Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Βόμβα στη Σούπερ Λίγκα η διαιτησία!!

Πώς πήγε η ΕΠΟ να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας; Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο blog του στο sportdog. Η διαιτησία στη σούπερ λίγκα, λένε. Δεν είσαστε καλά. Κανένας δεν παραχωρεί την εξουσία του. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Η διαιτησία, ο έλεγχος της διαιτησίας είναι η πιο μεγάλη δύναμη στο ποδόσφαιρο. Στο πρωτάθλημα. Γνωστό αυτό από την εποχή του Χριστόφορου Κολόμβου.
Αποκαλύπτω ότι η διοργανώτρια του πρωταθλήματος, η σούπερ λίγκα, δεν την θέλει την διαιτησία, έτσι όπως την "παραχωρεί" η ΕΠΟ. Γιατί; Για να μη σκοτωθούν μεταξύ τους οι πρόεδροι των ΠΑΕ. Δηλαδή;
Τι σημαίνει έχω τον έλεγχο της διαιτησίας; Εγώ, η ΕΠΟ επιλέγω τα κοράκια. Εγώ φτιάχνω τους πίνακες διαιτησίας, ποιους θα χρησιμοποιήσω στην σούπερ λίγκα, ποιους στην Β΄ εθνική, ποιους θα αποκλείσω. Επίσης, εγώ τιμωρώ τους διαιτητές. Εγώ τους αποκλείω για 2-3 μήνες. Εγώ τους υποβιβάζω στην κατώτερη κατηγορία. Και, τέλος, εγώ ορίζω ποιος θα σφυρίξει σε ποιον αγώνα.
Η ΕΠΟ δεν "απαλλάσσεται" της ευθύνης της διαιτησίας την οποία διατηρεί σύμφωνα με τις επιταγές της FIFA και της UEFA. Απλά προτίθεται να παρέχει στην σούπερ λίγκα το δικαίωμα να ορίζει εκείνη τους διαιτητές του πίνακα που συγκροτεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Τέτοιο "δώρο" δεν το θέλει η διοργανώτρια του πρωταθλήματος για να μην ανατιναχθεί εκ θεμελίων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ 14 ΟΝΟΜΑΤΑ, έχει σφυρίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Η ΕΠΟ, την εποχή που σφύριζαν τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και ξένοι διαιτητές ζητούσαν έναν διαιτητή, όχι ονομαστικά, από τις ξένες ομοσπονδίες.
Ανοίγουμε την κουβέντα με αφορμή τη συζήτηση εμπλοκής ξένου αρχιδιαιτητή στο ελληνικό πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λίγκα.
Μια φορά, λοιπόν,  από τη Βουλγαρία ήρθε ένας σαραντάρης όμορφάντρας, γυμνασμένος, που βρώμαγε πείνα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια.
Ο άνθρωπος αυτός γούσταρε πολύ την Ελλάδα. Δεν περίμενε ότι θα γνώριζε σαν διαιτητής κάποιες διευκολύνσεις. Πριν συνεχίσω επειδή η ιστορία θα φανεί φανταστική, παραμυθένια διαβεβαιώνω ότι πρόκειται για αληθινή. Πασίγνωστη στους βετεράνους τη ελληνικής διαιτησίας.
Τόσο πολύ γνωρίστηκε ο Σταύρεφ, έτσι τον έλεγαν, με τους Έλληνες «φίλους» του που τον ήθελαν συνεχώς να τον χρησιμοποιούν.  Του έδιναν μερικά δωράκια κι απαραιτήτως δυο τρεις αλλαξιές σώβρακα. Είπαμε ο άνθρωπος ήταν στην πείνα και στη βρώμα, όμως έκανε τη δουλειά όπως έπρεπε.
Υπόψιν ότι ο Σταύρεφ ήταν ο πιο καθαρός ξένος διαιτητής, άλλο αν δεχόταν, διότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά να εμφανίζεται στη σέντρα με το ίδιο όνομα. Ο Σταύρεφ έπαιξε στην Ελλάδα με 14 ονόματα.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: