 14-6 15
Λευκορωσία 8 3-1-4 15-11 10
Καζακστάν 8 2-0-6 10-23 6
Ανδόρα 9 0-0-9 3-33 0


7ος ΟΜΙΛΟΣ
Αυστρία-Λιθουανία
Σερβία-Ρουμανία
Γαλλία-Νήσοι Φαρόε

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Σερβία 8 6-1-1 16-6 19
Γαλλία 8 4-3-1 10-8 15
Αυστρία 8 3-2-3 11-11 11
Λιθουανία 8 3-0-5 7-8 9
Ρουμανία 8 2-3-3 9-12 9
Νήσοι Φαρόε 8 1-1-6 4-12 4


8ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαυροβούνιο-Γεωργία
Κύπρος-Βουλγαρία
Ιρλανδία-Ιταλία

Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ιταλία 8 6-2-0 13-3 20
Ιρλανδία 8 4-4-0 10-6 16
Βουλγαρία 8 2-5-1 10-7 11
Κύπρος 8 1-3-4 8-12 6
Μαυροβούνιο 8 0-5-3 7-13 5
Γεωργία 8 0-3-5 4-11 3


9ος ΟΜΙΛΟΣ

Τελική Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Ολλανδία 8 8-0-0 17-2 24 -Προκρίθηκε
Νορβηγία 8 2-4-2 9-7 10
Σκωτία 8 3-1-4 6-11 10
ΠΓΔΜ 8 2-1-5 5-11 7
Ισλανδία 8 1-2-5 7-13 5

Πάβλιν: "Θέλουμε μια ομάδα με δυναμική"


Μίραν Παβλίν Εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον από τους Σλοβένους επιχειρηματίες, ωστόσο, στον Ηρακλή, δεν φαίνονται ζεστοί για να παραδώσουν τα κλειδιά σε μια ομάδα επιχειρηματιών από το εξωτερικό...

To Σάββατο, επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση των Σλοβένων, μέσα από μια αναφορά της εφημερίδας Μέτροσπορτ που εντοπίζοντας τον Μίραν Πάβλιν, επίδοξο διευθυντή της ΠΑΕ Ηρακλής, αν οι Σλοβένοι τελικά αναλάβουν.

Ο Μίραν Παβλίν, πρώην βασικό στέλεχος της εθνικής Σλοβενίας, εργάζεται για την ομάδα της Κόπερ στη Σλοβενία. Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στην Γερμανία (Καρσλούη, Φράιμπουργκ, Δρέσδη), στην Πορτογαλία (Πόρτο) στην Κύπρο (ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακός Λευκωσίας).

Η συνέντευξη του:

- Υπάρχει περίπτωση να έρθετε στην Ελλάδα για να αναλάβετε την θέση του τεχνικού διευθυντή;
- «Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα γιατί η κατάσταση είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα αυτή την ώρα και ίσως να μπορέσουμε να πούμε περισσότερα τις επόμενες δυο εβδομάδες».

- Αυτό έχει να κάνει με μια πιθανή ανάμειξη επιχειρηματιών που θέλουν να αναλάβουν την ομάδα;
- «Μόνο με μια τέτοια προϋπόθεση. Aλλωστε, αυτή την στιγμή είμαι στην Κόπερ και εργάζομαι στην συγκεκριμένη ομάδα. Υπάρχει μια ομάδα επιχειρηματιών που θέλουν να πάρουν την ομάδα».

- Μπορείτε να μας πείτε κάτι πιο συγκεκριμένο για αυτό;
- «Δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα πράγματα γιατί προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για το ζήτημα. Σύντομα θα προχωρήσουμε με πιο συγκεκριμένες προτάσεις αλλά για λόγους τακτικής δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα στοιχεία».

- Αυτοί οι επιχειρηματίες είναι Σλοβένοι ή από άλλη χώρα που δραστηριοποιούνται στην πατρίδας σας;
- » Όχι είναι Σλοβένοι. Έχουν επιχειρήσεις στην χώρα μου και θέλουν να αναλάβουν μια ομάδα στο εξωτερικό».

- Πως όμως προέκυψε η ομάδα του Ηρακλή και για ποιους λόγους θέλουν να την αναλάβουν;
- «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά αναγνωρίσιμο στην Ευρώπη σε αντίθεση με την Σλοβενία. Θέλουν να πάρουν μια ομάδα που να έχει δυναμική και ο Ηρακλής δείχνει να έχει αυτές τις προοπτικές. Έχουμε ενημερωθεί για την κατάστασή του από άνθρωπό μας στην Ελλάδα που βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Το πλήρες πλάνο μας θα το δημοσιοποιήσουμε σε περίπτωση που προχωρήσει η υπόθεση».

- Θα έρθετε στην Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα;
- «Είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι απαραίτητο να γίνει».

- Ο δικός σας ρόλο ποιος είναι στις διαπραγματεύσεις;
- «Είμαι κοντά σε αυτή τη διαδικασία μαζί με τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες».


Ένα ακόμη πρόβλημα προστέθηκε...
Ο Πασχάλης Βουτσιάς υπέστη κάκωση στο ποδοκνήμιο και δεν προπονείται. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν θα αγωνιστεί στο φιλικό με τον Θερμαϊκό Θέρμης την Κυριακή και αναμένεται να μπει στις προπονήσεις στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Κατά τα άλλα ο Μπόσνιακ συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, όπως και ο Παναγιώτης Κονέ, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Λέκι και Τούμα. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον αυχένα.

Εχασε με αξιοπρέπεια...


Ο Τζέρερλς με αντίπαλο τον Γλυνιαδάκη Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 107-89 από τους Σπερς στο «AT & T Σέντερ» του Σαν Αντόνιο, στο πρώτο από τα δύο φιλικά του επί αμερικανικού εδάφους με ομάδες από το NBA.

Στη διάρκεια του α' ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν τρεις φορές στο -21 (36-15, 54-33, 56-35) από τους τετράκις πρωταθλητές, οι οποίοι είχαν στη σύνθεσή τους την τριπλέτα Τιμ Ντάνκαν-Τόνι Πάρκερ-Μανού Τζινόμπιλι. Στη συνέχεια, ωστόσο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να κλείσουν την «ψαλίδα» της διαφοράς ακόμη και στους οκτώ πόντους (91-83 με τρίποντο του Τσίλντρες στο 42').

Τη Δευτέρα (ξημερώματα Τρίτης για την Ελλάδα) η πειραϊκή ομάδα θα αναμετρηθεί στο Κλίβελαντ με τους Καβαλίερς.

Τα δωδεκάλεπτα: 39-21, 66-46, 83-66, 107-89.

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Μπόγκανς 3 (1), Ντάνκαν 10, Μπόνερ 6, Τζέφερσον 4, Πάρκερ 12, Τζινόμπιλι 7, Φίνλεϊ 7 (1), Χιλ 17, Χάισλιπ 2, Ράτλιφ 3, Μπλερ 9, Μέισον 10 (2), Χέρστον 3, Τζέρελς 3, Γουίλιαμς, Μαχινμί 7, Τζόουνς, ΜακΝτάις 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βασιλόπουλος, Τσίλντρες 15 (1), Σχορτσιανίτης 16, Κλέιζα 4, Τεόντοσιτς 9 (1), Μπέβερλι 3 (1), Μπουρούσης 7 (1), Παπαλουκάς 5, Γουέιφερ 11 (1), Χαλπερίν 5 (1), Βούιτσιτς 4, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 5 (1), Σλούκας.

Αθλητικός Τύπος 10/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

θρίαμβος Ελπίδων στην εκπνοή

Επιμέλεια-Tenorio

Ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έκανε η Εθνική Ελλάδος, που επικράτησε στην εκπνοή της Πορτογαλίας με 2-1.

Το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα λύτρωσε την Εθνική μας που ήθελε πολύ αυτή τη νίκη. Η «γαλανόλευκη» ήταν καλύτερη στη συνολική διάρκεια του ματς καθώς δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους αντιπάλους της. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η υπεροχή μας ήταν εμφανής και ίσως το 1-0 να αδικεί την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, που είδε και τον Δημούτσο να «σημαδεύει» στο 14ο λεπτό του αγώνα το δοκάρι. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στο 3ο λεπτό του αγώνα, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης (που ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα) είχε φροντίσει να δώσει το προβάδισμα για την Ελλάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, οι Πορτογάλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πολύ πιο δυνατά και με τις αλλαγές που έκαναν, φάνηκαν πιο απειλητικοί. Μπορεί ο Μπαμπανιώτης να μην απειλήθηκε ουσιαστικά, αλλά οι αντίπαλοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους στην καλή ελληνική άμυνα. Κι από τη στιγμή που ο Κώστας Μήτρογλου δεν τελείωσε το ματς με το ανεπανάληπτο τετ α τετ που είχε, ο Μιγκέλ Βίτορ ισοφάρισε στο 83’ παγώνοντας όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Τρίπολης. Όμως οι Έλληνες δεν παράτησαν το ματς και παρά την κούραση, κατέθεσαν και την ψυχή τους και στο τέλος δικαιώθηκαν, όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Σοϊλέδης, «μετατράπηκε» σε γκολ από την κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Αγχωτική, αλλά δίκαιη νίκη για την Εθνική μας, που αγωνιζόταν χωρίς τους Σωτήρη Νίνη και Βασίλη Πλιάτσικα που βρίσκονται στην απόστολή της Εθνικής Ανδρών.

Γεμάτη ισοπαλία στο Ηράκλειο


Μόνο ο κόσμος έλειπε απόψε στο Ηράκλειο και στο ισόπαλο 2-2 του ΟΦΗ με την Πανσερραϊκό για την β’ Εθνική σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", ΟΦΗ και Πανσερραϊκός άνοιξαν με εντυπωσιακό και γεμάτο συγκινήσεις τρόπο την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι πήραν πρώτοι το προβάδισμα στο σκορ στο 48' όταν ο Κοκκινάκης έκανε ωραία μπαλιά στον Αγρίτη, που κοντρόλαρε μπήκε μέσα στην περιοχή και με δεξί χαμηλό σουτ νίκησε τον Κυριακίδη. Στην φάση αυτή ο επιθετικός των Κρητών, τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Οι φιλοξενούμενοι με αλλαγές στο βασικό σχήμα και περισσότερη πίεση έφτασαν στον στόχο τους και ισοφάρισαν στο 83', όταν ο Παπαδόπουλος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη.

Σαν να μην έφτανε το γκολ, αυτό, τα "λιοντάρια" των Σερρών μετά την σέντρα βγήκαν στην επίθεση και στο αμέσως επόμενο λεπτό (84') πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή. Ο Αθανασιάδης με αρκετή δόση τύχης βρέθηκε μετά τις κόντρες μόνος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο του ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι δείχνοντας ψυχικά αποθέματα και παρά την απουσία του κόσμου, πίεσαν σε όσο χρόνο είχαν στο φινάλε και αφού στο 90' είχαν δοκάρι (το δεύτερο στο ματς, αφού και στο 20' είχαν με τον Κοκκινάκη) με τον Νατσούρα (κεφαλιά) έφτασαν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων στην ισοφάριση με γκολ του Ζορμπά.

* Κατα την διάρκεια του αγώνα και μέχρι το φινάλε "θρίλερ", αρκετοί ηρωϊκοί φίλοι των γηπεδούχων είχαν ανέβει στις ταράτσες των γειτονικών πολυκατοικιών και φώναζαν υπέρ της ομάδας τους.

Στην προπόνηση ο Βρύζας


Υπό το βλέμμα του νέου προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην α' ομάδα και την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Η α' ομάδα επικράτησε 2-0, χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Χαρμάνας (αγωνίστηκε με την α' ομάδα) στο α' μέρος της αναμέτρησης και ο Σορλέν στο β' μέρος.

Στα θετικά για τον Φερνάντο Σάντος ήταν η συμμετοχή στο φιλικό του Μίροσλαβ Σνάουτσερ, με τον Πολωνό να ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα.

Με την α' ομάδα αγωνίστηκαν οι: Κρέσιτς, Μπιζέρα, Κοντρέρας, Σαβίνι, Σνάουτσερ, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Mουν, Λίνο και Χαρμάνας. Στο β' μέρος έπαιξαν και οι Αραμπατζής, Μαλεζάς και Τσιρίλο.

Η αλλαγή προέδρου δεν επηρεάζει τον Σάντος


Οι ξαφνικές ανακατατάξεις στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να επηρεάσουν την τεχνική ηγεσία. Ο Φερνάντο Σάντος, λοιπόν, θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο του «δικεφάλου του Βορρά», καθώς απολαμβάνει τη στήριξη (και) του νέου προέδρου, Ζήση Βρύζα.

«Με αιφνιδίασε η παραίτηση του Ζαγοράκη. Η διοίκηση ξέρει τις θέσεις μου, ξέρει τις απόψεις μου και θα ήταν καλύτερο να σας μιλήσει η διοίκηση για τη θέση μου στην ομάδα», φέρεται να είπε ο Πορτογάλος τεχνικός λίγο πριν την έναρξη του φιλικού με την ομάδα Νέων.

Αντριάνο: «Θέλω να επιστρέψω στην Εθνική…»


ην επιθυμία του να συμπεριληφθεί ξανά στα πλάνα του Κάρλος Ντούνγκα και της Εθνικής Βραζιλίας -ενόψει του Μουντιάλ- εξέφρασε ο Αντριάνο.

«Θέλω να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα, αλλά ο Ντούνγκα έχει αντίρρηση, σχετικά με την θέση στην οποία πρέπει να αγωνίζομαι», σχολίασε ο μέσος της Σεβίλλης.

«Πιστεύω ότι ως αριστερός μπακ μπορώ να συνεισφέρω περισσότερα πράγματα. Ωστόσο σημασία δεν έχει τι νομίζω ή τι θέλω εγώ, αλλά το συμφέρον του συνόλου», τόνισε. Η «Σελεσάο» έχει εξασφαλίσει ήδη μια θέση στα τελικά του Μουντιάλ, με τα ματς που απομένουν κόντρα σε Βολιβία και Βενεζουέλα να έχουν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Διαψεύδει ο Μαραντόνα


Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον θέλουν να χάνει τη θέση του, ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, προέβη ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο προπονητής της «μπιανκοσελέστε» δέχεται μεγάλη πίεση, αφού η ομάδα του κινδυνεύει να μείνει εκτός της τελικής φάσης του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι του 2010.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους ότι δεν παραιτούμαι, ούτε με διώχνουν» δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στο Περού ο «Ντιεγκίτο».

«Πρέπει να συναντηθώ με τον Γκροντόνα (πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αργεντινής) και εάν τα πράγματα πάνε καλά θα συνεχίσω στη θέση μου, αν όχι τότε βλέπουμε».

Τέλος αναφερόμενος στα ΜΜΕ της πατρίδας του, πρόσθεσε: «Οι εφημερίδες και τα κανάλια δε θα πρέπει να ψάχνουν να βρουν κάτι που δεν υπάρχει. Δεν είναι δουλειά τους να ανακατεύονται σε τέτοια θέματα και να τα παρουσιάζουν όπως τους βολεύει. Τη μέρα που θα αποφασίσω να παραιτηθώ θα το πω σε όλον τον κόσμο».

Καραδοκεί για Πουγιόλ η Μίλαν


Από τη στιγμή που ένας παίκτης σαν τον Κάρλς Πουγιόλ δεν έχει ακόμα ανανεώσει τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα, είναι λογικό πολλές ομάδας να επιθυμούν να τον αποκτήσουν. Μια από αυτές είναι η Μίλαν, που σε περίπτωση που δεν ανανεώσει την συνεργασία του με τον ισπανικό σύλλογο είναι έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ιστοσελίδας 24oredisport.com…

Την ασυμφωνία μεταξύ της διοίκησης της «Μπάρτσα» και του 31χρονου διεθνούς, παρακολουθούν από κοντά οι άνθρωποι της Μίλαν οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να εντάξουν στο δυναμικό τους, τον πρωταθλητή Ευρώπης με Μπαρτσελόνα και εθνική Ισπανίας.

Σε περίπτωση που ο παίκτης δεν ανταποκριθεί στο τελεσίγραφο Λαπόρτα, ο οποίος επιθυμεί την απάντηση του Πουγιόλ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, τότε οι «ροσονέρι» θα έχουν την μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουν τον Πουγιόλ, ίσως και σε χαμηλότερη από την αξία του, τιμή, καθώς θα μείνει ελεύθερος.

Στο κυνήγι του Πουγιόλ ωστόσο δεν είναι μόνο οι Ιταλοί, καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τον Ισπανό αμυντικό.

Τζιοβάνι: «Μπορεί να έρθει ο Αντριάνο» *


ην άποψη ότι είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Αντριάνο εξέφρασε ο Τζιοβάνι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΕΞΕΔΡΑ”. Ο πρώην άσος των «ερυθρολεύκων», επισήμανε το εξής σχετικά με τον επιθετικό της Φλαμένγκο: «Ο Ζίκο είναι μια μεγάλη μορφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και θα μπορούσε να πείσει τον Αντριάνο να έρθει».

Ερωτηθείς τί γνωρίζει για τον Φερναντίνιο, της Μπαρουέρι, απάντησε με ειλικρίνεια πως «δεν έχει τύχει να τον παρακολουθήσω πολύ, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αφού μάλιστα θέλουν να τον αποκτήσουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Βραζιλίας».

Στο Ρέντη ο Ζο!

επιμέλεια-Tenorio

Μια βόλτα στου Ρέντη αποφάσισε να κάνει ο Βραζιλιάνος Ζο, που έδωσε το παρών του στην προπόνηση του Ολυμπιακού και πυροδότησε αρκετά σενάρια...

Ο σέντερ φορ της Έβερτον πέρασε την Παρασκευή από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη και αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη είδηση. Η παρουσία του προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού δεν άργησαν, όμως από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ διαψεύδουν κάτι τέτοιο και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο.

Αντίθετα υποστηρίζουν πως ο Ζο βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές και βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να μιλήσει με συμπατριώτες του που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό.

Ο 22χρονος σέντερ φορ ήταν από τους παίκτες που είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι όμως η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζο που αγωνίζεται στην Έβερτον (σκόραρε και κόντρα στην ΑΕΚ για το Εuropa League) δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι, ήταν συμπαίκτης με τον Ντουντού στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Προς Βαρκελώνη ο Ρομπίνιο *

Επιμέλεια-Tenorio

Ο Ρομπίνιο ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ισπανία αλλά για την Μπαρτσελόνα, ως δανεικός τον Ιανουάριο και με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι.
Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμος για μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Sport".

Ακούγεται ότι η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου με τον Ζοάν Λαπόρτα να έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους διοικούντες της Σίτι κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων στο Άμπου Ντάμπι.
Ένα θέμα που μπορεί να μπλοκάρει τη συμφωνία είναι ότι η Μπαρτσελόνα θέλει αρχικά έναν εξάμηνο δανεισμό του ποδοσφαιριστή και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, ενώ η Σίτι ίσως θελήσει να προχωρήσει από τώρα στην πώληση του Ρομπίνιο.

Ο Βραζιλιάνος ενδιαφέρεται για μία μεταγραφή στο Καμπ Νου και η Σίτι είναι πλέον πρόθυμη να τον αποχωριστεί. Άλλωστε φέτος έχει αγωνιστεί ελάχιστα, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού στον αστράγαλο.

Φήμες για Κωστένογλου στην Καβάλα


Συνεχίζονται τα σενάρια αποχώρησης του Γιάννη Παπακώστα από τον πάγκο των «αργοναυτών» και το όνομα του Νίκου Κωστένογλου βρίσκεται στο προσκήνιο.

Μπορεί η Καβάλα να έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα ως τώρα ωστόσο από την αρχή της σεζόν ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας βρίσκεται υπ ατμόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Score ο Νίκος Κωστένογλου είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του σε περίπτωση που αποχωρήσει ο νυν προπονητής των «κυανόλευκων».