Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

«Έρανος» για τη σωτηρία της Λίβερπουλ!

Στην απόφαση να πάρουν κυριολεκτικά την κατάσταση αλλά και την ομάδα στα χέρια τους, κατέληξαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, δύο από τις ιστορικότερες λέσχες φίλων της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ πρωτοστατούν σε κίνηση ώστε να συγκεντρώσουν ποσό ύψους 150 εκατ. λιρών και να αγοράσουν το 60% των μετοχών, αναγκάζοντας τους σημερινούς ιδιοκτήτες Ζίλετ και Χικς να πουλήσουν και να επιστρέψουν στην Αμερική.

Τα γκρουπ «Spirit Of Shankly» και «The Share Liverpool FC» πρωτοστατούν και προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους οπαδούς του συλλόγου προκειμένου να συγκεντρώσουν το ποσό και να δημιουργήσουν μια εταιρεία λαϊκής βάσης, που θα έχει τον έλεγχο της ομάδας, στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, προτείνουν το ελάχιστο ποσό εισόδου να είναι στις 500 λίρες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι της Λίβερπουλ. Επειδή και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι τα ποσά για ένα σύλλογο με την ιστορία και τη δυναμική των «κόκκινων» είναι τεράστια σχεδιάζουν να βρουν έναν ακόμη εταίρο που θα μπορεί να συνεισφέρει περίπου 100 εκατ. λίρες για την εξαγορά των μετοχών.

Η πρόταση έρχεται λίγο πριν εκπνεύσει η διορία που υπάρχει για την αναχρηματοδότηση του δανείου των 350 εκατ. λιρών από βρετανικές τράπεζες προς τους σημερινούς ιδιοκτήτες. Οι δύο λέσχες έχουν ήδη στείλει επιστολές προς τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και τους βουλευτές, ώστε να εμποδίσουν αυτό το σενάριο να γίνει πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «The Share Liverpool FC» αναφέρει: «Η πρότασή μας αποτελεί τη μόνη λογική, εναλλακτική λύση για τη Λίβερπουλ, ενώ καλύπτει και τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινότητας. Η ομάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα συνεχίσει να ελέγχεται από κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ μακριά και διοικούν με το μυαλό τους στα κολοσσιαία χρέη, είτε θα ανήκει στην ίδια την κοινότητα».Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Δεν υπάρχουν σχόλια: