Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Καραγεωργίου: «Καλύτερος όλων ο Νόιερ»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο προπονητής  Νίκος Καραγεωργίου, με αφορμή και την ολοκλήρωση του Μundial στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Για το αν δίκαια η Γερμανία κατέκτησε το Mundial: «Νομίζω πως ναι.  Η Γερμανία ήταν η καλύτερη ομάδα από όλες τις πλευρές . Οργάνωση, παίκτες , βάθος πάγκου, φυσική κατάσταση».

Όσο για το αν ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς και χωρίς σκοπιμότητα:  «Έχω δει και καλύτερους τελικούς με περισσότερα γκολ, γιατί πάντα τα γκολ είναι που ομορφαίνουν έναν τελικό. Είχε φάσεις. Ωστόσο ο χθεσινός τελικός ήταν ισορροπημένος.  Εάν δεν έμπαινε το γκολ το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το παιχνίδι να πάει στα πέναλτι . Το παιχνίδι παίζεται μέχρι το 90' μέχρι το 120΄ Αλλά είναι αυτό που λένε στη Γερμανία. Όλοι παίζουν αλλά  στο τέλος οι Γερμανοί κερδίζουν. Και αυτό έχει βάση γιατί  οι Γερμανοί ετοιμάζονται περισσότερο από όλους του άλλους  και έχουν την κουλτούρα να παίζουν το ματς μέχρι  και το τελευταίο λεπτό. Δεν εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια».

Για τη παρουσία του Μέσι και την  ανάδειξη του ως καλύτερο ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης: «Περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Μέσι. Τον περίμενα καλύτερο. Δεν ήταν κακός αλλά νομίζω πως έχει δίκιο ο Μαραντόνα που είπε ότι πήρε το βραβείο για λόγους μάρκετινγκ. Για μένα ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Νόϊερ , ο τερματοφύλακας της Γερμανίας. Όλα τα χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο δεν έχω δει καλύτερο.  Είναι καταπληκτικός. Έχει όλο το πακέτο. Επίσης το βραβείο θα μπορούσε να  πάει στον Τζέιμς Ροντρίγκεζ της Κολομβίας, ή στον  Μασεράνο της Αργεντινής».

Τέλος, για το τι κρατάμε από το Μundial, o έμπειρος Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Να κρατήσουμε την παρουσία της Εθνικής μας. Σούπερ ομάδα. Καταπληκτική ομάδα η οποία αδικήθηκε και δεν μπόρεσε να προχωρήσει παραπάνω.  Αδικήθηκε από την τύχη και δεν μπόρεσε να πλησιάσει  πιο κοντά στον τελικό.

Από την άλλη πρέπει να κρατήσουμε το τακτικό κομμάτι των ομάδων. Πολλές ομάδες παρουσίασαν διαφορετικές τακτικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Τελείως διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης και τρόπο άμυνας  Θα το χαρακτήριζα το μουντιάλ της τακτικής. Κάτι που δεν φάνηκε στη Βραζιλία που παρουσιάστηκε ανέτοιμη σαν ομάδα. Φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια ότι δεν ήταν έτοιμη.

Η Ολλανδία παρουσίασε κάτι καινούριο. Εξάλλου έχει και ένα πολύ καλό προπονητή. Η Γερμανία ήταν αυτή που ξέρουμε. Η Αργεντινή όταν παίζει ο Μέσι εγκλωβίζονται οι προπονητές.  Και τέλος την  καλή παρουσία των μικρών ομάδων. 
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: