Αντί για μια «γροθιά», οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε κάθε ευκαιρία είναι έτοιμοι για… μεταξύ τους γροθιές! Σε εμπόλεμη κατάσταση τα αποδυτήρια, αποκλειστική ευθύνη των ποδοσφαιριστών.
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! To ποδοσφαιρικό τμήμα είναι μια… μικρογραφία των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν και στα διοικητικά του πολυμετοχικού. Για να το πούμε λαϊκά, ο ένας δεν γουστάρει να βλέπει τον άλλον. Ούτε κλίκες δεν μπορούν να φτιαχτούν, από τη στιγμή που ζήτημα είναι 2-3 ποδοσφαιριστές να τα έχουν καλά μεταξύ τους.
Δεν χρειαζόταν, λοιπόν, το... μπινελίκι του Σισέ στον Καραγκούνη και οι απαξιωτικές ατάκες του Γάλλου προς τον «τυπάρα» στα αποδυτήρια της Τούμπας για να καταλάβει κανείς ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον, οι εκφράσεις του στiλ «συμβαίνουν αυτά πάνω στην ένταση» είναι για να ’χουμε να λέμε. Δεν είναι η πρώτη φορά, προφανώς δεν θα είναι η τελευταία. Και πόσα ακόμη περιστατικά έχουν συμβεί που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, τα οποία καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτό το πράγμα δεν είναι ομάδα. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, οι μισοί από τους ξένους είναι… φευγάτοι και όλο αυτό το συνονθύλευμα που πρέπει να παλέψει για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να το μαζέψει!
Πλύση εγκεφάλου δεν γίνεται
Τι να κάνει και ο Φερέιρα, δηλαδή; Στο… έλεος του Θεού τον έχουν παρατήσει τον Πορτογάλο, στηρίγματα δεν έχει και προσπαθεί μόνος του να συμμορφώσει αυτό το πράγμα. Τα είπε μία, τα είπε δύο, τα φώναξε… εκατό! Πλύση εγκεφάλου σε ποδοσφαιρικά αποδυτήρια δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά δεδομένα θα είχε προχωρήσει σε αυτή τη λύση.
Και στην τελική πώς να επιβληθεί; Στο όνομα ποιας διοίκησης να επιβάλει πράγματα και τιμωρίες;  Τουλάχιστον είναι από τους λίγους που δείχνουν ότι θέλει να παλέψουν και δεν περιμένει το τέλος του μίνι πρωταθλήματος για να… χαιρετίσει!
Πού είναι οι «βεντέτες»;
Σισέ, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα. Από μεγάλο ονόματα αυτό το ρόστερ άλλο τίποτα. Ε, κανένας από τους παραπάνω δεν λειτουργεί για το καλό της ομάδας. Ακόμη και ο Τζιμπρίλ έχει… διαβρωθεί από την όλη κατάσταση, φωνάζοντας συνεχώς την ώρα του αγώνα, όντας γεμάτος νεύρα. Φάνηκε και στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ο Μπουμσόνγκ έχει το νου του στην επιστροφή στη Γαλλία, ο Ζιλμπέρτο πακετάρει πράγματα για Βραζιλία. Έτσι δεν πας πουθενά. Θέλει και εγωισμό η όλη κατάσταση. Μέχρι το Καραϊσκάκη ήταν;
Κοροϊδεύονται μεταξύ τους
Επειδή λοιπόν μιλάμε για μεγάλα παιδιά, δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Καμιά δεκαριά φορές μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές έχουν μιλήσει στην Παιανία για την περιβόητη… σύσφιξη των σχέσεων τους. Λόγια του αέρα, κοροϊδεύονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο ένας κοιτάει να βγάλει το… μάτι του άλλου και είναι λογικό αυτό το μπάχαλο να βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Το πιο απλό πράγμα δείτε: Πέναλτι… μαρς κάνει ο Γκαρσία μέσα στην περιοχή και δεν υπάρχει ένας να την «πέσει» στον Σιδηρόπουλο! Κανένα πάθος, καμία διάθεση.
Ανοσία
Το χειρότερο απ’ όλα έχει να κάνει με την ανοσία που υπάρχει στα αποδυτήρια. Στο αεροδρόμιο να τους πετύχαιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας οπαδοί και να τους… έκραζαν, ζήτημα είναι αν θα ένοιαζε κανέναν το «ντου» από τον κόσμο. Για τέτοια κατάσταση μιλάμε - και γυρισμός δεν φαίνεται να υπάρχει…
Πηγή: gazzetta.gr