Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Επιστρέφουν δύο, «off» ένας στον Παναθηναϊκό!!

Το ρεπό της Τετάρτης (20/05) ανήκει στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκινά την προετοιμασία του για την ημιτελική σειρά με τον ΠΑΟΚ, έχοντας δύο επιστροφές και έναν απόντα.
Σε ρυθμούς… ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν να κινούνται άπαντες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» θέλουν να δείξουν ακόμα καλύτερο πρόσωπο από εκείνο που έδειξαν στα παιχνίδια με τον Κολοσσό Ρόδου (στο πρώτο και στο τρίτο παιχνίδι, για την ακρίβεια), με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να δουλεύει ορισμένα πράγματα που χρήζουν βελτίωσης.
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και τα προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τους τραυματισμούς. Ήδη, ο Νίκος Παππάς είναι εκτός για τους επόμενους έξι μήνες με ρήξη χιαστού, ενώ και ο Εστέμπαν Μπατίστα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Ο Ουρουγουανός σέντερ υπέστη θλάση β’ βαθμού, η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 10 μέρες. Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως το πρώτο παιχνίδι της σειράς με τον «δικέφαλο» θα γίνει -κατά πάσα πιθανότητα- την ερχόμενη Τετάρτη (27/05), η παρουσία του στην αναμέτρηση κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.
Πέραν των τραυματιών όμως, υπάρχουν και δύο επιστροφές. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε (θλάση) και στην προπόνηση της Πέμπτης (21/05) αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες ημέρες από γαστρεντερίτιδα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Η… «κόντρα» Φερνάντεθ-Σαν Εμετέριο!! (vid)

Λαμποράλ Κούτσα και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (20/05) σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.
Το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την Λαμποράλ, Ο Ρούντι Φερνάντεθ όμως ήταν νικητής στην προσωπική «μάχη» με τον Φερνάντο Σαν Εμετέριο.
Οι δύο διεθνείς Ισπανοί, έβαλαν «φωτιά» στα καλάθια με τα πολλά τρίποντά τους, με τον άσο της Ρεάλ να ευστοχεί σε οκτώ έναντι των επτά του Σαν Εμετέριο…






*Πηγή: superbasket.gr*

Εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου του Αρκαδικού!!

Θετικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του γηπέδου του Αρκαδικού, καθώς η συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής αρχής του Δήμου Τρίπολης, του ΝΠΔΔ Τρίπολης, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της διοίκησης του Αρκαδικού, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα.
Οι ενδιαφερόμενοι συναντήθηκαν την Πέμπτη 21/05 για να συζητήσουν για τα βελτιωτικά έργα που χρειάζεται να γίνουν στο ΔΑΚ της Τρίπολης, όπου αγωνίζεται ο Αρκαδικός, στην Α1 πλέον.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του arcadiaportal.gr, στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, ο πρόεδρος ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Θεόδωρος Καραλής, εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας και μέλη της διοίκησης του Αρκαδικού όπου και παρουσιάστηκαν μελέτες.
Από την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα του γηπέδου της ομάδας καθώς ακόμα πρέπει να βρεθεί λύση στο σημαντικό ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.
*Πηγή: superbasket.gr*

Πιέζει για μεταγραφή ο Μπέιλ!!

Τις προθέσεις της Ρεάλ για τον Μπέιλ προσπάθησε να μάθει ο μάνατζέρ του και ο βρετανικός Τύπος υποστηρίζει ότι πίσω από αυτό βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πιέζει για μεταγραφή ο Μπέιλ!
Στη Μαδρίτη για να μάθει τις προθέσεις της διοίκησης της Ρεάλ για τον πελάτη του ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες ο μάνατζερ του Γκάρεθ Μπέιλ.

Αυτό αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου τα οποία –μεταξύ άλλων- υποστηρίζουν ότι πίσω από την κίνηση αυτή της πλευράς του παίκτη βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Ο Ολλανδός προπονητής έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει τον Ουαλό μεσοεπιθετικό στους «κόκκινους διαβόλους» τη νέα αγωνιστική σεζόν και ήδη κάνει τις προετοιμασίες του για να καταθέσει επίσημη πρόταση.

Ο ατζέντης του Μπέιλ είχε ως πρόθεση να μάθει τις σκέψεις των υπεύθυνων της «βασιλισσας» από τον επικεφαλής της, τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Από τον βρετανικό Τύπο δεν διευκρινίζεται εάν –τελικά- πραγματοποιήθηκε το ραντεβού αυτό. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χάλασε» η φιλία τους για έναν... πόντο!! (video)

Τέλος στη φιλία του με τον Ζοάο Σόουζα είναι πρόθυμος να βάλει ο Γιούργκεν Μέλτσερ για έναν... πόντο, ύστερα από μία αμφιλεγόμενη φάση στο μεταξύ τους αγώνα την Τετάρτη στη Γενεύη.

«Χάλασε» η φιλία τους για έναν... πόντο! (video)
Δραματική τροπή πήρε ο χθεσινός αγώνας ανάμεσα στον Γιούργκεν Μέλτσερ και τον Ζοάο Σόουζα για το τουρνουά τένις της Γενεύης, λίγο πριν το μεγάλο ραντεβού του χώματος, το Roland Garros.

Κατά τη διάρκεια του 7ου game στο πρώτο σετ και ενώ οι δύο τενίστες ήταν ισόπαλοι με 3-3 και 40-40, ο Αυστριακός θεώρησε πως ο αντίπαλός του δεν πρόλαβε να χτυπήσει το μπαλάκι, προτού χτυπήσει στο έδαφος για δεύτερη φορά, σταμάτησε το παιχνίδι και είπε στον αντίπαλό του:

«Το έπαιξες με το έδαφος, αν το δεις ξανά, έγινε έτσι 1.000.000%. Αν δεν μου δώσεις αυτόν τον πόντο, σταματάμε να είμαστε φίλοι».

Ο Ζοάο Σόουζα του απάντησε πως δεν θα είχε πρόβλημα να του δώσει τον πόντο αν είχε κάνει παράβαση, αλλά επέμεινε πως το πέρασμα ήταν κανονικό, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Ωστόσο, ο Γιούργκεν Μέλτσερ ήταν ανένδοτος και μάλιστα όξυνε ακόμα περισσότερο τα πνεύματα λέγοντας: «Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ από ένα φίλο, με τον οποίο έχουμε περάσει τόσο καιρό μαζί

Όμως, το βίντεο μάλλον δικαιώνει τον Σόουζα, αφού φαίνεται να προλαβαίνει οριακά με την άκρη της ρακέτας.

Δείτε και μόνοι σας το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της αμφιλεγόμενης φάσης και την αντιπαράθεση που ακολούθησε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.



Έτσι, τον πόντο τον πήρε ο Πορτογάλος και στη συνέχεια ο Αυστριακός εμφανώς εκνευρισμένος έκανε λάθος σε ένα μάλλον εύκολο χτύπημα, έχασε το κρίσιμο game και αργότερα τον αγώνα με 2-0 σετ (6-4, 6-4). Και κατά πως φαίνεται έχασε και ένα φίλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βατούτιν: «Θέλουμε ψυχολόγο στην ΤΣΣΚΑ»!

Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να τα αγοράσει όλα με το τεράστιο μπάτζετ της, ωστόσο αυτό που της λείπει είναι ένας παίκτης με τις ηγετικές ικανότητες του Σπανούλη, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Αντρέι Βατούτιν!

Βατούτιν: «Θέλουμε ψυχολόγο στην ΤΣΣΚΑ»!
Ακόμα και… ψυχολόγο είναι έτοιμοι να προσλάβουν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου οι παίκτες να μην φοβούνται στα τελευταία λεπτά των αγώνων, όπως αποκάλυψε ο Αντρέι Βατούτιν, μιλώντας στο ρωσικό Τύπο σε μία μακροσκελέστατη συνέντευξη.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της «ομάδας του στρατού» έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τους Δημήτρη Ιτούδη και Μίλος Τεόντοσιτς.

«Είχα μία συζήτηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μου είπε πως σε παιχνίδια σειράς η ΤΣΣΚΑ πιθανότατα θα είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, αλλά σε ένα παιχνίδι μόνο γίνονται και θαύματα. Κι αυτό έγινε στον ημιτελικό, ενώ γενικά τέτοια μας τυχαίνουν τελευταία. Η άμυνα των Βοροντσέβιτς και Ντε Κολό πάνω στον Σπανούλη ήταν εξαιρετική, αλλά στα τελευταία λεπτά εκείνος σημείωσε δύο καλάθια! στα πρώτα 37 λεπτά είχε 0/11 σουτ, είχε δεχθεί τρεις τάπες και έκανε τέσσερα λάθη», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν στην ιστοσελίδα «izvestia.ru».

Για αν φταίει για τις ήττες της ΤΣΣΚΑ το σύστημα διεξαγωγής που γίνεται σε μορφή Final 4: «Κάθε μέρα στο email της ομάδας έρχονται προτάσεις από… μάγους και ψυχολόγους. Νομίζετε πως μπορώ να τους απαντήσω; Σε ένα ματς, ακόμα και μία ομάδα του NBA μπορεί να χάσει από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, η Ευρωλίγκα δεν προτίθεται να το αλλάξει αυτό. Όμως, έχουμε πάει στα 12 από τα 13 τελευταία Final 4, άρα δεν φταίει το σύστημα και αυτός δεν είναι ο λόγος που χάσαμε».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Το να μιλήσουμε για το… κάρμα και την τύχη, δεν θα ήταν επαγγελματική εξήγηση. Το ματς στη Μαδρίτη κρίθηκε από τα λάθη στο τέλος και τις ικανότητες του Σπανούλη. Για 37 λεπτά στον ημιτελικό όλα πήγαιναν καλά, αλλά στο τέλος ο Σπανούλης ανέλαβε. Εμείς δεν έχουμε τέτοιον παίκτη. Είναι λάθος να λέει ο κόσμος ότι δεν παλέψαμε και δεν δείξαμε χαρακτήρα. Όμως υπήρχαν και προβλήματα. Ο Κιριλένκο είχε τραυματιστεί περίπου δέκα ημέρες πριν το Final 4, ενώ ο Φριντζόν, ο οποίος είχε σπάσει το δάχτυλο του χεριού του έκανε μεγάλες προσπάθειες για να προλάβει. Ο Νίκολς είχε ένα πρόβλημα στα μάτια, ενώ και ο Τεόντοσιτς στο πόδι. Ωστόσο, όλοι ήθελαν να παίξουν».

Για το τι έγινε στα τελευταία επτά λεπτά του ημιτελικού: «Μετά το τρίποντο του Σπανούλη ο τίτλος του φαβορί έφυγε από εμάς. Θέλουμε παίκτες που να μη φοβούνται στο τέλος και να παίρνουν την ευθύνη. Μιλήσαμε με προπονητές και ανθρώπους του μπάσκετ και το πρόβλημα είναι η διαχείριση της ψυχολογίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι η έλλειψη ηγέτη. Επίσης, μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πλήθος διεθνών παικτών. Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη, Παπαπέτρου και Πρίντεζη. Εμείς τι έχουμε; Αργά ή γρήγορα Κιριλένκο και Χριάπα θα τελειώσουν και ποιος θα τους αναπληρώσει; Εκεί, επιστρέφουμε στο θέμα των ακαδημιών και στην ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα μας».

Για το αν υπάρχουν σχέσεις για το ρόστερ στο μέλλον: «Θέλουμε παίκτες με δυνατό πνεύμα. Όπως παλιότερα, οι Σμόντις, Λάνγκντον, Χόλντεν, Παπαλουκάς, Σισκάουσκας. Παίκτες με χαρακτήρα. Πανόφ, Ζεβροσένκο… Αλλά, όλοι αυτοί έχουν σταματήσει και έτσι ένα όνομα που έρχεται μόνο στο μυαλό, ο Σπανούλης. Αλλά δεν χρειάζεται “θεοποίηση”. Θυμηθείτε ότι ο Βασίλης έπαιξε καλά τα τελευταία τέσσερα λεπτά στον ημιτελικό, ενώ στον τελικό δεν ήταν καλός».

Για το γεγονός πως στο ΔΣ αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για πρόσληψη ψυχολόγου: «Σε ένα μέρος συμφωνούμε και θα το συζητήσουμε. Ενδεχομένως ένας καλός ψυχολόγος θα μπορούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών, ειδικά των ξένων. Στο ξενοδοχείο, μετά τον τελικό, είχα μία πολύωρη συζήτηση με τον Σπανούλη και μιλήσαμε και για το ψυχολογικό κομμάτι. Κατά τη γνώμη του, όταν ένας παίκτης έχει ηγετικές ικανότητες θα πρέπει να παίζει υπό πίεση και να καλύπτει τους συμπαίκτες του. Δεν ξέρω, ίσως όταν υπογράφουμε νέα συμβόλαια να κάνουμε και… στρες τεστ, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε ένα Final 4, όταν δεν έχει συμμετάσχει ποτέ».

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς: «Είναι ώρα να μην τον κατηγορούμε για τις αποτυχίες. Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά, πράγματι ο Μίλος δεν είναι καλός. Γενικά, πιστεύουμε στην ομάδα μας, όπως έχει πει και ο Δημήτρης Ιτούδης».

Για το αν έχει αλλάξει η γνώμη του για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Πρώτα απ’ όλα δεν πρόκειται να αναλύσω τι έκανε ο Δημήτρης στο Final 4. Είναι ένας προπονητής πολύ υψηλού επιπέδου. Το σίγουρο είναι πως μπορείς να κρίνεις πιο εύκολα από την τηλεόραση. Μην ξεχνάμε πως η ΤΣΣΚΑ είχε το καλύτερο ρεκόρ στη φετινή Ευρωλίγκα, καταρρίπτοντας ρεκόρ και παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια ελάχιστη υπόκλιση στον αξεπέραστο Τσάβι!! (video)

Όσοι τυχεροί έζησαν την «εποχή Τσάβι» και τον τρόπο που αυτός ο μικρός θεούλης άλλαξε το ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνονται πως κανένα βίντεο ανεξάρτητα από τη διάρκειά του δεν χωρά τα κατορθώματά του.

Μια ελάχιστη υπόκλιση στον αξεπέραστο Τσάβι (video)
Η ταινία « Out 1: Noli me tangere» του συχωρεμένου Jacques Rivette είναι η ταινία (αν εξαιρέσει κανείς κάποιες πειραματικές και ντοκιμαντέρ) με το ρεκόρ της μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, όπου ο Γάλλος σκηνοθέτης επιχειρεί μέσα σε 12 ώρες και 53 λεπτά να σκιαγραφήσει τις μετά τον Μάη του ’68 και όσα εκείνος έφερε κοινωνίες.

Για να πούμε την αλήθεια, δεν έχουμε ιδέα κατά πόσο ο Ριβέτ κατόρθωσε μέσα σε αυτά τα 773 λεπτά να χωρέσει τις σκέψεις και τις ιδέες του. Το σίγουρο είναι πως αν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα ακολουθούσαν τη δική του μεγαλομανία και αναλυτικότητα θα χρειάζονταν ένα… έπος ανάλογης χρονικής διάρκειας για να χωρέσουν σε ένα βίντεο τα κατορθώματα του Τσάβι που από σήμερα δεν θα αγωνίζεται για λογαριασμό της.

inner

Πώς αλλιώς να στριμώξεις σε ένα βίντεο 825 εμφανίσεις, 87 γκολ, αδύνατο να καταμετρηθεί άγνωστος αριθμός επιτυχημένων μεταβιβάσεων και 8 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ, 3 Champions League, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Συλλόγων;

Δίχως να πονοκεφαλιάσουν ιδιαίτερα λοιπόν και αναγνωρίζοντας τη ματαιότητα του εγχειρήματος όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικές προσωπικότητες με το ανάστημα του Τσάβι, αρκέστηκαν σε ένα ταπεινό, όπως ήταν και ο ίδιος συνήθως στο γήπεδο, βίντεο μερικών δευτερολέπτων που μοιάζει αρκετό για να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό «θρύλος» στους… τίτλους τέλους.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Απομακρύνθηκε οριστικά το Grexit!!

Έτοιμη να βοηθήσει την ελληνική Πολιτεία σε περαιτέρω αναθεώρηση της αθλητικής νομοθεσίας εμφανίζεται η UEFA, με επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Απομακρύνθηκε οριστικά το Grexit.

Απομακρύνθηκε οριστικά το Grexit
Από νέα βάση φαίνεται πως θα γίνονται οι επαφές της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με την ελληνική Πολιτεία.

Με επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας, Τζιάνι Ινφαντίνο. η UEFA αναφέρει πως ενημερώθηκε για την έγκριση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Επιπλέον εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει με σεβασμό σε οποιαδήποτε περαιτέρω αναθεώρηση της αθλητικής νομοθεσίας στη χώρα μας, ζητώντας ένας εκπρόσωπος της ΕΠΟ και της FIFA να πάρει μέρος σε αυτές τις συζητήσεις.

Γίνεται αντιληπτό πλέον πως όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αποβολής των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά ότι έχει αλλάξει άρδην το κλίμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει στην Γκεντσλερμπιρλιγκί ο Δημητριάδης!!

Μία ανάσα από την τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί βρίσκεται ο Ελληνοσουηδός μέσος Πάνος Δημητριάδης.
Η Γκεντσλερμπιρλιγκί κατέθεσε πρόταση στην AΙΚ Στοκχόλμης με τις δύο πλευρές να έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία!
Ο 28χρονος άσος μεταπήδησε την περυσινή σεζόν από την Μπρομαποϊκάρνα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης καταφέρνοντας να καθιερωθεί άμεσα στο αρχικό σχήμα του σύλλόγου από την Σόλνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην παίκτης της Σάντεφιορντ είχε επεκτείνει το συμβόλαιο του με την ΑΪΚ μέχρι το 2017.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σμιντ... 2019 στη Λεβερκούζεν!!

Η Λεβερκούζεν αποφάσισε ότι ο Ρόγκερ Σμιντ είναι ο εκλεκτός για τον πάγκο και ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2019.
Η πρώτη σεζόν του Σμιντ στον πάγκο της Λεβερκούζεν είχε τα πάνω της και τα κάτω της, όμως στο τέλος το ταμείο ήταν άκρως θετικό. Οι προοπτικές για την Μπάγερ είναι εξαιρετικές και η διοίκηση αποφάσισε ότι είναι ο εκλεκτός για να την οδηγήσει τα επόμενα χρόνια. Έτσι, ανακοίνωσε ότι ο Σμιντ υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ολυμπιακός: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 10 εκατ. ευρώ!!

Στα 10 εκατ. ευρώ ορίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα οποία θα καλύψει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Στις 9 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση.
Ο κ. Μαρινάκης έκανε πράξη την δέσμευσή του για αύξηση του Μ.Κ. στον Ολυμπιακός. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης αυτή θα είναι στα 10 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από τον ισχυρό άνδρα των πρωταθλητών Ελλάδας. Η Γενική Συνέλευση που θα έχει ως βασικό αντικείμενό της αυτό το θέμα θα γίνει στις 9 Ιουνίου. Μάλιστα ήδη τα κεφάλαια εισρέουν στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επικά... μπουκέτα σε προπονήσεις!! (vids)

Με αφορμή τον καβγά Λεβαντόφσκι – Μπόατενγκ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει 10+1 περιπτώσεις που δύο συμπαίκτες μετέτρεψαν μια προπόνηση, σε ρινγκ.
Ποιος είπε ότι «μανούρες» γίνονται μόνο ανάμεσα σε αντιπάλους, κατά τη διάρκεια των αγώνων; Οι αψιμαχίες είναι ένα φαινόμενο, που εμφανίζεται πολύ συχνά ακόμη και μεταξύ συμπαικτών. Η ένταση της στιγμής, μια μικρή απροσεξία σε ένα μαρκάρισμα, μια λάθος πάσα ή ακόμη και κάποια... προηγούμενα που μπορεί να έχουν δύο συμπαίκτες είναι ικανά να «τινάξουν» στον αέρα μια προπόνηση. Ή ακόμη και έναν ολόκληρο ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως αυτόν της Νιούκαστλ με την Άστον Βίλα το 2005, όταν Κίρον Ντάιερ και Λι Μπόιερ μετέτρεψαν σε ρινγκ τον αγωνιστικό χώρο του Σεντ Τζέιμς Παρκ.




Η... σπίθα στον καυγά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τον Ζερόμ Μπόατενγκ έσβησε πριν γίνει φωτιά από τους υπόλοιπους παίκτες της Μπάγερν. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που οι δύο «πυγμάχοι» πρόλαβαν να ρίξουν μερικές... ψιλές εκατέρωθεν, πριν προλάβουν να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι. Το FourFourTwo του gazzetta.gr μάζεψε 10+1 περιπτώσεις, που το γήπεδο της προπόνησης μετατράπηκε σε ρινγκ, καθώς έπεφταν βροχή κλωτσιές και γροθιές.
1. Φρέντι Λιούνμπεργκ – Όλοφ Μέλμπεργκ (Εθνική Σουηδίας)
Ένα δυνατό τάκλιν του πρώην αμυντικού του Ολυμπιακού στάθηκε αρκετό για να ανάψουν τα αίματα στην προπόνηση της εθνικής Σουηδίας.



2. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Κρίστιαν Βίλεμσον (Εθνική Σουηδίας)
Μπορεί οι Σουηδοί σαν άνθρωποι να είναι ήρεμοι, όμως στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας γίνεται χαμός. Μετά τους Λιούνμπεργκ και Μέλμπεργκ, Ιμπραϊμοβιτς και Βίλεμσον έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα ακόμη επεισόδιο. Οι ιθύνοντες είπαν πως επρόκειτο για πλάκα, όμως όταν πρωταγωνιστής είναι ο «Ίμπρα» μπορεί κανείς να το πιστέψει εύκολα;




3. Φρανκ Τεμίλε – Ντμίτρο Κορκίσκο (Ντιναμό Κιέβου)
Ξύλο και των... γονέων στην προπόνηση της ουκρανικής ομάδας, ανάμεσα στον Νιγηριανό και τον Ουκρανό. Ακόμη και πεσμένοι συνέχισαν να δέρνονται.




4. Σωκράτης Παπασταθόπουλος – Μάρκο Αρναούτοβιτς (Βέρντερ Βρέμης)
Η αρχή έγινε από ένα μαρκάρισμα του Έλληνα αμυντικού. Ο Παπασταθόπουλος έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από τον συμπαίκτη του και κάπου εκεί φάνηκε πως όλα τελείωσαν. Μέχρι που ο Αρναούτοβιτς κάτι είπε στον Σωκράτη...



5. Κάρλες Πουγιόλ – Βιθέντε (Εθνική Ισπανίας)
Ακόμη οι «φούριας ρόχας» δεν είχαν ξεκινήσει να σαρώνουν τους τίτλους και το κλίμα στις προπονήσεις δεν ήταν και το ιδανικό. Η κοκορομαχία Πουγιόλ – Βιθέντε το 2005 επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.



6. Κάρλος Τέβες – Μαρκίνιος (Κορίνθιανς)
Το 2006 κανείς από τους δύο δεν είχε κάνει το βήμα για την Ευρώπη, με τους Τέβες και Μαρκίνιος να είναι συμπαίκτες στην Κορίνθιανς. Μάλλον δεν τα πήγαιναν και πολύ καλά μεταξύ τους.



7. Μέμφις Ντεπάι – Τζόσουα Μπρενέτ (Αϊντχόφεν)
Κάποια σπρωξίματα στην αρχή, μερικές «ψιλές» στη συνέχεια και στο τέλος μπήκαν οι συμπαίκτες τους να τους χωρίσουν πριν η κατάσταση ξεφύγει.



8. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Ογκούτσι Ονιέγου (Μίλαν)
Ο «τρελός» χτυπά δύο φορές. Έτσι, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς πρωταγωνιστεί για μια ακόμη φορά, λόγω της «καρατιάς» του στο συμπαίκτη του στη Μίλαν. Και μάλιστα χωρίς εμφανή αιτία.



9. Κόλο Τουρέ – Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (Μάντσεστερ Σίτι)
Χρειάστηκε να πέσουν πάνω τους οι μισοί συμπαίκτες τους για να τους χωρίσουν. Ένα τάκλιν του Ιβοριανού αμυντικού στον Τογκολέζο επιθετικό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει η μάχη.



10. Τόμας Γκράβεσεν – Ρομπίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Παρά το γεγονός πως η μάχη ήταν... άνιση από την αρχή, ο Ρομπίνιο δε δίστασε να τα βάλει με το θηριώδη συμπαίκτη του στη Ρεάλ. Ευτυχώς πρόλαβαν έγκαιρα και τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους.



10+1. Ρομπέρτο Μαντσίνι – Μάριο Μπαλοτέλι (Μάντσεστερ Σίτι)
Ο Μπαλοτέλι είναι παντού... μια κατηγορία μόνος του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο μόνος που έχει πλακωθεί (και υπάρχει οπτικό ντοκουμέντο) με προπονητή του. Στις αρχές του 2013 με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στη Μάντσεστερ Σίτι.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Γυρίζει στη Νάπολι ο Ρέινα!!

Νάπολι και Μπάγερν βρίσκονται μια ανάσα από τη συμφωνία και ο Πέπε Ρέινα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο «Σαν Πάολο». 
Επιστροφή στη Νάπολι για τον Πέπε Ρέινα, μιας και οι επαφές των Ιταλών με τη Μπάγερν βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Ο 32χρονος γκολκίπερ έπειτα από απουσία ενός έτους είναι μια ανάσα από το «Σαν Πάολο», με τον ίδιο να πιέζει για την ολοκληρώση του deal. Με τους Ναπολιτάνους αγωνίστηκε τη σεζόν 2013-14, όπου έκανε πολύ καλή σεζόν έχοντας 29 συμμετοχές, αντίθετα έπαιξε μόλις τρία ματς με τους Βαυαρούς. Μάλιστα, είναι θέμα... ωρών να ανακοινωθεί η συμφωνία των δυο ομάδων!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η αλήθεια για τον Όντεγκαρντ!!

Ο Thore Haugstad παρακολουθεί την πορεία του Μάρτιν Όντεγκαρντ στην Ισπανία από το ξεκίνημα και γράφει για όλα όσα έχουν συμβεί.
Πιθανότατα θα έχετε διαβάσει τα δημοσιεύματα. Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην Ισπανία. Μετά το ντεμπούτο του τον Φερβρουάριο, η Καστίγια έχει κινηθεί στη μετριότητα τη στιγμή που ήταν από τα φαβορί για άνοδο. Ο μισθός του, που σύμφωνα με τις φήμες αγγίζει τις 80.000 λίρες την εβδομάδα, μαζί με το γεγονός ότι προπονείται με την πρώτη ομάδα, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στα αποδυτήρια.
Η μεταγραφή του, προκάλεσε ντόρο, έχει δημιουργήσει θέμα στους υπόλοιπους. Έχει απορρίψει την πρόταση να κάνει προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα περισσότερο από ό,τι προβλέπει το συμβόλαιό του, κάνοντας ουσιαστικά αδύνατο το να δεθεί με τους συμπαίκτες του. Ο νεαρός άσος έχει γίνει κάτι σαν εμπόδιο. Για την Καστίγια η σεζόν ήταν καταστροφική.
Τι συνέβη όμως; Τη στιγμή που η σεζόν ήταν απογοητευτική, η προσαρμογή του Όντεγκαρντ δεν έχει πάει όπως περίμενε. Ο Τύπος δεν βοήθησε, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τους πρώτες του μήνες στη Μαδρίτη.
Όλα έμοιαζαν τέλεια με την άφιξή του. Η Καστίγια έμοιαζε έτοιμη για την άνοδο στην πρώτη χρονιά του Ζιντάν στον πάγκο. Μετά από κακό ξεκίνημα με 6 ήττες στα 5 πρώτα ματς και την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γάλλου, τα αποτελέσματα ήρθαν. Όταν ο Όντεγκαρντ έκανε το ντεμπούτο του, η ομάδα ήταν στην κορυφή.

Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό. Μετά τα 20 πρώτα λεπτά συμμετοχής του στο 2-2 με την Μπιλμπάο Β, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο στο 1-1 με την Αμορεμπιέτα, όπου η συνεχής βροχή έκανε τον αγωνιστικό χώρο βούρκο. Τακτικά, ένα μοτίβο έγινε εμφανές. Εντός έδρας ο Ζιντάν χρησιμοποιούσε τον Όντεγκαρντ πίσω από τον επιθετικό, ενώ εκτός έδρας στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.
Ο νεαρός Νορβηγός μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις. Ήδη, οι κινήσεις του θυμίζουν εκείνες του Μέσι. Λατρεύει να συγκλίνει, να τελειώνει με φαλτσαριστά σουτ, να βγάζει εκπληκτικές ασίστ, να παίζει 1-2 με συχνά με τους συμπαίκτες του. Όλα αυτά φάνηκαν στο τρίτο του παιχνίδι. Στην εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Μπαρακάλδο, όπου ήταν εκπληκτικός. Το πρώτο του γκολ ήρθε και μαζί ο πανηγυρισμός, που έδειξε και ανακούφιση. Ήταν μία εμφάνιση ανάλογη της φήμης του.
Οι σκοτεινές μέρες, όμως, δεν είχαν ακόμα φτάσει. Η Καστίγια έχασε από την Λεϊόα (0-1), από την Σοθουεγιάμος (0-2), από την Ουέσκα (0-2) και από την Ράγιο Βαγιεκάνο Β (1-2). Στο πρώτο ματς ο Όντεργκαρντ έδειξε και πάλι την αξία του και κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή στο πρώτο μέρος, ενώ με την Ουέσκα έπαιξε μόλις για 30'. Στα άλλα δύο ματς, όμως, έκανε πολύ λίγα πράγματα. Έμοιαζε απομονωμένος και δεν έπαιρνε πάσες. Η εμφάνιση ολόκληρης της Καστίγια ήταν κάτω του μετρίου. Έγιναν πολλά λάθη στην άμυνα, είχαμε και μία αποβολή από νωρίς, δεν υπήρχαν ιδέες και καλή ανάπτυξη. Ήταν δύσκολο να καταλάβεις τι ήθελαν να κάνουν οι παίκτες του Ζιντάν.

Μέχρι τώρα, μερίδα του ισπανικού τύπου – κυρίως η AS – έριξε βάρος στα αρνητικά αποτελέσματα μετά την άφιξη του Όντεργκαρντ. Στην πραγματικότητα έπαιξε καλά σε μόλις δύο παιχνίδια, ήταν ανύπαρκτος σε άλλα δύο και στα υπόλοιπα έπαιξε 45 λεπτά ή λιγότερο.
Όταν ο νεαρός μέσος ταξίδεψε στην Κροατία για το ματς για τα προκριματικά του Euro η ίδια εφημερίδα αποκάλυψε ότι η μεταγραφή του έχει φέρει ζήλια και αναστάτωση στα αποδυτήρια. Ο έκπληκτος Όντεγκαρντ απάντησε ότι δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο και περιέγραψε τη σχέση του με τους συμπαίκτες του ως πολύ φιλική.
Με τον Όντεγκαρντ απών, η Καστίγια διέλυσε με 5-1 την Λας Πάλμας Β. Την επόμενη αγωνιστική ο Όντεγκαρντ έμεινε στον πάγκο στη νίκη με 2-0 επί της Κονκένσε. Λίγες ημέρες αργότερα η AS έγραψε ότι ο έφηβος είχε απορρίψει την πρόταση να κάνει περισσότερες προπονήσεις με την Καστίγια, κάτι που στο τέλος οδήγησε σε ασυνεννοησία με τους συμπαίκτες του. Εξ' ου και ο πάγκος.

Η εντύπωση ότι η Καστίγια έπαιζε καλύτερα χωρίς τον Όντεγκαρντ είναι πλασματική εικόνα. Τα προβλήματα στην τακτική ήταν πιο θεμελιώδη. Εκτός αυτού, οι δύο νίκες χωρίς τον Νορβηγό ήρθαν σε ματς απέναντι σε ήδη υποβιβασμένες ομάδες. Παρόλα αυτά, η χημεία παραμένει πρόβλημα. Πριν το επόμενο ματς με την Τουδελάνο, η AS έγραψε ότι ο Όντεγκαρντ και ο πατέρας του Χανς Έρικ είχαν κάνει εποικοδομητικές συζητήσεις με τον σύλλογο και ότι όλα θα άλλαζαν, προσθέτοντας ότι ο έφηβος μέσος θα ξεκινούσε βασικός.
Έτσι και έγινε. Και αυτή τη φορά το παιχνίδι του ήταν διαφορετικό. Νωρίτερα, προσπαθούσε πάντα για το εντυπωσιακό. Τώρα, έπαιζε πιο απλά, αφήνοντας πολλές φορές την μπάλα στους συμπαίκτες του. Αν αυτό τον έκανε να απειλεί λιγότερο, παράλληλα τον έκανε να παίζει και πιο φυσικά. Τελικά, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, με την Καστίγια να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0. Το ματς τελείωσε 1-1, με την AS να τονίζει ότι η ισοφάριση ήρθε χωρίς εκείνον στο γήπεδο, δίνοντας του ένα... μηδενικό για βαθμό. Αυτό, φυσικά, ήταν σκληρό. Μπορεί ο Όντεγκαρντ να μην ήταν εντυπωσιακός, όμως σίγουρα δεν ήταν τόσο χειρότερος από τους υπόλοιπους.
Ένας τραυματισμός στα πλευρά τον ανάγκασε να χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια. Η Καστίγια έχασε με 3-2 από την Ρεάλ Ουνιόν και έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την Σεστάο Ρίβερ. Όταν επέστρεψε με αντίπαλο την Σοσιεδάδ Β, έκανε καλή εμφάνιση, όπως και ολόκληρη η ομάδα, όμως η ήττα ήρθε και πάλι με 1-0.

Η επόμενη εμφάνισή του ήταν και η καλύτερή του. Εντός έδρας με την Γουαδαλαχάρα, ο Όντεγκαρντ έδωσε μία ασίστ, είχε δοκάρι με φάουλ και ξεκίνησε πολλές επιθέσεις. Παρά τις ευκαιρίες, όμως, ακόμη ένα λάθος στην άμυνα οδήγησε στο 1-1 και οι ελπίδες για άνοδο εξανεμίστηκαν. Αυτό σήμαινε ότι η νίκη 1-0 στο τελευταίο ματς με την Τολέδο, όπου ο Όντεγκαρντ ξεκίνησε καλά όμως δε συνέχισε ανάλογα, δεν είχε κανένα ενδιαφέρον.
Ο Τύπος είχε ήδη ξεκινήσει να κάνει την ανάλυσή του. Μετά το ματς με την Γουαδαλαχάρα, η Marca εστίασε στον Ζιντάν, ενώ η AS στον Όντεγκααρντ. Το να κατηγορείς μόνο τον τελευταίο, όμως, είναι κάπως παραπλανητικό. Όλα μετράνε. Η ψυχολογία, η χημεία, η τακτική και το επίπεδο εμφανίσεων κάθε παίκτη. Οι εφημερίδες προχώρησαν σε απλοποίηση των πραγμάτων, κάτι που σπάνια δείχνει την αλήθεια.
Και αν οι μισθοί του Όντεγκαρντ ήταν όντως πολύ υψηλοί και δημιούργησαν πρόβλημα στα αποδυτήρια, τότε θα έπρεπε να αμφισβητηθεί και ο επαγγελματισμός των υπολοίπων. Το μέλλον θα δείξει αν ο Νορβηγός μείνει στην Καστίγια ή δοθεί δανεικός την επόμενη σεζόν σε κάποια ομάδα της Segunda. Τίποτα από τα δύο δεν μοιάζει ιδανικό και στη Νορβηγία ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το αν ο νεαρός έκανε τη σωστή επιλογή, υπογράφοντας από τώρα στη Ρεάλ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι δύσκολες μέρες του μήνα!!

  Ο Νίκος Παπαδογιάννης ετοιμάζεται πάνοπλος για τα πλέι-οφ της Α1 και δεν ξέρει τι του φταίει.
Επέστρεψα από τη Μαδρίτη γεμάτος καλή διάθεση, πρόθυμος να παρακολουθήσω την αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ για μια θέση στα ημιτελικά των πλέι-οφ. Είχα έτοιμα και τα απαραίτητα κλισέ, για "την αυτοκρατορία που αντεπιτίθεται" και για "τη βασίλισσα που επιστρέφει στα σαλόνια".
Και στρογγυλοκάθισα για να απολαύσω μπάσκετ, αντάξιο -ήλπιζα- των ισπανικών, τουρκικών και ρωσικών πλέι-οφ. Των ισότιμων, υποτίθεται, εταίρων μας στο τραπέζι της Ευρώπης.
Αδυσώπητη, η οθόνη της τηλεόρασης μου υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι διαφορετικός πλανήτης. Έξι μέρες στο εξωτερικό ήταν αρκετές για να με κάνουν να ξεχαστώ. Τρεις ώρες στην πατρίδα ήταν αρκετές για να με προσγειώσουν ανώμαλα.
Πτερόεντα αντικείμενα, ελεεινές ύβρεις, επεισόδια, διακοπή, ανακοινώσεις, νόμος της ζούγκλας και κοπάδια μπαμπουίνων. Γουέλκαμ μπακ του δε τζανγκλ, Νικολάκη. Γκανς εντ ρόουζες, αλλά χωρίς τα ρόουζες.
Γιατί να υστερήσουν οι φανατικοί του Άρη από τους ουρακοτάνγκους του Πειραιά, της Αθήνας, αλλά και της Πυλαίας; Νόμος της ζούγκλας στο ΣΕΦ, νόμος της ζούγκλας στο ΟΑΚΑ, νόμος της ζούγκλας στο Αλεξάνδρειο, νόμος της ζούγκλας στον ΠΑΟΚ, νόμος της ζούγκλας προσεχώς και στην ΑΕΚ.
Προχθές στο χάντμπολ, αντιπροχθές στο γυναικείο πόλο, χθες στο βόλεϊ, σήμερα στο μπάσκετ, αύριο και εις τους αιώνας των αιώνων στο ποδόσφαιρο. Πάντοτε υπό την αιγίδα των προέδρων και συνήθως υπό την ανοχή της πολιτείας.
Και η ζωή συνεχίζεται, με σημαίες, με ταμπούρλα, με βεγγαλικά και με ιπτάμενες βολίδες. Μέχρι να θρηνήσουμε τον επόμενο νεκρό και να περάσουμε τις υποχρεωτικές 1-2 εβδομάδες χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα.

Ναι, ξέρω, ξέρω. Εσείς είστε λιγότερο κάφροι από τους άλλους. Άλλωστε δεν φταίτε, προκληθήκατε. Μη μας τσουβαλιάζεις όλους, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Και επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει με τη διαιτησία. Και πάνω απ'όλους ευθύνονται οι δημοσιογράφοι. Και όλα θα ήταν διαφορετικά, εάν υπήρχε ισονομία. Δεν γίνεται ρε παιδί μου να τιμωρείται πάντα η δική μας ομάδα και να πέφτουν στα μαλακά όλοι οι άλλοι.
Και έλεος πια με τα δήθεν επεισόδια, μόνο έξι μπουκάλια έπεσαν, δεν σκοτώθηκε και κανείς, τώρα σας έπιασε η ευαισθησία. Οσο για τα συνθήματα, σιγά τα αίματα, οι άλλοι λένε τρις χειρότερα. Δεν είναι εκκλησία το γήπεδο ούτε γίναμε αμερικανάκια να φωνάζουμε "ντί-φενς".
Kαι φτάνει πια μωρέ Παπαδογιάννη με τη μίρλα, ανυπόφορος έχεις καταντήσει, να πας να ζήσεις στο εξωτερικό άμα δεν σου αρέσει. Αλλά εκεί δεν θα έτρωγες με χρυσά κουτάλια ούτε θα πήγαινες τζάμπα ταξιδάκια, ε; Εεεεεε;
Α, και κάτω τα χέρια από την ομάδα που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια μας, και κάτω τα χέρια από την ομάδα που έχει έξι ευρωπαϊκά, και κάτω τα χέρια από την ομάδα που θα είχε κι αυτή έξι ευρωπαϊκά αν δεν την αδικούσαν οι γκρίζοι λύκοι, και κάτω τα χέρια από τη βασίλισσα που μας πρωτοέμαθε το μπάσκετ, και κάτω τα χέρια από τον υπερήφανο λαό μας, και κάτω τα χέρια από τους προέδρους, που αν δεν έβαζαν αυτοί τα λεφτά τους εμείς θα ήμασταν μονόστηλο.
Σε ξέρουμε άλλωστε εσένα Νικολάκη, είσαι κολλητός με τον κωλόγαυρο τον Καρύδα και φίλος με τον βρωμοβάζελο τον Σκουντή και εξώγαμο του πουλημένου του Συρίγου και τράβα να τον συναντήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Άντε,  επιτέλους, να πέφτουν οι μάσκες! 

Μη μου δίνετε σημασία. Κάθε που τελειώνει η Ευρωλίγκα και πέφτω μεμιάς στα ρυπαρά νερά του ελληνικού πρωταθλήματος, με πιάνουν οι ζοχάδες και δεν ξέρω τι μου φταίει.
Η περίοδος από τις 15 Μαϊου μέχρι τις 15 Ιουνίου είναι σαν τις δύσκολες μέρες του μήνα. Ευτυχώς υπάρχει το ΝΒΑ για να παίρνω ανάσες οξυγόνου κάθε πρωί που ξυπνάω.
Έπειτα ανοίγω τον υπολογιστή και γεμίζει ο τόπος δυσωδία. Ωσάν να μην έφτανε το ετήσιο φεστιβάλ της πρασινοκόκκινης παρακμής, έρχεται φέτος και παράλληλη δόση δυσοσμίας, με τις επικείμενες αναμετρήσεις Άρη-ΠΑΟΚ.
Ναι, ξέρω, μπορεί να κάνει το θαύμα κάποιος από τους δύο και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Ή και οι δύο! Και τι μ'αυτό; Μήπως θα αλλάξει κάτι;
Ίσα ίσα, που θα ξεχυθούν στα παρκέ του μπάσκετ και οι τελευταίοι ποδοσφαιρικοί, αυτοί που ψάχνουν αφορμή για να βγάλουν τα ασπρόμαυρα απωθημένα τους.
Δεν τους ακούτε που αλαλάζουν, εδώ και μέρες; Δεν ξέρουν τι χρώμα έχει η μπάλα του μπάσκετ, ξέρουν όμως ότι η ομαδάρα τους είναι η καλύτερη απ'όλες και, πάνω απ'όλα, ότι αδικείται από τη διαιτησία, από το σύστημα κι από τα νεφελίμ.
Εμπρός λοιπόν, ας αρχίσουν οι εχθροπραξίες για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα. Ζούγκλα; Ζούγκλα. ´Ετσι είναι, αν έτσι αγαπάτε.  Δεν θα χαλάσω άλλο τη ζαχαρένια μου. Έχουμε και πιο σοβαρές δουλειές ν'ασχοληθούμε, μόλις μυρίσει καλοκαίρι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κάτι παραπάνω από ένας μέσος!!

Ο Τσάβι ετοιμάζεται για την τελευταία του παράσταση στο Καμπ Νόου και o Θάνος Σαρρής γράφει για τον καλύτερο μαθητή του Κρόιφ, ο οποίος άλλαξε το σύγχρονο ποδόσφαιρο.
«Δεν είμαι δυνατός, ούτε επιδέξιος, ούτε ταλαντούχος. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής του δρόμου. Χωρίς τους συμπαίκτες μου και χωρίς χώρο είμαι ένα τίποτα». Ο Τσάβι, μιλώντας για τις αδυναμίες του, κατέστησε απόλυτα σαφές γιατί τα όσα έχει καταφέρει είναι εκπληκτικά. Για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει σημαδέψει την ιστορία, όταν γίνεται προσπάθεια να περιγραφεί στις επόμενες γενιές, τα παραπάνω χαρακτηριστικά που ο Τσάβι παραδέχθηκε χωρίς ίχνος κόμπλεξ ότι δεν έχει αποτελούν τις περισσότερες φορές βασικά προτερήματα.
Για τον Ισπανό, ο οποίος απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια θα παίξει για τελευταία φορά στο Καμπ Νόου σε αγώνα πρωταθλήματος (καθώς ακολουθεί ο τελικός Κυπέλλου). θα χρειαστούν μερικά λόγια παραπάνω. Βλέπετε, σε μια εποχή που απαιτούσε τους αμυντικούς μέσους δυνατούς, ψηλούς, με εκτόπισμα για να κουβαλούν την μπάλα και να κερδίζουν τις μονομαχίες, δύσκολα μπορούσε να κατανοήσει κανείς την επίδραση που θα είχε στο άθλημα ο κοντούλης Καταλανός. To δικό του όπλο απέναντι στους Γολιάθ ήταν ξεχωριστό.
Η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και η Ισπανία των Αραγονές και Ντελ Μπόσκε, που με το στιλ παιχνιδιού το οποίο καθιερώθηκε ως tiki-taka άλλαξαν το ποδόσφαιρο, είχαν πολλούς συντελεστές. Ο Τσάβι όμως αποτελούσε την καρδιά των ομάδων αυτών. Και ο γράφων ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν ότι χωρίς το «κομπιούτερ» πίσω του, ο Λιονέλ Μέσι ίσως χρειαζόταν να θυσιάσει λίγη από τη μαγεία του στο σύστημα του Γκουαρδιόλα, χωρίς φυσικά καμία διάθεση υποτίμησης του Αργεντινού. Ο μεγαλύτερος εκφραστής της ποδοσφαιρικής σκέψης του Κρόιφ, εξέλιξε το παιχνίδι του Γκουαρδιόλα, που ήταν ο προκάτοχος του. «Είναι ο άνθρωπος που με οδήγησε στη σύνταξη», έλεγε ο Πεπ.

«Ο Κρόιφ ήταν πολύ σημαντικός για τη Μπαρτσελόνα. Άλλαξε την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου. Εισήγαγε την φιλοσοφία του κρατήματος της μπάλας, των τριγώνων, της επίθεσης. Αυτή η φιλοσοφία παραμένει μέχρι σήμερα. Είμαστε όλοι μαθητές του Κρόιφ και της σχολής του», έχει δηλώσει ο Τσάβι, ο μαθητής με τους περισσότερους επαίνους, που εφάρμοσε την σύγχρονη εκδοχή του total football που οραματιζόταν ο Ολλανδός.
Μέχρι και το 2007, αποτελούσε ένα παιδί γέννημα-θρέμμα της Μασία, ένα δημιουργικό αμυντικό χαφ-βασικό στέλεχος της Μπάρτσα, χωρίς όμως να έχει φτάσει στο peak. Χωρίς την τόσο σημαντική επίδραση στο παιχνίδι της Μπάρτσα. Ο Φρανκ Ράικαρντ ήταν εκείνος που του άλλαξε ρόλο, καλύπτοντας τα νώτα του, ανεβάζοντας τον ψηλότερα και αφήνοντάς τον να εκφράσει τη διαβολική δημιουργικότητά του. Η έλευση του Γκουαρδιόλα, ενός προπονητή με τον οποίο μοιράζονταν τις ίδιες αρχές και την ίδια προσέγγιση, τον τελειοποίησε. Τον έκανε τον βασικό άξονα στον οποίο στήριξε όλο το πλάνο, ένα υβρίδιο μεταξύ αμυντικού μέσου και δεκαριού. «Ο Τσάβι υπήρξε για την Ισπανία πιο σημαντικός ακόμα και από τον εκάστοτε προπονητή που είχε. Ηταν ο ίδιος ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών και τις σχεδίασε με το εκπληκτικό μυαλό του εντός γηπέδου», έλεγε ο Ντελ Μπόσκε μετά το τέλος της καριέρας του στη Ρόχα.
Το tiki-taka βασίστηκε στην κυκλοφορία. Δεν έχει βρεθεί κανείς που να ελέγχει τον ρυθμό καλύτερα από τον Τσάβι, κανείς που να πασάρει καλύτερα, να συνδυάζει την κίνηση στον χώρο με τη σωστή μεταβίβαση. Γιατί δεν είναι μόνο η αδιανόητη ευφυΐα τους στις πάσες. Πριν από 4 χρόνια είχε δηλώσει στον Guardian: «Αυτό κάνω. Ψάχνω τους κενούς χώρους. Όλη την ημέρα. Πάντα τους αναζητώ. Εδώ; Όχι, εδώ. Άνθρωποι που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι. Κενός χώρος, κενός χώρος, κενός χώρος. Είναι σαν το Playstation. Σκέφτομαι: "ο αμυντικός είναι εδώ, άρα πάσαρε εκεί". Βλέπω τον χώρο και την πάσα. Αυτό κάνω». Μπορεί να μην γινόταν αντιληπτό συχνά, αλλά η συνεχής του κίνηση στο γήπεδο, σε χώρους που καλύπτουν όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ήταν εκείνη που τον βοηθούσε πάντα να βρει το κενό που συχνά φάνταζε ως τρύπα βελόνας.

Φυσικά, δεν ανακάλυψε ο Τσάβι την κίνηση στον χώρο και τη σημασία της πάσας. Της απλής φαινομενικά, αλλά σχεδόν πάντα στο σωστό χρόνο, με τη σωστή δύναμη και με τον σωστό αποδέκτη πάσας, για να είμαστε πιο ακριβείς. Ο Τσάβι όμως εξελίχθηκε στον καλύτερο πασέρ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Στον άνθρωπο εντός γηπέδου που στηρίχθηκε περισσότερο από κάθε άλλον η ποδοσφαιρική επανάσταση της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας. Γιατί είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, περί επανάστασης πρόκειται. Ήξερε τον προορισμό της μπάλας πριν ακόμα φθάσει στα πόδια του, έβλεπε τον κενό χώρο πριν δημιουργηθεί. Τα χαρίσματά του τον έκαναν σημαντικό ακόμα και στη Μπάρτσα της επόμενης μέρας, πρώτα με τον Τάτα Μαρτίνο και φέτος με τον Λουίς Ενρίκε. Ο 35χρονος πλέον Τσάβι συνεχίζει να απελευθερώνει τον Μέσι, να διαβάζει το παιχνίδι καλύτερα από κάθε άλλον και να αυξομειώνει το ρυθμό ανάλογα με τις ανάγκες, παρά τα σημάδια του χρόνου. Δεν την εμποδίζουν σε αυτή την αέναη αναζήτηση κενού χώρου. Το δικό του σκοράρισμα, είναι τα γκολ που φτιάχνει για τους άλλους.
Στο Καμπ Νόου, είχα την τύχη να τον παρακολουθήσω δύο φορές από κοντά. Στην πρώτη, έμεινε στον πάγκο και η Μπάρτσα έχασε από την Έρκουλες 0-2, στην πρώτη της εντός έδρας ήττα μετά από περίπου ενάμιση χρόνο. Μπήκε στο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Στο δεύτερο, ξεκίνησε βασικός και η Μπάρτσα θύμισε πραγματικό Playstation, νικώντας 5-1 τον Παναθηναϊκό. Παρακολουθώντας το ποδόσφαιρό της μέσα από το γήπεδο τρόμαζες. Ήταν κάτι το μοναδικό.
Σε μερικές δεκαετίες από τώρα, λοιπόν, όταν πιτσιρικάδες θα ρωτούν για τους αστέρες της εποχής μας, το μυαλό πιθανόν δεν θα πηγαίνει απευθείας στον Τσάβι. Θα ταξιδεύει σε άλλους, πιο δυνατούς, με περισσότερα γκολ, με μεγαλύτερο εκτόπισμα και ταχύτητα, με ηχηρές μεταγραφές και μεγαλύτερη προβολή. Με λίγη σκέψη παραπάνω, θα θυμόμαστε όμως κουνώντας το κεφάλι με νοσταλγία πως ένας Ισπανός, ύψους 1.70 βρισκόταν στην καρδιά της καλύτερης ομάδας που είδαμε από κοντά...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκαλέτι: «Τσεκάρω διαρκώς παίκτες για τον Ολυμπιακό»

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε στην Ole για τον νέο του ρόλο στον Ολυμπιακό, την επιθυμία που είχε να τελειώσει την καριέρα του στην Εστουδιάντες και τους Τσόρι και Χάρα.
Συνέντευξη στην Ole έδωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο scout του Ολυμπιακού στην Λατινική Αμερική τόνισε για:
Το πόστο του στον Ολυμπιακό: Ναι έχω έναν ρόλο στην ομάδα. Αυτόν του scout στην Λατινική Αμερική. Ταξιδεύω και τσεκάρω διαρκώς παίκτες για τον Ολυμπιακό και κοιτάζω να έχω συνεχώς επαφή γι' αυτό το θέμα με το τεχνικό τιμ. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Το απολαμβάνω.
Το εάν είναι η δουλειά που πάντα ήθελε και η προοπτική της προπονητικής: Όχι δεν με ενδιαφέρει η προπονητική. Δεν με ενδιέφερε ποτέ. Θέλει καθημερινή δουλειά και πολύ μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση. Πράγματα τα οποία ήδη έχω κάνει ως παίκτης. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω: να κοιτάζω για παίκτες. Να τους παρακολουθώ και να τους αξιολογώ. Δεν πρέπει να κοιτάς μόνο εάν είναι καλοί ως ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να τους αναλύεις και ως προσωπικότητες. Να βλέπεις από τι περικλείονται και πως λειτουργούν.
Τους Τσόρι και Χάρα: Έτυχε να είμαι στην Ελλάδα όταν η ομάδα πήρε πρόσφατα το πρωτάθλημα. Πέρασα χρόνο με τον Τσόρι και τον Φράνκο. Εκτός απ' ότι είναι από την Αργεντινή είναι εξαιρετικοί. Εκεί τους αγαπούν πολύ γιατί πάντα τα πηγαίνουν καλά. Ο Αλεχάντρο οδηγεί την ομάδα. Πάντα αναδεικνύεται σε κορυφαίο παίκτη και είναι σταρ στην Ελλάδα.
Την ζωή του: Ζω στην Λα Πλάτα που είναι η παντοτινή μου αγάπη. Βλέπω κάθε αγώνα. Είναι κρίμα αυτό που έγινε στο Libertadores. Ευτυχώς τώρα είναι ο Γκάμπι Μιλίτο εδώ, που είναι φίλος. Παίξαμε μαζί σε Εθνική και Σαραγόσα. Είναι η πρώτη ατυχία που υπέστη όμως έχει καλούς παίκτες και την διάθεση να εξελίξει την ομάδα και να την μεγαλώσει και άλλο.
Το στιλ παιχνιδιού του τεχνικού τιμ της Εστουδιάντες και πως το βλέπει: Αρέσκεται στο να παίζει συγκροτημένα και με ομαδική προσπάθεια. Έχει χαρακτήρα και... δίψα για τη νίκη. Θα πρέπει να επηρεάσεις πάντα θετικά τους παίκτες που καθοδηγούν τις ομάδας. Επίσης ηλικιακά ο προπονητής είναι κοντά με τους παίκτες κάτι που βοηθάει.
To ότι εκτός από τον Μιλίτο ως προπονητή είναι επικεφαλής της διοίκησης ο Βερόν: Όπως ο Γκάμπι έτσι και ο Χουάν περνάει καινούριες καταστάσεις. Σαν παίκτης ήταν τρομερός στην θέση του. Ο καλύτερος. Τώρα έχει άλλες αρμοδιότητες και άλλου τύπου ευθύνες. Τώρα ουσιαστικά ξεκινάει και δεν είναι εύκολο να είσαι επικεφαλής μίας ομάδας. Έχει πολλά να κάνει και να βελτιώσει στην ομάδα. Ελπίζω να τα πάει καλά ειδικά τώρα που είναι... εγκλωβισμένος με πολλές υποχρεώσεις.
Τα συναισθήματά του από την ασθένειά του: Αποτέλεσε μία μεγάλη έκπληξη για μένα. Ήταν σκληρό. Πολύ σκληρό για μένα. Έπαιζα τόσα ματς στην Ελλάδα και δεν είχα νιώσει τίποτα. Βγήκαμε πρωταθλητές και είχα πολύ καλό επίπεδο. Από την μία ημέρα στην άλλη τα τεστ έδειξαν το πρόβλημά μου και έπρεπε να σταματήσω κάθε δραστηριότητα. Χρειάστηκε μεγάλη δύναμη.
Το πως ξεκίνησε η ιστορία του: Ξεκίνησε στο Μεξικό στην διάρκεια ενός ταξιδιού με την U20 της Αργεντινής. Προκλήθηκε από νερό. Ο ιός πήγε στα νεφρά μου και μετά έπληξε το σώμα μου με τον τρόπο του. Πάντα έλεγα όμως πως θα έπαιζα αρκετά χρόνια. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά εάν υπήρχε αντίδραση στο σώμα μου όταν ήμουν πιο νέος. Το καλό είναι πως το έλεγξα τελικά και πως το ελέγχω και ότι έκανα μία καλή και φυσιολογική ζωή.
Το ότι ο πατέρας του, Ρούμπεν, του δώρισε το νεφρό του: Πάντα θα είναι το πρότυπό μου. Το είδωλό μου. Σαν παίκτης και σαν πατέρας. Σε αυτές τις καταστάσεις μετράει η αξία ενός ανθρώπου. Πάντα θα είμαι ευγνώμων στον πατέρα μου, Ρούμπεν, για το νεφρό που μου έδωσε. Είμαι ένας πατέρας τριών κοριτσιών που επίσης τον ευχαριστούν πολύ. Όταν το συζήτησαν η μητέρα μου με τον πατέρα μου έλαβαν μαζί την απόφαση. Ο πατέρας μου έδωσε το νεφρό του επειδή ήταν πιο αθλητικός σωματότυπος, υπήρξε παλιός αθλητής και παράλληλα ήταν και συμβατός δότης.
Τον ΟΦΗ και το κλείσιμο της καριέρας του: Είχα ένα όνειρο. Μία μεγάλη επιθυμία που αποδείχθηκε ψευδαίσθηση. Ήθελε να κλείσω την καριέρα μου στην Εστουδιάντες. Την ομάδα απ' όπου ξεκίνησα να παίζω μπάλα στα έξι μου. Δεν έγινε αυτό. Τελείωσα την καριέρα μου στον Ολυμπιακό και μετά ήρθαν κάποια ματς στην Εστουδιάντες και ο ΟΦΗ. Όταν μπήκα στο γήπεδο θυμάμαι το standing ovation από τον κόσμο και αντιλήφθηκα πως αυτό ήταν το τέλος. Έκτοτε δεν μου ήρθε ξανά η επιθυμία για ποδόσφαιρο. Ήθελα να τελειώσω την σταδιοδρομία μου στην Εστουδιάντες. Είχαμε πει μετά την επέμβαση να γίνω καλά, να αναρρώσω και να γίνουν έτσι τα πράγματα. Η ιδέα ήταν εκεί αλλά δεν υλοποιήθηκε. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν γίνεται να παίρνεις αυτό που θέλεις. Θα ήταν όμως κάτι πολύ όμορφο. Δεν ήθελα πιέσω όμως κανέναν παραπάνω απ' όσο χρειαζόταν γι' αυτό.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Χοντραίνει» για τα καλά το... παιχνίδι!!

Η Εστουδιάντες εμφανίζεται αποφασισμένη να ζητήσει 14,5 εκατ. ευρώ για τον Κουίδο Καρίγιο και ενώ καμία προσφορά δεν την... συγκινεί έως τώρα.
«Χοντραίνει» για τα καλά το... παιχνίδι με Καρίγιο και Εστουδιάντες! ΜΜΕ στην Αργεντινή όπως η Diario Hoy μεταδίδουν πως η ομάδα του θέλει 14,5 εκατ. ευρώ για το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη! Παράλληλα οι έως τώρα προτάσεις που έχουν γίνει για τον Αργεντίνο στράικερ δεν ικανοποιούν την ομάδα του. Οι «Φοιτητές» θέλουν μία καλή πρόταση για τουλάχιστον το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη για να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις.
Ίντερ και Μονακό παρουσιάζονται πρόθυμες να δώσουν 6,7 εκατ. ευρώ για το 80% του ποδοσφαιριστή. Ένα ποσό που πάλι δεν... πείθει την Εστουδιάντες. Στον αργεντίνικο σύλλογο δεν επιθυμούν να βιαστούν. Έχουν στο πλάνο τους να περιμένουν τον Ιούνιο, θεωρώντας από τις 15 Ιουνίου θα υπάρξει πιο μεγάλη κινητικότητα αλλά και αποφασιστικότητα από τις ομάδες. Παράλληλα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας διέψευσαν στον Τύπο της χώρας πως έχει γίνει deal για τον παίκτη έναντι του ποσού των 8,9 εκατ. ευρώ.
«Μακάρι να ήταν αλήθεια διότι αυτά τα χρήματα θα ήταν πολύ καλά για ένα ποσοστό του παίκτη που θέλουμε να δώσουμε αλλά όχι. Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Θα δούμε στην συνέχεια. Εάν μας έρθει η πρόταση που να μας ικανοποιεί θα την αξιολογήσουμε και θα δράσουμε ανάλογα», ήταν η επισήμανση από διοικητικής πλευράς στην Εστουδιάντες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Οικογένεια ο Ηρακλής»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, Σίλβα Χουάντερσον και μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία των «κυανόλευκων», το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια αλλά και τον κόσμο της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την νίκη επί της Λάρισας:
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για αυτό το κατόρθωμα».
Για το γεγονός πως πανηγυρίζει έξαλλα τα γκολ μαζί με τα ball boys:
«Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που πανηγυρίζω με τα παιδιά. Τα γκολ είναι πάρα πολύ σημαντικά και μου αρέσει να τα πανηγυρίζω με τα παιδιά και τους φανατικούς φιλάθλους».
Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της ομάδας:
«Αυτή την οικογενειακή ατμόσφαιρα την έχουμε από την αρχή του πρωταθλήματος και όλοι οι παίκτες αισθανόμαστε οικογένεια μεταξύ μας».
Για το αν φοβόταν το παιχνίδι με την Λάρισα:
«Φόβο δεν αισθανθήκαμε ποτέ. Είχαμε πολύ μεγάλο άγχος για να παίξουμε και να κερδίσουμε αλλά όχι φόβο».
Για το αν σκέφτονται οι παίκτες την επόμενη χρονιά:
«Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και όλα θα τελειώσουν μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζουμε και μετά θα δούμε την επόμενη χρονιά».
Για τα συνθήματα του Ηρακλή που ξέρει:
«Ξέρω πάρα πολλά τραγούδια αλλά δεν μπορώ να τα τραγουδήσω επειδή έχουν μερικές… βαριές λέξεις».
Για τα συνθήματα που τραγουδούσαν οι παίκτες του Ηρακλή στα αποδυτήρια:
«Κάναμε πλάκα και ήταν πολύ φυσιολογικό να συμβαίνουν αυτά στα αποδυτήρια. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι και μας αρέσει να κάνουμε πλάκα».
Για τον κόσμο του Ηρακλή:
«Είναι πάρα πολύ σημαντικοί οι φανατικοί φίλαθλοι του Ηρακλή. Είναι σαν οικογένεια μας και είναι πάντα κοντά μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που κάνουν και μας κάνουν πολύ χαρούμενους».
Για το αν μπορεί να κερδίσει ο Ηρακλής μέσα στην ΑΕΚ:
«Πιστεύω πως μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Έχω μεγάλο σεβασμό στην ομάδα της ΑΕΚ αλλά χρειαζόμαστε αυτούς τους τρεις βαθμούς».
Για το αν θα παραμείνει και του χρόνου στον Ηρακλή:
«Το συμβόλαιο μου τελειώνει τον Ιούνιο και δεν ξέρω τι θα κάνω στην συνέχεια. Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει με την ομάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Εργοτέλης: Σκέφτονται για Football League!!

Μετά και την απαλλαγή της Βέροιας για την υπόθεση του αγώνα του Ιανουαρίου του 2013 οι άνθρωποι του Εργοτέλη είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα, που όπως φαίνεται, θα τους βρει στη Football League της σεζόν 2015-2016.
O μεγαλομέτοχος του συλλόγου Δημήτρης Παπουτσάκης δεν συμμερίζεται τις απόψεις εκείνων που θα ήθελαν έναν οικειοθελή υποβιβασμό στη Γ” Εθνική, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι περισσότεροι παράγοντες των «κιτρινόμαυρων».
Η απόφαση για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας αναμένεται να επικυρωθεί στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Εργοτέλη.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μας κέρδισε το χρήμα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της ΕΠΣΜ, Βασίλης Σχιζοδήμος και μίλησε για την παραίτηση της παράταξης του από τις εκλογές αλλά και για την εμπλοκή του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είμαι και στεναχωρημένος αλλά και περήφανος για ότι έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση έγιναν απίστευτα πράγματα και νιώθω και μια γαλήνη γιατί θεωρώ πως έκανα το σωστό και το καθήκον μου προς τα σωματεία. Στις τελευταίες εκλογές το θέμα ξέφυγε και ενώ έπρεπε να μας απασχολούν τα προβλήματα, μπήκαν τα συμφέροντα. Ενεπλάκη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αυτό νομίζω πως θα κάνει κακό. Κατασκευάστηκε ένας αντίπαλος στο πρόσωπο μας και μπλέξαμε σε μια ιστορία που μοιράζουν χρήματα οι παρατάξεις και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Τα σωματεία δεν ενδιαφερόντουσαν στο τι θα γίνει αύριο αλλά στο τι χρήματα δίνει η μία παράταξη και τι χρήματα δίνει η άλλη. Δεν γίνεται η ψήφος να κρίνεται σε αυτή την λογική. Δεν ξέρω που βρήκε τα λεφτά η άλλη παράταξη. Είχαμε μια ξεκάθαρη εμπλοκή του ΠΑΟΚ που δημιούργησε όλο αυτό το κλίμα. Την Δευτέρα περίμενα κάποια σωματεία να μας δώσουν πληρεξούσια όπως είχαν υποσχεθεί όμως δεν τα έφεραν ποτέ. Την Τρίτη άρχισαν να μην φέρνουν και άλλα σωματεία. Μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος όταν ασχολείται με το αν θα μοιράσει χρήματα; Δεν είναι εκλογές αυτές και το χειρότερο είναι πως κατασκεύασαν έναν αντίπαλο στο πρόσωπο μου. Περνούσε στον κόσμο πως η μία πλευρά είναι εγώ με τον Μαρινάκη και πως η άλλη πλευρά ήταν ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης. Με γνωρίζει ο κόσμος αλλά κατασκευάστηκε αυτή η λογική».
Για το αν θα πάει στην συνέλευση:
«Όχι δεν θα πάω και δεν έχει αξία να πάω για μια υποψηφιότητα. Ο Σχιζοδήμος ήταν πάντα μια άτυπη αντιπολίτευση και έκανε το καθήκον του. Εμάς ο στόχος μας είναι να συμφέρουμε αλλά αν συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που είμαστε στην απ έξω δεν υπάρχει λόγος. Μας νίκησαν τα χρήματα και δυστυχώς για το ποδόσφαιρο ο κόσμος σκέφτεται πρόσκαιρα. Με την κρίση κυριαρχούν άλλοι παράγοντες».
Για το αν είναι καθαρό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:
«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό. Δεν λειτουργούν οι θεσμοί και γίνονται πράγματα που δεν τιμάν κανέναν. Σε επίπεδο του ποιος θα ανέβει και του ποιος θα σωθεί υπάρχει καθορισμός από την Ένωση. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, ασχολούμαι αλλά δεν γίνεται να προσπαθώ να ρίξω την διοίκηση μια ζωή και αυτό να μην αλλάζει. Αν δεν υπήρχε αυτή την φορά αυτή η παρέμβαση δεν θα υπήρχε αντίπαλος. Δεν θα είμαι υποψήφιος άλλη φορά».
Για την εμπλοκή του ΠΑΟΚ:
«Θέλω να πω στον Ιβάν Σαββίδη πως είναι σε λάθος δρόμο σε επίπεδο αθλητικό. Αυτή η συμμαχία που διαδίδεται πως υπάρχει μεταξύ του Σαββίδη και του Μελισσανίδη θα οδηγεί την πόλη πίσω και στην μιζέρια. Αυτή η συμμαχία θα οδηγήσει την πόλη να έχει ρόλο δεύτερου, τρίτου και τέταρτου. Ο κ. Σαββίδης αυτή την στιγμή δεν διεκδικεί την ΕΠΟ. Δεν συμφωνώ με τον έλεγχο συμφερόντων με την ΕΠΟ όμως δεν θα εγκλωβίσω την πόλη σε μια λογική. Η ψήφος προς την ΕΠΟ πρέπει να είναι ελεύθερη γιατί η πόλη δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι πρωταγωνιστής. Στην Ένωση μας για πρώτη φορά μπήκαν και άλλα συμφέροντα πέρα από τα πολιτικά. Εγώ προσπάθησα να πω στα σωματεία πως δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κανενός. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την ΕΠΟ και αυτό θα είχε μια λογική για την πόλη. Εγώ πιστεύω πως δεν διεκδικεί ο ΠΑΟΚ να πάρει την Ένωση μόνος του αλλά με τον Μελισσανίδη. Ακόμα και αν έχει πρόεδρο ο ΠΑΟΚ μέσα, με τον δρόμο που ακολουθεί δεν θα είναι αυτός ο πρωταγωνιστής. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο για να φτιαχτεί δεν πρέπει να υπάρχουν συμφέροντα. Με τις συμμαχίες δεν αλλάζει κάτι. Εγώ ξέρω πρόεδρο στην ΕΠΟ που δεν είχε φωνή ως πρόεδρος».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στην διοίκηση:
«Μακάρι να βρουν βήματα και να παίξουν έναν ρόλο που να αρμόζει και το ερασιτεχνικό αλλά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να πάρουν πρωτοβουλίες για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο και να μην παίρνουν την μία ή την άλλη πλευρά».
*Πηγή: arenafm.gr*

Χατζηανδρέας: «Έτσι καταλήξαμε στον Μποτσιβάλη» (audio)

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλων Παναγιώτης Χατζηανδρέας φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη να αναλάβει ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκε γενική συνέλευση από το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο για να πάρει την απόφαση ποιος θα αναλάβει την ομάδα. Δεχθήκαμε το προηγούμενο διάστημα κάποιες προτάσεις, αυτές αξιολογήθηκαν, θέλαμε να έρθουν όλες στη γενική συνέλευση, ήρθε, όμως, μόνο αυτή του κ. Μποτσιβάλη. Έτσι καταλήξαμε να προχωρήσουμε με τον κ. Μποτσιβάλη. Θα υπογραφεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό για να περάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα στον κ. Μποτσιβάλη, αφού προηγουμένως λάβουμε τις εγγυήσεις».

Για τις εγγυήσεις που ζητά: «Οι εγγυήσεις αφορούν το οικονομικό, τα ταξίδια και τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών, ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό τμήμα. Ότι η ομάδα θα έχει η ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο, ότι θα φέρει παίκτες και προπονητή εγνωσμένης αξίας για να κάνει πρωταθλητισμό ο Απόλλων στο επόμενο πρωτάθλημα».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Χατζηανδρέα στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

«Μπορούσαμε να κλέψουμε τη νίκη στο τέλος» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο αμυντικός του Ατρομήτου Γιάννης Κοντοές και αναφέρθηκε στο χθεσινό ματς της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σε ένα μίνι πρωτάθλημα όπως είναι τα πλέι οφ παίζουν σημαντικό ρόλο οι έδρες. Εμείς έχοντας κάνει καλή πορεία στο πρωτάθλημα θέλαμε τη νίκη, όμως, δεν τα καταφέραμε. Δεν ξέρω αν την αξίζαμε μπορούσαμε πάντως με τις δύο ευκαιρίες στο τέλος να την κλέψουμε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Και οι τέσσερεις ομάδες που αγωνίζονται στα πλέι οφ είναι από τις καλές. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που είναι αναγκασμένες να πρωταγωνιστούν. Φέτος ξεκίνησε πολύ καλά, μπήκαν υψηλοί στόχοι, όμως, μετά κάπου χάθηκε».

Για το πώς περίμενε τον ΠΑΟΚ: «Τον περίμενα όπως ακριβώς εμφανίστηκε. Ήταν ένας ΠΑΟΚ που περιμέναμε. Είχε απουσίες κάποιων παικτών, κάποιους άλλους που γύρισαν από τραυματισμούς. Εμείς παίζαμε εντός,  πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τον κερδίσουμε, παίζαμε στην έδρα μας και θέλαμε να ξεκινήσουμε με το δεξί όμως δεν τα καταφέραμε».

Για την συνέχεια των πλέι οφ: «Δεν ρίχνουμε λευκή πετσέτα. Ακόμη είναι 1η αγωνιστική, παίζουμε τώρα στον Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Ρεαλιστικά κυνηγάμε την 2η θέση στα πλέι οφ».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί μετά τη χθεσινή του νίκη: «Και ο Παναθηναϊκός και οι άλλες ομάδες είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Χθες μέχρι το ημίωρο δεν φαινόταν ότι θα πάρει τέτοια έκταση το σκορ με τον Αστέρα. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν πλασματικό, βέβαια, απλά παιχνίδι με παιχνίδι διαφέρει. Θα προκύψουν κούραση, κάρτες, πιθανώς και τραυματισμού. Ήταν απλά μια νίκη που του δίνει ψυχολογικό αβαντάζ».

Για τον Ναπολεόνι και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που θα ταίριαζε σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Οι κινήσεις της διοίκησης, όταν ανανεώνουν παίκτες όπως ο Ναπολεόνι ή ο Ουμπίδες μας δίνουν μια σιγουριά».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κοντοές στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:



Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

«Να έρθουν όλες οι τάσεις του Άρη κοντά» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Άρη Σωτήρης Καραμπέρης και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα νέα σενάρια περί εμπλοκής Αρβανιτίδη: «Ο Αρβανιτίδης μπορεί να ξέρει κάποια πράγματα, όμως, δεν ταιριάζει στο προφίλ του Άρη. Ο Άρης θέλει έναν άνθρωπο που θα έχει καθαρή γνώμη για το ποδόσφαιρο και οικονομική άνεση. Όπως είμαστε όμως έτσι καθηλωμένοι στα νομικά προβλήματα δεν υπάρχει λύση».

Για το αν ο Κάλας αποτελεί μονόδρομο για τον Άρη: «Είναι μια πραγματικότητα αυτό. Αν δεν υπάρχει Κάλας, τότε ποιος; Αυτό, φυσικά, δεν μειώνει την ανάγκη να βρεθεί ένας άλλος άνθρωπος με μεγαλύτερες δυνατότητες. Βλέπετε πώς βρήκε το μπάσκετ το δρόμο του, έλυσε τα θέματά του και εμφανίστηκε ένας άνθρωπος που, όπως διαβάζω, έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τον Άρη. Έναν τέτοιο άνθρωπο θέλει ο Άρης και στο ποδόσφαιρο. Αφού, όμως, δεν υπάρχει άλλη λύση, έτσι πρέπει να προχωρήσει η κατάσταση. Μήπως όμως αυτή η κατάσταση ταιριάζει σε κάποιους για να συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο; Μήπως μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα που αλλάζουν απλά ρόλους;».

Για την στάση αναμονής μέχρι την διεξαγωγή των μπαράζ: «Τα τελευταία χρόνια έτσι δεν γίνεται; Πρώτα με την αδειοδότηση, μετά με κάποιες αποφάσεις που περιμέναμε από το CAS, αυτό συμβαίνει στον Άρη. Το καλοκαίρι αντί να είναι περίοδος διακοπών για τον κόσμο, ζούμε στιγμές αγωνίας».

Για τον ΑΣ: «Όταν είσαι τέτοιες θέσεις προσπαθείς να φέρεις όλους τους ανθρώπους και όλες τις τάσεις κοντά. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και έχουν κάτι να προτείνουν, δεν μιλάω απαραίτητα για το οικονομικό. Η πρότασή μου είναι απλή. Να γίνει ένα συνέδριο ή μια ημερίδα, στην οποία να έρθουν οι πάντες, πρώην πρόεδροι, διοικητικά στελέχη, άνθρωποι που έχουν αποστασιοποιηθεί και θέλουν να προσφέρουν και να δώσουμε την εικόνα της ενότητας».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Σωτήρης Καραμπέρης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Εξετάζει και Κεντίρα η Γιουβέντους!

Στο στόχαστρο της Ιταλικής ομάδα βρίσκεται ο Σάμι Κεντίρα, ο οποίος δεν υπολογίζεται από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «μπιανκοέρι» δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κυριαρχούν σε Ιταλία και Ευρώπη, και ετοιμάζουν κινήσεις για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο.

Ο  Γερμανός μέσος έχει αγωνιστεί ως βασικός μόλις τρεις φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη φετινή σεζόν, κι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Όπως υποστηρίζει η «La Repubblica» λοιπόν, η «Γηραιά Κυρία» φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει... διέξοδο στον Κεντίρα.

Η εφημερίδα λοιπόν υποστηρίζει πως οι νταμπλούχοι Ιταλίας ήρθαν σε επικοινωνία με τον Κεντίρα, προκειμένου να μάθουν τις προθέσεις του, την ώρα που στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αξίζει να σημειωθεί πως αμείβεται με πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
*Πηγή: metrosport.gr*

Σπουδαία κίνηση με Κάστρο για την Ντόρτμουντ!

Με μία σημαντική κίνηση ξεκινάει το χτίσιμο της ομάδας μετά την φυγή του Κλοπ για την Ντόρτμουντ, με τους «κίτρινους» να καταθέτουν την ρήτρα αποδέσμευσης του Γκονζάλο Κάστρο στην Λεβερκούζεν.

Ο ποδοσφαιριστής που πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν με τις «ασπιρίνες» αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε, με το τρέχον συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι του 2016, ωστόσο έχοντας ρήτρα αποδέσμευσης στα 11 εκατομμύρια ευρώ, όπως φαίνεται έχει δώσει τα χέρια με την Ντόρτμουντ.
 *Πηγή: metrosport.gr*

Εντοπίστηκε ο «αγνοούμενος» Φίναν!!

Ένα μεγάλο reunion ετοιμάζει η Λίβερπουλ με αφορμή την 10η επέτειο της κατάκτησης του Champions League του 2005, προσκαλώντας όλους τους τότε ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Το περίεργο της υπόθεσης πάντως αφορούσε τον Στίβεν Φίναν, τον οποίο δεν μπορούσαν με τίποτα να εντοπίσουν ώστε να τον προσκαλέσουν, γεγονός που είχε αρχίσει να προξενεί και ανησυχία.

Τελικά ο Ιρλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, εντοπίστηκε μέσω Twitter από τον συμπατριώτη του δημοσιογράφο, Ντάνιελ ΜακΝτόνελ.

«Ο Φίναν απολαμβάνει την ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν επιθυμεί μετα-ποδοσφαρική δόξα και δημοσιογραφική κάλυψη», έγραψε χαρακτηριστικά ο ΜακΝτόνελ.

Ο Φίναν είχε αγωνιστεί στο πρώτο ημίχρονο του τελικού της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Ντίτμαρ Χάμαν.
 *Πηγή: metrosport.gr*

Αθώος λόγω αμφιβολιών!!

Γράφουν οι Γρηγόρης Κόκκινος και Κωστής Ραπτόπουλος 
Φοβερά και τρομερά πράγματα στην υπόθεση του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια 3-0. Όλοι περιμέναμε να δούμε πια θα είναι η επόμενη μέρα και αν τελικά κληθεί και ο Ολυμπιακός σε απολογία πέρα από τη Βέροια και τώρα μας λένε ότι δεν τρέχει τίποτα όλα είναι καλά και ωραία. Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε αθώα την Βέροια λόγο αμφιβολιών.

Πια Βέροια αθωώθηκε, ρε ταγάρι, με δουλεύεις τώρα; Ο Ολυμπιακός κρίθηκε αθώος και έγινε ρόμπα ο Γεωργέας με τον Τίγρη . Τεράστια επικοινωνιακή νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ του Μελισανίδη, αφού είναι σαν να του λέει ότι έχεις πολλά ψωμιά να φας ακόμα για να μπορέσεις να μου κάνεις μαγκιά. Κάτσε στα αυγά σου και τα λέμε του χρόνου Κούλα.

Δεν ξέρω τι κάθεσαι και μου τσαμπουνάς, αυτό που γνωρίζω είναι ότι ενώ όλη η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και την στιγμή που όλοι φώναζαν ότι δεν γίνεται να στηθεί σε σκορ ένα παιχνίδι από μια ομάδα αλλά από δυο, έρχεται η ΕΠΟ να λέει αθώος λόγω αμφιβολιών. Τι να περιμένει τώρα ο φίλαθλος και σε ποια εξυγίανση μπορεί να ελπίζει όταν βλέπει τέτοια πράγματα;

Θα ήταν τεράστιο σκάνδαλο αν συνέχιζε η ιστορία αυτή μόνο με την Βέροια κατηγορούμενη. Από την στιγμή που προχωρούσε η ιστορία θα έπρεπε να κληθεί και ο Ολυμπιακός, οπότε σου η ΕΠΟ λέει κάτσε να τελειώνουμε την ιστορία μια ώρα αρχύτερα. Το πρόβλημα για τη Βέροια αρχίζει από εδώ και έπειτα, αφού του χρόνου με τον Βρύζα την βλέπω πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, ο «απατημένος» δεν θα το αφήσει έτσι το ζήτημα.

