Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Πήρε Στίνσον ο Άρης

stinsoncurtis_kolossos.jpgΟ Κέρτις Στίνσον επιστρέφει στα ελληνικά παρκέ. Ο Αμερικανός γκαρντ, έπειτα το πέρασμά του από τον Κολοσσό πριν από δύο χρόνια, συμφώνησε με τον Άρη και θα ενισχύσει την προσπάθειά των «κιτρινόμαυρων» σε Α1 και Ευρωλίγκα τη νέα αγωνιστική περίοδο.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Curtis Stinson. Ο Αμερικανός γκαρντ συμφώνησε να φοράει την κίτρινη φανέλα για την αγωνιστική σεζόν 2009-10 και σήμερα έστειλε υπογεγραμμένο στο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Curtis Stinson
ΥΨΟΣ: 1.90
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 15/02/1983
ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ: Bronx, New York
ΘΕΣΗ: Πόιντ γκαρντ, σούτινγκ γκαρντ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Iowa State (2003-06), KK Split (2006-07), Dakota Wizards (2006-07), Fort Worth Flyers (2006-07), Κολοσσός Ρόδου (2007-08), Utah Flash (2007-08), Austin Toros (2007-08), Iowa Energy (2008-09).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Επιλέχθηκε το 2006 στην καλύτερη ομάδα της All-Big 12 από τους εκπροσώπους των Αμερικάνικων Μ.Μ.Ε. και στην δεύτερη καλύτερη ομάδα από τους προπονητές της συγκεκριμένης περιφέρειας, όντας τριτοετής στο Iowa State. Επιλέχθηκε ομόφωνα το 2005 στην δεύτερη καλύτερη ομάδα όλων των περιφερειών όντας δευτεροετής και στην τρίτη καλύτερη ομάδα το 2004 όντας πρωτοετής στο Iowa State. Ανακηρύχθηκε καλύτερος πρωτοετής παίκτης της χρονιάς στην Big 12 το 2004. Συμμετείχε με το Iowa State στο Final Four της ΝΙΤ το 2004. Ολοκλήρωσε την κολεγιακή του καριέρα έχοντας τερματίσει στην ενδέκατη θέση των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία του Iowa State έχοντας σημειώσει 1.651 πόντους, στην τέταρτη στα κλεψίματα (200), στην έβδομη στις ασίστ (448) και στην δέκατη στα εύστοχα τρίποντα (80). Σημείωσε επίσης 34 φορές περισσότερους από 20 πόντους στην καριέρα του στο Iowa State. Ως τριτοετής αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Iowa State και τέταρτος στην Big 12 με 19.4 πόντους, τρίτος στις ασίστ με 5.6 και δεύτερος στα κλεψίματα με 2.4 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Ήταν ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του Iowa State που σημείωσε triple double (διψήφιο αριθμό σε τρεις κατηγορίες) έχοντας πετύχει 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ κόντρα στο Colorado. Ως δευτεροετής αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Iowa State και όγδοος στην Big 12 με 17.2 πόντους, δεύτερος στα κλεψίματα σε όλη την περιφέρεια με 2.3 και πέμπτος στις ασίστ με 4.5 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Ως πρωτοετής αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Iowa State στο σκοράρισμα με 16.2 πόντους και πέμπτος στην Big 12, ενώ μοίρασε επίσης τις περισσότερες ασίστ (143) και έκανε τα περισσότερα κλεψίματα (55). Πέτυχε οκτώ φορές περισσότερους από 20 πόντους ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σχολείου για τους πρωτοετείς παίκτες. Πρωταθλητής στην Κεντρική Περιφέρεια της D-League το 2009. Τιμητική αναφορά στην All-D-League το 2009.

Πάει για Ρινκόν και Ορούμα (;) η Καβάλα


Ο Νιγηριανός Ορούμα Οι προσπάθειες των ανθρώπων της Καβάλας να εντάξουν στο δυναμικό της ένα μεγάλο όνομα συνεχίζονται. Ο Βραζιλιάνος Ρινκόν μάλιστα με δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με την διοίκηση της ομάδας και πλέον το μόνο που απομένει είναι να πάρει την απόφαση για το που θα υπογράψει.

Παράλληλα γαλλικά δημοσιεύματα θέλουν την Καβάλα να έχει καταθέσει πρόταση στον Νιγηριανό Ορούμα. Ο κεντρικός αμυντικός της Γκινγκάμπ, όμως απάντησε αρνητικά, αφού προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα της Αγγλίας.

Ο Αλόνσο στην "pole position"


Στην pole position ο Φερνάντο Αλόνσο Ο Φερνάντο Αλόνσο θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο ουγγρικό γκραν πρι, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Βουδαπέστη και είναι ο 10ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα. Ο Ισπανός «πιλότος» της Ρενό, σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα δοκιμαστικά και άφησε στην δεύτερη θέση τον Γερμανό οδηγό της Ρεντ Μπουλ Ρενό, Σεμπάστιαν Φέτελ και στην τρίτη τον Αυστραλό «ομόσταυλο» του, Μαρκ Ουέμπερ.

Η σειρά εκκίνησης των πρώτων εννέα οδηγών και οι χρόνοι που σημείωσαν, έχουν ως εξής:

Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Ρενό) 1:21.560
Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ρεντ Μπουλ-Ρενό) 1:21.607
Μαρκ Ουέμπερ (Αυστραλία/Ρεντ Μπουλ-Ρενό) 1:21.741
Λιούϊς Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν Μερτσέντες) 1:21.839
Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Ουίλιαμς-Τογιότα) 1:21.890
Χάικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/ΜακΛάρεν Μερτσέντες) 1:22.095
Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Φεράρι) 1:22.468
Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Μπρον-Μερτσέντες) 1:22.511
Καζούκι Νακατζίμα (Ιαπωνία/Ουίλιαμς-Τογιότα) 1:22.835

Η Εθνική ομάδα των νέων στον τελικό !

Τα τρομερά μωρά του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο και διεκδικούν ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική ομάδα των Νέων πήρε την πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Ρόδο, καθώς έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε των ισπανών με 87-76. Με πρώτο σκόρερ τον Σλούκα και τους Μπόγρη, Γιαννόπουλο να ακολουθούν η Εθνική μας κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της -12 και να πάρει την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία - Γαλλία (25/7, 21:15GR).
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τίποτα δεν πήγαινε καλά για την Εθνική μας. Οι ισπανοί, με κορυφαίο τον Ραμπασέδα, επέβαλε τον δικό της ρυθμό και πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ. Οι έλληνες παίκτες ήταν αγχωμένοι και ιδιαίτερα άστοχοι, με αποτέλεσμα να σημειώσουν μόλις 11 πόντους στην πρώτη περίοδο και να χάνουν από νωρίς με 8 (11-19, 10`).

Με τη βοήθεια του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το "Βενετόκλειο" η Εθνική μας βελτίωσε την εικόνα της, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, που παρέμεινε στους οκτώ πόντους, αφού το επί μέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν ισόπαλο 20-20 (39-31). Το άσχημο ήταν πως σε μία από τις τελευταίες επιθέσεις του πρώτου μέρους ο Παππάς γύρισε το πόδι του και πήγε στον πάγκο για τις πρώτες βοήθειες. Τελικά, όμως, κατάφερε να συνεχίσει, έστω κι αν χρειάστηκε να... σφίξει τα δόντια.

Οι ισπανοί ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια και ανέκοπταν κάθε προσπάθεια των διεθνών μας να γυρίσουν το ματς. Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ωστόσο, οι διεθνείς μας επέστρεψαν στο παρκέ ορεξάτοι και αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ο Χάρης Γιαννόπουλος ήρθε από τον πάγκο και με το καλό του σουτ βοήθησε την Εθνική μας να ανακάμψει.

Το -12 που διαμορφώθηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου εξανεμίστηκε και στο 27` με καλάθι του Παππά, η Ελλάδα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (51-53). Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου η Εθνική πέτυχε την ανατροπή που έψαχνε και πέρασε μπροστά (61-56), αλλά οι ισπανοί μείωσαν με μακρινό τρίποντο του Φερνάντεζ (59-61, 30`).

Οι ισπανοί είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους και η Εθνική παρουσιαζόταν ολοένα και καλύτεροι. Τα "μωρά" του Κώστα Μίσσα πάτησαν κι άλλο το γκάζι δείχνοντας πως αυτοί είναι τα αφεντικά στο παρκέ. Οι "κλασικές" πλέον προκλήσεις των ισπανών δεν είχαν αποτέλεσμα. Η Ελλάδα αύξανε συνεχώς το προβάδισμά της. Σλούκας, Παπανικολάου, Μπόγρης και Παππάς οδηγούσαν την ομάδα μας στο σκοράρισμα, που στο 34` ήταν μπροστά με 70-63 και στο 37` με 72-66.

Η ψυχραιμία που έδειξαν οι διεθνείς μας στα τελευταία λεπτά ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην Ελλάδα. Οι ισπανοί κυνηγούσαν το σκορ, αλλά οι διεθνείς μας ήταν εύστοχοι από τη γραμμή και δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους, ακόμη κι όταν οι ισπανοί προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους. Στο "Βενετόκλειο" η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική και η Ελλάδα με το "καθαρό" 87-76 πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση και τώρα ετοιμάζεται για τον τελικό της Κυριακής (26/7), στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στην Ιταλία και την Γαλλία.

Φιλική ισοπαλία για Άρη 0-0 με Σιένα

aris-ergot.jpg

Θετικό ήταν και το δεύτερο δείγμα του νέου Άρη. Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Μπολζάνο παρουσία 200 και πλέον οπαδών του, ο Άρης έμεινε στο 0-0 με την Σιένα. Οι «κίτρινοι» είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας κυρίως στο πρώτο μέρος, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε κάποιες περιπτώσεις. Επόμενη φιλική αναμέτρηση του Άρη, την Τετάρτη με αντίπαλο το Λιβόρνο. Ο Ιομάρ Μαζίνιο αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τους Αραβίδη, Ρόβα, Πιοβεζάν αλλά και τον Κουλουχέρη που αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Στο πρώτο μέρος για τον Άρη ξεχώρισαν οι Νασούτι, Γιάχιτς, Αράνο και Γκαρσία, ενώ στο δεύτερο οι Κάμπορα, Κόκε, Χαβίτο και Ρονάλντο.

Η σύνθεση του Άρη στο πρώτο ημίχρονο: Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Γιάχιτς, Πρίττας, Γκαρσία, Κάλβο, Ντέιλι, Γκρασιάν, Αμπρέου

Η σύνθεση της Σιένα: Κούρτσι, Ροσετίνι, Πορτανόβα, Ρόσι, Ζενεβιέ, Περγκάσολα, Βιανέτι, Ντελ Γκρόσο, Παολούτι, Γκέζαλ, Φίνι.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3΄Η κεφαλιά του Γκεζάλ περνάει άουτ
Χωρίς κάποια αξιολογη φάση συνεχίζεται το παιχνίδι, με τον Άρη απλά να έχει την υπεροχή και να κυκλοφορεί την μπάλα
23΄ Δυνατό σουτ του Αράνο από τα αριστερά, ο Κούρτσι διώχνει σε κόρνερ
Ημίχρονο 0-0, με τον Άρη να είναι καλύτερος, να μην απειλείται, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει…

Ο Άρης παρατάσσεται στο δεύτερο ημίχρονο με τους Σηφάκη, Φλάβιο, Ρονάλντο, Ρομπέρζ, Βανγκέλι, Μπατιόν, Ναφτί, Κόκε, Χαβίτο, Λαμπριάκος, Κάμπορα

53΄Σουτ του Χαβίτο, μπλοκάρει ο Κούρτσι
55΄Ο Αρόε στην θέση του Βιανέτι
56΄Ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη, ο Φλάβιο έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας
62΄Μετά την σέντρα του Φλάβιο, ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ
70΄Ο Λαρόντο στην θέση του Παολούτσι
72΄Ακυρώνεται γκολ του Κάμπορα, λόγω υπόδειξης οφσάιντ
75΄Σουτ του Λαρόντο, διώχνει εντυπωσιακά ο Σηφάκης
87΄ Ο Γιάρολιμ στη θέση του Φίνι
Τελικό 0-0 Πηγη Μετρροσπορ

Φέργκιουσον: "Τουλάχιστον 15 γκολ ο Οουεν"


Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.... Ακρως αισιόδοξος για την πορεία του Μαικλ Όουεν με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, μιλώντας σε αγγλικά ΜΜΕ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός τόνισε ο διεθνής σέντερ φορ μπορεί να πετύχει μέχρι και 15 τέρματα, αν αγωνιστεί σε τουλάχιστον 25 παιχνίδια.

"Ο Μάικλ έχει ήδη πετύχει δύο τέρματα και ελπίζω να σκοράρει αρκετές φορές ακόμα. Εάν κοιτάξετε τα στατιστικά της καριέρας του, ακόμα και τα δύο τελευταία χρόνια στη Νιούκαστλ όπου είχε προβλήματα τραυματισμών, θα δείτε ότι σκόραρε μία φορά κάθε δύο παιχνίδια. Είναι ικανός να φτάσει σε αυτό το επίπεδο πάλι. Εάν αγωνιστεί σε 25 ματς νομίζω ότι θα πετύχει 15 γκολ", ήταν τα λόγια του Σερ Αλεξ.

TENORIO ! Στοίχημα.....

επιμέλεια-TENORIO !


Καλησπέρα στη παρέα.

Δεν έχω να πω πολλά πολλά για τα σημερινά, 3 σημεία έχω ξεχωρίσει
βάση φόρμας ομάδων και αγωνιστηκών νέων.

Άλωστε και με τέτοια ζέστη δέν είναι γιά πολλά λόγια.

Επιλογή μου ο ΑΣΣΟΣ του ΣΙΑΤΛ απο το πρωτάθλημα Αμερικής,
αφού η ομάδα του Σικάγο θα έχει αρκετά προβλήματα στο σημερινό ματς.
Φόρμα-έδρα και αγωνιστηκα νέα με ωθούν ώστε να επιλέξω τον ΑΣΣΟ
του ΣΙΑΤΛ.

Επόμενη επιλογή επίσης απο Αμερική, το ΔΙΠΛΟ των ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.
Η ομάδα του Μπέκαμ σε μεγάλη φόρμα με 5 σερί νίκες καλά αγωνιστηκά
νέα, σούπερ ψυχολογία, εχει νομίζω προβάδισμα νίκης έναντι της ελιπείς
ομάδας του Κάνσας.

Και κλείνω την αναφορά μου στα σημερινά, με τον ΑΣΣΟ της ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ.

Σε καλύτερη αγωνιστηκή κατάσταση οι γηπεδούχοι, με πολλα προβλήματα
απουσιών οι φιλοξενούμενοι και σε όχι καλή κατάσταση.
Προβάδισμα στόν ΑΣΣΟ της ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ.

Αυτά είναι τα 3 σημεία με τα οποία θα κάνω παιχνίδη στα σημερινά
εσείς ότι και αν επιλέξετε καλές επιλογές να έχετε με μοναδικό στόχο
το δρόμο πρός το ταμείο...

Καλό Σ/Κ σε όλους καλές βουτιές.....καλά να περνάτε τα σέβη μου TENORIO.....

«Έρανος» για τη σωτηρία της Λίβερπουλ!

Στην απόφαση να πάρουν κυριολεκτικά την κατάσταση αλλά και την ομάδα στα χέρια τους, κατέληξαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, δύο από τις ιστορικότερες λέσχες φίλων της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ πρωτοστατούν σε κίνηση ώστε να συγκεντρώσουν ποσό ύψους 150 εκατ. λιρών και να αγοράσουν το 60% των μετοχών, αναγκάζοντας τους σημερινούς ιδιοκτήτες Ζίλετ και Χικς να πουλήσουν και να επιστρέψουν στην Αμερική.

Τα γκρουπ «Spirit Of Shankly» και «The Share Liverpool FC» πρωτοστατούν και προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους οπαδούς του συλλόγου προκειμένου να συγκεντρώσουν το ποσό και να δημιουργήσουν μια εταιρεία λαϊκής βάσης, που θα έχει τον έλεγχο της ομάδας, στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, προτείνουν το ελάχιστο ποσό εισόδου να είναι στις 500 λίρες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι της Λίβερπουλ. Επειδή και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι τα ποσά για ένα σύλλογο με την ιστορία και τη δυναμική των «κόκκινων» είναι τεράστια σχεδιάζουν να βρουν έναν ακόμη εταίρο που θα μπορεί να συνεισφέρει περίπου 100 εκατ. λίρες για την εξαγορά των μετοχών.

Η πρόταση έρχεται λίγο πριν εκπνεύσει η διορία που υπάρχει για την αναχρηματοδότηση του δανείου των 350 εκατ. λιρών από βρετανικές τράπεζες προς τους σημερινούς ιδιοκτήτες. Οι δύο λέσχες έχουν ήδη στείλει επιστολές προς τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και τους βουλευτές, ώστε να εμποδίσουν αυτό το σενάριο να γίνει πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «The Share Liverpool FC» αναφέρει: «Η πρότασή μας αποτελεί τη μόνη λογική, εναλλακτική λύση για τη Λίβερπουλ, ενώ καλύπτει και τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινότητας. Η ομάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα συνεχίσει να ελέγχεται από κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ μακριά και διοικούν με το μυαλό τους στα κολοσσιαία χρέη, είτε θα ανήκει στην ίδια την κοινότητα».Επιμελεια Γιαννης Πεννος

"Χρυσό" και "καυτό" φιλί από Ρωσίδες αθλήτριες






Η Ναταλία Ισένκο και η Σβετλάνα Ρομάτσινα κατέκτησαν σήμερα το χρυσό μετάλλιο στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης και γιόρτασαν την επιτυχία τους με ένα "καυτό" φιλί.


Οι ρωσίδες συγκέντρωσαν 98.833 βαθμούς, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τις Αντρέα Φουέντες και Γκέμα Μενγκουάλ από την Ισπανία (98.333), ενώ τρίτες ήταν οι Τινγίνγκ και Γουενγουέν Τσιάνγκ από την Κίνα (97.000)

Η... θερμοκρασία ανέβηκε στο παγκόσμιο υγρού στίβου της Ρώμης και έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος από τις Μπεατρίς Αντελίτσι και Τζούλια Λάπι.

Οι εντυπωσιακές ιταλίδες κατέλαβαν την 5η θέση με 95.334, αλλά σίγουρα αν κριτές είχαν βαθμολογήσει μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά, θα τους είχαν δώσει περισσότερους βαθμούς.

Ναταλία Ισένκο και Σβετλάνα Ρομάτσινα...





Μπεατρίς Αντελίτσι και Τζούλια Λάπι...

H μετάθεση της πρεμιέρας

larisa.tsigkas.jpgΟ κόσμος το είχε τούμπανο τις τελευταίες ημέρες και οι άνθρωποι της Σούπερ Λίγκας κρυφό καμάρι. Ο λόγος για την μετάθεση της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος που πλέον μένει μόνο το... τυπικό της ανακοίνωσης.

Άλλωστε και στην τελευταία συνεδρίασης της λίγκας υπήρχε εκ νέου σχετικό αίτημα από τον Παναθηναϊκό που το στήριξαν και άλλες ομάδες.

Το επόμενο βήμα για να γίνει η μετάθεση της πρεμιέρας έγιναν μετά την επιστολή NOVA στη διοργανώτρια αρχή, με την οποία διευκρινίζει ότι πλέον δεν είναι αντίθετη στο αίτημα των ομάδων για αλλαγή ημερομηνίας της πρεμιέρας λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.
Παράλληλα, δε, διευκρινίζει πως δεν προτίθεται να κάνει χρήση της σχετικής ρήτρας, ύψους 3 εκατ. ευρώ, η οποία αποτελούσε και το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να ληφθεί η απόφαση της αναβολής.
Για να γίνει οριστικά μετάθεση της πρεμιέρας αναμένεται και η τυπική συγκατάθεση της ΕΠΟ. Έτσι, η πρώτη αγωνιστική μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Αυγούστου.

«Οσο πιο ψηλά γίνεται»

xatzivrettas-dikoudis.jpgΟ Νίκος Χατζηβρέττας και ο Δήμος Ντικούδης θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά με την φανέλα του Αρη και θέλουν να φτάσουν τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι δύο Ελληνες παίκτες μίλησαν και για την ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο.



Αναλυτικά όσα δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέξατε τον Αρη για τη συνέχιση της καριέρας σου;

Ντικούδης: Ο Αρης είναι μια ιστορική και δυνατή ομάδα. Ήθελα να έρθω στη Θεσσαλονίκη και να αγωνιστώ σε αυτή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αυτό πραγματοποιήθηκε. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από τη διοίκηση και θα βοηθήσουμε όλοι σε αυτή.

Χατζηβρέττας: Ο Αρης είναι μια ομάδα που ήθελα να παίξω. Είναι η ομάδα με την οποία μεγαλώσαμε μπασκετικά. Έχει υψηλούς στόχους και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά θα προσπαθήσουμε να τους εκπληρώσουμε. Κοντά μας είναι η διοίκηση η οποία αποπνέει σταθερότητα και αξιοπιστία.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου φορώντας τη φανέλα με το Θεό του πολέμου στο στήθος;

Χατζηβρέττας: Θέλω να τα δώσω όλα από την πρώτη στιγμή ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην Ευρωλίγκα και στη συνέχεια σε μία καλή πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ντικούδης: Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με αυτές του συλλόγου. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μπούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Τι έχεις να πεις για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Αρη;

Ντικούδης: Οι φίλαθλοι του Αρη είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Το Αλεξάνδρειο είναι από τις πιο δύσκολες έδρες και όλοι θέλουν να αγωνίζονται σε αυτό το γήπεδο μπροστά σε αυτόν τον κόσμο.

Χατζηβρέττας: Θα είναι ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία να αγωνιστώ σε αυτό το ιστορικό γήπεδο μπροστά στους εκπληκτικούς φιλάθλους του Αρη. Η ατμόσφαιρα του Αλεξανδρείου είναι η καλύτερη στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Πως νιώθεις που θα είστε και πάλι συμπαίκτες;

Χατζηβρέττας: Είμαι χαρούμενος που θα είμαστε και πάλι στην ίδια ομάδα με το Δήμο. Ήμασταν συμπαίκτες χρόνια στην Εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να παρουσιαστεί η ομάδα όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται τη νέα χρονιά. Η αξία του Δήμου είναι πολύ γνωστή και η προσθήκη του αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ομάδα.

Ντικούδης: Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου η παρουσία του Νίκου στην ομάδα. Είμαστε συμπαίκτες και φίλοι πολλά χρόνια. Και το γεγονός ότι κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη θα βοηθήσει στη γρήγορη προσαρμογή μου.

Περιμένοντας τον... πελαργό

maistorovic_proetoimasia.jpgΣε αναμμένα... κάρβουνα κάθεται ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στην Αυστρία. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ είναι συνέχεια στην πρίζα και με ένα τηλέφωνο ανά χείρας καθώς περιμένει από ώρα σε ώρα η γυναίκα του να γεννήσει το τρίτο τους παιδί.



Ο Σκανδιναβός στόπερ μιλάει ασταμάτητα με την σύζυγο του και περιμένει τα καλά μαντάτα για να αναχωρήσει για την πατρίδα του ώστε να βρεθεί στο πλάι της σε αυτή την ευχάριστη στιγμή.

Μπορεί να είναι το τρίτο παιδί που περιμένει ο Μαϊστόροβιτς αλλά κάθε φορά είναι σαν την πρώτη για όλους τους μπαμπάδες.

Το δράμα του Χιγκίτα

higuita.jpgΕξιτήριο από νοσοκομείο της Κολομβίας στο οποίο νοσηλεύτηκε για εννέα μέρες πήρε ο Ρενέ Χιγκίτα που αντιμετωπίζει συμπτώματα επαναλαμβανόμενης ημικρανίας. Ο Κολομβιανός πορτιέρο αμέσως μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση της υγεία του.

«Είμαι αρκετά νευρικός με όλο αυτό. Μου έρχονται δάκρυα όταν το σκέφτομαι και πλέον το μόνο που χρειάζομαι είναι ηρεμία. Αυτό που με ανακουφίζει είναι να μιλάω για ποδόσφαιρο και ξανά για ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χιγκίτα.

Ο αποκλεισμός έφερε εξελίξεις...



Έρνστ Μίντεντορπ Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης αποτελεί και επίσημα ο Ερνστ Μίντεντορπ. Ο Γερμανός προπονητής κρίθηκε υπεύθυνος για τον πρόωρο αποκλεισμό από το Europa League από την άσημη Πέτροβατς. Η διοίκηση της Ανόρθωσης μετά από μαραθώνιες αποφάσισε να προχωρήσει στην αποδέσμευση του Γερμανού τεχνικού, μετά από μόλις 77 ημέρες (πρόσληψη στις 7 Μαΐου).

Αλλωστε, ήταν ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή είχαν κλονιστεί ανεπανόρθωτα μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό. Επίσης, έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου που τον αποδοκίμασε έντονα κατά την απογευματινή προπόνηση.

Η λιτή ανακοίνωση της Ανόρθωσης αναφέρει τα εξής:
Το εκτελεστικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στην σημερινή του συνεδρία αποφάσισε τον τερματισμό των συμφωνιών εργοδότησης των Ernst Middendorp και Nemanja Supic".

Τέλος και ο Νεμάνια Σούπιτς
Το Δ.Σ. της "Μεγάλης Κυρίας" αποφάσισε την διακοπή του συμβολαίου του Βόσνιου τερματοφύλακα. Ο λόγος που οδήγησε τους ανθρώπους της Ανόρθωσης σε μία τέτοια απόφαση είναι παραπτώματα που, αφορούν αγωνιστικά θέματα αλλά και τη ζωή που έκανε εκτός γηπέδου! Βέβαια η αλήθεια είναι ότι σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα σημαντική λάθη στα οποία υπέπεσε στους αγώνες με την Πέτροβατς.

Παρελθόν θα αποτελέσει και ο Γερμανός αμυντικός Αλτερ, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από λίγες μέρες σαν επιλογή του Ερνστ Μίντεντορπ.

Θέλει πίσω τον Κράουτς ο Μπενίτεθ!



Ο Κράουτς πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του Παρά το γεγονός ότι πωλήθηκε πέρσι στην Πόρτσμουθ έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Ράφα Μπενίτεθ θέλει να ξαναφέρει πίσω στο «Ανφιλντ» τον Πέτερ Κράουτς. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσιεύμα της η «Daily Star», που τονίζει ότι η επιστροφή του θα κοστίσει στην Λίβερπουλ 12 εκατομμύρια ευρώ!

Επίσης αναφέρεται ότι πρόσφατα ο Κράουτς «σνόμπαρε» την Σάντερλαντ και τον Χάρι Ρέντκναπ, που εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, η Λίβερπουλ διαπραγματεύεται την πώληση του Αντρέα Ντοσένα στην Νάπολι.

Στο μικροσκόπιο του Σάντος η Βαλερένγκα


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ... Η Βαλερένγκα στο μικροσκόπιο του Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της πρώτης αναμέτρησης για την Ευρώπη, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ήδη εξαντλήσει τον πρώτο γύρο στο εθνικό της πρωτάθλημα.

Για τη Βαλερένγκα, οι πληροφορίες είναι ξεκάθαρες και ο Σάντος έχει... εμπσιτοσύνη στην εικόνα που αποκόμισε από τη νορβηγική αντίπαλο.

Αποφεύγει να μιλά για τη σίγουρη πρόκριση, ωστόσο, είναι απόλυτα βέβαιος ότι η ομάδα του θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μια αναμέτρησης που θα ανοίξει το δρόμο για την εποόμενη φάση του Europa League.

Ο Σάντος θα ξεκινήσει από σήμερα την προετοιμασία της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του είναι όσοι τον ακολούθησαν στα φιλικά της Ολλανδίας και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ξεχωρίσει τους ετοιμοπόλεμους για να τους εμπιστευθεί την αποστολή πρόκρισης.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να στηριχθεί στον Βιερίνια που είναι υπέρβαρος και θα πρέπει να κάνει δίαιτα, να ακολουθήσει πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και να επανέλθει στα επιθυμητά όρια αγωνιστικότητας, ώστε να ενσωματωθεί στην προπονήσεις.

Ο δεύτερος που αποκλείστηκε είναι ο Ιταλός, ο Μίρκο Σαβίνι. Κι αυτός δεν είναι ακόμη έτοιμος και θα πρέπει να τρέξει αρκετά για να προλάβει τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Ο Σαβίνι κρίθηκε ανέτοιμος λόγω φυσικής κατάστασης και θα μείνει μακριά από τις δύο αναμτρήσεις με την Βαλερένγκα.

Δυνατά τεστ στην Ιταλία



Ο Περπερίδης σε προσπάθεια του Ο Ηρακλής αναλυτικά θα αντιμετωπίσει τις Πάρμα, Αταλάντα και σε τουρνουά 45λεπτων τις Κιέβο Βερόνα και Μπάρι. Αυτό είναι το πρόγραμμα στην Ιταλία. Η αποστολή θα αναχωρήσει τη Δευτέρα.

Μετά λοιπόν τα πρώτα συμπεράσματα ο Όλεγκ Προτάσοφ θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει ξανά τους παίκτες του απέναντι σε τέσσερις ομάδες του Καμπιονάτο. Και βέβαια, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι με τον Προτάσοφ να επιμένει τους ίδιους του ποδοσφαιριστές και πολύ δύσκολα θα προκύψει μία ακόμη προσθήκη.

Στα φιλικά της Ιταλίας θα αγωνιστεί ο Περπερίδης που δεν βρέθηκε στην Αυστρία αφού προτιμήθηκε να ακολουθήσει στη Θεσσαλονίκη ειδικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμού.

Σε ότι αφορά τους Βούκοβιτς και Μπούρμπο βρίσκονται εκτός πλάνων.

Στη λίστα ο Φαν Μπρόνκχορστ!


Προτάθηκε ο ιπτάμενος Ολλανδός Ένα από τα κενά που έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, έχει να κάνει με την αριστερή πλευρά. Για την ακρίβεια, δεν θα έλεγαν όχι σε έναν αριστεροπόδαρο παίκτη που θα μπορούσε να παίξει όχι μόνο μπακ χαφ, αλλά και μέσα αριστερά. Οι πληροφορίες από την Ολλανδία αναφέρουν ότι προτάθηκε στους «πράσινους» ο Τζοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ.

Ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα, που πλέον βρίσκεται στο 34ο έτος της ηλικίας του. Ο Τεν Κάτε τον γνωρίζει πολύ καλά, μια και πέρα από την κοινή καταγωγή είχαν συνεργαστεί στην Μπαρτσελόνα.

Ασφαλώς, το αν θα γίνει η συγκεκριμένη κίνηση θα εξαρτηθεί από τις πωλήσεις και τις αποχωρήσεις από το «τριφύλλι». Ότι ακριβώς ισχύει και με την περίπτωση του δεξιού μπακ, όπου υπάρχει πάντα το όνομα του Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Ο Τεν Κάτε δεν θέλει να γίνει κάποια κίνηση πριν «αδειάσει» κάπως το ρόστερ. Έτσι, πρώτα θα ξεκαθαρίσει το ποιοι θα φύγουν από την ομάδα και μετά θα γίνει κουβέντα για πιθανή νέα κίνηση για δεξιά ή αριστερά. Όπως και να έχει, η υπόθεση κάποιας πιθανής μεταγραφής θα ξεκαθαρίσει μετά τα ματς με τη Σπάρτα Πράγας.

Όσον αφορά τους Τσέχους, έμειναν στο 0-0 στην έδρα της Τέπλιτσε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματός τους. Το παρών σε αυτό το ματς, έδωσε ο άμεσος συνεργάτης του Τεν Κάτε, Γκέραρντ Φαν Ντερ Λεμ. Και φυσικά έφυγε από το γήπεδο με χαμόγελα, παρακολουθώντας μια Σπάρτα χειρότερη από την περασμένη σεζόν όταν και ο Παναθηναϊκός την απέκλεισε.

Τρέλα για Μπόκα και διαρκείας...


Στέλνουν μήνυμα οι φίλαθλοι του Αρη Τα εισιτήρια με τη Μπόκα έγιναν καπνός και τα «διαρκείας» πωλούνται πολύ πιο εύκολα πλέον για τον Αρη που θα σπάσει παλιότερα ρεκόρ. Υπολογίζεται ότι έχουν πουληθεί περισσότερα από 11 χιλιάδες «διαρκείας».

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, Γιώργος Ελευθερούδης, διευκρίνισε ότι: «Στην ΠΑΕ Αρης και στα καταστήματα της ομάδας δεν υπάρχει ούτε ένα εισιτήριο. Επίσης να πληροφορήσω τον κόσμο της ομάδας ότι εξαντλήθηκαν από την μπουτίκ της ομάδας όλα τα αναμηνστικά που υπήρχαν για τον αγώνα με την Μπόκα, την Δευτέρα πάντως θα προμηθευτούμε κι άλλα και η μπουτίκ θα είναι πάλι πλήρης με προϊόντα».

Και πρόσθεσε: «Να ξέρουν οι φίλοι της ομάδας που θα έρθουν στον αγώνα με την Μπόκα ότι οι πόρτες του γηπέδου θα ανοίξουν 3 ώρες πριν τον αγώνα καθώς θα υπάρχουν αρκετά χάπενινγκ. Επίσης, για λόγους ασφαλείας καθώς τα εισιτήρια θα έχουν εξαντληθεί και το γήπεδο θα έχει 100% πληρότητα, δεν θα επιτραπεί σε κανένα η είσοδος χωρίς εισιτήριο, ούτε στα μικρά παιδιά και αυτό είναι κάτι που το κάνει για πρώτη φορά η ΠΑΕ ’ρης. Λόγω επίσης της ζέστης που θα έχει εκείνη την εποχή θα υπάρχουν σε επιφυλακή 3 ασθενοφόρα ώστε να αποφύγουμε τα δυσάρεστα ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, έχει φροντίσει για αυτό η διοίκηση της ομάδας».

Τέλος, σε ερώτηση για τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας, ο κ. Ελευθερούδης είπε τα εξής : «Πρέπει να ξέρετε ότι κάρτες διαρκείας έχουν πάρει μόνο όσοι τις έχουν πληρώσει και είναι πάνω από 11.000. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα χορηγικά και τα ανταποδοτικά εισιτήρια που θα δοθούν (σε ραδιόφωνα κτλ), πιστεύω ότι τελικά θα έχουμε φέτος πάνω από 13.000 εισιτήρια διαρκείας. Είναι ένα νούμερο που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας και σίγουρα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της ομάδας για την ανταπόκριση και την στήριξη τους στην νέα διοίκηση»

Το δεύτερο φιλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που είναι να διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου δεν θα είναι με την Πάρμα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά με την Κιέβο Βερόνα. Η νεοφώτιστη ομάδα στο Καμπιονάτο έστειλε έγγραφο στην ΠΑΕ Αρης το οποίο ανέφερε πως δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στην Ελλάδα καθώς άλλαξε ο προγραμματισμός της.

Στο μεταξύ, ο αγώνας με τη Σιένα θα γίνει, στις 18.00 (ώρα Ελλάδος), στο Μπολζάνο, μπροστά σε περίπου 200 οπαδούς των «κίτρινων». Ένα διώροφο πούλμαν με μέλη του Super 3 ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη για το Μπολζάνο για να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας. Εκτός όμως από τους οπαδούς της ομάδας το παιχνίδι θα παρακολουθήσει και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΠΑΕ Αρης με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Αθανασιάδη.

Στην Ιταλία θα βρεθεί και ο Ντάριο Φερνάντεζ. Ο Αργεντινός αναχωρεί για την Ιταλία και θα αρχίσει την σκληρή δουλειά από την Κυριακή.

Και πάλι πατέρας ο Ζήσης Βρύζας

Σε πέντε μήνες περίπου ο Ζήσης Βρύζας θα ξαναγίνει μπαμπάς, μια και η αγαπημένη του Άννα, με την οποία απέκτησαν πέρσι τη μικρή Παναγιώτα, είναι και πάλι έγκυος.
Όπως απο­καλύπτει συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού, η Άννα διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και, σύμφωνα με τον υπέρηχο, περιμένει ξανά κοριτσάκι. Το νέο, φυσικά, έχει πλημμυρίσει με πολλή χαρά το ζευγάρι, καθώς ήθελε να χαρίσει ένα αδερ­φάκι στην Παναγιώτα, η οποία βαφτίστηκε πριν από ένα μήνα. Αυτό τον καιρό ο Ζήσης, ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, βρίσκεται στην Ολλανδία και μόλις επιστρέψει, θα μοιράζει το χρόνο του μαζί με την Άννα ανάμεσα σε Χρυσοχώρι Καβάλας -τόπο καταγωγής του Ζήση- Ξάνθη και Χαλκιδική.

Είχε πάρει... ληγμένα!

fina_logo.jpgΣε διευκρίνιση σχετικά με τη σύλληψη του γιατρού της κολυμβητικής ομάδας της Αυστραλίας προέβη η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μέσω του εκτελεστικού διευθυντή της. Όπως εξήγησε ο Κορνέλ Μαρκουλέσκου σε συνέντευξη Τύπου, ο Μάικλ Μακντίσι οδηγήθηκε σε ανάκριση από τις ιταλικές αρχές, επειδή είχε στην κατοχή του φάρμακα, των οποίων είχε περάσει η ημερομηνία λήξης.

Αρχικά υπήρχαν οι υποψίες ότι ο γιατρός των «καγκουρό» είχε συλληφθεί για κατοχή απαγορευμένων ουσιών. Κάτι που διέψευσε η FINA. «Η ομάδα (σ.σ. της Αυστραλίας) βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ευρώπη, κάποια φάρμακα είχαν λήξει και δεν επιτρέπεται η εισαγωγή ληγμένων φαρμάκων στην Ιταλία», επισήμανε ο Μαρκουλέσκου.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι το Παγκόσμιο της Ρώμης ίσως είναι η τελευταία διοργάνωση που φιλοξενείται σε ανοιχτό κολυμβητήριο. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Μαρκουλέσκου αποδίδοντας τη σχετική πρόθεση της διεθνούς ομοσπονδίας στην υπερθέρμανση του πλανήτη και τις αυξημένες θερμοκρασίες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια.

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να διοργανώνουμε τόσο μεγάλους αγώνες σε ανοιχτούς χώρους. Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα επιλέγουμε κλειστές εγκαταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά, πίσω από την ιδέα αυτή, εκτός της αφόρητης ζέστης, θεωρείται σίγουρο ότι κρύβεται και η τηλεόραση.

Οι πιέσεις των τηλεοπτικών σταθμών προς τη FINA φαίνεται ότι πιάνουν τελικά τόπο, αφού όπως παραπονούνται τα δίκτυα που μεταδίδουν τους αγώνες, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι η επιθυμητή στα ανοικτά κολυμβητήρια, σε σχέση με τους κλειστούς χώρους.

Σκάνδαλο στην Τζαμάικα!

jamaica_4x100_beijing08.jpgΠριν από λίγο καιρό, ο Γιουσέιν Μπολτ είχε παραδεχθεί ότι έχει δοκιμάσει χασίς, τονίζοντας μάλιστα ότι στην πατρίδα του είναι κάτι συνηθισμένο ακόμη και για τα μικρά παιδιά. Οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν εν μέρει και έκαναν κάποιους να αναρωτιούνται. Οι κυρίαρχοι των σπριντ στο Πεκίνο δεν έπαψαν από το περασμένο καλοκαίρι κι έπειτα να παραπονιούνται για τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υποβάλλονται κι ένα χρόνο μετά έσκασε η μεγάλη «βόμβα» στο νησί της Καραϊβικής για σκάνδαλο ντόπινγκ.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Τζαμάικα πέντε αθλητές, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, χωρίς παρόλα αυτά να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Όπως μάλιστα αναφέρει ο «Observer» όλοι τους έχουν περιληφθεί στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τους άνδρες, δεν πρόκειται για τα πρωτοκλασάτα ονόματα του νησιού που διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή τον Γιουσέιν Μπολτ ή τον Ασάφα Πάουελ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για δύο αθλητές της ομάδας 4Χ100μ. ανδρών, άλλους δύο της 4Χ400μ. ανδρών και μία αθλήτρια μέλος της ομάδας 4Χ100μ. γυναικών.

Ο έλεγχος έγινε από τον Οργανισμό Αντιντόπινγκ της Τζαμάικα (Jadco) τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια του εθνικού πρωταθλήματος, οι εκπρόσωποι του οποίου δεν αρνούνται, αλλά ούτε επιβεβαιώνουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Τα αποτελέσματα είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν σε λίγες ώρες, μαζί με τις ποινές που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις για τους παραβάτες.

«Κερασάκι» με… 10αρι

parasxos.jpgΟ Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο έγινε χθες το απόγευμα και με τη… βούλα παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα για τα επόμενα 2 χρόνια, -αφού οι εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν 100% «καθαρές»- και πλέον η προσοχή της γιαννιώτικης ομάδας στρέφεται στην απόκτηση ενός επιτελικού μέσου.

Ήδη οι Γιαννιώτες έχουν προχωρήσει σε 15 μεταγραφικές κινήσεις και θέλουν να... κλείσουν τον ήδη πετυχημένο κύκλο τους με έναν παίκτη, ο οποίος θα κάνει τη... διαφορά στη μεσαία γραμμή και θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η απόκτηση του Βραζιλιάνου με κοινοτικό διαβατήριο, Βάντερσον Σκαρντοβέλι (αριστερός μπακ), ο οποίος «έπεισε» τον Γιώργο Παράσχο στο διάστημα της δοκιμής του.

Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης επισκέφθηκε το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, προκειμένου να δει την πορεία των βελτιωτικών έργων. Μαζί του ήταν ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι πως οι εργασίες προχωρούν βάσει του σχεδιαγράμματος και θα έχουν τελειώσει πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Κομπλέ ο Άρης κόντρα στην Σιένα

netooooo.jpgΟ Ντάρσι Νέτο ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τελικά θα αγωνιστεί στο απογευματινό φιλικό του Άρη με τη Σιένα που θα γίνει στο Μπολζάνο και θα ξεκινήσει στις 18:00 (ώρας Ελλάδας). Στην αρχική ενδεκάδα θα βρίσκεται και ο Σεμπάστιαν Αμπρέου που είχε χάσει το παιχνίδι με τη Μπάρι.

Κομπλέ θα αγωνιστεί ο Άρης στο αποψινό, δεύτερο επί ιταλικού εδάφους, φιλικό με τη Σιένα. Ο Ιομάρ Μαζίνιο είδε στην τελευταία προπόνηση όλους τους παίκτες του να βγάζουν το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα. Ο Ντάρσι Νέτο ξεπέρασε το διάστρεμμα στην ποδοκνημική που τον ταλαιπωρούσε και θα δώσει το παρών στο αυριανό παιχνίδι. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Άρη, έστω και σε ανεπίσημο αγώνα, θα κάνει και ο Σεμπάστιαν Αμπρέου που δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στη Μπάρι.

Ο βραζιλιάνος τεχνικός των «κιτρίνων» θα χρησιμοποιήσει και πάλι δυο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Σηφάκης, δεξιά στην άμυνα θα βρίσκεται ο Νέτο, στα αριστερά ο Αράνο και το δίδυμο των στόπερ θα αποτελέσουν οι Νασούτι, Γιάχιτς. Οι δυο μεσοαμυντικοί θα είναι ο Πρίττας και ο Νάτσο Γκαρσία, δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Κάλβο, αριστερά ο Ντέιλι, σε ρόλο οργανωτή ο Γκρασιάν και στην κορυφή της επίθεσης ο «Λόκο» Αμπρέου.

Στο δεύτερο ημίχρονο τερματοφύλακας θα είναι ο Πέσκοβιτς, η αμυντική γραμμή θα αποτελείται από τους Φλάβιο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ρομπέρζ και Βανγκέλι, μπροστά τους θα βρίσκονται, ο Ναφτί με τον Μπατιόν ή τον Ρόβα, η μεσοεπιθετική τριπλέτα θα αποτελείται, από τους Χαβίτο (δεξιά), Κόκε (στον άξονα) και Κάμπορα (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος. Αύριο το πρωί οι παίκτες του Άρη θα κάνουν χαλάρωμα και στη συνέχεια θα μεταβούν με πούλμαν στο Μπολζάνο για το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 18:00 (ώρα Ελλάδας). Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι άνθρωποι του Άρη δεν θα υπάρξει τελικά τηλεοπτική κάλυψη από κάποιο κανάλι στην Ελλάδα.



*Σύμφωνα με πληροφορίες την αναμέτρηση με του Άρη με τη Σιένα θα παρακολουθήσει σκάουτερ της Γουίγκαν που θα κατασκοπεύσει τον Σανέλ Γιάχιτς.



*Την Κιέβο Βερόνα και όχι την Πάρμα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα αντιμετωπίσουν σε φιλικό παιχνίδι, στις 10/8, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι «κίτρινοι».

Φιλική νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί της Καβάλας


Ο Καόύνος χάρισε τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο νικητής στο διλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Καβάλα. Η ομάδα της Αρκαδίας, επιβλήθηκε των νεοφώτιστων με 2-0, με τέρματα που σημείωσαν οι Καούνος στο 51ο λεπτό και Αποστολίδης στο 77ο λεπτό. Ντεμπούτο με την Καβάλα ο Γιάννου που αποκτήθηκε την Παρασκευή!

Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Αστέρας: Αναστασόπουλος (46' Ντεγκρά), Αργυρόπουλος (46' Λαμπρόπουλος), Ουριμπάρι (46' Ρόκας), Λαζαρίδης (46' Φυτανίδης, 88' Σεντεμέντες), Μαρσελάο (46' Μπαρτολίνι), Εστέβες (46' Γαβρ. Αποστολίδης), Καρντόσο (46' Λαδάκης), Μπαστία (46' Γιαννούλης), Βίλτσες (46' Ζεάν Κάρλος), Ουντότζι (46' Εντερ), Τσέζαρεκ (46' Καούνος).
Καβάλα: Κατεργιαννάκης (46' Αποστολίδης), Πετκάκης (46' Μπάκοβιτς), Καλαϊτζίτς (46' Σκλιοπίδης), Ψωμάς (46' Πένια), Ντούγκροκ (75' Ντανίλο), Σιόντης (46' Λεοντίου), Ντομπρασίνοβιτς (46' Κατερίνης), Μεντί (46' Σταμπολτζίεφ), Λάκης (46' Αλεξάνδροβιτς), Αλβες (56' Γιάννου), Σουλτανίδης (46' Ενόκ).

Πανηγυρικά στην τετράδα οι νέοι!


Στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Νέων Πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων ανδρών, που φιλοξενείται στη Ρόδο, πήρε η Εθνική μας ομάδα. Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, σε αγώνα για την οκτάδα της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Βενετόκλειο, επικράτησε 77-68 της Κροατίας και το Σάββατο (19:00), απέναντι στην Ισπανία, θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό της Κυριακής.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας αναδείχθηκε ο Παππάς με 18, ενώ τον ακολούθησαν οι Μπόγρης (17π.) και Σλούκας (16π.).

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν εντυπώσεις και ουσία στο πρώτο μισό του αγώνα. Καμία από τις δύο σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ξεφύγει, με την Ελλάδα να παίρνει το μεγαλύτερο προβάδισμα, όταν έφτασε στο +5 (26-31, 16' 16΄΄). Ούτε η ελληνική ομάδα όμως, ούτε η Κροατία μπορούσαν να ξεφύγουν η μία από τη σκιά της άλλης. Οι Κροάτες είχαν μια υπεροπλία στα ριμπάουντ (20-15), αλλά ήταν πολύ άστοχοι στα σουτ από τα 6μ25 (3/13) την ίδια ώρα που ο Κώστας Μίσσας έβλεπε τους παίκτες του να προσπαθούν πολύ στην άμυνα και σε κάθε σημείο του παρκέ, να βρίσκουν καλές συνεργασίες με αλληλοκαλύψεις σε πολλές περιπτώσεις στον τομέα αυτόν.

Από την άλλη τους είδε να μετρούν μόλις 8/25 δίποντα με κάποια από τα 17 άστοχα σουτ να είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται «εύκολα». Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με μόλις ένα καλάθι διαφορά (33-35, 20') και την Ελλάδα να αναζητά μια ακόμη πιο δυνατή άμυνα, κυνήγι των ριμπάουντ, αλλά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, ώστε να μην πετάγονται στα σκουπίδια καλές προσπάθειες και συνεργασίες.

Η Ελλάδα βρήκε ακόμη καλύτερες συνεργασίες στο τρίτο δεκάλεπτο. Μια περίοδος που ουσιαστικά έδωσε το στίγμα για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Το 42-42 του 24'30'' έγινε 42-50 στο 27'10''. Καλύτερη άμυνα, ριμπάουντ, πιο γρήγορη ανάπτυξη και ορθότερη λειτουργία συστημάτων, οδήγησαν στη δημιουργία καλών φάσεων που κατάφεραν εκτός από την ουσία να ξεσηκώσουν και τον κόσμο, αλλά και να δώσουν την απαραίτητη ώθηση και στους ίδιους τους δημιουργούς τους. Ήταν η αρχή του τέλους για την αναμέτρηση και την υπόθεση πρόκριση στους ημιτελικούς.

Η Κροατία προσπάθησε να αναστρέψει την εικόνα του παιχνιδιού περνώντας την μπάλα κοντά στο καλάθι, όπου αποδείχθηκε αποτελεσματική σε πολλές περιπτώσεις. Απείλησε και από το τρίποντο, παραμένοντας όμως αναποτελεσματική ως το φινάλε στον τομέα αυτόν μετρώντας 6/25 σουτ πίσω από τα 6μ25. Στο 32' 45''� ο Σαρικόπουλος ανέβασε το δείκτη της διαφοράς ως το +11 (50-61). Η ουσιαστική λήξη του αγώνα γράφηκε πολύ πριν την αναγγείλει η κόρνα της γραμματείας.

Μία τάπα του Παπανικολάου στο 37' 10'' και το νόημα από τον ίδιο με τη χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του προς τον πάγκο της ελληνικής ομάδας ότι ο αγώνας τελείωσε, έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς, οι οποίοι γιγαντώθηκαν και... τυπικά με το τελικό 68-77 να καταγράφεται στο ταμπλώ, δίνοντας μια θέση στους ημιτελικούς του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ελλάδα, στα παιδιά του Κώστα Μίσσα. Μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς από μια εκπληκτική παρέα που αξίζει μόνο τα «μπράβο» όλων.

Διαιτητές: Κοέν, Σουτούλοβιτς, Λο Γκούτζο
Δεκάλεπτα: 21-20, 33-35, 46-55, 68-77

Κροατία (Κούντσε): Ράντιτς 10, Νάκιτς 2, Βράγκοβιτς 12, Μπογκντάνοβιτς 14, Κράλιεβιτς, Όστριτς 3, Ντέλας 2, Χάιντιτς 9, Μαρτσίνκοβιτς 1, Κάρλοβιτς 4, Μπλάζεβιτς, Μπίλαν 11 (11ρ)
Ελλάδα (Μίσσας): Μάντζαρης, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 18 (4ρ, 4κλ), Γιαννόπουλος, Σακελλαρίου 1, Παπανικολάου 12 (8ρ), Σλούκας 16 (6ρ, 4 α), Γιάνκοβιτς 2, Μπόγρης 17 (10ρ), Κασελάκης 9, Σαρικόπουλος 2.

Αρχικά για αριστερό χαφ...


Ο Κετσπάγια στον πάγκο του Ολυμπιακού Δύο παίκτες ζήτησε ο Τιμούρ Κετσπάγια από τον Σωκράτη Κόκκαλη στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες το πρωί της Πέμπτης. Ο Γεωργιανός θέλει άμεσα ένα αριστερό χαφ και έναν επιθετικό, ωστόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του είπε αυτές τις ημέρες οι "ερυθρόλευκοι" θα κινηθούν για έναν ποδοσφαιριστή.

Προτεραιότητα θα δοθεί στον μέσο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει μείνει μόνο με τον Σοϊλέδη από τα αριστερά και αν θα προλάβει ο Γκαλέτι να είναι έτοιμος, τότε η άλλη λύση είναι ο Ζαϊρί. Ο Γεωργιανός ξέρει πολύ καλά ότι ο νεαρός άσος και ο Μαροκινός δεν είναι ακόμα οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη θέση.

Ο Μαρκ Γκονζάλες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Κετσπάγια και ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι και 4,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η Μπέτις δεν δείχνει να κατεβαίνει από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσε από την αρχή.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Μπέτις, Μανουέλ Λοπέρα σε επικοινωνία που είχε με τον εκπρόσωπο του Χιλιανού, του τόνισε ότι ο Γκονζάλες παραχωρείται και αύριο, αρεκεί μία ομάδα να δώσει το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, "Η θέση της Μπέτις είναι ξεκάθαρη και το σίγουρο είναι πως δεν καταλαβαίνω από πιέσεις. Δεν έχουμε πρόβλημα να δώσουμε μεταγραφή στον Μαρκ αλλά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ικανοποιηθούμε οικονομικά. Οποια ομάδα δώσει 6 εκατ. ευρώ θα πάρει τον Γκονζάλες με μεταγραφή την ίδια στιγμή. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να τον δώσουμε με λιγότερα".

Αν πάντως δεν προχωρήσει του Γκονζάλες, οι "ερυθρόλευκοι" θα στραφούν στις περιπτώσεις των Νενέ της Μονακό και Ομπράνιακ της Λιλ. Για τον τελευταίο έχει καλή άποψη τόσο ο Κετσπάγια, όσο και ο Νινιάδης, αλλά η γαλλική ομάδα ζητάει πέντε εκατομμύρια ευρώ. Για τον Νενέ που προέρχεται από καλή σεζόν στην Ισπανία με τη φανέλα της Εσπανιόλ, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού.

Ηττα για τον Πανθρακικό από την Λιλ


Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου Ο Πανθρακικός γνώρισε την ήττα στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι στην Γαλλία. Η ομάδα της Κομοτηνής αντιμετώπισε την Λιλ και ηττήθηκε με 2-0, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε για την γαλλική ομάδα ο Ομπράνιακ στο 48ο και στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου χρησιμοποίησε 17 παίκτες και παρά την ήττα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας, έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του, που παρά τις συνεχείς προπονήσεις και τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Η σύνθεση του Πανθρακικού : Ρόκα (60' Βρονταράς), Βελάσκο (60' Αργυρίου), Τζόκιτς, Κλεμάν, Τροΐζε, Φαγιάρδο (60' Ντιαλό), Αρσενίεβιτς (60' Νουόκο), Μαρσελάο, Καπετάνος (46' Στόϊκος), Οράκ (70' Καζάκης), Μπουβάλ.

Η Λιλ αγωνίστηκε με τους: Μπουτέλ, Εμερσον (61' Ντεμπουσί), Μπεριά, Ραμί, Πλεστάν, Μαβουμπά, Χάζαρντ (73' Σερβινιό), Μπαλμόντ (77' Ντουμόντ), Καμπαγιέ (61' Τζεντού), Βιτέκ (61' Ντε Μέλο), Τουρέ (45' Ομπράνιακ).

Το πρωϊ του Σαββάτου ο Πανθρακικός θα αντιμετωπίσει στις 11 (ώρα Ελλάδος την Αλγερινή Ούσμα. Την Κυριακή οι παίκτες θα κάνουν το ρεπό τους.

Εισιτήρια διαρκείας

Συνολικά είχαμε 168 συμμετοχές από σχόλια των αναρτήσεων και e-mails. Η Δέσποινα Μυρίδου έκανε την κλήρωση για τις 88 συμμετοχές για ΠΑΟΚ, η Άννα Παπαδοπούλου για τις 46 συμμετοχές για Άρη και ο Tenorio για τις 34 συμμετοχές για Ηρακλή. Τα ονόματα που κληρώθηκαν είναι :

ΠΑΟΚ
Παντελής Τύπου
Αντιγόνη Μιρμίρογλου

Άρης
Γιώργος Πασχαλίδης
Αλέξανδρος Ματσατσίνης

Ηρακλής
Βασίλης Ορφανουδάκης
Αθανάσιος Τσαμουρίδης

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή.

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός και συνεργάτες