Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τα «μάτια» των Σέλτικς στο sport-fm.gr!

Ο Όστιν Έιντζ, γιος του προέδρου των Σέλτικς, Ντάνι, και ανιχνευτής ταλέντων της ομάδας, μίλησε στο www.sport-fm.gr από το Ηράκλειο για το τι βλέπει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κι όχι μόνο.

Τα «μάτια» των Σέλτικς στο sport-fm.gr
Στα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων δεν είναι μόνοι οι φίλαθλοι (ή συγγενείς και φίλοι των αθλητών, όταν δεν παίζει η Ελλάδα) στις κερκίδες. Πλήθος σκάουτ από το ΝΒΑ παρακολουθούν τους αγώνες και έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε παίκτες με προοπτική να παίξουν μελλοντικά στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.


Ο Όστιν Έιντζ είναι ένας από αυτούς. Αν σας λέει κάτι το επώνυμό του, έχετε δίκιο. Πρόκειται για τον γιο του Ντάνι Έιντζ, άλλοτε μεγάλου άσου του ΝΒΑ και πλέον προέδρου των Σέλτικς (κατέκτησε μαζί τους το πρωτάθλημα το 1984 και το 1986 σαν παίκτης και το 2008 σαν πρόεδρος), που βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του πλέον είναι προπονητής, αλλά και ανιχνευτής ταλέντων για την ομάδα της Βοστώνης. Το www.sport-fm.gr είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του.

«Παρακολουθώ τους αγώνες και υπάρχουν σίγουρα πολλοί παίκτες με προοπτική. Ασφαλώς όλοι τους έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης, αλλά σίγουρα η Ευρώπη είναι μια δεξαμενή με πολύ ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι, αλλά και από άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, παίζουν στο ΝΒΑ και όχι απλά αγωνίζονται σε ομάδες, αλλά έχουν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιον Ευρωπαίο στο ρόστερ μας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή», τόνισε ο Όστιν Έιντζ.

Όταν του θυμίσαμε πως ο πατέρας του είχε παρακολουθήσει πέρσι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Φιλαθλητικό, είπε: «Ναι, τον είχε παρακολουθήσει, είναι αλήθεια. Όμως ανήκει σε άλλη ομάδα, τους Μπακς, και δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο (γέλια). Γενικά η Ελλάδα έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες κι έχει παράδοση στο μπάσκετ».

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για τους Σέλτικς, που μετά το πρωτάθλημα του 2008 και τους τελικούς του 2010 βρίσκονται σε κάμψη. «Είμαστε σε ένα στάδιο αναδόμησης. Το καλό είναι πως ο Ρόντο παραμένει, έχουμε και κάποιους άλλους έμπειρους παίκτες, αλλά και αρκετούς από το ντραφτ, όπως ο Μάρκους Σμαρτ (σ.σ. επιλογή στο Νο 6). Έχουμε και στο μέλλον αρκετές επιλογές από το ντραφτ και πιστεύω πως μπορούμε να περιμένουμε καλά πράγματα στη συνέχεια. Για την ερχόμενη σεζόν στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στα play offs και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», τόνισε.

Οι Σέλτικς έχουν πολλούς Έλληνες φίλους, τόσο στη χώρα όσο και από την ομογένεια. «Η Βοστώνη έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα και πολλοί Έλληνες είναι φίλοι των Σέλτικς και έρχονται στο γήπεδο. Ξέρω επίσης πως η ομάδα μας έχει πολλούς φίλους στη χώρα σας, αλλά και στην Ευρώπη», ανέφερε ο Όστιν Έιντζ κλείνοντας και προτού επιτρέψει στο καθήκον γεμίζοντας με σημειώσεις το I-Pad του. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: