Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο Μαζουακού κι οι καραμπόλες!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το «επιθετικό» παιχνίδι του Μαζουακού και επικεντρώνει και σε μία ενδιαφέρουσα συγκυρία.
Είχα γράψει πριν λίγες ημέρες, ότι ο Ολυμπιακός είχε κλειδώσει τη μεταγραφή του Μαζουακού, έχοντας συμφωνήσει στα 300 χιλιάρικα με τη Βαλενσιέν. Χθες, ως γνωστόν, ανακοινώθηκε η μεταγραφή του νεαρού Γάλλου αριστεροπόδαρου…
ADVERTISEMENT
Γνωστό είναι κι ότι ο Μαζουακού μπορεί να παίξει όλη την αριστερή πλευρά, γι΄αυτό και στην ομάδα του, σε αυτή την πρώτη του σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας, έπαιξε σχεδόν τα μισά παιχνίδια ως μπακ και τα άλλα μισά ως χαφ-εξτρέμ. Να προσέξουμε τώρα ότι η συγκυρία με τις μεταγραφικές καραμπόλες που τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει στην ομάδα τον ακραίο κυνηγό που θα ήθελε (π.χ. Ντουρμάζ), μπορεί να δώσει στον Μίτσελ τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει (και) σε θέση έξω αριστερά το Γαλλάκι, στα σπουδαία φιλικά της Αμερικής.
Τον Μαζουακού τον έχω δει στο Σαμπιονά, αλλά έχει τύχει να τον δω σε παιχνίδι που έπαιξε εξτρέμ κι όχι μπακ. Οπότε έχω μία άποψη. Και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι το παιδί αυτό 100% μπορεί να βοηθήσει επιθετικά. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ως επιθετικογενές μπακ (στιλ Χολέμπας) η, ως χαφ-εξτρέμ, αλλά μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για τις επιθετικές του ικανότητες, δημιουργικά-γιατί στο θέμα του γκολ πρέπει να δουλέψει πιο πολύ.
Το προτέρημά του είναι ότι έχει και καλή ντρίμπλα (και κλειστή και με επιτάχυνση) και καλή σέντρα (και δη από δύσκολη θέση) κι αυτό σε συνδυασμό με το ότι παίζει μοντέρνα και δεν κρατάει πολύ την μπάλα, τον καθιστούν πολύ επικίνδυνο. Η κλασική του κίνηση; Παίρνει την μπάλα, ντριμπλάρει, πασάρει, φεύγει στο χώρο για να την ξαναπάρει και να σεντράρει συνήθως καλά-και με τις τρεις επιλογές στο ρεποερτόριο: άλλοτε στο πρώτο δοκάρι, άλλοτε στο δεύτερο κι άλλοτε στον παίκτη που έρχεται σαν τρέϊλερ από πίσω.
Φαίνεται πως δεν είναι ο κλασικός εξτρέμ, αλλά προσπαθεί να κάνει τις σωστές κινήσεις που έχει ο ακραίος κυνηγός. Π.χ. κλίνει στον άξονα για να κάνει κούρσα και να μπουκάρει η, να ανοίξει την μπάλα στα άκρα. Κάνει κίνηση και πατάει περιοχή περιμένοντας μία πάσα για να τελειώσει αυτός τη φάση. Μπορεί να παίξει κάθετα, έχει πολύ καλή τεχνική, όχι άσχημο άλμα. Παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες, έστω κι αν αρκετές δεν είναι επιτυχημένες.
Τι του λείπει, τουλάχιστον σε θέση έξω αριστερά, όπως τον είχα δει κόντρα στη Ρεν; Πάνω απ΄όλα η εμπειρία-και της θέσης, αλλά και γενικότερα. Κι η διάρκεια στην καλή προσπάθεια. Συν την καλύτερη αμυντική προσήλωση.
Όπως κι αν έχει, η γνώμη μου όπως την έχω διατυπώσει και παλιότερα, είναι ότι ο Μαζουακού έχει προδιαγραφές για μεγάλα πράγματα. Δεν τον έχω δει τι μπορεί να κάνει σαν μπακ, αλλά το παιδί έχει τα βασικότερα συστατικά: ποιότητα, ταχύτητα, τεχνική. Κι αυτό μετράει πάνω απ΄όλα.
Τώρα, και να πείσει σαν εξτρέμ, αν όντως τον δοκιμάσει ο Μίτσελ στην προετοιμασία και μπροστά, για πολλούς και διάφορους λόγους, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός κάνει απολύτως ορθά και ψάχνει να αποκτήσει ένα ακραίο κυνηγό πρώτης γραμμής, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Φουστέρ, τον Ντοσεβί, τον Γκαζαριάν, τον Κολοβό και τον Φορτούνη-που σημειωτέον όλοι τους παίζουν και σε θέση μεσοεπιθετικού (Τσόρι, Σαβιόλα).
Θέλει όντως βοήθειες η ομάδα μπροστά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: