Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Μundial 2014: Ο Ζουνίνιο για τον θρίαμβο της Γερμανίας!!

Η Γερμανία στον θρόνο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και δεν υπάρχει... άνθρωπος στον Πλανήτη που μπορεί να την αμφισβητήσει. Γράφει ο Ζουνίνιο Παουλίστα.
Μέλος της χρυσής γενιάς του 2002, τότε που η Βραζιλία έβαζε στη φανέλα της το 5ο αστέρι. Ο ειδικός συνεργάτης της «Lancenet», Ζουνίνιο Παουλίστα αποθεώνει τη νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και χτυπά καμπανάκι στους Βραζιλιάνους.
«Ο τίτλος δεν θα μπορούσε να πάει σε καλύτερα χέρια! Η φιλοσοφία του παιχνιδιού της Γερμανίας ήταν ιδανική, έδωσε προτεραιότητα στην σκοπιμότητα και την οργάνωση, κάτι που πρέπει πάντα να έχουν οι ομάδες.
Και όλο αυτό το υπέροχο σκηνικό ήταν έργο του Γιόακιμ Λεβ. Ο Γερμανός τεχνικός κατάφερε να επιβάλλει ένα στυλ έντονου παιχνιδιού και η ομάδα του δεν κέρδισε χάρη σε έναν παίκτη, αλλά χάρη σε όλη την ομάδα.
Σίγουρα, παρουσίες όπως οι Σβαϊστάιγκερ, Λαμ ξεχωρίζουν, είναι απίστευτοι εργάτες στο γήπεδο, δεν κουράζονται ποτέ! Ολη η Γερμανία έπαιξε ποιοτικά , αλλά έδειξε και σε όλες τις άλλες ομάδες πως να κινείται χωρίς τη μπάλα.
Η Αργεντινή είχε τα προσόντα για να φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ. Μπορεί να μην έπαιξε το ποδόσφαιρο της Γερμανίας, αλλά ήταν οργανωμένη και κυρίως ενισχυμένη στην άμυνα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πόσο επικρίθηκε αυτή η άμυνα πριν το Μουντιάλ. Ο Μασκεράνο ήταν φανταστικός!
Η... αμαρτία της Αργεντινής ήταν στην τελική προσπάθεια, ο Παλάσιο τα... έχασε στην παράταση, ο Γκέτσε έγινε το πιο λαμπρό αστέρι της Γερμανίας.
Το γερμανικό παράδειγμα ταιριάζει γάντι στην τρέχουσα εικόνα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Εχουμε πάψει να έχουμε αυτή τη νοοτροπία που είδαμε στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα είναι μια προειδοποίηση για μας, ώστε να επανεμφανιστούν παίκτες με ηγετικές ικανότητες.
Αυτό θα πάρει πολύ χρόνο και δεν βλέπω αποτέλεσμα μέχρι το Μουντιάλ του 2018. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε έναν νέο Νεϊμάρ μέχρι τη Ρωσία. Πρέπει να έχουμε την υπομονή της Γερμανίας και να αλλάξουμε κατεύθυνση...»
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: