Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αιώνιος Έφηβος και αναλώσιμοι!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για την πολυσυζητημένη επιλογή Στόουκ από τον Μπόγιαν, τη θεόρατη τύχη του Ολυμπιακού να ηγείται από στιβαρές μορφές σαν τους Κόκκαλη και Μαρινάκη και την χρυσή έννοια της ανάρτησης ενός νεαρού οπαδού των ερυθρολεύκων στο Facebook Χειροπόδαρα και με το λουράκι στο λαιμό δεν δένεται κανένας ποδοσφαιριστής για να τον πας εκεί που σε οδηγούν οι ανάγκες του μεταγραφικού σχεδιασμού σου! Οι αγοραπωλησίες δεν γίνονται κατά παραγγελία και θεωρείται δεδομένο ότι οι... βόλτες στην αγορά περιέχουν τα ρίσκα τους, χαρακτηρίζονται από τζογαδόρικα στοιχεία. Τα απρόοπτα καραδοκούν, αναποδιές και "στραβές" συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
Πλειοδοτικοί διαγωνισμοί και μαραθώνιες συναντήσεις γύρω από τραπέζια συσκέψεων και τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις δίνουν και παίρνουν ανάμεσα σε διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται σε μια μεταγραφική υπόθεση, πασχίζοντας για την ικανοποίηση των συμφερόντων τριών πλευρών: ομάδων και παικτών-μάνατζερ.
Αν καταλάβαμε καλά, που μια χαρά καταλάβαμε εκτός από τους... ανίατους "μεταγραφολάγνους", τους υπερβολικά αχάριστους, τα ελαττωματικά αγνώμονα μυαλά, ο Μπόγιαν Κρκιτς διάλεξε την Πρέμιερ Λιγκ από το ελληνικό πρωτάθλημα και όχι βεβαίως την Στόουκ Σίτι από τον Ολυμπιακό.
Το παλικάρι έκρινε προτιμότερο για την (πτωτικής πορείας) καριέρα του ότι οι μετοχές του μπορούν να "ξανατρέξουν" μέσα από την ανταγωνιστική πσρουσία του στο αντικειμενικά κορυφαίο και πιο συναρπαστικό, απρόβλεπτο και πολυδιαφημισμένο πρωτάθλημα στον κόσμο.
Καλός, πολύ καλός ο Ολυμπιακός, σούπερ τα λεφτά του Μαρινάκη, ωραίο και δελεαστικό το Champions League, μόνο που είναι...λίγο. Τι να σου κάνουν 6, 8 άντε 10 ματς (τόσα δεν θα ήταν τα παιχνίδια των ερυθρολεύκων εφόσον περνούσαν τον Μάρτη και την Μάντσεστερ;) στο πάντως ολιγόμηνο ραντεβού των πρωταθλητών, μπροστά σε μια ολόκληρη σεζόν στα αγγλικά γήπεδα;
Ο Μπόγιαν διάλεξε Αγγλία αντί για... την ψωροκώσταινα στην οποία υπάρχει μόνο ΜΙΑ ομάδα, ΕΝΑΣ πρόεδρος που επενδύει και ΕΝΑΣ βέβαιος πρωταθλητής. Λογικό μα την πίστη μου. Τι να ερχόταν να κάνει στην Κέρκυρα, τη Λιβαδειά και το Βόλο (τυχαία η αναφορά για να μην έχουμε άσκοπες παρεξηγήσεις); Τι θα του πρόσφερε ενισχυτικά στην καριέρα του να παίξει και να σκοράρει στα κατ ευφημισμόν ντέρμπι της Λίγκας, που για να ηττηθεί καμιά φορά, κάποτε ο Ολυμπιακός, θα... πλουτίσουν κάποιοι ευφάνταστοι στο στοίχημα ή πρέπει να γίνει... πόλεμος και όχι ποδοσφαιρικό παιχνίδι!
τι δηλαδή νομίζετε; Ο Κρκιτς και ο οποιοσδήποτε Κρκιτς στη θέση του, Ευρωπαίος πολίτης και επαγγελματίας, είναι απληροφόρητος για τα χάλια της Ουγκάντας, σαν εκείνα με τα οποία φρίξαμε Μεγάλη Τετάρτη στην Τούμπα, στο θλιβερό Γολγοθά του ποδοσφαίρου μας; Όχι φυσικά. Οι μανατζαρέοι, αν ξέφυγε κάποιο γεγονός από τους ίδιους, έχουν μεριμνήσει και να πληροφορήσουν και να αποτρέψουν τους πελάτες τους από την απόφαση ενός ατοπήματος...
Το να επιχαίρουν οι "οχτροί" του Ολυμπιακού όμως, για την άδοξη έκβαση στο κυνήγι μιας δύσκολης μεταγραφής επιφανούς ποδοσφαιρικού ονόματος, το κατανοώ και το περιμένω, αφού όλο τον υπόλοιπο καιρό... σκάνε από ζηλοφθονία. Κανένα τέτοιο συμβάν τους έχει απομείνει ή άντε καμιά Παρί ή Γιουνάιτεντ να νικά τον Ολυμπιακό στο Champions League, για να... κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα!
Επικριτές του καναπέ
Εκείνο που είναι ασύλληπτο είναι ορισμένος κόσμος μέσα από τους πειραικούς κόλπους που αναθεματίζει όποτε χαλάει μια μεταγραφική δουλειά, αραδιάζοντας ένα σωρό αερολογίες και μπούρδες στα διαδικτυακά τους σχόλια. Πρόκειται για τους ίδιους κακούς οπαδούς που από τη μία ο Κόκκαλης άκουγε τα σχολιανά του όταν ο Ριβάλντο έφευγε και πήγαινε στην ΑΕΚ ή έφερνε Μάρκο Νε και Αρτσούμπι και από την άλλη ήθελαν να τον περιφέρουν στα χέρια σαν...μυθικό πρόεδρο όταν πάλι ο Ζιοβάνι κι ο Καρεμπέ ντύνονταν στα ερυθρόλευκα ή έκανε τον Παναθηναικό αιώνια δεύτερο!
Τούτοι οι ίδιοι φαφλατάδες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι. Που από τη μία αποθεώνουν τον Μαρινάκη που έκανε τον ΠΑΟ... ΑΕΚάκι, που αγοράζει 15 παίκτες κάθε χρόνο, που γκρέμισε την πολυμετοχική παράγκα και ξανάκανε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, νταμπλούχο αλλά και άτρωτο, άφθαστο πια στην Ελλάδα, που επίσης τον "έμπασε" από τη μεγάλη ευρωπαική πόρτα στους "16" του Champions League και τον καθιερώνει σε τροχιά 8άδας με το όνειρο να μην έχει ξύπνημα και από την άλλη του φωνάζουν ρυθμικά ότι κάπως αλλιώς ονειρεύονται τον Ολυμπιακό!
Μιλάμε ασφαλώς για εκείνη την μερίδα μειοψηφίας από την οποία αν ο Ολυμπιακός περίμενε ενεργό στήριξη στα δύσκολα, με την αγορά μπλοκ διαρκείας η ΠΑΕ και την ετήσια ψωρό-ενίσχυση ο Ερασιτέχνης - ο οποίος πληροφοριακά για αυτούς σαρώνει τίτλους σε όλα τα σπορ όταν οι άλλοι σύλλογοι...φυτοζωούν! - θα είχε... φαληρίσει.
Ευτυχώς που για τον Ολυμπιακό υπάρχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και ναι, ξέρω, θα αρχίσετε πάλι να σχολιάζετε ότι δουλεύω "μπαντανόβουρτσα", θα λέτε να πάω να πάρω τον μισθό μου και άλλα τέτοια χαζά, προβοκατόρικα, ανάξια απαντήσεων και αντιπαράθεσης, αφού η διαδρομή του καθενός σ αυτή την κοινωνία δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις από τυχάρπαστους ή βαλτούς.
Είτε το σημειώσω εγώ είτε όχι οι ερυθρόλευκοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας που από τον Σωκράτη Κόκκαλη πέρασαν στα χέρια ενός άλλου καπάτσου, επιφανή επιχειρηματία, εύρωστου οικονομικά και "φόλα" Ολυμπιακού, που... τρέχει τουλάχιστον ένα καρέ ονείρου μπροστά από τον πλέον "παθιάρη" οπαδό της ομάδας! Και που εν μέσω τούτων των αθλιότατων συνθηκών, χάρη στον Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός αρμέγει ακόρεστα τη χρυσή αγελάδα...
Επιλέγω ως επίλογο του σημερινού άρθρου, την υποσημείωση ενός νεαρού φίλου των πρωταθλητών σε μια ανάρτηση που έπεσε το μάτι μου στο Facebook: "Δεν με νοιάζει αν χάθηκαν ο Μπόγιαν, ο Ντουρμάζ ή ο Πραντέλι δεν ακούει τώρα λέξη για πώληση του Αμπραμπάτ από τη διοίκηση της Γαλατά. Ξέρω ότι ο πρόεδρος θα φέρει άλλους για να δυναμώσουμε πολύ και να ψηλώσουμε στην Ευρώπη. Έτσι κι αλλιώς εγώ επέλεξα Ολυμπιακό για τον Αιώνιο Έφηβο στο στήθος και όχι για τα ονόματα αναλώσιμων στην πλάτη της φανέλας"!
Υ.Γ. Ο Ιβάν δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τον Κλάους; Τις προάλλες ο Αλαφούζος "έκοψε" τον Καραγκούνη. Ούτε στις σημαίες τους δεν επιδεικνύουν τους στοιχειώδεις ηθικούς κανόνες συμπεριφοράς!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: