Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Αξίζαμε το Κύπελλο»

Ενθουσιασμένος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας ήταν ο προπονητής της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος αφιέρωσε τη νίκη με 1-0 επί της Ρόμα σε όλους τους οπαδούς της ομάδας.

«Αξίζαμε το Κύπελλο»
Η πρόσληψή του το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα στους οπαδούς της Λάτσιο, οι οποίοι περίμεναν ένα… μεγαλύτερο όνομα για τον πάγκο της ομάδας τους. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, όμως, κατόρθωσε με τη σοβαρότητά του και το έργο του να πείσει τους απαιτητικούς φίλους της ομάδας της Ρώμης και να κερδίσει την εκτίμησή τους. Εκτίμηση που μετατράπηκε σε αγάπη μετά την νίκη επί της Ρόμα με 1-0 και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας το βράδυ της Κυριακής.

Μετά τη λήξη του τελικού ο Πέτκοβιτς φρόντισε να… ανταποδώσει την αγάπη του κόσμου με όσα δήλωσε στο συνδρομητικό «Sky». «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μας αυτή. Θέλαμε να δώσουμε μια μεγάλη χαρά στον κόσμο μας και τα καταφέραμε. Τους κάναμε περήφανους και τους δώσαμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Το άξιζαν όλοι οι οπαδοί μας αυτό το κύπελλο και τους το αφιερώνω με όλη την αγάπη μου», είπε αρχικά ο Βόσνιος τεχνικός.

Αναφερόμενος στον αγώνα, ο Πέτκοβιτς παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν έπαιξε πολύ καλά. «Η απόδοσή μας δεν ήταν πολύ καλή. Όμως αυτό ήταν το 54ο επίσημο παιχνίδι της Λάτσιο και ήταν δύσκολο να βρεθούμε σε καλή κατάσταση μετά από μια κουραστική χρονιά. Τουλάχιστον ήμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και θεωρώ πως αυτό ήταν το… κλειδί της επιτυχίας μας. Πήραμε τη νίκη χάρη στο μυαλό αλλά και την τύχη», τόνισε με ειλικρίνεια ο προπονητής της Λάτσιο.

Η ομάδα του έκανε μια μεγάλη πορεία για να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου. «Αν λάβουμε υπόψη μας ολόκληρη τη διοργάνωση, θεωρώ πως η Λάτσιο ήταν η ομάδα που άξιζε περισσότερο το τρόπαιο. Για αυτό το λόγο είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, οι οποίοι εκτός της κατάκτησης του κυπέλλου, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου, πετυχαίνοντας έναν από τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Πέτκοβιτς είχε να πει καλά λόγια και για τη Ρόμα. «Θέλω να συγχαρώ τη Ρόμα για την προσπάθεια που κατέβαλε. Λυπάμαι για αυτούς, γιατί είναι δύσκολο να χάνεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Όμως η ομάδα μου άξιζε τη νίκη και πιστεύω πως και οι αντίπαλοί μας θα το αναγνωρίσουν αυτό», σημείωσε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: