Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο «βιονικός» Ζέκα και το 4-2-3-1…!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα συμπεράσματα της φιλικής νίκης κόντρα στον Ατρόμητο και το παιχνίδι που ακολουθεί στην Λιέγη, κόντρα στην Σταντάρ.  
Τα αποτελέσματα, όπως έχω ξαναπεί δεν παίζουν κανένα ρόλο στα φιλικά, άρα αυτό το 2-1 επί του Ατρομήτου στην πρόβα πριν το ματς με την Σταντάρ μικρή σημασία έχει. Η ουσία είναι η νέα δοκιμή, που έκανε ο Αναστασίου σε σύστημα καθώς και η απόδοση κάποιων παικτών.
ADVERTISEMENT
Ξεκινάω από το πιο ευχάριστο της βραδυάς. Ο Ζέκα είναι ήδη σε δαιμονιώδη κατάσταση. Πρέσαρε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και το κυριότερο; Παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος στις πάσες του με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει και τα δύο γκολ. Και το πρώτο στον Πέτριτς και το δεύτερο στον Κλωναρίδη. Πρεσάρει απίστευτα και τα τρεξίματα του είναι απαραίτητα για την ομάδα.
Ο Μπέργκ δεν σκόραρε, αλλά έκανε όλα τα άλλα. Από δική του πάσα στο 34 στον Ζέκα, άρχισε το πρώτο γκολ, με τακουνάκι έδωσε άλλο ένα γκολ στον Κλωναρίδη, που το έχασε. Ο Σουηδός είναι καλά φέτος από νωρίς και αυτό είναι το σημαντικό. Ο Πέτριτς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και σκόραρε με απλό τρόπο. Υστερεί σε τρεξίματα και στο πρέσινγκ , αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να βάλει γκολ.
Ο Νάνο δεν έχει φορμαριστεί ακόμα  και αυτό φάνηκε και από τα στημένα που εκτέλεσε, αλλά πλέον ξέρουμε ποιος είναι και δεν υπάρχει η αμφιβολία, που υπήρχε πέρυσι τέτοια εποχή. Ο Αναστασίου απόψε δοκίμασε το 4-2-3-1, που στο πρώτο ημίχρονο μπορείς να το πεις και 4-4-1-1. Φαίνεται, ότι θέλει να απλώσει την ομάδα στο γήπεδο ενόψει του αγώνα με την Στάνταρ στην Λιέγη, για να ελέγξει, καλύτερα και τα άκρα.
Σωστή σκέψη, αλλά από αυτά, που είδα απόψε και πέρυσι ο Αντζαγκούν δεν μπορεί να παίξει στο ένα άκρο. Και επιθετικά χάνεται και αμυντικά δεν βοηθάει. Είναι καθαρά παίκτης του άξονα. Αντίθετα αυτή την θέση μπορεί να την παίξει μία χαρά ο Καρέλης, που και δυνατός είναι και μπορεί να κάνει την ζημιά στην αντεπίθεση.
 Να δούμε πως θα παρατάξει την ομάδα ο κόουτς , που ξέρει καλύτερα από όλους μας, αλλά έχω την αίσθηση, ότι ίσως ακόμα σκέφτεται μία θέση στην ενδεκάδα. Δηλαδή μία αμφιβολία, που σίγουρα έχει ο Αναστασίου είναι η παρουσία του Πράνιτς, που δεν είναι έτοιμος ακόμα και βρίσκεται πιο πίσω από τους άλλους σε φυσική κατάσταση. Κόντρα στον Ατρόμητο σε αυτή την θέση έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο τον Λαγό  και λίγο αργότερα όταν έπαιξε ο Μέντες πίσω μετά την έξοδο του Σίλντεφελντ, αγωνίστηκε δίπλα στον Λαγό και ο Ζέκα.
Το επίσης θετικό, που είναι πλέον φανερό, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον πολλούς παίκτες ταχυδυναμικούς στο κέντρο και την επίθεση και φαίνεται, ότι βελτιώνονται παίκτες, που πέρυσι αγωνίστηκαν πρώτη φορά στην ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα της ομάδας ήταν καλή. Μέχρι εκεί. Φιλικό ήταν και με πολλές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. Άλλο τα επίσημα, άλλο τα φιλικά παιχνίδια.
Πηγή: gazzetta.gr

«Επικίνδυνος για τον Άρη»

41173_main
Στην αντεπίθεση πέρασαν με ανακοίνωση τους, οι Νίκος Πασιαλής και Κώστας Οικονομίδης, σχετικά με τα όσα δήλωσε για τις ακαδημίες του Άρη, ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Καλαϊτζίδης.
Ο τεχνικός της Κ20 Νίκος Πασιαλής τον χαρακτήρισε άσχετο ενώ ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη, Κώστας Οικονομίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «αν δεν ήταν αυτό το τάιμινγκ, η μόνο καρέκλα που θα καθόταν στον Άρη θα ήταν στην κερκίδα».
Στην επιστολή του ο Νίκος Πασιαλής αναφέρει:
«ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΑΘΜΟ
Ενημερώθηκα και μελέτησα τις δηλώσεις του κ. Καλαϊτζίδη σχετικά με την απόφασή του να απαξιώσει όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ20  του ΑΡΗ . Ειλικρινά τρόμαξα από μια τέτοιου είδους συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά που είναι στην ομάδα του ΑΡΗ πολλά χρόνια, κάνουν πρωταθλητισμό, αγαπούν την ομάδα και έχουν τα δικά τους όνειρα. Είμαι πολλά χρόνια στον ΑΡΗ, έχω συνεργαστεί με καταξιωμένους προπονητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν έχω αντιμετωπίσει από κανέναν. To έργο μου στο ΑΡΗ το γνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας και δεν μπορεί ο κάθε τυχαίος προπονητής να με απαξιώνει και να μηδενίζει την προσφορά μου στον σύλλογο.
Δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια κάτω από  πολύ δύσκολες συνθήκες , έχουμε πάρει πρωταθλήματα Ελλάδος και πολλοί παίκτες μου αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες , στην Ευρώπη, στην SUPER LEAGUE και στην FOOTBALL LEAGUE. Αντιλαμβανόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο ΑΡΗΣ μας, πήγα στο γραφείο του χωρίς να με καλέσει, σαν συνάδελφος και συνεργάτης, για να τον καλωσορίσω, να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και να τον ενημερώσω.
Αμέσως αντιλήφθηκα ότι ο κ. Καλαϊτζίδης παρεξηγήθηκε, γιατί μάλλον ήθελε να τον χαιρετίσω σε στάση προσοχής, Φυσικά έφυγα αφήνοντας την έκθεσή μου για την Κ20 και δεν συναντήθηκα ξανά μαζί του. Είμαι βέβαιος ότι από κει και πέρα η άποψή του για όλα τα παιδιά της  ομάδας μου ξεκίνησε από μια κακοπροαίρετη διάθεση επειδή εγώ ήμουν ο προπονητής τους. Αυτό είναι ότι  χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί σε 17χρονα και 18χρονα  παιδιά , που έφυγαν διακοπές και μετά από ένα μήνα καλούνται  να δοκιμαστούν στον υπέρτατο βαθμό προσπάθειας για  να αξιολογηθούν σαν άτομα και σαν σύνολο.
Σαν Αρειανός, σαν προπονητής αλλά και σαν υπεύθυνος άνθρωπος, ενημερώνω την διοίκηση του ΑΡΗ, η οποία τον επέλεξε και τον άφησε να χειρίζεται όλα τα θέματα εν λευκώ,  ότι ο κύριος αυτός μ΄ αυτή του την συμπεριφορά δεν προσβάλει εμένα και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Προσβάλει  αυτούς που τον επέλεξαν γιατί απαξιώνει ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ προκειμένου να ικανοποιήσει τον ατομικό του εγωισμό.
Το διοικείν εστί προβλέπειν. Μήπως έπρεπε να τα προβλέψετε αυτά; Αγαπώ τον ΑΡΗ και εύχομαι να γίνει πάλι ο μεγάλος σύλλογος που ήταν πάντα. Νίκος Πασιαλής».
Ο Κώστας Οικονομίδης στη δική του επιστολή επισημαίνει:
«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΥΑΛΟΠΩΛΗΣ
Η δημόσια τοποθέτηση του τωρινού προπονητή-μάνατζερ (σύμφωνα  με δική του ατάκα) της πρώτης ομάδας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σχετικά με την «έλλειψη γνώσης ή ωραιοποίησης της κατάστασης ή κάτι άλλου που δεν θέλει να πάει ο νους του» για την αξιολόγηση των παικτών της Κ-20 του συλλόγου, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Η ποδοσφαιρική σοφία του 57χρονου τεχνικού που τον οδήγησε να αξιολογήσει αυτά τα παιδιά αμέσως μετά την μεταβατική-θερινή περίοδο και σε χρονικό διάστημα 4 ημερών («ατυχία» οι τραυματισμοί Κτιστόπουλου, Ρότα, Μαντζάρη, Γκελή….) δεν είναι ικανή να αφαιρέσει τη πολύχρονη 10χρονη προσφορά του προπονητή Νίκου Πασιαλή που επί των ημερών του Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σάκης Παπάζογλου, Γιαννιώτας, Διούδης, Μπουγαϊδης, Κατίδης έφεραν χρήματα στον σύλλογο ενώ και οι παραμένοντες Σταυρόπουλος, Λεμονής, Ρένια, Σουνάς, Γιαννίτσης γαλουχήθηκαν ποδοσφαιρικά  και υπό τις οδηγίες του.
Ο άνθρωπος που έχει συμμετοχή στην απώλεια των Μανιά-Κύργια-Καλί (ως προπονητής – μάνατζερ που είναι όφειλε, αφού τους ήθελε διακαώς, να διαπραγματευτεί και να τους πείσει), που έχει αφήσει την ομάδα με μόλις 10 επαγγελματικά δελτία συνδέοντας το προπονητικό του όνομα με την φτωχότερη ever πρεμιέρα των «κίτρινων» στην ιστορία τους, προσπαθεί να μειώσει βετεράνους του συλλόγου με διαδρομή, αξία, ήθος και αναγνώριση.
Αξιολογώντας, με στρατιωτικό στυλ και ειρωνικό ύφος, (στοιχεία γνώριμα σε παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του) όλους τους παίκτες της Κ-20, δύο της Κ-17 (με δικά του «προσωπικά κριτήρια» χωρίς ανάλογη ενημέρωση από τον αρμόδιο προπονητή) και δύο παίκτες που ο ένας είχε αποχωρήσει από τον Δεκέμβριο και ο άλλος είχε μεταγραφεί στην β΄ ομάδα του ΠΑΣ από το προηγούμενο καλοκαίρι, πρόλαβε να βάλει stop  σε βασικό διεθνή χαφ της U-17, σε επιθετικό που σκόραρε 12 γκολ στο πρωτάθλημα, σε αμυντικούς που κέρδισαν εντυπώσεις από αντίπαλους προπονητές και ιθύνοντες.
Σκέπτεται μήπως κανείς πως αυτά τα παιδιά αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου σε μια εποχή που ο ΑΡΗΣ δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες και τι θα γίνει αν ο συγκεκριμένος κόουτς αποχωρήσει νωρίς Σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα που ονόματα σαν τους πραγματικά μεγάλους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Έκτορ Ραούλ Κούπερ έδειξαν σεβασμό και πνεύμα συνεργασίας στα στελέχη της ΠΑΕ, σε ένα σύλλογο που τα τμήματα υποδομής  παραδοσιακά έχουν τροφοδοτήσει με πολλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια περυσινή σεζόν που όλοι ανεξαιρέτως εργαστήκαμε κάτω από τις γνωστές αντίξοες συνθήκες και απλήρωτοι για 10 μήνες, έρχεται ένας προπονητής που, χωρίς καμία προσωπική ποδοσφαιρική εμπειρία επιπέδου  Α΄ Εθνικής, «επιδεικνύει» σνομπισμό και δήθεν προπονητική ανωτερότητα ικανοποιώντας προφανώς δικές του προσωπικές ανάγκες και κόμπλεξ.
Προσωπικά, μαζί με τον Νίκο Πασιαλή, τον εξαιρετικό γυμναστή Μπάμπη Μαυρίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Νίκο Παπαδόπουλο, ποτέ δεν θεωρήσαμε πως έχουμε τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αλλά και ο ίδιος με το σπάνιο ρεκόρ της πολλαπλούς συνεργασίας του με την ομάδα της Βέροιας δεν δικαιούται να ομιλεί επί παντός επιστητού  αφήνοντας υπονοούμενα, γιατί όχι μόνο ο χρόνος- όπως επικαλείται-αλλά και το παρελθόν του καθενός διαμορφώνουν κρίσεις.
Αλήθεια, είμαι σίγουρος πως και στις προηγούμενες θητείες του με την Βέροια και την Ν. Σαλαμίνα – εκτός των θεαματικών συνεργασιών του με τους Λύκους, την ΑΕ Αμπελοκήπων, τον Μακεδονικό και το Λεωνίδιο – κρατούσε τον ρόλο προπονητή -μάνατζερ που με τόσο στόμφο προανήγγειλε στην πρώτη του συνέντευξη στον ΑΡΗ….. Φαίνεται λησμονεί πως το θλιβερό -δυστυχώς- αγωνιστικό timing του ΑΡΗ, αποτέλεσε το «κλειδί» εγκατάστασης του στην προπονητική καρέκλα του συλλόγου, αφού υπό φυσιολογικές συνθήκες στην μόνη καρέκλα του Χαριλάου που θα μπορούσε να καθήσει θα ήταν αυτή της κερκίδας.
Με τιμή ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ».

Ήττα στη Μόσχα για την Κ20!

ΠΑΟΚ Κ20
Την ήττα στο δεύτερο παιχνίδι της στο διεθνές τουρνουά της Μόσχας «Λεβ Γιασίν», γνώρισε χθες η ομάδα Κ20 του ΠΑΟΚ.
Οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 2-1 και έτσι έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την 3η θέση της διοργάνωσης, με τον Βλάνταν  Ίβιτς και τους παίκτες του να έχουν πλέον στόχο την κατάληψη της 5ης θέσης.
Πηγή: arenafm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Τεράστιο βήμα πρόκρισης για Σαν Λορένζο!! (video)

Με τα… δύο πόδια στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες βρέθηκε η Σαν Λορένζο μετά το εντός έδρας 5-0 σε βάρος της Μπολιβάρ.
Την επόμενη εβδομάδα (30/07) θα αγωνιστεί στη Βολιβία, αλλά το αποψινό αποτέλεσμα στην Αργεντινή ουσιαστική διασφαλίζει την πρόκρισή της στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Θυμίζουμε πως στον χθεσινό πρώτο ημιτελικό του Λιμπερταδόρες, η Νασιονάλ της Παραγουάης κέρδισε με 2-0 την Ντιφενσόρ Σπόρτινγκ ενόψει του επαναληπτικού των δύο ομάδων (29/07) στην Ουρουγουάη. Όσον αφορά το αποψινό ματς, ο 31χρονος Μάουρο Μάτος άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, ενώ ο 25χρονος Εμανουέλ Μας βρήκε δίχτυα στο 27ο και στο 87ο, ο 34χρονος Χουάν Μερσιέρ στο 70ό και ο 25χρονος Χούλιο Μπουφαρίνι με τρομερό σουτ στο 73ο.




Πηγή: onsports.gr

Ρεκόπα Σουνταμερικάνα: Τίτλος για Μινέιρο με δύο αυτογκόλ στην παράταση!! (video)

Με συνολικό 5-3 σε δύο αγώνες με τη Λανούς χάρη σε δύο αυτογκόλ στην παράταση, η Ατλέτικο Μινέιρο κατέκτησε το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα.
Οι Βραζιλιάνοι πήραν 1-0 στην Αργεντινή και απόψε προηγήθηκαν με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Ντιέγκο Ταρντέλι στο 6ο λεπτό, αλλά ισοφαρίστηκαν από τον Παραγουανό Βίκτορ Αγιάλα στο 8ο. Ακολούθησε ο 33χρονος Σαντιάγκο Σίλβα με 2-1 υπέρ της Λανούς στο 25ο και κόντρα στον ρυθμό της αναμέτρησης ισοφάρισε σε 2-2 ο Μαϊκοσουέλ στο 37ο. Πάντως, οι Αργεντίνοι συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν στο 93ο λεπτό με Λαουτάρο Ακόστα να υποχρεώνει τη διεξαγωγή παράτασης.
Αμφότερες οι ομάδες έψαχναν το παρθενικό τους Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, ετήσια σύγκρουση των κατόχων του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Κόπα Σουνταμερικάνα, αλλά οι Βραζιλιάνοι του Ροναλντίνιο πέτυχαν τον συγκεκριμένο στόχο ξεπερνώντας τη μέτρια εμφάνισή τους με δύο αυτογκόλ στον έξτρα χρόνο. Συγκεκριμένα, ο Γκουστάβο Γκόμεζ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 103ο λεπτό και σε εξίσου άτυχη στιγμή του 111ου πρωταγωνίστησε ο Αγιάλα χαρίζοντας το τρόπαιο στη Μινέιρο.



Πηγή: onsports.gr

MLS: Πήραν ανάσα οι Έρθκουεϊκς!! (videos)

Χωρίς να εντυπωσιάσουν, οι ουραγοί της δυτικής περιφέρειας του MLS, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, επιβλήθηκαν με 5-1 των Σικάγο Φάιρ.
Ευνοήθηκαν από ωραίο γκολ του Σι Σαλίνας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 52ο λεπτό ο Ατίμπα Χάρις σημείωσε το 2-0 και στο 62ο ο Κρις Βοντολόφσκι το 3-0. Στο 75ο, ο Γκραντ Ουάρντ μείωσε για τις «φωτιές», αλλά ο Γιανίκ Ντιαλό στο 79ο προσέδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Έρθκουεϊκς με το γκολ του αγώνα και στο 84ο ο Κόρντελ Κέιτο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Δείτε highlights του παιχνιδιού στην επίσημη ιστοσελίδα του MLS.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
20
35
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
19
34
Τορόντο
17
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
20
24
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
19
23
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
21
23
Κολόμπους Κρου
20
23
Σικάγο Φάιρ
19
20
Χιούστον Ντάιναμο
20
19
Μόντρεαλ Ίμπακτ
18
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
18
38
Ντάλας
20
29
Ρέαλ Σολτ Λέικ
19
29
Λος Άντζελες Γκάλαξι
17
27
Κολοράντο Ράπιντς
19
27
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
19
27
Πόρτλαντ Τίμπερς
20
24
Σίβας ΗΠΑ
19
23
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
18
20
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.









Πηγή: onsports.gr

Πρόσωπο έκπληξη στην προεδρία του ΠΑΟΚ!!

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι το πρόσωπο έκπληξη που αναλαμβάνει καθήκοντα νέου προέδρου αλλά και εκτελεστικού διευθυντή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Διαβάστε την ανακοίνωση των «ασπρόμαυρων» με το προφίλ του Αγγελίδη

Πρόσωπο έκπληξη στην προεδρία του ΠΑΟΚ
Την αλλαγή προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή θα σηματοδοτήσει η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 14 Αυγούστου.

Νέο πρόσωπο-έκπληξη ο Ιάκωβος Αγγελίδης, ο οποίος τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια ήταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Δικέφαλος του Βορρά» επισημαίνονται τα καθήκοντά του, αλλά και το αναλυτικό προφίλ του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:


«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έχει συγκληθεί για τις 14 Αυγούστου θα προταθεί η προσθήκη στο διοικητικό συμβούλιο του Ιάκωβου Αγγελίδη με σκοπό να του ανατεθεί η θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου, ωστόσο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε χώρες του εξωτερικού, όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αγγλία. Είναι δικηγόρος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας και έχει εργαστεί ως γενικός σύμβουλος και διευθυντής σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Από το 2009 και την αλλαγή ιδιοκτησίας της Μακάμπι Τελ Αβίβ εντάχθηκε στην ομάδα του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν πενταετούς θητείας του, η Μακάμπι προχώρησε σε ριζικές οργανωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ενώ στον αγωνιστικό τομέα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισραήλ τις περιόδους 2012-13 και 2013-14 και έφτασε στη φάση των «32» του Europa League.
Ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται σε έναν μοντέρνο ευρωπαϊκό σύλλογο με υψηλές απαιτήσεις για να επιτύχει τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους στόχους του.

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης αναμένεται να βοηθήσει τον σύλλογο με την εμπειρία του στην υλοποίηση σχεδίων υψηλού επιπέδου στον χώρο του ποδοσφαίρου, του μάρκετινγκ, της επικοινωνίας και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στόχος είναι να αναβαθμιστεί η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ.

Επιθυμία μας είναι να συνδυαστεί η μοναδική δυναμική και το πάθος που διακρίνει τους φίλους του ΠΑΟΚ με μια υψηλού επιπέδου διοίκηση που θα φέρει την τεχνοκρατική καθοδήγηση προς την επιτυχία.

Καλωσορίζουμε τον Ιάκωβο Αγγελίδη στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με την υπόσχεση να του δοθεί η απαραίτητη υποστήριξη που απαιτείται για να επιτύχει στο έργο του».

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει»

Καμία αμφιβολία για το αν η ΑΕΚ θα χτίσει το γήπεδό της δεν άφησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Συναίνεση με το Δήμο ζήτησε ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης», που βούρκωσε όταν αναφέρθηκε στον κόσμο της.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει»
Το δικαίωμα της ΑΕΚ να φτιάξει το «σπίτι» της στο χώρο που της ανήκει υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Με διάθεση να λύσει παρεξηγήσεις, αλλά και να καταγγείλει μεθοδευμένες κινήσεις εναντίον του έργου, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» ξεκαθάρισε πως εκείνη δε θέλει χάρες, παρά μόνο να χτίσει ένα γήπεδο απόλυτα νόμιμο στα χώματα των πατεράδων της.

Ο επικεφαλής της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ μίλησε για υποκρισία στο θέμα του άλσους (με βάση τη σημερινή του εικόνα) κι έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του έργου, που οδήγησε σε επεισόδια με κομμάτι του κόσμου.

Ανεξάρτητα απ’ αυτά πάντως, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση με το Δήμο και δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση για να βρεθεί πεδίο συνεννόησης μαζί του. Όσο για τα 20 εκατ. της Περιφέρειας, τόνισε ότι ενδεχόμενη μη καταβολή τους (απ’ τη στιγμή που είναι εγκεκριμένα) θα είναι ένδειξη ότι η κ. Δούρου δεν θέλει το γήπεδο.

Σημαντική η αποκάλυψη ότι -πέραν της επιχορήγησης απ’ την Περιφέρεια- έχει εξασφαλιστεί το 85% της υπόλοιπης χρηματοδότησης και η δέσμευση ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου «θα τρέξουν με χίλια οι διαδικασίες».

Χαρακτηριστικό της φόρτισης του Δημήτρη Μελισσανίδη ότι βούρκωσε τη στιγμή που αναφέρθηκε στα ιδανικά του κόσμου της ΑΕΚ, με αφορμή το ταξίδι στο Βελιγράδι.


Αναλυτικά η τοποθέτηση Μελισσανίδη

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις με το γήπεδο. Ενημερωθήκατε για όλα από τους προλαλήσαντες. Στην παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου, θέλω να αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει. Κάποια ζητήματα που άλλες φορές οφείλονται σε παρεξηγήσεις και άλλες σε ζητήματα που δεν έχουν λόγο στο γήπεδο της ΑΕΚ. Ενώ μιλάμε για ένα έργο που είναι αθλητικό και αναπτυξιακό, έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις από κάθε μη αρμόδιο. Ήρθε η ώρα η ΑΕΚ να απαντήσει. Η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να έχει παρόν και μέλλον χωρίς γήπεδο.

Ξεκινήσαμε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος ήταν να επιστρέψουμε στη γενέτειρα γη. Ο δεύτερος να έχουμε τη συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου. Και ο τρίτος να γίνουν όλα με πλήρη διαφάνεια. Από την πρώτη στιγμή δε ζητήσαμε κάτι που να καταστρατηγεί τους νόμους. Ούτε δωρεάν γήπεδο, ούτε έκταση, ούτε κάποια από τις διευκολύνσεις που είχαν άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ έχει τη δική της έκταση και το δικαίωμα να χτίσει το γήπεδό της. Η ΑΕΚ δε ζητάει χάρη, αλλά τα νόμιμα. Να ξεκινήσει ένα αναπτυξιακό και πολιτιστικό έργο.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε να διεκδικήσουμε την κατασκευή του γηπέδου μας στη Φιλαδέλφεια και μόνο. Θέλω να αναφερθώ όμως και στην υποκρισία ορισμένων που δείχνουν ότι κόπτονται από το άλσος. Σέβομαι τις ευαισθησίες όλων. Γι’ αυτό επισκέφθηκα και ο ίδιος πολλές φορές το άλσος και τρόμαξα από την εικόνα εγκατάλειψης. Ένα άλσος όπου το 1991 κόπηκαν 1200 δέντρα χωρίς να αντιδράσει κανείς. Όπου έχουν χτιστεί διάφορα παράνομα κτίρια για τα οποία δε διαμαρτυρήθηκε κανείς. Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια, λίμνες με σκουπίδια και πολλά άλλα. Γι’ αυτό το άλσος έκαναν επανάσταση κάποιοι τύποι για 52 δέντρα. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι;

Επιδιώξαμε τη συναίνεση χωρίς να εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Απόδειξη ήταν η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δημιουργήθηκε όμως ένα ζήτημα πολιτικής εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου. Εμείς ανοίξαμε από την αρχή τα χαρτιά μας. Ένα γήπεδο που θα ικανοποιεί την ΑΕΚ και τις απαιτήσεις των κατοίκων. Χωρίς καταστήματα και καταπατήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου. Το κάναμε για τη χρήση ενός μικρού κομματιού γης με δημόσια αντικατάσταση στο πολλαπλάσιο, ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα του άλσους που είναι ντροπής.

Από το φθινόπωρο του 2013 δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε όσα είπαμε και δεσμευτήκαμε. Αντίθετα, έχουν αλλάξει οι θέσεις πολλών για πολλά. Γίνεται μια σκόπιμη προσπάθεια να συνδεθεί το γήπεδο της ΑΕΚ με αόριστα επιχειρηματικά συμφέροντα. Καλώ οποιονδήποτε με κοινή λογική να διαβάσει το νομοσχέδιο και να μου πει ένα σημείο που να έχει υπόνοια έστω εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση στον κόσμο της ΑΕΚ ότι υπάρχουν άνομοι κύκλοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την κατασκευή του γηπέδου.

Να ξέρετε ότι το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι ενέργειες έδωσαν την εντύπωση ότι επιδιώκεται η ματαίωση του έργου. Δεν προκαλέσαμε κανέναν, αντίθετα σεβαστήκαμε τις διαφωνίες. Κινηθήκαμε έτσι, αλλά κάποιοι έδιναν την εντύπωση ότι δρουν μεθοδευμένα. Έτσι ένα κομμάτι οργανωμένων οπαδών προέβη σε κάποιες πράξεις κομμάτι για τις οποίες ζήτησε συγγνώμη. Και να πω και κάτι για όσους είπαν για στρατούς. Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ για ένα πράγμα δεν έδωσαν ποτέ δικαίωμα ότι αποτέλεσαν ποτέ στρατό κανενός. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου υπήρξαν διαφωνίες μου, πάντα είχαν την ανεξαρτησία τους. Είδαν πολλά κι έζησαν αδικίες εντός κι εκτός γηπέδων. Μετά τα πρωταθλήματα, βλέπουν να επιχειρείται και κλοπή γηπέδου. Γι’ αυτό αντέδρασαν.

Οι ΑΕΚτζήδες δεν είναι άβουλα όντα. Στις άλλες ομάδες βλέπουν να υπάρχουν διευκολύνσεις και στην περίπτωση της ΑΕΚ βλέπουν να γίνεται ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος. Και αναρωτιούνται γιατί; Αυτό που θέλουμε είναι να πάψει ο ΑΕΚτζής να είναι άστεγος. Εμείς ο κόσμος της ΑΕΚ θα παραμείνουμε σταθεροί στις δημοκρατικές μας αξίες. Είμαστε ομάδα της προσφυγιάς και γι’ αυτό δεν βρήκαν ποτέ θέση στον κόσμο μας φασιστικές συμπεριφορές.

Τον κόσμο που ακολούθησε την ΑΕΚ στο Βελιγράδι για να στείλει μήνυμα εναντίον του πολέμου. Τεράστιες μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Μελισσανίδης βούρκωσε και μονολόγησε «θα με ξεφτιλίσουν, αλλά δεν πειράζει») που ήταν μαζί μας, όπως ο κ. Γλέζος, δεν ξέρουν τι πρεσβεύει αυτός ο κόσμος; Ο ίδιος ο κόσμος ζήτησε συγγνώμη. Δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη όμως η καταδίκη των επεισοδίων, όταν είχαν προηγηθεί χαρακτηρισμοί όπως μπράβοι, τραμπούκοι και φασίστες.

Η ΑΕΚ δεν ανήκει ούτε σε ιδιοκτήτες, ούτε σε κόμματα. Ζητάμε από όλα τα κόμματα να συμβάλλουν και να κλείσουν το δρόμο σε άνομα συμφέρονται που αντιστρατεύονται το γήπεδο.

Είναι γνωστό ότι το γήπεδο δεν μπορεί να το κατασκευάσει ούτε η ερασιτεχνική, ούτε το κράτος. Προσπαθήσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή και ιδρύσαμε μια εταιρεία λαϊκής βάσης, τη «Δικέφαλος 1924», που ανήκει σε όσους θέλουν να συμμετέχουν. Η εταιρεία δεν έχει μεγαλομέτοχο, δεν ιδρύθηκε με σκοπό το κέρδος αλλά για να τρέξει το γήπεδο. Η μόνη λύση για να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον η ΑΕΚ δεν θα έχει ανάγκη από προστάτες. Κάποιοι από μας μπορούμε να συμβάλλουμε παραπάνω, αλλά δεν είμαστε ιδιοκτήτες. Ναι, όσοι εμπλεκόμαστε σε κεντρικό επίπεδο, θέλουμε να συνδέσουμε το όνομά μας με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Αλλά αυτό θα το κάνει κάθε οπαδός που έχει συμβάλλει, έστω και με το μικρότερο πόσο. Το γήπεδο θα το φτιάξουμε όλοι μαζί και θα είμαστε περήφανοι.

Το πεδίο συνεννόησης με τον Δήμο είναι απαραίτητο να βρεθεί. Όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και γιατί το συγκεκριμένο έργο έχει και κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό όφελος για το δήμο και τους όμορους δήμους. Δεν αφορά μόνο τη Φιλαδέλφεια, αφορά όλη την Αθήνα και όλη την Ελλάδα. Θέλουμε τη δημοτική αρχή δίπλα μας γιατί υπάρχουν σημεία του έργου που είναι παρά φύση να ξεπεραστούν χωρίς αυτόν. Τον θέλουμε αρωγό.

Δεχθήκαμε αυτά που ζήτησε ο δήμαρχος, κάναμε τα βήματα από την πλευρά μας και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα κάνει και η δημοτική αρχή και δεν θα μείνει προσκολλημένη σε επεισόδια που οι ίδιοι οι φίλοι της ΑΕΚ ζήτησαν συγγνώμη. Πρέπει να βρούμε πεδίο συνεννόησης. Χτίζουμε ένα γήπεδο-κόσμημα. Ένα κέντρο άθλησης και πολιτισμού. Ένα γήπεδο μοναδικό που θα τονώσει την αγορά της Φιλαδέλφειας, η οποία στενάζει. Περίπου 1 εκατ. κόσμος θα επισκέπτονται την πόλη. Προσφέρουμε τη δυνατότητα να οργανώνονται πολύπλευρες εκδηλώσεις, το μουσείο θα είναι καθημερινά σημείο ιστορικής αναφοράς. Σε μια εποχή που η χώρα μαστίζεται από ανεργία, θα δημιουργηθούν περίπου 1500-2000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια του έργου και 200 μετά.

Κλείνοντας θέλω να πω κάτι στους φιλάθλους μας: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Θα τρέξουμε με χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε στα δύσκολα. Γεννά νικητές μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας και ξαναβάζουμε την ΑΕΚ εκεί που ανήκει».

Οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις που έγιναν

-Εμείς ζητάμε συναίνεση και θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί και το γήπεδο θα γίνει.

-Αν δεν πάρουμε τα επιπλέον στρέμματα, θα κάνουμε ένα γήπεδο χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν. Θα είναι όμως ένα γήπεδο πολύ μικρότερο κι επειδή η ΑΕΚ θα παίζει στην Ευρώπη, θα πρέπει να ξαναγίνει πρόσφυγας.

-Δεν θέλω ούτε να ακούω για άλλο χώρο. Είναι ιστορικής σημασίας να γίνει το γήπεδο εκεί που το έφτιαξαν οι πατεράδες μας.

-Περιμέναμε και περιμένουμε να μας καλέσει η δημοτική αρχή, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο σημάδι. Για την κ. Δούρου δεν έχω να πω κάτι, δε γνωρίζω. Για τη σύμβαση με την Ερασιτεχνική, θα πω ότι έγινε όπως πρέπει και το γήπεδο θα της ανήκει.

-Αντιπροσωπεία της ομάδας μας βρέθηκε στη Βουλή και συζήτησε πριν την ψήφιση του νόμου. Προσωπικά έκανα επαφές σε πολύ υψηλό επίπεδο, ό,τι μου ζήτησαν το έκανα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το έργο δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς.

-Θέλουμε ένα γήπεδο με τη συναίνεση του Δήμου. Για να γίνει ένα γήπεδο χρειάζονται πολλά περιφερειακά έργα. Όταν έγινε το Καραϊσκάκη τα αντίστοιχα έργα ήταν πολλών δεκάδων εκατομμυρίων. Θέλουμε τη συναίνεση του Δήμου για όλα αυτά. Είναι τρελό και παράλογο να δίνονται τόσα εκατομμύρια για ένα γήπεδο και να υπάρχουν διεστραμμένα μυαλά που να λένε ότι θα κονομήσω. Τι να κονομήσω; Δόξα τω Θεώ, μου τα 'φερε η ζωή καλά και δεν έχω ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν απίστευτες δικαιολογίες. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι στο χωράφι μας να φτιάξουμε το γήπεδό μας. Εκτός κι αν δε θέλουν να έχει η ΑΕΚ γήπεδο. Ε, αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

-Όλος ο προϋπολογισμός του έργου στηρίχθηκε και στα χρήματα της Περιφέρειας. Αν δε μας τα δώσει η κ. Δούρου, που δε νομίζω γιατί είναι νόμιμα και γιατί έχουν εγκριθεί, δε θα θέλει να κάνουμε γήπεδο. Είναι ξεκάθαρο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια, δε μας αφορά. Για ποιο λόγο αφού είναι περασμένα αυτά τα κονδύλια, να μη δοθούν όταν για άλλα γήπεδα δόθηκαν χρήματα ή χαρίστηκαν οικόπεδα; Εμείς θέλουμε όλες οι ομάδες να έχουν γήπεδα. Εμείς έχουμε δικό μας οικόπεδο και δεν μπορούμε να κάνουμε γήπεδο.

-Ένα μεγάλο κονδύλι είναι της Περιφέρειας. Τα υπόλοιπα κατά 85% έχουν εξασφαλιστεί. Υπάρχουν πάνω από 10.000 μέτοχοι που θα συνεισφέρουν. Να πάρουμε πρώτα τις άδειες και μετά δε νομίζω να έχουμε κάποιο πρόβλημα. Το γήπεδο θα το εκμεταλλεύεται η "Δικέφαλος 1924", αλλά θα ανήκει στην ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μελισσανίδης έκλεισε την τοποθέτησή του διαβάζοντας μια επιστολή που έφτασε στα χέρια του από σύλλογο οικολόγων, ο οποίος δήλωνε αποφασισμένος να μπλοκάρει το έργο στο ΣτΕ, αλλά άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην οδηγηθούν εκεί τα πράγματα αν υπήρχε μια γενναιόδωρη στάση απέναντί του.



Νωρίτερα πλήρεις τεχνικές διευκρινίσεις για το έργο είχε δώσει ο project manager, Δημήτρης Ανδριόπουλος, που είπε:

«Θα αναφερθώ μόνο σε πραγματικά στοιχεία. Θα ξεκινήσω συνδέοντας το τέλος της προηγούμενης παρουσίασης στο ίδρυμα Ωνάση και το ερώτημα «ποιος μπορεί να μη θέλει ένα τέτοιο έργο». Σήμερα είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου. Έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες, έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στα Υπουργεία και είμαστε έτοιμη μετά τη νομοθετική ρύθμιση, να δώσουμε τα πάντα για οικοδομική άδεια.

Μεσολάβησαν εκλογές και όπως είναι γνωστό, έχουμε καινούργια αρχή σε Δήμο και Περιφέρεια, την οποία σεβόμαστε. Ξεκίνησε ένας διάλογος, ακούστηκαν κάποια πράγματα, έγινα και συζητήσεις σε κάποιο κόμμα. Θέλουμε εσείς, ο κόσμος και όσοι ψηφίσουν να ξέρουν τα πραγματικά γεγονότα βάσει εγγράφων, ώστε ο κάθε εκπρόσωπος του λαού να ξέρει τι θα ψηφίσει. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ρητορικό το ερώτημα «ποιος μπορεί να μη θέλει αυτό το γήπεδο».

Γήπεδα ποδοσφαίρου αυτοχρηματοδοτούμενα και με τη συνδρομή του κράτους δεν μπορούν να γίνουν αν δε συμφωνούν ο Δήμος, η Περιφέρεια και το ερασιτεχνικό σωματείο. Αν ένας από αυτούς έχει άλλη άποψη, δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Το Φεβρουάριο του 2014 ήταν όλοι σύμφωνοι. Σήμερα ο Δήμος είναι ένα ερωτηματικό, γιατί η καινούργια αρχή έχει ερωτήματα που θα απαντηθούν και έχουν λάθη.

Μιλάμε συνολικά για 423 στρέμματα άλσους, όπως έχουν μετρηθεί επίσημα. Από το 1924, έχουν δοθεί 26,7 στρέμματα στην ΑΕΚ, η οποία έκανε τις εγκαταστάσεις της και επί 90 χρόνια υπήρχε εκεί δραστηριότητα. Δε μιλάμε για αεροδρόμιο, αλλά για κάτι που ήταν εκεί 90 χρόνια και τώρα θα ξαναφτιαχτεί μοντέρνο. Δε μιλάμε για 27 στρέμματα που ήταν φυτεμένα και θα τα κάνουμε γήπεδο. Ανανεώνεται η παραχώρηση και δίδονται στο ερασιτεχνικό σωματείο 29,1 στρέμματα.

Οι προδιαγραφές περασμένων ετών ήταν άλλες και ένα σύγχρονο γήπεδο δε χωράει γεωγραφικά σε μικρότερη έκταση. Προσπαθούμε να μην πάρουμε ούτε 100 μέτρα για να μην έχουμε γκρίνια. Όποιος λέει όμως να μην πάρουμε τίποτα, λέει ότι δε θέλει να γίνει γήπεδο. Το άλσος είναι 423 στρέμματα και το Σύνταγμα λέει να μην πειράζονται. Η κοινή λογική λέει ότι με 2,4 στρέμματα δεν πειράζουμε τα υπόλοιπα 421. Είναι ασυντήρητο επί 30 χρόνια το άλσος, όπως βλέπετε, και καταρρέει. Υπάρχουν τεράστια διάκενα που έχει δεσμευτεί η ΑΕΚ ότι θα ξαναφυτευτούν.

Υπάρχουν και άλλες πτυχές όμως. Ενώ η περιοχή έχει συντελεστή δόμησης 1,4 και το παλιό πρότζεκτ είχε 2, το τωρινό θα έχει 0.9. Το ανώτατο ύψος των κτιρίων της περιοχής είναι 22,5 μ., στο παλιό πρότζεκτ ήταν 27 μ. και στο παρόν θα είναι 19,75 μ. Το παλιό είχε εμπορικό κέντρο και το τωρινό κέντρο πολιτισμού. Δε μας ενδιαφέρουν τα εμπορικά και ήταν ξεκάθαρη η θέση της ΑΕΚ από την αρχή. Το μειώσαμε στο απόλυτα απαραίτητο, στα 29,1 στρέμματα.

Επειδή το σύνταγμα ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει ισοζύγιο, να πούμε τι έχει ζητήσει η ΑΕΚ και τι δίνει πίσω γι’ αυτά. Ζητάει 2,4 έκτασης άλσους και να πούμε ότι το παλιό γήπεδο ήταν 1 στρέμμα έξω απ’ το περίγραμμά του. Αυτά τα 2,4 στρέμματα δεσμεύτηκε εγγράφως ότι θα τα αποκαταστήσει σε άλλο οικόπεδο της Φιλαδέλφειας. Το τονίσαμε και στο Δήμαρχο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΕΚ τα δίνει πίσω στο δήμο σε πράσινο. Η υπογειοποίηση απορροφά την κίνηση που είναι όχληση για τους κατοίκους και δίνει 10 επιπλέον στρέμμα κοινόχρηστου χώρου.

Τα 52 μετρημένα δέντρα που θα κοπούν θα αντικατασταθούν με 5.000 δέντρα, φυτά και θάμνους, που είμαστε υποχρεωμένοι να φυτέψουμε και είναι δεμένα νομικά. Τα διάκενα είναι το πρόβλημα του άλσους και όχι τα 52 δέντρα που είναι ασυντήρητα. Έχω μελέτη του φορέα του άλσους που έχει δοθεί από το 2009 στο Δήμο και λέει ότι κοστίζει 2,5 εκατ. ευρώ η αποκατάστασή του.

Απ’ τη δημιουργία των εγκαταστάσεων θα απελευθερωθούν 4,5 στρέμματα που χρησιμοποιούνται παρανόμως για σκουπιδιάρες που έχουν καταπατήσει την έκταση. Όταν δημιουργείς ένα οικοδομικό τετράγωνο, γύρω γίνεται μια ζώνη πεζοδρόμου. Το σύνταγμα το ορίζει και όχι η ΑΕΚ. Η έννοια είναι να φύγουν τα 4,5 στρέμματα από τις σκουπιδιάρες. Ζητήθηκε από τη δημοτική αρχή να υπάρχουν περισσότερες θέσεις πάρκινγκ και η ΑΕΚ δεσμεύτηκε για 250 θέσεις που θα τις χρησιμοποιεί 25 μέρες το χρόνο. Προβλέφθηκαν επίσης έξι μέτρα πρασιάς επιπλέον, που θα ξεκολλάει το γήπεδο από τις πολυκατοικίες.

Στην Ελλάδα τα άλση προστατεύονται όπως τα δάση. Αυτό που λέει το περίφημο άρθρο 82 ενισχύει την προστασία. Όποιος διαβάσει προσεκτικά, θα το καταλάβει. Το άλσος αν δε γίνει το έργο, θα πεθάνει. Το αποδεικνύει η πραγματικότητα γιατί δεν υπάρχουν τα 3 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να επιβιώσει.

Οι πολίτες νομίζουμε ότι θέλουν αυτό που περιγράφουμε. Καινούργιες δουλειές, να ζωντανέψει ξανά η περιοχή, να υπάρχει ένα άλσος χωρίς σύριγγες και σκουπίδια. Αν είδατε τις ανακοινώσεις, η γραμμή 4 του μετρό μπορεί να τελειώσει στον Περισσό. Η εγκατάσταση της ΑΕΚ είναι η άγκυρα για να την τραβήξει ως εκεί. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Αν ρωτούσαμε τον καθένα Φιλαδελφειώτη τι θέλει στην περιοχή του -και όχι ποια δημοτική αρχή- τι θα απαντούσε; Νομίζω ότι έχουμε χρόνο μέχρι την επόμενη βδομάδα να κάτσουμε να βρούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει. Επιστήμη στην Ελλάδα να βρίσκουμε αυτά που μας χωρίζουν και όχι αυτά που μας ενώνουν».



Πριν τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον λόγο είχε πάρει και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, που είπε:

«Το σωματείο ΑΕΚ, η μάνα ΑΕΚ βρίσκεται σήμερα σε μια περίεργη θέση. Έχω καλυφθεί σε όλα από τον κ. Ανδριόπουλο, αλλά είμαι στην παράδοξη θέση να υπερασπιστώ αυτά που για τη μέση λογική είναι αυτονόητα. Το αυτονόητο για την ΑΕΚ είναι να έχει το γήπεδό της στο οικόπεδό της. Έχουμε αναγάγει ένα απλό περιστατικό, μια τυπική διαδικασία σε ένα μείζον θέμα με πολλές πολιτικές παραμέτρους.

Η ΑΕΚ δικαιούται να έχει το γήπεδό της που το είχε πάντα και για κάποιους συγκυριακούς λόγους το έχασε. Αυτό που μπορεί να χτίσει ξανά χωρίς να επιβαρύνει κανέναν. Δε θα αναφερθώ σε λευκά διάκενα ή την παρέμβαση υπέρ του πρασίνου που θα γίνει από την ΑΕΚ γιατί αυτά εξηγήθηκαν επαρκώς. Η ΑΕΚ θέλει το γήπεδό της γιατί το δικαιούται.

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ποιος υποβάλλει αυτό το δίκαιο αίτημα. Αυτός που ζητάει να του επιτραπεί -άκουσον άκουσον- να χτίσει στο οικόπεδό του. Η ΑΕΚ δικαιούται το αυτονόητο, γιατί το δικαιούται η ιστορία της και ο κόσμος της.

Αυτές οι συνθήκες, εξάλλου, είναι που έχουν φέρει και τη μάνα ΑΕΚ σε καταστροφικό σημείο. Το γήπεδο που θα χτιστεί είναι το μέσο της επιβίωσης του σωματείου. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο. Η μοναδική ομάδα που είχε οικόπεδο να μην έχει γήπεδο. Οι συνέπειες είναι εμφανείς, από τα σωματεία μέχρι την επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα. Ένας τρόπος υπάρχει να διορθωθεί αυτό και είναι το γήπεδο. Το δικαιούται η ΑΕΚ και πρέπει να το αποκτήσει».



Πηγή: sport-fm.gr

Ραντεβού στην Αθήνα για Μανωλά!!

Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Άρη, Παναγιώτης Στεφανίδης, μαζί με τον Ντίνο Κούη και είχαν συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή του ΑΟ Χανίων, Κώστα Μανωλά.

Ραντεβού στην Αθήνα για Μανωλά
Συζήτηση με τον Κώστα Μανωλά είχαν την Τετάρτη οι Παναγιώτης Στεφανίδης και Ντίνος Κούης.

Ο Άρης βρίσκεται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας και η συγκεκριμένη περίπτωση αρέσει στον προπονητή των «κίτρινων», Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Ο μπακ του ΑΟ Χανίων εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους» και προσπαθεί από την πλευρά του να πείσει τον πατέρα του, Στέλιο, να αποδεχθεί την πρόταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τη σεζόν που πέρασε ο Μανωλάς είχε αρκετά γεμάτη χρονιά, καθώς έχασε ελάχιστα ματς, ενώ πέτυχε τρία γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Σημάδι… υπογραφής Κόνιαρη στον Παναθηναϊκό!!

Ο μάνατζερ του Αντώνη Κόνιαρη «φωτογράφισε» την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 17χρονου γκαρντ από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό.

Σημάδι… υπογραφής Κόνιαρη στον Παναθηναϊκό
Με ένα «τιτίβισμα» ο μάνατζερ του Αντώνη Κόνιαρη άφησε να εννοηθεί πως ο 17χρονος γκαρντ μετακόμισε στον Παναθηναϊκό.

Ο ατζέντης, που εκπροσωπεί και τον 16χρονο Μιχάλη Λούντζη που έχει ήδη αποκτηθεί από τους «πράσινους», έγραψε: «Οι θέσεις των πόιντ γκαρντ των πράσινων μόλις καπαρώθηκαν για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Ο Αντώνης Κόνιαρης ανήκε στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, αφού δεν είχε ενηλικιωθεί για να υπογράψει στην ΚΑΕ κι έτσι ήταν πιο εύκολο για τους νταμπλούχους να τον αποκτήσουν.

Ο Κόνιαρης έχει γεννηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 1997 στα Χανιά κι έχει ύψος 1,92μ. Σήμερα αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Ικόνιο της Τουρκίας. Συμπαίκτες του στην ομάδα είναι οι ήδη «πράσινοι» Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης.


Tasos Delibaltadakis @TDelimpaltadak
Οι Θέσεις των pointguards των πρασίνων , μολις καπαρωθηκαν για τα επομενα 10 χρονια ! ! !
Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο η Λίβερπουλ… πικράθηκε!! (video)

Μόνο στην Λίβερπουλ δεν «πάνε» οι ΗΠΑ καθώς ηττήθηκε από την Ρόμα. Αντιθέτως η Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε εύκολα του Κάνσας. Νίκη για Τότεναμ και Άστον Βίλα.

Μόνο η Λίβερπουλ… πικράθηκε (video)
Στην Αμερική διεξάγονται αρκετά μεγάλα φιλικά το φετινό καλοκαίρι.

Λίβερπουλ και Ρόμα ήρθαν αντιμέτωπες και οι δυο προπονητές είδαν τα μεταγραφικά αποκτήματα τους, να αγωνίζονται.
Ο Μπρέντναν Ρότζερς είχε τον Ρίκι Λάμπερτ στην βασική εντεκάδα και τον Άνταμ Λαλάνα στον πάγκο ενώ ο Ρούντι Γκαρθία φάνηκε ευχαριστημένος όταν ο νεοαποκτηθείς, Άσλεϊ Κόουλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Τελικά ο ιταλικός σύλλογος κατάφερε να νικήσει με 1-0 με αυτογκόλ του Ντάνιελ Άγκερ μετά από σουτ του Μποριέλο.



Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι με τα «δεύτερα» κατάφερε να επικρατήσει εύκολα του Κάνσας Σίτι με 4-1.
Φερνάντο και Καμπαγιέρο, τα νέα πρόσωπα για την ομάδα του Μανούελ Πελεγκρίνι. Ζουκουλίνι, Μπογιατά, Κολάροφ και Ινενάτσο τα γκολ των «πολιτών».



Παράλληλα, Τότεναμ και Άστον Βίλα πέτυχαν νίκες απέναντι στο Τορόντο και το Ντάλας αντίστοιχα.

Τα «σπιρούνια» με δύο γκολ του Λαμέλα και ένα του Τάουνστεν επικράτησαν 2-3, ενώ η Βίλα 0-2 με ένα γκολ από τον Βάιμαν και ένα από τον Ενζογκμπιά.





Πηγή: sport-fm.gr

Σκληρή δουλειά και… «Ελλάς!» (video)

Δείτε πλάνα από τη δεύτερη μέρα της προετοιμασίας της Εθνικής στο Καρπενήσι για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Σκληρή δουλειά και… «Ελλάς!» (video)
Λίτρα ιδρώτα χύνουν οι διεθνείς από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας στο Καρπενήσι για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Η χθεσινή μέρα περιλάμβανε κυρίως ασκήσεις στο γυμναστήριο και το κλειστό των εγκαταστάσεων, ενώ ολοκληρώθηκε με τους παίκτες συγκεντρωμένους στο κέντρο του παρκέ και το καθιερωμένο «Ελλάς!».








Πηγή: sport-fm.gr

Ντεμπούτο με… επτάρα ο Φαν Χάαλ!! (video)

Αγριεμένη παρουσιάστηκε η Μαν. Γιουνάιτεντ στο ντεμπούτο του Λούις Φαν Χάαλ. Με τον Ολλανδό πρώτη φορά στον πάγκο και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, οι «κόκκινοι διάβολοι» διέλυσαν 7-0 τους LA Galaxy.

Ντεμπούτο με… επτάρα ο Φαν Χάαλ! (video)
Τη σφραγίδα του από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σεζόν -έστω και φιλικό- έβαλε ο Λούις Φαν Χάαλ.

Στο ντεμπούτο του Ολλανδού στον πάγκο της και παρόλο που ο αντίπαλος δεν ήταν μεγαθήριο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε άγριες διαθέσεις.

Με σοβαρότητα και διάθεση λοιπόν σε όλη τη διάρκεια του ματς και ανεπηρέαστοι από τις πολλές αλλαγές του Ολλανδού, οι «κόκκινοι διάβολοι» σκόρπισαν 7-0 τους LA Galaxy.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι το έκαναν αγωνιζόμενοι σε διάταξη 3-4-3 και με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Πρώτα τον Γουέλμπεκ ν’ ανοίγει το σκορ στο 13’ κι έπειτα τους Ρούνεϊ (41', 45'), Τζέιμς (62', 84’) και Γιάνγκ (88', 90') να σκοράρουν από ένα… πακέτο έκαστος.



Οι ενδεκάδες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Α’ ημίχρονο: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Έβανς, Βαλένσια, Φλέτσερ, Ερέρα, Σο, Μάτα, Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ.

B’ ημίχρονο: Λίντεγκαρντ, Μ. Κιν, Φλέτσερ, Μπλάκετ, Ράφαελ, Κλέβερλι, Ερέρα, Τζέιμς, Καγκάβα, Νάνι, Γιανγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Στον Άρη ο Σανιά!!

Τη τρίτη του μεταγραφή έκλεισε ο Άρης, καθώς μετά τους Λιόνη και Νικολόπουλο, απέκτησε τον Σιντί Σανιά, ο οποίος έχει περάσει από τη Σεντ Ετιέν. Θα δοκιμαστεί ο Βλαχοδήμος.

Στον Άρη ο Σανιά
Θετική κατάληξη είχε το «φλερτ» του Άρη με τον Σιντί Σανιά. Ο Σενεγαλέζος μέσος έστειλε αργά το βράδυ υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του, το οποίο προβλέπει συμφωνία για ένα έτος, ενώ υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα. Ο 24χρονος δεν θα έρθει ακόμη στην Ελλάδα, διότι υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα του.

Ωστόσο, αυτό το εμπόδιο αναμένεται να ξεπεραστεί μέχρι τη Δευτέρα και ο Σανιά θα μεταβεί στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Από το τέλος του 2013 έμεινε ελεύθερος από Σόγκνταλ και από τότε είναι χωρίς ομάδα, παρότι έκανε γεμάτη χρονιά με 28 συμμετοχές στο νορβηγικό πρωτάθλημα, τις περισσότερες (25) ως βασικός, ενώ πέτυχε και τρία γκολ. Τελευταία φορά που πήρε μέρος σε επίσημο ματς ήταν τον Νοέμβριο.

Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη αναμένεται ο 20χρονος τερματοφύλακας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, αδερφός του παίκτη του Ολυμπιακού, Παναγιώτη. Ο ύψους 1,91 μ. γκολκίπερ θα δοκιμαστεί για λίγες ημέρες από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος ψάχνει τον αντικαταστάτη του Σωκράτη Διούδη.

inner

Πρόκειται για παίκτη που ανήκει στην Στουτγκάρδη και αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της και αν πείσει θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού.
Πηγή: sport-fm.gr

Μπάικς ή μήπως…

Ο Ντουάιτ Μπάικς είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει στην λίστα του Ολυμπιακού για την πλαισίωση της περιφερειακής γραμμής, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στα υπόψη και άλλες περιπτώσεις. Ήρθε ο Χάντερ.

Μπάικς ή μήπως…
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει για τον Ολυμπιακό η προσθήκη ενός ακόμη γκαρντ που θα ισχυροποιήσει την περιφερειακή γραμμή και τους Σπανούλη, Λαφαγιέτ, Μάντζαρη και Σλούκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, επέστρεψε από τις ΗΠΑ και την παρακολούθηση του summer league του Λας Βέγκας έχοντας αρκετές σημειώσεις στο μπλοκάκι του και περιπτώσεις παικτών στο μυαλό του, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ειλλημένη απόφαση. Ο Αμερικανός πρώην γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς, Ντουάιτ Μπάικς φαίνεται να έχει προβάδισμα, ενώ κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως η ΚΑΕ του έχει καταθέσει πρόταση έναντι 700 χιλιάδων δολαρίων ετησίως.

Τον παίκτη διεκδικούσε και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας, Βαλένθια, όμως ο ίδιος προτιμά τους «ερυθρόλευκους», την ώρα που περιμένει όμως και την πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο που ψάχνει για γκαρντ μετά την απώλεια των Λάνγκφορντ και Τζέρελς. Στον Πειραιά, έχουν στα υπόψη και άλλες περιπτώσεις τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ κάποια σενάρια αναφέρουν πως καλοβλέπουν τη περίπτωση του Ντάνιελ Χάκετ της Αρμάνι, σε περίπτωση που τελικά τιμωρηθεί για τη μη συμμετοχή του στην Εθνική Ιταλίας και αποδεσμευτεί από την πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας.

Ενδεχόμενη προσπάθεια του Ολυμπιακού για τον συγκεκριμένο παίκτη βέβαια, θα έχει μεγάλους αντιπάλους της οικονομικές απαιτήσεις του, αλλά και τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε, που επίσης ενδιαφέρονται σε περίπτωση που βγει στην αγορά ο Χάκετ.

Έφτασε ο Χάντερ

Εν τω μεταξύ, μετά τον Όλιβερ Λαφαγιέτ που ήρθε πέρασε ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το κανονικό του συμβόλαιο και γνώρισε τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων», το ίδιο έκανε σήμερα και ο Οθέλο Χάντερ. Ο Αμερικανός σέντερ, έφτασε στην Ελλάδα στις 11:30 μέσω Ρώμης και θα ακολουθήσει το ίδιο… πρόγραμμα με τον συμπατριώτη του, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.
Πηγή: sport-fm.gr

Γράψε ιστορία!!

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο Αστέρας! Οι Τριπολιτσιώτες φιλοξενούν τη Ροβανιέμι (21:00) και θέλουν να συνδυάσουν την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League.

Γράψε ιστορία!
Τελειώσανε τα ψέματα για τον Αστέρα Τρίπολης. Το θετικό αποτέλεσμα με τη Ροβανιέμι στη Φινλανδία (1-1) έκλεισε το ραντεβού με την ιστορία και οι Αρκάδες δε σκοπεύουν να… αργήσουν σήμερα σε αυτό.

Με εξαιρετική ψυχολογία και γνωρίζοντας την «παγίδα» του να προστατεύσει το σκορ του πρώτου ματς, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θα επιδιώξει να σπάσει… το ρόδι το βράδυ της Πέμπτης (21:00, NovaSports 1). Και με την πρώτη ευρωπαϊκή του νίκη, έπειτα από έξι (!) ισοπαλίες και μια ήττα, να προκριθεί στο γ' προκριματικό (όπου περιμένει η Μάιντς).

Στην προσπάθεια αυτή ο Αστέρας θα έχει κανονικά διαθέσιμο τον Κουρμπέλη, που ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί και γυμνάστηκε κανονικά την Τετάρτη. Το μόνο… άγχος του, δε, αφορά τον Καλίφα Σανκαρέ, που τραυματίστηκε ελαφρά στη χθεσινή προπόνηση και θα ξεκαθαριστεί σήμερα αν θα μπορέσει ν’ αγωνιστεί.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα για το ματς με τη Ροβανιέμι: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Τορμένα, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπαράλες, Μπακασέτας. Πηγή: sport-fm.gr

Ο φόργουορντ και ο Κόνιαρης!!

Στην απόκτηση σμολ φόργουορντ έχει επικεντρωθεί ο Παναθηναϊκός! Με άκρα μυστικότητα κινούνται οι «πράσινοι», που βρίσκονται μία ανάσα από την μεταγραφή του 17χρονου γκαρντ του ΠΑΟΚ, Αντώνη Κόνιαρη.

Ο φόργουορντ και ο Κόνιαρης
Μετά το «ναυάγιο» της μεταγραφής του Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, ανακοινώνοντας σε μία εβδομάδα τρεις παίκτες. Έι Τζέι Σλότερ, Εστέμπαν Μπατίστα και ΝτεΜάρκους Νέλσον έχουν ήδη μπει στην «πράσινη» μηχανή και η ΚΑΕ φουλάρει και για τις άλλες προσθήκες που απομένουν για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ, ο αριθμός των ξένων των νταμπλούχων Ελλάδας ανέρχεται στους τέσσερις, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει δυνατότητα για δύο ακόμη αλλοδαπούς.

Ο ένας εξ’ αυτών θα είναι παίκτης που θα αγωνίζεται στη θέση του σμολ φόργουορντ και για αυτή τη μεταγραφή κινούνται πλέον ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και οι συνεργάτες του. Η αναζήτηση έχει γίνει με άκρα μυστικότητα, ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει (ο Νομπέιγ Μπουνγκού-Κολό που ενδιέφερε έμεινε στην Λιμόζ), αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία, κοιτάζουν όλες τις περιπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται ο καλαθοσφαιριστής που θα αποκτηθεί να μπορεί να δώσει κάποια λεπτά και στο «4».

«Τελειώνει» του Κόνιαρη

Από εκεί και έπειτα, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει απρόσκοπτα και τον εμπλουτισμό του ρόστερ με νεαρούς παίκτες που θα αποτελέσουν τον «κορμό» του στα επόμενα 2-3 χρόνια. Μετά τους Λούντζη και Παπαγιάννη, τον δρόμο για το ΟΑΚΑ θα ακολουθήσει και ο Αντώνης Κόνιαρης, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι έχει επέλθει πλήρης συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για την αγορά του 17χρονου γκαρντ, που αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί από τους «πράσινους».Πηγή: sport-fm.gr

Μακ, όπως λέμε… Στοχ!!

Στην πρώτη συνέντευξη δεν θέλησε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Μίροσλαβ Στοχ. Από το πρώτο κιόλας παιχνίδι όμως, ο Ρόμπερτ Μακ δημιούργησε ελπίδες ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα ξεχάσει τον Σλοβάκο.

Μακ, όπως λέμε… Στοχ
Ήρθε στον ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει τίτλους. Να παίξει -και- για τους «τρελούς οπαδούς της ομάδας. Να φανεί άξιος διάδοχος του Μίροσλαβ Στοχ.

Όλα αυτά τα δήλωσε ο Ρόμπερτ Μακ στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του «δικεφάλου». Κι έπειτα πέρασε αμέσως από τα λόγια στα… έργα.

Ο Σλοβάκος ήταν το πιο ενθαρρυντικό συμπέρασμα του Άγγελου Αναστασιάδη από το νικηφόρο φιλικό με τη Βάαλβαϊκ. Δε χρειάστηκε παρά λίγα μόλις λεπτά για να σκοράρει. Και να δικαιολογήσει από το ντεμπούτο του κιόλας την «κάψα» που έδειξε στα λεγόμενά του να έρθει στον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, ο Στοχ του μίλησε, όπως ανέφερε, για όλα: Για το πρωτάθλημα. Τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και γενικώς του εξήγησε ότι θα είναι για το καλό του αν έρθει στον «δικέφαλο».

Εκεί όπου θα παίζει στην Ευρώπη και θα διεκδικεί τίτλους, όπως σημείωσε ο ίδιος για το μεγαλύτερο κίνητρο του ερχομού του στην Ελλάδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μακ

Γιατί επέλεξες να συνεχίσεις στον ΠΑΟΚ;

«Έψαχνα να πάω κάπου καλύτερα από τη Νυρεμβέργη. Ήθελα να αγωνιστώ σε ομάδα με υψηλότερους στόχους, που θα παίζει για τίτλους και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για τον ΠΑΟΚ ήξερα πράγματα, τον είχα δει και πέρυσι στην Ευρώπη, μου μίλησε και ο Στοχ και έτσι ήρθα».

Όσα συνάντησες εδώ, σε καλύπτουν;

«Είμαι εδώ τρεις-τέσσερις μέρες και είναι νωρίς να πούμε κάποια πράγματα».

Μπορείς να μας μιλήσεις για τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά σου ως ποδοσφαιριστής;

«Ένας παίκτης πάντα οφείλει να δουλεύει και να βελτιώνεται. Θεωρώ ότι είμαι αρκετά γρήγορος, ενώ πρέπει να βελτιωθώ στο σκοράρισμα».

Μετά από τόσα χρόνια στην Μπουντεσλίγκα τι περιμένεις να συναντήσεις στην Ελλάδα;

«Το πρωτάθλημα στη Γερμανία είναι υψηλού επιπέδου με γρήγορο ρυθμό. Έζησα εκεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Στην Ελλάδα θα δούμε».

Όταν σου έγινε πρόταση από μία ελληνική ομάδα, το σκέφθηκες δύο και τρεις φορές;

«Είχα και άλλες προτάσεις. Μίλησα με την οικογένειά μου και αποφάσισα ότι θέλω να παίξω σε μία ομάδα που θα μου δώσει την επιλογή να κερδίσω τρόπαια και να παίξω στην Ευρώπη. Έπρεπε να φύγω από τη Νυρεμβέργη μετά από 4 χρόνια. Εξάλλου η ομάδα υποβιβάστηκε».

Πώς θα συστηνόσουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Μου αρέσει να παίζω για τον κόσμο. Μου είπαν ότι ο ΠΑΟΚ έχει τρελούς οπαδούς και θέλω να παίξω γι' αυτούς».

Έχεις μιλήσει με τον προπονητή για τη θέση σου ή τις απαιτήσεις που υπάρχουν;

«Είπαμε κάποια πράγματα. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω δεξιά ή αριστερά ή μπροστά. Από εκεί και πέρα πρέπει να πω ότι όλοι οι άνθρωποι εδώ είναι φανταστικοί και ιδιαίτερα φιλικοί».

Πόσο θετικό είναι ότι τη δεδομένη στιγμή είσαι σε καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης από την υπόλοιπη ομάδα;

«Ξεκίνησα με τη Νυρεμβέργη στις 22 Ιουνίου και εκεί λατρεύουν τη φυσική κατάσταση».

Στον ΠΑΟΚ η πίεση για τη νίκη είναι πολύ μεγάλη. Μπορείς να αντεπεξέλθεις;

«Δεν ξέρετε τι γίνεται στη Γερμανία! Στη Νυρεμβέργη πρέπει να δίνεις το 120%. Η πίεση του κόσμου ήταν απίστευτη. Είμαι έτοιμος γι' αυτά».

Μπορείς να μας περιγράψεις κάποιες συμπεριφορές οπαδών για να καταλάβουμε;

«Υπήρχε προπόνηση που ήρθαν και μας αποδοκίμαζαν 15 χιλιάδες φίλαθλοι. Μας φώναζαν "τι κάνετε", "είτε τρελοί", "κοιμάστε", "δεν θέλετε να παίξετε για τη Νυρεμβέργη". Στο τελευταίο ματς με τη Σάλκε πληρώσαμε εμείς για να πάνε οι οπαδοί στο γήπεδο. Και ήρθαν 12 χιλιάδες φίλαθλοι. Πεθαίνουν για την ομάδα τους, αλλά μάλλον ήθελαν και να μας σκοτώσουν για τον υποβιβασμό».

Τι σου είπε ο Στοχ για τον ΠΑΟΚ;

«Όταν μιλήσαμε απλά μου εξήγησε για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη και το πώς αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι οι οπαδοί είναι πολύ κοντά στην ομάδα, ότι η λίγκα δεν είναι και η καλύτερη, αλλά παίζεις για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα και έχει μερικά μεγάλα ματς όπως με τον Ολυμπιακό. Ο Στοχ μου τόνισε πως θα είναι για το καλό μου να πάω στον ΠΑΟΚ».

«Τσεκάρει» Οσβάλντο, επιστρέφει για Νιάνγκ!!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αναζητεί έναν επιθετικό με «βαρύ» βιογραφικό και το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα των «ερυθρόλευκων» είναι του Πάμπλο Οσβάλντο. «Αναθερμαίνεται» του Εμπαγιέ Νιάνγκ

«Τσεκάρει» Οσβάλντο, επιστρέφει για Νιάνγκ
Τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξαν θετικές εξελίξεις στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, καθώς ο Μπόγιαν χάθηκε οριστικά, ενώ δεν προχωράει και του Ντουρμάζ.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να ψάχνουν ένα «μπαμ» για τη γραμμή κρούσης, έναν παίκτη με πολύ καλό βιογραφικό.

Τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Πάμπλο Οσβάλντο, τον οποίον έχει στα υπόψιν η ομάδα του Πειραιά και εξετάζει πολύ σοβαρά, όπως αναφέρεται στην «SportDay», έχοντας πληροφορίες από Ιταλία και Αγγλία.

Είναι δύσκολη περίπτωση, διότι αποτελεί καλό όνομα ο παίκτης της Σαουθάμπτον, ο οποίος αγωνίστηκε στη Γιουβέντους με τη μορφή δανεισμού στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017. Εκτιμάται πως πρέπει να δοθεί ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα για να αποκτηθεί, αλλά υπάρχει διάθεση να σπρωχθούν χρήματα για το συγκεκριμένο παίκτη.

Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 έκανε 13 εμφανίσεις στην Premier League, βάζοντας τρία γκολ. Έντεκα συμμετοχές είχε στη Serie A, με μόλις ένα γκολ ενώ στο Europa League έπαιξε επτά φορές και πέτυχε δύο τέρματα.

Επιπλέον, επιστρέφει στην επικαιρότητα του Ολυμπιακού ο Εμπαγιέ Νιάνγκ. Είχαν ασχοληθεί ξανά μαζί του πρόσφατα οι πρωταθλητές, αλλά με την ευκαιρία του φιλικού με τη Μίλαν το θέμα έχει «ζεσταθεί».

Υπάρχουν δύο ατού από ελληνικής πλευράς. Ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος είναι συμπατριώτης του και ο μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα. Ο γνωστός ατζέντης εκπροσωπεί τον 20χρονο επιθετικό, που μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά, ενώ έχει συνεργαστεί ξανά με τον Ολυμπιακό, καθώς έφερε Κασάμι, Γκαζαριάν και πέρυσι τον Βάις.

Τα ξημερώματα υπάρχει το φιλικό με τη Μίλαν στο Τορόντο, στο πρώτο παιχνίδι για το International Championship Cup. Ο Μίτσελ θα έχει στη διάθεση τους όλους τους παίκτες πλην του Αβράμ Παπαδόπουλου, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Στο όμιλο του υπάρχουν επίσης Λίβερπουλ και Σίτι και ο πρώτος του γκρουπ θα παίξει τελικό με τον πρώτο από τον άλλον όμιλο.Πηγή: sport-fm.gr

Άρχισε… τριφύλλι να θυμίζει!!

Στο καταλληλότερο timing ανεβάζει την ψυχολογία του ο Παναθηναϊκός. Η βελτίωση με τον Ατρόμητο δημιουργεί αισιοδοξία ενόψει Σταντάρ, ενώ ξεκαθαρίζει σήμερα (με Μπούι ή Τέσε) και το θέμα του μέσου.

Άρχισε… τριφύλλι να θυμίζει
Πάνω στην ώρα παίρνει τα πάνω του ο Παναθηναϊκός. Μετά την προβληματική εικόνα των προηγούμενων φιλικών, οι «πράσινοι» έδειξαν με τον Ατρόμητο τη βελτίωση που περίμενε ο κόσμος τους.

Όχι χωρίς ατέλειες, αλλά με στοιχεία (όπως η εξαιρετική παρουσία του Ζέκα, η βοήθεια του Κλωναρίδη και η επάνοδος του Πέτριτς στα γκολ) που δημιουργούν αισιοδοξία ενόψει των αγώνων με τη Σταντάρ την προσεχή εβδομάδα.

Οι «πράσινοι», ωστόσο, δεν θα περιμένουν μέχρι τότε για να ξεκαθαρίσουν το θέμα του μέσου. Για την ακρίβεια, μέσα στην Τρίτη θέλουν να έχουν καταλήξει οριστικά σε λύση. Δεδομένο είναι λοιπόν ότι αυτή θα επιθυμούσαν να είναι ο Ουασίμ Μπούι. Και γι’ αυτό το λόγο ελπίζεται ότι η Γιουβέντους θ’ απαντήσει σήμερα για το δανεισμό του.

Αν πάλι αυτό δε γίνει άμεσα, το «τριφύλλι» θα ενεργοποιήσει το plan b. Το οποίο, όπως αναφέρουν οι Γερμανοί, είναι ο Ρόμπερτ Τέσε. Ο μέσος του Αμβούργου και είχε εξεταστεί και πέρυσι (χωρίς να προχωρήσει για οικονομικούς λόγους η περίπτωσή του). Δεδομένου όμως ότι φέτος είναι ελεύθερος, φαντάζει ως πολύ πιο εφικτή λύση.

Αντίθετα, το ίδιο εφικτό δε μοιάζει προς το παρόν να υποχωρήσει η Νιούκαστλ στο θέμα του Μεχντί Αμπέντ. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προσφέρει άμεσα χρήματα (έχει προτείνει είτε δανεισμό και κάλυψη του συμβολαίου του, είτε αγορά και μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης), αλλά ο αγγλικός σύλλογος εξακολουθεί να προβάλλει οικονομικές απαιτήσεις. Δημιουργώντας εύλογους συνειρμούς με την υπόθεση Σίλντενφελντ και ελπίδα στον Παναθηναϊκό ότι η επιθυμία του παίκτη θα παίξει (και σε αυτή την περίπτωση) καθοριστικό ρόλο.Πηγή: sport-fm.gr

Το μήνυμα του Μελισσανίδη!!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα τοποθετηθεί στις 12:00 για την «Αγια-Σοφιά», περνώντας το μήνυμα ότι θα πραγματοποιηθεί το έργο, ενώ αναμένεται να σχολιάσει τη στάση ανθρώπων του πολιτικού χώρου.

Το μήνυμα του Μελισσανίδη
Συνέντευξη Τύπου με τίτλο: «Όλη η αλήθεια για το γήπεδο», θα παραχωρήσει από την Αίγλη Ζαππείου στις 12:00 ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως έχει προγραμματιστεί από την περασμένη εβδομάδα και θα μιλήσει για το «φλέγον» θέμα της «Αγια-Σοφιάς».

Ο κόσμος της ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει live τα όσα θα λέει ο ιδιοκτήτης της ομάδας τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.

Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης θα αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πρότζεκτ και την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ υπάρχει η αισιοδοξία ότι αυτή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το μήνυμα που θα θελήσει να περάσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ότι «το γήπεδο θα γίνει».

Θα μιλήσει επίσης για τη στάση ορισμένων ανθρώπων του πολιτικού χώρου, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα αναφερθεί συγκεκριμένα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις που έχουν κάνει, αλλά και αυτές του Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου. Επίσης, σημαντικό χρόνο θα αφιερώσει, μιλώντας για τις ενστάσεις που υπάρχουν λόγω του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δεν προχωράει

Ο Σάββας Γκέντσογλου θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, μετά και τη γέννηση του παιδιού του και επιθυμεί να φορέσει ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ. Ωστόσο, φαίνεται πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Στην ΑΕΚ ως γνωστόν ψάχνονται για επιθετικό και αριστερό εξτρέμ και όχι για αμυντικό ή αμυντικό μέσο, όπου μπορεί να αγωνιστεί ο 24χρονος ποδοσφαιριστής της Σαμπντόρια.

Σε ό,τι αφορά τους δύο παίκτες που ψάχνουν οι «κιτρινόμαυροι» οι υποθέσεις των Κιρμ και Κάλβο παραμένουν στάσιμες και ένας παίκτης από την ισπανική αγορά έχει πάρει προβάδισμα. Η ομάδα θα αναχωρήσει στις 9 Αυγούστου για το Πήλιο και εκτιμάται ότι θα δώσει το «παρών» ο αριστερός εξτρέμ.
Πηγή: sport-fm.gr

Με το δεξί ο Μακ, ανταγωνιστικοί οι μικροί!!

O Σταύρος Κόλκας γράφει από την Ολλανδία για το ντεμπούτο του Μακ, αλλά και γενικότερα τις εντυπώσεις του από το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Βάαλβαϊκ!
Το αποτέλεσμα στα φιλικά δεν έχει σημασία λένε όλοι αλλά αν σήμερα δεν κερδίζαμε την Βάαλβάικ το κοντέρ θα έγραψε τρεις ήττες και μία ισοπαλία ή τέσσερις ήττες.
ADVERTISEMENT
Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πολλά από αυτά που έχουν προπονητές και παίκτες στο μυαλό τους, την επιβάρυνση που μπορεί να έχει μία ιδιόμορφη προετοιμασία διαφορετική από τις προηγούμενες όσον αφορά κυρίως στον χρόνο. Ο κόσμος θέλει να βλέπει νίκες παντού ή έστω κάποιες για να δικαιολογήσει μία αισιοδοξία για το μέλλον.
Για αυτόν τον λόγο η νίκη έστω και απέναντι στη πιο αδύναμη ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα ήταν σημαντική. Θα μπορούσε το σκορ να είναι ευρύ, όμως όταν την ομάδα σου την αποτελούν κυρίως πιτσιρικάδες που μάχονται για μία θέση στο ρόστερ, μάλλον είναι σίγουρο πως στη τελική προσπάθεια δεν θα είναι τόσο καλοί.
Πάντα είναι σημαντικό να σκοράρει ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα στο ντεμπούτο του. Ο Μακ, αφού πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο οικογενειακό διπλό που έγινε σε ολόκληρο το γήπεδο, πέτυχε και ένα στο σημερινό φιλικό. Σε επίπεδο ψυχολογίας αυτό είναι πάντα καλό γιατί ο παίκτης αισθάνεται σημαντικός για την ομάδα με το καλημέρα. Και όσο πιο σημαντικός αισθάνεται ένας παίκτης, τόσο πιο συγκεντρωμένος και σοβαρός δείχνει στη συνέχεια.
Τα στοιχεία του Μακ τα είδαμε από την πρώτη προπόνηση, τα είδαμε και στο φιλικό. Γρήγορος, σοβαρός και γνώστης των βασικών. Αυτά πολλές φορές αρκούνε στην Ελλάδα για να κάνεις μία καλή καριέρα. Και το παιδί αυτό έχει αγωνιστική δυναμική, ίσως να τη δείξει στον ΠΑΟΚ. Μακάρι να την δείξει στον ΠΑΟΚ για την ακρίβεια.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον για εμένα που παρακολουθώ την προετοιμασία έχει η αντίδραση των μικρών τώρα στα τελευταία, τώρα που κρίνεται η παρουσία τους στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, στο άκουσμα της συνεργασίας με τον Αιγινιακό, όσοι δεν τα καταφέρουν να πείσουν τον Αναστασιάδη θα γνωρίζουν και που θα κατευθυνθούν.
Η αλήθεια είναι πως από τους μικρούς δεν είδα και πολλούς να υστερούν σήμερα. Ο Πολύζος πχ που δεν μου είχε δείξει πολλά μέχρι σήμερα και αυτό είναι λογικό γιατί είναι ο μικρότερος όλων, έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Ο Πόζογλου που το ταλέντο το έχει αλλά πολλές φορές χάνεται ,ήταν μέσα στις φάσεις, ο Σαββίδης που κούραζε τη μπάλα έγινε απλός, ο Κωνσταντινίδης που έχει στα στοιχεία μεγάλου μπακ, τα έδειξε στο πολύ χαλαρό. Ο Κιόσε, που βαράει και συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού για να πάρει τη μπάλα, έδειξε πως έχει και την τεχνική. Είναι οι τελευταίες ευκαιρίες να δείξουν και αυτό δείχνει θράσος και καλή νοοτροπία, χωρίς να ξεφεύγει από αυτή κανένα παιδί. Και οι Ποζατζίδης, Παπαδόπουλος, ο Μελίσσας, ο Τζανδάρης, είναι παιδιά που δίνουν αξιοπρεπέστατα τη μάχη τους.
Και από αυτό το βασικό στάδιο, νομίζω πως το σημαντικότερο κέρδος που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ είναι η προσπάθεια παιδιών να αναδειχτούν και η ανταπόκρισή τους σε αυτόν τον ανταγωνισμό. Γιατί μέχρι πρότινος, στους αγώνες των ακαδημιών, αρκούσε μόνο το ταλέντο τους. Αυτό όμως ποτέ δεν αρκεί από μόνο του.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Βόσεν πιέζει τη Γκενκ για... Ολυμπιακό!!

Ο Βόσεν πιέζει τη Γκενκ για μεταγραφή και περιμένει την επίσημη κρούση του Ολυμπιακού για να φορέσει τα ερυθρόλευκα.  Ο Γέλε Βόσεν στη λίστα του Ολυμπιακού, με τον φορ της Γκενκ να αρέσει πολύ στους «ερυθρόλευκους» και να είναι από τις περιπτώσεις που απασχολεί... Ο Βέλγος φορ αισθάνεται κολακευμένος από το ενδιαφέρον των Πειραιωτών και εκφράζει διαρκώς την επιθυμία του να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο παίκτης περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις και ελπίζει πως θα γίνει κίνηση για να έρθει πιο κοντά στους Πειραιώτες. Οι Βέλγοι επιμένουν πως έχουν αρχίσει οι επαφές του Ολυμπιακού με τη Γκενκ, αν και ποσό στα 7 εκατ. ευρώ είναι απαγορευτικό. Όπως αναφέρουν, αν το deal ολοκληρωθεί θα είναι στα 4 εκατ. ευρώ, αφού παραπάνω δεν βρήκε ούτε από την Αγγλία. «Μακάρι να υπάρξει συμφωνία. Πρέπει πρώτα να τα βρει ο Ολυμπιακός με τη Γκενκ, αν γίνει αυτό έρχομαι το... επόμενο πρωί στον Ολυμπιακό» τόνισε ο Γέλε Βόσεν. Ο παίκτης πιέζει τη διοίκηση της ομάδας του για μεταγραφή και ελπίζει!Πηγή: gazzetta.gr

Η «πρώτη» του Άρη!!

10556432_681564271931683_3865247984674023313_n
Ο Άρης πραγματοποίησε την πρώτη του συγκέντρωση ενόψει της νέας χρονιάς.
Ο Δημήτρης Καλαιτζίδης μίλησε πρώτα στους μόλις 19 παίκτες που συγκεντρώθηκαν συνολικά και στην συνέχεια ξεκίνησε η προπόνηση.
Οι παίκτες που βρέθηκαν εκεί ήταν: οι Μιχάλης Γιαννίτσης, Ορέστης Νικολόπουλος, Μίλτος Λιόνης, Νίκος Ψυχογιός, Κυριάκος Μαζουλουξής, Νίκος Γκόλιας, Καλούδης Λεμονής, Αντώνης Τσιάρας, Δημήτρης Σουνάς, Ηλίας Σταυρόπουλος, Άντι Ρένια, Μάριος Γκελής (ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, καθώς ταλαιπωρείται από θλάση), ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προέρχονται από τα τμήματα υποδομής για τους οποίους θα συνεχιστεί η αξιολόγηση.
Να σημειωθεί πως στις 2 Αυγούστου αναχωρεί για την Βουλγαρία η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Πηγή: arenafm.gr

“Ο ΠΑΟΚ με έστελνε αλλού”

XAKOMPO_533_355
Ο Ισπανός τερματοφύλακας Σανθ Χακόμπο, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «deporpress.com». Θα πάει το Σαββατοκύριακο στην πατρίδα του για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί και τυπικά ο δανεισμός του στην Τενερίφη.
Οι δηλώσεις του:
Για τις διαπραγματεύσεις του με τον ΠΑΟΚ: «Πριν από έναν περίπου μήνα υπήρξε μία επαφή με την Τενερίφη, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι λίγο περίπλοκα, αλλά χθες (σ.σ την Τρίτη (22/7) μετά από μία δεκάωρη συνάντηση όλα τακτοποιήθηκαν και τώρα το μόνο που θέλω είναι να έρθω στην Τενερίφη και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω, αλλά μίλησα με τον προπονητή και με τους ανθρώπους της ομάδας και τελικά οι δύο πλευρές τα βρήκαν και ήρθαν σε συμφωνία».
Για την θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ ωραία. Ένιωθα άνετα και με την ομάδα και με τους φιλάθλους, αλλά θέλω να γυρίσω στην Ισπανία και η Τενερίφη μου δίνει την δυνατότητα να το κάνω.»
Για το ενδιαφέρον της Χιμπέρνιαν: «Για μένα ενδιαφέρθηκε και η Έιμπαρ, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να με στείλει στην Χιμπέρνιαν, επειδή έδιναν περισσότερα λεφτά. Αλλά στο τέλος μετά από συζήτηση -πήγα εκεί που ήθελα εγώ. Είχα τον λόγο του προέδρου. Τα άφησαν όλα πάνω μου και στο τέλος διάλεξα εγώ την ομάδα που ήθελα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ».
Πηγή: arenafm.gr

«Εφικτό το γήπεδο στην Μίκρα»

Giorgos Orfanos
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για το αν ο Ηρακλής μπορεί να κάνει στη Μίκρα γήπεδο αλλά και για το αν ρυθμιστούν τα χρέη.
 Διαβάστε αναλυτικά
Για την δήλωση του Παπαθανασάκη ότι μπορεί να κάνει ο Ηρακλής γήπεδο στη Μίκρα τόνισε: «Η άποψή μου είναι ότι μπορεί, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις γιατί κάθε φορά πρέπει να λέμε ότι αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι και να θέλουμε να το κάνουμε. Φαίνεται στην προηγούμενη φάση η οικογένεια του Ηρακλή δεν ήταν έτοιμη. Έχασε τα πέντε χρόνια από τον Αύγουστο του 2007 ως τον Αύγουστο του 2012 στα οποία θα έπρεπε να ολοκληρώσει το σχέδιό της, να πραγματοποιήσει δηλαδή την κατασκευή του γηπέδου. Ακόμη και στη μέση να ήταν τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα, θα έπαιρνε την παράταση για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Συνεπώς χωρίς να έχει να έχει κάνει τίποτα η Γενική Γραμματεία, απλώς αναφέρεται η ημερομηνία. Δηλαδή ότι μέχρι το 2012 είναι στον Ηρακλή για τη μεταχρησιμοποίηση στην κατασκευή και μετά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για πάντα».
Για να προσθέσει: «Ο Ηρακλής χρειάζεται όπως σε όλα τα θέματα που τον απασχολούν είναι μια σοβαρή διοίκηση. Παρακολουθώ τον κ. Παπαθανασάκη, δεν θα τον κρίνω, είναι πάρα πολύ νωρίς και ούτε δικός μου ρόλος. Εφόσον όμως αποφάσισε απ’ ότι φαίνεται, θα πρέπει να οργανώσει τις δικές του κινήσεις. Τώρα όσον αφορά το γήπεδο αφού είναι έτοιμος, αφού έχει δει τα κατασκευαστικά, τα οικονομικά το πώς θα το προσεγγίσει, αν μπορεί να δανειοδοτηθεί τότε πιστεύω πως πολύ εύκολα τα στρέμματα αυτά επιστρέφουν. Πάλι μεν με μία προθεσμία και γι’ αυτό λέω αν είναι καλά προετοιμασμένος».
Για το πόσες χιλιάδες θέσεις μπορεί να έχει το γήπεδο στη Μίκρα εφόσον κατασκευαστεί απάντησε: «Θυμάμαι κάποιος συνάδελφό μου αρχιτέκτονας είχε κάνει μια προσέγγιση με το πανεπιστήμιο της Φλορεντίας και έφτανε σχεδόν τις 20.000. Ένα γήπεδο εξαιρετικό είχε πολλές απαιτήσεις, είχε παρκινγκ, όλα εκείνα που θέλει ένα σύγχρονο γήπεδο και δυνατότητα για εμπορικές χρήσεις όπως προβλέπονται μέσα στους όρους δομήσεως της ευρύτερης περιοχής. Συνεπώς πιστεύω ότι με μία συντονισμένη και ετοιμασμένη συνταγή εύκολα ξανά παίρνει ο Ηρακλής τα στρέμματα αυτά. Έχει τα δικά του περίπου 30 και είναι αυτά άλλα 28 και η όλη έκταση φτάνει τα 60 περίπου και είναι ικανή για ένα σύγχρονο γήπεδο που καλύπτει και τις δυνατότητες του Ηρακλή. Αν ο Ηρακλής έχει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και θέλει να πάει σε ένα γήπεδο που χωράει 30.000, το Καυταντζόγλειο κοντά είναι. Θα πηγαίνει εκεί για ένα-δύο παιχνίδια το χρόνο. Μακάρι να είναι τόσο ψηλά που θα έχει κόσμο παραπάνω από 20.000».
Για το αν το γήπεδο στην Μίκρα θα είναι του Ηρακλή υπογράμμισε: «Είναι δικό σου, έχεις τις υποχρεώσεις προς τον ΓΣ, γιατί ξέρουμε ποιο είναι το καθεστώς κατασκευής τον γηπέδων στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι η ίδια οικογένεια. Ξέρεις ότι τα χρήματα πάνε στο εσωτερικό, θα πάνε στα 17 τμήματα που έχει ο Ηρακλής. Δεν είναι μόνο το να το χτίσει, αλλά κυρίως τα οικονομικά, πως θα το χρηματοδοτήσει. Υπενθυμίζω ότι η Λάρισα είχε πάρει δανεικά και είναι ένα μοντέλο περίπου ίδιο, είχανε βάλει και κάποια χρήματα και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Να υπενθυμίσω ότι μόνο η Λάρισα κατάφερε να αξιοποιήσει την παρουσία μου. Ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟΚ σε εκείνη τη φάση, ούτε ο Ηρακλής βέβαια που κάναμε τις μεγαλύτερες προσπάθειες».
Στη συνέχεια ανέφερε: «Να υπενθυμίσω ότι ο Ηρακλής είχε μια ιδιοκτησία η οποία ήταν κομμένη σε δέκα κομμάτια. Ένα ήταν πάνω από τον δρόμο, ένα ήταν κοντά στη θάλασσα, το άλλο ήταν κάτω από τον χώρο της γυμναστικής «Μελισσανίδης». Ήταν τόσο ατάκτως ειρημένα που εμείς τα ενοποιήσαμε όλα αυτά, κάναμε τις ανταλλαγές. Ανταλλαγές σημαίνει κόστος και ότι σημαίνει αγοραπωλησία. Όλα αυτά δεν πλήρωσε τίποτα ο Ηρακλής. Φροντίσαμε το 3ο κτίσμα που είχε γίνει επί Μυτιληναίου και ανήκε στην ΠΑΕ, να το νομιμοποιήσουμε και πάλι χωρίς να πληρώσει τίποτα ο Ηρακλής. Του τα κάναμε όλα να είναι του κουτιού. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να σχεδιάσει το γήπεδο πως θέλει να το κατασκευάσει και τότε ήταν μια εποχή το 06’, το 05’, το 07’ που η περιοχή είχε μεγάλη πέραση εμπορικά. Άρα μπορούσε να βρει λύση κάποιος να το κατασκευάσει, να αξιοποιήσει κάποιους εμπορικούς χώρους για ένα χρονικό διάστημα και μετά όλα να μείνουν στα χέρια του. Πέρασε η εποχή, σήμερα καινούργιες συνθήκες και πρέπει να προσεγγίσουν το θέμα με πολύ προσοχή. Μια δεύτερη αποτυχία θα δυσκολέψει την κατάσταση. Εμείς είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε στην αναγέννηση του Ηρακλή. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης και της χώρας χρειάζεται έναν ισχυρό Ηρακλή, αρκεί οι άνθρωποι του να το θέλουν. Να το βάλουν με σοβαρότητα κάτω. Ακροβατισμοί δεν βοηθάνε».
Για την τροπολογία εξήγησε: «Η τροπολογία είναι έτοιμη. Την έχουν συντάξει, την έχουν εγκρίνει οι νομικοί σύμβουλοι των δύο υπουργείων. Δύο λέω γιατί το ένα είναι το Υπουργείο εσωτερικών και η δεύτερη ομάδα είναι του ΥΠΕΚΑ. Του ΥΠΕΚΑ γιατί σε νομοσχέδιο δικό του, το υπουργείο κτηματικής αλλαγής. Άρα έχει κατατεθεί και η τροπολογία από τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα και περιμένουμε πότε η συνδιάσκεψη των προέδρων θα ορίσει τη συζήτηση για το ρυθμιστικό στη Βουλή πλέον, την ολομέλεια. Στην ουσία στο δεύτερο τμήμα. Αυτό το τμήμα ξεκίνησε χθες και μας καθυστερεί λιγάκι εγώ όπως το εκτιμώ. Είναι τα μέτρα αυτά που αφορούν τους τροικανούς. Είναι κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να τελειώσουν και να πάρουμε το επόμενο δις και να μπει η διαδικασία για τη ρύθμιση του χρέους. Ο κ. Μανιάτης είναι έτοιμος. Υπήρξαν και οι απαντήσεις στη καινούργια συζήτηση για το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης. Άρα λοιπόν στην πρώτη γρήγορη ευκαιρία που θα δοθεί να μπει το θέμα, θα το βάλουν στη Βουλή. Μπορεί να είναι και η ερχόμενη εβδομάδα, μπορεί να είναι η μεθεπόμενη. Η συνάντηση είναι αυτό το πολυνομοσχέδιο που θα ακούσατε για τα τελευταία μέτρα που είναι απαραίτητα έτσι ώστε να έχει κάνει η Ελλάδα τα προαπαιτούμενα για να μας δώσουν και αυτοί την τελευταία δόση».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να ρυθμιστούν τα χρέη: «Η άποψή μου είναι ότι υπάρχει, αλλά αυτό θα είναι μια συνολική ρύθμιση που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις της χώρας. Μια γενικότερου χαρακτήρα λύση μέσα στην οποία θα ενταχθεί ο ΠΑΟΚ αλλά και άλλες ομάδες που με έχουν προσεγγίσει και θα ήθελαν, που δεν έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις, δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εφάπαξ το ποσό αλλά μπορούν να δώσουν μια καλή προκαταβολή και ένα αριθμό δόσεων. Η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την ιστορία με τη τρόικα. Η ίδια έχει αποφασίσει περίπου τη μέθοδο που θα ακολουθήσει. Εγώ και με τον κ. Στουρνάρα είχαμε κάνει τις τελικές επαφές. Τώρα ο νέος υπουργός πρέπει να προλάβει να κλείσει τα θέματα αυτά τα οποία θέλουν και χρήμα και μετά θα ασχοληθεί με το θέμα των χρεών. Πάντως είναι απαραίτητη λύση για να κυλήσει η οικονομία. Άρα δεν είναι μόνο να κυλήσει η μπάλα και η οικονομία μαζί».
Για το αν προλάβει μέχρι τον Αύγουστο δήλωσε: «Είναι πιθανόν αν προλάβει να τελειώσει με τα μέτρα. Είναι από τα θέματα που τον αφορούν πάρα πολύ και μας ενδιαφέρουν όλους. Για να αλλάξει η πορεία πρέπει να βοηθήσεις τον επιχειρηματία, αυτόν που χρωστάει να του ρυθμίσεις τα χρέη, να του δώσεις μια ανάσα».
Για τις 120 δόσεις που είχε κάνει απάντησε: «Υπάρχουν πάρα πολλοί που με βλέπουνε και λένε πίνουμε στην υγειά σου. Γιατί μπήκαμε σε μια μέθοδο και με τη μέθοδο αυτή εξοφλούμαι τα χρέη μας, δεν πιεζόμαστε πάρα πολύ, είμαστε ενήμεροι. Η τρόικα λέει πως αν κάνεις τέτοιες προτάσεις τους κακομαθαίνετε. Αφού δεν πληρώνανε μέχρι τώρα, άμα δουν ότι μπορούν πάλι με πολλές δόσεις θα αρχίσουν να μην πληρώνουν. Όταν όμως τους λες ότι στη δική σου λογική εισπράξαμε τα μισά από εκείνα που εισπράτταμε δεν έχουν απάντηση».
Για τους αθλητικούς χώρους και αν υπάρχει περίπτωση βελτιώσεων έργων κατέληξε: «Το υπουργείο που εγώ προίσταμαι δεν έχει τέτοια κονδύλια. Είμαι όμως σε συζήτηση με τον υπουργό αθλητισμού, τον κ. Αδριανό και όποιες ιδέες έχει με τα στοιχεία που έχει το υπουργείο συν ότι συγκεντρώνω εγώ να βλέπουμε κάποιες γρήγορες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν».
Πηγή: arenafm.gr

«Μου άρεσε ο Γκολάσα»

alavantas
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και πρώην αρχηγός της ομάδας, Νίκος Αλαβάντας, μίλησε για τον “δικέφαλο” στον ARENA FM 89,4 και μεταξύ άλλων, τόνισε:
-”Είδα την ομάδα σε όλα τα φιλικά και μπορώ να πω ότι μου άρεσε ο Γκολάσα. Τον βλέπω σοβαρό, πειθαρχημένο, με καλή πάσα και πιστεύω ότι γρήγορα θα ξεχάσουμε τον Νάτχο. Είναι καλές οι πρώτες εντυπώσεις. Δεν μου άρεσε όμως, ο Ρατς. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, τουλάχιστον από αυτά που είδα στο πρώτο παιχνίδι που τον παρακολούθησα. Είναι αργός, αλλά αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, ίσως βελτιωθεί στο μέλλον”.
Κι ακόμη: “Σε σχέση με πέρυσι, ο ΠΑΟΚ αποδυναμώθηκε. Έφυγαν τόσοι καλοί παίκτες και δεν αντικαταστάθηκαν, αυτό αποτελεί ντεζαβαντάζ για τη δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη, που είμαι βέβαιος ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τον ΠΑΟΚ. Φοβάμαι όμως ότι εάν δεν πάρουν παίκτες, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να κάνουμε καλή πορεία, δηλαδή πρωταθλητισμό. Η ομάδα “φωνάζει” ότι χρειάζεται ενίσχυση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μεταγραφές ενδεκάδας. Μας λείπουν πέντε παίκτες”.
Για τη νέα χρονιά: “Μία από τα ίδια θα έχουμε. Δεν θα αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον αυτό βλέπω έως τώρα…”
Πηγή: arenafm.gr

Αιώνιος Έφηβος και αναλώσιμοι!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την πολυσυζητημένη επιλογή Στόουκ από τον Μπόγιαν, τη θεόρατη τύχη του Ολυμπιακού να ηγείται από στιβαρές μορφές σαν τους Κόκκαλη και Μαρινάκη και την χρυσή έννοια της ανάρτησης ενός νεαρού οπαδού των ερυθρολεύκων στο Facebook Χειροπόδαρα και με το λουράκι στο λαιμό δεν δένεται κανένας ποδοσφαιριστής για να τον πας εκεί που σε οδηγούν οι ανάγκες του μεταγραφικού σχεδιασμού σου! Οι αγοραπωλησίες δεν γίνονται κατά παραγγελία και θεωρείται δεδομένο ότι οι... βόλτες στην αγορά περιέχουν τα ρίσκα τους, χαρακτηρίζονται από τζογαδόρικα στοιχεία. Τα απρόοπτα καραδοκούν, αναποδιές και "στραβές" συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
Πλειοδοτικοί διαγωνισμοί και μαραθώνιες συναντήσεις γύρω από τραπέζια συσκέψεων και τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις δίνουν και παίρνουν ανάμεσα σε διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται σε μια μεταγραφική υπόθεση, πασχίζοντας για την ικανοποίηση των συμφερόντων τριών πλευρών: ομάδων και παικτών-μάνατζερ.
Αν καταλάβαμε καλά, που μια χαρά καταλάβαμε εκτός από τους... ανίατους "μεταγραφολάγνους", τους υπερβολικά αχάριστους, τα ελαττωματικά αγνώμονα μυαλά, ο Μπόγιαν Κρκιτς διάλεξε την Πρέμιερ Λιγκ από το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι βεβαίως την Στόουκ Σίτι από τον Ολυμπιακό.
Το παλικάρι έκρινε προτιμότερο για την (πτωτικής πορείας) καριέρα του ότι οι μετοχές του μπορούν να "ξανατρέξουν" μέσα από την ανταγωνιστική πσρουσία του στο αντικειμενικά κορυφαίο και πιο συναρπαστικό, απρόβλεπτο και πολυδιαφημισμένο πρωτάθλημα στον κόσμο.
Καλός, πολύ καλός ο Ολυμπιακός, σούπερ τα λεφτά του Μαρινάκη, ωραίο και δελεαστικό το Champions League, μόνο που είναι...λίγο. Τι να σου κάνουν 6, 8 άντε 10 ματς (τόσα δεν θα ήταν τα παιχνίδια των ερυθρολεύκων εφόσον περνούσαν τον Μάρτη και την Μάντσεστερ;) στο πάντως ολιγόμηνο ραντεβού των πρωταθλητών, μπροστά σε μια ολόκληρη σεζόν στα αγγλικά γήπεδα;
Ο Μπόγιαν διάλεξε Αγγλία αντί για... την ψωροκώσταινα στην οποία υπάρχει μόνο ΜΙΑ ομάδα, ΕΝΑΣ πρόεδρος που επενδύει και ΕΝΑΣ βέβαιος πρωταθλητής. Λογικό μα την πίστη μου. Τι να ερχόταν να κάνει στην Κέρκυρα, τη Λιβαδειά και το Βόλο (τυχαία η αναφορά για να μην έχουμε άσκοπες παρεξηγήσεις); Τι θα του πρόσφερε ενισχυτικά στην καριέρα του να παίξει και να σκοράρει στα κατ ευφημισμόν ντέρμπι της Λίγκας, που για να ηττηθεί καμιά φορά, κάποτε ο Ολυμπιακός, θα... πλουτίσουν κάποιοι ευφάνταστοι στο στοίχημα ή πρέπει να γίνει... πόλεμος και όχι ποδοσφαιρικό παιχνίδι!
τι δηλαδή νομίζετε; Ο Κρκιτς και ο οποιοσδήποτε Κρκιτς στη θέση του, Ευρωπαίος πολίτης και επαγγελματίας, είναι απληροφόρητος για τα χάλια της Ουγκάντας, σαν εκείνα με τα οποία φρίξαμε Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα, στο θλιβερό Γολγοθά του ποδοσφαίρου μας; Όχι φυσικά. Οι μανατζαρέοι, αν ξέφυγε κάποιο γεγονός από τους ίδιους, έχουν μεριμνήσει και να πληροφορήσουν και να αποτρέψουν τους πελάτες τους από την απόφαση ενός ατοπήματος...
Το να επιχαίρουν οι "οχτροί" του Ολυμπιακού όμως, για την άδοξη έκβαση στο κυνήγι μιας δύσκολης μεταγραφής επιφανούς ποδοσφαιρικού ονόματος, το κατανοώ και το περιμένω, αφού όλο τον υπόλοιπο καιρό... σκάνε από ζηλοφθονία. Κανένα τέτοιο συμβάν τους έχει απομείνει ή άντε καμιά Παρί ή Γιουνάιτεντ να νικά τον Ολυμπιακό στο Champions League, για να... κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα!
Επικριτές του καναπέ
Εκείνο που είναι ασύλληπτο είναι ορισμένος κόσμος μέσα από τους πειραικούς κόλπους που αναθεματίζει όποτε χαλάει μια μεταγραφική δουλειά, αραδιάζοντας ένα σωρό αερολογίες και μπούρδες στα διαδικτυακά τους σχόλια. Πρόκειται για τους ίδιους κακούς οπαδούς που από τη μία ο Κόκκαλης άκουγε τα σχολιανά του όταν ο Ριβάλντο έφευγε και πήγαινε στην ΑΕΚ ή έφερνε Μάρκο Νε και Αρτσούμπι και από την άλλη ήθελαν να τον περιφέρουν στα χέρια σαν...μυθικό πρόεδρο όταν πάλι ο Ζιοβάνι κι ο Καρεμπέ ντύνονταν στα ερυθρόλευκα ή έκανε τον Παναθηναικό αιώνια δεύτερο!
Τούτοι οι ίδιοι φαφλατάδες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι. Που από τη μία αποθεώνουν τον Μαρινάκη που έκανε τον ΠΑΟ... ΑΕΚάκι, που αγοράζει 15 παίκτες κάθε χρόνο, που γκρέμισε την πολυμετοχική παράγκα και ξανάκανε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, νταμπλούχο αλλά και άτρωτο, άφθαστο πια στην Ελλάδα, που επίσης τον "έμπασε" από τη μεγάλη ευρωπαική πόρτα στους "16" του Champions League και τον καθιερώνει σε τροχιά 8άδας με το όνειρο να μην έχει ξύπνημα και από την άλλη του φωνάζουν ρυθμικά ότι κάπως αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό!
Μιλάμε ασφαλώς για εκείνη την μερίδα μειοψηφίας από την οποία αν ο Ολυμπιακός περίμενε ενεργό στήριξη στα δύσκολα, με την αγορά μπλοκ διαρκείας η ΠΑΕ και την ετήσια ψωρό-ενίσχυση ο Ερασιτέχνης - ο οποίος πληροφοριακά για αυτούς σαρώνει τίτλους σε όλα τα σπορ όταν οι άλλοι σύλλογοι...φυτοζωούν! - θα είχε... φαληρίσει.
Ευτυχώς που για τον Ολυμπιακό υπάρχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και ναι, ξέρω, θα αρχίσετε πάλι να σχολιάζετε ότι δουλεύω "μπαντανόβουρτσα", θα λέτε να πάω να πάρω τον μισθό μου και άλλα τέτοια χαζά, προβοκατόρικα, ανάξια απαντήσεων και αντιπαράθεσης, αφού η διαδρομή του καθενός σ αυτή την κοινωνία δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις από τυχάρπαστους ή βαλτούς.
Είτε το σημειώσω εγώ είτε όχι οι ερυθρόλευκοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας που από τον Σωκράτη Κόκκαλη πέρασαν στα χέρια ενός άλλου καπάτσου, επιφανή επιχειρηματία, εύρωστου οικονομικά και "φόλα" Ολυμπιακού, που... τρέχει τουλάχιστον ένα καρέ ονείρου μπροστά από τον πλέον "παθιάρη" οπαδό της ομάδας! Και που εν μέσω τούτων των αθλιότατων συνθηκών, χάρη στον Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός αρμέγει ακόρεστα τη χρυσή αγελάδα...
Επιλέγω ως επίλογο του σημερινού άρθρου, την υποσημείωση ενός νεαρού φίλου των πρωταθλητών σε μια ανάρτηση που έπεσε το μάτι μου στο Facebook: "Δεν με νοιάζει αν χάθηκαν ο Μπόγιαν, ο Ντουρμάζ ή ο Πραντέλι δεν ακούει τώρα λέξη για πώληση του Αμπραμπάτ από τη διοίκηση της Γαλατά. Ξέρω ότι ο πρόεδρος θα φέρει άλλους για να δυναμώσουμε πολύ και να ψηλώσουμε στην Ευρώπη. Έτσι κι αλλιώς εγώ επέλεξα Ολυμπιακό για τον Αιώνιο Έφηβο στο στήθος και όχι για τα ονόματα αναλώσιμων στην πλάτη της φανέλας"!
Υ.Γ. Ο Ιβάν δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τον Κλάους; Τις προάλλες ο Αλαφούζος "έκοψε" τον Καραγκούνη. Ούτε στις σημαίες τους δεν επιδεικνύουν τους στοιχειώδεις ηθικούς κανόνες συμπεριφοράς!
Πηγή: sportdog.gr