Δεν ξέρω αν το είδες στη γυάλα σου η αν σου σφύριξαν τίποτα περίεργο, σου υπενθυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να παίρνει ενώσεις και την Βέροια δεν θα την αφήσει έτσι. Μη με βάζεις στο τριπάκι και μιλάμε για άλλα τώρα, το θέμα μας είναι η απόφαση που δείχνει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ολυμπιακός, ο σοφός τα φωνάζει χρόνια τώρα, ότι μόνο έτσι κάνεις κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κάνεις όνειρα για πρωταθλήματα. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ιβάν είναι ότι ανεβαίνει και ο Τίγρης και τα μέτωπα είναι δυο πλέον και όχι ένα.



Δεν υπάρχει ελπίδα

Το πήρα απόφαση, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ στην Ελλάδα φως στις υποθέσεις των στημένων αγώνων. Μπορεί οι εισαγγελείς να κάνουν την δουλειά τους σωστά και όμορφα αλλά με αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν πρόκειται να δει το φως της δημοσιότητας τίποτα. Δεν το γράφω με αφορμή της απόφασης για την Βέροια, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Το γράφω γιατί σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπήρξαν υποθέσεις που πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης και πλήρωσαν οι υπαίτιοι. Στην Ελλάδα, δυο πράγματα ισχύουν. Η το ποδόσφαιρο μας είναι αγγελικά πλασμένο ή βάλτε εσείς με το μυαλό σας ότι θέλετε.

Ιβάν Σαββίδης

Λένε στην πιάτσα ότι ο Σαββίδης προσπαθεί να πάρει τις ενώσεις με το μέρος του. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το κάνει, αλλά το λάθος που είναι; Δεν ξέρουμε στην Ελλάδα πως λειτουργεί το σύστημα και με ποιον τρόπο μπορεί μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό; Αν και εφόσον έχει μπει σε μια τέτοια διαδικασία και κάνει αυτό που θα του δώσει το δικαίωμα να επενδύει στην ομάδα του χρήματα, διασφαλίζοντας στο μέλλον την ίδια του την επένδυση. Μη με βάζετε στην λογική του σωστού η λάθος, δεν υπάρχουν αυτά σε μια χώρα που επικρατεί το παράλογο και ο νόμος του ισχυρού. Με τα όπλα που σε παίζουν, με τα ίδια θα παλέψεις. Όσοι πιστεύουν ότι απέναντι στις πυρηνικές κεφαλές των άλλων, εσύ μπορείς να πολεμήσεις με τόξα, ζούνε σε άλλο πλανήτη.


Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος 
ΚΟΚ Η Βέροια αθωώθηκε, ρε απίθανε, όχι ο Μαρινάκης
ΡΑΠ Με αυτή την απόφαση ο Μαρινάκης αθωώθηκε

Ραπτόπουλος

Τσατσάκι
Κάποιος μεγάλος μάγκας στο χώρο μου σφύριξε ότι ο Ηρακλής φίλησε το δαχτυλίδι του μεγάλου. Εφόσον έρθουν δανεικοί τη νέα χρονιά από τον Ολυμπιακό να δω τι θα λένε ο Μάνος και οι υπόλοιποι

Κρήτη
Μπορεί ο Μαχλάς και η παρέα του να θέλουν αθόρυβα και σωστά να πάνε την ομάδα στην Γ Εθνική, υπάρχει όμως μεγάλη μερίδα του κόσμου της ομάδας που αντιδρά. Μήπως θα πρέπει οι άνθρωποι του Άρη να αρχίσουν να διαβάζουν και κρητικές εφημερίδες.

Τσίπρας

Το ότι άνθρωπος του Καραϊσκάκη Άρτας είναι κολλητός του Τσίπρα και τον πλησίασε για τους δεύτερους της Γ' Εθνικής το γνωρίζετε; Μπορεί και να το γνωρίζετε. Το ότι ο Άρης περιμένει από εκεί την εξέλιξη για να δει αν θα παίξει μπαράζ, το ξέρατε;

 *Πηγή: metrosport.gr*

Φιλικό… ανακωχής πρότεινε ο Μπλάτερ!!

Έναν φιλικό αγώνα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θέλει να οργανώσει ο πρόεδρος της FIFA με στόχο να φέρει κοντά δυο χώρες που μισιούνται θανάσιμα
Σε ειρηνευτική αποστολή στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη βρίσκεται ο Σεπ Μπλάτερ ο οποίος επιχειρεί να δώσει άλλη διάσταση στις προσπάθειες ανακωχής της θανάσιμης έχθρας ανάμεσα στις δυο χώρες!
Ο πρόεδρος της FIFA έσπευσε στη Μέση Ανατολή ώστε να συζητήσει με τους ανθρώπους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης (PFA) και να προσπαθήσει να τους πείσει να μην προχωρήσουν με την κατάθεση πρότασης για αποβολή του Ισραήλ!
Η PFA κατηγορεί το Ισραήλ πως εμποδίζει τις δραστηριότητές της και περιορίζει τη μετακίνηση ποδοσφαιριστών από τη Λωρίδα της Γάζας στη Δυτική Όχθη που καταλαμβάνεται από τον Ισραηλινό στρατό.
Στόχος του Μπλάτερ είναι να προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα στην περιοχή τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Την Τετάρτη ο Μπλάτερ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ραζούμπ.
Palestinian-leader-Mahmoud-Abbas
Παρότι αρνήθηκε να αποκαλύψει τι ακριβώς συζήτησε με τον Νετανιάχου, ο Μπλάτερ έδωσε την… είδηση των ημερών, λέγοντας: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι συζήτησα μαζί του για να διοργανωθεί ένας φιλικός αγώνας ειρηνευτικού χαρακτήρα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και τον ενημέρωσα πως η FIFA θα ήταν χαρούμενη να το οργανώσει».
Sepp-Blatter-Netanyahu-009
Να θυμίσουμε πως εδώ και δυο χρόνια η FIFAπροσπαθεί να λύσει τα αρκετά προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή αφού η PFA έχει εκφράσει πολλά παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία της από τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Ισραήλ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Παλαιστίνης Ραζούμπ είναι κάθετος στην τοποθέτησή του, ξεκαθαρίζοντας ότι η PFA θα φτάσει ως το τέλος με την πρότασή της να ψηφίσει η FIFA αν πρέπει να τιμωρηθεί η ομοσπονδία του Ισραήλ ή όχι.
2049719 full-lnd
*Πηγή: onsports.gr*

Στον ΟΤΕ TV ως το 2019 ο Ολυμπιακός!!

Την ανανέωση της συνεργασίας του με τον OTE TV ως το 2019 ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός και όλοι οι εντός έδρας αγώνες του στην Α1 θα μεταδίδονται από το συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ.

Η σχετική ανακοίνωση:
«Για τα επόμενα 4 χρόνια, έως το 2019, ανανεώνουν τη συνεργασία τους ο ΟΤΕ ΤV και η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την αποκλειστική μετάδοση στον ΟΤΕ TV όλων των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Η συμφωνία αφορά στις αγωνιστικές περιόδους 2015/16, 2016/17, 2017/18 και 2018/19 και περιλαμβάνει το σύνολο των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο και τα play off του πρωταθλήματος, καθώς και όλες τις εντός έδρας φιλικές αναμετρήσεις της ομάδας.
Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά, αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια στα κανάλια OTE SPORT, αλλά και μέσω της προηγμένης υπηρεσίας ΟΤΕ TV GO , που δίνει πρόσβαση στα αθλητικά κανάλια του ΟΤΕ TV από κινητά, tablets και σύντομα από υπολογιστές και laptop.
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, μία από τις πιο καταξιωμένες ομάδες στην Ευρώπη, για τη συμμετοχή του στο φετινό Final Four και σε έναν ακόμη τελικό. Είμαστε χαρούμενοι που ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, δέκα φορές Πρωταθλητής Ελλάδας και εννέα Κυπελλούχος θα συνεχίσει να σκοράρει στα αθλητικά κανάλια του OTE TV και τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αλλά και όλο το μπασκετικό κοινό θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες του Ολυμπιακού στα κανάλια ΟTE SPORT, πλέον από όπου κι αν βρίσκονται, μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα μας υπηρεσία ΟΤΕ TV GO. H καταξιωμένη δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών OTE SPORT θα συνεχίσει την ποιοτική κάλυψη της αγωνιστικής δράσης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ», είπε, με αφορμή την ανανέωση της συμφωνίας με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Διευθυντής ΟΤΕ TV.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Χρήστος Σταυρόπουλος δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας μας με τον ΟΤΕ TV για την μετάδοση των εντός έδρας αγώνων μας για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ τα ερχόμενα χρόνια. Η εμπιστοσύνη του OTE TV αλλά και του Ομίλου ΟΤΕ στον οργανισμό μας αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας της διοίκησης και της ομάδας μας για την κατάκτηση της κορυφής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΟΤΕ TV αποτελεί πλέον έναν ισχυρό συνεργάτη του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μπασκετικές αλλά και αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενεί, έναν μοναδικό πάροχο πλήρους αθλητικού περιεχομένου. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνοδευτεί απο μεγάλες επιτυχίες και των δύο πλευρών!»
Η δημοσιογραφική ομάδα του ΟΤΕ TV για την κάλυψη της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, καθώς  και των άλλων μπασκετικών διοργανώσεων που φιλοξενεί ο ΟΤΕ TV, όπως το NBA (που επίσης ανανεώθηκε έως το 2018), το NCAA, η Liga Endesa ACB, η Lega Basket Serie A και φυσικά το Eurobasket 2015, περιλαμβάνει τους Βασίλη Σκουντή, Ρήγα Δάρδαλη, Θανάση Ασπρούλια, Άρη Μπάρκα, Κυριάκο Κουρουτσαβούρη, Κώστα Κατέβα και Χαράλαμπο Σαραντινάκη. Επίσης, μέσα από την εκπομπή Pick &’ Roll του Βασίλη Σκουντή κάθε Τρίτη (21.00, OTE SPORT 4HD) οι συνδρομητές του OTE TV ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις στο μπάσκετ».
*Πηγή: superbasket.gr*

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Παλαίμαχοι!!

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας (25/05) το προεδρείο του ΣΠΑΚΕ αλλά και ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του Αρη, Αστέριος Γούσιος.

«Τη Δευτέρα 25/5/2015 στη 1μ.μ., ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα δεχτεί το προεδρείο του ΣΠΑΚΕ (Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας) και τον πρόεδρο των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΑΡΗ, κ. Αστέριο Γούσιο. Πρόκειται για μία μεγάλη τιμή τόσο για τον κ. Γούσιο, όσο και για τον πρώτο Σύλλογο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών στην Ελλάδα, αυτόν του ΑΡΗ», αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΚΑΕ Αρης.
*Πηγή: superbasket.gr*

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας… από την κερκίδα!! (video)

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ακόμα μία σπουδαία ανατροπή στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ, όταν κατάφερε να πετάξει έξω την ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν μεγάλα σουτ κι ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς!
Δείτε ένα video μέσα από την εξέδρα των φίλων του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη:










*Πηγή: superbasket.gr*

Τα είπαν με θέμα τον Βεζένκοφ!!

Ο Νίκος Λώτσος βρέθηκε στα γραφεία του Άρη κι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη. Βασικό θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ.
Οι δύο άνδρες μίλησαν σχετικά με τον μέλλον του νεαρού φόργουορντ.  Ο Λευτέρης Αρβανίτης ενημέρωσε τον εκπρόσωπο του παίκτη για της προθέσεις του Άρη, με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί κι αμφότεροι συμφώνησαν να τα ξαναπούν μόλις ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε.
*Πηγή: superbasket.gr*