Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Έχασαν το ντέρμπι, χάνουν και το Οκτόμπερφεστ

Η τρίτη ήττα της Μπάγερν στα πρώτα επτά παιχνίδια της στην Μπουντεσλίγκα έφερε επιπτώσεις στους παίκτες που δεν θα κάνουν την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη τους στο διάσημο «Οκτόμπερφεστ».Οι πρωταθλητές έχασαν και από την Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία με 2-0 και άνθρωποι όπως ο Λουίς Φαν Χάαλ και ο Ούλι Χένες διαισθάνονται πως δεν υπάρχει κάτι για να γιορτάσουν…

Η Μπάγερν εξέδωσε ανακοίνωση της Δευτέρα με την οποία γνωστοποίησε πως η σημερινή επίσκεψη της ομάδας στην βαυαρική γιορτή ματαιώνεται και αντ’ αυτού οι παίκτες θα έκαναν μια έξτρα προπόνηση, προς… παραδειγματισμό και συμμόρφωση.

«Φαίνεται πως η επιτυχία της περσινής χρονιάς με το νταμπλ, την συμμετοχή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει δημιουργήσει κάτι σαν ίλιγγο σε κάποιους παίκτες, δεν φαίνεται να έχουν συνέλθει. Από εδώ και στο εξής, δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας», ήταν τα σκληρά λόγια του πρόεδρου της Μπάγερν, Ούλι Χένες.

Οι οπαδοί θέλουν Νταλγκλίς!

Οι «κόκκινοι» βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ η συγκομιδή των έξι βαθμών αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημα τους στο πρωτάθλημα από το… 1953.

Ο Ρόι Χόντσον βιώνει πλέον πραγματική αμφισβήτηση από το Kop που το μεσημέρι της Κυριακής θυμήθηκε τον… Κενι Νταλγκλίς, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο, τραγουδώντας το όνομα του. Ο Σκωτσέζος που αποτελεί έναν από τους ζωντανούς θρύλους του συλλόγου, σήμερα αποτελεί πρεσβευτή της Λίβερπουλ ανά τον κόσμο, ωστόσο αυτό που αναδύεται τις τελευταίες μέρες είναι μια λαχτάρα των οπαδών των «ρεντς» να τον ξαναδούν στον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με κάποιες «πηγές», ήταν «ζεστός» να το κάνει το καλοκαίρι όταν αποχώρησε ο Ράφα Μπενίτεθ, όμως τότε η διοίκηση βρήκε μια πιο «σίγουρη» λύση στο πρόσωπο του ανθρώπου που πέρυσι οδήγησε την Φούλαμ ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Πέρα όλων των άλλων κατορθωμάτων του ως παίκτης και ως τεχνικός των «ρεντς», ο Νταλγκλίς ήταν ο προπονητής της ομάδας της Λίβερπουλ που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της στην Αγγλία, την σεζόν 1989-90. Λίγους μήνες μετά παραιτήθηκε από το πόστο του, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για την απόφαση του και μη μπορώντας ποτέ να ξεπεράσει μέσα του όσα συνέβησαν στο Χίλσμπορο την άνοιξη του 1989.

«Σεφτέ» στην έδρα του ο Διαγόρας

Ο Διαγόρας έκανε την πρώτη του εντός έδρας νίκη, επικρατώντας με 1-0 του Εθνικού Αστέρα στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής στη Football League.Οι δυο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες. Αρχικά, αποβλήθηκε ο Πλάτανος των γηπεδούχων στο 58`, ενώ στο 69` αντίκρυσε την κόκκινη και ο Τσιώλης του Εθνικού Αστέρα.

Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους σημείωσε στο 63` με σουτ ο Σαλαμαστράκης.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Ρέγες (71' Γεωργίου), Σπάρταλης, Ζουρούδης, Ζλάτκοβιτς, Ακουιρίμπα, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Γκόγκας, Γκίκας (73' Παυλής), Φραντζεσκί (85' Γιαννιτσανάκης), Λουάμο, Παπαζούδης (65' Διαμάντης).

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:00 Πιερικός-Παναιτωλικός 0-1
(33` Καραμαλίκης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (16:00)

Λεβαδειακός-Θρασύβουλος 2-2
(9` Ταραλίδης, 15` Κακαράς αυτ. – 70`, 90` Λανγκλέ)

Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Τρίκαλα-Δόξα Δράμας 2-0
(2` Λίμα αυτ., 27` Μίνγκας)

Ηλιούπολη-Βέροια 1-0
(88` Ουρόσεβιτς)

Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0

Ιωνικός-ΟΦΗ 1-2
(7` Αρβανίτης – 8` Γιακούμπου, 27` Γκουεϊ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πανθρακικός-Καλλιθέα 2-0
(72` Σίμωσης, 80` Παπουλής πεν.)

Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας 1-0
(63` Σαλαμαστράκης)

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΟΚ για την ΕΕΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η ΕΟΚ στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Νικητιάδη, για την καθυστέρηση της ΕΕΑ να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο Μαρούσι.Η ΕΕΑ έδωσε παράταση μέχρι την Παρασκευή στην ομάδα των βορείων προαστίων ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1.

Το περιεχόμενο της επιστολής που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΟΚ είναι υποχρεωμένο να σας τονίσει ότι παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις της προς την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, για την αναγκαιότητα της έγκαιρης περαίωσης της διαδικασίας χορήγησης αδειών συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, εντούτοις αν και απομένουν λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων η επιτροπή εμφανίζεται ανέτοιμη, να ασκήσει τις από το νόμο αρμοδιότητές της δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην οργάνωσή τους.

Δυστυχώς με τη στάση της αυτή η επιτροπή αποδεικνύει ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει με την απαιτούμενη ευθύνη και σοβαρότητα τα καθήκοντά της και μάλιστα η τελική απόληξη να είναι σε βάρος της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας του αθλήματος.»

Συνεχίζει ο Δερμιτζάκης, έρχεται πρόστιμο για τους παίκτες

Αποφάσεις για να αλλάξει άμεσα η κάκιστη αγωνιστική εικόνα της ομάδας πήραν διοίκηση και τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ σε σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα.Ύστερα από την σπουδαία πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη οι «ασπρόμαυροι» έχουν πάρει την… κάτω βόλτα και έτσι οι διοικούντες, σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, έκριναν ότι πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα, προτού η χρονιά χαθεί νωρίς νωρίς.

Στήριξη σε Δερμιτζάκη

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα, με παρόντες τους Θοδωρή Ζαγοράκη, Ηλία Βιολίδη και Παντελή Κωνσταντινίδη από πλευράς διοίκησης και τους Παύλο Δερμιτζάκη και Μάκη Χάβο από πλευράς τεχνικής ηγεσίας.

Καταρχάς, ξεκαθαρίστηκε ότι ο Δερμιτζάκης συνεχίζει κανονικά στο πόστο του και δεν υπάρχει κανένα θέμα αντικατάστασής του.

Παράλληλα, άπαντες συμφώνησαν ότι μετά την πρόκριση επί της Φενέρ έχουν συμβεί πολλά κρούσματα απειθαρχίας των παικτών, κάτι που επιδρά στη συνολική εικόνα της ομάδας και στα άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Έρχεται πρόστιμο, εκτός αποστολής όσοι δημιουργούν πρόβλημα

Έτσι, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο στους παίκτες, το οποίο δεν θα αφορά στην ήττα από τον Άρη.

Οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας τις συνέπειες των πολύ κακών εμφανίσεων των τελευταίων 40 ημερών.

Επίσης, για όσους έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα σύντομα θα σταλεί μήνυμα, που θα ισοδυναμεί με αποκλεισμό τους από την αποστολή.

«Μην εκπλαγεί κανείς, αν κάποια "ονόματα" μείνουν ακόμη και εκτός αποστολής το προσεχές διάστημα.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν κάποια πράγματα, τα οποία θα καταδείξουν ότι η διοίκηση ξέρει καλά τι γίνεται μέσα στην ομάδα, όπως και τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσει. Αφού ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν με άλλον τρόπο, θα αναγκαστούν να δεχτούν τις συνέπειες.

Πάντως, η τωρινή κατάσταση δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί», υποστηρίχθηκε χαρακτηριστικά από διοικητικούς κύκλους του ΠΑΟΚ.

Συναντήσεις Ζαγοράκη με παίκτες, τακτικά στα αποδυτήρια ο Κωνσταντινίδης

Επιπροσθέτως, ο Θοδωρής Ζαγοράκης προτίθεται τις επόμενες μέρες να μιλήσει με κάποιους από τους πρωτοκλασάτους παίκτες, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και ενώπιον όλων σε μία από τις προσεχείς προπονήσεις.

Με τη σειρά του, ο Παντελής Κωνσταντινίδης θα επισκέπτεται πιο συχνά τα αποδυτήρια και θα βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην ομάδα, για να λύνει άμεσα όποιο πρόβλημα δημιουργείται.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, δηλαδή, θα ενεργεί από εδώ και πέρα με τον τρόπο που λειτουργούσε ο Ζήσης Βρύζας.

Στην Εθνική ο «Φέτφα»

Στην Εθνική ομάδα των ανδρών κλήθηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης!
Ο Φερνάντο Σάντος επιβραβεύει τον μικρό άσο του Ολυμπιακού και τον παίρνει στην αποστολή ενόψει των αναμετρήσεων με Λετονία και Ισραήλ στο «Καραϊσκάκη» στις 8 και 12 Οκτωβρίου αντίστοιχα για την προκριματική φάση του Euro 2012.

«Ό,τι πιο σημαντικό»

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τους αγώνες μπαράζ με την Τσεχία. Με την ευκαιρία της κλήσης του, ο νεαρός διεθνής δήλωσε στο επίσημο σάιτ της Ομοσπονδίας τα παρακάτω:

«Η συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών είναι ό,τι πιο σημαντικό στην καριέρα ενός παίκτη. Η δική που πρόσκληση πιστεύω ότι ήρθε λόγω της σκληρής δουλειάς των τελευταίων χρόνων. Θέλω να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε μένα και στις δυνατότητές μου. Έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικούς εντός έδρας αγώνες και θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε τους έξι βαθμούς», τόνισε.

Χωρίς Σαμαρά με Λετονία

Στο μεταξύ, χωρίς τον Γιώργο Σαμαρά θα αγωνιστεί η Εθνική, στον αγώνα (08/10) με τη Λετονία στο «Καραϊσκάκη». Ο επιθετικός της Σέλτικ διαπιστώθηκε πως υπέστη διάστρεμμα β’ βαθμού στον αστράγαλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που υποβλήθηκε. Έτσι, ο 25χρονος άσος θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με το Ισραήλ. Είναι πιθανό τη θέση του Σαμαρά στην 11άδα να πάρει ο Παναγιώτης Κονέ.  
Αισιοδοξία για «Λύμπε»

Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Λυμπερόπουλο, έχει μία κάκωση στον έσω πλάγιο και δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό. Σήμερα ο επιθετικός της ΑΕΚ θα κάνει ενδυνάμωση και θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά την Τετάρτη. Στο στρατόπεδο της Εθνικής υπάρχει αισιοδοξία ότι ο «Λύμπε» θα είναι ετοιμοπόλεμος για τους δύο αγώνες.

Η αποστολή
Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών για τους δύο αγώνες με τη Λετονία (8/10) και το Ισραήλ (12/10) για τα προκριματικά του Euro 2012. Αυτοί είναι οι: Τζόρβας, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Πρίττας, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης.

Το πρόγραμμα των προπονήσεων


Σήμερα: 17:00, Αγιος Κοσμάς (ανοιχτή)
5/10: 11:30, Αγιος Κοσμάς
6/10: 11:00, Καραϊσκάκη (ανοιχτή για 15' και συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος μετά την προπόνηση)
7/10: 17:00, Αγιος Κοσμάς
9/10: 17:00, Αγιος Κοσμάς
10/10: 11:00, Αγιος Κοσμάς
11/10: 17:00, Αγιος Κοσμάς

Κόκε: «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, τα κεφάλια μέσα»!

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Άρης κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι ο Σέρχιο Κόκε.Ο Ισπανός επιθετικός έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΡΗΣ FM» και αναφέρθηκε στα συναισθήματα που ένιωσε μετά την επίτευξη του γκολ απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά». Επίσης, ξεκαθάρισε πως το σημαντικότερο είναι να παραμείνουν προσγειωμένοι και να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά…

«Η σιγή ήταν κάτι εκπληκτικό»

«Θεωρώ ότι τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα. Τα παιδιά είχαν χτίσει κάτι καλό. Όταν μπήκα εγώ ήταν η τελευταία ώθηση για να κερδίσουμε», είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φάση του γκολ, όπου συνεργάστηκε με τους Νέτο και Χαβίτο:

«Η απόσταση ήταν αρκετά μακρινή από τα χτυπήματα του Νέτο συνεννοηθήκαμε, μου έκανε την πάσα, ήθελα να στείλω τη μπάλα στα δίχτυα αλλά σημασία είχε που ο Χαβίτο πρόσεξε το χτύπημα και ακολούθησε τη φάση. Η σιγή που επικράτησε μετά το γκολ ήταν κάτι το εκπληκτικό. Η πίεση πάντα υπάρχει. Εμείς που είμαστε περισσότερο χρόνο καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό το ματς για τον κόσμο».

Ο Κόκε τόνισε πως η αγωνιστική άνοδος του Άρη είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς: «Εμείς οι ίδιοι βάζουμε πίεση στους εαυτούς μας. Αυτό που άλλαξε είναι η στρατηγική που ακολουθούμε. Η ομάδα έχει πολύ καιρό τον ίδιο προπονητή ξέρουμε πως πρέπει να δουλέψουμε, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, έχει καλό προπονητή που μας μετέδωσε ότι πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό που βρίσκεται πολύ καιρό στον πάγκο».

«Παίξαμε πολλές φορές με κακές διαιτησίες»

Φυσικά, αναφέρθηκε και στη διαιτησία: «Το να καταφεύγεις σε δικαιολογίες είναι εύκολο. Παίξαμε πολλές φορές με κακές διαιτησίες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εχθές μπήκε ένας γενναίος διαιτητής που ήταν αποφασισμένος να κρατήσει τις ισορροπίες και να μην γείρει την πλάστιγγα προς της μία ή την άλλη ομάδα. Κάποιες φάσεις αν τις δεις στο ριπλέι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Ακόμα και στη φάση του Βιερίνια προηγείται κοντρόλ με το χέρι επομένως δεν υπάρχει τίποτα».

«Να μείνουμε συγκεντρωμένοι»

Στο τέλος, υποστήριξε: «Η ομάδα διαθέτει ένα καλό ρόστερ συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, τα κεφάλια μέσα. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Αυτό που θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε ήσυχα και ήρεμα σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και οι επιτυχίες θα έρθουν».

Σκόραρε ο Μπέκαμ μετά από ένα χρόνο

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρήκε και πάλι δίχτυα, καθώς σκόραρε στον αγώνα με την Σίβας (2-1).Ο Άγγλος σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Γκάλαξι ξεπέρασε οριστικά το τραυματισμό του και απέδειξε σε όλους πως δεν έχει… ξεχάσει την μπάλα. Ο έμπειρος άσος πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Ο 35χρονος Μπέκαμ, που έμεινε αρκετούς μήνες εκτός αγώνων λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, είχε σκοράρει για τελευταία φορά στις ΗΠΑ, την 9η Σεπτεμβρίου 2009 με αντίπαλο το Τορόντο.

Ζαγοράκη... γιατί;

Έντεκα σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία θέτουν σκληρά ερωτήματα στη διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, μια μέρα μετά την ήττα από τον Άρη.
Μεταξύ των ερωτημάτων, ένα αφορά την αποχώρηση του Βρύζα, άλλα έχουν σχέση με την επιστροφή του Ζαγοράκη στην προεδρία.

Η ανακοίνωση των συνδέσμων:

«Μετά τη χθεσινή ημέρα ντροπής (3-10-2010) θεωρούμε καθήκον μας να τοποθετηθούμε, γιατί πλέον αισθανόμαστε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εδώ και ενάμιση χρόνο παρατηρούμε να γίνονται πράγματα, στα οποία είμαστε τελείως μα τελείως αντίθετοι".
Στη συνέχεια τίθενται ερωτήσεις προς τη διοίκηση της ΠΑΕ: "1) Γιατί έχουν γίνει αποχωρήσεις σοβαρών ανθρώπων(Ζ. Βρύζας), για τις οποίες δεν έχουμε πειστεί για την ορθότητα των αιτιολογιών που αναφέρατε.
2) Γιατί πρέπει να μας παρουσιάζετε μια μίζερη και ηττοπαθής κατάσταση με οικονομικά χρέη και πάσης φύσεως κλάψα, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια η ομάδα σφίζει από έσοδα (μ.ο. 19.000 διαρκείας, χορηγίες, πωλήσεις παικτών, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, είσοδος σε ομίλους UEFA και SOLD OUT σε κάθε παιχνίδι της ομαδάρας μας".
Στο σημείο αυτό, η ανακοίνωση αναφέρεται και σε μερίδα του Τύπου, η οποία... "με μαεστρία προσπαθεί να δημαγωγήσει το λαό του ΠΑΟΚ, με τον τρόπο που εσείς τους έχετε δασκαλέψει, με σκοπό την κάλυψη των λαθών σας".
Η ανακοίνωση συνεχίζει: "Γιατί πρέπει να δεχόμαστε τον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ως υπεύθυνο ασφαλείας; ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!
Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε  την επιλεκτική μετακίνηση μας σε παιχνίδια εκτός έδρας, όπου και όποτε κρίνει η διοίκηση, ενώ εμείς θέλουμε να βρισκόμαστε οπουδήποτε παίζει η ομάδα μας (βλ. Χαριλάου, Ζάγκρεμπ, βάζελο κτλ.).
Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε όλα τα "πρόβατα" που εσείς αριστοτεχνικά "θρέψατε" τα τελευταία 3 χρόνια με την βοήθεια των συνεργατών σας (Μ.Μ.Ε.)".
Η ανακοίνωση καταλήγει με τέσσερα υστερόγραφα. Το πρώτο αναφέρεται στον Ζαγοράκη, προς τον οποίο τίθεται το εξής ερώτημα: "Θα μας πεις τελικά γιατί έφυγες και επέστρεψες αυτόβουλα;"
Το δεύτερο αναφέρεται στη συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων: "Αρνούμαστε την κάθε συνάθρηση της επονομαζόμενης "συντονιστικής επιτροπής", που εσείς συστήσατε. Θα λειτουργούμε όπως χρόνια τώρα, με την περηφάνια του αληθινού ΠΑΟΚΤΣΗ, χωρίς να γινόμαστε υποχείρια η πιόνια της διοίκησης".
Το τρίτο σχολιάζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη: "Η  ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν μας εκφράζει και αυτή η νοοτροπία (δικαιολογίες για διαιτησία) δεν αρμόζει στην ιδεολογία του ΠΑΟΚΤΣΗ".
Το τέταρτο κάνει λόγο για την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων μετά το παιχνίδι με τους "κίτρινους": "Με αφορμή την εντολή σας για ρίψη χημικών στο λαό του  ΠΑΟΚ σας ενημερώνουμε ότι θα μας βρείτε απέναντί σας".
Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ... Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ".
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ: ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΠΕΡΑΝ CLUB, ΒΟΡΕΙΟΙ,  ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ, FUTRE ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, Β.Ε.Μ., ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

«Μεγάλη Τετάρτη» για Δερμιτζάκη!

Η ήττα από τον Άρη έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα στον ΠΑΟΚ που δεν είναι και το καλύτερο από την αρχή της σεζόν. Οπότε η συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο Παύλος Δερμιτζάκης την Τετάρτη αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση. Από το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την ήττα από τον «αιώνιο αντίπαλο» η θέση του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν επισφαλής, ειδικά μετά την απαίτηση πολλών οπαδών της ομάδας προς τον Ζαγοράκη για να τον απομακρύνει από τον πάγκο της ομάδας. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ότι την Τετάρτη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα υποβάλλει την παραίτηση του, αλλά και από την άλλη πλευρά αρκετοί υποστηρίζουν ότι την δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται θέμα προπονητή.

H ανακοίνωση της ΠΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα έχει ως εξής: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14.00, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προπονητή, Παύλου Δερμιτζάκη».

Ζαμπρότα η επιστροφή

Με τον Τζιανλούκα Ζαμπρότα να επανέρχεται στο ρόστερ της εθνικής Ιταλίας, ο Τσέζαρε Πραντέλι ανακοίνωσε την αποστολή της πρωταθλήτριας κόσμου για το 2006.
Αναλυτικά η 23μελης αποστολή της «Σκουάντρα Ατζούρα» για τα ματς με την Βόρεια Ιρλανδία (εκτός), αλλά και την Σερβία (εντός).

Τερματοφύλακες:
Βιβιάνο (Μπολόνια), Σιρίγκου (Παλέρμο), Μιράντε (Πάρμα)

Αμυντικοί:
Κασάνι (Παλέρμο), Κιελίνι, Μπονούτσι (Γιουβέντους), Κρίσιτο (Τζένοα), Τζαμπρότα (Μίλαν), Γκασταλντέλο (Σαμπντόρια), Μπόβο (Παλέρμο), Αντονέλι (Πάρμα)

Μέσοι:
Πίρλο (Μίλαν), Ντε Ρόσι (Ρόμα), Παλόμπο (Σαμπντόρια), Λάτζαρι (Κάλιαρι), Μαρκίζιο, Πέπε (Γιουβέντους), Μάουρι (Λάτσιο)

Επιθετικοί: Μποριέλο (Ρόμα), Κασάνο, Πατζίνι (Σαμπντόρια), Ρόσι (Βιγιαρεάλ)

Πικέ: «Νίκη με Βαλένθια»

Να μην επηρεαστεί η Μπαρτσελόνα από την εντός έδρας ισοπαλία που σημείωσε κόντρα στην Μαγιόρκα συνέστησε στους συμπαίκτες του, ο Ζεράρ Πικέ.
Ο μπακ των «Μπλαουγκράνα» τόνισε αναφορικά με την «λευκή» ισοπαλία στο «Καμπ Νου»
«Τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Βαλένθια. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε απέναντι στη Μαγιόρκα και πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε για να μην υποφέρουμε τόσο πολύ.
Πρέπει να σκεφτούμε πως αυτό είναι απλά ένα στραβοπάτημα» επεσήμανε ο διεθνής μπακ των «μπλαουγκράνα».

19 εκατομμύρια σε Ρούντι!

Η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να κάνει το colpo grosso καταβάλλοντας στον Ρούντι Φερνάντεζ 19 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια δημιουργώντας την πληρέστερη ομάδα της Ευρώπης. Σύμφωνα με το ισπανικό site «tubasket.com», η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να του προτείνει πενταετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 19 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρούντι Φερνάντζε θα εισπράττει για κάθε σεζόν μέχρι το 2015 3,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Ισπανός άσος μάλιστα αν υλοποιηθεί η συμφωνία με τους «μπλαουγκράνα» θα λάβει τα τετραπλάσια χρήματα σε σχέση με αυτά που προβλέπει το συμβόλαιο του με τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς (910.000 ευρώ).

Φυσικά, στην όλη ιστορία εμπλέκονται και οι Μπλέιζερς, οι οποίοι φέρεται να υπολογίζουν στον Ρούντι, παρά τη δηλωμένη επιθυμία του να γυρίσει στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα ωστόσο, έχει κάνει τα πάντα για να του γίνει υποδοχή βασιλιά στην πατρίδα του.

Συνελήφθη ο ανθέλληνας!

Οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου συνέλαβαν τον οπαδό της Ομόνοιας που έβαλε φωτιά στην ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ. Γνώριμος στην αστυνομία ο δράστης. Ο «εμπρηστής» είναι γνωστός στην αστυνομία και έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν και τους κυβερνητικούς ιατρούς. Άμεσες ήταν οι κινητοποιήσεις και από την πλευρά της διοίκησης της Ομόνοιας που απαγόρευσε για πάντα την είσοδο στο γήπεδο στον συγκεκριμένο οπαδό.

«Που είναι τα αστέρια μας;»

Ο Κώστας Ορφανός αναλύει στο gazzetta.gr την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, ζητά από τα αστέρια της ομάδας να συνέλθουν και συνιστά ψυχραιμία και στήριξη στον τεχνικό του «Δικέφαλου», Παύλο Δερμιτζάκη. Η μέρα που ξημέρωσε στον ΠΑΟΚ είναι αρκετά δύσκολη, αφού ο «Δικέφαλος» του Βορρά γνώρισε μετά από αρκετά χρόνια ήττα μέσα στην Τούμπα από τον «αιώνιο» αντίπαλο του, Άρη.
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και πρώην παράγοντα του μακεδονικού συλλόγου, Κώστα Ορφανό, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις για να βγουν οι «ασπρόμαυροι» από το αγωνιστικό αδιέξοδο.

- Κύριε Ορφανέ, δύσκολη μέρα για τον ΠΑΟΚ η σημερινή. Που εντοπίσατε το πρόβλημα στο κυριακάτικο ντέρμπι;

- Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ βγήκα αληθινός. Είχα ξαναπεί και στο παρελθόν, ότι ο ΠΑΟΚ περνάει μια αγωνιστική κάμψη. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανσερραϊκό στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά από τότε ήταν φανερό πως κάτι στην ομάδα δεν πήγαινε καλά.
Ακόμα και στη νίκη επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου, οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν κάνει καλό πρώτο ημίχρονο, όμως ο σύλλογος κατάφερε να κερδίσει.
Τα πράγματα είναι δύσκολα, εφ' όσον βλέπουμε παίκτες που είναι σημαντικές μονάδες για τον ΠΑΟΚ όπως ο Ίβιτς, ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης να περνάνε περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το πρόβλημα είναι η αγωνιστική κάμψη.
Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά τον Αύγουστο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πλέον δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση πολλοί παίκτες και παρασύρουν την ομάδα.

- Κάποιοι κάνουν λόγο για κούραση συσσωρεύμενη από τις συνεχείς υποχρέωσεις του συλλόγου...

- Δεν πιστεύω πως παίζει ρόλο μόνο η κούραση. Σίγουρα παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης που είχε και το Μουντιάλ το καλοκαίρι να είναι σε δυσκολότερη θέση από άλλους.
Αλλά είδαμε πως ο «Σάλπι» δεν έπαιξε σε όλο τον αγώνα με την Ντιναμό για να πάρει «ανάσες», ενόψει Άρη. Ο ΠΑΟΚ είναι ντεφορμέ. Παίκτες που μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, τα αστέρια δηλαδή πρέπει να συνέλθουν πριν να είναι αργά.

- Είναι ολοφάνερο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει το «μέταλλο» που είχε την περασμένη σεζόν..

- Δυστυχώς έχω αναφερθεί και σε αυτό το θέμα και νιώθω να επιβεβαιώνομαι. Αν δούμε τα πράγματα με μία ψύχραιμη ματιά, θα παρατηρήσουμε ότι το καλοκαίρι ανανεώθηκαν αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι πάνω από 32 χρονών.
Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι είναι «τελειωμένοι» ποδοσφαιρικά αλλά δεν έχουν αποκτηθεί νέοι παίκτες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν επάξια κάποιους άλλους.
Παίκτες όπως ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας, ο Τσιρίλο, ο Ίβιτς, ο Λίνο είναι λογικό να έχουν αγωνιστικές μεταπτώσεις. Πάρτε για παράδειγμα τον Κοντρέρας.. Αποβλήθηκε κόντρα στην Ξάνθη.. Κάποτε ο οργανισμός κουράζεται και λειτουργεί παρορμητικά πολλές φορές.

Λέμε για το «μέταλλο». Πέρυσι αν παρατηρήσουμε ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τα πρώτα «βιολιά» και με «πολυεργαλεία» όπως ο Γκαρσία και ο Βιτόλο στην μεσαία γραμμή. Οι πιο τεχνίτες βοηθούσαν στην δημιουργία.
Επίσης, κάτι άλλο που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει σταθερή ενδεκάδα. Βλέπουμε τον Ελ Ζαρ, τον Σακελλαρίου, τον Φωτάκη πριν λίγες βδομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Ο Μαλεζάς έμεινε στον πάγκο κάποιες φορές. Θέλω να πω ότι φέτος γίνεται προσπάθεια να «μονταριστεί» μία ομάδα με λίγες νέες προσθήκες. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ήταν ένα συμπαγές σύνολο.

- Πάντως, τέτοιο καιρό πέρυσι ο Φερνάντο Σάντος δεχόταν την αμφισβήτηση όπως συμβαίνει φέτος με τον Παύλο Δερμιτζάκη.. Αν και ο ίδιος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε μετά την ήττα ότι η ομάδα στην ουσία δεν είναι δικό του δημιούργημα..

- Θέλω να ανοίξω μια παρένθεση στο συγκεκριμένο σημείο. Είδα τον Νιόπλια μετά την νίκη του Παναθηναϊκού. Πραγματικά στενοχωρέθηκα. Είδα έναν άνθρωπο στα όρια της ψυχικής κατάπτωσης. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Και ο Νιόπλιας αλλά και ο Δερμιτζάκης είναι δύο νέοι άνθρωποι. Ας τους αφήσουμε να δουλέψουμε.
Πάντως, ο Δερμιτζάκης είχε δίκιο.. Η ομάδα δεν είναι δική του. Ας τον αφήσουμε όμως να παρουσιάσει ένα έργο.. Επίσης θέλω να πω ότι η περίπτωση Σάντος δεν έχει σχέση με τον Δερμιτζάκη. Ο Πορτογάλος ήταν αρκετό καιρό στην ομάδα, ο Παύλος είναι λίγους μήνες.

- Επόμενη μέρα; Τι χρειάζεται;

- Πάνω απ' όλα χρειάζεται ψυχραιμία. Ψυχραιμία και στήριξη στην διοίκηση αλλά και τον προπονητή. Αυτή αναγέννησε την ομάδα, μην το ξεχνάμε. Οι πόδοσφαιριστές καλούνται να βγάλουν τον ΠΑΟΚ από το αγωνιστικό τέλμα. Αυτοί μπορούν να το καταφέρουν. Απλά τα πράγματα είναι περίεργα γιατί η διοίκηση έθεσε ως στόχο το πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ χαμηλά στην βθμολογία. Ίσως ήταν βιαστική η κίνηση του Ζαγοράκη..

- Θα συμβουλεύατε κάτι τον πρόεδρο της ΠΑΕ ως παλιότερος παράγοντας και «ποδοσφαιράνθρωπος»;

- Οπωσδήποτε θα τον συμβούλευα.. Έχω να του πω πολλά αλλά μόνο σε... κατ' ιδίαν συνάντηση (γελάει). Οι παλαίμαχοι γι' αυτό είναι εδώ.. Για να βοηθάνε.

Ο ΑΡΗΣ είναι το αφεντικό… (Χρύσανθος Τσαλτίδης)

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλεις να γράψεις μετά από τέτοια παιχνίδια. Τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Θα προσπαθήσω να χωρέσω στο άρθρο και τα αγωνιστικά και τα διαιτητικά και τα παρεπόμενα αυτού του παιχνιδιού.
Ξεκινώντας καθαρά από το αγωνιστικό κομμάτι ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του σε συνολική απόδοση και πολύ καλύτερος από το 60 ως το τελευταίο σφύριγμα του Τσινιάρη. Στην μάχη των πάγκων ο Κούπερ κέρδισε κατά κράτος τον Δερμιτζάκη τόσο στο στήσιμο των ομάδων όσο και στην εξέλιξη του αγώνα με τις αλλαγές που έγιναν. Παράλληλα στο σκάουτινγκ αντιμετώπισης του αντιπάλου η πλευρά του ΑΡΗ υπερίσχυσε εμφανέστατα.
Ο ΑΡΗΣ δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου στον αντίπαλό του να απειλήσει την εστία του Σηφάκη. Η μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΟΚ είναι ένα σουτ του Ιβιτς στο 28 έξω από την περιοχή που έφυγε άουτ. Ούτε ο ΑΡΗΣ απείλησε ιδιαίτερα με εξαίρεση ένα σουτ του Χαβίτο στο 2΄.
Μεσοαμυντικά όμως παρέδωσε μαθήματα η ομάδα του Κούπερ. Ο Ρονάλντο Γκιάρο ήταν εξαιρετικός και έμοιαζε έφηβος. Δίπλα του ο Νίκος Λαζαρίδης μασούσε σίδερα και εξουδετέρωσε πλήρως τον Μουσλίμοβιτς. Ο Μίσελ παρά την κάρτα στο 4΄ (!!!) δεν επέτρεψε στον Σσαλπιγγίδη ούτε μία φορά να τον περάσει δίνοντας κι μία απάντηση στους άσχετους… Αρανόπληκτους. Ο Νέτο ήταν επιτέλους αυτός που έπρεπε από την δεξιά πλευρά με μεγάλη προσοχή στα νώτα του. Ο Πρίττας έχει βαλθεί να μας αποδείξει ότι διεκδικεί και φέτος τον ρόλο του καλύτερου αμυντικού χαφ στην Ελλάδα. Τρέξιμο, ψυχή, πάθος από ένα ποδοσφαιριστή που ξέρει τι σημαίνει να φορά την φανέλα με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος. Ο Ναφτί μακάρι να συνεχίσει έτσι. Θύμισε τον περσινό Ναφτί. Ο Μιχάλης Σηφάκης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών. Όποτε χρειάστηκε γιατί στο πιο μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν θεατής…
Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο κατηφόριζε… Η είσοδος των Κόκε, Κάλβο, άλλαξε όλο το παιχνίδι. Οι Πρίττας, Ναφτί που είχαν ήδη νικήσει κατά κράτος τους Γκαρσία, Βιτόλο, έκαναν πλάκα από την στιγμή που βγήκε ο Βιτόλο και μπήκε ο Ελ Ζαρ. Ο Κόκε και ο Τσέζαρεκ δεν έχασαν κεφαλιά,  ο Κροάτης γενικότερα δεν έχασε μονομαχία, όπως συνέβη και με τον Ρουίζ στο διάστημα που έπαιζε και δεν του σφυρίζονταν επιθετικό φάουλ. Πολύ τρέξιμο από τον Μενδρινό και σωστές καλύψεις στον Μίσελ. Ο Κάλβο ψάχνει τα πατήματά του, αλλά κρατούσε τον μισό ΠΑΟΚ πίσω. Ο Χαβίτο; Άλλο ένα γκολ, άλλη μία μεγάλη εμφάνιση, πολλά χιλιόμετρα δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον Σακελλαρίου που όντως είναι πολύ καλός όταν προωθείται, αλλά για αυτούς που τον βάφτισαν Ρομπέρτο Κάρλος και το γκολ και η κλασική ευκαιρία του ΑΡΗ δημιουργείται από τον Χαβίτο σε μονομαχία μαζί του.
Σε γενικές γραμμές ο ΑΡΗΣ πήρε το κέντρο, κράτησε αρχικά το μηδέν πίσω, ξεκίνησε με Τσέζαρεκ, Ρουίζ για να του βγαίνουν από μία τα μαρκαρίσματα πίσω και από την άλλη να χτυπήσει στο δεύτερο μισό του αγώνα με Κόκε, Κάλβο. Εξουδετερώθηκαν όλα τα ατού του ΠΑΟΚ με παίκτες πάνω σε Σαλπιγγίδη, Βιερίνια, Μουσλίμοβιτς, Ίβιτς, ενώ από την άλλη ο Δερμιτζάκης αντί να βγάλει τον Γκαρσία που δεν είχε δυνάμεις, έβγαλε τον μοναδικό χαφ που έτρεχε από τον ΠΑΟΚ. Ο ΑΡΗΣ πήρε μία μεγάλη νίκη και είναι στην τρίτη θέση παρά το πολύ δύσκολο πρόγραμμά του, την ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος του αν χάσει και από τον Παναθηναικό την επόμενη αγωνιστική φλερτάρει με την τελευταία!!!
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο κ. Ζαγοράκης προσπάθησε να τα ρίξει στην διαιτησία. Δεν είναι και λίγο ένα μήνα πριν να λες ότι πας για πρωτάθλημα και να είσαι στην ζώνη του υποβιβασμού με τρία παιχνίδια στην έδρα σου και εκτός έδρας να έχεις παίξει στην Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης!
Την Κυριακή το βράδυ ο ΑΡΗΣ από την μία δίδαξε ήθος κι από την άλλη ορισμένοι δεν μπόρεσαν να παραδεχθούν την ανωτερότητα του αντιπάλου και το έριξαν στην κλάψα χωρίς μάλιστα να έχουν κανένα δίκιο. Πάμε και στην διαιτησία…
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μίσελ να δέχεται κίτρινη κάρτα μόλις στο 4’ . Για να θυμόμαστε και ορισμένες αστείες δικαιολογίες, αυτό συνέβη για να σπάσει ο τσαμπουκάς των παικτών του. Στο 20 Ο Μουσλίμοβιτς χτυπά με κλωτσιά εκτός φάσης τον Μίσελ, αλλά δέχεται απλά παρατηρήσεις. Στο 22 ο Τσιρίλο σαν άλλος Τσάκι Τσαν χτυπά στο κεφάλι τον Τσέζαρεκ ( ο οποίος χρειάστηκε να ράψει το κεφάλι του από την καρατιά!)και παίρνει κίτρινη.  Στην φάση που ο Ίβιτς ζητά πέναλτι ακόμα και ο ίδιος θα του έδινε κίτρινη κάρτα και πάμε στην φάση του Βιερίνια. Καταρχήν δεν υπάρχει πέναλτι. Ο Νέτο είναι αλήθεια ότι βάζει το χέρι του, αλλά ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει αρχίσει να πέφτει πριν ακόμα φτάσει πίσω του ο Νέτο. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι ο Βιερίνια πριν… βουτήξει είναι εμφανέστατο ότι ΚΑΝΕΙ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ!!!!!!!!!!!
Όλοι όμως όσοι κάνουν λόγο για την διαιτησία εκτέθηκαν από τα συγχαρητήρια του Δερμιτζάκη και την έλλειψη αναφοράς στον διαιτητή κι από τον Μαλεζά. Κυρίως όμως από τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. Με τους παίκτες και τον προπονητή τους τα έβαλαν και δικαιολογημένα γιατί ο ΑΡΗΣ τους κέρδισε μέσα στην έδρα τους κατά κράτος.
Δεν  θα μπω στην διαδικασία περαιτέρω σχολιασμού για τους μόνιμα ευνοούμενους και τα εξαπτέρυγά τους όπως σημείωσε στην γραπτή του δήλωση ο κ. Ζαγοράκης. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν αυτά στην μετά Γκαγκάτση εποχή των Σταυρίδηδων και των λοιπών άξιων τέκνων της ελληνικής διαιτησίας. Οι μάσκες όμως έπεσαν αναφορικά με τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή που διαγράφηκε επειδή έκανε ένα και μόνο λάθος! Κατά του ΑΡΗ δεν ήταν ένα το λάθος. Ήταν σωρεία τα λάθη του Δαλούκα τα δύο τελευταία χρόνια και ευτυχώς δεν θα κάνει άλλα.
Ο ΑΡΗΣ όμως δίδαξε ήθος και πριν και μετά το παιχνίδι. Πριν κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και μετά ο αρχηγός της ομάδας Μιχάλης Σηφάκης δεν μίλησε καθόλου για το παιχνίδι. Αφιέρωσε τη νίκη στην Ελευθερία και παράλληλα στα παιδιά του ΠΑΟΚ που παρακολούθησαν το παιχνίδι δίπλα-δίπλα με το αρειανάκι από τη Νιγρίτα. Ο ΑΡΗΣ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας όχι γιατί κέρδισε ένα ματς ή θα πάρει μετά από 100 χρόνια ένα τίτλο. Αλλά γιατί ως σύλλογος έχει αρχές και διδάσκει ήθος όπου κι αν παίζει, υπό όποιες συνθήκες κι αν συναντήσει. Κι αυτό δεν αλλάζει όση προπαγάνδα και αν βρει απέναντί του… Γιατί πολύ απλά ο ΑΡΗΣ είναι το αφεντικό…
Υ.Γ. 1 Τα λόγια του Σάντος ήταν όλα τα λεφτά χθες στη ΝΕΤ. «Από την πρώτη μέρα που πήγα στον ΠΑΟΚ μου έλεγαν να κερδίσουμε τον ΑΡΗ και κανένα άλλο». Είναι που δεν ασχολούνται ορισμένοι…
Υ.Γ. 2 Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την φιλοξενία της αποστολής και της διοίκησης. Με εξαίρεση ένα βλάκα που τον απομάκρυναν οι σεκιούριτι του ΠΑΟΚ άμεσα έξω από την συνέντευξη Τύπου, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και το ίδιο πρέπει να συμβεί στο δεύτερο γύρο. Βλάκες βέβαια θα υπάρχουν παντού και πάντα, αλλά το σωστό πρέπει να λέγεται και να τονίζεται…
Υ.Γ. 3 Όλοι  όσοι μου στείλατε μηνύματα με… σφαλιάρες με αφορμή τον τίτλο του Κούπερ, ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι… εκτεθήκατε… λίγο!

Ο ΠΑΟΚ γύρισε 26 χρόνια πίσω

Ο ΠΑΟΚ είχε να ηττηθεί στην Τούμπα από τον Άρη εδώ και 12 χρόνια, αλλά η ήττα της Κυριακής, έσπασε κι ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς ο «Δικέφαλος» δεν πέτυχε γκολ για πρώτη φορά έπειτα από 26 χρόνια! Την τελευταία φορά που δεν πέτυχε γκολ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα εις βάρος του Άρη, ήταν στο ντέρμπι της περιόδου από το 1983-84 όταν ο «Δικέφαλος» είχε χάσει πάλι με 1-0, με γκολ του Σεμερτζίδη στο δεύτερο ημίχρονο.

Από τότε πάντα κατάφερνε να παραβιάσει την εστία του μεγάλου του αντιπάλου, κάτι που δεν συνέβη όμως στο ντέρμπι της Κυριακής δημιουργώντας ένα αρνητικό ρεκόρ!

Οργή και στήριξη για Δερμιτζάκη

Δεν άνοιξαν μόνο με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τους παίκτες διάλογο χθες μετά τα μεσάνυχτα στην Τούμπα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Το συγκεντρωμένο πλήθος περίμενε με… ανυπομονησία και τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος δεν αρνήθηκε να κουβεντιάσει και να εξηγήσει τα αίτια της αγωνιστικής πτώσης της ομάδας.

Οι αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού ήταν μοιρασμένες, μια και άλλοι εξέφρασαν την οργή τους και άλλη τη στήριξή τους.

«Ωραίες αλλαγές έκανες…», του είπαν ειρωνικά κάποιοι. «Γιατί δεν σηκώνεσαι να φύγεις μόνους σου;» του έλεγαν άλλοι σε έντονο ύφος με τον Παύλο Δερμιτζάκη να ζητάει πίστωση χρόνου.

«Ελάτε να με κάψετε!»
«Την ομάδα την βρήκα, δεν έκανε εγώ προετοιμασία. Ο προηγούμενος προπονητής ήταν στην ομάδα τρία χρόνια, αν μετά από τρία χρόνια με αξιώσει ο Θεός και είμαι στον ΠΑΟΚ και συνεχίσετε να βλέπετε αυτή την εικόνα, τότε ελάτε να με κάψετε!», τόνισε μέσα σε άλλα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

«Αυτούς έχουμε»

Όταν οι οπαδοί αναφέρθηκαν με καυστικά σχόλια σε κάποιους παίκτες που δεν ματώνουν τη φανέλα, ο Παύλος Δερμιτζάκης, είπε:

«Αυτό είναι το υλικό της ομάδας, και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε».
«Δεν είναι διαστημόπλοιο»

Οι φίλοι της ομάδας πίεσαν τον Έλληνα τεχνικό να απαντήσει αν μπορεί να αντέξει την πίεση. Και αυτός απάντησε: «Γιατί να μην μπορώ να διαχειριστώ την κατάσταση, ο ΠΑΟΚ δεν είναι διαστημόπλοιο»
«Επτά τελικές εμείς, δύο ο Άρης»

Στη συνέχεια, ο Παύλος Δερμιτζάκης υποσχέθηκε ότι θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους παίκτες και τόνισε ότι η ομάδα έπαιξε όπως και με την Ντιναμό με τη διαφορά ότι δεν κέρδισε.

«Το αποτέλεσμα είναι που κάνει την διαφορά. Κάναμε επτά τελικές προσπάθειες, ο Άρης δύο και μας έβαλε γκολ από στημένη φάση», τόνισε μέσα σε άλλα ο Δερμιτζάκης.

«Βγες και μίλα»

Βεβαίως, υπήρχαν και φίλαθλοι που τάχθηκαν στο πλευρό του Δερμιτζάκη. «Δε φταις εσύ, μη γίνεις θύμα. Βγες και μίλα. Εμείς σε στηρίζουμε, σε καμία περίπτωση μην παραιτηθείς...», του έλεγαν.

Όπως σας ενημερώσαμε και με προηγούμενο ρεπορτάζ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης στηρίζει απόλυτα τον Παύλο Δερμιτζάκη και τα έχει βάλει με τους παίκτες του.

«Κάνενα θέμα με Παπακώστα»

Στηρίζει απόλυτα τον Γιάννη Παπακώστα ο Κώστας Πηλαδάκης που τα έχει ...πάρει άσχημα με την διαιτησία και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι «βυσσινί».
Τέλος στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί και θέλει τον Γιάννη Παπακώστα στην έξοδο βάζουν στην Λάρισα. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον 42χρονο Αθηναίο τεχνικό που τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Κώστα Πηλαδάκη παρά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ πιστεύει στον Παπακώστα και στην ομάδα και είναι φοβερά εκνευρισμένος με την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα του από την διαιτησία.
Οι «βυσσινί» στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τη νίκη είναι εμφανώς καλύτεροι στο γήπεδο από τον αντίπαλό τους, αλλά στα τρία εξ' αυτών έχουν φύγει με τρομερά παράπονα από την διαιτησία. Η αρχή έγινε με την Καβάλα και το ακυρωθέν γκολ του Βενετίδη, ακολούθησε η τραγική διαιτησία του Χαραλαμπίδη με τον Ηρακλή με αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό πέναλτι – μαρς του Χοσέμι στον Μπλάζεκ και ...κερασάκι στην τούρτα το χθεσινό ματς με τον Πανσερραϊκό με τους Λαρισαιούς να φωνάζουν -κυρίως - για την αποβολή του Ιγκλέσιας. Και λέμε κυρίως διότι γίνεται λόγος για εν γένει «εχθρική» αντιμετώπιση.
Ο Πηλαδάκης, λοιπόν, θέλει να προφυλάξει την επένδυσή του και δεν αποκλείεται σύντομα να έχει νέα συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς διότι όπως λέει χαρακτηριστικά στο περιβάλλον του «δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία».
Φοβερό πρόβλημα στο γκολ
Στην ΑΕΛ, όμως, πρέπει εκτός από το δένδρο να δουν και το δάσος. Πέρα από τα διαιτητικό κομμάτι η ομάδα είναι φανερό πως αντιμετωπίζει φοβερό πρόβλημα στο γκολ. Οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά την άλλη και αυτό σίγουρα είναι κάτι που στοιχίζει. Δεν νοείται ομάδα με τόσους καλούς μεσοεπιθετικά παίκτες να έχει σκοράρει μόλις δύο φορές στο πρωτάθλημα.

Οι απαντήσεις του Μουρίνιο

Aπαντήσεις στις κριτικές που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε με τοποθέτησή του ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός των Μαδριλένων σημείωσε σχετικά με τη φετινή σεζόν
«Αν έχετε αμφιβολίες για έναν προπονητή που έχει κερδίσει όσα έχω κερδίσει εγώ τότε θα πρέπει να μου εξηγήσετε τι προσόντα πρέπει να έχει ένας προπονητής για να έχει το δικαίωμα να δουλέψει στην Ισπανία. Θα πρέπει να μου πείτε αν θα πρέπει να έχω κερδίσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ και επτά εθνικά πρωταθλήματα.
Λοιπόν εγώ έχω κερδίσει δυο Τσάμπιονς Λιγκ και έξι εθνικά πρωταθλήματα. Είναι αυτά αρκετά για να έχω το δικαίωμα να δουλέψω εδώ; Αν ναι, καλώς, θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου».

Όσο για το ματς με τη Λα Κορουνία (6-1) σημείωσε:

«Δεν γίναμε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο ακόμη επειδή κερδίσαμε την Λα Κορούνια με 6-1. Είμαστε σε φάση κατασκευής και ούτε το αποτέλεσμα αλλά ούτε και το χειροκρότημα του κοινού σημαίνουν πως η δουλειά έχει τελειώσει.
Η δουλειά συνεχίζεται. Είμαι πολύ ήρεμος, έχουμε πολλά να κάνουμε και πολλή δουλειά μπροστά μας. Έχω την εμπιστοσύνη του προέδρου μου και την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου».

«Τσέκαραν» Σανκαρέ

Ο Καλιφά Σανκαρέ δεν πέρασε απαρατήρητος από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς με τον συνονόματο... Βόλο. Ο Σενεγαλέζος μπακ μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Μιραλάς, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις στο Καραϊσκάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός έχει δείξει καλά στοιχεία στη μέχρι στιγμής πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι πολύ ψηλός, δυνατός και έχει αρκετά καλές τοποθετήσεις στο παιχνίδι του.
Με τον Μιραλάς βέβαια αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά με άλλους αντίπαλους χαμηλότερης δυναμικότητας θα είναι... μανούλα στα κοψίματα.

Άτακτος ο... Τόχα

Σε πειθαρχικό παράπτωμα υπέπεσε ο Κάρλος Τόχα τις προηγούμενες μέρες, αφού ο Κολομβιανός παραβίασε κατά πολύ το ωράριο της ομάδας και γι' αυτό τον λόγο ο Έκτορ Κούπερ τον απέκλεισε από την αποστολή του Άρη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Κυρώσεις αναμένεται να υπάρξουν για τον Κάρλος Τόχα τις επόμενες ώρες, αφού ο Κολομβιανός μέσος του Άρη παραβίασε κατά πολύ το ωράριο που έχει οριστεί στον σύλλογο και γι' αυτό τον λόγο ο Έκτορ Κούπερ δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή των «κίτρινων» στο ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Αργεντινός προπονητής αναμένεται να αποφασίσει την ποινή που θα επιβληθεί στον... ξενύχτη Τόχα, ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Παρέμεινε στο Νο18 ο Μάρκος, «βουτιά» 19 θέσεων για Λένα!

Ο Μάρκος Παγδατής παρέμεινε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο18 του κόσμου με 2.030 βαθμούς, ενώ η Λένα Δανιηλίδου έκανε... βουτιά 19 θέσεων και πλέον βρίσκεται στην 205η θέση.




Οι πρώτοι 10 τενίστες:

1. (1) Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 12.070 βαθμοί
2. (2) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 7.145
3. (3) Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 6.735
4. (4) Αντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) 5.035
5. (5) Ρόμπιν Σόντερλινγκ (Σουηδία) 4.910
6. (6) Νικολάι Νταβιντένκο (Ρωσία) 3.945
7. (7) Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία) 3.760
8. (9) Μιχαίλ Γιούζνι (Ρωσία) 3.500
9. (8) Φερνάντο Βερντάσκο (Ισπανία) 3.330
10. (10) Αντι Ρόντικ (ΗΠΑ) 3.180
...
18. (18) Μάρκος Παγδατής (Κύπρος) 2.030

Οι πρώτες 10 τενίστριες:

1. (1) Σερίνα Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 6.995 βαθμοί
2. (2) Καρολίνε Βοζνιάτσκι (Δανία) 6.685
3. (3) Βίνους Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 5.795
4. (4) Βέρα Ζβονάρεβα (Ρωσία) 5.715
5. (5) Κιμ Κλάιστερς (Βέλγιο) 5.325
6. (8) Φραντσέσκα Σκιαβόνε (Ιταλία) 5.005
7. (6) Γελένα Γιάνκοβιτς (Σερβία) 4.780
8. (7) Σαμάνθα Στόσουρ (Αυστραλία) 4.772
9. (10) Ελενα Ντεμεντίεβα (Ρωσία) 4.445
10. (11) Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία) 3.910
...
205. (186) Λένα Δανιηλίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 274
235. (229) Ειρήνη Γεωργάτου (ΕΛΛΑΔΑ) 229
310. (312) Άννα Γερασίμου (ΕΛΛΑΔΑ) 149

Εκτός για 6 μήνες ο Μπεν Αρφά



Σοκ στην Νιουκάστλ με τον Χατέμ Μπεν Αρφά!Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός υπέστη διπλό κάταγμα κνήμης περόνης του αριστερού ποδιού από το σκληρό μαρκάρισμα που του έκανε ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Σίτι (2-1).

Ο 23χρονος άσος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες (!), ενώ στην πατρίδα του οι δημοσιογράφοι κινήθηκαν εναντίον του Ολλανδού άσου των «πολιτών», θυμίζοντας και άλλες παρόμοιες ενέργειές του, όπως το χτύπημα στον Τσάμπι Αλόνσο στον τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ έσπασε και το πόδι του Αμερικανού Στιούαρτ Χόλντεν, σε αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ...

Επίθεση Νιόπλια σε Ολυμπιακό

Ο Νίκος Νιόπλιας όχι μόνο θα μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά ήδη προετοιμάζεται ψυχολογικά για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε αργά το βράδυ στην τηλεόραση της Nova, όταν πλέον είχε μιλήσει με τον Νικόλα Πατέρα και είχε ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του στην ομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός λοιπόν, αφού εξήγησε για ακόμα μία φορά τους λόγους που μένει, έπειτα αναφέρθηκε στην συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ έκανε και ένα… ειρωνικό σχόλιο για τον Ολυμπιακό, δίνοντας την δική του απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων» περί ομάδα της πεντάρας.

Αναλυτικά:

Όσον αφορά την παραίτησή του και την απόφασή του να παραμείνει στην ομάδα, ανέφερε: «Ήρθα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και μιλήσαμε. Εξεπλάγη και αυτός από τη δήλωσή μου. Θα σταθεί, όμως, στο πλευρό μου και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να φέρουμε τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των επιτυχιών» υποστήριξε και αιτιολογήθηκε: «Δεν είχα κάτι με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Απλώς ήμουν λιγάκι μόνος. Αισθάνθηκα ότι ήμουν πολύ μόνος. Και σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη περίοδος για να βρει ο Παναθηναϊκός προπονητή. Από τη στιγμή που έχω την πλήρη στήριξη του προέδρου, που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, όλα είναι καλά».

Για να προσθέσει: «Είμαι πολύ δυνατός άνθρωπος δεν είναι τυχαίο ότι έπαιξα τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και σε υψηλό επίπεδο. Είμαι δυνατός αλλά είμαι και καλός προπονητής. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι. Δεν είναι αυτή η πιο δύσκολη ημέρα. Ήταν η 9 Δεκεμβρίου όταν με κάλεσε ο Κώστας Αντωνίου. Τότε δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Ξεκινήσαμε τότε και κάναμε νίκες και μετά ήρθε η ισοπαλία με την ΑΕΚ. Από αυτό βγήκα πιο δυνατός. Όπως πολύ πιο δυνατός βγήκα από την Μπαρτσελόνα».

«Με αγαπούν οι ποδοσφαιριστές μου»

Για την συνέχεια της χρονιάς σημείωσε: «Δεν ήταν το αποτέλεσμα με την Κοπεγχάγη. Μπορούμε να ανακάμψουμε. Το έχουμε ξανακάνει. Και αυτά που είδα σήμερα μου δίνουν κουράγιο. Ξέρω ότι με αγαπούν οι ποδοσφαιριστές. Αν δεν το έκαναν εύκολα σε αποβάλλουν από αυτό τον χώρο. Αυτά που ζούμε τώρα με κάνουν και πιο δυνατό, πιο σοφό».

Για τη διοίκηση του ΠΑΟ πρόσθεσε: «Είχα άριστη συνεργασία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη την οποία εκτιμώ, τον κ. Βγενόπουλο και τον κ. Πατέρα, τους κυρίους Γιαννακόπουλους, οι οποίοι όταν ήρθα δε με γνώριζαν».

«Τα πέντε δεν λένε κάτι»

Αναφερόμενος στις ήττες στο Champions League, είπε: «Το αν έφαγα πέντε από την Μπαρτσελόνα, δε λέει κάτι. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο μπάσκετ. Αν, όμως, παίξει με τους Λος Άντζελες Λέικερς και παίζουν ο Κόμπε και ο Γκασόλ τότε θα φάμε 30 πόντους στο μπάσκετ. Ε, αυτό είναι η Μπαρτσελόνα. Σίγουρα μας πλήγωσε πάρα πολύ αυτό όπως και αυτό με την Κοπεγχάγη. Όταν χάσαμε από την Κοπεγχάγη, είπα στα παιδιά ότι αυτά συμβαίνουν αλλά δεν πέθανε και κανένας. Τη μεγαλύτερη στεναχώρια την έχει ο Γκοβού που πέθανε ο πατέρας του».

«Δεν μου αρέσει η κουβέντα για διαιτησία»

Ο Νιόπλιας αναφέρθηκε όμως και στην χθεσινή ανεπίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακό περί «ομάδα της πεντάρας»: «Με ενόχλησαν αυτά που είπαν από τον Ολυμπιακό για την ομάδα της πεντάρας γιατί την εκπροσωπώ εγώ. Δεν πρέπει να τα λέμε αυτά. Κι εγώ θυμάμαι μία ομάδα με ριγέ ασπρόμαυρα που έβαλε επτά σε μία άλλη με ερυθρόλευκες. Και μία άλλη, η Ρόζενμποργκ της έβαλε τέσσερα. Δυστυχώς, πήραμε το ευρωπαϊκό το 2004 και πάμε με την όπισθεν. Δεν μου αρέσει η κουβέντα για τη διαιτησία. Με όλα αυτά που λέγονται όποιος σφυρίζει στο ΟΑΚΑ πρέπει να βάλει τη στολή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου».

Αθανασιάσης: Το επιθυμητό αποτέλεσμα, έπειτα από αρκετό καιρό

Στη σημασία της νίκης επί του ΠΑΟΚ στάθηκε ο πρόεδρος του Άρη, Θανάσης Αθανασιάδης.«Η ομάδα πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, με μεγάλη αγωνιστικότητα που έφερε στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα, έπειτα από αρκετό καιρό», είπε και πρόσθεσε:

«Όλοι είμαστε χαρούμενοι για τη σημαντική νίκη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», κατέληξε.

Ζαγοράκης: «Ο Παύλος μένει, οι παίκτες θα φύγουν!»

Διάλογο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ άνοιξε χθες αργά το βράδυ έξω από το γήπεδο της Τούμπας ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι «αν φταίω εγώ να φύγω», ωστόσο ο κόσμος τα είχε με τους παίκτες που ξενυχτάνε, αλλά και τον Παύλο Δερμιτζάκη.

«Όχι, Θοδωρή, δεν φταις εσύ. Οι παίκτες φταίνε με τα ξενύχτια τους. Πάρε κεφάλια! Και ο προπονητής. Γιατί δεν φέρνεις καλύτερο;», του είπαν οι οπαδοί και ο Θοδωρής Ζαγοράκης απάντησε:

«Τον Παύλο τον πιστεύω απόλυτα», είπε ο «Ζαγόρ» και όταν οι οπαδοί τον ρώτησαν γιατί δεν του κάνει τριετές συμβόλαιο (σ.σ. όπως στον Σάντος) τότε τους τόνισε ότι:

«Τον Σάντος τον είχα προπονητή. Τον Δερμιτζάκη όχι, ενώ δεν έχει δοκιμαστεί και σε μεγάλη ομάδα».

«Όποιος δεν μπορεί φεύγει!»

Στο μεταξύ, ενώ ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Παύλο Δερμιτζάκη δεν συνέβη το ίδιο και με κάποιους παίκτες.

«Κάποιοι νομίζουν ότι έγιναν... κάποιοι. Όποιος δεν μπορεί, θα φύγει! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Ήμασταν ψηλά και γυρίσαμε ανάποδα», έλεγε εκνευρισμένος ο «Ζαγόρ».

Φωνές σε «Σάλπι, εξηγήσεις «σβούρα»

Όπως σας ενημερώσαμε με χθεσινό ρεπορτάζ, διάλογο με τους οπαδούς άνοιξαν και κάποιοι παίκτες (Γκαρσία, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Ίβιτς) οι οποίοι δέχθηκαν πιέσεις να απαντήσουν αν πρέπει να φύγει ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν από τους παίκτες που αποδοκιμάστηκε πιο έντονα. Πολλή ώρα με το συγκεντρωμένο πλήθος κουβέντιασε και ο τεχνικός διευθυντής, Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος έδινε εξηγήσεις για διάφορα θέματα που αφορούσαν την ομάδα.

Έγιναν δέκα προσαγωγές

Στο μεταξύ, προκειμένου η αστυνομία να διαλύσει τους οπαδούς που είχαν άγριες διαθέσεις έξω από το γήπεδο της Τούμπας εκτός από χρήση δακρυγόνων προχώρησε και σε δέκα προσαγωγές.

Η ατάκα του Κούπερ

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ροαύλ Κούπερ, παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου. Μόλις τελείωσε και άκουγε τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου γύρισε κι είπε την ατάκα στους δημοσιογράφους... «θα φύγουμε αργά από εδώ…».

Σάντος: «Ψυχραιμία»

Εξάλλου, ο Φερνάντο Σάντος, που έχει βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στον ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στο στούντιο της «Αθλητικής Κυριακής» και αναφερόμενος στην κατάσταση είπε: «το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι η ψυχραιμία, ώστε ο Ζαγοράκης να δει τι μπορεί να κάνει. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρεθούν φταίχτες. Πιστεύω ότι όταν συγκεντρωθούν οι ποδοσφαιριστές, θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ».

Ζαγοράκης: «Εξαπατηθήκαμε από την ομάδα»

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε έντονη συζήτηση των αγανακτισμένων οπαδών με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τους ρώτησε αν θέλουν να παραιτηθεί, για να πάρει αρνητική απάντηση. Μάλιστα στο τέλος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Εκτός από τα σοβαρά επεισόδια, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις, την παράσταση έκλεψε ο έντονος διάλογος του προέδρου του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη με τους αγανακτισμένους οπαδούς. Αρχικά οι φίλαθλοι ζητούσαν από τον «Ζαγόρ» να τους πει γιατί έφυγε ο Βρύζας και γιατί το καλοκαίρι υπήρξε αυτή η αλλαγή προπονητή (αναφέρονταν στον Δερμιτζάκη που πήρε τη θέση του Μπερέτα).

Οι οπαδοί φώναζαν και ζητούσαν σκληρά μέτρα, ακόμα και απολύσεις Δερμιτζάκη, ενώ ο ίδιος έλεγε πως θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία προκειμένου να μην χαθούν όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα. Μάλιστα ο «Ζαγόρ» τη στιγμή που τα νεύρα ήταν… τεντωμένα γύρισε στους οπαδούς και τους ανέφερε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαστε θολωμένοι. Θέλετε να παραιτηθώ;»

Η απάντηση των οπαδών ήταν αρνητική, λέγοντας πως δεν θέλουν να φύγει, αλλά να πάρει μέτρα και να κόψει τα νυχτοπερπατήματα των παικτών. Μάλιστα, στο τέλος οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους χειροκρότησαν τον Ζαγοράκη, ζητώντας του και πάλι να πάρει σκληρά μέτρα.

Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης αφού πρώτα καταφέρθηκε εναντίον της διαιτησίας, ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον ως στόχος το πρωτάθλημα, ενώ άφησε αιχμές για τους παίκτες λέγοντας πως εξαπατήθηκε από την ομάδα. Μάλιστα, τόνισε πως πλέον στον «δικέφαλο» θα παίζουν μόνο αυτοί που πραγματικά το θέλουν. Ζαγοράκης μαινόμενος. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταφέρθηκε κατά πάντων. Από τη διαιτησία και τον Τσινιάρη, λέγοντας πως πρέπει να διαγραφεί αμέσως, μέχρι και τους παίκτες της ομάδας λέγοντας μάλιστα πως τον εξαπάτησαν και πλέον ο στόχος του πρωταθλήματος δεν υπάρχει. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Αναγκάζομαι σήμερα εκ των πραγμάτων να ανασκευάσω τη δήλωση ότι η ομάδα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όση πίστη είχα μέσα μου για αυτό, εξανεμίστηκε καθώς αισθάνομαι ότι λογάριασα χωρίς τους ξενοδόχους.
Για να μη με πουν και απαθή, οφείλω καταρχήν να ζητήσω την άμεση διαγραφή του Τσινιάρη από τους πίνακες διαιτησίας, με τον ίδιο τρόπο που διέγραψαν τον κατά τεκμήριο καλύτερο περυσινό διαιτητή λόγω μίας και μόνο λανθασμένης απόφασης. Πώς λοιπόν πρέπει ν' αντιμετωπιστεί ο σημερινός διαιτητής, που μου παραδέχτηκε ότι «δεν είδα τη φάση του πέναλτι που μου ζητάτε» (σ.σ. «κατέβασμα» Βιεϊρίνια στην περιοχή), ενώ προηγουμένως έχει κλείσει τα μάτια σε άλλη μια καθαρή ανατροπή; Ο διαιτητής αυτός πρέπει σήμερα κιόλας, αν ισχύει το περιβόητο 50-50, να φύγει. Το κουκλοθέατρο των μόνιμα ευνοημένων και των εξαπτέρυγών τους πρέπει μια και καλή να τελειώσει.

Ασφαλώς η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τη διαιτησία. Έξι άνθρωποι της διοίκησης, παρόλο που δεν μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, παρά μόνο ψυχή και γνώση, εξαπατηθήκαμε από την ομάδα.
Με πλήρη συνείδηση αποφορτίζω την ομάδα απ' το άγχος του πρωταθλητισμού. Περιμένω απ' τους ποδοσφαιριστές να δικαιολογήσουν το όνομά τους και πάνω απ' όλα να υπερασπιστούν το όνομα της ομάδας. Στον ΠΑΟΚ θα παίξουν αυτοί που πραγματικά το θέλουν.

Θ. Ζαγοράκης
Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ». 

Έπιασε κορυφή η Ρέν, 3-1 την Τουλούζ

Με 3-1 επιβλήθηκε η εντυπωσιακή Ρεν της Τουλούζ στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής του Σαμπιονά και σε συνδυασμό την χθεσινή ισοπαλία της Τουλούζ, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.Το συγκρότημα του Φρεντερίκ Αντονέτι επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του μέσα στο «Ρουτ ντε Λοριάν» και κατάφερε να προηγηθεί στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Ντανζ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός άνοιξε με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την ισοφάριση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η ομάδα της Λορένης η οποία πέτυχε ακόμα δύο τέρματα με τους Μανγκανέ (77’) και Μαρβό (πεν. 82’). Ο Σισοκό από την πλευρά των ηττημένων μείωσε στο 88’ στο τελικό 3-1.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/10

Αρλ-Οσέρ 0-4
(18’ Τραορέ, 44’ Πεντρετί, 58’ Κοντούτ, 83’ Μπίρσα)

Μπορντό-Λοριάν 1-0
(26’ Σιανί)

Μονακό-Μπρεστ 0-1
(71’ Γκρουζί)

Νανσί-Λυών 2-3
(57’ Λουίζ, 70’ Φερέ-37’ Λισάντρο, 55’, 75’ Μπριάν)

Σοσό-Λανς 3-0
(13’ Μαϊγκά, 44’ Ιντέγε, 74’ Περκί)

Βαλενσιέν-Καέν 2-1
(24’ Πουγιόλ, 29’ Σαμασά-71’ Ελ Αραμπί)

Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ 1-1
(59’ Μπατλέ-27’ Ζινιάκ)

Κυριακή 3/10

Λιλ-Μονπελιέ 3-1
(18’, 31’ Σο, 80’ Ζερβίνιο-22’ πεν Ζιρού)

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις 0-0

Ρεν-Τουλούζ 3-1
(45’ Ντανζ, 77’ Μανγκανέ, 82’ πεν. Μαρβό-88’ Σισοκό)