Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κωφίδης: «Επιλεκτική εκκαθάριση…»

Ο Σάββας Κωφίδης έχει φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή για πολλά χρόνια. Είναι από τους ανθρώπους, που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Ηρακλής. Το έχουν βιώσει στο πετσί τους. Ήταν στη θέση του προπονητή, αλλά έχει περάσει και από άλλες θέσεις.
Το «Μ» επικοινώνησε μαζί του. Θέλησε να αφουγκραστεί αυτό που αισθάνεται και πώς αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση μετά από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. «Νιώθω όπως όλοι. Αγανάκτηση και οργή», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Κωφίδη στο «Μ», όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει, πώς αισθάνεται αυτές τις μέρες μετά από την απόφαση της Επιτροπή Εφέσεων. «Νιώθω αγανάκτηση και οργή όχι για το γεγονός ότι αποφασίστηκε κάτι με ότι έχει να κάνει σ’ ένα φάκελο, αλλά με βάση τη δικαιοσύνη. Να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Λένε ότι θέλουν να κάνουν εξυγίανση. Έπρεπε να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ αυτό. Οι μισές ομάδες της Λίγκας δεν θα έπρεπε να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Οι μισές ομάδες… Και δεν το λέω μόνο για τους φακέλους. Το λέω γενικότερα. Για τη βία, για πολλά…», τόνισε ο Κωφίδης.
«Απόφαση κατά το δοκούν»

Ο Σάββας Κωφίδης είναι κατηγορηματικός. «Λένε ότι ο φάκελος του Ηρακλή είναι ελλιπής, λένε ότι έχει προβλήματα. Εντάξει, λέω. Είχαν όμως το θράσος μετά απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο – και δεν είναι λίγα – να πάρουν αυτή την απόφαση. Ακόμη και μετά από τον τελικό του Κυπέλλου. Μετά από τα όσα είδαμε και έχουμε ακούσει. Και… ξαφνικά λένε για εξυγίανση. Ε, δεν είναι εξυγίανση αυτό. Εξυγίανση είναι «καθαρίζω» τα πάντα. Σε βάθος. Κανονικά, το πρωτάθλημα, αν γίνει εξυγίανση, θα έπρεπε να είναι με 3-4 ομάδες. Αυτοί έκαναν όμως μία επιλεκτική απόφαση. Απ’ αυτούς θα διαλέξουμε και διαλέξαμε τον Ηρακλή. Είναι μία επιφανειακή λύση. Βλέπουν το πρόβλημα επιφανειακά. Όχι σε βάθος. Όχι καθ’ ολοκλήρου», επισημαίνει με νόημα ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, όντας εκνευρισμένος κι αυτός με την απόφαση.
«Βρωμιά και δυσωδία»
Δεν στέκεται μόνο εκεί, αλλά συνεχίζει. «Κάνουν λέει εξυγίανση, παίρνουν την απόφαση επιλεκτικά για τον Ηρακλή και στον πυρήνα βρωμιά και δυσωδία. Μόνο ποδοσφαιρικές αρχές δεν είναι αυτές. Για να μην πάμε στην Πολιτεία. Δεν λειτουργούν σωστά. Αποφασίζουν κατά το δοκούν και όποτε θέλουν. Γιατί θέλουν να κάνουν επιλεκτική εκκαθάριση; Όταν παίρνεις μία απόφαση κατά το δοκούν ή όποτε τα θέλεις, για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε; Δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα. Η αφορμή υπάρχει. Δεν λέω. Υπάρχουν όμως και άλλες δέκα αφορμές. Άλλες δέκα. Τι να συζητάμε τώρα; Αυτή είναι η άποψη μου…».
Όσο για το αν θα είναι ‘παρών’ στο αυριανό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στην πλατεία Αριστοτέλους, ο Σάββας Κωφίδης δεν είχε ενημερωθεί. «Επιστρέφω τώρα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε αρχικά ο πρώην προπονητής του Ηρακλή. «Θα πάω…», λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει κλείνοντας την κουβέντα.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: