Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Διπρόσωπος…!

Κακός στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερος στο δεύτερο, αλλά με άμυνα που φαινόταν να έχει κενά… παντού, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Γάνδη στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Διπρόσωπος…
Με πολύ κακή εικόνα στο πρώτο μέρος, αισθητή βελτίωση μεσοεπιθετικά στην επανάληψη αλλά με αμυντικά κενά που έκαναν… μπαμ, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 από τη Γάνδη στο τρίτο και τελευταίο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους.

Πολλή δουλειά χρειάζεται το «τριφύλλι» στην αμυντική συμπεριφορά στις στημένες φάσεις του αντιπάλου, αφού δέχθηκε δύο γκολ από κεφαλιές έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ στην «καρδιά» της περιοχής.

Πολύ καλός ο Ντίνας, ανέτοιμος έδειξε ο Μέντες που έπαιξε στην κανονική του θέση, στη μεσαία γραμμή, για ένα ημίχρονο. Εξαιρετικές επεμβάσεις από τον Αλέξανδρο Ταμπάκη στο δεύτερο ημίχρονο, γλίτωσε τον φιλικό… διασυρμό για τον Παναθηναϊκό.

Πείσμωσε και ο Νίκος Γιαννιτσάνης στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας το γκολ των «πράσινων» με ωραία προσπάθεια.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρόβλημα ανάπτυξης του παιχνιδιού. Άσχετα από την προσπάθεια των «πράσινων» να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα, τον οποίο είχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο, η μπάλα δεν μπορούσε να μεταφερθεί σωστά από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση. Οι Μέντες και Ζέκα στο χώρο του κέντρου, επιχειρούσαν μάταια να σπρώξουν μπροστά τους συμπαίκτες τους. Ο Ντίνας, προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά μόνος του δεν μπορούσε. Η άμυνα του «τριφυλλιού» δούλευε σωστά όσον αφορά την παγίδα του οφσάιντ, εξέθεσε αρκετές φορές τους επιθετικούς της Γάνδης, αλλά στο 37’, η τριπλή αδράνεια οδήγησε στο 1-0 από την κεφαλιά του Ντιόγκο.

Τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου στο ημίχρονο ήταν μάλλον αυτά που… μεταμόρφωσαν σε κάποιο βαθμό τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Δείχνοντας τη ζωντάνια που έλειπε στο πρώτο μέρος, το «τριφύλλι» έδειξε καλύτερη εικόνα. Αρχικά, όμως, φανέρωσε ξανά τις αμυντικές του αδυναμίες στις στημένες φάσεις. Από νέο κόρνερ και κεφαλιά του Ζουγκάνοβιτς στο 52’, ήρθε και δεύτερο γκολ για τους Βέλγους. Μόλις η άμυνα της Γάνδης ανέβηκε ψηλά, ο Γιαννιτσάνης... το πήρε προσωπικά. Στην τρίτη από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, πέρασε υποδειγματικά τον Παντ και πλάσαρε σωστά για το 2-1 στο 68ο λεπτό. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού κράτησαν το σκορ ο Αλέξανδρος Ταμπάκης με εκπληκτικές επεμβάσεις και ο Βαγγέλης Αναστασόπουλος απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή στο 88.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (62΄ Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (70΄ Αναστασόπουλος), Χουχούμης, Ααράμπ, Ρισβάνης, Μέντες (46΄ Σταματάκης), Ζέκα, Δώνης (46΄ Κουσίδης), Ντίνας, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης. Πηγή: sport-fm.gr

Ό,τι προλαβαίνει…!

Μια εβδομάδα πριν το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι, η Ξάνθη ηττήθηκε 3-1 από την Ομόνοια στην Κύπρο και ο Νίκος Καραγεωργίου… «τρέχει» να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Ό,τι προλαβαίνει…
Για ένα ημίχρονο ήταν πολύ καλή, όμως στο δεύτερο η Ξάνθη προβλημάτισε, δέχτηκε τρία γκολ και ηττήθηκε 3-1 από την Ομόνοια στην Κύπρο. Ο Βασιλακάκης άνοιξε το σκορ στο 12’ για τους Ακρίτες, όμως στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι.

Στο 62’ ο Τέιλορ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Δέκα λεπτά αργότερα ο Εφραίμ με πέναλτι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, ενώ ένα λεπτό αργότερα, στο 73’ ο Γκίκιεβιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ομόνοια: Μορέιρα, Χοσέ, Αλαμπί, Αντράντεε, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Σκέμπρι, Πλατινί, Τέιλορ.

Ξάνθη: Κυριακίδης, Βάλλας, Βασιλακάκης, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιέ Μαρσελίνιο, Μάνταλος, Σολτανί, Γούνας, Μαρίν.Πηγή: sport-fm.gr

Λίαμ… καλώς!!

Με τέρματα των Λίαμ Λόρενς και Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ πήρε φιλική νίκη με σκορ 2-0 απέναντι στην Κοπεγχάγη. Θετική εμφάνιση -παρά την κούραση- από τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Λίαμ… καλώς!
Νικηφόρο ήταν το δεύτερο φιλικό του ΠΑΟΚ επί αυστριακού εδάφους.

Η Κοπεγχάγη εμφανίστηκε πιο έτοιμη από την Ανζί, παρόλα αυτά οι «ασπρόμαυροι» με δυο τέρματα στο δεύτερο μέρος επικράτησαν 2-0.

Στο 71’ και έπειτα από συνεργασία Σαλπιγγίδη-Πόποβιτς η μπάλα έφτασε στον Λόρενς, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια άνοιξε το σκορ.

Με την συμπλήρωση των 90’ ο Γιάννου αστόχησε απέναντι από τον Βίλαντ όμως στις καθυστερήσεις ο Λόρενς βρήκε ωραία τον Σαλπιγγίδη στην περιοχή κι αυτός με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά».

Με δυο ενδεκάδες παρουσιάστηκαν και σε αυτό το φιλικό οι Θεσσαλονικείς που δεν πτοήθηκαν από την κούραση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Λίνο, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Κάτσε, Τζανδάρης, Ολίσε, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Αθανασιάδης.

Στο β’ μέρος: Χακόμπο, Κίτσιου, Ποζατζίδης, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Λόρενς, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Γιάννου.

Κοπεγχάγη: Βίλαντ, Λ. Γιάκομπσεν, Σίγκουρτσον, Σταρσγκάαρντ, Μπένγκστον, Γκίσλασον,. Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Αμανγκβά, Βετόκελε, Σαντίν.
Πηγή: sport-fm.gr

Πιρίν… φόρα!!

Και ο Άρης και ο Μανιάς! Στο πρώτο του καλοκαιρινό φιλικό, ο Άρης «ξεμούδιασε» 4-0 απέναντι στην Πιρίν, με δυο τέρματα του νεοαποκτηθέντος επιθετικού.

Πιρίν… φόρα!
Το πρώτο καλοκαιρινό φιλικό δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Πόσω μάλλον όταν δεν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ της ομάδας και ο αντίπαλος είναι χαμηλής δυναμικότητας. Έτσι ήταν για τον Άρη το παιχνίδι με την Πιρίν, επί βουλγαρικού εδάφους. Οι «κίτρινοι» πήραν άνετη νίκη με σκορ 4-0 και τους Μανιά (δύο), Αγγελούδη, Σταμπολζίεφ να βρίσκουν δίχτυα.

Στο 18’ ο Λεμονής βρήκε κάθετα τον Μανιά και αυτός τελείωσε την φάση, ανοίγοντας το σκορ 1-0. Δέκα λεπτά μετά, στο 28’, ο 23χρονος επιθετικός σκόραρε με κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Τριανταφυλλάκου (λίγο νωρίτερα είχε δοκάρι). Στο 54΄ ο Αγγελούδης έκανε το 3-0 και στο 72’ ο -υπό δοκιμή- Σταμπολζίεφ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις:

Πιρίν: Γιάνεφ, Λαπάντοφ, Φιντάνιν, Γκούτσεφ, Βιτάνοφ, Νικόλοφ, Λαζάροφ, Παναγιότοφ, Μάρτσεφ Β., Μπλιζνάκοφ, Πετρόφ.

Αρης: Μπουζάνης, Λεμονής, Κύργιας, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος, Σταυρόπουλος, Καραγιάννης, Μανιάς.

Στο β' μέρος: Καράδαης, Ψυχογιός, Νταμαρλής, Ηρακλής, Γκόλιας, Έλσνερ, Αντωνιάδης, Σουνάς, Ρένια, Κοτσαρίδης, Αγγελούδης.

«Η προσπάθεια που καταβάλαμε ήταν θετική. Θέλουμε δουλειά και να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Χατζηνικολάου και συνέχισε αναφερόμενος στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις «Έχουμε κάποιους στόχους, γίνονται προσπάθειες από τη διοίκηση, πιστεύω το συντομότερο δυνατό θα έχουμε κοντά τους νέους παίκτες. Μην περιμένετε να πω ονόματα αυτή τη στιγμή».
Πηγή: sport-fm.gr

Ύστατη προσπάθεια για Σουάρες!!

Την τελική της πρόταση στη Λίβερπουλ για τον Λουίς Σουάρες ετοιμάζει η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τη «Sun».

Ύστατη προσπάθεια για Σουάρες
Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για την απόκτηση του Λουίς Σουάρες στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με τη «Sun», οι «μερέχνες» σκοπεύουν να καταθέσουν την τελική τους πρόταση στη Λίβερπουλ για τον Ουρουγουανό, προσφέροντας 46.5εκατ.ευρώ.

Μάλιστα, υπάρχει έντονη αισιοδοξία στις τάξεις της «βασίλισσας» πως θα έρθει το «ok» των Άγγλων με αυτή την προσφορά.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Έβερτον ο Ντεουλοφέου!!

Στην Έβερτον με την μορφή δανεισμού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ζέραρ Ντεουλοφέου, με τους Άγγλους να ανακοινώνουν την απόκτησή του από την Μπαρτσελόνα.

Στην Έβερτον ο Ντεουλοφέου!
Ακόμη μια μεταγραφή για την Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ζέραρ Ντεουλοφέου με την μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα για ένα χρόνο.

Ο 19χρονος φόργουορντ που θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου, την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην δεύτερη ομάδα των «μπλαουγκράνα», όπου σε 33 αγώνες πέτυχε 18 τέρματα, ενώ φυσικά είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες των Ιβήρων.

Από την μεριά του, ο τεχνικός του αγγλικού συλλόγου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν ιδιαίτερα ευτυχής για την μεταγραφή και δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Έβερτον: «Ο Ζέραρ είναι ένα πραγματικό διαμάντι του ισπανικού ποδοσφαίρου και ένα παιδί με εξαιρετικό ταλέντο. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξε την Έβερτον για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του».

Ο νεοαποκτηθείς δεν θα ενσωματωθεί απευθείας στην προετοιμασία των Άγγλων. Κι αυτό γιατί συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 με τους «φούριας ρόχας» και του έχει δοθεί επιπλέον άδεια για να ξεκουραστεί. Πηγή: sport-fm.gr

Ντεμπούτο με νίκη για Σωκράτη!! (video)

Η Ντόρτμουντ επικράτησε 3-1 της Βασιλείας σε φιλικό στο Μπαντ Ραγκάζ, όπου έκανε ντεμπούτο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ντεμπούτο με νίκη για Σωκράτη (video)
Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τη Ντόρτμουντ. Ο διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής νίκης με 3-1 επί της Βασιλείας στο Μπαντ Ραγκάζ κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση, όπως και οι Χένρικ Μχιταριάν και Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Παπασταθόπουλος αποτέλεσε τον παρτενέρ του Ματς Χούμελς στο κέντρο της άμυνας. Τα γκολ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχαν ο Μάρκο Ρόις στο 11’, ο Χένρικ Μχιταριάν στο 26’ και ο Γιόνας Χόφμαν στο 90’, ενώ στο 17’ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φαμπιάν Σερ στο 17’.

Τα γκολ του αγώνα:



Πηγή: sport-fm.gr

Παραπέμπονται σε δίκη Λάτσιο, Τζένοα και παίκτες!

Σε δίκη για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια παραπέμπονται Λάτσιο, Τζένοα και Λέτσε, καθώς και οκτώ ποδοσφαιριστές.

Παραπέμπονται σε δίκη Λάτσιο, Τζένοα και παίκτες
Η Λάτσιο, η Τζένοα και η Λέτσε, όπως και οκτώ παίκτες, παραπέμφθηκαν σε δίκη για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια την περίοδο 2010/11, όπως ανακοινώθηκε από την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει στις 24 Ιουλίου. Τα «ύποπτα» παιχνίδια είναι τα δύο τελευταία της σεζόν 2010/11 για τη Λάτσιο, όταν επικράτησε 4-2 της Τζένοα εντός και της Λέτσε εκτός έδρας. Αν βρεθούν ένοχες κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών.

Οι παίκτες που αντιμετωπίζουν κίνδυνο κυρώσεων για αθλητική απάτη είναι οι Στέφανο Μάουρι, Μάριο Κασάνο, Κάρλο Γκερβασόνι, Αλεσάντρο Τζαμπερίνι, Ομάρ Μιλανέτο, Μασιμιλιάνο Μπενάσι, Στέφανο Φεράριο και Αντόνιο Ροζάτι.

Από την έρευνα που έγινε προέκυψε πως ορισμένοι στοιχημάτισαν τεράστια ποσά στα συγκεκριμένα παιχνίδια, ενώ στους παίκτες δόθηκαν πάνω από 600,000 ευρώ για δωροδοκία. Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Ικάρντι η Ίντερ!!

Παίκτης της Ίντερ είναι και επίσημα ο Μάουρο Ικάρντι, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση των «νερατζούρι» στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ανακοίνωσε Ικάρντι η Ίντερ
Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της περασμένης περιόδου για την ομάδα της Σαμπντόρια. Ικανότατος σκόρερ, με καλή τεχνική κατάρτιση και σε μικρή ηλικία. Ήταν φυσικό, λοιπόν, πολλές ομάδες να ενδιαφερθούν για την απόκτηση του Μάουρο Ικάρντι, με την Ίντερ να είναι αυτή που εξασφάλισε, τελικά, τη συνεργασία της μαζί του.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ίντερ, ο Ικάρντι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Μιλάνου. «Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός αποκτήθηκε από την Ίντερ, καθώς η διοίκηση της ομάδας μας ήρθε σε συμφωνία με τη Σαμπντόρια. Όλοι οι παίκτες, οι εργαζόμενοι και οι φίλοι της Ίντερ καλωσορίζουν τον Μάουρο στην οικογένειά μας», αναφέρει η ανακοίνωση των «νερατζούρι».

Να σημειωθεί πως από τον περασμένο χειμώνα είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως ο Ικάρντι θα συνέχιζε την καριέρα του στην ομάδα του Μιλάνου, αφού ο ίδιος, η Σαμπντόρια και, ασφαλώς, η Ίντερ επιθυμούσαν κάτι τέτοιο. Με την ανακοίνωση αυτή, απλά επιβεβαιώνεται η φήμη. Πηγή: sport-fm.gr

Sold-out η «Γιούβε»

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια διαρκείας της Γιουβέντους για τη νέα χρονιά, όπως έκανε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου η διοίκηση της «Μεγάλης Κυρίας».

Sold-out η «Γιούβε»
Τα τελευταία δύο χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Στο μεταγραφικό παζάρι έχει σημειώσει , μέχρι στιγμής, σημαντικές επιτυχίες, με την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε και του Κάρλος Τέβες να ξεχωρίζουν. Λογικό είναι, λοιπόν, οι οπαδοί της Γιουβέντους να είναι ενθουσιασμένοι με την ομάδα τους και να το δείχνουν έμπρακτα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της «Γιούβε», τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 εξαντλήθηκαν! «Κατά τη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, η πρωταθλήτρια Ιταλίας μπορεί να υπολογίζει στην αμέριστη στήριξη των οπαδών της. Η εκστρατεία διάθεσης των καρτών διαρκείας έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Εξαντλήθηκαν όλα! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα εισιτήρια διαρκείας», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Συνολικά τυπώθηκαν και διατέθηκαν 24000 κάρτες, το 92% των οποίων αφορά κατόχους της περασμένης χρονιάς που ανανέωσαν το διαρκείας τους. Επιπλέον διατέθηκαν 4000 κάρτες VIP, που αφορούν μέλη του «Juventus Premium Club», τα οποία εξασφαλίζουν διακεκριμένες θέσεις και σουίτες στο Juventus Stadium.

Και όλα αυτά, ενώ η γειτονική χώρα βρίσκεται εν μέσω οικονομικής ύφεσης και πολιτικής αστάθειας. Η αγάπη του κόσμου της Γιουβέντους αποδεικνύεται δυνατότερη από την κρίση. Πηγή: sport-fm.gr

Παραιτήθηκε από την Παρί ο Λεονάρντο!!

Την παραίτησή του από τη θέση του αθλητικού διευθυντή στην Παρί Σεν Ζερμέν κατέθεσε ο Λεονάρντο, η οποία έγινε δεκτή και ο Βραζιλιάνος θα αποτελέσει παρελθόν με το τέλος του καλοκαιριού.

Παραιτήθηκε από την Παρί ο Λεονάρντο!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του beIN Sport ο Λεονάρντο έθεσε εαυτόν εκτός της Παρί Σεν Ζερμέν, με τους πρωταθλητές Γαλλίας να επισημοποιούν την επικείμενη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών λίγα λεπτά αργότερα.

Τη στιγμή που η παραίτησή του έγινε δεκτή και θα ισχύσει μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου (δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες) κάποιοι δημοσιογράφοι εικάζουν πως η «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είναι η συμφωνία των Παριζιάνων με τη Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του Τιάγκο Σίλβα στον ισπανικό σύλλογο.

Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο Λεονάρντο ενημέρωσε σήμερα την Παρί Σεν Ζερμέν πως επιθυμεί να παραιτηθεί των καθηκόντων του και τη θέση του αθλητικού διευθυντή μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Λυπούμαστε για την επιλογή του, αλλά σεβόμαστε την απόφασή του. Τον ευχαριστούμε για τη σημαντική συνεισφορά του στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε μία ευρωπαϊκή ομάδα στο Παρίσι και του ευχόμαστε τα καλύτερα για την καριέρα του στο μέλλον».
Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλοι Γάλλοι!! (video)

Σαν… άνδρες παίζουν οι «μικροί» της Γαλλίας! Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 2-1 της Γκάνα και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του Μουντιάλ Νέων!

Μεγάλοι Γάλλοι! (video)
Αυτά τα «πιτσιρίκια» είναι το μέλλον της εθνικής Γαλλίας και ήδη γράφουν ιστορία! Οι «τρικολόρ» θα διεκδικήσουν το τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή σε επίπεδο Νέων, καθώς στα ημιτελικά απέκλεισαν την Γκάνα με 2-1, έχοντας ένα μεγάλο πρωταγωνιστή.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 43’ με τον Τοβέν, σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Κι ενώ πήγαν χαρούμενοι στα αποδυτήρια, με το που επέστρεψαν… μαύρισε η ψυχή τους. Κι αυτό γιατί ο Ασιφουάη των Αφρικανών ισοφάρισε σε 1-1, δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Ωστόσο, ο 20χρονος άσος της Λιλ «μίλησε» ξανά! Στο 74’ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, σύγκλινε ωραία και με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του, σκορ που της έδωσε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, κόντρα σε Ιράκ ή Ουρουγουάη, με τον ίδιο να αναδεικνύεται (δίκαια) MVP του ημιτελικού.



Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσάφι» για το Μουντιάλ του Κατάρ!

Διακόσια δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να δαπανήσει το Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διοργανώσει το 2022.

«Χρυσάφι» για το Μουντιάλ του Κατάρ
Ούτε 10, ούτε 20, αλλά 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετοιμάζεται να ξοδέψει το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.

Σύμφωνα με την Deloitte, η πλούσια αραβική χώρα θα δαπανήσει για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 15 φορές περισσότερα χρήματα, από ότι στοίχισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου!

Η έκθεση της Deloitte υποστηρίζει ότι 140 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για υποδομές όπως αεροδρόμιο, δρόμοι και μετρό και άλλα 20 για τουριστικές υποδομές.

Επιπλέον στο Κατάρ θέλουν να εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια για τον κλιματισμό στα γήπεδα μιας και τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Όσο για τα γήπεδα; Θα κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο ώστε τμήματά τους μετά το τέλος της διοργάνωσης (όπως είναι τα καθίσματα) να δωριστούν σε χώρες που υστερούν σε αθλητικές υποδομές.Πηγή: sport-fm.gr

Ο ένας υποχώρησε, ο άλλος επιμένει…!

Την απόσυρσή της από την προσφυγή στο Ειρηνοδικείο Αθηνών κατά του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η ΕΠΣ Κιλκίς, αντίθετα με την ΕΠΣ Ηρακλείου που κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα!

Ο ένας υποχώρησε, ο άλλος επιμένει…
Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Κιλκίς, γνωστοποίησε την Τετάρτη την απόφασή της να αποσύρει την προσφυγή κατά του Δ.Σ. της ΕΠΟ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών που είχε στόχο την ανατροπή της διοίκησης της ομοσπονδίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν την προγραμματισμένη έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (14/7) που έχει ως θέμα τη διαγραφή των Ενώσεων που έχουν προσφύγει, από μέλη της ομοσπονδίας.

Στους λόγους απόσυρσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, αναφέρει ότι η κίνησή του δεν στηρίχτηκε από κανέναν (ΜΜΕ, μεγάλες ΠΑΕ, υφυπουργείο Αθλητισμού) και κάνει ειδική αναφορά στη στάση της FIFA (παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση).

Την ίδια στιγμή και ενώ η ΕΠΣ Κιλκίς αποφεύγει πλέον τις κυρώσεις, η έτερη Ένωση που έχει προσφύγει κατά της ομοσπονδίας, αυτή του Ηρακλείου, προχώρησε σε κλιμάκωση της διαμάχης της με την ΕΠΟ!

Συγκεκριμένα, η ΕΠΣ Ηρακλείου προσέφυγε εκ νέου στην τακτική δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με τα οποία ζητεί τη μη διεξαγωγή της προγραμματισμένης για την Κυριακή 14/6 έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που –επαναλαμβάνουμε- έχει ως θέμα την «παύση μέλους» των δύο Ενώσεων.

Στην αίτησή του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, επικαλείται δύο λόγους: α) ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου και, β) ότι η σύγκλιση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ δεν είναι νόμιμη διότι δεν υπάρχει «πλήρες αιτιολογικό».

Τα ασφαλιστικά μέτρα της ΕΠΣ Ηρακλείου κατά της ΕΠΟ θα συζητηθούν την Πέμπτη 11/7.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κιλκίς περί απόσυρσης της προσφυγής της, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Το Δ. Σ της Ένωσής μας, αφού έλαβε υπόψη:

1. Όλα όσα διαμείφθηκαν από την ημέρα λήψης της απόφασης για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, την υποβολή της αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο Αθηνών, τη συζήτηση της υπόθεσης και την αναμονή έκδοσης της απόφασης.

2. Τη διαπίστωσή του ότι :

• Σ' αυτήν τη μάχη η Ένωση Κιλκίς και η Ένωση Ηρακλείου είναι ολομόναχες στην προσπάθεια να βρει το ποδόσφαιρο το δρόμο του και να γίνει αξιόπιστο και ελκυστικό, χωρίς να ποδηγετείται από εξωγενείς παράγοντες,

• Τα Μ.Μ.Ε, πλην ορισμένων και τους ευχαριστούμε, μας γύρισαν την πλάτη και δεν ασχολήθηκαν με τις ενέργειές μας,

• Οι μεγάλες ΠΑΕ κώφευσαν και δεν ασχολήθηκαν, καθ' ότι, ως φαίνεται, είναι ευχαριστημένες από το ισχύον καθεστώς,

• Το αρμόδιο Υπουργείο Αθλητισμού δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον,

• Ο κίνδυνος επιβολής ποινής στις Εθνικές μας Ομάδες και τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την αδιάλλακτη FIFA, η οποία, αν και θεωρεί ότι ενδέχεται να έχουμε δίκαιο, πιστεύει ότι το πρόβλημα είναι εσωτερικό και πρέπει να το λύσουμε με τα όργανα της Ε.Π.Ο, άσχετα αν δεν υπάρχουν, καθ' ότι δεν αναγνωρίζει προσωρινές διοικήσεις απ' όπου και αν προέρχονται αυτές,

αποφάσισε:

Να υποβάλει στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο αίτημα μη έκδοσης απόφασης αποσύροντας άμεσα την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια».

Επιστρέφει στους Λέικερς ο Φάρμαρ!!

Ο Τζόρνταν Φάρμαρ άφησε στα κρύα του λουτρού την Αναντολού Εφές και συμφώνησε να επιστρέψει στους Λέικερς.

Επιστρέφει στους Λέικερς ο Φάρμαρ
Στο ΝΒΑ και πάλι ο Τζόρνταν Φάρμαρ. Ο 26χρονος γκαρντ συμφώνησε με τους Λέικερς και επιστρέφει στην ομάδα όπου αγωνίστηκε από το 2006 μέχρι το 2010. Η ομάδα του Λος Άντζελες θα πληρώσει το buy out στο συμβόλαιό του με την Αναντολού Εφές, που είναι περίπου 500.000 δολάρια.

Ο Αμερικανός άσος, μάλιστα, θα εισπράξει το μίνιμουμ συμβόλαιο που προβλέπεται στο ΝΒΑ εγκαταλείποντας τις παχυλές αποδοχές που είχε στην Τουρκία.Πηγή: sport-fm.gr

Βιάστηκαν να… χαρούν για Χάουαρντ!!

Πρόστιμο 150.000 δολαρίων επέβαλε το ΝΒΑ στους Ρόκετς επειδή μίλησαν για τη συμφωνία με τον Ντουάιτ Χάουαρντ πρόωρα.

Βιάστηκαν να… χαρούν για Χάουαρντ
Οι Ρόκετς συμφώνησαν την Παρασκευή με τον Ντουάιτ Χάουαρντ, αλλά το συμβόλαιο με τον 27χρονο σέντερ, 88 εκατ. δολάρια για τέσσερα χρόνια, δεν μπορεί να υπογραφεί πριν τις 10 Ιουλίου.

Διοικητικά στελέχη της ομάδας έκαναν το λάθος να μιλήσουν δημοσίως για το deal παραβαίνοντας τους σχετικούς κανονισμούς και το ΝΒΑ επέβαλε στην ομάδα του Χιούστον πρόστιμο 150.000 δολαρίων. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Μακάμπι ο «Σόφο»!!

Την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη με τριετές συμβόλαιο ανακοίνωσε η Μακάμπι Τελ Αβίβ!

Στη Μακάμπι ο «Σόφο»!
Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Η Μακάμπι ανακοίνωσε την απόκτησή του με τριετές συμβόλαιο κι έτσι επιστρέφει στο Τελ Αβίβ μόλις ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από εκεί.

Ο 28χρονος άσος, που είχε συνεργαστεί άριστα και στην πρώτη του διετία στη Μακάμπι με τον Ντέιβιντ Μπλατ, θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός δήλωσε για το deal: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Σοφοκλής επιστρέφει στη Μακάμπι. Είχε μία πολύ καλή θητεία στην ομάδα μας και παίζοντας με τα κίτρινα έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και είχε αναδειχτεί μέλος της καλύτερης ομάδας της Ευρωλίγκας. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και το κοινό μας τον αγαπά. Ανυπομονούσα να συνεργαστώ ξανά μαζί του και ελπίζω να πετύχουμε σπουδαία πράγματα μαζί»

Φέτος σε 29 ματς της Α1 είχε 8,1 πόντους και 2,3 ριμπάουντ σε 11,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, ενώ σε 25 αγώνες της Ευρωλίγκας είχε 8,1 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 12 λεπτά ανά αγώνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Με το δεξί και… Αντετοκούνμπο!!

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, η Εθνική Νέων Ανδρών μπήκε με το δεξί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν νικώντας τη Σερβία με 79-73.

Με το δεξί και… Αντετοκούνμπο
Δικαιολογώντας τον μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομά του, αλλά και συνεπικουρούμενος από τα άλλα μεγάλα ταλέντα της γενιάς του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε την Εθνική Νέων Ανδρών σε νίκη επί της Σερβίας με 79-73 στην πρεμιέρα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν.

Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα βρέθηκε στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο πίσω με διψήφιες διαφορές, αλλά ανέτρεψε τα δεδομένα με τον νέο άσο των Μπακς να έχει 14 πόντους (4/6 βολές, 2/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 9 εκ των οποίων στο τέταρτο δεκάλεπτο, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 τάπα και 6 κερδισμένα φάουλ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Γιάννης Παπαπέτρου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης κι Λευτέρης Μποχωρίδης με 18, 17 και 16 πόντους.

Την Πέμπτη στις 14:30 η ελληνική ομάδα αναμετράται με τη Γερμανία, που μέχρι τώρα έχει μία νίκη (επί της Γεωργίας με 89-75) και μία ήττα (από τη Λιθουανία 74-62).

Δεκάλεπτα: 16-20, 38-35, 54-59, 79-73.

Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Μποχωρίδης 16, Λαρεντζάκης 17, Παπαπέτρου 18, Αντετοκούνμπο 14, Καραμαλέγκος 1, Σλαφτσάκης 2, Μελισσαράτος 2, Αγραβάνης 9, Καμπερίδης, Μήτσιαλος.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανανέωσε με Άρη ο Ασημακόπουλος!!

Στον Άρη θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια ο Αντώνης Ασημακόπουλος.

Ανανέωσε με Άρη ο Ασημακόπουλος
Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Αντώνη Ασημακόπουλο ανακοίνωσε και επίσημα η ΚΑΕ Άρης. Ο αρχηγός των «κιτρίνων» υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών (1+1).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι η Ιστορία, η φανέλα και η καθημερινή προσπάθεια της Διοίκησης διατηρούν στην ομάδα εργασίας του ΑΡΗ, τον αρχηγό Αντώνη Ασημακόπουλο για τα επόμενα δύο χρόνια (1+1)».

Μετά την υπογραφεί το νέου του συμβολαίου, ο Αντώνης Ασημακόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη: «Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί η Διοίκηση και ο προπονητής μού δείχνουν εμπιστοσύνη και μου δίνουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε πέρσι και να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Άρη ξανά, βαθμολογικά και συνειδησιακά, στην καρδιά του κάθε φιλάθλου μας. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο».

«Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» η πρόταση Νίμιτς;

«Περιμένουμε την τοποθέτηση της ελληνική πλευράς», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

«Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» η πρόταση Νίμιτς;
Τις αντιδράσεις τόσο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όσο και της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αναφορές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ο οποίος σε ομιλία του την Τρίτη στη Σόφια, ανέφερε πως υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει πως δεν πρόκειται να σχολιάσει δημόσια ή να προβεί σε εικασίες σχετικά με τις λεπτομέρειες και τις πτυχές της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον ΟΗΕ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ανοιχτό ζήτημα της ονομασίας, ώστε να μην επηρεαστεί η διαδικασία.

«Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επί των ιδεών του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και με δεδομένη την αρνητική εκστρατεία που εμφανίστηκε στην Ελλάδα, αμέσως μετά την παρουσίαση των τελευταίων ιδεών του κ. Νίμιτς, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος για δημόσια συζήτηση σχετικά με τις ιδέες του κ.Νίμιτς», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

«Εφόσον υπάρξει θετική απάντηση από την ελληνική πλευρά, η κυβέρνηση (της ΠΓΔΜ) θα ενημερώσει την κοινή γνώμη και όλους τους κοινωνικούς παράγοντες για τις ιδέες (του κ. Νίμιτς) και θα προσπαθήσει, μέσω συναίνεσης, να υπάρξει διαβούλευση σχετικά με την πρόταση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ότι «την τελευταία λέξη για κάθε ιδέα, πρόταση, λύση θα έχουν οι πολίτες της χώρας μέσω δημοψηφίσματος και σε καμία περίπτωση η λύση δεν θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη βούληση μεμονωμένων προσώπων ,πολιτικών και πολιτικών κομμάτων».

«Είμαστε δεσμευμένοι στην διαπραγματευτική διαδικασία και τασσόμαστε υπέρ της εντατικοποίησης της στο υψηλότερο επίπεδο, με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι προκλήσεις και περιμένουμε την απάντηση της ελληνικής πλευράς προς τον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς και προς εμάς, σχετικά με τις εποικοδομητικές και παραγωγικές πρωτοβουλίες μας», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζαέφ, με αφορμή τις αναφορές του Αλί Αχμέτι για το όνομα, σημείωσε ότι «είναι παράλογο ο πρωθυπουργός της χώρας να παραμένει σιωπηλός αναφορικά με την πρόταση Νίμιτς, αφήνοντας ανενημέρωτη τόσο την κοινή γνώμη όσο και την αντιπολίτευση, και να έρχεται ο ηγέτης του DUI, Αλί Αχμέτι, να αποκαλύψει το περιεχόμενο της πρότασης από τη γειτονική Βουλγαρία».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι να προσκαλέσει επειγόντως τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμμα και να τα ενημερώσει για την πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, για τις λεπτομέρειες της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς και για τη θέση της κυβέρνησης και της ηγεσίας της χώρας σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI, Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας, ανέφερε χθες, ότι υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε επίπεδο εκπροσώπων μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας και δεν υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα του ονόματος. Τώρα υπάρχει μία πρόταση - για "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας". Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα βασικό κείμενο γύρω από το οποίο οι δύο χώρες μπορούν να καθίσουν και να συνομιλήσουν», ανέφερε ο κ. Αχμέτι στο πλαίσιο ομιλίας του, στη Σόφια, με θέμα: «100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους-Συμφιλίωση και Ενσωμάτωση».

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι ο κ. Αχμέτι «αποκάλυψε» την τελευταία πρόταση που υπέβαλε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Νίμιτς κατά την τελευταία συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του ΟΗΕ, στις 9 Απριλίου, είχε δηλώσει ότι επέδωσε «συγκεκριμένη πρόταση» για το ζήτημα της ονομασίας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις λεπτομέρειες της πρότασης.

Πηγή:protothema.gr

Έσπασε... κι άλλο «φράγμα» ο ΠΑΟΚ!!

Έσπασε το ...φράγμα των 6.000 εισιτηρίων διαρκείας ο ΠΑΟΚ.

Έσπασε... κι άλλο «φράγμα» ο ΠΑΟΚ
Με γρήγορους ρυθμούς φεύγουν τα εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2013-2014.

Τις τελευταίες δύο ημέρες διατέθηκαν περισσότερες από 1.000 κάρτες κι έτσι έσπασε το φράγμα των 6.000.

Η ανακοίνωση:

"Την περασμένη Δευτέρα (8/7) έσπασε το φράγμα των 5.000 εισιτηρίων διαρκείας. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις δύο ημέρες για να ξεπεραστεί και η επόμενη χιλιάδα φίλων του ΠΑΟΚ που εξασφάλισαν τη θέση τους στο γήπεδο της Τούμπας για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

Ο τυχερός φίλος του ΠΑΟΚ με το εισιτήριο διαρκείας Νο 6.000 είναι ο Νίκος Αλεξανδρίδης, ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς τους αγώνες του Δικέφαλου τα τελευταία 12 χρόνια όντας κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας. Το πρώτο του ματς στην Τούμπα ήταν το 1972, ενώ αγαπημένος του παίκτης είναι ο Εργκις Κάτσε και εφέτος στηρίζει πολλά στον τεχνικό του ΠΑΟΚ Χούουμπ Στέφενς, ενώ περιμένει να έχουν θετική εξέλιξη οι νεαροί Στέλιος Πόζογλου και Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Η πρώτη περίοδος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας ολοκληρώνεται σε δύο ημέρες, δηλαδή την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με τους περσινούς κατόχους να έχουν το δικαίωμα ανανέωσης των ίδιων θέσεων, ενώ μέχρι και τις 30 Αυγούστου η διάθεση των καρτών της νέας περιόδου θα συνεχίζεται καθημερινά μέσω internet καθώς και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας τα οποία λειτουργούν με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Κυριακή: κλειστά"

Λουκάς στα πράσινα!!

Παίκτης του Παναθηναϊκού κι επίσημα για τα επόμενα δύο χρόνια είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. «Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά επιλογή μου ήταν ο Παναθηναϊκός», δήλωσε ο 29χρονος άσος.

Λουκάς στα πράσινα
Την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Η συμφωνία των δύο πλευρών επετεύχθη αργά το βράδυ της Τρίτης και αφορά διετές συμβόλαιο.

«Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε το θέμα της μεταγραφής μου με αυτή την κατάληξη. Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά η επιλογή μου ήταν ο Παναθηναϊκός, γιατί μου παρείχε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», τόνισε ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ.

Όσο για τους στόχους του, προσωπικούς, αλλά και με τη νέα του ομάδα, κράτησε χαμηλούς τόνους. «Δεν είμαι άνθρωπος που λέω μεγάλα λόγια, δεν μου ταιριάζουν ιδιαίτερα. Όλοι γνωρίζουν και γνωρίζουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και ότι πάντα στοχεύει ψηλά. Αν όμως δούμε από τώρα τη γραμμή τερματισμού, θα έχουμε χάσει το παιχνίδι. Η λογική είναι μία: Να ξεκινήσουμε βήμα-βήμα και να προχωρήσουμε μέσα από τη δουλειά που θα γίνεται σε καθημερινή βάση. Η ομάδα έχει διατηρήσει έναν πραγματικά αξιόλογο κορμό από πέρυσι, έχει αποδείξει τι δυνατότητες έχει και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε εμείς τα νέα πρόσωπα, είναι να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας τον Παναθηναϊκό όσο περισσότερο μπορούμε».

Την περασμένη περίοδο ο Μαυροκεφαλίδης είχε 14,5 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Eurocup με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, στη VTB League είχε 15,5 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα. Με την Μπαρτσελόνα σε 12 ματς είχε 6,5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά κατά μέσο όρο στα ισπανικά play offs.

Ενοχλημένοι (με Λουκά) αλλά αποφασισμένοι!!

Δυσαρεστημένοι με τη στάση του Μαυροκεφαλίδη, που επέλεξε τελικά τον Παναθηναϊκό, είναι στον Ολυμπιακό, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να καλύψουν τη θέση με μία εξαιρετική επιλογή. Στα υπόψη ο Ντέιβις.

Ενοχλημένοι (με Λουκά) αλλά αποφασισμένοι
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κατέληξε στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του παίκτη. Με τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ βρίσκονταν σε επαφή εδώ και περίπου ένα μήνα, αρχίζοντας τις διαπραγματεύσεις μαζί του από το 1 εκατ. δολάρια για δύο χρόνια και φτάνοντας μέχρι τα 1,3.

Ο παίκτης ανέβαλε διαρκώς την απάντησή του, μέχρι χθες, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» απέσυραν το ενδιαφέρον και την προσφορά τους, με τον διεθνή άσο να καταλήγει στον Παναθηναϊκό για λίγα περισσότερα χρήματα. Σημειώνεται πως ο Μαυροκεφαλίδης ήταν σε σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό και προ διετίας για την ανανέωση-τότε-του συμβολαίου του, αλλά επέλεξε την καλύτερη οικονομική πρόταση της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές

Στον Ολυμπιακό ασφαλώς δεν θα… κλάψουν για την απώλεια του Μαυροκεφαλίδη. Άλλωστε η διάθεση για ενίσχυση είναι δεδομένη, όπως και το γεγονός ότι υπάρχουν άλλες τρεις κενές θέσεις ξένων. Συγκεκριμένα και με βάση τον κανονισμό της Α1 που επιτρέπει στις ομάδες να έχουν μέχρι 4 μη κοινοτικούς και συνολικά μέχρι 6 ξένους, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αποκτήσουν έναν μη κοινοτικό κι έναν κοινοτικό, αφού υπάρχουν τρεις που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία (Λο, Πέτγουεϊ, Ντάνστον) και ένας στη δεύτερη (ο Σίμονς που έχει βουλγαρικό διαβατήριο).

Η θέση του ψηλού θα καλυφθεί εκτός σοβαρού απροόπτου με μη κοινοτικό. Ο Πολ Ντέιβις της Χίμκι παραμένει ο πρώτος στόχος, όμως παραμένει και η μεγάλη διαφορά με την ομάδα του. Ο Αμερικανός σέντερ θέλει διακαώς να έρθει στον Ολυμπιακό, που μπορεί να καλύψει το κασέ του, αλλά δεν δείχνει την ίδια διάθεση να πληρώσει τους Ρώσους που ζητούν τον ουρανό με τ’ άστρα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξετάζουν κι άλλες λύσεις, χωρίς άγχος, δεδομένου ότι ουσιαστικά αυτό είναι το μοναδικό αναγκαίο κομμάτι που λείπει από το παζλ. Για την προσθήκη ενός παίκτη που θα παίζει στη θέση «2» δεν… καίγονται, αν και έχουν πάντα το βλέμμα τους στην αγορά.Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάνε… ρωσικά στον ΠΑΟΚ!!

Όλα τα νέα του ΠΑΟΚ, πλέον θα μεταφέρονται και στα ρώσικα.

Μιλάνε… ρωσικά στον ΠΑΟΚ
Οι στενοί δεσμοί που έχει ο Ιβάν Σαββίδης με τη Ρωσία, επηρεάζουν και τον ΠΑΟΚ. Σε διάφορα επίπεδα.

Πλέον το επίσημο σάιτ του "Δικέφαλου του Βορρά" δίνει μια έξτρα επιλογή σε όσους το επισκέπτονται, με τις ειδήσεις και όλη την επικαιρότητα της ομάδας να μεταφέρεται και στα ρωσικά.

Η ανακοίνωση:

"Ο ΠΑΟΚ αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Ο σύλλογος αποκτά όλο και περισσότερους φίλους και υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Δεδομένων των ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία, των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και του γεγονότος ότι πολλά στοιχεία της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ συνδέονται με τη Ρωσία, η ομάδα ξεκινάει τη ρωσική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας της.

Από σήμερα το www.paokfc.gr μιλάει και ρωσικά! Όλες οι ειδήσεις, τα αφιερώματα, οι πληροφορίες για την αγαπημένη μας ομάδα θα μεταφέρονται την ίδια στιγμή στους πολυπληθείς ρωσόφωνους φίλους του ΠΑΟΚ. Έχουμε αποφασίσει να δημοσιοποιήσουμε τη ρωσική έκδοση σε μια πρόωρη μορφή, η οποία πάντως θα συμπληρώνεται, θα ενημερώνεται και θα αναπτύσσεται σε καθημερινή βάση.

Σας παρακαλούμε να μας συγχωρήσετε εκ των προτέρων για τυχόν λάθη και παραλείψεις, ενώ θα χαρούμε για τις όποιες παρατηρήσεις και συμβουλές τις οποίες μπορείτε να στέλνετε στο info@paokfc.gr.

Συντονιστείτε στο www.paokfc.gr/ru και μη χάνετε στιγμή από την καθημερινότητα της ομάδας!"

Μόνο υπογραφές για Γοδόι!!

Μόνο το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Φερνάντο Γοδόι απομένει για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παίκτη στον Παναιτωλικό.

Μόνο υπογραφές για Γοδόι
Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Φερνάντο Γοδόι στον Παναιτωλικό. Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος βρέθηκε στο Αγρίνιο, επισκέφθηκε το EMILEON και το μόνο που απομένει είναι οι ανακοινώσεις.

Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γοδόι θα είναι η πέμπτη κατά σειρά για την ομάδα του Αγρινίου, αφού έχει ήδη αποκτήσει τους Καλογέρη, Καλί, Πόι και Ιωάννου.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει ήδη πρόταση και στον Στέργο Μαρίνο, για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο παίκτης το σκέφτεται και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απαντήσεις και να «κλείσει» οριστικά το θέμα, είτε θετικά, είτε αρνητικά.
Πηγή: sport-fm.gr

Βρήκε… και τα πήρε ο Ρίκκα!!

Την ολική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΑΕΚ υπέρ του Αντώνη Ρίκκα, αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με τον παίκτη να εισπράττει ουσιαστικά τα τελευταία χρήματα της ΠΑΕ!

Βρήκε… και τα πήρε ο Ρίκκα!
Η εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει από πέρυσι η ΠΑΕ ΑΕΚ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ήταν πιθανότατα το τελευταίο αποθεματικό της Ένωσης, από όπου θα μπορούσαν να εισπράξουν οι διάφοροι πιστωτές.

Ο Αντώνης Ρίκκα που εξασφάλισε διαταγή πληρωμής, κατάφερε την Τετάρτη να εισπράξει το ποσό που είχε απομείνει από την εγγυητική της ΑΕΚ, καθώς η ΕΕΑ αποφάσισε την ολική της κατάπτωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά ανέρχονται σε περίπου 70.000 ευρώ!

Αίτηση για κατάπτωση της εγγυητικής της ΑΕΚ προκειμένου να εισπράξει οφειλόμενα, είχε καταθέσει και η ΔΟΥ Αθηνών, η οποία όμως απορρίφθηκε και τα χρήματα κατέληξαν στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στη συνεδρίαση της Τετάρτης:

1. Αίτηση του αθλητή Γεωργίου Μοσχάκη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από το δικόγραφο.

2. Αίτηση του αθλητή Νικολάου Λουμπαρδέα περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.

3. Αίτηση της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ και του αθλητή Αντωνίου-Σταύρου Ρίκκα περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΚ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ για τη Δ.Ο.Υ. – ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ για τον αθλητή.

4. Κλήση προς την κάτωθι ΠΑΕ για συμπλήρωση της εγγυητικής της επιστολής: ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΑΝΑΒΟΛΗ έως 2-8-2013)

5. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ: Άδειες 69Α (σ.σ. αγοράς μετοχών):
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Στούπας Γεώργιος 40% (ΑΝΑΒΟΛΗ για 17-7-2013), Μπουροδήμος Ιωάννης 2% (ΧΟΡΗΓΕΙ), Γραμματικός Αθανάσιος 20,50% (ΧΟΡΗΓΕΙ).

Πέντε λεπτά γεμάτα… ΑΕΚ! (video)

Η αντίστροφη μέτρηση για την αντεπίθεση της ΑΕΚ ξεκίνησε. Πριν όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης «γυρίσει την κλεψύδρα», ένα πεντάλεπτο video πρόλαβε να γεμίσει… ΑΕΚ την αίθουσα.

Πέντε λεπτά γεμάτα… ΑΕΚ (video)
Το ποια είναι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται συστάσεις.

Πόσω μάλλον όταν στο κοινό της σημερινής παρουσίασής της συμπεριλαμβάνονταν μορφές που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της.

Το video ωστόσο με το οποίο άνοιξε η εκδήλωση συγκίνησε όλους όσους την παρακολούθησαν. Κι αυτό διότι σε πέντε περίπου λεπτά (και με μουσική υπόκρουση από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα») κατάφερε να χωρέσει όλη την πορεία της «Ένωσης» στο χρόνο.

Από τις προσφυγικές καταβολές της στις μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες της. Και από την καταστροφή με το γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας» και τον υποβιβασμό στις προαναγγελίες ότι θα επιστρέψει δυνατότερη και με το δικό της σπίτι.

Κυρίως όμως με τη φωνή του Πατριάρχη ν’ ακούγεται στο τέλος του video και να υπενθυμίζει πως «η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν».





Πηγή: sport-fm.gr

Ραμπιού: «Ξέρω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού»

Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στο πρόσωπό του έκανε λόγο ο Γκανέζος μέσος της Εβιάν, Μοχάμεντ Ραμπιού. Το προφίλ του 23χρονου άσου.

Ραμπιού: «Ξέρω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού»
Και ξαφνικά… Μοχάμεντ Ραμπιού. Ο Γκανέζος μέσος της Εβιάν ισχυρίστηκε πως είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού, την ώρα που για τον 23χρονο άσο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει επίσης η Φούλαμ και η Μπενφίκα.

«Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι του 2016. Πέρασα πολύ καλά στην Εβιάν, αλλά επιθυμία μου είναι να φύγω από την ομάδα και να παίξω σε ένα άλλο πρωτάθλημα», δήλωσε σε ιστοσελίδα της Γκάνας και πρόσθεσε: «Γνωρίζω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Επιθυμία μου είναι να βρω μία νέα περιπέτεια στην καριέρα μου».

Ο Ραμπιού, που έχει ύψος 1,87μ., αγωνίζεται στην Εβιάν από το 2010, ενώ στο παρελθόν είχε παίξει σε Χιμνάστικ, Χερέθ (στην Ισπανία), Σαμπντόρια και Ουντινέζε. Παράλληλα είναι οκτώ φορές διεθνής με την εθνική Γκάνας, ενώ το 2009 ήταν μέλος της ομάδας Νέων της χώρας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φέτος είχε 32 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Εβιάν.





Πηγή: sport-fm.gr

Το πρώτο… αίμα στο Ζέεφελντ!!

Τριπλή προπόνηση είχε το πρόγραμμα της Τετάρτης και το πρωινό είχε πολύ τρέξιμο για τους «ερυθρόλευκους». Αποστολή στο Ζέεφελντ: Αντώνης Σαούλης

Το πρώτο… αίμα στο Ζέεφελντ
Το μήνυμα το είχαν λάβει από την πρώτη μέρα στην Αυστρία. Παρά το γεγονός ότι είχαν ταξιδέψει αεροπορικώς 2,5 ώρες κι άλλες τόσες οδικές, ο Μίτσελ έδωσε εντολή για προπόνηση την Τρίτη. Η επόμενη εντολή του; «Τριπλή προπόνηση την Τετάρτη». Και τι προπόνηση.

Στις 09:00 ήταν όλα έτοιμα στο γήπεδο του Ζέεφελντ για ασκήσεις… μαραθωνίου.

Ο Βαγέχιο (γυμναστής της ομάδας) χώρισε τους παίκτες σε τέσσερις γκρουπ και για μία ολόκληρη ώρα αυτοί δεν σταμάτησαν να τρέχουν. Μπάλες δεν βγήκαν με αποτέλεσμα η Τετάρτη ν’ αρχίσει με πολύ… αίμα από τους παίκτες. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν για λίγο στο ξενοδοχείο και στις 11:45 (στις 10:00 είχαν φύγει από την πρωινή προπόνηση) επέστρεψαν.

Εβγαλαν τα στρώματα ξάπλωσαν με τον ήλιο να τους χτυπάει κατακούτελα και έκαναν stretching και διατάσεις ελπίζοντας πως το απόγευμα της Τετάρτης (για τις 19:00 προγραμματισμένη) να ακουμπήσουν λίγο μπάλα.Πηγή: sport-fm.gr

Και με τον Ολαϊτάν!!

Ο Νιγηριανός επέστρεψε από την άδειά του και έδωσε το παρών στην δεύτερη προπόνηση της Τετάρτης. Πολύ τρέξιμο και διατάσεις για τον Ολαϊτάν που είχε και… επισκέψεις.

Και με τον Ολαϊτάν
Οι τρεις μέρες που είχε ζητήσει ως επιπλέον άδεια τελείωσαν. Και ο Μίκαελ Ολαϊτάν (περί ου ο λόγος) εμφανίστηκε στην δεύτερη προπόνηση της Τετάρτης. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός έδωσε κανονικά το παρών στο γήπεδο του Ζέεφελντ στις 11:45 (τοπική ώρα) και έκανε ατομικό πρόγραμμα.

Για περισσότερη από μισή ώρα ο Ολαϊτάν ακολουθούσε το πρόγραμμά του την ίδια ώρα που οι συμπαίκτες του έκαναν διατάσεις για να χαλαρώσουν από την πρωινή προπόνηση που είχε αρκετό τρέξιμο. Για την ακρίβεια μόνο τρέξιμο. Ετσι και με την έλευση του Νιγηριανού στην Αυστρία, συμπληρώθηκε η 29μελή αποστολή.

Και στην πρώτη μέρα του ο Ολαϊτάν είχε και… επισκέψεις. Μια μητέρα με καταγωγή από την Κένυα έφερε τον πιτσιρίκο της να δει μπαλίτσα και αφού ο μικρός συνέλεξε αρκετές υπογραφές από τους παίκτες περίμενε στο τέλος τον Ολαϊτάν…Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ζαρντίμ θέλει Καρνέζη!!

Για την απόκτηση του Ορέστη Καρνέζη θα κινηθεί η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά από εισήγηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ όπως αναφέρει η πορτογαλική, A BOLA.

Ο Ζαρντίμ θέλει Καρνέζη!
Τον Ορέστη Καρνέζη θα κινηθεί να αποκτήσει από τον Παναθηναϊκό η Σπόρτινγκ Λισαβόνας όπως αναφέρει η A Bola.

Ο τερματοφύλακας της πορτογαλικής ομάδας, Ρουί Πατρίτσιο βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ομάδων και εκτιμάται ότι θα αποχωρήσει.

Έτσι οι υπεύθυνοι της Σπόρτινγκ έχουν αρχίσει να αναζητούν τον αντικαταστάτη του! Μετά από εισήγηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αυτός θα είναι ο Ορέστη Καρνέζης!

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πράσινοι έχουν αρνηθεί πρόταση ύψους 600.000 ευρώ από την Μπέτις για την παραχώρηση του και φέρονται να ζητούν τουλάχιστον 700.000 ευρώ για την πώλησή του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον αριστερό μπακ-χαφ Ντάνιελ Πράνιτς ο οποίος ανήκει στη Σπόρτινγκ, ενώ φήμες το προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο και για τον επιθετικό Βαλερί Μποζίνοφ.Πηγή: sport-fm.gr

Μιλά με τον αρχιτέκτονα ο Μελισσανίδης!!

Τον αρχιτέκτονα που θα σχεδιάσει το «παλάτι» (όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) της ΑΕΚ θα συναντήσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Μιλά με τον αρχιτέκτονα ο Μελισσανίδης
Το μεσημέρι μίλησε για «παλάτι». Για «λαμπρό σπίτι» της ΑΕΚ.

Και από το απόγευμα κιόλας ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση τη δημιουργία του.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο «τίγρης», σήμερα αναμένεται στην Αθήνα ο Ιταλός αρχιτέκτονας (που σχεδίασε το γήπεδο της Γιουβέντους και θ’ αναλάβει και αυτό της ΑΕΚ) Μάσιμο Μαγιοβιέτσκι.

Κι αυτό προκειμένου να συναντηθεί μαζί του, να θέσουν επί τάπητος τα πλάνα που υπάρχουν και αφού του ξεκαθαρίσει τις «πινελιές» που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητες ώστε να φτιαχτεί «ένα γήπεδο που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο», να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τον σχεδιασμό του.
Πηγή: sport-fm.gr

Οι τιμές των διαρκείας της ΑΕΚ!!

Από 150 μέχρι 4.000 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας της ΑΕΚ, ενόψει της νέας σεζόν.

Οι τιμές των διαρκείας της ΑΕΚ
Τις τιμές των εισιτηρίων ενόψει της νέας σεζόν ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Νωρίτερα στη Συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανακοίνωσε πως το 50% των εσόδων από τα εισιτήρια διαρκείας των επόμενων δύο ετών θα διατεθούν στην ανέγερση του γηπέδου.

Οι τιμές θα κυμαίνονται από 150 ευρώ μέχρι 4.000, ενώ θα υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις ανάλογα με τις ηλικιακές κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν διαρκείας «παιδικά» (για παιδιά από 6 εως 17 ετών), «νεανικά» (για φιλάθλους από 18 έως 24 ετών) και «ηλικιωμένων» (για φιλάθλους άνω των 65 ετών).


Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηριών

Θύρες 1, 35, 15: 150 ευρώ
Θύρα 15: 150 ευρώ (75 το παιδικό και 105 το νεανικό & ηλικιωμένων)
Θύρα 3: 200 ευρώ (100 το παιδικό και 140 το νεανικό & ηλικιωμένων)
Θύρες 5, 13: 250 ευρώ (125 το παιδικό και 175 το νεανικό & ηλικιωμένων)
Θύρες 7, 11: 350 ευρώ (175 το παιδικό και 245 το νεανικό & ηλικιωμένων)
Θύρα 9: 450 ευρώ (225 το παιδικό και 315 το νεανικό & ηλικιωμένων)
Θύρα 29: 550 ευρώ (275 το παιδικό και 385 το νεανικό & ηλικιωμένων)
VIP (R1-R2): 2000 ευρώ (1.000 το παιδικό)
Members: 4000 ευρώ
Πηγή: sport-fm.gr

Μπάγεβιτς: «Έχουμε όρεξη, έχουμε δύναμη» (video)

«Έχουμε όρεξη, έχουμε δύναμη, έχουμε πολλά για να χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μπάγεβιτς: «Έχουμε όρεξη, έχουμε δύναμη» (video)
«Έχουμε όρεξη, έχουμε δύναμη, έχουμε πολλά για να χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Πρέπει να φτιαχτεί μια ΑΕΚ από την αρχή. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που θα είναι και πάλι δυνατή, όπως ήταν πριν. Έχουμε πραγματικά πολύ καλούς συνεργάτες που έχουν προσφέρει στην ΑΕΚ για να τα καταφέρουμε», τόνισε –χαρακτηριστικά- μετά και συνέχισε:

«Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε. Η ΑΕΚ είναι πάνω από όλους. Δεν μ’ αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Έχουμε όρεξη, έχουμε δύναμη, έχουμε πολλά για να αρχίσουμε την προσπάθεια έτσι όπως θέλουμε για να χτίσουμε την νέα ΑΕΚ. Τα συναισθήματα μου είναι ιδιαίτερα…», κατέληξε.



Πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά ο Αμπντούν!!

Ο Τζαμέλ Αμπντούν προπονήθηκε κανονικά στην πρώτη από τις τρεις προπονήσεις που θα κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός στο Σέεφελντ.

Κανονικά ο Αμπντούν
Ο Τζαμέλ Αμπντούν συμμετείχε κανονικά στην πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σέεφελντ.

Σε αυτή έδωσαν το «παρών» και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και οι Πάμπλο Κοντρέρας οι οποίοι έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

Αντίθετα ο Μπάλαζ Μέγιερι έμεινε στο ξενοδοχείο, λόγω των μικροενοχλήσεων στη μέση και συνέχισε θεραπεία προληπτικά.

Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ χωρίστηκαν σε γκρουπ και έκαναν αρκετούς γύρους στο γήπεδο, έχοντας μαζί τους μόνο παπούτσια για τρέξιμο.

Κάθε γκρουπ είχε από κοντά έναν άνθρωπο του τεχνικού επιτελείου, ο οποίος χρονομετρούσε και έδινε οδηγίες για τον ρυθμό. Οι τερματοφύλακες γυμνάστηκαν ξεχωριστά, με τον Αλέκο Ράντο.

Σήμερα οι ερυθρόλευκοι θα γυμναστούν τρεις (!) φορές στην Αυστρία.
Πηγή: sport-fm.gr

Μελισσανίδης: «Ερχόμαστε…»

Η αντεπίθεση της ΑΕΚ άρχισε σήμερα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να δίνει το σύνθημα. «Ερχόμαστε», ανέφερε και δήλωσε βέβαιος πως σε δύο χρόνια η Ένωση θα είναι στη Σούπερ Λίγκα με το «παλάτι» της!

Μελισσανίδης: «Ερχόμαστε…»
Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει στα επόμενα δύο χρόνια στη Σούπερ Λίγκα, αγωνιζόμενη στο «λαμπρό της σπίτι», εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης, αφού παρουσίασε την ομάδα που θα τρέξει το αγωνιστικό κομμάτι και έχοντας δίπλα του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στάθηκε στη δύναμη του κόσμου της ΑΕΚ, που με τη συμβολή του μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας θα βοηθήσει στην ανέγερση του νέου γηπέδου.

Επίσης, έδειξε πιο ενωτικός από ποτέ καθώς δεν θέλησε να αναφερθεί στις «μαύρες» μέρες του παρελθόντος τονίζοντας πως η ΑΕΚ περνάει στη δεύτερη ιστορική αφετηρία της μετά το 1924. Παράλληλα, επεσήμανε πως η δικιά του παρουσία στο τιμόνι θα έχει μόνο ρόλο εγγυητή αφού «οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στηρίζονται στον κόσμο τους και όχι στα πορτοφόλια των ιδιοκτητών».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση σ’αυτούς που «πανικοβάλλονται» από την προσπάθεια που έχει στα σκαριά λέγοντας πως στην ΑΕΚ έχουν απομείνει μόνο τα τρία γράμματα του ονόματός της και πως όταν επιστρέψει και πάλι θα τους ενημερώσει πρώτος εκείνος!

Για το φινάλε άφησε και τις λεπτομέρειες του γηπέδου και δεν έκρυψε την επιθυμία του να ονομαστεί «Αγία Σοφία» πρεσβεύοντας με αυτό τον τρόπο τις ρίζες της ομάδας. Τέλος, σχετικά με τους εμπορικούς χώρους διευκρίνισε πως επιθυμεί ένα καθαρά αγωνιστικό γήπεδο χωρίς «σούπερ μάρκετ» και πως η συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Ιταλό αρχιτέκτονα τον κάνει να ευελπιστεί σε ένα γήπεδο «παλάτι».

Αναλυτικά το αρχικό σχόλιο του Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Το νέο ξεκίνημα, το καταλαβαίνετε όλοι, είναι πολύ διαφορετικό απ' όλα τα προηγούμενα. Είναι ένα ξεκίνημα πολύ δύσκολο, ένα ξεκίνημα από το μηδέν, με την ΑΕΚ στη Γ’Εθνική. Όλοι όσοι συμμετέχουν σ’αυτή την προσπάθεια είναι πρώτα απ’ όλα οπαδοί.

Δεν υπάρχει κανείς στην ΑΕΚ που να δηλώνει ευχαριστημένος με την οδυνηρή κατάληξη της αυτοκάθαρσης. Διάβασα για παράδειγμα στον Τύπο, επώνυμες δηλώσεις για τον Μελισσανίδη, πως παίρνει τσάμπα την ΑΕΚ, που έπεσε στην Γ’ Εθνική. Το μόνο που έχω να πω είναι πως κανένας Μελισσανίδης, δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη. Γεννήθηκε πριν από εμάς και θα υπάρχει μετά από εμάς. Μεγαλομετόχους έχουν μόνο οι εταιρίες και όχι οι ιδέες.

Ο πρώτος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και σε στέρεες βάσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τα πάντα με τρόπο ιδανικό. Είτε μιλάμε για το βάρος σε ακαδημίες με την ΑΕΚ να στηρίζετε στα δικά της παιδιά. Είτε μιλάμε για μια ΑΕΚ δυνατή παντού, αυτοδύναμη, που να μην βασίζεται πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν, όπως είχε πει και ο πατριάρχης. Είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Γι αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων. Για να φτιάξουμε νέες γενιές. Θα είναι ένα λαμπρό σπίτι ένα παλάτι για την ιστορία και τον πολιτισμό. Και το πρώτο που θα γίνει θα είναι μουσείο και για την ΑΕΚ αλλά και για την προσφυγιά. Γι αυτούς τους δυο στόχους, μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης. Αλλά δεν είμαι μόνος, δεν είναι “one man show”. Η ΑΕΚ άλλωστε ανήκει σ’όλους. Και αλίμονο σ" εκείνον που πίστεψε πως η ΑΕΚ του ανήκει.

Σημείο εκκίνησης, είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Είναι η πρώτη φορά που τα διαρκείας, δηλώνουν συμμετοχή σ’ όλα τα επίπεδα. Το μισό έσοδο από κάθε εισιτήριο διαρκείας, θα μπαίνουν στον κουμπαρά για το ταμείο του γηπέδου. Ένα γήπεδο που θα το χτίσουμε όλοι. Αυτή η προσπάθεια δεν εξαρτάται από αυτά τα χρήματα. Αλλά αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή. Αυτή η νίκη πρέπει να κερδιθεί. Η βάση του συλλόγου είναι η Μάνα ΑΕΚ και γι’αυτό οι κάτοχοι διαρκείας θα γίνονται και μέλη στην Ερασιτεχνική.Είναι αδιανόητο για την πλατιά μάζα των ατόμων που έχει ταυτίσει τη ζωή του με την ΑΕΚ να ψηφίζουν στις εκλογές 500 άτομα. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη μεγάλωσαν με τον κόσμο τους και όχι με το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη.

Και κάτι τελευταίο. Διαπιστώνω πως εκτός ΑΕΚ, ασχολούνται πολύ μ αυτό το νέο ξεκίνημα. Και κάπου διακρίνω και έναν μικροπανικό. Να μην ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Όταν χρειαστεί θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ αυτή την στιγμή, είναι τα τρια γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο τα τρια γράμματα. Δεν υπάρχει λόγος. Όταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος».


Ερωτήσεις:

Πρόβλεψη για τα έργα του γηπέδου: «Έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασίες για να μην έχουμε τα γνωστά προβλήματα με το ΣτΕ Δεν θέλω καμία εμπορική χρήση, ένα γήπεδο αγωνιστικό, ότι λέει ο νόμος, αυτό το γήπεδο που είχαμε αυτό θα ξαναχτίσουμε».

Για την καταλληλότητα των Σπάτων: «Τα Σπάτα, αν δεν μας χωρέσουν θα το δούμε, μην τρελαινόμαστε δεν έχουμε γήπεδο θα δούμε για αθλητικό κέντρο? Όλα στον καιρό τους. Για τις ακαδημίες υπάρχει ξεχωριστό πλάνο και αυτή τη στιγμή κοιτάμε να φτιάξουμε ακόμη ένα γήπεδο στα Σπάτα».

Για το σχεδίο του νέου γηπέδου: «Σήμερα έρχεται ο Ιταλός αρχιτέκτονας θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα γήπεδο διαφορετικό από τα άλλα».

Για τις σκέψεις του να ασχοληθεί με τα διοικητικά στο παρελθόν: «Πάντα ήμουν κοντά και παρακολουθούσα, αλλά ξεκινάμε από την αρχή και δεν υπάρχει λόγος να γυρίζουμε στα παλιά. Η ΑΕΚ είχε τέτοια ανοίγματα που δύσκολα κάποιος επιχειρηματίας θα έμπαινε με δεδομένο ότι πρέπει να χτιστεί και το γήπεδο. Δεν ασχολήθηκα, δεν με ενδιαφέρει. Ποιος ο λόγος να γυρνάμε πίσω και να βλέπουμε τον νεκρό; Δεν υπάρχει λόγος».

Αν Υπάρχει plan b για το γήπεδο, δεδομένης στης πολιτικής αστάθειας;

«Όχι δεν υπάρχει plan b! Το γήπεδο θα γίνει εκεί! Δουλεύουμε για να μη μας σταματήσει κανείς. Ένα απλό γήπεδο, όπως ήταν θέλω να φτιάξουμε. Να παίζουμε εκεί»

Για τις εξελίξεις με την αγορά του ΟΠΑΠ:

«Εδώ είμαστε για την ΑΕΚ. Όταν μιλήσω για τον ΟΠΑΠ, ελάτε να με ρωτήσετε».

Για την φερεγγυότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι νωρίς να απαντήσω σ’αυτό σε δύο χρόνια που θα είμαστε στη μεγάλη κατηγορία θα σας απαντήσω».

Για το που θα ανήκει το νέο γήπεδο: «Ό,τι φτιαχτεί θα ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ , αλλά λόγω κανονισμού θα δημιουργηθεί μία εταιρία».

Για τους στόχους της ομάδας και την Ευρώπη: «Άμα βγούμε σε έξι χρόνια, τι να κάνουμε. Βαδίζουμε για να φτιάξουμε μια ομάδα με νέους παίκτες που θα μας βοηθήσουν στην νέα προσπάθεια. Πολύ κουφό το ακούω να μην είμαστε σε δύο χρόνια στη Σούπερ Λίγκ αλλά στόχος μας είναι το γήπεδο. Το πρωτάθλημα στη Γ’Εθνική και εγώ να παίξω θα το πάρω. Το θέμα είναι να βάλουμε τις βάσεις για την καινούργια ομάδα».

Για την ονομασία του γηπέδου: «Το ιδρυτικό θα λέγεται Αγιά Σοφιά, το εμπορικό θα το δούμε».

Δείτε την παρουσίαση της ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που μεταδόθηκε σε live streaming από το sport-fm.gr



 
Πηγή: sport-fm.gr