Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ώρα του Μίτσελ!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο gazzetta.gr για την ώρα του Μίτσελ και την προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Πέρυσι ανέλαβε τον Ολυμπιακό στη μέση της σεζόν και δεν έφερε ευθύνη για την άσχημη εικόνα της ομάδας. Προσπάθησε να κάνει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό, πιο ελκυστικό αλλά δεν είχε τα υλικά που ήθελε για να το πετύχει.
Τώρα τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά. Ο Μίτσελ, θα κάνει αυτός την προετοιμασία, έχει εισηγηθεί το στιλ των παικτών που θέλει να αποκτηθούν και δουλεύει από την πρώτη μέρα με την ομάδα.
Πλέον δεν υπάρχουν άλλοθι για τον Ισπανό τεχνικό, καθώς η διοίκηση πραγματοποιεί όλες του τις επιθυμίες. Αποκτά παίκτες με ποιότητα που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα και περιμένει από τον Μίτσελ να φτιάξει μια ομάδα που θα γεμίσει το Καραϊσκάκη.
Μια ομάδα που να προσφέρει καλό θέαμα, να παίρνει νίκες και να πραγματοποιήσει ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Επίσης, ο Ισπανός δουλεύοντας το καλοκαίρι με τους «ερυθρόλευκους» μπορεί να εντοπίσει στη πορεία κάποιες αδυναμίες και υπάρχει ο χρόνος για να τις καλύψει.
Και μεταγραφή να ζητήσει την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, η διοίκηση του Ολυμπιακού με την δίψα που την διακρίνει δε νομίζουμε να του την αρνηθεί… Πάμε τώρα στην προετοιμασία.
Ο υπογράφων έχει βρεθεί τέσσερις φορές στο Σέεφελντ (με προπονητές Σόλιντ, Λεμονή, Βαλβέρδε και Κετσπάγια) και άλλες δύο στο Έρμελο, οπότε μια μικρή εμπειρία τη διαθέτει. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα σεζόν.
Εκεί οι παίκτες μπορεί να κερδίσουν τον προπονητή τους, εκεί κάποιοι μπορεί να διατηρήσουν την θέση τους στην ομάδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από δύο περιστατικά που θα σας αναφέρουμε. Ένα θετικό και ένα αρνητικό.
Ο Παπάζογλου κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή στο ρόστερ του Ολυμπιακού, επειδή έπεισε τον Βαλβέρδε ότι αξίζει.
Παλαιότερα, επί Σόλιντ ο Φιλιππάκος βρισκόταν συνέχεια εκτός πλάνων. Στο προτελευταίο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους, ο Νορβηγός προπονητής τον πέρασε αλλαγή στο 74’. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο νεαρός τότε μεσοεπιθετικός, πήγε να βγάλει σέντρα αλά Ριβάλντο, σταυρώνοντας τα πόδια του. Η σέντρα βγήκε, αλλά ο Φιλιππάκος υπέστη θλάση…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: