Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Δίνει 90 εκατ. για Ροδρίγκες η Μπάρτσα!!

Το επόμενο μεγάλο «μπαμ» σκέφτονται ήδη στη Μπαρτσελόνα και σύμφωνα με τους Ισπανούς ετοιμάζεται πρόταση ύψους 90 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Χάμες Ροδρίγκες από τη Μονακό το επόμενο καλοκαίρι. 
Μπορεί η Ρεάλ να έχει πάρει πιο «ζεστά» το θέμα της απόκτησης του Κολομβιανού άσου των Μονεγάσκων, όπως φαίνεται ωστόσο ετοιμάζεται ισπανική... σφαγή για τα μάτια του νεαρού σταρ.
Ο Χάμες Ροδρίγκες που έλαμψε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» της διοργάνωσης με έξι γκολ στο ενεργητικό του, αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο της Μπάρτσα μετά την απόκτηση το Λουίς Σουάρες κι όπως αναφέρει η «Sport», η Μπαρτσελόνα έχει ήδη καταθέσει πρόταση στη Μονακό ύψους 90 εκατ. ευρώ για το καλοκαίρι του 2015!

Πηγή: gazzetta.gr

Ο Δημήτρης Αγραβάνης στο gazzetta.gr!!

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μιλάει στο gazzetta.gr για την Εθνική Νέων που μάχεται κόντρα σε απανωτά προβλήματα, δηλώνει περήφανος που εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ και έχει στο μυαλό του τον Παπαπέτρου.
Μέχρι χθες, η Σερβία ήταν μαζί με την Τουρκία, οι δύο μοναδικές αήττητες ομάδες του Ευρωμπάσκετ Νέων που διεξάγεται στην Κρήτη και όχι άδικα, θεωρούνται οι επικρατέστερες για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, σε ένα τουρνουά που η Ελλάδα φιλοδοξούσε να κατακτήσει, με την προϋπόθεση να παραταχθεί πλήρης. Δυστυχώς, όμως, οι υποχρεώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς στο Summer League του Λας Βέγκας, δεν του επέτρεψαν να παίξει σε δύο διαφορετικές Εθνικές ομάδες κι έτσι μοιραία ο Κώστας Μίσσας, κλήθηκε να “χτίσει” το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γύρω από τα υπόλοιπα μεγάλα ταλέντα της γενιάς των 94ρηδων και 95άρηδων. 
 
Οι απανωτοί τραυματισμοί, όμως και η απουσία των τριών παικτών του Ολυμπιακού (Αγραβάνης, Παπαπέτρου και Χριστοδούλου) από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω της γνωστής κόντρας των “ερυθρόλευκων” με την ΕΟΚ για την πλήρη ασφάλιση των παικτών τους, ανάγκασε τον ομοσπονδιακό τεχνικό να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών, ειδικότερα μετά και το βαρύ διάστρεμμα (με οστικό οίδημα) που υπέστη, παραμονές της έναρξης των αγώνων, ο φυσικός ηγέτης της Εθνικής Νέων, Ιωάννης Παπαπέτρου
 
Η Ελλάδα, τελικά, πήρε στις ισοβαθμίες την πρόκριση στην 2η φάση, απέφυγε τον υποβιβασμό στην Β’ Κατηγορία και μετά την σπουδαία νίκη (70-69) επί της Σερβίας, διατηρεί ελπίδες για είσοδο στην πρώτη οκτάδα. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον Δημήτρη Αγραβάνη (16π., 1ρ., 1ασ., 1κοψ.), που ήταν εκ των κορυφαίων της ελληνικής ομάδας και σας παρουσιάζει τις απόψεις του σχετικά με την προβληματική μετάβαση της Εθνικής Νέων στο τουρνουά, τη μεγάλη νίκη επί των “πλάβι”, τις επιδιώξεις για τη συνέχεια, τον άτυχο Παπαπέτρου και το “αίσιο τέλος” που πήρε το θέμα της ασφάλισης.
 
- Είναι προφανές ότι ο δρόμος για αυτό το Ευρωμπάσκετ Νέων, ήταν “στρωμένος” με πάρα πολλά εμπόδια και αυτά φαίνεται ότι σας στοίχισαν πολύ στην 1η φάση της διοργάνωσης, τόσο όσον αφορά στη γενικότερη εικόνα της ομάδας, όσο και στα αποτελέσματα που πήρατε...
 
«Αν υπολογίσετε ότι η ομάδα έκανε προετοιμασία χωρίς ουσιαστικά έξι παίκτες, που ήταν υπολογίσιμοι για το τελικό ρόστερ, μπορείτε να καταλάβετε πόσο προβληματική ήταν η μετάβασή μας στην τελική φάση των αγώνων. Πριν καλά-καλά “ζεσταθούν” οι προπονήσεις τέθηκαν νοκ-άουτ ο Καραμαλέγκος, ο Γόντικας και ο Σλαφτσάκης λόγω τραυματισμών και εν συνεχεία υπήρξε αυτή η διαφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΕΟΚ, για το θέμα των ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα ο Ιωάννης (σ.σ.: Παπαπέτρου), ο Αντρέας (σ.σ.: Χριστοδούλου) κι εγώ, να ενσωματωθούμε την τελευταία εβδομάδα και να κάνουμε “αγώνα δρόμου” για να προσαρμοστούμε στις ανάγκες της ομάδας. Πιστεύω ότι παρά τις αντιξοότητες, είμαστε ακόμη ζωντανοί και μετά τη νίκη επί της Σερβίας, πρέπει να κάνουμε μία ανάλογη εμφάνιση κόντρα στους Ισπανούς για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα προημιτελικά...»
 
- Υπάρχει και το τελευταίο ματς με τη Σλοβενία, το οποίο μπορεί να μας δώσει την πρόκριση...
 
«Το ξέρω, αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι... Κατά την άποψή μου το αποψινό παιχνίδι με την Ισπανία είναι το πιο κρίσιμο γιατί αν κερδίσουμε, θα κρατάμε την τύχη στα χέρια μας κατά 90%!»
 
- Να υποθέσουμε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η ομάδα, ήταν η εύρεση ρυθμού; 
 
«Κακά τα ψέματα, όταν οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού είμαστε σχεδόν δύο μήνες μακριά από παιχνίδια και εντατικούς ρυθμούς προπόνησης, ο καθένας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να βρει τον ατομικό του ρυθμό και παράλληλα να ενταχθεί στη “χημεία” της ομάδας. Με τη βοήθεια των προπονητών και των συμπαικτών μας, πιστεύω ότι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να επιταχύνουμε αυτόν τον χρόνο, αλλά δυστυχώς, θύμα αυτής της προσπάθειας, ήταν ο Ιωάννης που τραυματίστηκε. Πλέον παίζουμε και γι‘ αυτόν και μακάρι να περάσουμε στους “8”, μήπως και προλάβει να μας βοηθήσει...»
 
- Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε με το “σοκ” της ήττας στη λήξη του αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία, που έκανε δυσκολότερο το έργο σας στην 2η φάση, ωστόσο, μέσα σε δύο μέρες, βρήκατε τη δύναμη και το κουράγιο να ανασυνταχθείτε και κόντρα στη Σερβία, που ήταν αήττητη και θεωρείται από τα φαβορί του τουρνουά, κάνατε το καλύτερό σας παιχνίδι...
 
«Η ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, νομίζω ότι οφείλεται περισσότερο στην κόπωση, γιατί σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έπαιξε δύο παιχνίδια και στη συνέχεια ξεκουράστηκαν μία μέρα, εμείς, δώσαμε τέσσερις σερί αγώνες σε ισάριθμες μέρες. Σ’ αυτού του είδους τις διοργανώσεις, η ξεκούραση και το ρεπό παίζει σημαντικό ρόλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων. Με τη Σερβία, όμως, παίξαμε πιο ελεύθερα και με μεγάλο πάθος και με τη νίκη που πετύχαμε, αποδείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες. Για να εξαργυρώσουμε αυτή τη νίκη, όμως, πρέπει να κερδίσουμε και τα άλλα δύο παιχνίδια με Ισπανία και Σλοβενία.»
 
- Σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ, πάντως, όλοι οι αγώνες της Εθνικής ομάδας, εξελίχθηκαν σε “θρίλερ”...
 
«Αυτό είναι πολύ χρήσιμο γιατί μας ωριμάζει και μας βοηθά να μαθαίνουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης, όταν τα παιχνίδια βρίσκονται στην “κόψη του ξυραφιού”! Χθες, ελέγξαμε καλύτερα τις τελευταίες κατοχές, αντιδράσαμε πιο σωστά από τους Σέρβους και δείξαμε ότι θέλουμε περισσότερο τη νίκη.»
 
- Τέτοιες νίκες που συνδυάζονται και με καλή απόδοση, όπως στη δική σου περίπτωση, σε κάνουν να νιώθεις διπλή ευχαρίστηση για το αίσιο τέλος που είχε τελικά το θέμα με την ασφάλισή σας, έτσι ώστε να φορέσετε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος; Σε ρωτάω γιατί γνωρίζω ότι είχες μεγάλη επιθυμία να παίξεις στην Εθνική...
 
«Νομίζω ότι και οι τρεις μας, θέλαμε πολύ να παίξουμε για την χώρα μας! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή απ‘ αυτό! Είμαι πολύ χαρούμενος κι ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που βρήκε τη λύση και μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε εδώ και να εκπροσωπούμε το ελληνικό μπάσκετ!»
 
- Πως βλέπετε τη συνέχεια; Στόχος η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες και από ‘και και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει;
 
«Κοιτάμε με αφοσίωση το κάθε ματς, ξεχωριστά, αρχής γενομένης από το αποψινό με την Ισπανία, με στόχο να εκτελέσουμε όσο πιο αποτελεσματικά και παθιασμένα τις εντολές του coach για να πάρουμε τη νίκη...»
Πηγή: gazzetta.gr

Λύθηκε το θέμα με την εφορία!!

arisfc
Το θέμα Καλί είχε αρνητική εξέλιξη για τον Άρη, αλλά χθες (14/7) υπήρξε και μια θετική εξέλιξη που έχει να κάνει με την εφορία των παικτών.
Η ΠΑΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα των παικτών που είδαν την εφορία να τους ζητάει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για χρήματα μάλιστα, που δεν είχαν λάβει από τους διακανονισμούς για το 99.
Χθες, η ΠΑΕ προχώρησε σε τροποποιητικές δηλώσεις για τους παίκτες και απέκτησε ένα όπλο ενόψει των συμφωνιών για κούρεμα. Μετά την θετική εξέλιξη, οι περισσότεροι παίκτες υποσχέθηκαν ότι δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον Άρη τη νέα σεζόν και πώς είναι έτοιμοι για υπογραφή συμφωνιών με… κούρεμα!
Πηγή: arenafm.gr

“Παίζει” και ο Φορτούνης!!

fortounis
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για απόκτηση τεσσάρων παικτών, όπως έγραψε χθες (14/7) η εφημερίδα ArenaPress, ενώ αυτός που φαίνεται ότι το…σκέφτεται είναι ο Κώστας Φορτούνης.
Δεν έκλεισε σε κάποια ομάδα του εξωτερικού και το όνομα του άρχισε πάλι να ακούγεται στους κύκλους του ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις με το νεαρό διεθνή μεσοεπιθετικό.
Πηγή: arenafm.gr

Επί τάπητος τα (μεταγραφικά) θέματα του ΠΑΟΚ!!

Σύντομο τετ-α-τετ μεταξύ άλλων και για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας είχαν Αναστασιάδης και Βρύζας στην Ολλανδία λίγη ώρα πριν το φιλικό με την Ντίπρο. Θα τα ξαναπούν μετά τον αγώνα.

Επί τάπητος τα (μεταγραφικά) θέματα του ΠΑΟΚ
Στην Ολλανδία, εκεί όπου διεξάγεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, βρίσκεται από το μεσημέρι ο Ζήσης Βρύζας.

Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τα είπε με τον τεχνικό της ομάδας, Άγγελο Αναστασιάδη, συζητώντας, προφανώς -μεταξύ άλλων- και για μεταγραφικά θέματα.

Λόγω όμως της πίεσης του χρόνου, μιας και στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) είναι η σέντρα στο φιλικό με την Ντίπρο, δεν είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν διεξοδικά για όλα τα θέματα που απασχολούν τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Κάτι που θα συμβεί μετά το τέλος του σημερινού φιλικού.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα «μάτια» των Σέλτικς στο sport-fm.gr!

Ο Όστιν Έιντζ, γιος του προέδρου των Σέλτικς, Ντάνι, και ανιχνευτής ταλέντων της ομάδας, μίλησε στο www.sport-fm.gr από το Ηράκλειο για το τι βλέπει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κι όχι μόνο.

Τα «μάτια» των Σέλτικς στο sport-fm.gr
Στα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων δεν είναι μόνοι οι φίλαθλοι (ή συγγενείς και φίλοι των αθλητών, όταν δεν παίζει η Ελλάδα) στις κερκίδες. Πλήθος σκάουτ από το ΝΒΑ παρακολουθούν τους αγώνες και έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε παίκτες με προοπτική να παίξουν μελλοντικά στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.


Ο Όστιν Έιντζ είναι ένας από αυτούς. Αν σας λέει κάτι το επώνυμό του, έχετε δίκιο. Πρόκειται για τον γιο του Ντάνι Έιντζ, άλλοτε μεγάλου άσου του ΝΒΑ και πλέον προέδρου των Σέλτικς (κατέκτησε μαζί τους το πρωτάθλημα το 1984 και το 1986 σαν παίκτης και το 2008 σαν πρόεδρος), που βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του πλέον είναι προπονητής, αλλά και ανιχνευτής ταλέντων για την ομάδα της Βοστώνης. Το www.sport-fm.gr είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του.

«Παρακολουθώ τους αγώνες και υπάρχουν σίγουρα πολλοί παίκτες με προοπτική. Ασφαλώς όλοι τους έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης, αλλά σίγουρα η Ευρώπη είναι μια δεξαμενή με πολύ ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι, αλλά και από άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, παίζουν στο ΝΒΑ και όχι απλά αγωνίζονται σε ομάδες, αλλά έχουν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον Ευρωπαίο στο ρόστερ μας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή», τόνισε ο Όστιν Έιντζ.

Όταν του θυμίσαμε πως ο πατέρας του είχε παρακολουθήσει πέρσι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Φιλαθλητικό, είπε: «Ναι, τον είχε παρακολουθήσει, είναι αλήθεια. Όμως ανήκει σε άλλη ομάδα, τους Μπακς, και δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο (γέλια). Γενικά η Ελλάδα έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες κι έχει παράδοση στο μπάσκετ».

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για τους Σέλτικς, που μετά το πρωτάθλημα του 2008 και τους τελικούς του 2010 βρίσκονται σε κάμψη. «Είμαστε σε ένα στάδιο αναδόμησης. Το καλό είναι πως ο Ρόντο παραμένει, έχουμε και κάποιους άλλους έμπειρους παίκτες, αλλά και αρκετούς από το ντραφτ, όπως ο Μάρκους Σμαρτ (σ.σ. επιλογή στο Νο 6). Έχουμε και στο μέλλον αρκετές επιλογές από το ντραφτ και πιστεύω πως μπορούμε να περιμένουμε καλά πράγματα στη συνέχεια. Για την ερχόμενη σεζόν στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στα play offs και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», τόνισε.

Οι Σέλτικς έχουν πολλούς Έλληνες φίλους, τόσο στη χώρα όσο και από την ομογένεια. «Η Βοστώνη έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα και πολλοί Έλληνες είναι φίλοι των Σέλτικς και έρχονται στο γήπεδο. Ξέρω επίσης πως η ομάδα μας έχει πολλούς φίλους στη χώρα σας, αλλά και στην Ευρώπη», ανέφερε ο Όστιν Έιντζ κλείνοντας και προτού επιτρέψει στο καθήκον γεμίζοντας με σημειώσεις το I-Pad του. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Γιάνμαατ στη Νιούκαστλ!

Στο Νιούκαστλ βρίσκεται ο Ντάριλ Γιάνμαατ για να περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιό του με της «καρακάξες».

Τελειώνει του Γιάνμαατ στη Νιούκαστλ
Στην Αγγλία αφίχθη (15/7) ο Ντάριλ Γιάνμαατ, που αναμένεται να περάσει τα καθιερωμένα ιατρικά τεστ και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη Νιούκαστλ.

Οι «καρακάξες» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τη Φέγενορντ, με το κόστος της μεταγραφής να μην έχει γίνει γνωστό, όπως δεν έγινε γνωστό και το συμβόλαιο του παίκτη.

Ο 25χρονος προορίζεται ως… αντί-Ντεμπισί και αφού ανακοινωθεί επίσημα, θα ακολουθήσει την ομάδα της Νιούκαστλ στη Νέα Ζηλανδία όπου θα πραγματοποιήσει την καλοκαιρινή της περιοδεία. Πηγή: sport-fm.gr

Με το τέταρτο παρέα!!

Ένα τεράστιο πάρτι στους δρόμους του Βερολίνου έστησαν οι Γερμανοί! Υποδοχή ηρώων στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές από 500.000 κόσμου! Δείτε video και φωτογραφίες!

Με το τέταρτο παρέα!
Υποδοχή ηρώων επιφύλασσαν στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές οι Γερμανοί με 500.000 κόσμου να βγαίνει στους δρόμους του Βερολίνου, αναμένοντας τους θριαμβευτές!

Μετά από αναμονή ωρών, η αποστολή επέστρεψε από τη Βραζιλία, επιβιβάστηκε σε ανοιχτό λεωφορείο και με το τέταρτο παρέα έγινε ένα με τον κόσμο, με τελικό προορισμό την πύλη του Βραδεμβούργου!




Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό του Getty Images:

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Καπίνο: «Η τελευταία μου προπόνηση»

Ο Στέφανος Καπίνο αποχωρεί οριστικά από τον Παναθηναϊκό όπως και ενημέρωσε στη σημερινή προπόνηση τους υπεύθυνους της ομάδας.

Καπίνο: «Η τελευταία μου προπόνηση»
Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται από τον Παναθηναϊκό ο Στέφανος Καπίνο.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του τριφυλλιού έδωσε σήμερα το «παρών» στην προπόνηση του τριφυλλιού αλλά ενημέρωσε τους υπεύθυνους και τους συμπαίκτες ότι πρόκειται να αποχωρήσει.

«Αυτή είναι η τελευταία μου προπόνηση. Έχω συμφωνήσει, φεύγω», ήταν τα λόγια του Καπίνο.

Για το ζήτημα αυτό, αργότερα, ενημέρωσε τους παίκτες και ο Γιάννης Αναστασίου σε ομιλία του. Πηγή: sport-fm.gr

«Μέσα» Σαμπού, Τσόρι – Έφυγε ο Εντινγκά!!

Στη διάθεση του Μίτσελ τέθηκαν το πρωί της Τρίτης οι Τσόρι Ντομίνγκες και Σαμπού Γιαταμπαρέ, με τον Ντελβίν Εντινγκά να αποχωρεί από την Αυστρία. Αρκετό τρέξιμο για τους «ερυθρόλευκους».

«Μέσα» Σαμπού, Τσόρι – Έφυγε ο Εντινγκά
Κανονικά συμμετείχαν ο Τσόρι Ντομίνγκες και ο Σαμπού Γιαταμπαρέ στην πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού την Τρίτη.

Αν και οι δύο παραπονέθηκαν για διάφορα προβλήματα χθες το απόγευμα, τελικά σήμερα τέθηκαν ξανά στη διάθεση του Μίτσελ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ενδυνάμωση και επιδόθηκαν στις απαιτούμενες αερόβιες ασκήσεις, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε αρκετό τρέξιμο.

Ως προς τα γκρουπ δυναμικότητας στο πρώτο ήταν οι Παπάζογλου, Μπουχαλάκης, Βέργος, Διαμαντάκος και Σαλιάκας και στο δεύτερο οι Σιόβας, Ντοσεβί, Κολοβός, Λυκογιάννης, Γκαζαριάν και Αυλωνίτης.

Στο τρίτο βρέθηκαν οι Αμπιντάλ, Αβραάμ, Σαλίνο, Μπονγκ, Βατουσιάδης, Φουστέρ, Γιαταμπαρέ και Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Το τέταρτο απαρτιζόταν από τους Τσόρι, Σαβιόλα, Κασάμι, Κάταϊ, Μαζουάκου, Βλαχοδήμο και Βούρο. Τέλος οι γκολκίπερ εκτός από τις ασκήσεις που έκαναν στα βάρη δούλεψαν και πάνω στις εξόδους με χαρακτηριστικά άλματα προς τα εμπρός.

Εν τω μεταξύ, ο Ντελβίν Εντινγκά αποχώρησε από την αποστολή που ενσωματώθηκε πριν από μερικές μέρες, αφού έχει υποχρεώσεις με την εθνική Κονγκό για Κόπα Άφρικα.

Μάλιστα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα καταφέρει να προλάβει να είναι στα φιλικά που θα δώσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στις ΗΠΑ κόντρα σε Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Πηγή: sport-fm.gr

«Αν παίξουμε με πάθος μπορούμε τη νίκη»

Την άποψη ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ νέων – ανδρών μπορεί να πάρει τη νίκη και στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ισπανία εξέφρασε ο Γιώργος Μακράκης.

«Αν παίξουμε με πάθος μπορούμε τη νίκη»
Την άποψη ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ νέων – ανδρών μπορεί να πάρει τη νίκη και στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ισπανία εξέφρασε ο Γιώργος Μακράκης.

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Εργοτέλη χαρακτήρισε σημείο «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα τα ριμπάουντ.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Γιώργου Μακράκη, προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Εργοτέλη στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Νίκο Κατσαρό και Βάιο Τσούτσικα.

-για την νίκη της Εθνικής ομάδας με την Σερβία:
«Βλέπεις μια εμφανή διαφορά στις δύο ομάδες στα πρώτα παιχνίδια. Σαφώς η Σερβία είχε καλή εμφάνιση. Η Εθνική φάνηκε να ψάχνεται στην πρώτη φάση, λόγω των προβλημάτων. Έκανε μεγάλη προσπάθεια η Εθνική χθες.
Πραγματικά τας παιδιά έπαιξαν με πάθος. Ο κόσμος βοήθησε να παίξουν καλά τα παιδιά και να πάρουν τη νίκη.
Είναι δύσκολο το τουρνουά αυτό. Οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν την ίδια διάρκεια στην απόδοσή τους. Ειδικά αυτές που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ θα έχουν πρόβλημα».

-για το παιχνίδι με την Ισπανία:
«Αν τα παιδιά δείξουν το ίδιο πάθος τότε θα πάρουμε τη νίκη. Αν και δεν μας ταιριάζει σε στιλ η ομάδα των Ισπανών. Θα πρέπει να πάρουμε τα ριμπάουντ».

«Βόμβες» νίκης!! (video)

Δείτε τα νικητήρια τρίποντα Ισπανίας και Ουγγαρίας απέναντι σε Λιθουανία και Ρωσία αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

«Βόμβες» νίκης (video)
Δραματικά φινάλε είχαν τα περισσότερα παιχνίδια της χθεσινής μέρας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Ξεχώρισαν οι νίκες της Ισπανίας επί της Λιθουανίας (65-62) δια χειρός Μπριθουέλα, αλλά και της Ουγγαρίας επί της Ρωσίας (59-58) με ήρωα τον Περλ.






Πηγή: sport-fm.gr

Συμφώνησαν για Εβρά!!

Την ώρα που η μεταγραφή του Αρτούρο Βιντάλ στη Μάντσεστερ Γιουνίατεντ «ναυάγησε», η Γιουβέντους φέρεται να είναι κοντά στην απόκτηση του Πατρίς Εβρά.

Συμφώνησαν για Εβρά
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Πατρίς Εβρά στη Γιουβέντους, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η «Gazzetta Dello Sport» υποστηρίζει ότι η πρωταθλήτριας Ιταλίας συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Γάλλου μπακ-χαφ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι έχει επέλθει η συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους και πλέον περιμένουμε τις ανακοινώσεις, κάτι που ίσως να συμβεί και την Τρίτη. Πηγή: sport-fm.gr

Ο «ήρωας του Τάμπερε»

pentzaropoulos1
Σαν σήμερα…
1930       Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ουρουγουάη, η Αργεντινή μετά από επεισοδιακό αγώνα νικά 1-0 τη Γαλλία.
1931       Ο Ελίτζιο Σαρντίνιας, γνωστός ως “Kid Chocolate” γίνεται ο πρώτος πυγμάχος από την Κούβα που αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής, όταν νικά τον κάτοχο του τίτλου Μπένι Μπας με τεχνικό νοκ-άουτ. Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του με επιτυχία άλλες 3 φορές για να τον χάσει το 1933 από τον Φράνκι Κλικ
1949       Οι Τσέχοι τενίστες Γιάροσλαβ Ντρόμπνι (Jaroslav Drobny) και Βλάντιμιρ Τσέρνικ (Vladimir Cernik) ζητούν πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ
1952       Η Ελλάδα χάνει από τη Δανία 2-1 στο γήπεδο “Τάμπερε” σε αγώνα του Ολυμπιακού Τουρνουά του Ελσίνκι. Ο Νίκος Πεντζαρόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο “Ήρωας του Τάμπερε” λόγω των εκπληκτικών αποκρούσεών του, ενώ με τη λήξη του αγώνα ο Ιταλός προπονητής Αλφρέντο Φόνι θα του προτείνει μεταγραφή στην Ίντερ. Ένα μήνα μετά, ο Πεντζαρόπουλος θα πάει στο Μιλάνο, θα παίξει μερικά φιλικά παιχνίδια και ένα χρόνο μετά θα επιστρέψει στην Ελλάδα αφού ο Πανιώνιος δεν θα του χορηγήσει ελεύθερη μεταγραφή.
1966       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγγλία είχαμε: Ουρουγουάη – Γαλλία 2-1, Ισπανία – Ελβετία 2-1, Ουγγαρία – Βραζιλία 3-1, Χιλή – Β.Κορέα 1-1.
1970       Η Δανία κατακτά το πρώτο Παγκόσμιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών. Στον τελικό νικά με 2-0 την Ιταλία.
1983       Τον Ολλανδό Ρενέ Βαν ντε Κέρκοφ (René van de Kerkhof), 32 χρόνων, που αγωνίστηκε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1974 και του 1978 αποκτά ο Απόλλων Αθηνών από την Αϊντχόφεν εκπλήσσοντας τους πάντες
1984       Η Hollis Stacy κερδίζει το US Women‘s Open τουρνουά γκολφ για τρίτη φορά
1991       Ο Βασίλης Καραπιάλης, 26 χρόνων, μεταγράφεται στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής, μέσος της Λάρισας, που αγωνίζεται από το 1985 σαν βασικός έχει σημειώσει σε έξι σεζόν 27 γκολ σε 145 αγώνες πρωταθλήματος
2001       Η εθνική ομάδα νεανίδων στο πόλο κατακτά στο Μάντσεστερ το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στον τελικό νικά 8-6 την Τσεχία.
2006       Στον πρώτο αγώνα της 3ης φάσης του Κυπέλλου «Ιντερτότο» η Λάρισα παραχωρεί «λευκή ισοπαλία» στο Αλκαζάρ προς την τουρκική Καϊσερίσπορ
Πηγή:arenafm.gr

Προσφυγή από Τάι!

tai
Προσφυγή κατέθεσε για δεύτερη φόρα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Τάι , καθώς είναι σε ανοικτή κόντρα πλέον με τους κυανόλευκους.
Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν είχε κληθεί για συζητήσεις τις προηγούμενες μέρες και έτσι εκνευρίστηκε με αποτέλεσμα να καταθέσει προσφυγή. Με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να θεωρείται πλέον παρελθόν από την ομάδα και δεν φαίνεται να υπάρχει σημείο τομής.
Πηγή:arenafm.gr

Δοκιμάστηκε και “κόπηκε”!

No 834568
Ένας νεαρός ομογενής που ζει στην Ολλανδία, δοκιμάστηκε στην χθεσινή (14/7) προπόνηση του ΠΑΟΚ και… απορρίφθηκε.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, τον έβαλε να παίξει στο προπονητικό διπλό, είδε πως δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ο νεαρός δεν θα ξαναπάει στο Όστερμπεεκ.
Πηγή:arenafm.gr

Το έχουν σίγουρο για Μπεμπέ!!

Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό για την επικείμενη μεταγραφή του Μπεμπέ στην Μπενφίκα, στην Πορτογαλία το έχουν σίγουρο για την απόκτηση του Πορτογάλου φορ της Μαν. Γιουνίατεντ.

Το έχουν σίγουρο για Μπεμπέ
Στην επικείμενη μεταγραφή του Μπεμπέ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μπενφίκα αναφέρεται στο σημερινό φύλλο η «Record».

Χωρίς να αναφέρει τους όρους μίας πιθανής συμφωνίας, η πορτογαλική εφημερίδα παρουσιάζεται σίγουροι για την έκβαση της υπόθεσης του 24χρονο φορ για τους «αετούς».

Αυτό προκύπτει στο γεγονός ο Ζόρζε Ζέσους εμπιστεύεται απόλυτα τον Πορτογάλου άσο και εκτιμά ότι θα γίνει το νέο μεγάλο αστέρι του «Ντα Λουζ».

Την περσινή σεζόν ως δανεικός από τον βρετανικό σύλλογο στην Πάσος Φερέιρα ο Μπέμπε κατάφερε να πετύχει 13 γκολ, αλλά δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή της Πορτογαλίας για το Μουντιάλ στη Βραζιλία. Πηγή: sport-fm.gr

«Χαλάει» του Βιδάλ στη Γιουνάιτεντ!!

Σε αναζήτηση άλλου παίκτη για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής στρέφεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, δεν θα προχωρήσει τελικά στην απόκτηση του Αρτούρο Βιδάλ.

«Χαλάει» του Βιδάλ στη Γιουνάιτεντ
Τελικά, ήταν πολλά τα λεφτά…

Μολονότι τις τελευταίες μέρες θεωρούνταν δεδομένη η μεταγραφή του Αρτούρο Βιδάλ από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εντούτοις, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Όχι γιατί ο Λουίς Φαν Χάαλ αποφάσισε να ψάξει για παίκτη με άλλα χαρακτηριστικά για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, αλλά για οικονομικούς λόγους. Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική «Daily Mail», ο Ολλανδός προπονητής το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε να κάνει πίσω λόγω… κόστους.

Για την παραχώρηση του Χιλιανού μέσου, η Γιουβέντους αξιώνει περίπου 35 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό κρίθηκε μεγάλο. Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» αποφάσισαν να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους και πλέον στρέφονται σε άλλες λύσεις πιο οικονομικές… Πηγή: sport-fm.gr

Φέρνει και τον αδερφό του!!

Αντίστροφα για να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό μετράει ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος θα φέρει τον αδερφό του. Τι γίνεται με Άμραμπατ στην Τουρκία.

Φέρνει και τον αδερφό του!
Εντός της ημέρας αναμένεται να μπει τέλος στο… σίριαλ του Άλαν Πουλίδο, ο οποίος θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Τίγκρες για να μείνει ελεύθερος.

Μόλις συμβεί αυτό ο Μεξικανός επιθετικός θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Ευρώπη και από εκεί για Αθήνα, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του διεθνούς άσου να αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τον Άλαν Πουλίδο, στην Αθήνα θα έρθει και ο αδερφό του, Αρμάντο, για να παίξει και εκεινός σε κάποια ελληνική ομάδα.

Όπως γράφει η SportDay, ο 25χρονος ακραίος ανήκε στην Τίγκρες και μόλις έγινε γνωστό ότι ο Αλαν θα έφευγε, δόθηκε δανεικός στην Κορεκαμίνος.

Από τη στιγμή που ο αδελφός του θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ξέρει ότι δεν θα τον βάζει η Τίγκρες και θέλει να βρει κι εκείνος ομάδα στην Ελλάδα για να παίξει.

Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο έχει επανέλθει η υπόθεση του Αμραμπατ, η οποία συνδέεται με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Γαλατασαράι για την απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ που επίσης είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες.

Ο Γαλλομαροκινός άσος είναι ένας παίκτης που αρέσει στον Μίτσελ και οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιθανό να εκμεταλλευτούν τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο του τουρκικού συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Το παίρνει πάνω του ο Αμπέντ!!

Ακρόαση από τον προπονητή της Νιούκαστλ θα ζητήσει σύντομα ο Αμπέντ, ώστε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό για άλλη μία χρονιά ως δανεικός. Απίθανο του Ρόσι, προχωράει για άλλον παίκτη το «τριφύλλι».

Το παίρνει πάνω του ο Αμπέντ
Μεγάλη προσπάθεια για την διατήρηση του Μεχντί Αμπέντ στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας καταβάλουν στον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά του, ο Αλγερινός χαφ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να συνεχίσει στο «τριφύλλι», αλλά η Νιούκαστλ δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την περίπτωσή του.

Ο 22χρονος άσος συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της βρετανικής ομάδας και δεν αποκλείεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής στο σημερινό φιλικό με την Ολνταμ.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο διεθνής άσος θα ζητήσει άμεσα ακρόαση από τον τεχνικό της Νιούκαστλ, Αλαν Πάρντιου, ώστε να του καταθέσει αίτημα να τον αφήσει να έρθει εκ νέου δανεικός στον Παναθηναϊκό.

Απίθανο του Ρόσι, προχωράει για άλλον

Παρά τις επαφές που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν κοινό σημείο με τον Φάουστο Ρόσι και τη Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» δεν υπολογίζουν τον 24χρονο χαφ, ο οποίος μπορεί να πάει στην Ελλάς Βερόνα ως έμψυχο αντάλλαγμα για την απόκτηση του Μανουέλ Ιτούρμπε.

Οι πιθανότητες, λοιπόν, του Παναθηναϊκού για τον Ρόσι είναι ελάχιστες και ήδη ο Νίκος Νταμπίζας προχωράει τις επαφές με άλλον χαφ. Οι συζητήσεις, μάλιστα, φέρεται να είναι σε προχωρημένο επίπεδο και ίσως εντός της εβδομάδας να έχει κλείσει η μεταγραφή.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφουν οι Γερμανοί!!

Σε λίγες ώρες αναμένεται να προσγειωθεί στο γερμανικό έδαφος το αεροπλάνο το οποίο μεταφέρει την αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Επιστρέφουν οι Γερμανοί
Όπως αναφέρουν οι γερμανικές ιστοσελίδες τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία οι συμπατριώτες τους στο Βερολίνο.

Το μεγάλο ραντεβού των παικτών και των άλλων ανθρώπων της εθνικής Γερμανίας με τους συμπατριώτες τους για τα επινίκια αναμένεται στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Εκεί αναμένεται να φτάσουν οι γερμανοί παίκτες με ένα ανοικτό λεωφορείο. Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζει για Σέποβιτς, Λεάντρο!!

Σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι περιπτώσεις του Μάρκο Σέποβιτς και του Λεάντρο στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο περιμένουν την ενημέρωση του Ολυμπιακού.

Ελπίζει για Σέποβιτς, Λεάντρο
Μάρκο Σέποβιτς και Λεάντρο δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Μίτσελ για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν, με αρκετές ελληνικές ομάδες να εξετάζουν τις δύο περιπτώσεις.

Μία από αυτές φαίνεται ότι είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις για τον Σέρβο χαφ και τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Οι Ηπειρώτες θα προσπαθήσουν να πάρουν ως δανεικούς τους δύο ποδοσφαιριστές, ενισχύοντας τα μετόπισθεν και τη γραμμή κρούσης τους.

Από την πλευρά του, ο Λίλα έχει μπει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ατομικό κάνει ο Τσουκαλάς λόγω ενοχλήσεων στην κνήμη.

Ο Γιάννης Πετράκης θα περιμένει τα δύο πρώτα φιλικά του καλοκαιριού, με Λεβαδειακό (αύριο) και Πλατανιά (Σάββατο), ώστε να αρχίσει να μοντάρει την ομάδα εν όψει της νέας σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση για Διούδη, «βλέπει» Καλογεράκη!

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει η υπόθεση του Διούδη, αφού η βελγική ομάδα φέρεται έτοιμη να καταθέσει τα χρήματα που θέλουν στον Άρη. Την περίπτωση του Καλογεράκη εξετάζουν οι «κίτρινοι».

Πρόταση για Διούδη, «βλέπει» Καλογεράκη
Οι διαπραγματεύσεις του Άρη με τον βελγικό σύλλογο που έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του Σωκράτη Διούδη φαίνεται ότι μπαίνουν στην τελική τους ευθείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, η ομάδα αυτή είναι η Μπριζ και φέρεται διατεθειμένη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις που έχουν οι Θεσσαλονικείς για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να γίνει η μεταγραφή.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η προσπάθεια τις τελευταίες μέρες έγκειται στο να ανεβάσει η βελγική ομάδα την προσφορά της και να φτάσει τις 400.000-450.000 ευρώ, ποσό που θα αφήσει ικανοποιημένο τον Αρη.

Παράλληλα, οι «κίτρινοι» φέρονται να εξετάζουν την περίπτωση του Μανώλη Καλογεράκη, αφού με την ενδεχόμενη πώληση του Διούδη δημιουργείται κενό στον «άσο» που μπορεί να καλύψει ο 22χρονος τερματοφύλακας που προέρχεται από γεμάτη σεζόν στη Football League με τη φανέλα της Επισκοπής. Ο Κρητικός γκολκίπερ είναι ελεύθερος και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη δεχθεί την πρόταση του Αρη.Πηγή: sport-fm.gr

«Έχω την ευθύνη»

Την ευθύνη γιατί δεν έχει καθιερωθεί ακόμη στην 11άδα του ΠΑΟΚ πήρε στους… ώμους του ο Γιώργος Κατσικάς.

«Έχω την ευθύνη»
«Εγώ έχω την πρώτη ευθύνη γιατί προφανώς δεν έκανα ό,τι μπορούσα», τόνισε ο «Δικέφαλος του Βορρά» μιλώντας στη Sportday.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κατσικά στη Sportday:

-για την παρουσία του στην 11άδα:
«Δεν έχω καθιερωθεί μέχρι στιγμής γιατί οι επιλογές των προπονητών ήταν άλλες. Εγώ έχω την πρώτη ευθύνη γιατί προφανώς δεν έκανα ό,τι μπορούσα.

Ολη αυτή η κατάσταση σε έχει βοηθήσει να βελτιωθείς ή αισθάνεσαι ότι έμεινες πίσω;
«Η έλλειψη αγώνων είναι πάντα πρόβλημα και αυτό ίσως με άφησε πίσω. Αισθάνομαι ότι τη νέα χρονιά θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες».

Αισθάνεσαι ότι έχεις μπει σε μονόδρομο και φέτος πρέπει οπωσδήποτε να πετύχεις;
«Ναι, βέβαια. Δεν έχω άλλη επιλογή μετά και τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να κάνω ό,τι καλύτερο για να βελτιωθώ και να καθιερωθώ».

Είναι αλήθεια ότι έψαχνες ομάδα να φύγεις;
«Οχι αυτό το διάβασα, αλλά δεν ίσχυσε ποτέ».

Πώς βιώνεις εσύ τις μεγάλες αλλαγές; Πολλοί νέοι παίκτες, λίγες μεταγραφές, πολλές απώλειες βασικών;
«Είναι πολύ θετικό το ότι είμαστε αρκετοί νεαροί Ελληνες, γνωριζόμαστε από μικροί και συνεννοούμαστε καλύτερα. Αν έχουμε ελλείψεις και όποιο άλλο πρόβλημα, θα φανεί καλύτερα στο μέλλον».

Τι θεωρείς πιο σημαντικό από όσα σας λέει καθημερινά ο προπονητής;
«Μου μένει αυτό το οποίο λέει για τον πρωταθλητισμό που πρέπει να κάνουμε. Να είμαστε αγωνιστικοί, να δώσουμε πολλές μάχες και να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους».

Πώς βλέπεις το 3-4-3 που δουλεύετε, σε σχέση και με τις υποχρεώσεις των αμυνόμενων;
«Είναι σύστημα που αλλάζει συνέχεια από επιθετικογενές σε αμυντικογενές. Μας δίνει πολλές λύσεις στα πλάγια, αλλά ξέρουμε ότι θα παίξουμε όλα τα συστήματα».

Οι Νέοι και το «φάντασμα»!

Κόντρα στον κακό της δαίμονα, την Ισπανία, η Εθνική Νέων καλείται απόψε (19:15) να κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Νέοι και το «φάντασμα»
Το ξέσπασμα ήρθε. Η Εθνική Νέων έκανε το καλύτερο-μακράν του δευτέρου-παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης νικώντας με 70-69 την αήττητη μέχρι χθες Σερβία, παρά τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που επέδειξε στο τέλος (από 64-54 σε 69-69).

Όμως για να έρθει η πρόκριση στα προημιτελικά, θέλει δουλειά πολλή. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Κώστα Μίσσα θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό αν δεν κερδίσει τουλάχιστον ένα (πιθανότατα θα χρειαστούν και τα δύο) από τα εναπομείναντα παιχνίδια της στη δεύτερη φάση.

Πρώτο «εμπόδιο», απόψε (19:15, Μακεδονία TV και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) η Ισπανία. Μπορεί, όπως και η Εθνική, να πέρασε στη δεύτερη φάση χωρίς «προίκα», αλλά-όπως επίσης η ελληνική ομάδα-κατάφερε να κερδίσει ομάδα χωρίς ήττα, τη Λιθουανία, περιπλέκοντας τα πράγματα στον πέμπτο όμιλο.

Συν τοις άλλοις, πρόκειται και για ομάδα που ξυπνά άσχημες μνήμες στην Εθνική. Η ίδια ήταν που υποχρέωσε την Ελλάδα στη μοναδική της ήττα (σε έντεκα ματς) στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση της Εσθονίας στην προημιτελική φάση, αλλά και αυτή που φέτος την κέρδισε δις σε φιλικά παιχνίδια και μάλιστα με ευκολία, 70-54 στη Χιρόνα και 67-55 στις 5/7 στο ίδιο γήπεδο που θα γίνει ο αποψινός αγώνας.

Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζει ο σέντερ Γκιγέρμο Χερνανγκόμεθ, που παίζει στην Καχασόλ και έχει 14,2 πόντους, 9,2 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα και 1 τάπα κατά μέσο όρο, καθώς επίσης ο γκαρντ Μπριθουέλα (που πέτυχε το τρίποντο της νίκης στην εκπνοή χθες κόντρα στη Λιθουανία) και ο φόργουορντ Βιθέδο, αμφότεροι της Εστουντιάντες.

Βαθμολογία
1. Σερβία 2-1 (212-192) 5
2. Σλοβενία 2-1 (207-188) 5
3. Λιθουανία 2-1 (216-203) 5
4. Μεγάλη Βρετανία 1-2 (194-222) 4
5. Ελλάδα 1-2 (201-211) 4
6. Ισπανία 1-2 (189-203) 4

Το πρόγραμμα της Τρίτης:
19:15 Μεγάλη Βρετανία-Σερβία
19:15 Ισπανία-Ελλάδα
21:30 Λιθουανία-Σλοβενία
Πηγή: sport-fm.gr

Γι’ αυτό δεν προχώρησε του Γκάλο στον Παναθηναϊκό!!

Η στήλη ο «Τρελός του Χωριού» στο σημερινό φύλλο της Sportday αναφέρει που κόλλησε η απόκτηση του Γκάλο από τον Παναθηναϊκό.

Γι’ αυτό δεν προχώρησε του Γκάλο στον Παναθηναϊκό
Τον λόγο που –τελικά- δεν προχώρησε η μεταγραφή του Γκάλο στον Παναθηναϊκό από την Μπράγκα αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στο σημερινό φύλλο της Sportday.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το δημοσίευμα οι πράσινοι κινήθηκαν επίσημα προς την Μπράγκα για να μάθουν τι ποσό αξιώνει για τον πρώην άσο του Παναιτωλικού.

Το ποσό το οποίο ζήτησαν οι πορτογάλοι ήταν 250.000 ευρώ, βασισμένοι στην καλή σεζόν την οποία είχε ο παίκτης με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού έκριναν υπερβολικές τις απαιτήσεις της Μπράγκα με αποτέλεσμα να κάνουν πίσω και να επιλέξουν τον Μπούρμπο ο οποίος και –τελικά- φόρεσε τη φανέλα της ομάδας.

Όμοια και ο Παναιτωλικός ζήτησε να μάθει το ποσό που θέλει η Μπράγκα για να αποκτήσει τον Γκάλο και να τον έχει και τη νέα αγωνιστική σεζόν στο ρόστερ του.

Ωστόσο, οι πορτογάλοι απάντησαν και πάλι με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή αξιώνοντας ένα ποσό το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τους ανθρώπους της ομάδας του Αγρινίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Ο Γκάλο να παραμείνει στην Μπράγκα, η οποία αναζητά ομάδα να τον παραχωρήσει, πλέον ζητώντας πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που ήθελε στην αρχή.

Πλέον όμως ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα για τον παίκτη δεν υπάρχει.
Πηγή: sport-fm.gr

«Το προχωράει ο Ραφίκ»!

Μόνο όταν ξεκαθαρίσει αν ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι ελεύθερος, τότε θα μιλήσει μαζί του ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να τον φέρει στην ΑΕΚ. Παράταση μίας ημέρας πήρε ο Μασούντ.

«Το προχωράει ο Ραφίκ»
Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ράφικ Τζεμπούρ. Η καθυστέρηση στην υπόθεση του Αλγερινού φορ οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί στον λογαριασμό του το ποσό της αποζημίωσης που έχει συμφωνηθεί με τη διοίκηση της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μόλις αυτό συμβεί ο διεθνής άσος θα στείλει το έγγραφο με την υπογραφή του για τη λύση της συνεργασίας του με τον βρετανικό σύλλογο και στη συνέχεια θα παραλάβει το αντίστοιχο έγγραφο που αποδεικνύει ότι έμεινε ελεύθερος.

Μόλις συμβεί αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα μιλήσει με τον «τρομοκράτη», αν και χθες – σύμφωνα με τη SportDay – είχε επαφή με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις γύρω από αυτή την υπόθεση και του εξήγησε ότι μόλις τελειώσει με την Φόρεστ θα μπορούν να συζητήσουν επισήμως.

Πάντως, ήδη φαίνεται πως έχει γίνει μία πρώτη κουβέντα για το οικονομικό, με τις πληροφορίες να θέλουν τον παίκτη να υπογράψει διετές συμβόλαιο και τον πρώτο χρόνο θα παίρνει 400.000 ευρώ και πολλά περισσότερα (μαζί με μπόνους) τον δεύτερο.

Όσον αφορά τώρα τον Σοζέι Μασούντ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ήρθε σε επαφή χθες με την πλευρά του Ιρανού μεσοεπιθετικού, χωρίς να λάβει την τελική του απάντηση και του εξήγησε πως αυτό θα πρέπει να συμβεί σήμερα.

Στην «Ενωση» επικρατεί αισιοδοξία ότι ο 30χρονος παίκτης θα απαντήσει και θα έρθει στην Αθήνα. Εφόσον δεν προχωρήσει και σήμερα το θέμα, τότε είναι πιθανό να οι «κιτρινόμαυροι» να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις παικτών για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Μασούντ έχει πρόταση από την Ισπανία και, μάλιστα, από ομάδα της Primera Division, αλλά φαίνεται ότι το πρότζεκτ της ΑΕΚ τον εξιτάρει περισσότερο.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κλεισμένος» ο Μολό, κοιτάει Στεβάνοβιτς!!

Άμεσα θα ενσωματωθεί στην αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία ο Γιοάν Μολό, ο οποίος θα μεταβεί πρώτα στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει το δανεισμό του. Εξετάζεται ο Στεβάνοβιτς της Τορίνο.

«Κλεισμένος» ο Μολό, κοιτάει Στεβάνοβιτς
Μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να ενισχυθεί στα πλάγια της επίθεσής του με τον Γιοάν Μολό, ο οποίος θα αποκτηθεί ως δανεικός από τη Νανσί.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα έχει βρει σε όλα με τον γαλλικό σύλλογο για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος εκτόα από εξτρέμ παίζει και πίσω από τον σέντερ φορ.

Ωστόσο, οι επαφές των δύο συλλόγων έχουν επικεντρωθεί στην οψιόν αγοράς του Γάλλου, αφού η Νανσί θέλει να τοποθετηθεί ρήτρα 2 εκατ. ευρώ και οι Θεσσαλονικείς μισό εκατ. πιο κάτω.

Πάντως, δεν πρόκειται να χαλάσει η «δουλειά» λόγω ρήτρα και όλα δείχνουν ότι ο παίκτης θα πάει πρώτα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τον δανεισμό του, και μετά θα πετάξει για Ολλανδία για να τεθεί στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη.

Από εκεί και πέρα, επιβεβαιώνονται τα ιταλικά δημοσιεύματα που θέλουν τους «ασπρόμαυρους» να εξετάζουν την περίπτωση του Άλεν Στεβάνοβιτς.

Πρόκειται για τον 23χρονο ακραίο φορ της Τορίνο, ο οποίος έχει αποκτηθεί από το 2010 από την ιταλική ομάδα, αλλά δεν έχει καταφέρει να στεριώσει σε αυτή και, μάλιστα, μάλωσε με τον προπονητή της.

Για αυτό τον λόγο ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον πάρει και εκείνον ως δανεικό και εφόσον ικανοποιήσει να τον πάρει, ενεργοποιώντας κάποια οψιόν αγοράς.Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει ήδη με τους… αντι-Καπίνο!!

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τη μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο στη Μάιντς, με τον Παναθηναϊκό να εξετάζει τις περιπτώσεις δύο Ισπανών τερματοφυλάκων.

Μιλάει ήδη με τους… αντι-Καπίνο
Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Στέφανου Καπίνο στη Μάιντς, αν και χθες προέκυπτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το θέμα είχε να κάνει κυρίως με τις εγγυήσεις που ζητούσε ο διεθνής τερματοφύλακας από το γερμανικό σύλλογο για τον χρόνο συμμετοχής του. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές να είναι αγεφύρωτη, όπως είχε γίνει με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Άλλωστε, το «τριφύλλι» έχει συμφωνήσει με τους Γερμανούς στα 2,25 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πάρουν σε δύο δόσεις. Έτσι μέσα στην ημέρα ο 20χρονος γκολκίπερ θα υπογράψει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 400.00 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» με τον Νίκο Νταμπίζα έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές για τον αντικαταστάτη του Καπίνο, ο οποίος πιθανότατα θα προέρχεται από την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, το Goal αναφέρει πως ήδη έχουν μιλήσει με τον 30χρονο γκολκίπερ, Ισμαέλ Φαλκόν (φώτο) που έμεινε ελεύθερος από την Έρκουλες και τον 26χρονο, Ραούλ Φερνάντεςθ, που ανήκει στην Μπιλμπάο και πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Νουμάνθια.

Οι συζητήσεις θα μπουν στην τελική ευθεία, αφού πρώτα ολοκληρωθεί οριστικά η μεταγραφή του Έλληνα πορτιέρο. Πηγή: sport-fm.gr

«Σκάει» άμεσα πρόταση!!

Μία αποχώρηση-έκπληξη προανήγγειλε ο Μίτσελ στην πρόσφατη συνέντευξή του και πιθανότατα εκείνος που θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό να είναι ο Κώστας Μανωλάς. Όλη η Ευρώπη κοιτάει τον διεθνή στόπερ.

«Σκάει» άμεσα πρόταση
Προχθές ο Μίτσελ υποστήριξε ότι είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει μία έκπληξη πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τις ΗΠΑ, όπου θα δώσει σημαντικά φιλικά εν όψει της νέας σεζόν.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποκτηθεί μόνο κάποιο δυνατό όνομα, αλλά μπορεί να αποχωρήσει και κάποιος από το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Κώστας Μανωλάς, τον οποίο χθες στην Ιταλία χαρακτήριζαν ως νέο «Αλεσάντρο Νέστα»! Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες δεν έχουν αναφέρει το παραμικρό, αφού έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον κάποιας ομάδας, μόνο αν επέλθει συμφωνία μαζί της και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να φτάσει μία προσφορά που να αγγίζει ή να ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, είναι πιθανό να «σκάσει» άμεσα μεγάλη πρόταση, αν δεν έχει ήδη γίνει, τα δημοσιεύματα σε όλη την Ευρώπη να έχουν ψηλά το όνομα του 23χρονου κεντρικού αμυντικού.

Στη Γερμανία αναφέρουν ότι η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρμουντ εξετάζουν την περίπτωση του διεθνούς άσου, ο οποίος φαίνεται να απασχολεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Αρσεναλ από την Αγγλία.

Τον περασμένο Γενάρη η Νάπολι είχε κάνει πρόταση για τον Μανωλά, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Γιουβέντους και της Ρόμα.

Ενδιαφέρον για τον παίκτη είχε γραφτεί στην Ισπανία ότι υπάρχει και από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση από ομάδες όπως η Ατλέτικο και η Βαλένθια. Τέλος, Πόρτο και Μπενφίκα φημολογείται ότι παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περίπτωση. Πηγή: sport-fm.gr

Μundial 2014: Ο Ζουνίνιο για τον θρίαμβο της Γερμανίας!!

Η Γερμανία στον θρόνο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και δεν υπάρχει... άνθρωπος στον Πλανήτη που μπορεί να την αμφισβητήσει. Γράφει ο Ζουνίνιο Παουλίστα.
Μέλος της χρυσής γενιάς του 2002, τότε που η Βραζιλία έβαζε στη φανέλα της το 5ο αστέρι. Ο ειδικός συνεργάτης της «Lancenet», Ζουνίνιο Παουλίστα αποθεώνει τη νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και χτυπά καμπανάκι στους Βραζιλιάνους.
«Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να πάει σε καλύτερα χέρια! Η φιλοσοφία του παιχνιδιού της Γερμανίας ήταν ιδανική, έδωσε προτεραιότητα στην σκοπιμότητα και την οργάνωση, κάτι που πρέπει πάντα να έχουν οι ομάδες.
Και όλο αυτό το υπέροχο σκηνικό ήταν έργο του Γιόακιμ Λεβ. Ο Γερμανός τεχνικός κατάφερε να επιβάλλει ένα στυλ έντονου παιχνιδιού και η ομάδα του δεν κέρδισε χάρη σε έναν παίκτη, αλλά χάρη σε όλη την ομάδα.
Σίγουρα, παρουσίες όπως οι Σβαϊστάιγκερ, Λαμ ξεχωρίζουν, είναι απίστευτοι εργάτες στο γήπεδο, δεν κουράζονται ποτέ! Ολη η Γερμανία έπαιξε ποιοτικά , αλλά έδειξε και σε όλες τις άλλες ομάδες πως να κινείται χωρίς τη μπάλα.
Η Αργεντινή είχε τα προσόντα για να φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ. Μπορεί να μην έπαιξε το ποδόσφαιρο της Γερμανίας, αλλά ήταν οργανωμένη και κυρίως ενισχυμένη στην άμυνα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πόσο επικρίθηκε αυτή η άμυνα πριν το Μουντιάλ. Ο Μασκεράνο ήταν φανταστικός!
Η... αμαρτία της Αργεντινής ήταν στην τελική προσπάθεια, ο Παλάσιο τα... έχασε στην παράταση, ο Γκέτσε έγινε το πιο λαμπρό αστέρι της Γερμανίας.
Το γερμανικό παράδειγμα ταιριάζει γάντι στην τρέχουσα εικόνα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Εχουμε πάψει να έχουμε αυτή τη νοοτροπία που είδαμε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα είναι μια προειδοποίηση για μας, ώστε να επανεμφανιστούν παίκτες με ηγετικές ικανότητες.
Αυτό θα πάρει πολύ χρόνο και δεν βλέπω αποτέλεσμα μέχρι το Μουντιάλ του 2018. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε έναν νέο Νεϊμάρ μέχρι τη Ρωσία. Πρέπει να έχουμε την υπομονή της Γερμανίας και να αλλάξουμε κατεύθυνση...»
Πηγή: gazzetta.gr

Έκπληκτος για Μέσι ο Μπλάτερ!!

Ο Ζεπ Μπλάτερ αποκάλυψε ότι έμεινε έκπληκτος όταν είδε τον Μέσι να κερδίζει την Χρυσή Μπάλα.
«Η αλήθεια είναι ότι έμεινα λίγο έκπληκτος, όταν είδα τον Μέσι να κερδίζει την Χρυσή Μπάλα», σχολίασε Ζεπ Μπλάτερ. Στη συνέχεια, μάλιστα, η FIFA δεσμεύτηκε να αλλάξει κάποια πράγματα στη διαδικασία, ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά.

Πηγή: gazzetta.gr

Όσα δεν θα ξεχάσουμε από το Μουντιάλ της Βραζιλίας!!

Το Μουντιάλ έφτασε στο τέλος του και ο Θάνος Σαρρής γράφει για τα δέκα γεγονότα που θα θυμόμαστε την επόμενη μέρα.
Η αποκαθήλωση της Ισπανίας
Ήταν το πρώτο μεγάλο σοκ του Μουντιάλ. Η Πρωταθλήτρια κόσμου, στην τελευταία παράσταση σε Παγκόσμιο Κύπελλο πολλών εκ των αστεριών της, απογοήτευσε και αποχαιρέτησε νωρίς. Ανώμαλη προσγείωση από την πρεμιέρα, όπου είδε την Ολλανδία του Φαν Χάαλ να πετάει και να τη συντρίβει με 5-2. Και η σκληροτράχηλη Χιλή της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Την νίκησε με 2-0 για να σφραγίσει τον αποκλεισμό και το τέλος εποχής της. Το τελικό 3-0 επί της Αυστραλίας ήταν το «αντίο» μιας χρυσής γενιάς, που συνδυάστηκε με την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της Λα Ρόχα...


Το θαύμα από την Κόστα Ρίκα
Πριν το Μουντιάλ, οι αναλυτές σπάνια έμπαιναν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί της. Ήταν στον όμιλο του θανάτου, όπου τη συζήτηση μονοπωλούσε το ποιες από τις Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη θα περάσουν και ποια θα μείνει εκτός.  Το πρώτο «μπαμ» έγινε με την Ουρουγουάη, που χωρίς το Σουάρες έψαχνε να δει τι τη βρήκε! Ακόμα και μετά το 3-1, όμως, οι «τίκος» δεν ήταν φαβορί. Ακολούθησε η νίκη επί της Ιταλίας με 1-0, όπου πλέον όλο και περισσότερος κόσμος άρχιζε να χειροκροτεί το μικρό θαύμα από την Κεντρική Αμερική και η ισοπαλία με την Αγγλία. Ήταν γεγονός. Η μεγάλη έκπληξη των ομίλων ήταν η Κόστα Ρίκα! Επόμενος αντίπαλος, η Εθνική μας. Με αριθμητικό μειονέκτημα οι Κεντροαμερικανοί άντεξαν και πήγαν το ματς στα πέναλτι, όπου με πρωταγωνιστή τον Κέιλορ Νάβας προκρίθηκαν. Έκαναν  το ίδιο και με την Ολλανδία, αλλά η ρωσική ρουλέτα αυτή τη φορά βρήκε νικητή τον αντίπαλό τους.

Το δάγκωμα του Σουάρες
Και ξαφνικά, όλοι ξέχασαν αγώνες, τακτικές και αποτελέσματα. Ο Λουίς Σουάρες έγινε μεμιάς το πρόσωπο του Μουντιάλ, δαγκώνοντας τον Κιελίνι στο ματς με την Αργεντινή. Έχοντας... προηγούμενο με τις δαγκωνιές, η FIFA δεν του χαρίστηκε και η «βαριά» τιμωρία του τον κράτησε στην επικαιρότητα, διαιωνίζοντας την κουβέντα για το χαρακτήρα του, σε συνάρτηση με το πως λειτουργεί στις τιμωρίες η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Οι Ουρουγουανοί συσπειρώθηκαν,  φόρεσαν μάσκες με το πρόσωπό του και τον αποθέωσαν στην επιστροφή του στην πατρίδα. Αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν την Κολομβία. Η απουσία του τους στοίχισε, αλλά δεν ήταν ικανή να του κόψει την πορεία προς τη Μπαρτσελόνα!

Up στον άσο!
Ήταν το Μουντιάλ όπου πολλοί και διάφοροι τερματοφύλακες έδωσαν το δικό τους σόου. Ο Κέιλορ Νάβας της Κόστα Ρίκα και ο Γκιγιέρμο Οτσόα του Μεξικού, που εκτόξευσαν την αξία τους στα ύψη. Ο τρομερός Νόιερ της πρωταθλήτριας Γερμανίας, που έδειξε την τρομερή του ικανότητα με τη μπάλα στα πόδια και έκανε περισσότερες πάσες κι από τον Μέσι. Ο Τιμ Χάουαρντ που με τις 16 επεμβάσεις του στο ματς με το Βέλγιο έσπασε κάθε ρεκόρ, αλλά και ο Ενεγιάμα της Νιγηρίας και ο Οσπίνα της Κολομβίας, που έδειξαν τρομερά ριφλέξ. Το Μουντιάλ του 2014 πήγε τους συχνά αδικημένους τερματοφύλακες ένα βήμα πάνω!

Το πέναλτι του Sam
Το ταξίδι της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας έδειχνε να φτάνει στο τέλος του. Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το γκολ του Σάμαρη και η κλεψύδρα είχε σχεδόν αδειάσει. Αυτό που έγινε στις καθυστερήσεις, λίγοι το περίμεναν. Ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος, κάνοντας το 2-1 και οδηγώντας τη «γαλανόλευκη» στους «16» για πρώτη φορά στην ιστορία της. H Eθνική που άκουσε τα μύρια όσα μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Κολομβία, μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, άγγιξε το θαύμα των «8». Και πάλι, όμως, η επιτυχία της πρόκρισης από τον όμιλο αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία σε Μουντιάλ και το πέναλτι του Σαμαρά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτή!
8
Brazil dericme que te sientes
Αποτέλεσε χωρίς αμφιβολία το σύνθημα του Μουντιάλ. Ίσως και όλων το Μουντιάλ. Οι Αργεντινοί που έκαναν... κατάληψη στη Βραζιλία έδωσαν το δικό τους χρώμα στη διοργάνωση. Και έμαθαν το διάσημο πλέον τραγούδι τους, σε κόσμο που δεν είχε ιδέα από ισπανικά. Ακόμα και όταν δέχθηκαν το γκολ από τον Γκέτσε στον τελικό, βρήκαν τη δύναμη να αποχαιρετήσουν τους γείτονες με ένα τελευταίο τραγούδι.

Ο Φαν Χάαλ και η αλλαγή του Κρουλ
Η επιλογή του Λούις Φαν Χάαλ να παίξει με 5-3-2 αμφισβητήθηκε αρκετά πριν την πρώτη σέντρα του Μουντιάλ. Το 5-1 επί της Ισπανίας αποτέλεσε την πρώτη εκκωφαντική απάντηση του Ολλανδού και οι συμπαθέστατοι οράνιε έφτασαν μέχρι την τρίτη θέση του Μουντιάλ. Η κίνηση του Φαν Χάαλ όμως που έμεινε στην ιστορία ήταν η αλλαγή τερματοφύλακα στη διαδικασία των πέναλτι με την Κόστα Ρίκα. Ο Κρουλ πήρε τη θέση του Σίλενσεν, έκανε τον... απαραίτητο πόλεμο νεύρων στους αντίπαλους εκτελεστές και με δύο επεμβάσεις οδήγησε την ομάδα του στον ημιτελικό.

Το Μινεϊράσο
Με το θρύλο του Μαρακανάσο και την ήττα στον τελικό του 1950 στο θρυλικό γήπεδο από την Ουρουγουάη να πλανιέται πάνω από τη διοργανώτρια χώρα, οι Βραζιλιάνοι δεν ήθελαν ούτε να σκέφτονται μια ανάλογη αποτυχία στο δικό τους Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι δεν έπειθε, αλλά είχε τα... σπρωξιματάκια της από τη διαιτησία και την έδρα και κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά. Αυτό που έγινε όμως εκεί δεν σημάδεψε μόνο την ίδια, αλλά και το Μουντιάλ. Δύσκολα θα υπάρξει πιο μαύρη σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορία από το 7-1 από τη Γερμανία μέσα στο Μινεϊράο. Τα όνειρα των Βραζιλιάνων έφτασαν στο τέλος τους με το χειρότερο τρόπο...

Ο θρύλος του Κλόζε
Στο ιστορικό 7-1 επί της Βραζιλίας, ο Κλόζε έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των Μουντιάλ. Ξεκίνησε βασικός και με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα 16 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο. Αποχαιρέτησε τη... δική του διοργάνωση ως πρωταθλητής, αφού ο τελικός με την Αργεντινή ήταν το τελευταίο του μουντιαλικό ματς. Συνολικά, φόρεσε τη φανέλα της «Νατσιοναμανσάφτ» σε τέσσερις σερί διοργανώσεις! Από το 2002, μέχρι το 2014.  Οι Γερμανοί δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ!

Θέαμα εντός γηπέδων, χάος εκτός
Ήταν δεδομένο ότι με το που γινόταν η πρώτη σέντρα, τα όσα συνέβαιναν εκτός γηπέδων θα περνούσαν σε δεύτερο πλάνο. Πόσω μάλλον, από τη στιγμή που από πλευράς ποιότητας και θεάματος παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ. Όχι για τους περισσότερους Βραζιλιάνους. Οι αλόγιστες δαπάνες, οι κατηγορίες για διαφθορά, η υπερτιμολόγηση, οι αντιδράσεις από πολλά κοινωνικά στρώματα, οι καταπατήσεις και οι πιθανοί «λευκοί ελέφαντες» που θα προκύψουν, παραμένουν στο προσκήνιο για τη χώρα της Λατνινικής Αμερικής, που προετοιμάζεται και για Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ βρίσκεται και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.
 Οι καταφανείς παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως  οι χωρίς αιτία συλλήψεις ειρηνικών διαδηλωτών, απλά και μόνο για να μην χαλούν την εικόνα και η γενικότερα εικόνα των αντιδράσεων και των κοινωνικών αναταραχών δυστυχώς θα μείνουν για πάντα συνδεδεμένες με ένα Μουντιάλ στο οποίο είδαμε την καλύτερη μπάλα των τελευταίων δεκαετιών...



Πηγή: gazzetta.gr

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Champions League!!

Ο Παναθηναϊκός γίνεται και πάλι Ευρωπαίος και το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει την ακτινογραφία των υποψήφιων αντιπάλων, ενόψει της κλήρωσης την Παρασκευή (18/07).
Η εβδομάδα που ξεκίνησε σηματοδοτεί και επίσημα την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις, μετά από ένα χρόνο απουσίας... Την Παρασκευή, η... καρδιά του «τριφυλλιού» θα χτυπάει στη Νιόν, εκεί που θα γίνει η κλήρωση της 3η προκριματικής φάσης του Champions League και το Gazzetta.gr σας βάζει στο... κλίμα, με μία μίνι παρουσίαση των 5 υποψήφιων αντιπάλων...
ΛΙΛ
Οι Γάλλοι είναι μία ομάδα χωρίς μεγάλες αλλαγέςσε σχέση με πέρυσι, με μοναδική εξαίρεση όμως την υπόθεση του αρχηγού της Μπασά, ο οποίος έχει ζητήσει να φύγει. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και άρα λογίζεται κανονικά στο ρόστερ, που θεωρείται καλοδουλεμένο από τον Ρενέ Ζιράρ, ο οποίος στηρίζει πολλά στην αμυντική του γραμμή. Ειδικά στον Ενιάμα που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε ουκ ολίγα ματς της Λιλ πέρυσι. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και κανά μεγαθήριο, καθώς έχει αδυναμίες στις οποίες μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός.
Γήπεδο
Stade Pierre-Mauroy (50.186)
Τίτλοι
Πρωταθλήματα: 3
Κύπελλα: 6
Προπονητής
Ρενέ Ζιράρ
Αστέρι
Σαλομόν Καλού
Τερμάτισε πέρυσι

Μεταγραφές
Σεμπάστιεν Κορσία (1,8 από την Σοσό)
Μάρκος Λόπες (δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι)
Αποχωρήσεις
Γιον Γάιρο Ρουίζ (δανεικός στην Οστάνδη)
Ζούλιαν Ζεανβιέρ (δανεικός στην Μουσκρόν)
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Βινσέντ Ενιάμα, Στιβ Ελάνα, Μπαρέλ Μουκό, Αλεξάνδρε Ουκίτζα.
Αμυντικοί: Σίμον Κίερ, Μάρκο Μπάσα, Νταβίντ Ρόζεναλ, Ανταμά Σουμαορό, Παπ Σουαρέ, Σεμπάστιαν Κορσία, Φρανκ Μπέρια, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ.
Μέσοι: Ρίο Μαβουμπά, Ζόναθαν Ντελαπλάς, Σουαχίλο Μεϊτέ, Ιντρίσα Γκουεγιέ, Φλορέν Μπαλμόν, Ζουλιέν Μισέλ, Μάρβιν Μαρτέν, Μάρκος Λόπες.
Επιθετικοί: Ράιαν Μέντες, Σαλομόν Καλού, Νόλαν Ρου, Ρόνι Ροντλέν, Ζιάνι Μπρούνο, Ντίβοκ Οριζί, Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί.

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η ομάδα της Αγίας Πετρόπουλης είναι αυτή που θα πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση της Παρασκευής, καθώς η έλευση του Άντρες Βίγιας Μπόας, που φέτος έκανε την πρώτη του προετοιμασία με τους Ρώσους, άρχισε να βγάζει τις ικανότητές του των παικτών του. Και δεν είναι λίγες, αν σκεφτεί κανείς πως στο ρόστερ της Ζενίτ υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Χουλκ, ο Βίτσελ, ο Κερζακόφ, ο Αρσάβιν και ο Τίμοστσουκ, οι οποίοι μπορούν να κάνουν την ζημιά σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Το θετικό είναι πως σε αντίθεση με άλλες χρονιές, λόγω του Μουντιάλ, το πρωτάθλημα στην Ρωσία αρχίζει αρχές Αυγούστου. Κάτι που σημαίνει οτι η αγωνιστική ετοιμότητα των δύο ομάδων δεν θα έχει μεγάλες διαφορές.
Γήπεδο
Petrovsky Stadium (20.985)
Τίτλοι
Πρωταθλήματα: 4
Κύπελλα: 3
Super Cup: 3
Λιγκ Καπ: 1
Κύπελλο UEFA: 1
UEFA Super Cup: 1
Προπονητής
Άντρες Βίγιας Μπόας
Αστέρι
Χουλκ
Τερμάτισε πέρυσι

Μεταγραφές
Εζεκιέλ Γκαράι (6 εκατομμύρια από την Μπενφίκα)
Αποχωρήσεις
Βλαντιμίρ Μπίστροβ (Κράσνονταρ)
Αλεκσάντρ Μπουκχάροβ (Ροστόφ)
Κονσταντίν Ζιριανόφ
Αλεκσάνταρ Λούκοβιτς
Ρομάν Σιρόκοφ
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Γιούριο Λοντίγκιν, Βγάτσεσλαβ Μαλαφέεβ, Εγκόρ Μπαμπούριν.
Αμυντικοί: Εζεκιέλ Γκαράι, Νίκολας Λόμπερτς, Τόμας Χουμποκάν, Νέτο, Ντομένικο Κριστσίτο, Κριστιάν Ανσάλντ, Μίλαν Ρόντιτς, Ιγκόρ Σμολνίκοβ, Αλεκσάντρ Ανιούκοφ.
Μέσοι: Ανατόλι Τίμοστσουκ, Άξελ Βίτσελ, Βίκτορ Φαϊζουλίν, Όλεγκ Σατόφ, Αλεκσάντρ Ριαζάντσεβ, Ιβάν Σολόβγιεβ, Ντάνι.
Επιθετικοί: Χουλκ, Αντρέι Αρσάβιν, Σαλομόν Ροντόν, Αλεκσάντρ Κερζακόφ, Λούκα Τζόρτζεβιτς.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Οι Βέλγοι σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την ομάδα, που το 2010 είχαν αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στο Europa League. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που έχασαν και τον περσινό τους πρώτο σκόρερ, τον Μπατσουάνι, αλλά και το βασικό τους δεξιό μπακ, τον Οπάρε που πήγε στην Πόρτο. Σίγουρα αποτελούν υπολογίσιμο αντίπαλο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς πως οι «πράσινοι» δεν μπορούν να πάρουν την πρόκριση.
Γήπεδο
Stade Maurice Dufrasne (30.023)
Τίτλοι
Πρωταθλήματα: 10
Κύπελλα: 6
Λιγκ Καπ: 1
Super Cup: 4
Προπονητής
Γκάι Λουζόν
Αστέρι
Καρσελά Γκονσάλες
Τερμάτισε πέρυσι

Μεταγραφές
Ζορζέ Τεσέιρα (Ζυρίχη)
Αντριεν Τρέμπελ (Ναντ)
Μάρτιν Μίλετς (Μάριμπορ)
Γιασόν Μπουαϊλόν (Σιόν)
Αποχωρήσεις
Μιτσί Μπατσουανί (6 εκατομμύρια στην Μαρσέιγ)
Γουίλιαμ Βαϊνκουέουρ (6 εκατομμύρια στην Ντιναμό Μόσχας)
Νεμπόισα Κόσοβιτς (δανεικός στην Ουίπεστ)
Ντάνιελ Οπάρε (Πόρτο)
Γιόνι Μπουγιένς (δανεικός στην Τσάλτον)
Ιμπραχίμα Σισέ (Μέχελεν)
Ντάνι Βερμπίκ (Ουτρέχτη)
Γιασόν Μπουαϊλόν (δανεικός στην Αλκορόν)
Τεν Μπεν Χαίμ (Τσάλτον)
Πιερ Ιβές Νγκάβα (Λιρς)
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Εϊζί Καβασίμα, Γιόχαν Τουράμ, Άντονι Μορίς, Γκουλιέμε Χούμπερτ, Λορέν Χένκινετ, Μάρβελ Γκόμπλετ, Λούκας Πιράρντ.
Αμυντικοί: Λορέντ Σιμάν, Κανού, Ντίνο Αρσλανάγκικ, Ζορζέ Τεσέιρα, Κορεντίν Φιορέ, Ζελέ Φαν Ντάμε, Άξελ Μπονέμ, Ρόνι Σταμ, Μάρτιν Μίλετς.
Μέσοι: Ζουλιέν Ντε Σαρτ, Φρανσό Μαρκέ, Φράνκο Ζενάρο, Αντριέν Τρεμπέλ, Αστρίτ Αγντάρεβιτς, Ντένι Μιλόσεβιτς, Γκιγέρμο Μέντες, Πολ Ζοσέ Μποκού, Μουγιάνγκι Μπία, Καρσελά Γκονσάλες, Φρεντερίκ Μπουλότ, Γιούζι Όνο, Ανίλ Κοτς.
Επιθετικοί: Ιμό Εζέκιελ, Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, Τζόρτζ Τουτσουντεάν, Ντουντού Μπιτόν, Κενσούκε Ναγκάι, Ζαν Μαρκ Μακούσου, Ιβάν Μπούλος.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Στην Μπεσίκτας επικρατεί μία περίεργη κατάσταση... Μπορεί η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση να είναι μεγάλη, μετά τις αποχωρήσεις παικτών όπως ο Αλμέιδα και ο Φερναντές, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται φως στον... ορίζοντα. Σε καθημερινή βάση βλέπουν το φως διάφορα σενάρια για μεγάλα αστέρια, ωστόσο τίποτα δεν προχωρήσει ακόμη, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια ενόψει των προκριματικών να στενεύουν...
Γήπεδο
Vodafone Arena (41.903)
Τίτλοι
Πρωταθλήματα: 13
Κύπελλα: 9
Super Cup: 8
Προπονητής
Σλάβεν Μπίλιτς
Αστέρι
Μετά την αποχώρηση του Αλμέιδα, δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο όνομα... Πρόθεση όμως της διοίκησης είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης, που να κάνει κλικ στον κόσμο.
Τερμάτισε πέρυσι

Μεταγραφές
Ραμόν Μότα (1,1 εκατομμύρια από την Κορίνθιανς)
Τσενσκ Τοσούν
Γιαλτσίν Αγχάν
Αποχωρήσεις
Τανζού Καγχάν (430.000 στην Καραμπούκσπορ)
Ερκάν Κας (430.000 στην Καραμπούκσπορ)
Μπουράκ Καπλάν
Μανουέλ Φερνάντες (Λοκομοτίβ Μόσχας)
Μερτκάν Ακτάς (Καραγκούμρουκ)
Ούγκο Αλμέιδα
Ζουλιέν Εσκουντέ
Ζερμέιν Τζόουνς
Γκοκχάν Τορέ (Ρουμπίν Καζάν)
Ρμόν Μότα (Κορίνθιανς)
Ντάνι Νουνκέου (Γαλατασαράι)
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Τόλγκα Ζενγκίν, Γκενγκ Γκονέν, Γκουνάι Γκουβέντς, Εμρέ Μετίν.
Αμυντικοί: Τομάς Σίβοκ, Ερσάν Γκουλούμ, Γιαλτσίν Αγχάν, Ιμπραχίμ Τοραμάν, Πέντρο Φράνκο, Ατίνκ Νουκάν, Ισμαίλ Κοϊμπάσι, Γκοχκάν Σουζέν, Ραμόν Μότα, Ιμότ Καράλ, Σερντάρ Κουρτουλούς, Τουγκάι Καγιά.
Μέσοι: Νεσίπ Ουσάλ, Ατίμπα Χάτσινσον, Βελί Καβλάκ, Ουγκούρ Μποράλ, Ογκουζχάν Οζιακούπ, Σεζέρ Οζτούρκ, Μουχάμεντ Ντεμιρσί, Ολκάι Σαχάν, Κερίμ Κογουνλού.
Επιθετικοί: Φιλίπ Χολόσκο, Τσενσκ Τοσούν, Μουσταφά Περκτεμέκ, Μισέλ Ενεράμο, Ομέρ Σισμάνογλου.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Μπορεί οι Δανοί να έχασαν τον Μπολάνος και τον Βετόκελε, ωστόσο τα χρήματα που έβγαλαν από την πώληση του τελευταίου τα ξόδεψαν και με το... παραπάνω για την ενίσχυσή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η Κοπεγχάγη έδωσε μόνο σε ομάδες περίπου 7 εκατομμύρια, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα συμβόλαια των παικτών που πήρε. Παίκτες όπως ο Ρίντερ, ο Νίλσον και ο Άντερσεν την ανεβάζουν επίπεδο και μεγαλώνουν τον βαθμό δυσκολίας για τους αντιπάλους.
Γήπεδο
Parken (30.065)
Τίτλοι
Πρωταθλήματα: 10
Κύπελλα: 5
Λιγκ Καπ: 1
Super Cup: 3
Προπονητής
Στάλε Σολμπάκεν
Αστέρι
Όλοφ Μέλμπεργκ
Τερμάτισε πέρυσι

Μεταγραφές
Στιβ Ντε Ρίντερ (2 εκατομμύρια από την Ουτρέχτη)
Φράνκο Μουσίς (1,9 εκατομμύρια από την Χιμνάσια Λα Πλάτα)
Ντάνιελ Αμάρτεϊ (1,8 εκατομμύρια από την Τζουγκάρντεν)
Λουντβίγκ Αουγκούστινσον (1,3 εκατομμύρια από την Γκέτεμποργκ)
Ζάνκα (700.000 από την Αϊντχόφεν)
Περ Νίλσον (Νιρεμβέργη)
Στέφαν Άντερσεν (Μπέτις)
Τομ Χέγκλι (Μπριζ)
Αποχωρήσεις
Ιγκόρ Βετόκελε (3 εκατομμύρια στην Τσάλτον)
Τόμας Κρίστενσεν (Ντε Χάαγκ)
Κρίστιαν Μπολάνος
Λαρς Γιάκομπσεν (Γκινγκάμπ)
Μοις (Άαλεσουντς)
Γιάκομπ Μπουσκ (δανεικός στην Χόρσενς)
Γκεργκ Μαργκέιτερ (έληξε ο δανεισμός του από την Γουλβς)
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Στέφαν Άντερσεν, Γιόχαν Βίλαντ, Κίμ Κρίστενσεν.
Αμυντικοί: Περ Νίλσον, Ζάνκα, Κρις Σταντσγκααρντ, Ντάνιελ Αμάρτεϊ, Όλοφ Μέλμπεργκ, Πιερ Μπένγκστον, Τόμ Χέγκλι, Κρίστοφερ Ρέμερ, Μαντς Ααγκούιστ.
Μέσοι: Κλοντεμίρ, Τόμας Ντελανέι, Μίκελ Βοχλγκέμουθ, Φράνκο Μουσίς, Ρούρικ Γκίσλασον.
Επιθετικοί: Γιουσέφ Τουτούχ, Ντάνι Αμανκάβα, Γιόνες Φέλφελ, Νικολάι Γιόργκενσεν, Αντρέας Κορνέλιους, Στίβ Ντε Ρίντερ, Μάρτιν Πουριέ.

Πηγή: gazzetta.gr