Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Βαριά η κληρονομιά!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το... βάρος του Μέσι και την ευκαιρία της Αργεντινής στον τελικό με τη Γερμανία.  
Μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Μπορεί να κάνει… παπάδες στο γήπεδο, μπορεί να μαγεύει τα πλήθη, αλλά το βάρος της φανέλας της Αργεντινής με το 10 στη πλάτη είναι τόσο μεγάλο, που μάλλον δεν μπορεί να το αντέξει.
Η κληρονομιά της φανέλας του Ντιέγκο είναι τεράστια και ο Μέσι λύγισε από το άγχος, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στον τελικό. Είχε τις καλές του στιγμές, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αν δεν κουβαλούσε την συγκεκριμένη κληρονομιά κυρίως την φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου θα την είχε τελειώσει (σε αυτή του πρώτου ημιχρόνου τα έκανε σχεδόν τέλεια, αλλά τον πρόλαβε ο Μποάτεγκ).
Δεν το έκανε, όπως δεν το έκαναν οι Ιγκουαΐν (πιθανότατα στην μεγαλύτερη ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί σε τελικό Μουντιάλ) και ο Παλάσιο στην παράταση.
Η Αργεντινή έχασε μοναδική ευκαιρία για να σηκώσει την κούπα. Ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων και ακόμα και στην παράταση, αυτή είχε μέχρι το γκολ του Γκέτσε, την μεγάλη ευκαιρία. Η Γερμανία, σαφώς και ήταν πιο ομάδα, με περισσότερες λύσεις, αλλά εκτός της φάσης του 44’ με το δοκάρι, απειλούσε με μακρινά σουτ.
Δεν μπορούμε να γράψουμε ότι το πήρε δίκαια, αφού εκτός του ότι δεν μας πάει το χέρι, δεν θεωρούμε ότι στον τελικό ήταν καλύτερη. Απλά τα «πάντσερ» είναι πιο ψημένα σε τέτοιου είδους καταστάσεις, σε ματς με τεράστια πίεση. Η Αργεντινή, μας γύρισε πίσω πολλά χρόνια. Ζήσαμε μέρες 1990, και ελπίζαμε να ζήσουμε μέρες 1986.
Το κέρδος της είναι ότι έφτασε και πάλι στον τελικό, ότι η ομάδα συζητήθηκε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο και θα πρέπει να διατηρηθεί στη λεωφόρο των επιτυχιών. Το Μουντιάλ της Βραζιλίας να γίνει οδηγός για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις και μακάρι να ζήσουμε ξανά το 1986. Αρκεί φυσικά να καταργηθεί η φανέλα με το 10. Είναι πολύ βαριά η συγκεκριμένη…
Υ.Γ. Μα είναι δυνατόν να είσαι ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο και να πηγαίνεις σε τελικό Μουντιάλ στην πατρίδα σου με διαφημιστικό μπλουζάκι (Fly Emirates). Στη Ρωσία, προβλέπουμε να φορά μπλουζάκι Stolichnaya!
Υ.Γ. (1). Ποιος περιμένει τώρα τέσσερα χρόνια. Είναι πολλά τα άτιμα…
Υ.Γ. (2). Λόγω του Μουντιάλ αφήσαμε λίγο στην άκρη τα θέματα του Ολυμπιακού. Στο πρώτο φιλικό, το οποίο φυσικά και δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων, είδαμε κάποια ωραία πραγματάκια από τους Ντοσεβί και κυρίως από τον Ελαμπντελαουί.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: