Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Χωρίς γήπεδο, τώρα και χωρίς Παιανία…!!

Ο Τάσος Νικολόπουλος σχολιάζει στο www.sport-fm.gr την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου για αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το προπονητικό κέντρο της Παιανίας.

Χωρίς γήπεδο, τώρα και χωρίς Παιανία…
«H ομάδα του Παναθηναϊκού έχει το προνόμιο να προπονείται σε ένα από τα πληρέστερα και πλέον σύγχρονα Κέντρα Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Ευρώπη. Η δημιουργία αυτού του Αθλητικού Κέντρου ήταν μέρος του οράματος της οικογένειας Βαρδινογιάννη για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χτίστηκε το 1981 σε 70 στρέμματα γης και βρίσκεται στην Παιανία (προάστιο της Αθήνας)» αναφέρει ο πρόλογος του κειμένου που υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ για την Παιανία, ενώ στη συνέχεια γίνεται λεπτομερής αναφορά στις κύριες λειτουργίες του κέντρου και τις εγκαταστάσεις.

Στην παρούσα φάση αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά φαίνεται ότι δεν θα ισχύει για πολύ ακόμη. Ο Γιάννης Αλαφούζος ήδη εξετάζει την περίπτωση κατασκευής άλλου προπονητικού κέντρο σε περιοχή της Αττικής και μέχρι αυτό να συμβεί, θα αναζητηθεί κάποιος άλλος χώρος, όπου θα φιλοξενείται προσωρινά η ομάδα.

Ως γνωστόν, την τελευταία διετία η Παιανία είχε παραχωρηθεί δωρεάν από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τον Παναθηναϊκό να αναλαμβάνει να πληρώσει τα λειτουργικά έξοδα, αλλά πλέον, το ενοίκιο που ζητείται είναι 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται υπερβολικό. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφερθώ σε πράγματα του παρελθόντος, τα οποία έχουν γραφτεί πολλάκις, ούτε να «πυροβολήσω» τους υπεύθυνους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της ευθύνης που έχει ο καθένας.

Η ουσία του πράγματος είναι εξής: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρωτοπόρος σύλλογος στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου και τώρα, εν έτη 2013, αναγκάζεται να ξεσπιτωθεί και να ψάξει να βρει χώρο για τις προπονήσεις της ομάδας, ελπίζοντας ότι κάποια (;) στιγμή θα ξαναποκτήσει το δικό του… σπίτι.

Πέρα από αυτό, υπάρχει και η πονεμένη ιστορία του γηπέδου. Όλοι ονειρεύονταν ένα υπερσύγχρονο γήπεδο για να γιορτάσει εκεί ο σύλλογος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του (2008) και πέντε χρόνια αργότερα, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει για μια ακόμη φορά στην ιστορική, αλλά… παρωχημένη έδρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Είναι πολύ κρίμα για αυτόν τον τεράστιο σύλλογο και αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση, σίγουρα δεν πρέπει να αισθάνονται όμορφα. Δεν μιλάω για όσους τον είδαν μόνο σαν μαγαζί, αλλά, τουλάχιστον, για όσους μπήκαν στο… πετσί των φιλάθλων, που σίγουρα πονάνε για αυτά που συμβαίνουν…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: