Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το παλεύει ο Έτο!!


Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπέστη θλάση οπίσθιας μοίρας δελτοειδούς και ελάσσονος στρογγυλού μυός από άμεση πλήξη, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το επόμενο παιχνίδι.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα και ανάλογα με την ανταπόκριση του οργανισμού του, ο Μάκης Χάβος θα αποφασίσει αν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Μπαλοτέλι: «Θα γίνω ο καλύτερος»!

Σίγουρος πως την επόμενη περίοδο θα καταφέρει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό και να βοηθήσει την Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα παραμιλά με τα κατορθώματά του!
«Όταν φτάσω να παίζω στα γνωστά μου επίπεδα, τότε θα γίνω ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Τώρα είναι δύσκολο να ζω σε μια νέα χώρα. Μετά την προπόνηση πηγαίνω να παίξω Playstation ή αναζητώ άλλου είδους ενδιαφέροντα.
Του χρόνου πιστεύω ότι θα έρθουν εδώ και ορισμένοι φίλοι μου και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο εύκολα. Η μητέρα μου έρχεται κάθε εβδομάδα, όμως νομίζω ότι κάποια στιγμή την επόμενη σεζόν θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση, όπως και οι αδελφές και τα αδέλφια μου», δήλωσε ο Ιταλός επιθετικός.

Βίντιτς: «Ακόμα δεν τελείωσε»!

Προσπάθεια να «προσγειώσει» τους συμπαίκτες του μετά τη νίκη στο ντέρμπι- τίτλου με την Τσέλσι επιχείρησε ο Νεμάνια Βίντιτς. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, ενώ ζήτησε προσοχή στο επόμενο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν, προκειμένου η ομάδα του να πάρει το βαθμό που χρειάζεται για να κατακτήσει το πρωτάθλημα!
«Μαθηματικά δεν έχουμε κατακτήσει τον τίτλο, αλλά θεωρώ ότι έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα. Βρισκόμαστε έξι βαθμούς μπροστά, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν και να κατακτήσουμε εκεί τον τίτλο! Δεν θέλουμε να έρθει το τελευταίο ματς και να έχουμε άγχος. Έχουμε το πλεονέκτημα και βρισκόμαστε κοντά», τόνισε αρχικά ο Σέρβος αμυντικός και σκόρερ του δεύτερου τέρματος των «κόκκινων διαβόλων» στο ντέρμπι με την Τσέλσι και πρόσθεσε:
«Το σημαντικότερο είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Νιώθω τιμή που έχω το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όμως έχει μεγαλύτερη αξία να σηκώσω την κούπα. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε στο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν»!

Τη ματιάσανε…!!

Παραήταν ιδανική (για… ΑΕΚ), ώστε να κρατήσει παραπάνω!

Η εβδομάδα που έφερε δύο κούπες συμπληρώθηκε με την άμεση εγκατάσταση στην κορυφή των play-off κι εκείνη που ξεκίνησε σήμερα… έσπευσε να την ξαναρίξει στα δύσκολα!

Η βαριά τιμωρία της ΕΠΟ αφήνει την «Ένωση» χωρίς κόσμο στις εξέδρες και η κακοτυχία του Νίκου Λυμπερόπουλου χωρίς τον αρχηγό της στη μάχη για το Champions League.

Η επιλεκτική -όπως χαρακτηρίζεται- εφαρμογή των κανονισμών στο θέμα των επεισοδίων του τελικού προκάλεσε εκνευρισμό στην ΑΕΚ. Προκάλεσε, δε, και απορίες (που πιθανότατα θα διατυπωθούν και στη συνέντευξη του Σταύρου Αδαμίδη την Τρίτη) πώς γίνεται η… κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου να ξεκινά από την ίδια -όταν ακόμα δεν έχουν στεγνώσει τα (κροκοδείλια) δάκρυα για ανάλογα κρούσματα σε όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους της.

Παρόλα αυτά, στην «Ένωση» υπάρχει αισιοδοξία ότι -με την έφεση- θα μειωθεί τουλάχιστον το βαρύ πρόστιμο (292.500 ευρώ) και ότι ενδεχομένως θα αποφευχθεί η μια από τις τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών -που με τα υπάρχοντα δεδομένα θα επεκταθεί στη νέα χρονιά.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, όμως, τότε υπολογίζεται πλέον να επιστρέψει στη δράση και ο Νίκος Λυμπερόπουλος (εφόσον αποφασίσει φυσικά να συνεχίσει για μια ακόμα χρονιά). Ο τραυματισμός του Μεσσήνιου στο παιχνίδι της πρεμιέρας αποδείχθηκε όσο σοβαρός φοβούνταν στην «Ένωση» (κάκωση έσω αριστερού πλαγίου) κι έτσι εκείνη θα τον στερηθεί για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια των play-off.

Το παρήγορο, πάντως, για τον Χιμένεθ είναι ότι το ίδιο δεν θα συμβαίνει για πολύ ακόμα με τον έτερο τραυματία, Νάτσο Σκόκο, που ξεκίνησε τη Δευτέρα ατομικό πρόγραμμα -και μαζί αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της 3ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Νωρίτερα, βέβαια, η ΑΕΚ έχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό -που αν ήταν μια φορά ντέρμπι πριν, η ευκαιρία να το μετατρέψει σε καθοριστικό για τη μάχη της πρωτιάς (φεύγοντας αήττητη από την κοινή τους έδρα) το κάνει ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τους «κιτρινόμαυρους».

Οι οποίοι έχουν (πλέον) σημαντικά εμπόδια να υπερπηδήσουν (με την απουσία κόσμου και «Λύμπε»), ωστόσο -με σοβαρές και ολοκληρωμένες εμφανίσεις όπως της πρεμιέρας- έχουν… στα πόδια τους την πιθανότητα να κουνήσουν «σεντόνι» και να δώσουν άλλη προοπτική στη δύσκολη χρονιά που θα ακολουθήσει.

Αουτσάιντερ για φίλημα!!

Τον τίτλο του αουτσάιντερ κρατούν περήφανα οι παίκτες της Στόουκ ενόψει του τελικού Αγγλίας με την Μάντσεστερ Σίτι, αφού όπως τονίζει ο Ζερμέν Πέναντ με τον τρόπο αυτό νιώθουν απελευθερωμένοι κάτι που φαίνεται και στα αποτελέσματά τους.

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας φαβορί χρίστηκε η Μπόλτον και η Στόουκ πέρασε «αέρας» στον τελικό με 5-0. Στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Τσέλσι το αουτσάιντερ ήταν το ίδιο και το αποτέλεσμα η ισοπαλία. Την περασμένη αγωνιστική πάλι η Στόουκ κόντρα στην Άρσεναλ έδωσε απλόχερα τον τίτλο του φαβορί στους «κανονιέρηδες» και αρκέστηκε… στη νίκη με 3-1!

Ποιος ο λόγος λοιπόν να μην είναι το αουτσάιντερ και στον τελικό Κυπέλλου κόνρτα στους «πολίτες»; Σύμφωνα με τον Πέναντ, κανένας. «Θα είμαστε το αουτσάιντερ στον τελικό. Αυτό είναι σίγουρο. Το ίδιο ήμασταν όμως και την τελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Μας αρέσει έτσι. Είμαστε συνεχώς το αουτσάιντερ και αυτό μας διώχνει το άγχος και μας απελευθερώνει. Με την ισοπαλία μας κόντρα στην Τσέλσι και τη νίκη μας απέναντι στην Άρσεναλ δείξαμε τις δυνατότητές μας. Το 5-0 επί της Μπόλτον ήταν άλλη μία τέτοια απόδειξη. Νιώθουμε σε πολύ καλή κατάσταση».

Σίγουρος για τετράδα ο Μαντσίνι!!


Σίγουρος για τετράδα ο Μαντσίνι
Κάτι παραπάνω από σίγουρο βλέπει τον τερματισμό της Μάντσεστερ Σίτι στην τετράδα της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μιας και η διαφορά από την πέμπτη Τότεναμ έχει πλέον μεγαλώσει αρκετά.

Οι «πολίτες» έχουν απομακρυνθεί έξι ολόκληρους βαθμούς από την Τότεναμ και ο ένας από τους τρεις εναπομείναντες αγώνες τους στη σεζόν είναι το μεταξύ τους ντέρμπι.

«Δεν θα έχουμε πρόβλημα για την τέταρτη θέση. Έχουμε ακόμη τρεις αγώνες και χρειαζόμαστε μόλις τρεις βαθμούς. Έχουμε φυσικά μπροστά μας και τον τελικό Κυπέλλου. Από την άλλη θα πρέπει να βάλω όλους τους βασικούς κόντρα στην Τότεναμ για να καθαρίσουμε την υπόθεση τετράδα. Αν τους νικήσουμε τέλειωσε. Παραμένουν πάντως μία πολύ καλή ομάδα, όμως εκμεταλλευτήκαμε την κούρασή της από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Προάγγελος αποχώρησης για Μήτρογλου!!

Πολύ δύσκολα θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Κώστας Μήτρογλου στη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο νεαρός επιθετικός δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή των «ερυθρόλευκων» για την Κύπρο, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον άφησε εκτός, ουσιαστικά, μια απόφαση η οποία αποτελεί ένδειξη για τις προθέσεις του Ισπανού τεχνικού για το μέλλον του νεαρού διεθνούς επιθετικού στο «λιμάνι».

Αντίστοιχα, εκτός έμεινε και ο Ντένις Επστάιν. Την ίδια στιγμή, ο Ισπανός τεχνικός πήρε στην αποστολή όλους τους δανεικούς που είχε στη διάθεσή του στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Γκαλίτσιος, Σουμπίνιο, Παπάζογλου: συμπεριλήφθησαν στην αποστολή και θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά παιχνίδια.

Στη σημερινή προπόνηση ο Άλμπερτ Ριέρα έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο. Παρόλα αυτά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα… ακολουθήσει την αποστολή και θα συνεχίσει το ειδικό πρόγραμμα επί κυπριακού εδάφους.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα «πετάξουν» αύριο το πρωί για την Κύπρο:

Πάρντο, Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ρ. Μπράβο, Ουρτάδο, Ρόμενταλ, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Γκαλίτσιος, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Σουμπίνιο.

«Γιατί όχι στον ΟΣΦΠ o Παπασταθόπουλος;»

Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών που ήθελαν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να σκέφτεται θετικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, επιβεβαίωσε στο sday.gr ο ατζέντης του. Ποιες οι προϋποθέσεις για να «κλείσει» το deal.

Η Μίλαν εμφανίζεται ανοιχτή στο ενδεχόμενο παραχώρησης του νεαρού αμυντικού και στον Πειραιά «καλοβλέπουν» τη πιθανότητα να τον πάρουν στην ομάδα, με τη μορφή δανεισμού.

Με δήλωσή του στο sday.gr, ο μάνατζερ του «Πάπα», Νίκος Κλιτσίδης, παραδέχτηκε ότι ο πελάτης του δεν θα έλεγε «όχι» σε αυτή την προοπτική, θέτοντας ωστόσο κάποιες προϋποθέσεις.

«Εάν δεν βρεθεί κάποια πρόταση από ομάδα που να αγωνίζεται είτε στο Champions είτε στο Europa League και γενικότερα να είναι υψηλού επιπέδου, γιατί να πούμε όχι στον Ολυμπιακό;»,
δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κλιτσίδης και στη συνέχεια αναφερόμενος στο ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον πελάτη του τόνισε: «Δεν έχει μιλήσει κανείς μαζί μου από τη μεριά του Ολυμπιακού. Το μόνο που γνωρίζω σχετικά μ’ αυτό είναι ότι γράφεται στα ΜΜΕ». 

Όσον αφορά τις προθέσεις της Μίλαν για τον 22χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό δήλωσε: «Προς το παρόν οι άνθρωποι της Μίλαν εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τον Σωκράτη με τη μορφή δανεισμού. Αυτό γίνεται λόγω του νεαρού της ηλικίας του και των μεγάλων εμπειριών που έχει. Παράλληλα ίσως υπάρξει πιθανότητα να μπει κάποια οψιόν στην ομάδα που θα παραχωρηθεί αλλά οι πιθανότητες είναι ελάχιστες».  

Σχετικά με τον ενδιαφέρον της Τζένοα, που φαίνεται να επιθυμεί την επιστροφή του «Πάπα» στο «Λουίτζι Φεράρις», ο κ. Κλιτσίδης το επιβεβαίωσε αλλά τόνισε ότι η περίπτωση του είναι δύσκολη γιατί οι Γενοβέζοι επιθυμούν να επιστρέψει με το ποσό που παραχωρήθηκε στους «ροσονέρι».

Μήνυμα Φέργκιουσον σε «Μπάρτσα»

Μετά τα εύσημα που πήρε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από τον Πεπ Γκουαρντιόλα για την ποιότητα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σκωτσέζος τεχνικός αποφάσισε να εκθειάσει και ο ίδιος τους παίκτες του, χτυπώντας το καμπανάκι του κινδύνου στην Μπαρτσελόνα ενόψει του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 28 Μαΐου οι «κόκκινοι διάβολοι» θα υποδεχτούν στην Αγγλία (στο Γουέμπλεϊ) τους «μπλαουγκράνα» και ο Σκωτσέζος τεχνικός εξυμνεί την πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα:

«Όλοι λένε πόσο σπουδαία ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα, όμως σε αυτόν τον τελικό συμμετέχει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλλοι πάλι λένε ότι δεν έχουμε καλό ρόστερ και βρίσκουν το ένα και το άλλο μειονέκτημα. Έχουμε όμως πετύχει τα περισσότερα γκολ από όλους. Εντός έδρας ήμασταν φανταστικοί. Είμαστε αήττητοι στην Ευρώπη. Είμαστε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και χρειαζόμαστε μόλις έναν βαθμό για να αναδειχτούμε και πρωταθλητές Αγγλίας. Αφήνω λοιπόν στην άκρη όλες τις κριτικές που ακούω και κοιτώντας την ομάδα μου αναρωτιέμαι: Είμαι ευχαριστημένος; Αυτοί οι παίκτες μου έχουν δώσει τα πάντα».

Στη συνέχεια ο Φέργκιουσον τόνισε ότι απέναντι στους αστέρες του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει να αντιπαρατάξει και εκείνος τους δικούς του αστέρες:

«Προφανώς η Μπαρτσελόνα είναι τώρα το φαβορί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε το τρίπτυχο Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι. Είναι φανταστικοί ποδοσφαιριστές. Από την άλλη όμως έχουμε και εμείς παίκτες που χρειάζονται προσοχή γιατί προκαλούν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Το ίδιο ελπίζω να κάνουν και απέναντι στην Μπαρτσελόνα».

Ένα θαύμα για την Τότεναμ!!

Μόνο με θαύμα πιστεύει ο Χάρι Ρέντναπ ότι μπορεί η Τότεναμ να καταφέρει να εκτοπίσει τη Μάνστεστερ Σίτι από την τέταρτη θέση και να αγωνιστεί εκείνη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα «σπιρούνια» έχουν μείνει έξι βαθμούς πίσω από τους «πολίτες» και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, η υπόθεση τετράδα μοιάζει δύσκολη: «Θα χρειαστούμε ένα θαύμα για να τα καταφέρουμε. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει ένα φανταστικό ρόστερ. Είναι σε τρομερή κατάσταση. Είναι έξι βαθμούς μπροστά μας και έχουν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων», τονίζει ο Άγγλος τεχνικός και συνεχίζει για την «πλούσια» Σίτι:

«Δεν βλέπω τι μπορεί να τους σταματήσει. Θα συνεχίσουν να βελτιώνονται σεζόν με τη σεζόν ώσπου στο τέλος θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα».

Όσο για τις φήμες περί «χωρισμού» ανάμεσα σε Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ και Τότεναμ, ο Ρέντναπ διαψεύδει κάθε τέτοιο σενάριο: «Δεν είναι αλήθεια ότι θέλουμε να τερματίσουμε τη συνεργασία μας. Τα πήγε περίφημα φέτος και μας βοήθησε πολύ».

Έχει πλάνο η Άρσεναλ!!

Τα πλάνα της επόμενης σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει ο Αρσέν Βενγκέρ, που δεν δείχνει να απογοητεύεται από τη φετινή στείρα από τίτλους σεζόν.

Η Άρσεναλ ήταν μέσα στη διεκδίκηση όλων των τίτλων αλλά στην τελική ευθεία έχασε επαφή με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε από τον ίδιο αντίπαλο στους «8» του Κυπέλλου, ηττήθηκε από την Μπέρμιγχαμ στον τελικό του Λιγκ Καπ και αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η επόμενη σεζόν είναι όμως ήδη καλά μελετημένη σύμφωνα με τον Αλσατό τεχνικό:

«Έχουμε σχέδια και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι η καλύτερη στιγμή να αναλύσουμε τα πεπραγμένα της σεζόν. Αν δούμε όλα τα παιχνίδια σαν σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις τότε τα έχουμε πάει καλά. Πρέπει να αποστασιοποιηθούμε κάπως και να κάνουμε μια γενική ανάλυση».

Πήρε και Μεξές η Μίλαν!!

Την απόκτηση του Φιλίπ Μεξές από τη Ρόμα έκανε γνωστή ο τεχνικός της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος επιβεβαίωσε και την απόκτηση του Ταγέ Ταϊβό από τη Μαρσέιγ.
Ο πρόεδρος των «ροσονέρι», Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το δεξί του χέρι, Αντριάνο Γκαλιάνι, πριν η Μίλαν κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο, είχαν προαναγγείλει μεγάλες μεταγραφές, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει στο δρόμο των επιτυχιών και να διεκδικήσει και πάλι το… αγαπημένο της Champions League.
Η απόκτηση του Ταγέ Ταϊβό, ενός εκ των καλύτερων αριστερών φουλ-μπακ αυτή τη στιγμή, έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό, ενώ αυτή του Φιλίπ Μεξές, ακουγόταν… αλλά τίποτα δεν ήταν επίσημο. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν και ο Αλέγκρι ρωτήθηκε για το μεταγραφικό σχεδιασμό: «Στην άμυνα είμαστε καλυμμένοι. Έχουμε πάρει τον Μεξές και τον Ταϊβο. Πλέον, θα στραφούμε σε άλλες θέσεις που χρειαζόμαστε ενίσχυση», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας.

Κωφίδης: «Επιλεκτική εκκαθάριση…»

Ο Σάββας Κωφίδης έχει φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή για πολλά χρόνια. Είναι από τους ανθρώπους, που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Ηρακλής. Το έχουν βιώσει στο πετσί τους. Ήταν στη θέση του προπονητή, αλλά έχει περάσει και από άλλες θέσεις.
Το «Μ» επικοινώνησε μαζί του. Θέλησε να αφουγκραστεί αυτό που αισθάνεται και πώς αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση μετά από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. «Νιώθω όπως όλοι. Αγανάκτηση και οργή», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Κωφίδη στο «Μ», όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει, πώς αισθάνεται αυτές τις μέρες μετά από την απόφαση της Επιτροπή Εφέσεων. «Νιώθω αγανάκτηση και οργή όχι για το γεγονός ότι αποφασίστηκε κάτι με ότι έχει να κάνει σ’ ένα φάκελο, αλλά με βάση τη δικαιοσύνη. Να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Λένε ότι θέλουν να κάνουν εξυγίανση. Έπρεπε να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ αυτό. Οι μισές ομάδες της Λίγκας δεν θα έπρεπε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Οι μισές ομάδες… Και δεν το λέω μόνο για τους φακέλους. Το λέω γενικότερα. Για τη βία, για πολλά…», τόνισε ο Κωφίδης.
«Απόφαση κατά το δοκούν»

Ο Σάββας Κωφίδης είναι κατηγορηματικός. «Λένε ότι ο φάκελος του Ηρακλή είναι ελλιπής, λένε ότι έχει προβλήματα. Εντάξει, λέω. Είχαν όμως το θράσος μετά απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο – και δεν είναι λίγα – να πάρουν αυτή την απόφαση. Ακόμη και μετά από τον τελικό του Κυπέλλου. Μετά από τα όσα είδαμε και έχουμε ακούσει. Και… ξαφνικά λένε για εξυγίανση. Ε, δεν είναι εξυγίανση αυτό. Εξυγίανση είναι «καθαρίζω» τα πάντα. Σε βάθος. Κανονικά, το πρωτάθλημα, αν γίνει εξυγίανση, θα έπρεπε να είναι με 3-4 ομάδες. Αυτοί έκαναν όμως μία επιλεκτική απόφαση. Απ’ αυτούς θα διαλέξουμε και διαλέξαμε τον Ηρακλή. Είναι μία επιφανειακή λύση. Βλέπουν το πρόβλημα επιφανειακά. Όχι σε βάθος. Όχι καθ’ ολοκλήρου», επισημαίνει με νόημα ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, όντας εκνευρισμένος κι αυτός με την απόφαση.
«Βρωμιά και δυσωδία»
Δεν στέκεται μόνο εκεί, αλλά συνεχίζει. «Κάνουν λέει εξυγίανση, παίρνουν την απόφαση επιλεκτικά για τον Ηρακλή και στον πυρήνα βρωμιά και δυσωδία. Μόνο ποδοσφαιρικές αρχές δεν είναι αυτές. Για να μην πάμε στην Πολιτεία. Δεν λειτουργούν σωστά. Αποφασίζουν κατά το δοκούν και όποτε θέλουν. Γιατί θέλουν να κάνουν επιλεκτική εκκαθάριση; Όταν παίρνεις μία απόφαση κατά το δοκούν ή όποτε τα θέλεις, για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε; Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα. Η αφορμή υπάρχει. Δεν λέω. Υπάρχουν όμως και άλλες δέκα αφορμές. Άλλες δέκα. Τι να συζητάμε τώρα; Αυτή είναι η άποψη μου…».
Όσο για το αν θα είναι ‘παρών’ στο αυριανό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους, ο Σάββας Κωφίδης δεν είχε ενημερωθεί. «Επιστρέφω τώρα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε αρχικά ο πρώην προπονητής του Ηρακλή. «Θα πάω…», λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει κλείνοντας την κουβέντα.
Πηγή: metrosport.gr

Γωγάκος: «Συνεδριάζουν στη Βουλή για τους φακέλους»

Ο Κωνσταντίνος Γωγάκος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis», με αφορμή τη δίωξη που του άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος.
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή πιο συγκεκριμένα τόνισε:

«Εγώ απλά μίλησα για μπράβους στην ΕΠΟ. Αν ο κύριος εισαγγελέας κάνει μια αυτοψία θα το διαπιστώσει. Υπήρξαν μπράβοι και πέρυσι και φέτος την ώρα της εκδίκασης. Εγώ ξέρω πως σε αυτά που είπε ο κύριος Δώνης συμφώνησαν πολλοί πολιτικοί, αλλά δεν έγινε τίποτα. Για μένα είναι τίτλος τιμής αυτό που συμβαίνει».
Για το αυριανό συλλαλητήριο τόνισε:

«Ο κύριος Μπουτάρης ζήτησε το συλλαλητήριο να γίνει στις 21:00 και όχι στις 20:00. Θα το συζητήσουμε αυτό και λογικά θα το αποδεχθούμε. Ζητήσαμε όμως από τη πλευρά μας τη βοήθεια του Δήμου με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και την εξέδρα. Θα ανακοινώσουμε την επιτροπή που θα ηγηθεί αυτής της συγκέντρωσης. Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς αύριο και θέλω να πω πως η απουσία του καθένα θα σημαίνει και συνενοχή του στα όσα συμβαίνουν».

Επίσης αποκάλυψε ότι:

«Αύριο θα συζητηθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και την επιτροπής διαφάνειας η αίτηση που υποβάλαμε για να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι στη Βουλή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της υπόθεσης».

Σκέφτονται «τράμπα» για Ουρτάδο!!

Ένα… τεράστιο ερωτηματικό φιγουράρει δίπλα στο όνομα του Μόισες Ουρτάδο αναφορικά με την παρουσία του Ισπανού χαφ στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού και την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Ο Καταλανός ανασταλτικός μέσος, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Εσπανιόλ «κουβαλώντας» το προσωνύμιο «Εξολοθρευτής» λόγω της δυναμικής του παρουσίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, στη μεσαία γραμμή της ομάδας της Βαρκελώνης, δεν κατάφερε στην παρθενική του σεζόν στον Πειραιά να επιβεβαιώσει τα κολακευτικά σχόλια που τον συνόδευαν…
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Ερνέστο Βαλβέρδε, βέβαια, ευελπιστεί ότι ο Ουρτάδο θα εμφανιστεί κατά πολύ καλύτερος τη νέα σεζόν, καθώς πιστεύει πολύ στην ποδοσφαιρική του αξία, ενώ θεωρεί ότι φέτος στάθηκε και άτυχος με κάποιους τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω…
Δεν αποκλείεται ωστόσο, ο Μόισες Ουρτάδο να χρησιμοποιηθεί από τον Ολυμπιακό ως αντάλλαγμα για κάποια από τις μεταγραφές, τις οποίες έχει στα… σκαριά η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας!
Ως γνωστόν, Βαλβέρδε, Μαθία και Κοβάσεβιτς «χτενίζουν» την αγορά της Ισπανίας προκειμένου να φέρουν στο Λιμάνι νέους… «Φουστέρ» (σ.σ. παίκτες, δηλαδή, οι οποίοι παρά το ότι δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό και δη το ελληνικό, μπορούν ν’ αποδειχθούν «λίρα εκατό» για τον Ολυμπιακό).
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το όνομα του άλλοτε χαφ της Εσπανιόλ έχει ακόμα… πέραση στην Ιβηρική Χερσόνησο, δεν αποκλείεται η «τριανδρία» του Ολυμπιακού να καταφέρει να ολοκληρώσει κάποια «τράμπα», η οποία να ωφελήσει τους Πειραιώτες!
Πηγή: onsports.gr

«Παίζει» και ο Γκέκας...

Μπορεί το τελευταίο διάστημα η Άιντραχτ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού εξαιτίας της παρουσίας σ’ αυτήν του Γιώργου Τζαβέλλα, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, ότι ο 23άχρονος αριστερός μπακ αποτελεί το μοναδικό λόγο, για τον οποίο οι Πειραιώτες… λοξοκοιτούν προς Φρανκφούρτη μεριά!
Το ενδιαφέρον για τον άλλοτε άσο της Κέρκυρας και του Πανιωνίου είναι δεδομένο, καθώς οι περισσότεροι στην Πλατεία Αλεξάνδρας θεωρούν ότι ο διεθνής αριστερός μπακ-χαφ μπορεί να καλύψει με μεγάλη επιτυχία το κενό, το οποίο  -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-  θ’ αφήσει η αποχώρηση του Ραούλ Μπράβο, στην γερμανική ομάδα, όμως, αγωνίζεται ένας ακόμα Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, το όνομα του οποίου ακούγεται  -και μάλιστα, έντονα!-  στις τάξεις των διοικούντων την ΠΑΕ Ολυμπιακός…
Ο λόγος, φυσικά, για τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ν’ ακολουθήσει την ομάδα της Φρανκφούρτης στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου… Τόσο γι’ αγωνιστικούς λόγους, καθώς ο 30άχρονος σέντερ φορ της Εθνικής Ελλάδας θα προτιμούσε να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο απ’ αυτό της Τσβάιτελίγκα, όσο κι επειδή το συμβόλαιό του είναι αρκετά υψηλό (ως δυσβάσταχτο…) για έναν σύλλογο β’ κατηγορίας, όπως θα είναι  -λογικά-  σε μερικές εβδομάδες η Άιντραχτ.
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σήμερα (9/5) και η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», στο ρεπορτάζ της οποίας υπογραμμίζεται ότι ο Θεσσαλός επιθετικός βλέπει με… καλό μάτι τον επαναπατρισμό του για λογαριασμό του Ολυμπιακού.
Πηγή: onsports.gr

Νυστέρι για Κακάου!!

Στο χειρουργείο θα βρεθεί ο επιθετικός της Στουτγκάρδης, Κακάου για να ξεπεράσει το χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού του στην βουβωνική χώρα.
Τέλος οι… θυσίες για τον Κακάου. Ο επιθετικός της Στουτγκάρδης από την στιγμή που η ομάδα του εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, θα μπορέσει να χειρουργηθεί για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του στην βουβωνική χώρα.
Έτσι για την τελευταία αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος δεν υπολογίζεται, ενώ θα απουσιάσει και από τις αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας Γερμανίας, απέναντι στις Ουρουγουάη, Αυστρία και Αζερμπαϊτζάν.
Η επιστροφή του αναμένεται στις αρχές Αυγούστου, όταν και η Σουτγκάρδη θα βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας.

Βγήκε από την εντατική η Βιβή Αναστασιάδη!!

Η σύζυγος του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ ξεπέρασε το αλλεργικό σοκ και αναρρώνει πλέον σε δωμάτιο της καρδιολογικής κλινικής του Αγίου Παύλου
Ευχάριστα είναι τα νέα για τη Βιβή Αναστασιάδη. Η σύζυγος του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Άγγελου Αναστασιάδη, βγήκε από την εντατική, στην οποία νοσηλευόταν μετά το αλλεργικό σοκ το οποίο είχε υποστεί πριν μερικές ημέρες.
Πλέον, αναρρώνει σε δωμάτιο της καρδιολογικής κλινικής του Αγίου Παύλου. Θα παραμείνει εκεί για κάποιο διάστημα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της. Βεβαίως, το σημαντικό είναι, ότι, πλέον, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Πηγή: olapaok.gr

«Ο Γεωργιάδης θέλει, ο Πανσερραϊκός;»

Ο μάνατζερ του Γιώργου Γεωργιάδη παραδέχθηκε πως ο πελάτης του βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να συνεχίσει τη καριέρα του στην Ένωση - Τι λέει ο Πανσερραϊκός.
«Ο Γεωργιάδης θέλει, ο Πανσερραϊκός;»
Τις πληροφορίες που ήθελαν την ΑΕΚ και τον Γιώργο Γεωργιάδη να έχουν έρθει σε συμφωνία, διέψευσε ο μάνατζερ του παίκτη, Παύλος Τοπίδης, με δηλώσεις του στο «sd.gr», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη ύστερα από τις επαφές που έγιναν τον χειμώνα. Αυτή τη στιγμή λείπω στο εξωτερικό και δεν έχω ενημερωθεί ότι έχει προκύψει κάτι καινούργιο». Ωστόσο, ο ατζέντης του παίκτη, παραδέχθηκε πως ο πελάτης του βλέπει με «καλό μάτι» την προοπτική να συνεχίσει τη καριέρα του στην Ένωση, τονίζοντας: «Από τη στιγμή που υπάρξουν επαφές ανάμεσα στις δύο ομάδες και ολοκληρωθούν με επιτυχία θα το έβλεπε με ικανοποίηση».
Σύμφωνα με το aek365.gr, το οποίο επικοινώνησε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, για να ακούσει και την πλευρά του Πανσερραϊκού, στο συγκεκριμένο θέμα, ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας των Σερρών, δεν επιβεβαίωσε τα περί συμφωνίας, ωστόσο ούτε θέλησε να διαψεύσει τα σενάρια, παρότι και του ζητήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Λακωνικότατος, απάντησε χαρακτηριστικά: «Αν θα έχουμε κάτι θα σας ενημερώσουμε επίσημα», ήταν τα λόγια του.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

«Δεν πρόκειται να ασχοληθεί ο γιός μου»

Για την επόμενη μέρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού μίλησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, επαναλαμβάνοντας τα περί «φθοράς», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο γιός του Δημήτρης δεν πρόκειται να ασχοληθεί.
«Δεν πρόκειται να ασχοληθεί ο γιός μου»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:
«Η επιτυχία ανήκει στον μεγάλο Ομπράντοβιτς και τους παίκτες μας», τόνισε για τον 6ο ευρωπαϊκό τίτλο.
Ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης ΚΑΕ» τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί ο γιος του Δημήτρης με τα διοικητικά της ομάδας.
«Είμαι στην ομάδα 40 χρόνια. Η κούραση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει ψυχική φθορά από το μπάσκετ, όχι το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν αποχωρεί άμεσα από την ΚΑΕ, ενώ θα πρέπει να βρεθεί και ο «διάδοχός» του.
Ερωτηθείς δε για τα χρήματα που έχει διαθέσει στον Παναθηναϊκό, ο κ. Γιαννακόπουλος χαριτολογώντας δήλωσε «δεν θα πω, γιατί θα με περάσουν για τρελό».
Πηγή: skai.gr
 

Τραγικός θάνατος ποδηλάτη στον Γύρο Ιταλίας!!

Ενα τραγικό συμβάν σημάδεψε το τρίτο ετάπ του ποδηλατικού γύρου Ιταλίας. Ο 26χρονος Βέλγος Βόουτερ Βέιλαντ τραυματίστηκε θανάσιμα πέφτοντας από το ποδήλατό του, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες.
Τραγικός θάνατος ποδηλάτη στον Γύρο Ιταλίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Παρά την άμεση κινητοποίηση των γιατρών, ο αθλητής της Leopard-Trek άφησε την τελευταία πνοή του στην άσφαλτο.
Πηγή: novasports.gr

Μέσα και ο Σαβίνι!!

Ο Ιταλός μπακ του ΠΑΟΚ πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας (9/5) και βρίσκεται στη διάθεση του Μάκη Χάβου για τους υπόλοιπους αγώνες των πλέι οφ
Μέσα και ο Σαβίνι
Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ είχε τραυματιστεί στις 31/3, όταν και είχε υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και μετά από απουσία ενός και πλέον μήνα φώναξε παρών και είναι έτοιμος να βοηθήσει τον "Δικέφαλο".
Οι έντεκα που ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μπορεί να πήγαν τη Δευτέρα (9/5) σε ξενοδοχείο για αποθεραπεία, όμως, οι υπόλοιποι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν, μαζί με τους Ελ Ζαρ, Σνάουτσνερ και Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή, προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του Μάκη Χάβου στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Την έβγαλε καθαρή ο Λύμπε!!

Ευχάριστα είναι τα μαντάτα που άκουσε τη Δευτέρα ο Μανόλο Χιμένεθ σχετικά με την κατάσταση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Βόλο και αντικαταστάθηκε στο πρώτο ημίχρονο.
Την έβγαλε καθαρή ο Λύμπε
Ο πολύπειρος επιθετικός της ΑΕΚ υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου αριστερού γόνατος και θα ξεκινήσει άμεσα φυσιοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς ο Λύμπε στο παρελθόν είχε τραυματιστεί στο ίδιο γόνατο και έκανε αρκετό καιρό να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.
Όσον αφορά τον Σκόκο ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή, ενώ οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας.
Η προπόνηση της Τρίτης είναι προγραμματισμένη για τις 17.00.

Παπαλουκάς σε δύσκολη θέση!!

Έγινε φοβερό σκηνικό την Κυριακή στη Γλυφάδα και παρότι προσπάθησαν να το αποκρύψουν, είναι λογικό να μην μπορεί να κρατηθεί μυστικό, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί μάρτυρες.
Παπαλουκάς σε δύσκολη θέση
Ο Παπαλουκάς πήγε στην εκδήλωση του Ίκαρου Καλλιθέας, όπου τιμήθηκε ο Νίκος Γκάλης και αμέσως μετά κλήθηκε να κάνει δηλώσεις για τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή, μία δημοσιογράφος τον ρώτησε για το φάιναλ φορ και τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού να πάρει το 6ο.
Ο Παπαλουκάς είχε ξεκαθαρίσει από πριν πως δεν θέλει να μιλήσει για το φάιναλ φορ, αλλά η επιθυμία του δεν εισακούστηκε. Ο Παπαλουκάς ενοχλήθηκε από την ερώτηση και δεν απάντησε. Και όταν έκλεισαν οι κάμερες δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του.
Άλλωστε είναι λογικό να μην θέλει να πει κάτι. Αν έλεγε πως θέλει να χάσει ο Παναθηναϊκός, θα τον έκραζαν οι πράσινοι (όπως έγινε το 2009 στο Βερολίνο), αν ευχόταν να το πάρει ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να περάσει την πόρτα του ΣΕΦ...

Άκουσαν Ηρακλή και έτρεξαν οι Σκοπιανοί…

Δεν χάνουν ευκαιρία οι γείτονες στα Σκόπια, με αφορμή όσα… τραγελαφικά ακούστηκαν από αγανακτισμένους φιλάθλους του Ηρακλή, εξαιτίας του υποβιβασμού των «Θεσσαλινικέων» στη Football League!
Άκουσαν Ηρακλή και έτρεξαν οι Σκοπιανοί…
Στα Σκόπια, εδώ και δύο ημέρες έχει γίνει μεγάλος ντόρος με τις κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή, μερικοί από τους οποίους τους έδωσαν… πάτημα, μιλώντας πάνω στα νεύρα τους για συνάντηση των ανθρώπων του «γηραιού» με τον πρόξενο των Σκοπίων στην Θεσσαλονίκη και τις επαφές με τουρκική εταιρία για τη κατασκευή γηπέδου στη Μίκρα με την ονομασία "Κεμάλ Ατατούρκ".
Ο τηλεοπτικός σταθμός «Κανάλι 5» των Σκοπίων έχει αναλυτικό ρεπορτάζ, το οποίο έχει αναρτήσει και σε βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα του!
Σίγουρα η αγανάκτηση στις τάξεις των φιλάθλων είναι μεγάλη, τέτοιες προτάσεις όμως όχι μόνο δεν έχουν λογική, δίνουν αφορμή στους γείτονες να καπηλεύονται περισσότερο την ελληνική ιστορία.
Και οι Σκοπιανοί σιγά μην κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια. Άκουσαν Ηρακλής και έτρεξαν αμέσως… Και για να μην ξεχνιόμαστε, υπενθυμίζεται ότι ο σκύλος τη Μεγάλη Εβδομάδα είχε αναρτήσει ένα θέμα, το οποίο έλεγε ότι Σκοπιανοί επιστήμονες, παραδέχτηκαν πως η φυλή τους είναι σλάβικη και όχι μακεδονική…
Πηγή: sportdog.gr

Πάρκαρε το αυτοκίνητο στα σκουπίδια! (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Αυτοκίνητο βρέθηκε παρκαρισμένο στα σκουπίδια σε κάδο της Θεσσαλονίκης!
Πάρκαρε το αυτοκίνητο στα σκουπίδια! (ΦΩΤΟ)
Φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης του ΙΧ δε χρειαζόταν πλέον το αυτοκίνητό του και αποφάσισε να το πετάξει σε κάδο της οδού Κούσκουρα στη συμπρωτεύουσα. Όπως ήταν φυσικό απέναντι στο παράξενο θέαμα οι περαστικοί γελούσαν με την καρδιά τους.
Πηγή: laikoura.gr

Τη μεταγραφή του στη Ρεάλ ανακοίνωσε ο Σαχίν!!

Πριν καν ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την απόκτηση του Νούρι Σαχίν από την Ντόρτμουντ. Ήταν κάτι που ο ίδιος ο Τούρκος μέσος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα στην έδρα των πρωταθλητών Γερμανίας.
"Eίναι ευγνώμων στην Μπορούσια, στην ομάδα που έδωσε την ευκαιρία να ντεμπουτάρω στο γερμανικό πρωτάθλημα πραγματοποιώντας ένα παιδικό μου όνειρο. Όμως η Ρεάλ είναι μια μοναδική ευκαιρία που δεν μπορείς να την προσπεράσεις", ανέφερε ο 23χρονος μέσος, ο οποίος ήταν ένα από τα βασικά εργαλεία του Γίργκεν Κλομπ στην εφετινή επιτυχία των κιτρινόμαυρων Συνεχίζοντας ο Σαχίν εξήγησε ότι "δεν επέλαξα τη Ρεάλ για τα χρήματα, αλλά γιατί είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο και είναι αδύνατο να αρνηθείς", ενώ στάθηκε πολύ στη συνομιλία που είχε με τον Ζοσέ Μουρίνιο λέγοντας ότι "με έπεισε αμέσως. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και ανυπομονώ να εργαστώ γι' αυτόν. Είναι μία πρόκληση".
Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών έναντι 2,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας.

«Πληρώσαμε 4.500.000 ευρώ για τους… πρώην»

Δύο ώρες διήρκησε η συνέντευξη Τύπου του Θανάση Αθανασιάδη και δη της παράταξης «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ». Τα όσα ακούστηκαν από τους ανθρώπους της νυν διοίκησης αλλά και από τα τέσσερα νέα μέλη που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο ήταν αποκαλυπτικά. Μίλησαν με στοιχεία για συγκεκριμένα πράγματα και σίγουρα, πολύ περισσότερα θα έχουν να πούνε στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης.
Το… ζουμί είναι φυσικά τα 4,5 εκ. ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει κας η διοίκηση στην διάρκεια της διετούς θητείας της για να εξοφλήσει οφειλές της προηγούμενης.
Ολοκληρώθηκε μετά από 110′ η συνέντευξη τύπου του Θανάση Αθανασιάδη και του συνδυασμού «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης έκανε τον απολογισμό της διετούς θητείας της διοίκησης, αναφέροντας ότι τα τελευταία δυο χρόνια είχε έσοδα… ρεκόρ 28.500.000 ευρώ: «Το πρώτο χρόνο της θητείας ήταν περίπου 13.500.000 ευρώ, ενώ φέτος, τα έσοδα άγγιξαν τα 15.000.000 ευρώ».
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του προέδου της ΠΑΕ Άρης Θανάση Αθανασιάδη:
Αρχικά, ο Θανάσης Αθανασιάδης τόνισε πως: «Στόχος της συνέντευξης είναι μία αναφορά στα πεπραγμένα της διετίας 2009-2001 που είχαμε την τιμή να είμαστε στο τιμόνι της ομάδας αλλά και να παρουσιάσουμε το νέο υποψήφιο μας σχήμα. Την χρονιά 09-10 όπως ξέρετε πήγαμε στον τελικό Κυπέλλου και δείξαμε σε όλους την δυναμική μας με την παρουσία 25.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ. Την επόμενη σεζόν καταξιωθήκαμε στην Ευρώπη, αλλά οι αυξημένες μας υποχρεώσεις στην Ελλάδα μας στέρησαν την συμμετοχή στα πλέι-οφ. Αλλά οι 5 τελευταίες σερί νίκες δείχνουν ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Όπως μέλλον δείχνει ότι έχει ο Άρης και μέσα από την επιτυχημένη πορεία των ομάδων Κ17 και Κ20.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ορφανίδη όπου την περασμένη διετία είχε το βάρος της οργάνωσης των Ακαδημιών. Ειδική μνεία και στην ομάδα των Νέων που πήρε το πρωτάθλημα αλλά και στου προπονητές Πασσιαλή και Θεό.
Σε διοικητικό επίπεδο λειτουργήσουμε αυτή τη διετία όπως είχαμε εξαγγείλει πριν αναλάβουμε την διοίκηση. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε με αγάπη και μεράκι για την ομάδα που αγαπάμε από μικρά παιδιά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι. Εγιναν και παραλείψεις, αλλά όλα αυτά έγιναν καλοπροαίρετα».
Σε ότι αφορά το οικονομικό τομέα ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε: «Πρώτο μέλημα μας ήταν να τακτοποιήσουμε τις οφειλές από το παρελθόν. Κάναμε ό,τι έπρεπε για να πάρουμε τις σχετικές άδειες για τη συμμετοχή μας στις διοργανώσεις τις UEFA. Με λεπτομέρεια όλες οι οικονομικές κινήσεις θα αναπτυχθούν στην Γενική Συνέλευση της Λέσχης.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι την πρώτη χρονιά είχαμε ζημιά περίπου 2,4 εκατ. ευρώ. Αλλά έχοντας να καλύψουμε τόσες υποχρεώσεις από το παρελθόν, αν δούμε μόνο την δικιά μας χρήση αφαιρώντας αυτές τις υποχρεώσει τότε είχαμε ζημία μόνο 700.000 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ποσό προς εξυπηρέτησης της τάξης 6,7 εκατομ. που με τα ανάλογα έσοδα στις 30-6-2011 θα πέσει πάρα πολύ. Αυτό το πόσο στις 30-6-2009 ήταν στα 7,4 εκατ. Αυτά τα ενδεικτικά στοιχεία τα δίνω για να καταλάβει ο κόσμος ότι σεβαστήκαμε το τελευταίο ευρώ του κάθε φιλάθλου και δεν κάναμε αυτά που ακούγονται περί τεράστιων ανοιγμάτων της ΠΑΕ.
Για παράδειγμα το μπάτζετ του 09-10 ήταν αυξημένο κατά 1,3 εκατ. ευρώ με μεταγραφές τύπου Αμπρεόυ με τις οποίες συμφωνούσε ο κόσμος. Καμία σχέση με 5 και 11 εκατομ. ευρώ που λένε.
Το πρώτο χρόνο της θητείας είχαμε έσοδα περίπου 13.500.000 ευρώ, ενώ φέτος τα έσοδα άγγιξαν τα 15.000.000 ευρώ. Οι χορηγίες είχαν ανοδική πορεία και από 2.444.000 ευρώ έφτασαν φέτος τα 3.300.000 ευρώ. Το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας έφτασε τα 5.400.000 ευρώ.
Συνολικά αυτή η διετία επ’ ουδενί δεν παρουσίασε αυτά που φημολογούνται με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την σκέψη του αρειανού κόσμου. Εμείς λειτουργήσαμε με σύνεση και η χρήση ήταν τελείως ισοσκελισμένη.
Σε ότι αφορά τα έξοδα μετακίνησης το 2008- ’09 ήταν 950.000 ευρώ, ενώ φέτος ήταν 1.200.000 ευρώ. Εισπράξαμε όμως 200.000 ευρώ χορηγία, ενώ στα έξοδα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα έξοδα της Μποκα Τζούνιορς, αυτά του τελικού και της επιβράβευσης των μελών της Λέσχης με το ταξίδι στον Εργοτέλη.
Ακόμη πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Αντόνιο Καλθάδο πήρε στα δυο αυτά χρόνια, μαζί με τα έξοδα των ταξιδίων, συνολικά 220.000 ευρώ, παρά τα αντίθετα που λέγονται».

Στους κορυφαίους ο Τζιμπούρ!!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «rfi.fr» ο Αλγεριν΄ςο επιθετικός του Ολυμπιακού Ράφικ Τζιμπούρ συγκαταλέγεται στους 20 καλύτερους σκόρερ της αφρικανικής Ηπείρου.
Στους κορυφαίους σκόρερ της Αφρικής συγκαταλέγεται ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο διεθνής Αλγερινός στράικερ του Ολυμπιακού, ο οποίος στα δέκα ματς πρωταθλήματος που αγωνίστηκε με την «ερυθρόλευκη» φανέλα… πρόλαβε να συνδεθεί επτά φορές με τα αντίπαλα δίχτυα βρίσκεται στην καλύτερη 20άδα  της αφρικανικής Ηπείρου!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rfi.fr που έχει «φακελώσει» όλους τους παίκτες της Ηπείρου, από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ο 27χρονος άσος των πρωταθλητών κατέχει την 17 θέση, ενώ πρώτος είναι ο Γκάρα Ντεμλελέ από το Μάλι που αγωνίζεται στην Λέφσκι Σόφιας και για τον οποίο είχαν γραφτεί πολλά περί ενδιαφέροντος από τον Ολυμπιακό. Στη λίστα υπάρχουν και «μεγάλα» ονόματα όπως αυτά των Σάμουελ Ετό, Μαχαμαντού Νιάνγκ και Ντάμε Εντόι.

Το συλλαλητήριο, η εξέδρα και τα Σκόπια!!

Στις 21:00 θα ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο ύστερα από απαίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεσμεύτηκε πως θα στηθεί εξέδρα στην πλατεία Αριστοτέλους. Θέμα συζήτησης στα Σκόπια το θέμα του Ηρακλή.
Το αυριανό(10/5) μεγάλο συλλαλητήριο των φιλάθλων του Ηρακλή θα ξεκινήσει τελικά στις 21:00μ.μ., αφού οι άνθρωποι του Ηρακλή έκαναν δεκτό το αίτημα που κατέθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης.  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που δεσμεύτηκε να στηθεί εξέδρα στην πλατεία Αριστοτέλους ενώ ζήτησε το συλλαλητήριο να ξεκινήσει μία ώρα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη, ώστε να κλείσει η αγορά και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους καταστηματάρχες.
Στα Σκόπια ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες έντονα με τις κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή, με αφορμή την επιθυμία της συντονιστικής επιτροπής κινητοποιήσεων, για συνάντηση των ανθρώπων του Ηρακλή με τον πρόξενο των Σκοπίων στην Θεσσαλονίκη και τις επαφές με τουρκική εταιρία για τη κατασκευή γηπέδου στη Μίκρα με την ονομασία "Κεμάλ Ατατούρκ".

«O μισοπεθαμένος και οι προπονηταράδες!»

Ο Νίκος Αλέφαντος τονίζει ότι αυτός ο ημιθανής Παναθηναϊκός δεν ανασταίνεται με τίποτα και σχολιάζει την υπόθεση «Μιραλάς». Τι λέει για Ομπράντοβιτς, Φέργκιουσον και Μουρίνιο. Μοναδικό σόου!
«• Είχα πει πριν από τα πλέι οφ ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει χουνέρι στον Παναθηναϊκό και ότι δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό με τα χάλια που έχει, να βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο β’ ημίχρονο είδα ένα μεταμορφωμένο ΠΑΟΚ που έδωσε ταχύτητα, ανέβασε ρυθμό απ’ την πλευρά του Βιεϊρίνια ειδικά, στο κέντρο του γηπέδου ήταν πολύ καλοί ο Βιτόλο και ο Γκαρσία. Μου άρεσε ο ΠΑΟΚ. Και μου άρεσε κι ο Αθανασιάδης, για τον οποίο έχω επισημάνει ότι είναι έτοιμος, δεμένο παιδί, γρήγορος και γκολτζής. Αντιθέτως δεν μου αρέσει ο Σαλπιγγίδης.
Στο 1-0 έκανε σοφή αλλαγή ο Χάβος. Έβγαλε τον Σαλπιγγίδη κι έβαλε τον Ελ Ζαρ. Εκπληκτικά γρήγορος, τους πέρασε σαν σταματημένους, έφυγε στούκας. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε πλήρη αποσύνθεση. Είναι τόσο αργός ο Παναθηναϊκός που έκανε τον Γκαρσία και τον Ίβιτς να φαίνονται γρήγοροι!
• Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο 2-0 έβγαλε τον Σιμάο κι έβαλε τον Καραγκούνη να τα παίξει όλα για όλα, μετά έβγαλε τον Νίνη κι έβαλε τον Πετρόπουλο να τα παίξει ακόμα πιο πολύ όλα για όλα. Είχε βγάλει και τον ανύπαρκτο Μαρίνο για να βάλει τον παλαίμαχο Γκοβού. Κι όσο έκανε αλλαγές ο Φερέιρα, τόσο κατέβαινε ο ΠΑΟΚ κατά κύματα και μπορούσε να βάλει τέσσερα γκολ!
Δεν ανασταίνεται αυτός ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι με αυτόν τον προπονητή. Έναν άλλο προπονητή έπρεπε να πάρουν 15 μέρες πριν από τα πλέι οφ, να δουλέψει την ομάδα στη διακοπή. Είχα «φωτογραφήσει» ποιον, χωρίς να πω το όνομά του. Ανοησία τους που δεν τον πήραν, δεν έχουν λεφτά καθόλου φαίνεται. Αν ήμουν εγώ παράγοντας εκεί, θα είχα μπει στο αεροπλάνο 15 μέρες πριν από τα πλέι οφ και θα είχα πάει να φέρω τον Κούπερ! Αμέσως! Ξέρει την ομάδα, θα τη δούλευε γρήγορα και θα την ανάσταινε.
Ο Παναθηναϊκός είναι ημιθανής διοικητικά και προπονητικά, δεν έχει και παικταράδες. Όλη η ιστορία είναι ο Σισέ. Αυτός μόνο είναι ο παικταράς. Οι μεταγραφές που έχουν κάνει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια είναι για το εκτελεστικό απόσπασμα αυτοί που τις έκαναν. Ένα σωρό παικτάκια. Αλλά και τακτική τίποτα, κουράγια για τρέξιμο και πρέσινγκ τίποτα, άμυνα όλο γκέλες. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ούτε κλείνουν ούτε πρεσάρουν ούτε  αλληλοκαλύπτουν.
Ενώ στο μπάσκετ έχουν δυνατή διοίκηση και δυνατό προπονητή, τι δυνατό δηλαδή, να λέμε την αλήθεια, έχουν και γαμώ τους προπονητές! Προπονηταρά έχουν. Μακράν ο πρώτος προπονητής στην Ευρώπη. Παίρνει παικταράδες και τους υποτάσσει να παίζουν όπως αυτός θέλει. Παίρνει παικτάκια και τους κάνει παικταράδες. Μέχρι και τον Βουγιούκα που τον είχαμε εμείς, τον έφτιαξε, μέχρι και τον Καλάθη έκανε τοπ. Γιατί, τον Διαμαντίδη ποιος τον έκανε Νο1 παίκτη στην Ευρώπη;
Ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη στον τομέα της προπονητικής στα δύο αθλήματα είναι οι Φέργκιουσον, Μουρίνιο, Ομπράντοβιτς!
• Παρένθεση εδώ, για το θέμα Μιραλάς. Είναι παικταράς και πρέπει να μείνει. Τον θέλω στην ομάδα αυτόν και τον Τοροσίδη. Αυτοί οι δύο παίκτες δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα. Πιστεύω ότι το έχει καταλάβει ο κ. Μαρινάκης και θα τους κρατήσει. Κι άμα πάρει δύο χαφάρες, πάρει και τον Παπασταθόπουλο, φύγαμε για Ευρώπη.
Είδα τη Μάντσεστερ με την Τσέλσι, αυτός ο κολοσσός που λέγεται Φέργκιουσον πάλι την έχει κραταιά τη Μάντσεστερ. Με τι παίκτες σάς έχω επισημάνει. Μην ξαναλέω τα ίδια, δείτε μόνο τον Ο’ Σέι. Αν ερχόταν ο Ο’ Σέι στον Ολυμπιακό, θα του πετούσαν γιαούρτια. Και τον βάζει μία δεξί μπακ, μία στόπερ, και κόφτης έχει παίξει, ενώ χθες έπαιξε αριστερό μπακ! Ο δε 37χρονος Γκιγκς οργίασε. Σε θέση δίπλα στον Κάρικ ρε! Να τρέχει και να κόβει στο κέντρο. Έξω αριστερά ο Παρκ και έξω δεξιά ο Βαλέντσια.
• Ο Φέργκιουσον δίνει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα. Παρατηρήστε πώς κλείνουν τα ακραία μπακ της Μάντσεστερ προς τον άξονα και έρχονται τέσσερα μέτρα δίπλα στα σέντερ μπακ, κοντά στον Φέρντιναντ και τον Βίντιτς, όταν επιτίθεται ο αντίπαλος από το κέντρο. Παρατηρήστε πώς δίνουν βοήθειες στα ακραία μπακ οι χαφ-εξτρέμ. Και γυρίζει πίσω ο Ρούνεϊ να αμυνθεί ως τρίτος χαφ και έδινε βοήθειες στον Γκιγκς και στον Κάρικ! Δηλαδή εννέα παίκτες αμύνονταν σωστά, 10ος ο τερματοφύλακας και 11ος μπροστά μόνο ο Ερνάντες. Και όταν έπαιρναν την μπάλα, έφευγαν βολίδες μπρος!
Ο Φέργκιουσον δήλωσε ότι μιλάει με τον Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα! Αυτός ο κολοσσός δήλωσε ότι η οπτική του Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα είναι σημαντική! Και ότι τον συμβουλεύεται για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλά δεν αναρωτιέστε όσοι βρίζετε τον Μουρίνιο; Δεν ξέρει ο Φέργκιουσον που ρωτάει τον Μουρίνιο και ξέρετε εσείς. Δεν ξέρει ο Μουρίνιο πώς πρέπει να παίξει την Μπαρτσελόνα και ξέρετε εσείς. Μάλιστα...
Εγώ πιστεύω ότι αργότερα, έπειτα από δύο χρόνια, ο ίδιος ο Φέργκιουσον θα εισηγηθεί τη διαδοχή του από τον Μουρίνιο. Να το θυμάστε.
• Σεβίλλη-Ρεάλ 2-6 προχθές. Πριν από λίγες μέρες Βαλένθια- Ρεάλ 3-6. Και έχεις κόσμο να λέει τον Μουρίνιο ότι είναι μόνο για κατενάτσιο. Μάθετε μπαλίτσα! Δεν βλέπετε ότι μόνο με την Μπαρτσελόνα παίζει τόσο κλειστά; Ρεάλ παρακολουθείτε φέτος; Μόνο με την Μπαρτσελόνα παίζει έτσι ο Μουρίνιο, διότι θέλει να της κλείσει κάθε χώρο. Αλλιώς δεν αντιμετωπίζεται αυτή η ομάδα.
Πηγή: katimagiko.gr

Top-5 Final 4 Euroleague (Video)

Οι τέσσερις από τις πέντε καλύτερες φάσεις του μικρού και του μεγάλου τελικού είχαν πρωταγωνιστές παίκτες του Παναθηναϊκού. Στο νούμερο ένα είναι η πιρουέτα του Πάργκο.
Δείτε στο παρακάτω video τις πέντε πιο εντυπωσιακές φάσεις της τελευταίας ημέρας του Φάιναλ Φορ...



«Ο Ζέλικο κέρδισε το μπάσκετ»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποθεώνεται από τις ισπανικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν σήμερα. Μάλιστα, η «Marca» τον έχει στο πρωτοσέλιδο μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Η μαδριλένικη εφημερίδα κυκολοφόρησε σήμερα εκθειάζοντας τον Πορτογάλο μέσο της Ρεάλ για τα γκολ που έχει πετύχει φέτος και συνολικά με τη «Βασίλισσα», ενώ στο εξώφυλλο υπάρχει χώρος και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέροντας: «Έγραψε Ιστορία με την όγδοη Ευρωλίγκα». Μαζί με τον «Ζοτς» στη φωτογραφία είναι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
«Ο μύθος συνεχίζεται...»
Στις μέσα σελίδες της Marca και στο ρεπορτάζ για τον τελικό της Ευρωλίγκας υπάρχει ο τίτλος «OBRADOVIC Campeonísimo» που σημαίνει «Ομπράντοβιτς, καταπληκτικός πρωταθλητής» και συνεχίζει στο κείμενο: «Στην Ευρώπη κανείς άλλος δεν έχει περισσότερες κούπες από τον Σέρβο. Όταν οι παίκτες της Ρεάλ αποχωρούσαν από το Παλαού Σαν Τζόρντι, αυτός έβγαινε από τα αποδυτήρια. Ο δρόμος για να διευρύνει τον μύθο του συνεχίστηκε με μία ακόμη Ευρωλίγκα».

«Ο Ζέλικο κέρδισε το μπάσκετ»
«Για αυτόν πλέον είναι καθημερινότητα. Κόντρα στη Μακάμπι κέρδισε τον όγδοο τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός νίκησε. Ο Ζέλικο κέρδισε το μπάσκετ. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα πώς να παίξει σε αυτά τα παιχνίδια».
«Ο Ζέλικο εξακολουθεί να βασιλεύει στην ευρωπαϊκή ήπειρο»
Η άλλη μαδριλένικη εφημερίδα, η ABC, χαρακτηρίζει «μαέστρο» τον Ζέλικο στον τίτλο της και στο ρεπορτάζ γράφει: «Οι Πράσινοι νίκησαν άξια τη Μακάμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ευρώπη πρόσθεσε τον όγδοο τίτλο του στη Βαρκελώνη. Ο μύθος Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Ζέλικο εξακολουθεί να βασιλεύει στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Θα τον ξεπεράσει ποτέ κανείς; Ήδη σκέφτεται το ένατο».
«Τιμή στον δάσκαλο Ομπράντοβιτς»
Η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia έχει τίτλο «Honor al maestro Obradovic» και στο κείμενο γράφει: «Ο Σέρβος με την τακτική του κατάφερε να κατακτήσει τον όγδοο τίτλο του στην Ευρωλίγκα. Το φαβορί της διοργάνωσης δεν απέτυχε. Έκτος τίτλος για τον Παναθηναϊκό, πέντε από αυτούς με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Τιμή στον δάσκαλο από το Τσάτσακ. Αυτός είναι ο πραγματικός MVP της Ευρωλίγκας, όμως ο συγκεκριμένος τίτλος πηγαίνει σε παίκτη και αυτός είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος έκανε ρεκόρ στις ασίστ».
«Βασιλιάς Ομπράντοβιτς»
Επίσης, η «El Mundo Deportivo» έχει «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο της: «Ο Παναθηναϊκός βασιλιάς της Ευρώπης», ενώ στις εσωτερικές σελίδες αποθεώνεται ο Ζοτς, χαρακτηρίζοντας τον: «Βασιλιάς Ομπράντοβιτς».
Δείτε στο Photo gallery φωτογραφίες των εφημερίδων...

Υπογράφει σήμερα ο Καραγεωργίου!!

Σήμερα αναμένεται να βάλει την υπογραφή του ο Νίκος Καραγεωργίου στο νέο συμβόλαιο που θα τον διατηρήσει στην τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη.

Μπορεί ο Απόστολος Παπουτσάκης να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στον Εργοτέλη δεν προχωρούν τα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Και για να προχωρήσει ο σχεδιασμός, θα πρέπει να κλείσει οριστικά το θέμα της παραμονής του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της ομάδας, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει σήμερα. 
 
Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Παπουτσάκη, αν δεν είναι αυτήν την ώρα μαζί όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, ώστε να οριστικοποιηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του.
 
Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια, αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί και μέσα στην ημέρα θα ξεκαθαρίσει με την επίσημη ανακοίνωση του Εργοτέλη.

Το Video της ημέρας!!

Στη χθεσινή αναμέτρηση της Αρχεντίνος Τζούνιορς με την Μπόκα Τζούνιορς πραγματοποιήθηκε μία από τις χειρότερες εκτελέσεις φάουλ στον κόσμο.
Ο άσος των γηπεδούχων, Γκουστάβο Όμπερμαν προσπάθησε να προωθήσει τη στημένη μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή της Μπόκα, αλλά... η συνέχεια στο video που ακολουθεί...



Φώτο ημέρας!!

Η Μιλίτσα Ντάμποβιτς είναι αθλήτρια του μπάσκετ, με την 29χρονη Σέρβα να έχει περάσει και από την Ελλάδα για λογαριασμό του Παλαιού Φαλήρου.

«Να πάτε στο σπίτι σας!»

Επίθεση κατά του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βασίλη Τεροβίτσα εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με αφορμή το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ που έδωσε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους».
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρει: «Κύριε Τεροβίτσα, θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή του κ. Δημήτρη Θάνου! Δεν υπάρχουν πλέον χαρακτηρισμοί για τον «εφευρέτη Θάνο», που για μία ακόμη φορά με ανύπαρκτο πέναλτι, καταδίκασε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Κύριε Τεροβίτσα, αφού δεν μπορείτε να στείλετε τέτοιους διαιτητές στα σπίτια τους, καλό θα ήταν να πάτε εσείς στο δικό σας!
Επιτέλους, παραιτηθείτε!

ΥΓ. Τέλος, κύριε Τεροβίτσα, μην ξεχάσετε να επιβραβεύσετε τον κ. Θάνο και να τον ορίσετε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, όπως ακριβώς πράξατε και με τον κ. Κάκο».

Tα οφέλη της παραμονής Μιραλάς!!

Με αφορμή την συμφωνία Ολυμπιακού – Μιραλάς για τα τρία επόμενα χρόνια το gazzetta.gr απαριθμεί τα κέρδη που θα έχει για τους «ερυθρόλευκους» η παραμονή του διοεθνούς Βέλγου επιθετικού για τα τρία επόμενα χρόνια.
Ενισχυμένος από κάθε άποψη βγαίνει ο Ολυμπιακός από την παραμονή του Κέβιν Μιραλάς. Η υπογραφή του Βέλγου επιθετικού και πρώτου σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στο τριετές συμβόλαιο που θα τον «δένει» με τους πρωταθλητές προσδίδει επιπλέον δυναμική στους Πειραιώτες εν όψει της επόμεης περιόδου.
Το gazzetta.gr σας απαριθμεί τα κέρδη που θα έχει για τον Ολυμπιακό η παραμονή του 24χρονου επιθετικού στο Λιμάνι.
1)      Το σημαντικότερο είναι ότι είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο» για την ομάδα, αφού αφορά τον πρώτο σκόρερ προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
2)      Μετά τη παραμονή του Μιραλάς ο Ολυμπιακός κερδίζει πολύ στο «κομμάτι» της ομοιογένειας. Σε μία χρονική στιγμή, όπου ο Βέλγος δείχνει να αυτοματοποιεί την συνεργασία του με τον Ράφικ Τζιμπούρ η επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» αναμένεται να έχει θεαματικά αυξημένα νούμερα την επόμενη περίοδο.
3)      Έγινε το χατίρι του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Κέβιν Μιραλάς τον οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό «κεφάλαιο» για τον Ολυμπιακό. Για να μην πούμε το σημαντικότερο…
4)      Δεν μπαίνει στην διαδικασία ο Ολυμπιακός να αναζητήσει τον διάδοχό του. Πλέον ο μεταγραφικός σχεδιασμός των πρωταθλητών χαράσσεται έχοντας τον Βέλγο επιθετικό στο ρόστερ τους και σε άλλες θέσεις όπου έχει παρουσιαστεί ανάγκη ενίσχυσης.
5)      Η  έντονη προσωπικότητα  του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τον Ολυμπιακό. Όσες φορές έχει χρειαστεί να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του ο πρόεδρος της πειραίκής ομάδας τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Έτσι συνέβη και με την υπόθεση του Κέβιν Μιραλάς, δίνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ένα τέλος στο πολύκροτο σίριαλ που διήρκησε για αρκετούς μήνες.
6)      Ο Ολυμπιακός μετά από αυτή την εξέλιξη φρόντισε μέσω του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη να στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά προς .. διάφορους μανατζαραίους.
7)      Τα οικονομικά οφέλη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά να «δέσει» τον Μιραλάς με μία πολύ καλή ρήτρα μεταπώλησης, η οποία αγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.
               8) Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα  παίκτη που έχει «κερδίσει την εξέδρα σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον συν για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς με τις  περίτεχνες ενέργειές του και την απίστευτη ευκολία με την οποία «τρυπούσε» τις αντίπαλες άμυνες είχε γίνει ο αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας. Η στάση, την οποία έδειξε μετά το αρχικό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον ατζέντη του Κριστόφ Ενροτό και η επιθυμία του να παραμείνει στους «ερυθρόλευκους» αναμένετια να εκτιμηθεί ανάλογα από τον κόσμο της πειραϊκής ομάδας, που προετομάζεται να του … ανταποδώσει με αυθόρμητο χειροκρότημα και αποθέωση την απόφαση του να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό.
Πηγή: gazzetta.gr

Έφεση της Ρεάλ για Μουρίνιο!!

Συνέχεια στην κόντρα της με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης για την τιμωρία του προπονητή της ομάδας, Ζοζέ Μουρίνιο.
Την περασμένη Παρασκευή η Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ επέβαλλε ποινή αποκλεισμού πέντε αγωνιστικών και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στον Πορτογάλο τεχνικό για τις δηλώσεις που είχε κάνει στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο ημιτελικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αφήνοντας αιχμές περί συνεχιζόμενης διαιτητικής εύνοιας υπέρ των Καταλανών. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης, Χόρχε Βαλντάνο, χαρακτήρισε την ποινή «υπερβολική» και η συνέχεια αναμένεται στις δικαστικές αίθουσες.

«Έπρεπε να κερδίσουμε 4-0»

Το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Ραπτόπουλος, μίλησε για την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού αλλά και για την βοήθεια που θα προσφέρει στον Ζαγοράκη.
Ο Παναγιώτης Ραπτόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό metropolis» όσον αφορά τον ρόλο του στην ΠΑΕ: «Δεν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι δόθηκαν ρόλοι στους νέους συμβούλους. Σύντομα θα κάνουμε συμβούλιο και θα αποφασίσουμε. Προσωπικά θα κάνω ότι μπορώ και ότι μου ζητήσει ο πρόεδρος».

Σε σχετική ερώτηση για το αν μπορεί να βοηθήσει σε χορηγικά θέματα, απάντησε: «Απέχω αρκετά από τον επιχειρηματικό κόσμο και δε νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω εκεί. Έχω κάποιες σκέψεις και θα τις αναφέρω στον πρόεδρο της ΠΑΕ».  

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο κ. Ραπτόπουλος τόνισε: «Έπρεπε να κερδίσουμε με 4-0. Πήραμε όμως μεγάλη χαρά. Είχαμε έναν καταπληκτικό Βιεϊρίνια, έναν πολύ καλό Γκαρσία, έναν Κλάους όπως θα έπρεπε, ενώ και ο Ελ Ζαρ έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Και ο κόσμος όμως ήταν άψογος και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι οπαδοί, αλλά και οι σύνδεσμοι. Η Τούμπα ήταν και πάλι καζάνι, αλλά δεν άνοιξε μύτη... Όλοι περιμένουν τον ΠΑΟΚ στην γωνία. Από εδώ και πέρα όμως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα…».       

Σε ερώτηση για το πώς αποφάσισε να εμπλακεί στην ΠΑΕ, ο νέος σύμβουλος της ΠΑΕ, τόνισε: «Πέρα από την αγάπη για την ομάδα, ήρθα για τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Τον εκτιμώ πάρα πολύ ως άνθρωπο και από την στιγμή που με κάλεσε δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Μπορώ να υποσχεθώ από την πλευρά μου σκληρή δουλειά για τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά το θέμα του οικονομικού διευθυντή θέλω να πω ότι δεν  έκανα εισήγηση, απλώς το όνομα ενός καθηγητή επί των οικονομικών το ήξερα μια και έχει συνεργαστεί με τον δικό μας όμιλο. Αυτός όμως δεν μπορούσε να εργαστεί αποκλειστικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ήθελε θέση εξωτερικού συνεργάτη». 

Τέλος η σεζόν για Μπέιλ!!

Η Τότεναμ παλεύει για την έξοδο στην Ευρώπη, όμως στα τρία παιχνίδια που απομένουν θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός, ωστόσο, θα βρίσκεται κανονικά στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν.

Ο τραυματισμός του Μπέιλ στο παιχνίδι με την Μπλάκπουλ εκτόξευσε στα ύψη την ανησυχία των ανθρώπων της Τότεναμ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως ο Ουαλός θα χάσει τα τρία παιχνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα αλλά και να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να χάσει μέρος της προετοιμασίας.

Τελικά, ο Μπέιλ όντως θα χάσει τους τρεις αγώνες (τα ντέρμπι με Σίτι και Λίβερπουλ και την αναμέτρηση με Μπέρμιγχαμ), ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο λονδρέζικος σύλλογος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει από την αρχή της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Χειρότερα δεν γίνεται!!

Αντί για μια «γροθιά», οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε κάθε ευκαιρία είναι έτοιμοι για… μεταξύ τους γροθιές! Σε εμπόλεμη κατάσταση τα αποδυτήρια, αποκλειστική ευθύνη των ποδοσφαιριστών.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! To ποδοσφαιρικό τμήμα είναι μια… μικρογραφία των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν και στα διοικητικά του πολυμετοχικού. Για να το πούμε λαϊκά, ο ένας δεν γουστάρει να βλέπει τον άλλον. Ούτε κλίκες δεν μπορούν να φτιαχτούν, από τη στιγμή που ζήτημα είναι 2-3 ποδοσφαιριστές να τα έχουν καλά μεταξύ τους.
Δεν χρειαζόταν, λοιπόν, το... μπινελίκι του Σισέ στον Καραγκούνη και οι απαξιωτικές ατάκες του Γάλλου προς τον «τυπάρα» στα αποδυτήρια της Τούμπας για να καταλάβει κανείς ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον, οι εκφράσεις του στiλ «συμβαίνουν αυτά πάνω στην ένταση» είναι για να ’χουμε να λέμε. Δεν είναι η πρώτη φορά, προφανώς δεν θα είναι η τελευταία. Και πόσα ακόμη περιστατικά έχουν συμβεί που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, τα οποία καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτό το πράγμα δεν είναι ομάδα. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, οι μισοί από τους ξένους είναι… φευγάτοι και όλο αυτό το συνονθύλευμα που πρέπει να παλέψει για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να το μαζέψει!
Πλύση εγκεφάλου δεν γίνεται
Τι να κάνει και ο Φερέιρα, δηλαδή; Στο… έλεος του Θεού τον έχουν παρατήσει τον Πορτογάλο, στηρίγματα δεν έχει και προσπαθεί μόνος του να συμμορφώσει αυτό το πράγμα. Τα είπε μία, τα είπε δύο, τα φώναξε… εκατό! Πλύση εγκεφάλου σε ποδοσφαιρικά αποδυτήρια δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά δεδομένα θα είχε προχωρήσει σε αυτή τη λύση.
Και στην τελική πώς να επιβληθεί; Στο όνομα ποιας διοίκησης να επιβάλει πράγματα και τιμωρίες;  Τουλάχιστον είναι από τους λίγους που δείχνουν ότι θέλει να παλέψουν και δεν περιμένει το τέλος του μίνι πρωταθλήματος για να… χαιρετίσει!
Πού είναι οι «βεντέτες»;
Σισέ, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Από μεγάλο ονόματα αυτό το ρόστερ άλλο τίποτα. Ε, κανένας από τους παραπάνω δεν λειτουργεί για το καλό της ομάδας. Ακόμη και ο Τζιμπρίλ έχει… διαβρωθεί από την όλη κατάσταση, φωνάζοντας συνεχώς την ώρα του αγώνα, όντας γεμάτος νεύρα. Φάνηκε και στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ο Μπουμσόνγκ έχει το νου του στην επιστροφή στη Γαλλία, ο Ζιλμπέρτο πακετάρει πράγματα για Βραζιλία. Έτσι δεν πας πουθενά. Θέλει και εγωισμό η όλη κατάσταση. Μέχρι το Καραϊσκάκη ήταν;
Κοροϊδεύονται μεταξύ τους
Επειδή λοιπόν μιλάμε για μεγάλα παιδιά, δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Καμιά δεκαριά φορές μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές έχουν μιλήσει στην Παιανία για την περιβόητη… σύσφιξη των σχέσεων τους. Λόγια του αέρα, κοροϊδεύονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο ένας κοιτάει να βγάλει το… μάτι του άλλου και είναι λογικό αυτό το μπάχαλο να βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Το πιο απλό πράγμα δείτε: Πέναλτι… μαρς κάνει ο Γκαρσία μέσα στην περιοχή και δεν υπάρχει ένας να την «πέσει» στον Σιδηρόπουλο! Κανένα πάθος, καμία διάθεση.
Ανοσία
Το χειρότερο απ’ όλα έχει να κάνει με την ανοσία που υπάρχει στα αποδυτήρια. Στο αεροδρόμιο να τους πετύχαιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας οπαδοί και να τους… έκραζαν, ζήτημα είναι αν θα ένοιαζε κανέναν το «ντου» από τον κόσμο. Για τέτοια κατάσταση μιλάμε - και γυρισμός δεν φαίνεται να υπάρχει…
Πηγή: gazzetta.gr

Τραγωδία σε γήπεδο στη Βαρσοβία!!

Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας που βρίσκεται υπό κατασκευή ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2012.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Ντορότα Τιέτζ, ο 20χρονος έπεσε από ύψος περίπου 30 μέτρων τη Δευτέρα και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Η Τιέτζ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς διεξάγονται έρευνες για το τραγικό συμβάν. Πέρυσι, δύο εργάτες είχαν επίσης χάσει τη ζωή του στο ίδιο γήπεδο, το οποίο θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης, όταν έπεσε από ύψος 25 μέτρων το κουβούκλιο γερανού που τους μετέφερε.