Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Κάποτε τους είχε νικήσει η Εθνική…!!

Η Γερμανία κατέκτησε επάξια το φετινό Μουντιάλ. Όμως, το μακρινό… 2007 η Εθνική ομάδα U19 είχε νικήσει τρεις από αυτούς που σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο στο Μαρακανά και μάλιστα τους είχε αποκλείσει!

Κάποτε τους είχε νικήσει η Εθνική…
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο -αν μη τι άλλο- αποδόθηκε ποδοσφαιρική… δικαιοσύνη και η εθνική ομάδα της Γερμανίας κατέκτησε επάξια το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Αργεντινή, γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ωστόσο το 2007, η Εθνική ομάδα U19 με προπονητή τον Νίκο Νιόπλια, είχε νικήσει τρεις από τους φετινούς παγκόσμιους πρωταθλητές και μάλιστα τους είχε αποκλείσει στα ημιτελικά του Euro, που είχε γίνει στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα, στις 24 Ιουλίου του 2007, οι Μπένεντικτ Χέβεντες, Ζερόμ Μπόατενγκ και Μεσούτ Εζίλ ήταν βασικοί με τη Γερμανία στον ημιτελικό του Euro U19 κόντρα στην Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο ματς τα «πάντσερ» είχαν προηγηθεί με τον Μπεν-Χατίρα στο 25ο λεπτό, με τους Νίνη και Μήτρογλου να κάνουν την ανατροπή στο 40’ και στο 58’ αντίστοιχα, αλλά τον Βασίλη Πλιάτσικα να αντικρίζει στο 61' την κόκκινη κάρτα.

Μάλιστα, ο νυν μέσος της Χέρτα Βερολίνου είχε φέρει το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 65’, με τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 3-2 με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών και να δίνει τη νίκη-πρόκριση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στον τελικό, το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια, είχε ηττηθεί με σκορ 1-0 από την Ισπανία.

Βέβαια, δύο χρόνια αργότερα (2009) ήρθε η… εξιλέωση για τη Γερμανία. Στους τρεις προαναφερθέντες που αγωνίστηκαν κόντρα στην Εθνική ομάδα στην Αυστρία, προστέθηκαν άλλοι τόσοι και συγκεκριμένα οι Μάνουελ Νόιερ, Ματς Χούμελς και Σάμι Κεντίρα, με τα «πάντσερ» να κατακτούν το Euro U21 που έγινε στη Σουηδία, συντρίβοντας 4-0 την Αγγλία στον τελικό.

Για την ιστορία, σκόρερ για τους Γερμανούς ήταν οι Γκονσάλο Κάστρο (23'), Εζίλ (48') και Σάντρο Βάγκνερ (79', 84').Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: