Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος  για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους.
Με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε: «Έχουμε βαρεθεί, έχουμε κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι στην ομάδα 40 χρόνια. Η κούραση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μπορεί αύριο-μεθαύριο, φέτος, σε ένα ή δύο μήνες, μπορεί να φύγω και να δώσουμε τον Παναθηναϊκό σε έναν καλό φίλο της ομάδας. Είναι στο μυαλό μου αυτό. Γιατί να μην είναι; Η κούραση είναι συνεχής. Σαράντα χρόνια τα ίδια και τα ίδια, είτε ποδόσφαιρο είναι αυτό είτε μπάσκετ. Για να το καταλάβετε πρέπει να το ζήσετε και να το νιώσετε».
Για το αν έχει ήδη μιλήσει με κάποιον ενδιαφερόμενο: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Σκέψη υπάρχει. Με μεγάλη χαρά θα δίναμε τον Παναθηναϊκό σε έναν άνθρωπο που θα ενδιαφέρεται για την ομάδα, θα την αγαπά, θα τη βλέπει όπως εμείς και θα μπορεί την οδηγήσει ακόμη πιο ψηλά συνεχίζοντας τις επιτυχίες ή φέρνοντας ακόμη και μεγαλύτερες. Να πετύχει ό,τι εμείς κι ακόμη περισσότερα», ενώ διαβεβαίωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού πως «… αν συνεχίσουμε, θα είναι μια μεγάλη μέρα και η επόμενη μέρα».
Για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην αξία και τη φιλοσοφία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ήταν μεγάλη επιτυχία του κόουτς και των παλικαριών του. Τα συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα στον Παναθηναϊκό, στον προπονητή και τους παίκτες. Ήταν μεγάλη επιτυχία. Το σημαντικότερο ήταν η επιτυχία επί της Μπαρτσελόνα. Αποκλείσαμε την Μπαρτσελόνα πεντακάθαρα και με μειονέκτημα έδρας».
Για το αν ανησύχησε στο τέλος του τελικού με τη Μακάμπι: «Δεν φοβήθηκα ποτέ. Πίστευα στον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες μας».
Για την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ο Διαμαντίδης υπήρξε ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Να πω σε αυτόν και σε όλους τους αθλητές ένα μεγάλο ευχαριστώ και να δώσω συγχαρητήρια για την επιτυχία τους».
Για την απουσία του από το Final Four της Βαρκελώνης: «Δεν μπορούσα να πάω λόγω ασθένειας. Ελπίζω σε λίγες ημέρες να είμαι έτοιμος και να πάω να συγχαρώ από κοντά και τον προπονητή για τη μεγάλη τους επιτυχία».
Για τις επόμενες βλέψεις του Παναθηναϊκού και το ενδεχόμενο αλλαγών στο δυναμικό της ομάδας το καλοκαίρι, είπε: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον μεγάλο Ομπράντοβιτς».
«Μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει μπροστά»
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μίλησε και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να πετύχουμε όσες περισσότερες διακρίσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι από τους πρωτεργάτες του μπάσκετ. Δεν πήγα στη Βαρκελώνη λόγω κάποιων υποχρεώσεων, αλλά είδα, όπως όλος ο κόσμος, τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Ο χρόνος θα δείξει αν θα είμαστε τόσο ψηλά στο μπασκετικό στερέωμα. Μας ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει μπροστά και να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Ο καθένας έβαλε το πετραδάκι του στη μεγάλη αυτή διάκριση, αλλά αυτός που συνέβαλε τα μέγιστα είναι ο Διαμαντίδης. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να πάρεις ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Εμείς το καταφέραμε και τώρα συνεχίζουμε».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ. Κοιτάμε την ομάδα μας και δεν μας ενδιαφέρει για τα υπόλοιπα».

«Ελπίζω να είναι καλύτερη από χτες»
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος φιλοξενήθηκε και στον Sentra 103,3 μιλώντας για την κατάκτηση του έκτου Ευρωπαϊκού: ««Βλέπω την ομάδα καλύτερη από χτες. Ελπίζω να είναι καλύτερη από χτες. Ο Παναθηναϊκός έχει βρει το δρόμο του και αυτόν θα ακολουθήσει. Χαρά μας είναι να κατακτήσουμε το έβδομο, το όγδοο και ακόμα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Συγχαρητήρια πρώτα απ' όλα στον προπονητή και στην ομάδα γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Μετά, στους Έλληνες φιλάθλους που παρακολούθησαν από κοντά την ομάδα μας».
Θανάσης: «Κάποιος Παναθηναϊκός να πάρει τη σκυτάλη»
Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος  επιβεβαίωσε πως τόσο αυτός όσο και ο αδελφός του έχουν κουραστεί και αν βρεθεί κάποιος Παναθηναϊκός να πάρει τη σκυτάλη. Ο Θανάσης μίλησε στον Sentra 103,3 τονίζοντας πως δεν θα αφήσει το Τριφύλλι ακέφαλο: «Πράγματι έχουμε κουραστεί, κρατάμε δεκαετίες το τιμόνι, μακάρι να βρεθεί ένας καλός Παναθηναϊκός και να συνεχίσει αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Δεν θα μείνει ο Παναθηναϊκός ακέφαλος αλλά θέλω να ελπίζω ότι μέσα στα εκατομμύρια των φίλων του Παναθηναϊκού θα βρεθούν και ορισμένοι που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Είναι μία αλήθεια που δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς. Να είσαστε σίγουροι ότι οι Γιαννακόπουλοι, αν χρειαστεί, θα ξανακάνουν το καθήκον τους απέναντι στον Παναθηναϊκό και στην παναθηναϊκή ιδέα.

Τον Παναθηναϊκό τον έχουμε στην καρδιά μας και όχι στην τσέπη μας. Είμαστε ολόκληρες δεκαετίες και αυτό που μετράει είναι το μεγάλο πάθος και η αγάπη. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε εμάς σαν διοίκηση. Μεγάλο μερίδιο ανήκει στον κόμο του Παναθηναϊκού που μας συμπαραστέκεται.

Για την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τίτλου: «Το πιο γλυκό είναι πάντοτε το πρώτο, αλλά και το τελευταίο. Εμείς έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις, είμαστε ευτυχισμένοι που βάλαμε το έκτο ευρωπαικό στην τροπαιοθήκη μας και κάνουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού υπερήφανο. Είναι μεγάλος άθλος μία ελληνική ομάδα να έχει πάρει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε κάνει τον Παναθηναϊκό οικογένεια. Παίκτες, προπονητές και φιλαθλοι είμαστε ενωμένοι. Αυτό το πράγμα δεν χτίστηκε τυχαία, αλλά με πολύ κόπο και δάκρυα καμιά φορά. Ο κόσμος πρέπει να είναι υπερήφανος που ακολουθεί την παναθηναϊκή ιδέα».

Για τη διάκριση των ρόλων μέσα στην ομάδα και το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας: «Εμείς είμαστε τα αφεντικά έξω από τα αποδυτήρια και ο προπονητής μέσα σε αυτά. Αυτή τη χημεία έχει δώσει τη δυνατότητα να γίνει αυτό το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού και να το χαίρονται όλοι οι φίλοι του».