Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Κριστιάν Νέμεθ-Ακόμα μια σούπερ εμφάνιση

επιμέλεια-Tenorio

Ακόμα μία πολύ σπουδαία εμφάνιση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Κριστσιάν Νέμεθ, ο οποίος διαπρέπει στα γήπεδα της Αιγύπτου με την εθνική Νέων της Ουγγαρίας, αποδεικνύοντας γιατί στην Αγγλία θεωρείται ο "νέος Οουεν". Ο 20χρονος ούγγρος επιθετικός της ΑΕΚ -δανεικός από την Λίβερπουλ- με καταπληκτική εμφάνιση πήρε από το "χέρι" την εθνική του, οδηγώντας την στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Για να γίνει αυτό, έκανε πράγματα και θαύματα στον προημιτελικό με την Ιταλία, την οποία και απέκλεισε σχεδόν μόνος του!
Ο Νέμεθ αγωνίστηκε βασικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης που κρίθηκε τελικά στην παράταση και ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος. Ο νεαρός επιθετικός κέρδισε πέναλτι μόλις στο πρώτο λεπτό, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κόμαν, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του. Στη συνέχεια είχε κάποιες καλές ευκαιρίες να σκοράρει στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε την αποβολή του Τζεντίλι στο 70ο λεπτό, αναγκάζοντάς τον να τον σταματήσει μόνο με φάουλ, ενώ όταν το ματς πήγε στην παράταση, το... πήρε πάνω του. Αρχικά σκόραρε στο 111` κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του, ενώ όταν οι ιταλοί απάντησαν ήταν και πάλι εκεί, για να δώσει τη νίκη στην Ουγγαρία με δεύτερο προσωπικό τέρμα, στο 117`.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία τελείωσε το ματς με οκτώ παίκτες, με τους δύο να αποβάλλονται στην κανονική διάρκεια, εκεί όπου αποβλήθηκε και παίκτης των ούγγρων, που τελείωσαν το ματς με 10. Στα ημιτελικά, ο Νέμεθ και η παρέα του θα αντιμετωπίσουν την Γκάνα, που απέκλεισε την Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: