Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το financial fair play της Μονακό!!

Ο Μιχάλης Τσόχος προσπαθεί να μετρήσει τα δεκάδες εκατ. ευρώ που ξοδεύει καθημερινά η ομάδα του Πριγκιπάτου για μεταγραφές και αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να το κάνει... 
Την Κυριακή 70 εκατ. ευρώ στην Πόρτο για τον Τζέιμς Ροντρίγκες και τον Μουτίνιο. Την Δευτέρα περίπου 15 εκατ. ευρώ στην Μπάρτσα για τον Βαλντές, την Τρίτη σχεδόν 60 εκατ. ευρώ στη Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Φαλκάο. Σύνολο 145 εκατ. ευρώ σε τρεις ημέρες για μεταγραφές από μία νεοφώτιστη ομάδα στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας που δύσκολα θα έχει περισσότερα διαρκείας την επόμενη σεζόν από αυτά του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ...

Τις επόμενες ημέρες με πρόχειρες εκτιμήσεις ο ζάμπλουτος Ρώσος ιδιοκτήτης της Μονακό, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να ξοδέψει περίπου άλλα 100 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και μιλάμε για χρήματα στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα συμβόλαια των παικτών. Το μπάτζετ της ομάδας για αυτά αναμένεται να αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με λίγα λόγια η Μονακό θα ξοδέψει φέτος περίπου 450 εκατ. ευρώ με έσοδα που είναι σχεδόν απίθανο να φτάσουν καν τα 150 εκατ. ευρώ. Τι διάολο financial fair play είναι αυτό, αναρωτιούνται και ως ένα βαθμό δικαίως οι περισσότεροι;

Κι' όμως μπορεί να το κάνει η Μονακό και η κάθε Μονακό. Να και οι λόγοι που εξηγούν το πώς;

Πρώτον, τα χρήματα που θα ξοδέψει φέτος η Μονακό για μεταγραφές θα μοιραστούν ισόποσα στους ισολογισμούς της για τα επόμενα 4 χρόνια. Αν λοιπόν χαλάσει 250 για μεταγραφές στη φετινή χρήση θα φαίνονται τα 60 από αυτά...

Δεύτερον τα έσοδά της εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, αλλά εύκολα μπορούν εφόσον χρειαστεί να εκτοξευθούν και στα 250 εκατ. ευρώ. Πώς; Κάποια ρωσική εταιρεία θα εμφανίσει χορηγία για το όνομα του γηπέδου και θα υπογράψει ένα συμβόλαιο ύψους 50 εκατ. ευρώ το χρόνο για να δώσει το όνομά της στο Λουί Ντε. Οποιαδήποτε άλλη δεν θα πλήρωνε περισσότερο από 10 εκατ. Μία άλλη θα εμφανιστεί και θα πληρώσει 50 εκατ. ευρώ προκειμένου να βάλει το δικό της όνομα στη φανέλα. Καμία δεν θα πλήρωνε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ. Κι΄ έτσι τα έσοδα από 150 εκατ. ευρώ που θα ήταν πραγματικά, θα φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ. Αν από τις μεταγραφές στη φετινή χρήση “χρεωθούν” τα 60 εκατ. ευρώ και τα συμβόλαια φτάσουν περίπου στα 200 εκατ. ευρώ τότε τα έξοδα θα είναι 260 εκατ. ευρώ και τα έσοδα 250 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μία πολύ μικρή ζημιά μέσα στα επιτρεπτά όρια του financial fair play.

Αρα η Μονακό απολύτως νομότυπα μπορεί να ξοδέψει φέτος 250 ή 300 εκατ. ευρώ για μεταγραφές κι' ας είναι νεοφώτιστη κι' ας μην παίζει καν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ναι, αν δεν το καταλάβατε, όταν είσαι ζάμπλουτος και θέλεις να βάλεις ένα σκασμό εκατ. ευρώ σε μία οποιαδήποτε ομάδα έχεις τον τρόπο να το κάνεις και αυτό δεν θα πάψει ποτέ να συμβαίνει. Αλλωστε η UEFA και ο Πλατινί το financial fair play δεν το έφτιαξαν για να εμποδίσουν τέτοιου είδους επενδύσεις στο ποδόσφαιρο. Ούτε για να μπαίνουν μόνο καθαρά χρήματα στην μπάλα, όπως με μεγάλη αφέλεια πιστεύουν κάποιοι. Το έφτιαξαν για να πάψει να υπάρχει χρέος από τις ομάδες στους παίκτες και για να μην αφήνουν καμένη γη πίσω τους, όταν φεύγουν οι επιχειρηματίες τύπου Ριμπολόβλεφ. Μόνο αυτό προστατεύεται από το financial fair play. Τίποτα άλλο.

Οσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι financial fair play σημαίνει ότι οι ομάδες θα ξοδεύουν όσα πραγματικά εισπράττουν, απλώς είναι γελασμένοι. Δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος κι' ούτε θα βρεθεί ποτέ, να εμποδίσεις αυτόν που θέλει να ξοδέψει τα λεφτά του. Απλώς πάντα θα βρίσκει “παράθυρα” προκειμένου να το κάνει.

Οπως πάντα θα υπάρχουν “παράθυρα” για μία επί της ουσίας “μαϊμού” χορηγία προκειμένου να δικαιολογείς έσοδα σε έναν σύλλογο και εισροή κεφαλαίων στα ταμεία του. Θυμηθείτε για παράδειγμα τι έκαναν οι Αραβες της Σίτι με το γήπεδό της ομάδας το οποίο ονόμασαν “Etihad” πληρώνοντας δέκα φορές περισσότερο από όσο θα το πλήρωνε η αγορά.

Ισως τώρα να καταλάβατε, όσοι το είχατε απορία, γιατί ο ΣΚΑΙ θα βάλει τόσα πολλά λεφτά με την μορφή χορηγίας στον Παναθηναϊκό;
Πηγή: gazzetta.gr

“Γινόταν πάρτι στον Άρη”!

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89.4 fm” και αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως είναι αδιανόητο ότι ο Λάμπρος Σκόρδας έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία, ψήφισε Ηλιάδη στις προεδρικές εκλογές αλλά κυρίως… κατά Σκόρδα (!) και μίλησε για οικονομικό “πάρτι” που γινόταν εδώ και πολλά χρόνια στους “κίτρινους”, αποκαλύπτοντας πως μέχρι και η “Άρης Εμπορική” έχει ζημίες ύψους 2 εκ. ευρό!
Επίσης, κατέθεσε την άποψη πως η Κ.Μ.Α. έπρεπε να βάλει αυτή 15 άτομα να διοικήσουν και να βγάλουν την ΠΑΕ Άρης από το τέλμα, εξήρε την προσπάθεια των νομικών και την υπαγωγή στο άρθρο 99, ενώ κάλεσε τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Ηλιάδη, να “καθαρίσει’ την ομάδα από όλους αυτούς που λυμαίνονταν τον Άρη τόσα χρόνια.
Αρχικά, τόνισε: “Θα ήταν μια πολύ σωστή κίνηση να με καλέσουν κοντά τους να τους ενημερώσω για όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στην ΠΑΕ, εγώ είμαι στη διάθεση του Άρη. Δεν περίμενα να έρθει κανένας ουρανοκατέβατος επενδυτής, η εξέλιξη ήταν αυτή που περίμενα. Η διοίκηση που είναι θα πρέπει να κάνει όλες τις κατάλληλες κινήσεις και αυτά που έχει υποσχεθεί, να κάνει σωστή διαχείρηση. Ο Άρης είναι μια επενδυτική προσπάθεια. Τη φετινή σεζόν θα διαχειριστεί σίγουρα έσοδα ύψους 6 εκ. ευρώ, δίχως να συνυπολογίζω τη γιορτή των 100 χρόνων της ομάδας, η οποία μπορεί να αποφέρει τεράστια έσοδα.
Η σεζόν ξεκινά τον Αύγουστο, ήδη από χτες θα έπρεπε να διενεργηθούν οι πρώτες κινήσεις. Εγώ προτείνω και μπορώ να βοηθήσω ώστε να βρεθεί ένας ισχυρός “επενδυτής” για τα 100 χρόνια του Άρη μας. Ένας μεγάλος χορηγός που θα είναι στις φανέλες όλων των ομάδων του Άρη και στον Α.Σ.  Μπορούν να γίνουν περιοδείες σε Αυστραλία, Αμερική, κ.λ.π. Να γίνουν φανέλες όπως οι πρώτες που είχε ο Άρης το 1914, έτος ιδρύσεώς του”.
Για τους Σκόρδα, Κόντη και τα χρέη της ΠΑΕ Άρης: “Εγώ χάρηκα πολύ που δεν βγήκε ο Σκόρδας, δεν είναι καλά ο άνθρωπος. Βγήκε, επίσης, ο κ. Κόντης και έλεγε πως τα χρέη είναι 18 εκ. ίσως και λιγότερα. Που το γνωρίζει; Εγώ που ήμουν εκεί και διοίκηση ξέρω ότι είναι 32 εκ. ευρώ. 10.800.000 είναι μόνο οι οφειλές σε παίκτες. Ας πάει να κάνει τα χρέη και 8 εκ. ευρώ με μαγικά, τι να πω;”.
Για την υπαγωγή στο άρθρο 99 και τη σπουδαιότητα αυτής: “Ήταν τεράστια επιτυχία η υπαγωγή μας στο άρθρο 99, επιτυχία των νομικών της πόλης μας. Είμαστε η πρώτη ΠΑΕ που υπάχθηκε, είναι πολύ σημαντικό. Μας θέλουν από την Αθήνα, θέλουν τον Άρη στην Σούπερ Λίγκα. Συνένεσε και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα για το άρθρο 99. Δε γινόταν να μείνει η Θεσσαλονίκη με έναν ΠΑΟΚ, θέλει και τον Άρη της, θέλει και τον Ηρακλή της”.
Για τις ζημίες της “Άρης Εμπορική” και το… πάρτυ που γινόταν, κατά τη γνώμη του κ. Ψηφίδη, όλα αυτά τα χρόνια: “Να ενημερώσω πως στην “Άρης Εμπορική”, υπάρχει ζημία 2 εκ. ευρώ! Πρέπει να κλείσει, από το 2010 έπρεπε να είχε κλείσει. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν. “Ταλέντα” σαν τον Κόντη και τον Σκόρδα δεν χρειάζονται στον Άρη. Ο Κόντης έβγαλε τον Άρη στην Ευρώπη και πήραμε 5 εκ. ευρώ, αλλά 40 παίκτες που έφερε έβαλαν τον Άρη μέσα. Γινόταν οικονομικό πάρτυ στον Άρη και ακόμη υπάρχουν κάποια… στοιχεία που κάνουν πάρτυ”.
Για το μεγάλο προσωπικό που έχει ο Άρης και τη μη μισθοδοσία αυτού και του υπόλοιπου δ.σ. όσο ήταν στην προεδρεία ΠΑΕ Άρης: ” Ο Άρης μισθοδοτεί 35 άτομα διοίκηση και 40 άτομα αγωνιστικό τμήμα. Σε 75 άτομα δίνει μισθό ο Άρης. Ελπίζω αυτά να τα κόψει ο κ. Ηλιάδης, μπορεί να λειτουργήσει και με 15 άτομα διοίκηση. Ο Άρης είναι δύο άξονες: Το αγωνιστικό, που κέρδισε τη σωτηρία του και πάλεψε γι’ αυτήν. Το άλλο είναι το οικονομικό και το άρθρο 99. Εμείς ως δ.σ. κανείς μας δεν πήρε ούτε ένα ευρώ! Τον κ. Σπυρίδωνα, που αυτόν βρήκα μπροστά μου και αυτόν έβαλα στο αγωνιστικό, του πλήρωσα μόνο δύο φορές το τηλέφωνο”.
Για το γεγονός πως δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές, τη μη κατάθεση δικής του υποψηφιότητας αλλά και την ψήφο… κατά Σκόρδα από τον ίδιο: “Η Κ.Μ.Α. λειτούργησε λανθασμένα. Γνωρίζετε ποιοι είναι στα ψηφοδέλτια των κ. Σκόρδα και κ. Ηλιάδη; Κατ’ εμέ, έπρεπε να να βάλει 15 άτομα η Κ.Μ.Α. που θα μπορούν να βγάλουν τον Άρη από το τέλμα. Εγώ νιώθω πολύ μικρός μπροστά στον Άρη ώστε να βάλω υποψηφιότητα. Είμαι στην διάθεση της ομάδας. Πήγα ψήφισα Ηλιάδη και κατά του Σκόρδα κυρίως. Δε γίνεται να είναι υπό κρίση λόγω του οικονομικού ελέγχου της ΝΕΧΙΑ. Είναι δυνατόν να βάζει υποψηφιότητα;”.
Τέλος, είπε: “Θέλω να πω στον κ. Ηλιάδη να “καθαρίσει” τον Άρη από αυτά τα πράγματα και να ξέρει πως έχει ένα βουνό μπροστά του. Πρέπει να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της ομάδας όπως πρέπει”.
Πηγή: arenafm.gr

Ο Άρης πέτυχε αναβολή στην ΕΠΟ!!

Μεγάλη επιτυχία από τον Χρήστο Γρόλιο και τον Άρη για τις υποθέσεις των παικτών που ζητάνε χρήματα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα εκδικαζόταν οι υποθέσεις των Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ, Μενδρινού, Πρίττα, Γκαρσία, Κουλουχέρη και των μάνατζερ Κοταρίδη, Γλυκού, που ζητάνε πάνω από 5 εκ. ευρώ, αλλά ο νομικός Χρήστος Γρόλιος παρουσίασε την απόφαση για υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99, η οποία πρωτοκολλήθηκε και τη ρητή αναφορά στο άρθρο 10 ότι είναι ισχυρότερα τα πολιτικά δικαστήρια από το άρθρο 35 του ΚΑΠ (περί αλλοίωσης πρωταθλήματος και πιθανού υποβιβασμού ομάδας).
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι: Αναβολή επ΄ αόριστον!!
Πηγή: arenafm.gr

Ανάκληση της ανακοίνωσης για Στυλιάρα ο Άρης!

Στην ανάκληση της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, προχώρησε η ΠΑΕ Άρης, μετά από τη σχετική εντολή της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα κατά συρροή εγκλήματα που έχουν φέρει τον ΑΡΗ σε αυτήν την θέση ωχριούν μπροστά στη διαιτητική σφαγή του Στυλιάρα.

Η αγκωνιά στον Αγκάνθο αντί για κόκκινη κάρτα στον Φυτανίδη «βαπτίστηκε» κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας για θέατρο και απέφερε την αποβολή του ως αποτέλεσμα του δίκαιου εκνευρισμού των παικτών του ΑΡΗ, που βλέπουν να διαλύουν έναν Σύλλογο με ιστορία 99 χρόνων.

Τώρα ο Πανθρακικός μπορεί να κερδίσει άφοβα τον Ο.Φ.Η. και όλοι να είναι ευχαριστημένοι…

Εκτέλεση της υπ? αριθμόν 191/23-05-2013 απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνουν ότι ανακαλούν το περιεχόμενο της ανωτέρω ανακοίνωσης».

Πέρασε τα ιατρικά ο Φαλκάο!!

Έτοιμος να υπογράψει τετραετές ή πενταετές συμβόλαιο με τη Μονακό είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος πέρασε τα ιατρικά τεστ την Τρίτη.

Πέρασε τα ιατρικά ο Φαλκάο
Μόνο οι υπογραφές μένουν για τη μετακίνηση του Ρανταμέλ Φαλκάο από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Μονακό καθώς, όπως αναφέρει η «AS», ο Κολομβιανός επιθετικός πέρασε τα ιατρικά τεστ και απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Μία από αυτές τις λεπτομέρειες είναι η διάρκεια του συμβολαίου του, η οποία θα είναι σίγουρα τετραετής και ενδεχομένως πενταετής, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως υπάρχει ειδικός όρος σε αυτό, κατά τον οποίο ο 27χρονος στράικερ μπορεί να αποχωρήσει από την πρώτη του χρονιά στον σύλλογο του πριγκιπάτου, εάν το επιθυμεί.

Τέλος, αναφορικά με τα χρήματα που θα βάζει ετησίως στον λογαριασμό του, προβλέπονται στα 10 εκ. ευρώ (τριπλάσια χρήματα από αυτά στην Ατλέτικο) χωρίς τη φορολογία που θα καλύπτεται από την ομάδα, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» θα εισπράξουν 60 εκ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπε με Γιαννιώτα και Πρίττα ο Ηλιάδης!!

Συναντήσεις με τους Γιάννη Γιαννιώτα και Σάκη Πρίττα είχε ο νέος πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Ηλιάδης.

Τα είπε με Γιαννιώτα και Πρίττα ο Ηλιάδης
Με τον Γιαννιώτα ο κύριος Ηλιάδης συζήτησε το θέμα σχετικά με το μέλλον του νεαρού ποδοσφαιριστή, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2014.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προτεραιότητα του παίκτη στην περίπτωση που αποχωρήσει νωρίτερα από την ομάδα, είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και γι’ αυτό στο «τραπέζι» έπεσε και η ρήτρα αποδέσμευσής του από τους «κίτρινους» που φτάνει στις 150.000 ευρώ για τις ελληνικές ομάδες.

Αντίθετα, με τον Σάκη Πρίττα βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος διακανονισμού της οφειλής που υπάρχει προς το πρόσωπό του και όλα δείχνουν πως σύντομα θα βρεθεί η «χρυσή» τομή. Πηγή: sport-fm.gr

Στις 11/6 τα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΕΠΟ!!

Στις 11 Ιουνίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει κατά της ΕΠΟ δύο ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Στις 11/6 τα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΕΠΟ
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει δύο ποδοσφαιρικές ενώσεις κατά της ΕΠΟ θα γίνει στις 11 Ιουνίου, μετά τη σχετική αναβολή που αποφάσισε σήμερα το Ειρηνοδικείο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, είχαν ζητήσει να κηρυχθεί έκπτωτη η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας καταγγέλλοντας σειρά παραβάσεων.

Οι προσφεύγουσες ενώσεις μετά την αναβολή ζήτησαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ. Το αίτημα αυτό, ωστόσο, απορρίφθηκε. Ο δικηγόρος των δύο ενώσεων τόνισε πως «… είναι παράνομη αυτή η διοίκηση και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των δύο ενώσεων έκανε ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος ως πληρεξούσιος ποδοσφαιριστών, ενώ υπέρ της διοίκησης της ΕΠΟ παρενέβησαν περίπου 45 ΕΠΣ.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΠΟ για τον κίνδυνο να αποκλειστεί η Εθνική ομάδα και οι ελληνικοί σύλλογοι από τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω των ασφαλιστικών μέτρων της αντιπολίτευσης.

Η ΕΠΟ ζήτησε να παρουσιαστούν υποχρεωτικά οι ομάδες που θα έχουν εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη και ορίστηκε συνεκδίκαση, γιατί όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας οι σύλλογοι αυτοί θα καταστραφούν και θα υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημίες εφόσον δεν παίξουν στα Κύπελλα Ευρώπης.Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει Ευρώπη ο ΠΑΣ!!

Αυξάνονται οι πιθανότητες του ΠΑΣ Γιάννινα για έξοδο στην Ευρώπη, καθώς μπήκε στη ρύθμιση για τα χρέη προς το Δημόσιο και «βλέπει»… αδειοδότηση.

Βλέπει Ευρώπη ο ΠΑΣ
Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στην Ευρώπη για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα της Ηπείρου κατάφερε να μπει στη ρύθμιση για τα χρέη της προς το Δημόσιο κι εφόσον καταβάλει την προκαταβολή που οφείλει, αυξάνονται οι πιθανότητες να εξασφαλίσει σε δεύτερο βαθμό αδειοδότηση.

Όπως λεγόταν από πλευράς ΠΑΣ, ο βασικός λόγος που σε πρώτη φάση είχε απορριφθεί ο φάκελος και δεν είχε εξασφαλιστεί η αδειοδότηση ήταν η μη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο.

Η τελευταία εξέλιξη, ωστόσο, ανοίγει το δρόμο για την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρέμβαση για να προχωρήσει το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο.Πηγή: sport-fm.gr

«Μετανάστης» ο Δώνης!!

Την προοπτική του εξωτερικού εξετάζει σοβαρά ο Γιώργος Δώνης για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα.

«Μετανάστης» ο Δώνης
Το «διαζύγιο» με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν βελούδινο και μάλιστα μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή που έχει κάνει θα περάσουν πολλά… επεισόδια. Ο Γιώργος Δώνης λογικό είναι να έχει κουραστεί από όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα αλλά αυτό δεν τον αποτρέπει να αρχίζει να σκέφτεται σε ποια ομάδα θα δουλέψει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Επιθυμία του Έλληνα τεχνικού είναι να εργαστεί στο εξωτερικό. Ο Δώνης εκπροσωπείται από ολλανδικό γραφείο μάνατζερ και τους έχει βάλει να ψάχνουν περιπτώσεις που θα τον ενδιαφέρουν. Ομάδες από μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, ίσως Βέλγιο αλλά και ομάδες από το Ντουμπάι και το Κατάρ θα ήταν το καλύτερο «φάρμακο» για τον Γιώργο Δώνη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Γιαννιώτα η Φορτούνα!!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Φορτούνα Ντίσελντορφ να κινηθεί για την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«Βλέπει» Γιαννιώτα η Φορτούνα
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Φορτούνα Ντίσελντορφ βρίσκεται ο Γιάννης Γιαννιώτας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «derwesten.de» υποστηρίζει πως ο νεαρός μεσοεπιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής απασχολεί τη γερμανική ομάδα, η οποία υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Επίσης, τονίζει πως αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης και τη φετινή σεζόν πέτυχε πέντε γκολ στη Σούπερ Λίγκα σε 26 εμφανίσεις.

Στο συμβόλαιο του Γιαννιώτα υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία φτάνει τις 500.000 ευρώ και στο εν λόγω ρεπορτάζ δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα, παρά μόνο το ενδιαφέρον που υπάρχει για την απόκτησή του. Πηγή: sport-fm.gr

Έχει μιλήσει ήδη με Χατζηνικολάου!!

Το όνομα του νυν προπονητή του Ηρακλή, Γιάννη Χατζηνικολάου, ακούγεται έντονα για την τεχνική ηγεσία του Άρη. Επαφές με τους παίκτες που «απειλούν» την ΠΑΕ θα έχει ο πρόεδρος του συλλόγου.

Έχει μιλήσει ήδη με Χατζηνικολάου
Απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο ο Σούλης Παπαδόπουλος να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Άρη εν όψει της επόμενης σεζόν.

Αυτό, όμως, θα επιβεβαιωθεί στην επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο Δημήτρης Ηλιάδης έχει κάνει την προεργασία του για το συγκεκριμένο θέμα και στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας βρίσκεται το όνομα του Γιάννη Χατζηνικολάου.

Πρόκειται για τον νυν προπονητή του Ηρακλή, ο οποίος είχε ακουστεί και πριν από τρεις μήνες για να αντικαταστήσει τον Μιχαλήτσο.

Τότε οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία, όμως εκείνος έκανε την τελευταία στιγμή πίσω και οι Θεσσαλονικείς κατέληξαν στον κ. Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι «κίτρινοι» έχουν μιλήσει με τον Σερραίο κόουτς και κάποιοι κάνουν λόγο για προσυμφωνία.

Ωστόσο, μπορεί οι συζητήσεις να «παγώσουν» μετά τις χθεσινές αντιδράσεις των οπαδών για το άκουσμα του ονόματος του κ. Χατζηνικολάου.

Από εκεί και πέρα, προτεραιότητα για τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ είναι οι συμφωνίες με τους παίκτες που απειλούν τον Άρη με αφαίρεση βαθμών.

Το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν στο διαιτητικό της ΕΠΟ, από αναβολή, δέκα υποθέσεις (Μενδρινός, Γκαρσία, Καστίγιο, Φατί, Σανκαρέ, Ντίκο, Πρίττας, Καπετάνος, Γλύκος, Κοτταρίδης).

Ο πιο μεγάλος κίνδυνος πάντως είναι από τους Κουλουχέρη, Σηφάκη και Τόχα για τους οποίους αναμένεται η έκδοση της απόφασης, δηλαδή η ποινή αφαίρεσης βαθμών αφού έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο.Πηγή: sport-fm.gr

Αποκάλυψη… τώρα!!

Η δικαστική διαμάχη Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου θα φέρει στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές για τους λόγους της ρήξης τους και της αποτυχίας του μοντέλου της πολυμετοχικότητας.

Αποκάλυψη… τώρα
Δίκη με ενδιαφέρον αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινά την Πέμπτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Θα εκδικαστούν οι αγωγές του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Ανδρέα Βγενόπουλου και του δεύτερου στον πρώτο για συκοφαντική δυσφήμηση, με τον «Τζίγκερ» να ζητεί το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και τον «Mr MIG» 1 εκατ. ευρώ (συν 1 εκατ. ευρώ από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη).

Στην επιφάνεια θα έρθουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τους λόγους που οδηγήθηκαν σε ρήξη και οι οποίοι πέρα από επιχειρηματικά συμφέροντα αφορούν και τον Παναθηναϊκό. Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως θα αποκαλυφθούν άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές από την εποχή της πολυμετοχικότητας, που τελικά αποδείχτηκε καταστροφική για το «τριφύλλι». Πέρα από τις επιστολές που αντάλλασσαν οι δύο πλευρές, αναμένεται να προκύψουν στοιχεία για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, αλλά και το γήπεδο του Βοτανικού.
Πηγή: sport-fm.gr

«Χτίζει» πάνω τους!!

Απαντήσεις από τους παίκτες στους οποίους έκανε προτάσεις περιμένει η ΑΕΚ. Δύσκολα θα μείνει ο Βλάχος, ελπίδες για Μητρόπουλο. Τι γίνεται με τις υπόλοιπες υποθέσεις.

«Χτίζει» πάνω τους
Πρώτο μέλημα του Δημήτρη Μελισσανίδη και των συνεργατών του για τη δημιουργία της νέας ομάδας της ΑΕΚ είναι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ από τη φετινή σεζόν, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα αποχωρήσουν.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Βαλεντίνος Βλάχος. Στον μάνατζερ του 21χρονου μπακ έγινε γνωστό πως πρόθεση της ΑΕΚ είναι να τον κρατήσει, ωστόσο εκείνος είναι έτοιμος να υπογράψει σε καλή ομάδα του εξωτερικού.

Δεύτερη σε βαθμό… δυσκολίας είναι η υπόθεση του Παύλου Μητρόπουλου. Στον παίκτη προσφέρεται συμβόλαιο 340.000 ευρώ για τέσσερα χρόνια και παρότι αυτό δεν ικανοποιεί απόλυτα τον 23χρονο μεσοαμυντικό, εκτιμάται πως αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Αυτό είναι ο Παναιτωλικός, που μπορεί μεν να είναι απίθανο να βρει τις 250.000 ευρώ που έχει ορίσει ως οψιόν αγοράς του, αλλά θα επιδιώξει να βάλει στα ταμεία του όσα περισσότερα χρήματα μπορεί.

Προτάσεις κατατέθηκαν στους Μιχάλη Παυλή, Αινεία Καλογέρη και Κωνσταντίνο Βλάχο. Στον πρώτο πληροφορίες θέλουν να προτάθηκαν 15.000 ευρώ για ένα χρόνο, χρήματα που δεν τον ικανοποιούν από τη στιγμή που έχει και μία άλλη πρόταση, ωστόσο όταν πρόκειται για την ΑΕΚ ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής βάζει πάνω από όλα το συναίσθημα. Οι Αινείας Καλογέρης και Κωνσταντίνος Βλάχος αναμένεται να μείνουν με τριετή συμβόλαια που θα τους αποφέρουν κλιμακωτά 60.000 ευρώ.

Έτοιμος να πει το «ναι» στην ΑΕΚ είναι και ο Σωκράτης Τσουκαλάς, ενώ ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε το μήνυμα και στον Δημήτρη Αναστασόπουλο πως υπολογίζεται για τη νέα προσπάθεια. Ο «Κολοσσός» θα μιλήσει και με τους Γιάννη Καραλή και Χρήστο Αρκούδα, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες παραμονής. Δεδομένη είναι η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα και πολύ πιθανή αυτή του Χρήστου Μπούρμπου, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Σε ό,τι αφορά νέες προσθήκες, η ΑΕΚ κινείται ζωηρά για τον 25χρονο τερματοφύλακα Ηλία Βούρα, που μένει ελεύθερος από τη Νίκη Βόλου. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για συμφωνία από τώρα, πράγμα που δεν θεωρείται απίθανο από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί να υπάρξει ενίσχυση στη θέση του γκολκίπερ λόγω της σίγουρης αποχώρησης του Κωνσταντόπουλου και της διαφαινόμενης του Αραμπατζή.
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Μπαϊράμι, ακολουθούν κι άλλοι

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα ο Εμίρ Μπαϊράμι για τον Παναθηναϊκό. Κοντά σε Φάλκενμπουργκ, αισιοδοξία για Μόρα και Μπόρεκ, αναμονή για Μπεργκ.

Έρχεται ο Μπαϊράμι, ακολουθούν κι άλλοι
Εβδομάδα μεταγραφικών εξελίξεων θα είναι η τρέχουσα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» περιμένουν να εξασφαλίσουν σε δεύτερο βαθμό αδειοδότηση, ενώ σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό για τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα πάρουν το εισιτήριο για το Europa League και θα πρέπει να αρχίσουν προετοιμασία στις 18 Ιουνίου, αφού ένα μήνα μετά θα δίνουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς. Αυτό σημαίνει πως οι διαδικασίες για τη στελέχωση του ρόστερ θα πρέπει να επιταχυνθούν.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται στην Αθήνα ο Εμίρ Μπαϊράμι για να υπογράψει. Ο Σουηδός αριστερός μεσοεπιθετικός θα υπογράψει για τέσσερα χρόνια και η Τβέντε θα εξασφαλίσει ποσοστό μεταπώλησης. Για τον συμπατριώτη του, Μάρκους Μπεργκ, στο «τριφύλλι» κρατούν στάση αναμονής με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αποτελεί το πριμ υπογραφής που θέλει ο σέντερ φορ του Αμβούργου.

Σε καλό δρόμο είναι και η υπόθεση του Έρικ Φάλκενμπουργκ, αφού οι «πράσινοι» είναι κοντά σε συμφωνία με την Άλκμααρ για τον Ολλανδό μέσο.

Αρκετές πιθανότητες να καταλήξει στον Παναθηναϊκό έχει και ο Βαγγέλης Μόρας, καθώς ο Νίκος Νταμπίζας έχει διαπιστώσει πως θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Όμως για να συμβεί αυτό χρειάζεται και η συγκατάθεση της Ελλάς Βερόνα, που τον δεσμεύει με συμβόλαιο καθώς αυτό ανανεώθηκε μετά την άνοδο στη Serie A.

Προχωρά για Μπόρεκ

Ο Τομάς Μπόρεκ άρεσε στον Νίκο Νταμπίζα και είναι πιθανό να τον παρακολουθήσει από κοντά και ο Γιάννης Αναστασίου στο τελευταίο ματς του τσεχικού πρωταθλήματος απέναντι στη Σπάρτα Πράγας. Η πρόθεση του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα είναι δεδομένη, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Ντούκλα Πράγας, καθώς οι «πράσινοι» δεν διαθέτουν πάνω από 100.000 ευρώ.

Ο αθλητικός διευθυντής του τσεχικού συλλόγου, Γκίντερ Μπίτενγκελ, δήλωσε στο «Goal»: «Γνωρίζουμε πως κάποιος από τον Παναθηναϊκό ήταν στο γήπεδο, αλλά δεν έχει γίνει καμία προσέγγιση προς εμένα ή κάποιο άλλο μέλος της διοίκησης της Ντούκλα. Δεν μπορώ να το αποκλείσω στο μέλλον. Είμαστε ανοικτοί στο ενδεχόμενο πώλησής του. Εφόσον έρθει επίσημη πρόταση από τον Παναθηναϊκό, είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Θα δούμε.Πηγή: sport-fm.gr

«Παίκτες για όλες τις θέσεις»

Στο τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη ή Παρασκευή) θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Μίτσελ, ο οποίος έχει κάνει τις επαφές του και θα ενημερώσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα αποτελέσματά τους.

«Παίκτες για όλες τις θέσεις»
Το προφίλ των ποδοσφαιριστών που ψάχνει για τον Ολυμπιακό έχει εξηγήσει ο Μίτσελ στις επαφές που έχει με Ισπανούς μάνατζερ για την ενίσχυση της ομάδας το φετινό καλοκαίρι.

«Παίκτες για όλες τις θέσεις», ήταν το μήνυμα του 50χρονου τεχνικού και αυτό είναι κάτι που είχε πει σε μία δήλωσή του πριν από λίγο καιρό.

Αυτό δείχνει ότι δεν ψάχνει μόνο για ακραίο φορ, τερματοφύλακα και δύο χαφ (έναν αμυντικογενή και έναν επιθετικογενή).

Σύμφωνα με όσα γράφει ο «Γαύρος», ο Ισπανός ψάχνει για έναν κεντρικό αμυντικό, έναν καθαρόαιμο φορ και ακραίο μπακ.

Ο Μίτσελ θέλει να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο, αφού μέσα στο καλοκαίρι δεν αποκλείεται να «σκάσουν» προτάσεις για παίκτες που βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ των Πειραιωτών και έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων (Τζεμπούρ, Μήτρογλου, Μανωλάς, Σιόβας κ.α.).

Ο Ισπανός αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα στο τέλος της εβδομάδας (Πέμπτη ή Παρασκευή) και θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο θα ενημερώσει για τις επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα στην πατρίδα του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο Χουάνχο Λορένθο έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και από την Ισπανία προκύπτει πως θα προσπαθήσει να φέρει τον Πέδρο Λεόν (με κανονική μεταγραφή ή με τη μορφή δανεισμού).

Είναι πιθανό οι Πειραιώτες να τον αποκτήσουν τον 26χρονο χαφ με τη μορφή δανεισμού, διατηρώντας οψιόν για την αγορά του το επόμενο καλοκαίρι.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το οικονομικό, αφού ο παίκτης έχει υψηλό κασέ και φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ! Δηλαδή, δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, αλλά ο Μίτσελ θα την παλέψει και να προσθέσει ένα «όπλο» στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς γήπεδο, τώρα και χωρίς Παιανία…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος σχολιάζει στο www.sport-fm.gr την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου για αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το προπονητικό κέντρο της Παιανίας.

Χωρίς γήπεδο, τώρα και χωρίς Παιανία…
«H ομάδα του Παναθηναϊκού έχει το προνόμιο να προπονείται σε ένα από τα πληρέστερα και πλέον σύγχρονα Κέντρα Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Ευρώπη. Η δημιουργία αυτού του Αθλητικού Κέντρου ήταν μέρος του οράματος της οικογένειας Βαρδινογιάννη για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χτίστηκε το 1981 σε 70 στρέμματα γης και βρίσκεται στην Παιανία (προάστιο της Αθήνας)» αναφέρει ο πρόλογος του κειμένου που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ για την Παιανία, ενώ στη συνέχεια γίνεται λεπτομερής αναφορά στις κύριες λειτουργίες του κέντρου και τις εγκαταστάσεις.

Στην παρούσα φάση αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά φαίνεται ότι δεν θα ισχύει για πολύ ακόμη. Ο Γιάννης Αλαφούζος ήδη εξετάζει την περίπτωση κατασκευής άλλου προπονητικού κέντρο σε περιοχή της Αττικής και μέχρι αυτό να συμβεί, θα αναζητηθεί κάποιος άλλος χώρος, όπου θα φιλοξενείται προσωρινά η ομάδα.

Ως γνωστόν, την τελευταία διετία η Παιανία είχε παραχωρηθεί δωρεάν από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τον Παναθηναϊκό να αναλαμβάνει να πληρώσει τα λειτουργικά έξοδα, αλλά πλέον, το ενοίκιο που ζητείται είναι 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται υπερβολικό. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφερθώ σε πράγματα του παρελθόντος, τα οποία έχουν γραφτεί πολλάκις, ούτε να «πυροβολήσω» τους υπεύθυνους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της ευθύνης που έχει ο καθένας.

Η ουσία του πράγματος είναι εξής: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρωτοπόρος σύλλογος στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου και τώρα, εν έτη 2013, αναγκάζεται να ξεσπιτωθεί και να ψάξει να βρει χώρο για τις προπονήσεις της ομάδας, ελπίζοντας ότι κάποια (;) στιγμή θα ξαναποκτήσει το δικό του… σπίτι.

Πέρα από αυτό, υπάρχει και η πονεμένη ιστορία του γηπέδου. Όλοι ονειρεύονταν ένα υπερσύγχρονο γήπεδο για να γιορτάσει εκεί ο σύλλογος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του (2008) και πέντε χρόνια αργότερα, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει για μια ακόμη φορά στην ιστορική, αλλά… παρωχημένη έδρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Είναι πολύ κρίμα για αυτόν τον τεράστιο σύλλογο και αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση, σίγουρα δεν πρέπει να αισθάνονται όμορφα. Δεν μιλάω για όσους τον είδαν μόνο σαν μαγαζί, αλλά, τουλάχιστον, για όσους μπήκαν στο… πετσί των φιλάθλων, που σίγουρα πονάνε για αυτά που συμβαίνουν…
Πηγή: sport-fm.gr

«Χαρίζω ένα εκατομμύριο στην ΑΕΚ»

Την απόφασή του να χαρίσει το ποσό του 1,14 εκατ. ευρώ που είχε χορηγήσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ως ταμειακή διευκόλυνση πήρε ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης.

«Χαρίζω ένα εκατομμύριο στην ΑΕΚ»
Το ποσό του 1,14 εκατ. ευρώ που είχε χορηγήσει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ ως ταμειακή διευκόλυνση αποφάσισε να χαρίσει ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης. Ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής και μέλος του ενωτικού ψηφοδελτίου με την κίνηση αυτή μειώνει σημαντικά το χρέος του σωματείου, αφού αυτό το ποσό αφαιρείται από τα «βάρη» που θα κληρονομήσει η νέα διοίκηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές στις 9 Ιουνίου.

«Χαρίζω το ποσό του 1.140.000 ευρώ στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, μια κίνηση που αποτελεί ελάχιστη συνδρομή στην προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη», δήλωσε στην «Ώρα των Σπορ» ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να φέρει την ομάδα ξανά στην κορυφή. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε την υποχρέωση όλοι να είμαστε στο πλευρό του και να του δείξουμε ότι τον στηρίζουμε. Γίνεται μια πανστρατιά για την ΑΕΚ και μόνο έτσι ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά». Πηγή: sport-fm.gr

Η αλήθεια του Ντάρκο!!

Πολλά ειπώθηκαν για την αποχώρηση του Κοβάσεβιτς από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος εξομολογήθηκε στη SportDay τα όσα έζησε στην ομάδα ως αρχισκάουτερ και αποκάλυψε τα πάντα για τη λύση της συνεργασίας τους.

Η αλήθεια του Ντάρκο
Τον απολογισμό του για τα τρία χρόνια που εργάστηκε ως αρχισκάουτερ στον Ολυμπιακό έκανε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay.

«Το ταμείο λοιπόν λέει ότι εμείς σε τρία χρόνια και παρά την τρομακτικά δύσκολη εκκίνηση, την τεράστια κρίση στη χώρα, πήραμε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα και παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έπαιξε ποτέ η ομάδα μας στην Ευρώπη», τόνισε ο παλαίμαχος φορ των Πειραιωτών.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο που έπαιξαν φέτος οι νταμπλούχοι Ελλάδας, ο Σέρβος ανέφερε: «Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από το ότι έχει καθαρίσει τόσο νωρίς το πρωτάθλημα. Οποιος έχει κάνει πρωταθλητισμό το καταλαβαίνει».

Ο Κοβάσεβιτς αποκάλυψε πως το ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την προπονητική και θα ήθελε στο μέλλον να υπηρετήσει και από το συγκεκριμένο πόστο την ομάδα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην εφημερίδα «SportDay»

Για τα τρία χρόνια που ήταν στη θέση του αρχισκάουτερ του Ολυμπιακού:

«Ξεκινήσαμε πριν από 3 χρόνια και αυτό που είχαμε στα χέρια μας ήταν τρία συμβόλαια βασικών παικτών. Δεν ξέρω πόσοι από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού το γνωρίζουν αυτό, αλλά εμείς είχαμε μπροστά μας ένα βουνό. Επρεπε να τα φτιάξουμε σε χρόνο-ρεκόρ. Σε ένα μήνα και ενώ είχαμε και παιχνίδια με τη Μακάμπι.

Τα συμβόλαια ήταν συγκεκριμένα του Τοροσίδη, του Αβραάμ και του Μέλμπεργκ. Τίποτε άλλο. Επρεπε να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή. Θυμίζω ότι ο Μιραλάς τότε ήταν δανεικός, και μάλιστα σχεδόν εκτός ομάδας. Στέκομαι πολύ στην αρχή διότι πρέπει να καταλάβετε το περιβάλλον! Δεν είχαμε παίκτες, είχαμε ελάχιστο χρόνο και απέναντί μας έναν πανίσχυρο αντίπαλο, τον πιο ακριβό Παναθηναϊκό όλων των εποχών! Πόσοι, αλήθεια, το υπολογίζουν αυτό όταν κάνουν εύκολη κριτική; Και τι κάναμε εμείς;

Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Το ταμείο. Το ταμείο λοιπόν λέει ότι εμείς σε τρία χρόνια και παρά την τρομακτικά δύσκολη εκκίνηση, την τεράστια κρίση στη χώρα, πήραμε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα και παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έπαιξε ποτέ η ομάδα μας στην Ευρώπη! Και αυτό δεν αλλάζει, έτσι γράφεται η ιστορία του ποδοσφαίρου».

Για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι Πειραιώτες τη φετινή σεζόν:

«Μα δεν παίζαμε διαρκώς το ίδιο ποδόσφαιρο. Καμιά ομάδα δεν παίζει διαρκώς το ίδιο ποδόσφαιρο, ακόμα και μέσα στην ίδια αγωνιστική χρονιά. Μήπως με τον Ερνέστο δεν παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παίξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα; Γιατί τον λάτρεψε και τον λατρεύει τον Ερνέστο ο κόσμος μας; Επίσης, μια και με ρωτάτε για τη φετινή χρονιά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι καμιά ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από το ότι έχει καθαρίσει τόσο νωρίς το πρωτάθλημα. Οποιος έχει κάνει πρωταθλητισμό το καταλαβαίνει».

Για την κριτική που ασκείται από τα ΜΜΕ:

«Βεβαίως και επηρεάζουν τα Μέσα, αλλά όχι τους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου. Τους φιλάθλους επηρεάζουν. Δεν είδατε τι έγινε στον τελικό του Κυπέλλου; Στάθηκαν όλοι σε μια αμφισβητούμενη φάση και κανείς στο ότι παίζαμε με εννέα ουσιαστικά παίκτες στην παράταση και με δέκα από το 85' και τότε χάσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Πολλοί, δυστυχώς δεν κατέχουν το αντικείμενο ποδόσφαιρο...

Οπως δεν κατέχουν και το πώς ακριβώς δουλεύει το σύστημα των μεταγραφών. Αν ρωτήσετε ένα δημοσιογράφο, θα σας πει ότι είναι επιτυχία να πάρει μια ομάδα ένα μεγάλο όνομα. Δεν θα τον ενδιαφέρει το πώς και το πόσο. Ομως εμάς που δουλεύαμε ή αυτούς που δουλεύουν, τους ενδιαφέρει πάρα πολύ το μέλλον του κλαμπ. Και πάντα με γνώμονα το μέλλον του κλαμπ πρέπει να δουλεύεις. Και οι άλλοι πρέπει να κάνουν και αυτοί τη δουλειά τους».

Για τον σχεδιασμό των «ερυθρολεύκων» από τον Μίτσελ:

«Πήρε μια ομάδα που είχε πολλά θέματα. Αλλά ακόμα και με θέματα, ο Ολυμπιακός είναι μακράν η καλύτερη ομάδα με το καλύτερο ρόστερ και το καλύτερο υλικό. Οπότε, θα το πλάσει όπως θέλει ο μίστερ και νομίζω ότι του χρόνου η ομάδα θα παίξει και πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή του σε αυτή την τριετία:

«Χειρότερη, ο αποκλεισμός στο τσακ από τη Μέταλιστ και η ανατροπή του σκορ στο Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ. Είχαμε φτάσει τόσο κοντά σε μεγάλες προκρίσεις. Καλύτερη; Οι κατακτήσεις των τίτλων και οι εκτός έδρας ευρωπαϊκες νίκες. Γενικά όμως όλα ήταν καλά, πολύ καλά».

Για τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό:

«Ολα γύρω από τον Ολυμπιακό έχουν για μένα μια συναισθηματική φόρτιση. Είναι θέμα καρδιάς. Εχω ζήσει τόσα εδώ. Τόσες ανατροπές. Σαν αθλητής, σαν άνθρωπος. Εκανα φίλους. Αλλωστε εγώ ζω τώρα στην Ελλάδα και εδώ θα συνεχίσω να είμαι! Και εννοείται ότι όποτε με χρειάζεται η ομάδα ή ο πρόεδρος, θα είμαι πάντα εκεί για εκείνους. Για όλους στον Ολυμπιακό Σας είπα. Εκανα φίλους πραγματικούς μέσα στην ομάδα».

Για το τι θα κάνει τώρα και αν σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα:

«Διακοπές. Με χρειάζεται η οικογένειά μου. Είκοσι χρόνια, κάθε μέρα, όλη μέρα με το ποδόσφαιρο μου έχουν και τους έχω λείψει. Γιατί να φύγω; Εχω σπίτι εδώ. Εδώ θα μείνω».

Για το αν στο μέλλον σκοπεύει να ασχοληθεί με την προπονητική:

«Κοιτάξτε, είναι κάτι που με ενδιαφέρει και τελειοποιώ τις σπουδές μου πάνω στο αντικείμενο».

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει τον Ολυμπιακό, εφόσον ακολουθήσει τον συγκεκριμένο δρόμο:

«Θα έχω σπάσει όλα τα ρεκόρ, ε; Να υπηρετήσω την ομάδα με τρεις διαφορετικούς ρόλους! Αφήστε το μέλλον, να πάμε πιο κοντά. Σημασία έχει να χτιστεί η ομάδα από τον Μίτσελ για να ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλει ο κόσμος μας».

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη

«Εχουμε μια εξαιρετική σχέση. Είμαστε φίλοι και τον αγαπάω πολύ. Πέρα απο πρόεδρος της ομάδας που φροντίζει για όλα, είναι και ένας άνθρωπος που στηρίζει απόλυτα και έμπρακτα τους συνεργάτες του. Αυτό είναι σπάνιο στο ποδόσφαιρο και στη ζωή γενικότερα. Αν ήξεραν οι φίλαθλοι πόσα πράγματα δίνει στην ομάδα καθημερινά, εννοώ αν μπορούσαν να το ζήσουν από κοντά, γιατί η προσφορά του είναι γνωστή, είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβαιναν γιατί όλοι εμείς που συνεργαζόμαστε μαζί του τον αγαπάμε και τον έχουμε πάνω από όλους…».

Για το τι θα ήθελε να πει στον κόσμο της ομάδας:

«Να είναι περήφανοι που είναι οπαδοί αυτής της τεράστιας ομάδας. Πάντα τους αγαπώ και είμαι ένας απο εκείνους. Στο Καραϊσκάκη, στου Ρέντη, στην εξέδρα, όπου και αν βρεθώ, θα επαναλάβω κάτι που είχε πει ο Ερνέστο σε μια αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ».

Ολόκληρη η τετρασέλιδη συνέντευξη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στο σημερινό (28/05) φύλλο της SportDay…

Κερδίζει πόντους ο Μισίμοβιτς!!

Όλο και πιο «ζεστά» φαίνεται πως εξετάζουν στον Ολυμπιακό όσο περνούν οι μέρες το ενδεχόμενο να ασχοληθούν σοβαρά με την περίπτωση του Βόσνιου μέσου, Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς.

Κερδίζει πόντους ο Μισίμοβιτς
Ο 31χρονος, είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι και στην ΠΑΕ συγκεντρώνουν συνεχώς πληροφορίες για τη περίπτωσή του από τη πρώτη στιγμή που προτάθηκε. Για να προχωρήσει πάντως η υπόθεση θα πρέπει να μείνει ελεύθερος ο Βόσνιος μέσος από την Γκουίζχου, ομάδα που αγωνίζεται στην Κίνα. Ο Μισίμοβιτς είναι αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να μείνει ελεύθερος, ενώ το άλλο στοιχείο που θα κρίνει την μεταγραφή του, είναι να έχει λογικές απαιτήσεις στο οικονομικό.

Η επιθυμία του να επιστρέψει στην Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο είναι δεδομένη ωστόσο για να ασχοληθεί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός μαζί του, θα πρέπει να ρίξει αρκετά το κασέ του, που αυτή τη στιγμή στην Κίνα ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια Ευρώ ετησίως. Πολλά πάντως για τον Μισίμοβιτς θα ξεκαθαρίσουν αυτή την εβδομάδα, οπότε και θα υπάρξει η καθοριστική σύσκεψη στην Πλατεία Αλεξάνδρας για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις παικτών. Πηγή: sport-fm.gr

Έφεση και αισιοδοξία στον ΠΑΣ!!

Την έφεσή της για το θέμα της αδειοδότησης κατέθεσε τη Δευτέρα (27/05) η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Αισιοδοξία για αλλαγή δεδομένων, μετά τα πλέι οφ αρχίζουν τα έργα στο γήπεδο.

Έφεση και αισιοδοξία στον ΠΑΣ
Μετά από αυτή την, αναμενόμενη, ενέργεια οι ιθύνοντες της ομάδας της Ηπείρου, εξέφρασαν στις μεταξύ τους συζητήσεις αισιοδοξία για αίσια έκβαση της υπόθεσης αφού θεωρούν ότι ο φάκελός τους πλέον δεν παρουσιάζει ελλείψεις. Η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας και σε περίπτωση που είναι θετική, θα σημάνει αυτόματα την εκπλήρωση του ονείρου της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά τα πλέι οφ τα έργα

Εν τω μεταξύ, στην ΠΑΕ έφτασε και ένα ακόμα αισιόδοξο μήνυμα από την Περιφέρεια Ηπείρου για το θέμα του γηπέδου. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ ενημερώθηκαν ότι μετά το τέλος των πλέι οφ θα ενημερωθούν αρμοδίως για το χρονοδιάγραμμα των έργων στους Ζωσιμάδες, που θα αποκτήσουν μία εντελώς διαφορετική και προς το καλύτερο εικόνα ενόψει της νέας σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Ανανεώνει ο Λίνο, προς παραμονή ο Ολίσε!!

Στην ανανέωση του συμβολαίου του Λίνο φαίνεται πως προσανατολίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σύντομα αρχίζουν οι συζητήσεις για την ανανέωση του δανεισμού του Σέκου Ολίσε.

Ανανεώνει ο Λίνο, προς παραμονή ο Ολίσε
Σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά» οι διοικούντες τον δικέφαλο του βορρά, βλέπουν με καλό μάτι το να παραμείνει ο 36χρονος αμυντικός για έναν ακόμη χρόνο, καθώς με την εμπειρία που διαθέτει μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις. Το ίδιο επιθυμεί και ο παίκτης που περνάει υπέροχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και στην πρώτη επαφή που υπήρξε φάνηκε ότι υπάρχει κοινή θέληση για ανανέωση του συμβολαίου του, χωρίς το οικονομικό να παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Από εκεί και έπειτα, αλλαγή πλεύσης παρατηρείται και στο θέμα της παραμονής του Σέκου Ολίσε. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο, όμως οι τελευταίες του εμφανίσεις έχουν ανεβάσει τις μετοχές του, με αποτέλεσμα οι διοικούντες να σκέφτονται εκ νέου το θέμα της παραμονής του. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα πάντα, οι συζητήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην οποία ανήκει και έχει αποκτηθεί ως δανεικός θα αρχίσουν άμεσα με στόχο την ανανέωση του δανεισμού του για ένα ακόμα χρόνο. Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνεται για προπονητικό ο Αλαφούζος!!

Τις διαδικασίες ανεύρεσης ή δημιουργίας νέου προπονητικού κέντρου επισπεύδει ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό μετά το ύψος του ενοικίου που ζήτησε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για την Παιανία.

Ψάχνεται για προπονητικό ο Αλαφούζος
Η παραμονή του Παναθηναϊκού στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας αποτελεί πλέον μία πανάκριβη πολυτέλεια. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αξίωσε από τον Γιάννη Αλαφούζο 1,2 εκατ. ευρώ ως ενοίκιο για τη χρήση των εγκαταστάσεων την επόμενη σεζόν (φέρεται να είχε αρχικές απαιτήσεις 1,8 εκατ. ευρώ και μετά τη μείωση των απαιτήσεών του κατά 600.000 ευρώ δεν το συζητά για περαιτέρω «έκπτωση»), ποσό που είναι δυσβάσταχτο για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ.

Από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο, τέθηκε ακόμη και θέμα αγοράς των εγκαταστάσεων της Παιανίας, αλλά το ποσό που ζήτησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη κρίθηκε υπερβολικό.

Η συμφωνία που έγινε προ ημερών για παραμονή στο προπονητικό κέντρο την ερχόμενη σεζόν έγινε ουσιαστικά κατ’ ανάγκη, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο φάκελο για την αδειοδότηση της ΠΑΕ. Όμως φαίνεται πως η απόφαση να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από την Παιανία πριν ολοκληρωθεί η επόμενη σεζόν είναι οριστική και ήδη έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα.

Αυτό περιλαμβάνει σε πρώτη φάση ενοικίαση εγκαταστάσεων και εν συνεχεία δημιουργία προπονητικού κέντρου, αν και κάτι τέτοιο έχει πολύ μεγάλο κόστος. Πάντως οι «πράσινοι» σκέφτονται ότι αν είναι να πληρώνουν κάθε χρόνο 1,2 εκατ. ευρώ για ενοίκιο, μπορούν να συγκεντρώσουν αυτά τα ποσά και σε λίγα χρόνια να έχουν δικό τους προπονητικό κέντρο. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση από το… Μέμφις!!

Θέση στους τελικούς του ΝΒΑ έκλεισαν οι Σπερς νικώντας με 93-86 τους Γκρίζλις στο Μέμφις και «σκουπίζοντας» τη σειρά με 4-0. Κορυφαίος ο Τόνι Πάρκερ με 37 πόντους.

Πρόκριση από το… Μέμφις
Πού να τρέχουν σε πέμπτο παιχνίδι; Οι Σπερς δίχως οίκτο νίκησαν για δεύτερη φορά τους Γκρίζλις στο Μέμφις, με 93-86, και προκρίθηκαν με sweep (4-0) στους τελικούς του ΝΒΑ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2007, όταν και κατέκτησαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς είχε εξ αρχής τα ηνία του αγώνα καθοδηγούμενη από τον Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έκανε όργια. Ο Γάλλος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 37 πόντους έχοντας 6/6 βολές, 14/20 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Ο Κουίνσι Ποντέξτερ διασώθηκε από τις «αρκούδες» που δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση στους Τεξανούς, αλλά έκλεισαν με θετικό πρόσημο τη χρονιά.

Πέραν της πρόκρισης, οι Σπερς κέρδισαν και πολύ χρόνο για ανάσες, καθώς οι τελικοί του ΝΒΑ-απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Μαϊάμι-Πέισερς (2-1)-θα αρχίσουν στις 6 Ιουνίου.

Δωδεκάλεπτα: 14-24, 38-44, 66-72, 86-93.

Γκρίζλις: Ποντέξτερ 22, Γκασόλ 14 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ράντολφ 13, Κόνλεϊ 9 (7 ασίστ, 6 ριμπ.), Άρθουρ 8 (6 ριμπ.), Πρινς 8, Μπέιλες 8, Άλεν 4, Ντούλινγκ.

Σπερς: Πάρκερ 37 (6 ασίστ), Ντάνκαν 15 (8 ριμπ., 4 τάπες), Λέοναρντ 11 (6 ριμπ., 5 κλεψ.), Σπλίτερ 9, Τζινόμπιλι 6 (6 ριμπ., 6 ασίστ), Γκριν 5, Ντιαό 4, Τζόζεφ 4, Μπόνερ 2, Νιλ. Πηγή: sport-fm.gr

Χάτσερ: «Θα είμαι ΠΑΟΚ μια ζωή»

Με ένα γράμμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ΠΑΟΚ ο Γουίλιαμ Χάτσερ, δήλωσε συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα και εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει.

Χάτσερ: «Θα είμαι ΠΑΟΚ μια ζωή»
Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποχαιρέτησε, τουλάχιστον για το καλοκαίρι, τον ΠΑΟΚ, ο Γουίλιαμ Χάτσερ. Ο Αμερικανός γκαρντ μέσω ενός γράμματος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους ανθρώπους της ομάδας για τη στήριξη που του παρείχαν ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, έκρινε πετυχημένη τη φετινή πορεία, ενώ δήλωσε οπαδός του ΠΑΟΚ και τόνισε πως επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα.

Αναλυτικά το γράμμα:

«Πρώτα από όλα, θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ για μια εκπληκτική εμπειρία και σεζόν. Όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην ομάδα, από τον Πρόεδρο, την Διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες, με αποδέχτηκαν σαν άνθρωπο και σαν παίκτη από την πρώτη μέρα που πάτησα στην Θεσσαλονίκη. Θα αγαπώ όλες τις φιλίες και τις σχέσεις που έκανα στη διάρκεια της παρουσίας μου στην Ελλάδα και ελπίζω να τους δω όλους ξανά μια μέρα. Η ομάδα μας έκανε μαζί ένα ταξίδι εννέα μηνών, με εξαιρετικά σκληρή δουλειά και αφοσίωση από όλους που αναμείχθηκαν. Κερδίσαμε κάποια μεγάλα παιχνίδια, χάσαμε κάποια άλλα με σκληρό τρόπο, αλλά συνολικά αυτό που καταφέραμε, νομίζω ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες του καθενός.

Οι δεσμοί και η αγάπη που είχαμε μεταξύ μας εγώ και οι συμπαίκτες μου ήταν τόσο δυνατοί που νιώσαμε ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε τα πάντα μαζί. Πιστέψαμε ότι σε κάθε παιχνίδι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη! Το τεχνικό τιμ έκανε εξαιρετική δουλειά, βγάζοντας το καλύτερο δυνατό αυτής της ομάδας. Ακόμα κι όταν ήταν αρκετά σκληροί με μας ορισμένες φορές, ξέραμε όλοι ότι αυτό είναι το καλύτερο για μας σαν ομάδα.

Προσωπικά, θέλω να πω ευχαριστώ στους προπονητές μου, γιατί πάντα πίστευαν σε μένα και ήταν δίπλα μου στις πιο δύσκολες στιγμές μου στη διάρκεια της σεζόν. Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα αυτόν τον χρόνο και το μόνο πράγμα που με κράτησε μέσα σε αυτές τις στιγμές ήταν η εμπιστοσύνη των προπονητών και των συμπαικτών μου. Δέχτηκα αρκετή κριτική από ανθρώπους εκτός της ομάδας, όταν δεν έπαιζα και τόσο καλά, αλλά οι προπονητές μου, ποτέ δεν με παράτησαν και γι' αυτό είμαι εξαιρετικά ευγνώμων. Είχα την ευκαιρία να δείξω τι τύπος παίκτη πραγματικά είμαι.

Κλείνοντας, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους που μας υποστήριξαν όλη την χρονιά. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι οι καλύτεροι. Πιστεύω ότι είναι από τους πιο πιστούς στην Ελλάδα. Παρόλο που δεν τελειώσαμε όπως θα θέλαμε, συνολικά η χρονιά ήταν μια τεράστια επιτυχία και ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση με το σκεπτικό ότι τώρα χτίζεται η ομάδα για το μέλλον. Τώρα είναι ώρα για καλοκαιρινές διακοπές και ξεκούραση. Σχεδιάζω να απέχω ένα διάστημα για να απολαύσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου και μετά θα επιστρέψω στη δουλειά για να γίνω καλύτερος παίκτης. Ελπίζω αυτή να μην είναι η τελευταία φορά που οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα ακούσουν κάτι από μένα, αλλά ότι και να συμβεί, θα είμαι πάντα ΠΑΟΚ για μια ΖΩΗ
!!!».

Τέλος ο Χατζηνικολάου!!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή αποτελεί ο Γιάννης Χατζηνικολάου.

Τέλος ο Χατζηνικολάου
Το κλίμα έγινε βαρύ για τον Έλληνα τεχνικό λόγω της αποτυχίας του «Γηραιού» να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Φαβορί για να αναλάβει τη θέση του και να κοουτσάρει την ομάδα στα πλέι οφ της Football League είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Πάντως, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Γιάννης Χατζηνικολάου κάτοικος Θεσσαλονίκης, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ενδιαφέρον από τον Άρη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους».

Η ανακοίνωση της λύσης του συμβολαίου του Γιάννη Χατζηνικολάου από τον Ηρακλή:

«Η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 ανακοινώνει την λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας με τον προπονητή κ.Χατζηνικολάου Γιάννη.

Η Διοίκηση του Ηρακλή τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συνεργασία και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητική του καριέρας».

Σαρρής: «Κίνηση απελπισίας»

Κίνηση απελπισίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, την προσφυγή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς στα πολιτικά δικαστήρια. Τι δήλωσε για τις αδειοδοτήσεις.

Σαρρής: «Κίνηση απελπισίας»
Κίνηση απελπισίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, την προσφυγή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για την προσφυγή των ενώσεων Ηρακλείου και Κιλκίς στα δικαστήρια:
«Νομίζω πως όλο αυτό που γίνεται είναι μία κίνηση απελπισίας της αντιπολίτευσης γιατί αυτή είναι που κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Θέλει να ρίξει μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση. Αυτοί είναι που τα έβαζαν τόσα χρόνια με κυβερνήσεις για να μην παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά κρίμα να πηγαίνουμε στα πολιτικά δικαστήρια για ένα τόσο γελοίο θέμα. Δεν υπάρχει καμία παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Μπορεί να γίνει μομφή με τον απαιτούμενο αριθμό των ενώσεων κι αυτός είναι ο μόνος δημοκρατικός, νόμιμος τρόπος για να πάμε σε εκλογές».

Για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το χαρτί που έφτασε στην ΕΠΟ από την FIFA: «Έχω ακούσει πολλά για το χαρτί που έχει έρθει από την FIFA μέχρι και για πλαστογράφηση. Χθες μας ήρθε χαρτί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία που μιλά καθαρά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια και αφορά όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης. Είναι γνωστό πως η FIFA δεν δέχεται διορισμένες διοικήσεις. Οι συγκεκριμένοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητούν να ορίσει το Πρωτοδικείο διοίκηση και να διορίσει εκείνους που ήταν με την παράταξη Γκαγκάτση στις προηγούμενες εκλογές».

Για τα ασφαλιστικά μέτρα: «Εγώ πληροφορήθηκα για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί την Παρασκευή το μεσημέρι ενώ βρισκόμουν σε σύσκεψη της UEFA. Θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα θιγούν αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί εκτός UEFA. Κι αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και την Εθνική. Μέχρι στιγμής 45 ενώσεις συμπαρίστανται στην νόμιμη διοίκηση που έχει εκλεχθεί στην ΕΠΟ».

Για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για την πρόσληψη της ανιψιάς του: «Καταρχάς, κανείς δεν ξέρει αν είναι ανιψιά μου ή όχι. Όταν ένας πρόεδρος ζητά από το Δ.Σ. να προσλάβει μια ιδιαιτέρα με σύμβαση ενός χρόνου είναι απολύτως νόμιμο. Εγώ σέβομαι όλους τους εργαζόμενους και ποτέ δεν τα έβαλα μαζί τους».

Για τις άδειες των ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού: «Είναι ευχάριστη είδηση πως ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός προσκόμισαν έγγραφα προκειμένου να πάρουν την άδεια. Μακάρι όλες οι ομάδες να πάρουν άδεια γιατί έτσι ανεβαίνει το επίπεδο των ελληνικών ομάδων διεθνώς. Όποια ομάδα πιστεύει πως δεν γίνεται σωστή δουλειά σχετικά με τις αδειοδοτήσεις μπορεί να ανοιχτεί ο φάκελος τους. Πάντως ειλικρινά θέλω όλες τις ομάδες να πάρουν άδεια».

Ο Μαρτίνεθ, ο Σουμ κι ο… Ολυμπιακός!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο sport-fm.gr για τον προπονητή που φέρεται να θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ.

Ο Μαρτίνεθ, ο Σουμ κι ο… Ολυμπιακός!
• Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ευσταθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται σοβαρά να προσλάβει στην τεχνική ηγεσία του τον Ισπανό Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, προπονητή της Λεβάντε.

• Αλλά αν είναι όντως έτσι, η περίπτωση μου θυμίζει τον…Σουμ και τον Παναθηναϊκό! Όπως, δηλαδή, τότε, το 2003, ο ΠΑΟ είχε πάρει προπονητή το Σουμ, λίγους μήνες αφότου από τον πάγκο της Μακάμπι Χάϊφα είχε περάσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και τώρα ο ΠΑΟΚ πάει να πάρει τον προπονητή, που λίγους μήνες πριν απέκλεισε από τον πάγκο της Λεβάντε τον Ολυμπιακό από το Γιουρόπα Λιγκ!

• Εντάξει, δεν είναι και τόσο ποδοσφαιρικά…ορθόδοξο το όλο σκεπτικό (να πάρουμε αυτόν που κέρδισε τον Ολυμπιακό), αν ισχύει-που τουλάχιστον επικοινωνιακά είμαι βέβαιος ότι το μετράνε στον ΠΑΟΚ, όπως το είχαν μετρήσει και τότε στον ΠΑΟ. Και βεβαίως μετράει εξίσου (και παραπάνω) ότι ο Μαρτίνεθ έχει πολύ χαμηλό κασέ (πέρσι ζητούσε από τον Ολυμπιακό λιγότερο από 300 χιλ. Ευρώ ετησίως). Όπως είχε κι ο Σουμ…

• Αλλά πλάκα πλάκα, τότε η…φοβερή ιδέα είχε δουλέψει για τον Παναθηναϊκό, που έστω με τη βοήθεια της περιβόητης απόφασης του Δούρου, όταν χαρίστηκε στον Κυργιάκο, είχε κατακτήσει άμα λάχει το νταμπλ! Τον έδιωξαν αμέσως μετά κακήν κακώς τον άνθρωπο, αλλά το νταμπλ το πήραν.

• Λέτε να ζηλέψουν και στον ΠΑΟΚ;… Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Κεφαλόσφαιρο από Λισάντρο Λόπεζ!! (videos)

Ο πρώην στράικερ της Λιόν και της Πόρτο, Λισάντρο Λόπεζ, «ζέστανε» το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 3-2 της Άρσεναλ επί της Τίγκρε.
Η ομάδα του παρέμεινε έξι βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση του Final, αλλά χρειάστηκε δύο κεφαλιές του Λόπεζ, οι οποίες διαμόρφωσαν το 1-0 στο 2ο λεπτό και το 2-1 στο 34ο. Πάντως, «ήρωας» ήταν ο Ντιέγκο Μπραγκιέρι, καθώς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 84ο λεπτό. Για την Τίγκρε, ο 21χρονος Φεντερίκο Σανταντέρ ισοφάρισε σε 1-1 στο 17ο λεπτό και ο Ντιέγκο Φλάτκλα σε 2-2 στο 62ο, ενώ στο μεσοδιάστημα δεν καταλογίστηκε φανερό πέναλτι σε βάρος του Ντάμιεν Πέρεζ, που σίγουρα θα άλλαζε τα δεδομένα της αναμέτρησης υπέρ των φιλοξενούμενων.
Από την πλευρά της, η Σαν Λορένζο ανέβηκε στην τέταρτη θέση του Final κερδίζοντας με 4-2 την Ουνιόν Σάντα Φε, η οποία υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Ο Γκονζάλο Βερόν πέτυχε δύο γκολ στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, αλλά ο Αντρές Φρανζόια ισοφάρισε, καθώς βρήκε δίχτυα στο 33ο και στο 42ο λεπτό. Δύο αλλαγές του Χουάν Αντόνιο Πίτσι, όμως, σκόραραν στα τελευταία λεπτά και άλλαξαν τα δεδομένα υπέρ της ομάδας του… Πάπα, αφού ο 19χρονος Άλαν Ρουίζ διαμόρφωσε το 3-2 στο 87ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, ενώ στις καθυστερήσεις ο Φράνκο Γιάρα σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, η Εστουντιάντες παραχώρησε 0-0 στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε από αποβολή του Γκαστόν Φερνάντεζ στις καθυστερήσεις.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Άρσεναλ Σαραντί-Τίγκρε 3-2
Εστουντιάντες-Αρχεντίνος Τζούνιορς 0-0
Σαν Λορένζο-Ουνιόν 4-2
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
32
Ρίβερ Πλέιτ
15
29
Λανούς
15
28
Σαν Λορένζο
15
26
Άρσεναλ Σαραντί
15
26
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
15
24
Κίλμες
15
21
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
15
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
20
Ιντεπεντιέντε
15
20
Κολόν Σάντα Φε
15
18
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
15
17
Τίγκρε
15
17
Ολ Μπόις
15
16
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
14
Ουνιόν Σάντα Φε
15
13
Μπόκα Τζούνιορς
15
13
Αρχεντίνος Τζούνιορς
15
8
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
34
62
Ρίβερ Πλέιτ
34
58
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
34
56
Ρασίνγκ Κλουμπ
34
53
Σαν Λορένζο
34
52
Κολόν Σάντα Φε
34
44
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
34
44
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
34
43
Ατλέτικο Ραφαέλα
34
41
Κίλμες
34
40
Ιντεπεντιέντε
34
37
Ολ Μπόις
34
37
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
34
34
Αρχεντίνος Τζούνιορς
34
27
Ουνιόν Σάντα Φε
34
20
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.83
Ρίβερ Πλέιτ
1.71
Λανούς
1.64
Άρσεναλ Σαραντί
1.60
Μπόκα Τζούνιορς
1.59
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.54
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.47
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.44
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.37
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Σαν Λορένζο
1.30
Τίγκρε
1.30
Ολ Μπόις
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Κίλμες
1.18
Ιντεπεντιέντε
1.16
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.14
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.

















Πηγή: onsports.gr