Στις 21:00 θα ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο ύστερα από απαίτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεσμεύτηκε πως θα στηθεί εξέδρα στην πλατεία Αριστοτέλους. Θέμα συζήτησης στα Σκόπια το θέμα του Ηρακλή.
Το αυριανό(10/5) μεγάλο συλλαλητήριο των φιλάθλων του Ηρακλή θα ξεκινήσει τελικά στις 21:00μ.μ., αφού οι άνθρωποι του Ηρακλή έκαναν δεκτό το αίτημα που κατέθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης.  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που δεσμεύτηκε να στηθεί εξέδρα στην πλατεία Αριστοτέλους ενώ ζήτησε το συλλαλητήριο να ξεκινήσει μία ώρα αργότερα από την αρχικά προγραμματισμένη, ώστε να κλείσει η αγορά και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τους καταστηματάρχες.
Στα Σκόπια ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες έντονα με τις κινητοποιήσεις των οπαδών του Ηρακλή, με αφορμή την επιθυμία της συντονιστικής επιτροπής κινητοποιήσεων, για συνάντηση των ανθρώπων του Ηρακλή με τον πρόξενο των Σκοπίων στην Θεσσαλονίκη και τις επαφές με τουρκική εταιρία για τη κατασκευή γηπέδου στη Μίκρα με την ονομασία "Κεμάλ Ατατούρκ".