Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η πρωτιά, ο Παναθηναϊκός και ο… Λεό!

Το είχε πει στους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ ότι η ΑΕΚ έχει πιθανότητες να πάρει την 1η θέση στα πλέι οφ και οι «κιτρινόμαυροι» άκουσαν τις οδηγίες του.
Η πρωτιά, ο Παναθηναϊκός και ο… Λεό!
Ο προπονητής της «Ένωσης» μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη νίκη κόντρα στον Βόλο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον MVP Λεονάρντο.
Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός:
«Θεωρώ ότι κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι σήμερα, ακόμη κι αν το σκορ είναι μικρό. Κυρίως το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα καλύτερα μας. Πιθανόν το δεύτερο, επειδή ήμασταν κουρασμένοι, να κατεβάσαμε λίγο την ένταση αλλά στα 94 λεπτα του ματς είχαμε την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο του παιχνιδιού, τα τελειώματα, φάσεις. Ηταν ένα αρκετά ολοκληρωμένο παιχνίδι που είχε μεγάλη αξία γιατί ερχόμασταν από την κατάκτηση του κυπέλλου και αντιμετωπίζαμε μια πολύ καλή ομάδα σήμερα. Στο τελευταίο ματς μας είχε κερδίσει με 4-0 εδώ αλλά ήμασταν τυχεροί επειδή δεν έγινε αυτό το ματς Τετάρτη και έτσι είχαμε μια εβδομάδα μπροστά μας.
Είχαμε την 11άδα που θέλαμε και δεν είχαμε απουσίες αν εξαιρέσουμε τον Σκόκο, άρα ήμασταν φρέσκοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους λιγοστούς φιλάθλους, τους πιστούς που ήρθαν και σήμερα στο ΟΑΚΑ. Τους ευχαριστώ για την καθημερινή υποστήριξη τους. Δε γίνεται να παίζουμε συνέχεια τελικούς και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν προκάλεσαν κανένα πρόβλημα.
Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός άρχισε σαν φαβορί στα πλέι οφ, ξεκίνησε με δύο βαθμούς διαφορά αλλά στην ομιλία πριν την έναρξη του παιχνιδιού είχα επισημάνει στους παίκτες ότι αν κερδίσουμε σήμερα θα μπορούμε εμείς μπροστά. Είναι μεγάλη ευθύνη τώρα. Πρέπει να κρατήσουμε αυτόν τον έλεγχο και βεβαίως το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι δύσκολο αλλά πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας.
Αύριο θα αξιολογηθεί η κατάσταση του Λυπερόπουλου, ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι κάτι σοβαρό γιατί είχε έναν τραυματισμό στο γόνατο όταν ήρθα εγώ τον Οκτώβριο και είχε μείνει εκτός για αρκετό διάστημα. Προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα και ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, αλλά χωρίς τις εξετάσεις δεν μπορούμε να κρίνουμε.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Λεονάρντο. Η δουλειά ανταμείβεται. Οι συνθήκες για το ματς κυπέλλου δεν ευνόησαν για να παίξει αλλά ήταν και τότε στον τελικό γιατί δουλεύει πάρα πολύ καλά. Ξεχωρίζω κυρίως το πρώτο του ημίχρονο σήμερα, ήταν αυτός ο Λεονάρντο από τον οποίο έχω απαιτήσεις και τον πιέζω συνεχώς. Ηταν καιρός που τον περίμενα. Στα πρώτα μου παιχνίδια στην ομάδα ήταν βασικός και θέλω να έχει αυτή τη φιλοσοφία που έχει τον τελευταίο καιρό και σήμερα ήταν η ανταμοιβή του. Το ίδιο δουλεύουν και οι Εντερ, Μπερνς, Νταντόμο, Αργυρίου και άλλοι. Αυτό είναι το μεγαλείο της ομάδας, ότι οι παίκτες δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια παρά τις μεγάλες απαιτήσεις. Εγώ δεν κουράζομαι να τους ζητάω πολλά. Οταν σταματήσουν να δουλεύουν όπως πρέπει, θα φεύγουν. Οταν παίζουν όπως πρέπει το λέω αλλά είναι υποχρέωση τους να το κάνουν. Είναι επαγγελματίες για να τα δίνουν όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: