Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Πληρώσαμε 4.500.000 ευρώ για τους… πρώην»

Δύο ώρες διήρκησε η συνέντευξη Τύπου του Θανάση Αθανασιάδη και δη της παράταξης «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ». Τα όσα ακούστηκαν από τους ανθρώπους της νυν διοίκησης αλλά και από τα τέσσερα νέα μέλη που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο ήταν αποκαλυπτικά. Μίλησαν με στοιχεία για συγκεκριμένα πράγματα και σίγουρα, πολύ περισσότερα θα έχουν να πούνε στην Γενική Συνέλευση της Τετάρτης.
Το… ζουμί είναι φυσικά τα 4,5 εκ. ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει κας η διοίκηση στην διάρκεια της διετούς θητείας της για να εξοφλήσει οφειλές της προηγούμενης.
Ολοκληρώθηκε μετά από 110′ η συνέντευξη τύπου του Θανάση Αθανασιάδη και του συνδυασμού «ΑΡΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης έκανε τον απολογισμό της διετούς θητείας της διοίκησης, αναφέροντας ότι τα τελευταία δυο χρόνια είχε έσοδα… ρεκόρ 28.500.000 ευρώ: «Το πρώτο χρόνο της θητείας ήταν περίπου 13.500.000 ευρώ, ενώ φέτος, τα έσοδα άγγιξαν τα 15.000.000 ευρώ».
Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του προέδου της ΠΑΕ Άρης Θανάση Αθανασιάδη:
Αρχικά, ο Θανάσης Αθανασιάδης τόνισε πως: «Στόχος της συνέντευξης είναι μία αναφορά στα πεπραγμένα της διετίας 2009-2001 που είχαμε την τιμή να είμαστε στο τιμόνι της ομάδας αλλά και να παρουσιάσουμε το νέο υποψήφιο μας σχήμα. Την χρονιά 09-10 όπως ξέρετε πήγαμε στον τελικό Κυπέλλου και δείξαμε σε όλους την δυναμική μας με την παρουσία 25.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ. Την επόμενη σεζόν καταξιωθήκαμε στην Ευρώπη, αλλά οι αυξημένες μας υποχρεώσεις στην Ελλάδα μας στέρησαν την συμμετοχή στα πλέι-οφ. Αλλά οι 5 τελευταίες σερί νίκες δείχνουν ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Όπως μέλλον δείχνει ότι έχει ο Άρης και μέσα από την επιτυχημένη πορεία των ομάδων Κ17 και Κ20.
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ορφανίδη όπου την περασμένη διετία είχε το βάρος της οργάνωσης των Ακαδημιών. Ειδική μνεία και στην ομάδα των Νέων που πήρε το πρωτάθλημα αλλά και στου προπονητές Πασσιαλή και Θεό.
Σε διοικητικό επίπεδο λειτουργήσουμε αυτή τη διετία όπως είχαμε εξαγγείλει πριν αναλάβουμε την διοίκηση. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε με αγάπη και μεράκι για την ομάδα που αγαπάμε από μικρά παιδιά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε αλάνθαστοι. Εγιναν και παραλείψεις, αλλά όλα αυτά έγιναν καλοπροαίρετα».
Σε ότι αφορά το οικονομικό τομέα ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε: «Πρώτο μέλημα μας ήταν να τακτοποιήσουμε τις οφειλές από το παρελθόν. Κάναμε ό,τι έπρεπε για να πάρουμε τις σχετικές άδειες για τη συμμετοχή μας στις διοργανώσεις τις UEFA. Με λεπτομέρεια όλες οι οικονομικές κινήσεις θα αναπτυχθούν στην Γενική Συνέλευση της Λέσχης.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι την πρώτη χρονιά είχαμε ζημιά περίπου 2,4 εκατ. ευρώ. Αλλά έχοντας να καλύψουμε τόσες υποχρεώσεις από το παρελθόν, αν δούμε μόνο την δικιά μας χρήση αφαιρώντας αυτές τις υποχρεώσει τότε είχαμε ζημία μόνο 700.000 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ποσό προς εξυπηρέτησης της τάξης 6,7 εκατομ. που με τα ανάλογα έσοδα στις 30-6-2011 θα πέσει πάρα πολύ. Αυτό το πόσο στις 30-6-2009 ήταν στα 7,4 εκατ. Αυτά τα ενδεικτικά στοιχεία τα δίνω για να καταλάβει ο κόσμος ότι σεβαστήκαμε το τελευταίο ευρώ του κάθε φιλάθλου και δεν κάναμε αυτά που ακούγονται περί τεράστιων ανοιγμάτων της ΠΑΕ.
Για παράδειγμα το μπάτζετ του 09-10 ήταν αυξημένο κατά 1,3 εκατ. ευρώ με μεταγραφές τύπου Αμπρεόυ με τις οποίες συμφωνούσε ο κόσμος. Καμία σχέση με 5 και 11 εκατομ. ευρώ που λένε.
Το πρώτο χρόνο της θητείας είχαμε έσοδα περίπου 13.500.000 ευρώ, ενώ φέτος τα έσοδα άγγιξαν τα 15.000.000 ευρώ. Οι χορηγίες είχαν ανοδική πορεία και από 2.444.000 ευρώ έφτασαν φέτος τα 3.300.000 ευρώ. Το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας έφτασε τα 5.400.000 ευρώ.
Συνολικά αυτή η διετία επ’ ουδενί δεν παρουσίασε αυτά που φημολογούνται με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την σκέψη του αρειανού κόσμου. Εμείς λειτουργήσαμε με σύνεση και η χρήση ήταν τελείως ισοσκελισμένη.
Σε ότι αφορά τα έξοδα μετακίνησης το 2008- ’09 ήταν 950.000 ευρώ, ενώ φέτος ήταν 1.200.000 ευρώ. Εισπράξαμε όμως 200.000 ευρώ χορηγία, ενώ στα έξοδα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα έξοδα της Μποκα Τζούνιορς, αυτά του τελικού και της επιβράβευσης των μελών της Λέσχης με το ταξίδι στον Εργοτέλη.
Ακόμη πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Αντόνιο Καλθάδο πήρε στα δυο αυτά χρόνια, μαζί με τα έξοδα των ταξιδίων, συνολικά 220.000 ευρώ, παρά τα αντίθετα που λέγονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: