Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πήγε για ματ κι έπαθε πατατράκ!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα πρώτα παιχνίδια των πλέϊ οφς. Τι είδα στην χθεσινή πρώτη αγωνιστική των πλέϊ οφς;
Κατ΄ αρχάς, τη δικαίωση της καταγραφείσας εκτίμησής μου ότι ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί. Αυτό που λέω μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ο Ολυμπιακός παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα κι ο Παναθηναϊκός τα πλέϊ οφς!
Ο Αστέρας την πάτησε μεγαλοπρεπώς, γιατί αποδείχθηκε χωρίς plan b. Επένδυσε ο Βεργέτης σε ένα γρήγορο 1-0, επιχειρώντας φουλ επίθεση κι αιφνιδιασμό του αντίπαλου. Όντως για 20 λεπτά έφτασε κοντά στον στόχο του γρήγορου 1-0, που σίγουρα θα έδινε άλλη εξέλιξη στο παιχνίδι, όμως τον πούλησαν ο Νίκο Φερνάντεθ, αλλά κι ο Μάσα με τον Μπαράλες σε τέσσερις φάσεις, με κορυφαία εκείνη του πρώτου.
Ο Βεργέτης πήγε να κάνει ματ παίζοντας με δύο 10άρια (Ρόλε και Νίκο) και δύο σέντερ φορ (Μπαράλες, Πάρα), διαφοροποιώντας θεαματικά το κλασικό του φετινό σχήμα, δηλαδή την ενδεκάδα με δύο κόφτες, ένα δεκάρι, δύο κλασικούς εξτρέμ κι ένα φορ. Άφησε έτσι έξω και τον Μουνάφο και τον Γιαννιώτα. Και το προχώρησε περισσότερο βάζοντας από το πουθενά τον Αλόκο κι αφήνοντας έξω και τον Σανκαρέ και τον Ζησόπουλο πίσω. Χάλασε, κοινώς, τη χημεία της ομάδας του.
Αντί για ματ του βγήκε πατατράκ! Ασφαλώς δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το κάζο προήλθε απ΄ όλες αυτές τις αλλαγές. Είμαι σίγουρος, όμως, για την εικόνα του Αστέρα από το 26’ ως το 93’: απογοητευτική. Η ομάδα έδειξε χωρίς εναλλακτικό σχέδιο, για την περίπτωση που γίνονταν το 0-1 κι όχι το επιδιωκόμενο 1-0.
Σε τέτοια ματς, στα οποία διακυβεύονται τόσα πολλά, μία λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Κι η διαφορά χθες ήταν στη φάση του 1-0, που ο Σίντεφελντ πήγε πιο γρήγορα στην μπάλα απ΄ ότι ο Ιγκλέσιας, για τον οποίο θα έλεγα ότι ήταν ο μοιραίος παίκτης, εξαιτίας της καθυστερημένης αυτής αντίδρασης-το μεγάλο όπλο του Αστέρα είναι οι στημένες φάσεις και τελικά από μία τέτοια καταστράφηκε χθες…
Από τον Παναθηναϊκό κρατάω την παρουσία ιδίως του Νίνη και φυσικά την ικανότητα των Καρέλλη και Κλωναρίδη στην κόντρα επίθεση και την σφιχτή άμυνα μετά το 1-0.
Στο Περιστέρι αντίθετα το ματς ήταν ανταγωνιστικό έως το τελευταίο λεπτό!
Ο Ατρόμητος ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ από ένα λάθος του Ιτάντζ, όμως από την άλλη ατύχησε στα τελευταία λεπτά να νικηθεί από τον πρώην γκολκίπερ του σε δύο φάσεις ο Καραμάνος (αν τα έχανε με τον Ολυμπιακό, αλλά τέλος πάντων...).
Ο ΠΑΟΚ είχε ως παίκτη κλειδί τον Τζιόλη, με την συμμετοχή του και στη φάση του 1-1, μπορούσε να κάνει κι ένα ακόμη γκολ, ωστόσο κι εδώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας βγήκε νικητής σε δύο κρίσιμες φάσεις προς το τέλος του ματς.
Ο Κλάους, που έχει γκίνια αλλά νομίζω ότι είναι σε…διαδικασία επιστροφής στα γκολ, έβγαλε νοκ άουτ με καράτε τον (πολύ καλό) γκολκίπερ Γκορμπούνοφ, αλλά ο νεαρός αντικαταστάτης του, ο Μπάρκας, αποδείχθηκε πανέτοιμος κάτω από τα δοκάρια-για να σταθεί, όμως, στη συνέχεια πρέπει να μάθει να παίζει καλά με τα πόδια και να βγαίνει έξω από τα δοκάρια με επιτυχία.
Μία παρατήρηση για το τέλος: παίζει όλη την χρονιά ο ΠΑΟΚ και στόπερ βάζει τον αριστερό μπακ Τζαβέλλα κι όχι τον ακριβοπληρωμένο Κόστα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: